-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ένα απλό παράδειγμα;
Αν θέλεις άνεση χωρίς να πονά το αυτοκίνητο και η μέση σου, τότε απέφυγε μοντέλα που έχουν 17άρες ζάντες με ελαστικά 45άρια ή και 40άρια...
Βρες κάποιο μοντέλο με ελαστικό που νά έχει προφίλ πάνω από 55 ...Δηλαδη, προτεινεις να επιλεξει αυτοκινητο συμφωνα με τις διαστασεις τροχων-ελαστικων?
Ναι
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Ένα απλό παράδειγμα;
Αν θέλεις άνεση χωρίς να πονά το αυτοκίνητο και η μέση σου, τότε απέφυγε μοντέλα που έχουν 17άρες ζάντες με ελαστικά 45άρια ή και 40άρια...
Βρες κάποιο μοντέλο με ελαστικό που νά έχει προφίλ πάνω από 55 ...Δηλαδη, προτεινεις να επιλεξει αυτοκινητο συμφωνα με τις διαστασεις τροχων-ελαστικων?
Για εμένα αυτό είναι ολίγον 'άκυρο' γιατί δεν έχουν όλα τα αυτοκίνητα τις ίδιες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις.
Είχες 17άρα ή θα έχεις 17άρα;
-
Ο χρήστης Night Rider έγραψε:
ολα τα παραπανω μοντελα εχουν 15αρα ή 16αρα ζαντα, κανενα δεν εχει 17αρα, σκεφτομουν 16αρα παντως για λογους εμφανισης, απο ανεση πιστευω ειτε 15 ειτε 16 θα ναι το ιδιο περιπου, σωστα?Κοίτα οι 16άρες να έχουν προφίλ 195/55/16 ή 205/55/16 ... και θα είσαι άρχοντας.
Και όμορφο θα είναι και δεν θα νομίζεις ότι πέφτεις σε πηγάδι όταν περνάς από λακούβα ή σαμαράκι...
υ.γ. εγώ δεν θα έλεγα όχι και σε 60άρι προφίλ ...
-
16αρα με ελαστικο 45αρι τι λεει?
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ένα απλό παράδειγμα;
Για εμένα αυτό είναι ολίγον 'άκυρο' γιατί δεν έχουν όλα τα αυτοκίνητα τις ίδιες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις.
Είχες 17άρα ή θα έχεις 17άρα;
Το Insignia Cosmo έχει 18'
-
για επαρχιακο δρομο παντως 16 το πολυ πιστευω... με τις σχετικες λακουβες παντα!
-
Ο χρήστης Night Rider έγραψε:
16αρα με ελαστικο 45αρι τι λεει?Εγώ δεν θα ήθελα 45άρι ... Αλλά ούτε και 50άρι ...
Δυστυχώς τώρα το λούζομαι το 45άρι ...
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Το Insignia Cosmo έχει 18'Ωχ...
Και Γερμανικό και 18άρα;
Είχα το ASTRA με 16άρα και 205/50/16 και ωχ... ...
Φόραγε εργοστασιακά αμορτισέρ SACHS Τouring που θεωρούνται ψιλοσκληρά... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το Insignia Cosmo έχει 18'
Ωχ...
Και Γερμανικό και 18άρα;
Είχα το ASTRA με 16άρα και 205/50/16 και ωχ... ...
Φόραγε εργοστασιακά αμορτισέρ SACHS Τouring που θεωρούνται ψιλοσκληρά...Με τα 18'ρια μια χαρά είναι (για εμένα τουλάχιστον)...τώρα δεν ξέρω τί κάνουν αυτοί που το έχουν παραγγείλει με τα έχτρα 20'ρια...
Αλλά... μάλλον είμαστε -
Και όμως, τα ριμάδια τα λάστιχα παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο απ'ότι περίμενα: έχω Fiat Bravo (συμφωνώ με τον italakia, στο εσωτερικό είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το punto, ειδικά στην έκδοση sport που το έχω εγώ ). Γουστάρω τρελά, ως τώρα είναι πάνω από τις προσδοκίες μου, εκτός από ένα σημείο: την άνεση ανάρτησης. Και δε φταίει τόσο η ίδια η ανάρτηση (φταίει και αυτή λόγω ημιάκαμπτου πίσω, αλλά το καταλαβαίνω πότε είναι αυτή- άντε 20% του προβλήματος): είναι τα λάστιχα. 225/45/R16 και είμαι όλη την ώρα γκάπα - γκούπα στις λακκούβες. Είναι και sport ( τα λάστιχα έχουν δείκτη V, δε ζεσταίνονται με τίποτα το χειμώνα... ). Εδώ με το Punto ήμουν πιο ξεκούραστος από πλευράς άνεσης ανάρτησης...
Συμβουλή μου: άσε τις 17άρες-18άρες ζάντες, μόνο για μούρη είναι, εκτός και αν έχεις πολύ θηρίο μηχάνημα (το Bravo 150ps 250Nm και αν το πατήσω πολύ τότε μόνο σπινιάρει 1η - 2α. Αλλά θα μπορούσα να ζήσω και με λίγο παραπάνω σπινιάρισμα, ούτως ή άλλως έχει Antispin). Μια 16άρα το πολύ με 205/55 και μαλακά premiun ή economy λάστιχα, με δείκτη το πολύ H, και θα είσαι πολύ καλύτερα απ'ότι με τίποτα γακζιάρικο (και καλά...). Εκτός και αν κάποιος είναι gkazokiller , οπότε πάει σε πιο απόλυτες λύσεις. -
Όσον αφορά την επιλογή ζάντας με κριτήριο την εμφάνιση νομίζω πως
πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο όγκος του αυτοκινήτου.
