-
ακριβως αυτο!αν θες να πας νορμαλ θα καψεις λογικες ποσοτητες καυσιμου.
10000 χλμ εχω γραψει και τιποτα δεν κανει τσικ μεσα μεχρι τωρα.
η θεση οδηγησης δεν σε αφηνει να χαλαρωσεις και οι οποιες ενστασεις μου ειναι σε καποιες πολυ κλειστες στροφες που οι κολωνες Α σου κοβουν δρομο.
οσον αφορα το στησιμο τα ορια ειναι πολυ ψηλα,η ουρα συμμετεχει (και με το esp on) και η αισθηση που σου αφηνει το αυτοκινητο ειναι αυτη που εγω θεωρω σπορ.το μονο που χαλαει καπως το γλυκο ειναι τα μετρια pirelli p7 (225/45/17)που φοραει το δικο μου.ειναι αυτα που τελειωνουν σαφως πρωτα,μιας και απο αναρτηση εχει ακομα.
δεν θα χασεις ποτε αλλαγη οσο γρηγορα και να την κανεις και τα φρενα εχουν αισθηση και δεν κουραζονται(αν φορουσε και του 2λιτρου ακομα καλυτερα).
αν κανεις και ταξιδια επαρχιακο,θα παθεις πλακα με το ποσο ευκολα προσπερνας και το ποσο λιγο χρησιμοποιεις το λεβιε των ταχυτητων.(η 3η βγαζει 160 κοντερ και η 4η 205).
οπως καταλαβαινεις, ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το λιονταρακι.
δες και τι εξοπλισμο εχει το sport up και την εκπτωση που τρεχει τωρα και χτυπα το. -
Ο χρήστης romilos έγραψε:
Χρήματα από 15.000-25.000 (ανάλογα τι θα βρεθεί)
Κυβικά εώς 2.0 (κατά προτίμηση κάτω απο 2.0 αλλά σε καμιά καλή περίπτωση συζητιέται..)
Να είναι αρκετά αξιοπρεπές σε επιδόσεις
Καινούργιο ή μεταχειρισμένο
2πορτο (κατά προτίμηση)s3
celica ts
golf gt
astra turbo
megane gtυγ θεωρω πχ οτι αξιζει το ποσο καιει ενα evo για παραδειγμα
πολύ μπερδεμένα... έχεις μόνο 15-20k να διαθέσεις και θέλεις αξιοπρεπείς επιδόσεις και 2λιτρο και 2πορτο..
μετά συζητάς για αμάξια (s3) που και σκισμένα ενδέχεται να είναι και θα καταναλώνουν τον άμπακο... βασικά αν είχα τόσα χρήματα δε θα πήγαινα επουδενί σε 2λιτρο λόγω εξόδων...
όσο για το evo καλό είναι να κάνεις την πλάκα σου, για φαντάσου όμως να γράφεις 20άρια κατανάλωση χώρια τα παρελκόμενα έξοδα...στα λ7 που προτείνεις θα σου πρότεινα 2 επιλογές σε καινούριο:
a) mx5 1.8 21-22k (τσέκαρε τις προσφορές)
b) leon fr 2.0 200ps (αν το βρεις ετοιμοπαράδοτο, με το -10% της seat πάει 23-24k) -
Οι τιμές των καινούργιων πέφτουν για να ξεφορτωθούν το στόκ και παρασύρονται και αυτές των μεταχειρισμένων. Η έκπτωση του ΕΦΚ βοηθάει ακόμα περισσότερο σε αυτό.
Θεωρώ ότι η εποχή είναι κατάλληλη για καλό μεταχειρισμένο, τα έχουν χρεωθεί και δεν μπορούν να ρα διώξουν. Μπορείς με τα λεφτά στο χέρι να πάρεις αυτοκίνητο που δεν το περιμένεις. Ίσως αξίζει να το κοιτάξεις.Σχετικά με το SLK αν ο περιορισμός των 2 ατόμων ξεπερνιέται σε βεβαιώνω ότι δεν μπορούν 2 άτομα να έχουν τόσες αποσκευές ώστε να γεμίσουν το χώρο αποσκευών.... Το ίδιο ισχύει γενικά για όλα τα coupecabrio, για να χωράει η οροφή έχουν πολύ μεγάλο πορτμπαγκάζ (αρκεί να έχεις κλειστή την οροφή).
