-
Ας το πιάσουμε κι αλλιώς, πήγε ο άλλος πήρε αμάξι πρωτοποριακό 2 χρόνια πριν τα έσκασε στην αγορά, τα έσκασε στα τέλη 2 χρόνια και θα συνεχίσει να τα σκάει ενώ ο δίλιτρος του παράγει μόνο 151g/km! Και όποιος δηλαδή το αγοράσει σε 3 μήνες ή το εισάγει από γερμανία και το ταξινομήσει, πάρει πινακίδες δηλαδή, βγάλει πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην ελλάδα δηλαδή, θα πληρώνει 151χ1,5=226,5 και εγώ 600! Ρε είναι με τα καλά τους?
Λοιπόν ιδού το νέο κόλπο, όποιος το στήσει καλά κονομάει.
Βρίσκει χώρα εντός ΕΕ όπου δεν πληρώνεται τέλος ταξινόμησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (νομίζω ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα) και βγάζει το αμάξι του έξω. Εν συνέχεια το επαναταξινομεί στην Ελλάδα και πρέπει να υπάρχει τρόπος να μην πληρώσει τέλος ταξινόμησης εφόσον θα δείξει ότι το αμάξι πρώτη φορά ταξινομήθηκε Ελλάδα, φαίνεται από πλαίσιο, τιμολόγιο αγοράς, 1η άδεια κυκλοφορίας. Το μυστικό είναι να σου δώσει νέα άδεια, νέες πινακίδες από το 2011 και μετά. Τι τέλη θα πληρώνεις? Σύμφωνα με τους ρύπους.
Οποιος το ψάξει και βρει όλα τα μυστικά του θέματος θα κάνει βόλτα μόνο τα χαρτιά πέρα δώθε και θα βγάζει μια καλή αμοιβή, τέτοια που να συμφέρει και τον άλλο να το κάνει π.χ. τα τέλη μιας χρονιάς. -
Ο χρήστης barabakos έγραψε:
Άρθρο 4- Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
- Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
- Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
(Σύνταγμα της Ελλάδας)
Τα νέα τέλη κυκλοφορίαςhttp://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4596294
Στον παρακάτω πίνακα βλέπετε τα τέλη και στην 4η στήλη τη διαφορά από κάθε κατηγορία κυβικών στην επόμενη
Από cc Εώς cc Τέλη Αύξηση
Έως 300 20
301 785 50 150%
786 1071 110 120%
1072 1357 120 9%
1358 1548 220 83%
1549 1738 240 9%
1739 1928 270 13%
1929 2357 600 122%
2358 3000 800 33%
3001 4000 1000 25%
4001 και άνω 1200 20%> >Επίσης για όσους αγοράσουν αυτοκίνητο από 1/1/2011 θα ισχύει άλλος τρόπος υπολογισμού με βάση το CO2 (λες και τα παλιότερα εκπέμπουν εντομοκτόνο) > >Για τη 'δίκαιη' αυτή κατανομή των τελών και τον τρόπο υπολογισμού 2 ταχυτήτων, καλώ όποιον νομίζει ότι θέλει να συμμετέχει σε μια ομαδική προσφυγή να το δηλώσει σε αυτό το νήμα. Κάθε συμβουλή και βοήθεια από τους νομικούς της παρέας μας είναι ευπρόσδεκτη. περιμένω να δω που θα καταέσουμε ομαδικές αγωγές
-
Ο χρήστης vmantas έγραψε:
Ας το πιάσουμε κι αλλιώς, πήγε ο άλλος πήρε αμάξι πρωτοποριακό 2 χρόνια πριν τα έσκασε στην αγορά, τα έσκασε στα τέλη 2 χρόνια και θα συνεχίσει να τα σκάει ενώ ο δίλιτρος του παράγει μόνο 151g/km! Και όποιος δηλαδή το αγοράσει σε 3 μήνες ή το εισάγει από γερμανία και το ταξινομήσει, πάρει πινακίδες δηλαδή, βγάλει πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην ελλάδα δηλαδή, θα πληρώνει 151χ1,5=226,5 και εγώ 600! Ρε είναι με τα καλά τους?Λοιπόν ιδού το νέο κόλπο, όποιος το στήσει καλά κονομάει.
