-
Τα επειγοντα δουλευουν οπως οταν υπαρχει εφημερια.Δουλευουν εκει οι εφημερευοντες.Μπορει πανω στην κλινικη να μην υπαρχουν 20 γιατροι που ειναι το δυναμικο της κλινικης,αλλα ενας που εφημερευει.Οπως γινεται και σε καθε εσωτερικη εφημερια(απογευματα,ΣΚ,αργιες κλπ.).
Οταν λες πληρη πιστευω οτι εννοεις αυτο.Υπαρχει η 'συνθεση εφημεριας' που αποτελειται απο τους εφημερευοντες γιατρους διαφορων ειδικοτητων.Αν με το πληρη εννοεις το συνολο των γιατρων του νοσοκομειου που δουλευουν σε μια εργασιμη ημερα το πρωινο 8ωρο,τοτε σαφως και οχι.Για το ΕΚΑΒ θα προσπαθησω να απαντησω,αν και δε γνωριζω απο μεσα τα πραγματα.Στα ασθενοφορα του ΕΚΑΒ σχεδον ποτε δεν υπαρχουν γιατροι.Ειναι ελαχιστοι γιαυτο και συμβαινει αυτο.Υπαρχει ο οδηγος και ενας διασωστης ο οποιος εχει σχεση με το αντικειμενο.Σαφως και δεν ειναι γιατρος.Θα τον χαρακτηριζα κατωτερο σε εκπαιδευση απο τον αμερικανο paramedic.(με επιφυλαξη αυτο).Το ΕΚΑΒ παντα ειχε προβληματα λειψανδριας.Και σε προσωπικο και σε οχηματα.Σε μια κανονικη μερα δηλαδη,εκτος απεργιας, παλι τα οχηματα του ΕΚΑΒ δεν καλυπτουν τις αναγκες.Ποσο μειωνεται το δυναμικο αυτο σε απεργιες δεν το γνωριζω.Δεν εχει σχεση αυτο βεβαια με τους εφημερευοντες γιατρους.
Το οτι πολλοι συμπολιτες χρησιμοποιουν το ΕΚΑΒ αντι για ταξι ειναι δεδομενο.Το ΕΚΑΒ και το πληρωμα του ομως δε μπορουν να κανουν επιλογη περιστατικων η διαλογη.Αν καποιος καλεσει το ΕΚΑΒ και τελικα αποδειχτει οτι εχει πυρετο 38,5 απασχολει ενα οχημα για 1-2 ωρες τη στιγμη που συμβαινουν εμφραγματα,τροχαια και μαχαιρωματα.ΚΑτι αντιστοιχο συμβαινει και με τα επειγοντα των νοσοκομειων.Μπορει μπροστα απο μενα στη σειρα που εχω πνευμονια να ειναι ενας αλλος ασθενης με μιας βδομαδας συναχι.Πρεπει ομως να τον εξετασει γιατρος για να διαπιστωσει τι συμβαινει.Ετσι φτανουμε στις 4ωρες αναμονες.
Αυτο το τελευταιο θα μπορουσε να λυθει με κεντρα υγειας αστικου τυπου(1 ανα δημο η περιοχη).Αυτο θα ηταν σωστη πρωτοβαθμια περιθαλψη που θα ανακουφιζε τα νοσοκομεια απο τις 100δες των ασθενων που ταλαιπωρουνται.Αλλα ολα αυτα ειναι ονειρα θερινης νυκτος για τη δωρεαν δημοσια υγεια.... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Υπενθυμίζω ότι από την αρχή έλεγα ακριβώς αυτό που σημείωσα με bold παραπάνω: να λειτουργούν τα επείγοντα με τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα και να αναβάλλονται οι προγραμματισμένες νοσηλείες κλπ. Πράγμα που ενόχλησε μερικούς επαναστάτες του γλυκού του κουταλιού.