-
Απο γάλλο θα ελεγα να μεινεις μακρια...σκεφτομουνα για renault κτλ αλλα πρωην ιδιοκτητες με απετρεψαν με τρομο στα ματια τους....ειναι μονο για σκληροπυρηνικους.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Απο γάλλο θα ελεγα να μεινεις μακρια...σκεφτομουνα για renault κτλ αλλα πρωην ιδιοκτητες με απετρεψαν με τρομο στα ματια τους....ειναι μονο για σκληροπυρηνικους.ειδικα από τα ντίζελ του γαλλου να μεινεις μακριά, ασχετως αν σε ολο τον κόσμο θεωρούνται οι καλύτεροι.. εδώ εχουμε αλλους νόμους
-
GOLF GTI '05-'06
LEON 1.8TSI -
Ο χρήστης romilos έγραψε:
κανενας με εντυπωσεις απο astra turbo που νομιζω εχει καλο value for money?
Δεν το έχω αλλά απ' όσο ξέρω :
Κάνεις καλό παιχνίδι στο δρόμο ειδικά εάν το πάρεις με IDS+.
Ταχύτατο , σβέλτο , ευέλικτο , ελεγχόμενο στο δρόμο , ουδέτερο τιμόνι , με ασφαλή και προβλέψιμη οδική συμπεριφορά , δεν βγάζει βλάβες , 6ετή ( 2+4 ) εγγύηση και για την τουρμπίνα , ίσως να βαρεθείς τις αναρτήσεις του IDS+ εάν το πάρεις με τέτοιες , ευχάριστο και ξεκούραστο ( για τον οδηγό και το αυτοκίνητο ) στα ταξίδια αλλά και στην πόλη , αλλά είναι φαγανό εάν το πόδι σου είναι βαρύ και αλλάζει μοντέλο σε 1,5 με δύο χρόνια ( τέλη 2010 με αρχές 2011 έρχεται το νέο Astra σε 5θ και προς τα τέλη του 2011 το 3θ ).Η εργονομία των Astra είναι διαφορετική από τα συνηθισμένα ( οι λεβιέδες φλας πχ δεν έχουν θέση αλλά λειτουργούν με την λογική των joystick , δηλαδή το κινείς προς τα εκεί που θές , ενεργοποιείται ό,τι θες να ενεργοποιήσεις αλλά ο λεβιές μένει στην αρχική του θέση ) αλλά δεν την αλλάζεις μετά ( άποψή μου ) , το εσωτερικό του είναι λιτό αλλά και μοντέρνο κτλ.
-
Leon 1,8 TSi
_
-
Λοιπον σημερα εκανα βολτα στις αντιπροσωπιες για καινουργια βασικα..
Εκανα test drive το honda civic 1.8. Ωραια θεση οδηγησης , χωροι, καλουτσικο εσωτερικο για japan αλλα αδιαφορο απο μοτερ .. αμφιβαλω για το 8,9 σταχαρτια που δινει..Μετα βολτα απο λεον 1.8. Ωραιο μεσα πολυ καλοι χωροι καλη τιμη αλλα νομιζω μεχρι εκει.
σειρα ειχε το mito που το εχω κανει τεστ παλιοτερα. Πολυ ωραιο εσωτερικο, παρα πολυ καλη θεση οδηγησης, χωροι μικροι σχετικα καθως και ο φοβος των ιταλικων..Astra 1.6 turbo.. επιεικως κακο ειδικα απο χωρους και θεση οδηγησης. Το εσωτερικο του αδιαφορο. Αν ειναι δυνατον σε γερμανικο αμαξι να μην χχωρας ανετα 1,90 υψος!!
Τελος αφησα να δω το 207 rc που μπορω να πω εντυπωσιαστηκα με το σαλονι του και ειδικα με καθισματα!! Απλα καμια συγκριση με τα λοιπα! Βεβαια 1000 ευρω πιο ακριβα περιπου απο τα αλλα αλλα τι να λεμε τωρα... οχι οτι εχω ηδη πεζο αλλα καμια συγκριση..
