-
Ο Κίμι πέρυσι ήταν απογοητευτικός. Φέτος, δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται πιο συγκεντρωμένος.
ο Σουμάχερ είχε άνετα δυο χρονιές ακόμα στην Φ1. Απλά δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον, μπορεί το μονοθέσιο να μην είναι καλό και να αποσυρθείς καπώς 'στην αφάνεια' ή 'ο πολυπρωταθλητής που πέρασε η μπογιά του'. Οπότε καλά έκανε και έφυγε.
-
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εγώ πάλι πιστεύω ότι ο MS αφενός είδε ότι είχε γεράσει ολίγον ΤΙ και θα έπρεπε να δώσει το 101% για να ξαναπάρει τίτλο και όχι 80-90 όπως έκανε το 2004 πχ και αφεδύο η παντόφλα από την frau Korina θα είχε αυξηθεί με γεωμετρικό ρυθμό.
Από την άλλη επένδυσαν στον Kimi γιατί ήταν ούτως ή άλλως στο μυαλό τους από το 2001 και επειδή ο Alonso είχε υπεραναπτύξει ένα αντιπαθητικό προφίλ (poor old Michael κλπ).
Ουδεμία σχέση έχει ο Alesi με τον KR. Σίγουρα ο Γάλλος έπεσε σε χρονιές με απαράδεκτα μονοθέσια και τραγική αξιοπιστία αλλά θεωρώ ότι δεν είχε την στόφα πρωταθλητή. Πιο πολύ περίπτωση Trulli μου θυμίζει.
Ο Raikonnen τα χουμε ξαναπεί. Εκεί που υστερεί πέρα από το επικοινωνιακό είναι η επιμονή του... που απλά δεν υπάρχει. Άμα δεν του πάει το μονοθέσιο η ο αγώνας θα παραγγείλει από την ενδοσυνεννόηση ένα μπουκάλι Τζόνι και το σχετικό ξυροκάρπι να είναι στο δωμάτιο του σε 5'. Εκεί που ο Schumacher (και η πλειοψηφία των κορυφαίων πιλότων) θα κάτσει να ματώσει την φανέλα αυτός θα την κάνει με ελαφρά. Αυτό είναι που ξενερώνει και τον κόσμο.
Το 2007 που έκανε βέβαια την υπέρτατη ανατροπή δεν μας χάλαγαν τα ξύδια, το κότερο ή οι γκομενοδουλειές.Κοίτα Εddie ο MS λογικά ήθελε και θα είχε μείνει για έναν (+1 ίσως χρόνο) αν περνούσε η άποψη των Todt-Brawn.Επικράτησε όμως η άποψη Montezemolo για ριζική ανανέωση.Και η μόνη επιλογή που είχαν πλέον... ήταν ο φινλανδός.Το 2007 ο Raikkonen ήταν η δεύτερη καλύτερη επιλογή στο grid.Το 2004 ήταν σαφέστατα ο πιο περιζήτητος οδηγός στην F1.Αν ήταν ελεύθερος ο Alonso το 2007, πιστεύω ότι θα είχαν επιλέξει αυτόν...γιατί οι υποτιθέμενοι συναισθηματισμοί και οπαδισμοί σε τέτοιο επίπεδο είναι για λαϊκή κατανάλωση και όχι για το management μιας κορυφαίας ομάδας.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο φινλανδός είναι ταχύτατος και ικανός να διαλύσει τον ανταγωνισμό...όταν έχει ένα μονοθέσιο που λειτουργεί όπως ακριβώς αυτός θέλει.Το μεγάλο θέμα όμως είναι ότι δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει στην εξέλιξη του μονοθεσίου,μάλλον δεν δίνει στην ομάδα να καταλάβει πώς ακριβώς θέλει το μονοθέσιο και γενικώς δεν δείχνει να έχει άποψη ή να ενδιαφέρεται να έχει άποψη για οτιδήποτε αφορά την ομάδα,τη στρατηγική και το μονοθέσιο.Για να μην πολυλογούμε,δίνει την εντύπωση πως αντιλαμβάνεται το ρόλο του να ξεκινά και να σταματά αποκλειστικά στον τομέα της οδήγησης.Έχω την εντύπωση πως τελικά έκανε πολύ κακό στην εξέλιξή της καριέρας του, το γεγονός ότι βρήκε θέση με το καλημέρα σε πρωτοκλασάτες ομάδες,στις οποίες μάλιστα ο τύπος φρόντισε να τον χρίσει άμα τη αφίξει του ως οιωνεί σωτήρα τους και επίδοξο πρωταθλητή,χωρίς να χρειαστεί να περάσει την αγωνία εξεύρεσης ενός ανταγωνιστικού κόκπιτ ή να κάνει τη χαμάλικη δουλειά του δοκιμαστή,μακρά από τα φώτα της δημοσιότητας (περίπτωση δηλ. Alonso).Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως σήμερα να παρουσιαζόταν πολύ πιο διαφορετικός και μάλλον πιο ώριμος.