Βρίσκει χώρα εντός ΕΕ όπου δεν πληρώνεται τέλος ταξινόμησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (νομίζω ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα) και βγάζει το αμάξι του έξω. Εν συνέχεια το επαναταξινομεί στην Ελλάδα και πρέπει να υπάρχει τρόπος να μην πληρώσει τέλος ταξινόμησης εφόσον θα δείξει ότι το αμάξι πρώτη φορά ταξινομήθηκε Ελλάδα, φαίνεται από πλαίσιο, τιμολόγιο αγοράς, 1η άδεια κυκλοφορίας. Το μυστικό είναι να σου δώσει νέα άδεια, νέες πινακίδες από το 2011 και μετά. Τι τέλη θα πληρώνεις? Σύμφωνα με τους ρύπους.
Οποιος το ψάξει και βρει όλα τα μυστικά του θέματος θα κάνει βόλτα μόνο τα χαρτιά πέρα δώθε και θα βγάζει μια καλή αμοιβή, τέτοια που να συμφέρει και τον άλλο να το κάνει π.χ. τα τέλη μιας χρονιάς.αυτό λέμε. ότι θα σε βάλουν να πληρώσεις την εισαγωγή του ξανά. Τελη μεταχειρισμένων
ή να έχει πουληθεί έξω.
Πάντως εχει μία βάση το έγραψα και πριν. Περιμένω να το δω σαν μπίσνα -
Περυσι πληρωσαμε 300€+300€+184€=784€
Φετος ειναι 270€+240€+270€=780€1747κεκ μοντελο 1999,1599κεκ του 1999 και 1747κεκ του 2005
Μια η αλλη μας ηρθε!
Οσα γλυτωνουμε απο τα παλια τα χρεωνομαστε απο το πιο καινουργιο.
Επισης για μολις 9κεκ ανεβαινουν κατηγορια τα δυο μεγαλα,60€ το συνολο. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Περυσι πληρωσαμε 300€+300€+184€=784€
Φετος ειναι 270€+240€+270€=780€1747κεκ μοντελο 1999,1599κεκ του 1999 και 1747κεκ του 2005
Μια η αλλη μας ηρθε!
Οσα γλυτωνουμε απο τα παλια τα χρεωνομαστε απο το πιο καινουργιο.
Επισης για μολις 9κεκ ανεβαινουν κατηγορια τα δυο μεγαλα,60€ το συνολο.μα ετσι τα υπολογισανε και τα φιντανια...να τους βγουν τα συνολικα εσοδα οσο και περσυ...απλα ανακατεψανε τη σουπα
-
Χαχαχαχαχα! Φέτος θα πληρώσω στρογγυλό χιλιαρικάκι; Καλά να πάθω αφού ήθελα καλό αυτοκίνητο στην Ελλάδα.
Αναρωτιέμαι, τα εκατοντάδες χιλιάρικα που θα χάσουν από την κατάρρευση της αγοράς μεγάλων κυβικών στην Ελλάδα τα σκέφτηκαν καθόλου; Μάλλον όχι, ότι προλάβουμε να πάρουμε ΤΩΡΑ. Για αύριο έχει ο Θεός.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Λίγα λόγια για τα τέλη κυκλοφορίας.-
Καταργείται η προσαύξηση λόγω ηλικίας. Για άλλους καλό για άλλους κακό.
-
Η κλίμακα γίνεται πιο προοδευτική. Για να δούμε τι σημαίνει για το μέσο χρήστη που έχει 1.0 ή 1.3 ή 1.4 ή 1.6 ή 1.8 λίτρα. Η σύγκριση γίνεται με τα τέλη του 2009 πριν την λαίλαπα της παλαιότητας της κακιάς δεξιάς.
Κυβικά Τέλη 2009 Τέλη 2011 Διαφορά
1000 112€ 110€ -2€ (όλοι οι κουβάδες)
1356 112€ 120€ +8€ (όλοι οι Ιάπωνες των 1.33 λίτρων κ.λπ.)