Στα Bravo, Golf, Leon, κ.λ.π. ίσως οι 16άρες να δείχνουν ''λίγες'', αν σκέφτεσαι όμως
κάτι σε ibiza, punto, fiesta είναι ότι πρέπει (πάντα αισθητικά μιλώντας) -
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
...Μια 16άρα το πολύ με 205/55 και μαλακά premiun ή economy λάστιχα, με δείκτη το πολύ H, και θα είσαι πολύ καλύτερα απ'ότι με τίποτα γακζιάρικο (και καλά...). ...Συμφωνώ...
-
συμφωνω και εγω αλλα σε μερικα απο αυτα βαζουν 15αρα ζαντα και μου φαινεται μικρη.. γινεται να αλλαξει εστω με καποια χρεωση?
-
Γίνεται αλλά εγώ δεν το προτείνω.
Η δική μου εμπειρία λέει ότι όταν αφήνεις τον εξουσιοδοτημένο έμπορα να σου αλλάζει τις ζάντες κατά την παραγγελία, τότε συνήθως θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα με ζυγοστάθμιση και ευθυγράμμιση κλπ...κλπ...
Φυσικά υπάρχει και κόστος γιατί πρέπει να αλλάξεις και ζάντες και λάστιχα.
Θεωρώ ότι για μικρά αυτοκίνητα η 15άρα είναι ότι πρέπει...
Και για μικρομεσαία η 16άρα είναι ότι πρέπει...
Πάντα όμως με προφίλ ελαστικού από 55 και άνω... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πάντα όμως με προφίλ ελαστικού από 55 και άνω...Το νουμερο του προφιλ απο μονο του δεν λεει τιποτα....δηλαδη αν εχει 205/55 ειναι το ιδιο με 185/55?
Ο αριθμος δηλωνει επι τοις εκατο του πελματος υψος του πλευρικου τοιχωματος. Η πρωτη περιπτωση ειναι δηλαδη 11,27 και η δευτερη 10,17! Οτιδηποτε κοντα στο 10 και πανω μπορει να το υποστηριξει ανετα μια συγχρονη αναρτηση. Το κοπανημα που περιγραφεις αμφιβαλω αν η διαφορα ενος εκατοστου θα το βελτιωσει (225/45=10,12 - 205/55=11,27)
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Πάντα όμως με προφίλ ελαστικού από 55 και άνω...
Το νουμερο του προφιλ απο μονο του δεν λεει τιποτα....δηλαδη αν εχει 205/55 ειναι το ιδιο με 185/55?
Ο αριθμος δηλωνει επι τοις εκατο του πελματος υψος του πλευρικου τοιχωματος. Η πρωτη περιπτωση ειναι δηλαδη 11,27 και η δευτερη 10,17! Οτιδηποτε κοντα στο 10 και πανω μπορει να το υποστηριξει ανετα μια συγχρονη αναρτηση. Το κοπανημα που περιγραφεις αμφιβαλω αν η διαφορα ενος εκατοστου θα το βελτιωσει (225/45=10,12 - 205/55=11,27)
Από την αρχή μιλώ για συγκεκριμένες διαστάσεις και δεν μιλω μόνο για το προφίλ.
Eσύ αμφιβάλεις για το κοπάνημα Ok...
Εγώ λέω να έρθεις μία βόλτα με το Peugeot 207 και με ελαστικό 205/45/17 και την Γαλλική του ανάρτηση και ίσως να σταματήσεις να αμφιβάλεις... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πάντα όμως με προφίλ ελαστικού από 55 και άνω...
Το νουμερο του προφιλ απο μονο του δεν λεει τιποτα....δηλαδη αν εχει 205/55 ειναι το ιδιο με 185/55?
Από την αρχή μιλώ για συγκεκριμένες διαστάσεις και δεν μιλω μόνο για το προφίλ.
Eσύ αμφιβάλεις για το κοπάνημα Ok...
Εγώ λέω να έρθεις μία βόλτα με το Peugeot 207 και με ελαστικό 205/45/17 και την Γαλλική του ανάρτηση και ίσως να σταματήσεις να αμφιβάλεις...Δεν αμφισβητω οτι κοπαναει. Δεν εχω μπει καν σε 207 δεν μπορω να ξερω, δεχομαι την προσκληση . Απλα αυτο που λεω ειναι οτι αν βαλεις τελικα τη διασταση που λες δεν νομιζω οτι θα βελτιωθει!
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
...Απλα αυτο που λεω ειναι οτι αν βαλεις τελικα τη διασταση που λες δεν νομιζω οτι θα βελτιωθει!Λίγο το'να, λίγο τ'άλλο όμως, αλλάζουν αρκετά τα πράγματα: >...Μια **16άρα **το πολύ με 205/55 και **μαλακά **premiun ή economy λάστιχα, με **δείκτη **το πολύ H, και θα είσαι πολύ καλύτερα απ'ότι με τίποτα γκαζιάρικο...
-
πηρα σημερα καποια τηλεφωνα σε αντιπροσωπειες και κανενας δεν αλλαζει τα 15αρια σε 16αρια... οποτε θα παρουμε οτι δινουν... γενικα τι να περιμενω απο δωρα δινουν τιποτα ή λογω μειωσης να μη ζηταμε και πολλα?
-
Φυσικά και να πιέσεις, δεν νομίζω ότι η μείωση του ΤΤ είναι εις βάρος τους. Να πουλήσουν θέλουν και φρόντισε να το κάνεις σαφές ότι εσύ μπορείς και να αναβάλεις την αγορά. Αυτοί μπορούν να αναβάλουν την πώληση;
Kia Ceed vs Seat Ibiza vs Fiat Punto vs Ford Fiesta κλπ...