Όσο τώρα για το πώς κέρδισε το πρωτάθλημα του 2007,χωρίς βέβαια να ευθύνεται ο ίδιος γι'αυτό,εγώ προσωπικά προτιμώ να το ξεχάσω.Αν ο Dennis είχε φροντίσει να κρατήσει τα γκέμια στο Hamilton για έναν ακόμα χρόνο και ιδίως αν δεν 'αποφάσιζε' ότι... πρέπει να αυτοκτονήσει ισάριθμες φορές στους τρεις τελευταίους αγώνες της χρονιάς,τότε ο Raikkonen δεν θα είχε καμία ελπίδα να πάρει το πρωτάθλημα....και σήμερα ο καημένος ο Massa θα μέτραγε ακόμα μια πρώτη θέση στο GP της πατρίδας του.
-
ΟΚ με όλα αυτά. Αλλά το μεγαλύτερο foul της Ferrari ήταν η ανανέωση του συμβολαίου του KR για ακόμα 1 έτος ειδικά μετά την περσινή χρονιά.
Φέρτε τον Αlonso στην Ferrari!
-
Προτιμώ τον Vettel ο Iθπανός γέρασε
-
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Προτιμώ τον Vettel ο Iθπανός γέρασεΜάλλον νωρίς για τον Vettel, τον θεωρώ κάπως 'ανώριμο' να μπείς από μικρός σε 'μεγάλες' ομάδες δίχως να έχεις φθείρει τα γάντια σου στο τιμόνι μικρότερων συνδυασμών όπως ο ιθπανός. Εγώ τον πάω τόσο για τα πρωταθλήματα που πήρε με τους πύραυλους της Renault κόντρα στον έκπληκτό σουμάχερ που σε καμιά περίπτωση δε περίμενε τόσο ανταγωνισμό από τον ιθπανό όσο για τις εμφανίσεις του στις μικρότερες ομάδες (minardi και περσυνή Renault) όπου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κατάφερνε να κάνει αισθητή την παρουσία του.