Αυτό που κάνεις είναι να σπαμάρεις κατά των απεργιών, να κοζάρεις πως πάει το πράγμα, και να μαζεύεσαι αναλόγως την αντίδραση που έχει το σπαμ σου. Α δεν είπα αυτό, α δεν είπα το άλλο, είπα ακριβώς αυτό, είπα λίγο το άλλο.
Τώρα μας έχωσες και τις αργίες στο κόλπο για να πεισθούμε πως δεν ζητάς πράγματα μόνο σε σχέση με τις απεργίες, όλα κι όλα .
Αυτά τα γράφω για τον γιατρό απο πάνω που τον βλέπω να στενοχωριέται- για την περίπτωση που δεν είναι βιολόγος και δεν κάνει έρευνα βιοτόπων - -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Αυτά τα γράφω για τον γιατρό απο πάνω που τον βλέπω να στενοχωριέται- για την περίπτωση που δεν είναι βιολόγος και δεν κάνει έρευνα βιοτόπων -
Πλακα,πλακα καλυτερα θα ηταν.Βολτιτσα στη λιμνη,βαρκαδα και το μεσημερι ψητα στην τοπικη χασαποταβερνα-καφενειο.Μεγαλεια...
-
Υπενθυμίζω ότι από την αρχή έλεγα ακριβώς αυτό που σημείωσα με bold παραπάνω: να λειτουργούν τα επείγοντα με τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα και να αναβάλλονται οι προγραμματισμένες νοσηλείες κλπ. Πράγμα που ενόχλησε μερικούς επαναστάτες του γλυκού του κουταλιού.
Αυτό που κάνεις είναι να σπαμάρεις κατά των απεργιών, να κοζάρεις πως πάει το πράγμα, και να μαζεύεσαι αναλόγως την αντίδραση που έχει το σπαμ σου. Α δεν είπα αυτό, α δεν είπα το άλλο, είπα ακριβώς αυτό, είπα λίγο το άλλο.
Τώρα μας έχωσες και τις αργίες στο κόλπο για να πεισθούμε πως δεν ζητάς πράγματα μόνο σε σχέση με τις απεργίες, όλα κι όλα .
Αυτά τα γράφω για τον γιατρό απο πάνω που τον βλέπω να στενοχωριέται- για την περίπτωση που δεν είναι βιολόγος και δεν κάνει έρευνα βιοτόπων -Καιρός να μαζευτείς λιγάκι εσύ. Δεν υπάρχει θέμα που η παρεούλα σου να μην προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο σαν μπουλούκι ατάκτως επιτιθέμενο. Επειδή το γλεντάω απίθανα να σας βλέπω να τρώτε τα λυσσακά σας, δεν σας κάνω το χατήρι να σας δώσω γήπεδο.
Αν ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ μπορείς να με βρεις να μαζεύομαι και να λέω 'όχι αυτό, το άλλο', να το παραθέσεις. Ήμουν ΠΟΛΥ σαφής (όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή μερικοί ψάχνουν με το κανοκυάλι να βρουν κάτι να μου προσάψουν ), απλώς μπουρδουκλώθηκες στην προσπάθειά σου και προσπαθείς να κρατηθείς από κάπου. Δεν πειράζει, άλλη φορά.
Παίξτε τώρα την κασέτα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καιρός να μαζευτείς λιγάκι εσύ. Δεν υπάρχει θέμα που η παρεούλα σου να μην προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο σαν μπουλούκι ατάκτως επιτιθέμενο. Επειδή το γλεντάω απίθανα να σας βλέπω να τρώτε τα λυσσακά σας, δεν σας κάνω το χατήρι να σας δώσω γήπεδο.
Αν ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ μπορείς να με βρεις να μαζεύομαι και να λέω 'όχι αυτό, το άλλο', να το παραθέσεις. Ήμουν ΠΟΛΥ σαφής (όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή μερικοί ψάχνουν με το κανοκυάλι να βρουν κάτι να μου προσάψουν ), απλώς μπουρδουκλώθηκες στην προσπάθειά σου και προσπαθείς να κρατηθείς από κάπου. Δεν πειράζει, άλλη φορά.