1400 202€ 220€ +18€ (το σύνολο των Ευρωπαίων)
1600 202€ 240€ +38€ (το σύνολο των Ευρωπαίων και Ιαπώνων)
1800 (1800 (>1738) 202€ 270€ +68€ (το σύνολο των Ευρωπαίων και Ιαπώνων)
2000 446€ 600€ +154€
2400 580€ 800€ +220€
3000 580€ 1000€ +420€
4000 580€ 1200€ +620€Γιατί θεωρώ ότι μειώσεις δεν υπάρχουν αλλά το βλέπω διαφορετικά? Το λέω αυτό καθώς μπορεί μεν για τους έχοντες >5 ετών όχημα σε σχέση με τα τέλη του 2010 να έχουμε μείωση τελών αλλά το μέτρο εκείνο ήταν σε συνάρτηση με κάποιο μέτρο απόσυρσης που τώρα δεν ισχύει.
Πάντως επικοινωνιακά πρέπει να βγάλω το καπέλο στους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ. Τέτοιο καθεστώς ούτε επί Γκέμπελς στη Γερμανία ..... Το μαύρο άσπρο........
στειλτο στον σκαι που μου βγήκε με τιτλο ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ.... www.skai.gr
-
-
Δεν έχεις πρόβλημα εσυ...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
ΧΜάλλον όχι, ότι προλάβουμε να πάρουμε ΤΩΡΑ. Για αύριο έχει ο Θεός.Το γελοίο είναι πως και ΤΩΡΑ λιγότερα θα πάρουν.
-
Επαναφέρω το τοπικό ως βοήθημα, σύντομα θα χρειασθεί να ανατρέξουν στις σελίδες του όσοι έχουν >1929 cc.
Μια χρονιά πληρώσαμε τα τέλη - φαρμάκι, δεύτερη .....
Εdit: Για ένα χρόνο ειναι 600 τα τέλη + 480€ η ασφάλεια....
Και πέρσυ, 'λεφτά υπήρχαν'. Επαιρνα δώρα, ο μισθός μου ήταν + 250€/μήνα σε σύγκριση με σήμερα κλπ, κλπ. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
ΧΜάλλον όχι, ότι προλάβουμε να πάρουμε ΤΩΡΑ. Για αύριο έχει ο Θεός.
Το γελοίο είναι πως και ΤΩΡΑ λιγότερα θα πάρουν.
ε ναι, γιατι ανακοινωσανε οτι κανανε μειωσεις...
θα ανακαμψει και η αγορα, μεχρι 1300κκ
-
@ christos.dimou
κάνε τους υπολογισμούς με το 2008, γιατί το 09 είχαμε ήδη κρίση και τα φουσκώσαν τότε ήδη πολύ, τα δίλιτρα από 372 πήγε 446, +20% με τη μία.
Τα μικρά δίναν κάτω από 100, 92 αν θυμάμαι καλά και τώρα φτάσαμε στο 120 σε τρία χρόνια.
Επίσης από το οκτώβρη του 08 που έσκασε η κρίση, η αγορά του αυτοκινήτου έκατσε από τότε ουσιαστικά, οπότε το μεγάλο ποσοστό του στόλου ήταν από το 8 και πίσω που κάνανε ~300000 κομμάτια στην ελληνική αγορά, και αγοράστηκαν κατά τη γνώμη μου τα περισσότερα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα στην ελλάδα. Το κράτος πρέπει να έχει μια συνέχεια, η αγορά αυτοκινήτου είναι απόφαση μεγάλη, ειδικά στην ευαίσθητη κατηγορία των 2000 κυβικών και πιστεύω ότι ο πολύς κόσμος σε αυτή την κατηγορία το αγόρασε για πολλά πολλά χρόνια. Από εκεί και πάνω ίσως αρχίσει κανείς να μιλά για πραγματικά μεγάλα πορτοφόλια που πολύ πιθανόν να αλλάζουν και αυτοκίνητα κάθε 2-3 χρόνια τέτοιας αξίας. Δεν μπορεί να πηδάς έτσι απλά όλο τον κόσμο που απλά πήρε ένα αμάξι πριν 2 χρόνια, μπορεί και μεταχειρισμένο, για να είναι ασφαλές και επαρκές να κάνει τα ταξίδια του, δεν είναι δα και στοιχείο πλουτισμού τα 2000 κυβικά, και ο οποίος κόσμος είναι αυτό που λέμε μικρομεσαίος και σήμερα χτυπιέται από παντού, μπορεί και να έχει μείνει και άνεργος με τις μαλακίες που κάνουν, και να μην μπορεί να πουλήσει το αμάξι του αφού ξεφτιλίσανε την αγορά με ήξεις αφήξεις. και να του τα παίρνεις τώρα με τσαμπουκά. Αισχος και ντροπή.Πολύ δε περισσότερο που τούτοι εδώ που κυβερνάνε σήμερα φωνάζανε για ληστρικές επιδρομές και άλλα ωραία.