Ναι θεωρείται γέρος σε σχέση με το νεούδι τον Vettel . ΕΕΕ όπως το έχουν καταντήσει, ας φέρουν κάνα πιτσιρικά 8χρονο απο τα καρτ να τρέξει σε λίγο μόνο και μόνο για να τον καβατζώσουν . Στην McLaren έχουν βάλει στο μάτι το διαμάντι του γερο-Φρανκ δε νομίζω να υπολογίζουν τον Γερμανό ακόμα
Αλλωστε αν ισχύει τα περι κρυφού συμβολαίου του ιθπανου με τους τιφόζι τότε μόνο ως δοκιμαστης χωράει ο Vettel. να διώξουν και τους 2 οδηγούς το θεωρώ λίγο ακραίο για ένα δίδυμο ιθπανού-πιτσιρικά. Τον κίμι βλέπω να φεύγει, ο Βραζιλιάνος έχει πιο πολύ φιλότιμο (ένας ακόμη) και το παλεύει όσο μπορεί τουλάχιστον........δίνει την εντύπωση πως αντιλαμβάνεται το ρόλο του να ξεκινά και να σταματά αποκλειστικά στον τομέα της οδήγησης.Έχω την εντύπωση πως τελικά έκανε πολύ κακό στην εξέλιξή της καριέρας του, το γεγονός ότι βρήκε θέση με το καλημέρα σε πρωτοκλασάτες ομάδες,στις οποίες μάλιστα ο τύπος φρόντισε να τον χρίσει άμα τη αφίξει του ως οιωνεί σωτήρα τους και επίδοξο πρωταθλητή,χωρίς να χρειαστεί να περάσει την αγωνία εξεύρεσης ενός ανταγωνιστικού κόκπιτ (βλέπε Sutil-Rosberg????) ή να κάνει τη χαμάλικη δουλειά του δοκιμαστή,μακρά από τα φώτα της δημοσιότητας (περίπτωση δηλ. Alonso) .Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως σήμερα να παρουσιαζόταν πολύ πιο διαφορετικός και μάλλον πιο ώριμος.
Όσο τώρα για το πώς κέρδισε το πρωτάθλημα του 2007,χωρίς βέβαια να ευθύνεται ο ίδιος γι'αυτό,εγώ προσωπικά προτιμώ να το ξεχάσω.Αν ο Dennis είχε φροντίσει να κρατήσει τα γκέμια στο Hamilton για έναν ακόμα χρόνο και ιδίως αν δεν 'αποφάσιζε' ότι... πρέπει να αυτοκτονήσει ισάριθμες φορές στους τρεις τελευταίους αγώνες της χρονιάς,τότε ο Raikkonen δεν θα είχε καμία ελπίδα να πάρει το πρωτάθλημα....και σήμερα ο καημένος ο Massa θα μέτραγε ακόμα μια πρώτη θέση στο GP της πατρίδας του.
+101000111
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
... την Λόλα απ' την φωτιά ποιος θα την βγάλει , ο Καρνεισον ( ) που' χει δύναμη μεγάλη ...Μήπως θα έπρεπε και ο Reynard να το ξανασκέφτεται σιγά σιγά?
Οι 'αμερικάνοι' δεν ξανακούστηκαν εεεεεεεεεεε?
Με την Audi-Prodrive τι θα γίνει τελικά, κύριε Richards?
Τζάμπα τα λεφτά που ξόδεψες για να τσιμπήσεις την άδεια συμετοχής από την McLaren 2 - Dixevin.Ο Μπριατόρε θα φτιάξει ποτέ δική του ομάδα ή θα μείνει στο 50-50 με τον Μπερνιε στην QPR ???
Μάλλον βολεμένο στη Renault τον κόβω εκτός κι αν λακήσουν οι Γάλλοι.....Θ'αγοράσει κανέις την torro-Rosso ή θα βλέπουμε για πολλά χρόνια ακόμα τους Torro-Rosso να τρακαρουν πάνω στους (Chicago lol) Red-Bulls?
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
... την Λόλα απ' την φωτιά ποιος θα την βγάλει , ο Καρνεισον ( ) που' χει δύναμη μεγάλη ...Ρε με συγκινείς τώρα...
Youtube Video -
- Η γνωμη μου ειναι οτι το καλυτερο για τον Φετελ ειναι να κατσει αλλα 1-2 χρονια διπλα στο Νιουι και τη RBR να τον εχουν θεό. Αλλωστε, φανταστειτε να το παρουν φετος. Σε τετοια περιπτωση ή εστω και σε περιπτωση που παρουν 3-4 νικες με τη Ρενώ 0-1, τι πιθανοτητες δινετε να μεινει η Ρενω ως συνεταιρακι των Αυστριακων και να σταματησει να κατεβαινει ως ομαδα;
- Ο Αλονσο ειναι 28. Εχει 7 τουλαχιστον χρονια καλης καρριερας μπροστα του και σιγουρα δεν ειναι αυτος που θα πει, φτανει ως εδω. Δεν ειναι Φινλανδος. Θα τρεχει για τη νικη, ακομα και σε αγωνες της πλακας.