Παίξτε τώρα την κασέτα.Σε ενδιαφέρει πολύ οτιδήποτε άλλο εκτός απ την απεργία αθώα μου ψυχούλα...
Είναι σαφές, παλεύεις για την ανθρώπινη ζωή.Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει επαναλαμβανόμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν τα οκτώ κλειστά κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και όλα τα χειρουργικά τραπέζια που είναι κλειστά, καθώς και να μην είναι υπεύθυνη στη βραδινή βάρδια μόνο μία νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς.
Aπ αυτά δεν πεθαίνουν ασθενείς ας πούμε ε?
Καλά, ε; Που να δείτε πόσοι πεθαίνουν στη Ρουάντα ή πόσους σκοτώνει το τσιγάρο...
Εδω θα είμαι πάντα, να αναδεικνύω το φοβερό ήθος σου
-
Α, ναι. Να 'σαι καλά. Θα είμαστε παρέα.
Το ήθος μου... Αυτό που λέει 'μπορεί να χάνονται ζωές από τον Χ και τον Ψ λόγο, αλλά δεν πρέπει να χάνονται και από τον Ω', σε αντίθεση με το 'αφού χάνονται ζωές από τον Χ και τον Ψ λόγο, γιατί μιλάς για τον Ω;'. Σφάλμα μου, σφάλμα μου. -
Παντού υπάρχει ένα μ**ήθος
**
Επιμένεις μάνο πάντως. Είναι απλά τα πράγματα. έγραψες απαγορεύεται να απεργούν, μετά άρχισες τις διευκρινήσεις, μετά σου ξαναγράψανε ότι τα έκτακτα είναι σαν εφημερίες κλπ κλπ.Απλά πράγματα, στην αρχή έγραψες αυτά που σου βγαίνουν αυθόρμητα
Είναι αλήθεια πάντως οτι αξίζεις συγχαρητιρίων. Είσαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόυ με τους Ντάλτον απέναντι
εεπ, ΑΝ διαβασες τί έγραψα, σου απάντησα για το ΕΚΑΒ
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ μπορείς να με βρεις να μαζεύομαι και να λέω 'όχι αυτό, το άλλο', να το παραθέσεις. Ήμουν ΠΟΛΥ σαφής (όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή μερικοί ψάχνουν με το κανοκυάλι να βρουν κάτι να μου προσάψουν )
Μπουρδουκλώθηκα και μου έπεσαν τα ποστ κάτω
Σε ένα τοπικ που λέει 'άφησαν 29χρονο να πεθάνει,επικαλούμενοι την απεργια'
ο μάνος αηδιασμένος και αγανακτισμένοςΣε ορισμένα επαγγέλματα η απεργία πρέπει να απαγορεύεται (όπως ισχύει πχ για τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας).
Ορμήξτε τώρα.Ίσως δεν έγινα κατανοητός.
Ξανά.
Σε ορισμένα επαγγέλματα η απεργία πρέπει να απαγορεύεται. Όποιος δεν γουστάρει, ας μην τα ασκήσει. Τόσο απλό. Κι αν δεν θέλει να δουλέψει κάποιος, δεν χρειάζεται να τον αλυσοδέσουν στη δουλειά. Θα ήταν παράνομο.
Αν κάποιος θεωρεί ότι ένα επάγγελμα είναι κακοπληρωμένο, έχει το δικαίωμα να μην το ασκήσει.
Αφού το ασκήσει, ας ψάξει άλλο τρόπο (χωρίς διακινδύνευση ζωών ας πούμε) να διαμαρτυρηθεί.και μετά φυσικά το ξεκάρφωμα, εγω δεν είπα αυτό είπα ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ(...)
@rx8:
Δεν επαναδιατύπωσα τίποτα.