-
Χαχαχαχαχα! Φέτος θα πληρώσω στρογγυλό χιλιαρικάκι; Καλά να πάθω αφού ήθελα καλό αυτοκίνητο στην Ελλάδα.Αναρωτιέμαι, τα εκατοντάδες χιλιάρικα που θα χάσουν από την κατάρρευση της αγοράς μεγάλων κυβικών στην Ελλάδα τα σκέφτηκαν καθόλου; Μάλλον όχι, ότι προλάβουμε να πάρουμε ΤΩΡΑ. Για αύριο έχει ο Θεός.
δε χάνουν γιατί τα δικά μας θα έχουν χαμηλά τέλη από δω και πέρα....
Το 3000 κυβικα το coupe έχει 170 μικρογραμμάρια... αρα θα πληρώνει .... 170χ2=340 ευρωαπλά η αγορά ειναι κλειστή μέχρι τέλος έτους.
εκτος αν σε βολεύει
Πχ φεράρι θα πας να παρεις τωρα. (χα χα -
Δηλαδή, το κράτος μου λέει, εσύ που το αγόρασες την πάτησες κορόιδο και ας πρόσεχες!!! Ας δελεάσω τους καινούργιους και... βλέπουμε. Εν ευθέτω χρόνο θα βρω τρόπο να τους πηδήξω και αυτούς (κάτσε να το πάρουν πρώτα )
-
Δηλαδή, το κράτος μου λέει, εσύ που το αγόρασες την πάτησες κορόιδο και ας πρόσεχες!!! Ας δελεάσω τους καινούργιους και... βλέπουμε. Εν ευθέτω χρόνο θα βρω τρόπο να τους πηδήξω και αυτούς (κάτσε να το πάρουν πρώτα )και θα έλεγα να μην το φροντίζεις κιόλας διότι το παντρεύτηκες. Οταν το πουλήσεις μεταχειρισμένο θα έχει τέλη 1000 ευρω.
σε 10 χρόνια 10.000 ευρω
πόσο να μας παρει δικηγόρος για την αγωγή? -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Επισης για μολις 9κεκ ανεβαινουν κατηγορια τα δυο μεγαλα,60€ το συνολο.Τυχερός είσαι.... αυτά τα 9 κυβικά θα σου κόστιζαν πολύ περισσότερο αν ήσουν γύρω από το όριο των 1928 κυβικών...
Εγώ θα έπρεπε να είμαι ευχαριστημένος, 746 πέρσι, 600 φέτος... αλλά, φυσικά, δεν είμαι γιατί όπως λέει και ο πιο προηγούμενος μειώθηκε ο μισθός μου και το δώρο μου σαφώς περισσότερο από τα τέλη αυτά ενώ και όλα τα άλλα ακριβαίνουν.... -
Ερώτηξις : έστω ότι πάω να πάρω αύριο 1200άρι (π.χ.)... Θα πληρώσω 94 € τέλη για το '10 και μετά από λίγο (κανέναν μήνα δηλ. ; ) 120 € (λόγω 'αναπροσαρμογής') για το '11 ; Αν το αγόραζα το '11 θα πλήρωνα 124 € (από τα gr/km επί 1, λόγω κλίμακας 'ρύπων'), σωστά; Εγώ λοιπόν ο ίδιος, που αγόρασα το 2010, πόσα θα πληρώσω για το '12, 120 ή 124 ;
Σιγά τη διαφορά θα μου πείτε βέβαια ... -
Δηλαδή, το κράτος μου λέει, εσύ που το αγόρασες την πάτησες κορόιδο και ας πρόσεχες!!! Ας δελεάσω τους καινούργιους και... βλέπουμε. Εν ευθέτω χρόνο θα βρω τρόπο να τους πηδήξω και αυτούς (κάτσε να το πάρουν πρώτα )Κλασσικη τακτικη του ελληνικου κρατους.
-
Μπερδεύτηκα!
Κογιότ πόσο πληρώνουμε ρε συ?
-
600
σε εσένα δεν αλλάζει πολύ είτε παλιό είτε καινουργιο
Τέλη κυκλοφορίας