- Η ανατροπη του 2007 ειναι για γελια και ελεος. Οι αλλοι εκαναν οτι περνουσε απο το χερι τους να χασουν το πρωταθλημα και παλι χρειαστηκε να κανει στην παντα ο Μασσα για να το παρει ο Κιμης. Το χαρηκαμε, το πανηγυρισαμε, αλλα δεν στραβωθηκαμε κιολας.
-
Συμφωνώ και υπερεπαυξάνω με τα 1 και 2. Με το 3 εγώ θα λεγα ότι είσαι ξενερωμένος με τον μπεκρή και τα παραλές. Θυμάσαι πόσες στραβές είχαν κάτσει από την αρχή της χρονιάς με εξαίρεση τον πρώτο αγώνα; Θυμάσαι το κράξιμο στο Μονακό; Τα παραπάνω κιλά; Τις εγκαταλείψεις;
Και όλο αυτό το διάστημα οι McLaren δεν κάνα τσικ. Από την Γαλλία και μετά ο άνθρωπος πέταγε. Ακόμα και στη Monza με τραυματισμένο αυχένα το πάλεψε (επειδή είδε ότι κάτι μπορούσε να γίνει στο τέλος). Εννοείται ότι αυτό που του στερούσε η τύχη στην αρχή του το έδωσε κάπως στο τέλος. Δεν γινόταν ο μαυρούκος να συνεχίζει ατσαλάκωτος μέχρι το τέλος... -
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
... την Λόλα απ' την φωτιά ποιος θα την βγάλει , ο Καρνεισον ( ) που' χει δύναμη μεγάλη ...
Ρε με συγκινείς τώρα...
Youtube Videoε όχι ρε! πού το ξέθαψες αυτό! μιλάμε για πάνω απο 15 χρόνια διαφήμιση!
-
Ο χρήστης scotsezos έγραψε:
... την Λόλα απ' την φωτιά ποιος θα την βγάλει , ο Καρνεισον ( ) που' χει δύναμη μεγάλη ...
Ρε με συγκινείς τώρα...
Youtube Videoε όχι ρε! πού το ξέθαψες αυτό! μιλάμε για πάνω απο 15 χρόνια διαφήμιση!
Και κάπου εδώ, όταν σε συγκινούν 'παιδικές' αναμνήσεις αρχίζεις να νιώθεις πως μεγαλώνεις... Το φοβερό πάντως είναι πόσο outdated και περίεργη μας φαίνεται η αισθητική των videos τώρα, ενώ τότε δεν αντιλαμβανόμασταν κάποιο πρόβλημα στις τεχνικές, μας φαίνονταν σούπερ-σύγχρονες.
-
Γι αυτό όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές...
-
Di Montezemolo to attend Bahrain GP
Aς πάει, να καμαρώσει τα 'επιτεύγματα' της ομάδας του από κοντά.
-
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
:roll:Η McLaren έστειλε επιστολή στη FIA ζητώντας να μην είναι πολύ σκληρή η ποινή της
βρε βρε βρε
Νομίζω το παρακούρασαν το θέμα και στη McLaren και στη FIA. Έγινε η τρίχα τριχιά.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Νομίζω το παρακούρασαν το θέμα και στη McLaren και στη FIA. Έγινε η τρίχα τριχιά.H FIA το παρακούρασε, η McLaren τι θέλεις να σου κάνει όταν της λεν ότι κινδυνεύει μέχρι και με αποκλεισμό από το πρωτάθλημα;
-
Αυτά συμβαίνουν όταν δεν ασχολούνται με την ουσία των αγώνων αυτοκινήτου
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Γι αυτό όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές...εδώ είμαστε!
Διάφορα ΝΕΑ - Απρίλιος 2009