Σε ορισμένα επαγγέλματα δεν πρέπει να επιτρέπεται η απεργία, αυτό έγραψα. Αναφέρθηκα στους γιατρούς; Όχι. Όταν αργότερα αναφέρθηκα ΕΙΔΙΚΑ στους γιατρούς, ήμουν πιο συγκεκριμένος. Ανάτρεξε αν θες να το δεις.
Σε ποια επαγγέλματα δεν πρέπει να επιτρέπεται η απεργία; Στους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας ας πούμε (όπως ισχύει). Ο λόγος που αυτή απαγορεύεται είναι ελπίζω κατανοητός - το ίδιο ισχύει και για άλλες κατηγορίες, ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ. -
Μιλάμε για γιατρούς και πετάγεται λέγοντας οτι σε κάποια επαγγέλματα πρέπει να απογορεύεται η απεργία.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως σου πέρασε απ το μυαλό ότι αναφερόνταν στους γιατρούς
-
delete
-
Δεν καταλαβα γιατι στο βασικο μου μισθο θα πρεπει να υπολογιζονται και οι εφημεριες.Η εφημερια ειναι υπερωριακη εργασια(15:00 με 08:00) η οποια ομως δεν αμοιβεται υπερωριακα,αμοιβεται με 4-4.5 ευρω την ωρα.Αν κανω 10 εφημεριες το μηνα θα παρω +750 ευρω(με βαση τις αποδοχες προ 1 μηνα,οι καινουριες δεν εχουν περαστει ακομα) και θα εχω δουλεψει 176 ωρες το μηνα επιπλεον(ας πουμε οτι δουλεψα 8 καθημερινες και 2 αργιες) απο καποιον που δουλευει πρωινο ωραριο.Δε θα πρεπει επομενως να αμοιφθω και παραπανω???Ας μην μπερδευουμε επομενως το μισθο με τις εφημεριες,ουτε με το ωραριο της εφημεριας.
Το ρεπο ειναι απαραιτητο πρωτα απ'ολα για την ασφαλεια των ασθενων.Ελπιζω να μην διαφωνουμε σε αυτο.Η υπολοιπη Ευρωπη σε μισθους ειναι σαφως καλυτερη.Μιλαμε για περιπου 2000 ευρω βασικο που γινεται 2700-3000 με τις εφημεριες.Το ρεπο εννοειται.Λογικο ομως γιατι γενικα οι μισθοι ειναι μεγαλυτεροι.Σαφως ομως αμοιβονται πολυ καλυτερα απο τους Ελληνες γιατρους σε απολυτα νουμερα.Για την Αμερικη που αναφερεις ο μισθος ενος πρωτοετους ειδικευομενου ειναι 45 με 50 χιλιαδες δολλαρια(το γνωριζω γιατι ο κολλητος μου απο τη σχολη ειναι στη Νεα Υορκη και κανει χειρουργικη).Καμια σχεση με τα 2500$ που αναφερονται.
Η καλυτερη εκπαιδευση σαφως και πρεπει να ειναι στοχος ολων μας αλλα δε βλεπω γιατι δε θα πρεπει να ζηταμε περισσοτερα χρηματα.Οι εξετασεις για την εναρξη ειδικοτητας ειναι ενα μεγαλο ζητημα με το οποιο καταρχην συμφωνω,αν και δε θα λυσει το θεμα της ανεργιας.
Για τις λαμογιες και τα φακελακια εχω αναφερθει και πριν,ολα αυτα βολευουν σε απιστευτο βαθμο το ελληνικο κρατος και γιαυτο δε διατιθεται να τα σταματησει αν και θα μπορουσε να το κανει.Σαφως και φερουν ευθυνη οι γιατροι που το κανουν,δε νομιζω ομως οτι ετσι ειναι ο 'μεσος Ελληνας γιατρος'.
-
Ρε παιδιά είναι απλά τα πράγματα. Και γι' αυτό το θέμα, και για όλα τα συναφή που έχουν συζητηθεί.
Το βασικό είναι να μην δημιουργούνται προβλήματα σε όσους δεν έχουν.
Εγώ έχω δουλειά, βγάζω καλά λεφτά και πληρώνω πλήρως την εφορία και τα ταμεία μου. Εγώ είμαι εντάξει οπότε απαγορεύω στον οποιονδήποτε να μου δημιουργεί προβλήματα. Εγώ είμαι εντάξει, άρα όλοι θα μπορούσαν να είναι εντάξει.
Για τα δικά σας προβλήματα, κόφτε το λαιμό σας να τα λύσετε, χωρίς να με ενοχλείτε. Κι εγώ, για να μη λέτε, θα σας βλέπω με συμπάθεια. Ξέρετε τώρα, με αυτή τη συμπάθεια που θα συνεχίζω να βγάζω κυβέρνηση αυτούς που σας γαμάνε. Γιατί κατά βάση εγώ χεσμένους σας έχω :
Εγώ έχω δουλειά, βγάζω καλά λεφτά και πληρώνω πλήρως την εφορία και τα ταμεία μου. Εγώ είμαι εντάξει οπότε απαγορεύω στον οποιονδήποτε να μου δημιουργεί προβλήματα. Εγώ είμαι εντάξει, άρα όλοι θα μπορούσαν να είναι εντάξει.
Και μη νομίζετε ότι δεν ξέρω τα προβλήματα σας. Παρακολουθώ ειδήσεις ανελλειπώς. Τα ξέρω από πρώτο χέρι. Άλλωστε εγώ υποστηρίζω full το δικαίωμά σας να μιλάτε για τα προβλήματά σας. Να, γιατί δεν βγαίνετε στον Χατζηνικολάου και στον Ευαγγελάτο να τα πείτε; Αυτό είναι το δημοκρατικό. Το έχει πει κι Κύριος Γιανναράς άλλωστε. Το λέει κι η Ηθική. Αυτό είναι το Σωστό. Να τα λέτε και να με πείσετε με τα λογικά σας επιχειρήματα. Μη μου δημιουργείτε πρόβλημα όμως. Κι αν δεν πείθομαι να μην ψηφίσω αυτούς αυτούς που σας γαμάνε (ή να ψηφίσω εσάς), είναι επειδή δεν έχετε αρχίδια να τα πείτε σωστά. Καταλάβατε;
Μόνο που τελικά, αυτό είναι το νόημα και της απεργίας, και της πορείας, και γενικότερα των μαζικών αντιδράσεων.
Να πει ένα μεγάλο ΑΕΙ ΓΑΜΗΣΟΥ σε όλους όσοι νομίζουν ότι μπορούν να την περνάνε φίνα ενώ γύρω τους γίνεται της πουτάνας. Σε όλους όσοι νομίζουν ότι τα προβλήματα των άλλων δεν τους αγγίζουν αναγκαστικά. Σε όλους όσοι νομίζουν ότι επειδή οι ίδιοι 'έγιναν', τα προβλήματά τους τελείωσαν.Γιατί εγώ μπορεί να είμαι βολεμμένος, στον κόσμο μου, να είμαι μαλάκας, ή απλά ηλίθιος και να μην θέλω να ασχοληθώ με το οτιδήποτε. Ή να μην καταλαβαίνω το οτιδήποτε.
Γι' αυτό λοιπόν, για όσους έχουν αποκτηνωθεί κοινωνικά και πολιτικά, θα έχουμε τα σκουπίδια να σαπίζουν στην πόρτα μας. Τους ασθενείς μας να ψοφάνε. Τους δρόμους μας κλειστούς. Τα ρεύμα μας κομμένο. Τα κρέατά μας σάπια. Τα φρούτα μας χαλασμένα. Γιατί τότε ίσως και μας τσούξει.
Γι' αυτό Μάνο μου, αν θέλεις να αναζητήσεις ευθύνες για τους ασθενείς που 'πεθαίνουν από την απεργία', καλύτερα να κοιταχτείς στον καθρέφτη. Κάπου πίσω σου ίσως να δεις και μια κοινωνία που υπάρχει, εις μάτην του πείσματός σου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καιρός να μαζευτείς λιγάκι εσύ. Δεν υπάρχει θέμα που η παρεούλα σου να μην προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο σαν μπουλούκι ατάκτως επιτιθέμενο. Επειδή το γλεντάω απίθανα να σας βλέπω να τρώτε τα λυσσακά σας, δεν σας κάνω το χατήρι να σας δώσω γήπεδο.
Παίξτε τώρα την κασέτα.ΒΑΣΤΑ ΡΟΜΜΕΛ που λέγανε και οι manosk του 'κάποτε'
Ε ρε γλέντια ο Μάνος, απίθανο κέφι
-
Εγώ έγραψα πως με εφημερίες το καθαρό εισόδημα πλησιάζει τα 1500 ευρώ το μήνα.
Στην Αμερική πρώτος μισθός είναι κοντά στα 50Κ $ το χρόνο, καθαρά περίπου 40Κ και αν το αναγάγουμε σε 14 μισθούς, πλησιάζει τα 3 χιλιάρικα μηνιαίως. Με βάση αυτό προκύπτει ότι ο μισθός του ειδικευομένου στην Ελλάδα είναι αντίστοιχος του Αμερικανού (τηρουμένων των αναλογιών εισοδήματος στις 2 χώρες)
Βεβαίως αυτός ο μισθός είναι για τον πρώτο χρόνο ειδικότητας μόνο. Στο 6ο χρόνο ειδικότητας (όσοι Αμερικανοί κάνουν τόσα χρόνια ειδικότητα που στην Ελλάδα είναι ο μέσος όρος) πλησιάζεις τις 70Κ$.
Επίσης να επαναλάβω πως ο μισθός είναι το τελευταίο που απασχολεί τον Έλληνα ειδικευόμενο.
Στην Αμερική ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ειδικευόμενος που να κάνει 10 εφημερίες το μήνα.Η ειδικότητα δεν είναι μεταπτυχιακές σπουδές αλλά προσομοιάζει μάλλον σε άσκηση επαγγέλματος όπως έχουν οι δικηγόροι αλλά και άλλοι κλάδοι όπως νομίζω οι ορκωτοί λογιστές. Προσφέρεις υπηρεσία πέραν της εκπαίδευσης που λαμβάνεις. Για αυτήν την υπηρεσία που προσφέρεις τελικά πληρώνεσαι με περίπου 4 ευρώ την ώρα.
Τέλος εξετάσεις (που όντως είναι γελοίες) δίνουν προς το παρόν μόνον οι απόφοιτοι εξωτερικού. Οι εν Ελλάδι φοιτητές ακόμη ζούμε στη Νιρβάνα του ότι δουλεύουμε σκληρά και λαμβάνουμε καλή εκπαίδευση ώστε να μην χρειαζόμαστε κάποια πιστοποίηση των γνώσεών μας άμα τη λήψη του πτυχίου μας.
Αυτή η ρομαντική σκέψη (που ισχύει στις περισσότερες Ευρωπαικές χώρες) δυστυχώς κάποια στιγμή θα αλλάξει. Όχι γιατί υπάρχει ανάγκη πιστοποίησης γνώσεων βέβαια... απλά γιατί κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο προφανές ότι πρέπει να μπει ένας φραγμός σε όσους πλήρωσαν για να πάρουν πτυχίο στο εξωτερικό και προφανώς θα είναι (πιο) εύκολο να αποδεχτούν φακελάκι και διάφορα δωράκια. -
Αν ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ μπορείς να με βρεις να μαζεύομαι και να λέω 'όχι αυτό, το άλλο', να το παραθέσεις. Ήμουν ΠΟΛΥ σαφής (όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή μερικοί ψάχνουν με το κανοκυάλι να βρουν κάτι να μου προσάψουν )
Μπουρδουκλώθηκα και μου έπεσαν τα ποστ κάτω
Σε ένα τοπικ που λέει 'άφησαν 29χρονο να πεθάνει,επικαλούμενοι την απεργια'
ο μάνος αηδιασμένος και αγανακτισμένοςΣε ορισμένα επαγγέλματα η απεργία πρέπει να απαγορεύεται (όπως ισχύει πχ για τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας).
Ορμήξτε τώρα.Ίσως δεν έγινα κατανοητός.
Ξανά.
Σε ορισμένα επαγγέλματα η απεργία πρέπει να απαγορεύεται. Όποιος δεν γουστάρει, ας μην τα ασκήσει. Τόσο απλό. Κι αν δεν θέλει να δουλέψει κάποιος, δεν χρειάζεται να τον αλυσοδέσουν στη δουλειά. Θα ήταν παράνομο.
Αν κάποιος θεωρεί ότι ένα επάγγελμα είναι κακοπληρωμένο, έχει το δικαίωμα να μην το ασκήσει.
Αφού το ασκήσει, ας ψάξει άλλο τρόπο (χωρίς διακινδύνευση ζωών ας πούμε) να διαμαρτυρηθεί.και μετά φυσικά το ξεκάρφωμα, εγω δεν είπα αυτό είπα ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ(...)
@rx8:
Δεν επαναδιατύπωσα τίποτα.
Σε ορισμένα επαγγέλματα δεν πρέπει να επιτρέπεται η απεργία, αυτό έγραψα. Αναφέρθηκα στους γιατρούς; Όχι. Όταν αργότερα αναφέρθηκα ΕΙΔΙΚΑ στους γιατρούς, ήμουν πιο συγκεκριμένος. Ανάτρεξε αν θες να το δεις.
Σε ποια επαγγέλματα δεν πρέπει να επιτρέπεται η απεργία; Στους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας ας πούμε (όπως ισχύει). Ο λόγος που αυτή απαγορεύεται είναι ελπίζω κατανοητός - το ίδιο ισχύει και για άλλες κατηγορίες, ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.Ωραία, για να μη μου κουράζεσαι: έκανα bold ΚΑΙ υπογράμμισα το quote ΣΟΥ που υποτίθεται ότι σε 'δικαιώνει'. Θα έκανα Quote ολόκληρη τη φάση, αλλά βαριέμαι κι αφού το έκανες εσύ, μπράβο.
Τώρα κι ένα γενικό σχόλιο: το θέμα αναφέρεται σε μια χαμένη ζωή εξαιτίας -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- της μειωμένης δυναμικότητας του ΕΚΑΒ λόγω μιας απεργίας.
Το ασθενοφόρο πήγε με καθυστέρηση σχεδόν 2 ωρών.
Αυτό στηλιτεύθηκε, γιατί είναι βάσει της κοινής ανθρώπινης λογικής απαράδεκτο να βάζεις το όπλο στο κεφάλι (κι όχι απλώς στο πουγγί ας πούμε) πολιτών για οποιονδήποτε λόγο.Ξεσηκώθηκαν όμως οι -φερόμενοι ως (sic)- επαναστάτες του φόρουμ, γιατί κάπου φοβήθηκαν ότι πλήττεται ο αγώνας της εργατιάς (τον οποίο υποστηρίζουν φιλολογικώς, γιατί στην πράξη.....).
E, μετά έδρασαν (και δρουν) ως διαδικτυακοί χούλιγκαν. Μπράβο παιδιά, συνεχίστε έτσι. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μιλάμε για γιατρούς και πετάγεται λέγοντας οτι σε κάποια επαγγέλματα πρέπει να απογορεύεται η απεργία.Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως σου πέρασε απ το μυαλό ότι αναφερόνταν στους γιατρούς
Φυσικά κι αναφερόμουν (και) στους γιατρούς, αλλά υπό προϋποθέσεις, τις οποίες ανέφερα μάλιστα αρκετά πριν μου κάνει 'παρατήρηση' ο δάσκαλος.
ΒΑΣΤΑ ΡΟΜΜΕΛ που λέγανε και οι manosk του 'κάποτε'
Ε ρε γλέντια ο Μάνος, απίθανο κέφι
Σε άλλες εποχές θα ήσουν κομμουνιστοσυμμορίτης σίγουρα...αν έβρισκες καλό στρώμα στο βουνό...και μπρίζα για την καφετιέρα...και καλά φιλετίνια εισαγωγής...
Με διασκεδάζεις και σ' ευχαριστώ γι' αυτό. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μιλάμε για γιατρούς και πετάγεται λέγοντας οτι σε κάποια επαγγέλματα πρέπει να απογορεύεται η απεργία.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως σου πέρασε απ το μυαλό ότι αναφερόνταν στους γιατρούς
Φυσικά κι αναφερόμουν (και) στους γιατρούς, αλλά υπό προϋποθέσεις, τις οποίες ανέφερα μάλιστα αρκετά πριν μου κάνει 'παρατήρηση' ο δάσκαλος.
Το πριν και το μετά μπορώ να στο φτιάξω και με χρόνους ποστ . Θες;
Είσαι ο τύπος που του φεύγει κλανιά σε ασανσερ με 10 άτομα και μετά ελέγχει με το βλέμα να 'εντοπίσει' ποιός έκλασε.
Σου φυγε που σου φυγε, ας τη να πα να...Εδιτ, το σύνολο των ανθρώπων που εξοργίζεις(η που ψυχαγωγείς αν το θες ) δεν αποτελεί απαραίτητα οργανωμένη ομάδα.
Νομίζω πως πρέπει να σταματήσετε τα προσωπικά, έχετε ξεπεράσει το όριο και είστε και εκτός θέματος
(Moderator nass)
-
03/04/09, 9:34
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το γνωρίζω αυτό, αλλά 'σχεδόν διασωθείς' ή 'σχετικά νεκρός' δεν υπάρχει. Κατανοητό το να μην είναι τίγκα όλες οι κλινικές για τις προγραμματισμένες νοσηλείες-θεραπείες-εξετάσεις, αλλά τα έκτακτα πρέπει να έχουν πληρότητα από νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.Εσύ (πρωτο)εμφανίστηκες μετά. Ποιος την άφησε τελικά;
Ισχύει για όλους το παραπάνω, αν δεν έγινε σαφές το κάνω τώρα...
(Moderator nass)
Ε, εντάξει κ. nass, αλλά έχομεν ντοκουμέντα.
-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Με τις κατάλληλες αναγωγές (το είχα γράψει στο ποστ μου), βγαίνουν περίπου τα ίδια.
Κατά την γνώμη μου, αν παίρνεις 1300-1500 ευρώ στην Ειδικότητα και εξορθολογιστούν οι εφημερίες, είναι καλά. Είναι παράλογο να ζητούνται παραπάνω.
**Οι χώρες που αναφέρεις, έχουν μέσο μισθό 2,5 χιλιάρικα, και όχι 1200 όπως εμείς στην Ελλάδα. **
Επομένως με τις κατάλληλες αναγωγές βγαίνουμε περίπου στα ίδια.Λες για τις χώρες που έχουν φθηνότερο το γάλα και το γιαούρτι απ την Ελλάδα φαντάζομαι, και που αν τους ανάγεις αυτες τις τιμές σε Ελληνικά μισθολογικά δεδομένα(εννοώ την αγοραστική αξία του μισθού τους)δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο όρθιο.
Και για ποιον λόγο ακριβώς δεν θα πρέπει να διεκδικήσει ο γιατρός αυτά που πιστεύει πως δικαιούται;
Άφησαν 29χρονο να πεθάνει, επικαλούμενοι την απεργία