υπερανετη θεση οδηγησης, πολυ καλοι χωροι-αποθηκευτικοιΑπο αυτα που ειδα παντως σημερα μαλλον για rc σε καινουργιο (αν καταληξω σε καινουργιο).
-
2 παρατηρήσεις για το peugeot...
a) σε προσφορά που είχα πάρει ίσχυε μέχρι πρόσφατα (ίσως και τώρα) έκπτωση... συνδύασέ το και με μείωση ΕΦΚ και πέφτει αρκετά η τιμή...
b) το κιβώτιο του RC είναι ακόμα πιο κοντό από του rallye βγάζοντας 33 και κάτι χλμ/1000σαλ me 5η, κάτι που μεταφράζεται σε τελική 216-220 στον κόφτη στις 6500 (για την 1η ο κόφτης ανεβαίνει στις 6700) και σε τσιμπημένη κατανάλωση στην εθνική...
τσέκαρε το http://www.spritmonitor.de/ για καταναλώσεις αν σε απασχολεί και αυτός ο τομέας... -
Mου ειπε τιμη 22000 με ολα χωρις τον εφκ.
Οκ για την καταναλωση λογικο ακουγεται αλλα νομιζω σαν εσωτερικο-σαλονι αλλα και μοτερ δεν υπαρχει αντιπαλος στην κατηγορια-λεφτα..
Θα κοιταξω το site -
To ειδα λιγο..
λεει 11 που αν στεκει ειναι μια χαρα.
Λογικα στεκει μιας και μπορω να συγκρινω με καποια αλλα μοντελα.. -
Για τύπου Τζιπ σκέφτεσαι; Tiguan, το νέο Fort Kuga κλπ; Οι τιμές πλέον είναι λογικές (κάτω από 30.000,00€) και ενδεχομένως να πέσουν με τα νέα μέτρα 1-2 χιλιάδες.
-
Ο χρήστης basdel έγραψε:
Για τύπου Τζιπ σκέφτεσαι; Tiguan, το νέο Fort Kuga κλπ; Οι τιμές πλέον είναι λογικές (κάτω από 30.000,00€) και ενδεχομένως να πέσουν με τα νέα μέτρα 1-2 χιλιάδες.O άνθρωπος μιλάει για σπορτίφ και γρήγορα (μέχρι και για κουπέ μίλησε)! Και εσύ λες για τρακτεροειδές;;;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για τύπου Τζιπ σκέφτεσαι; Tiguan, το νέο Fort Kuga κλπ; Οι τιμές πλέον είναι λογικές (κάτω από 30.000,00€) και ενδεχομένως να πέσουν με τα νέα μέτρα 1-2 χιλιάδες.
O άνθρωπος μιλάει για σπορτίφ και γρήγορα (μέχρι και για κουπέ μίλησε)! Και εσύ λες για τρακτεροειδές;;;
To Kuga είναι αργό; (Όχι πως το tiguan είναι αργό-150 ίπποι είναι αυτοί). Νομίζω πως πια έχουν καταργηθεί τα στεγανά ανάμεσα στις κατηγορίες. Μπορούμε να μιλάμε για SUV που στην ουσία είναι GTI ή πολυμορφικά, ή σπορ, παρά κλασικά 4χ4. (δες bmw x6, infinity, volvo xc60 κλπ). Η σύγκλιση των SUV προς τα GTI πλέον είναι γεγονός και στις φτηνότερες κατηγορίες (Kuga, Tiguan, mazda cx-7, subaru κλπ).
-
Αν οδηγήσεις ένα σπορ αυτοκίνητο και μετά το πιο σπορ SUV θα δεις ότι υπάρχει τεράστια διαφορά! Οι όροι 'σπορ SUV' και 'GTi SUV' χρησιμοποιούνται καταχρηστικά και μόνο και όποιος τα έχει οδηγήσει γρήγορα και τα έχει συγκρίνει με ένα πραγματικά σπορ αυτοκίνητο το ξέρει. Το βάρος. το ψηλό κέντρο βάρους, οι απώλειες από τα συστήματα τετρακίνησης, η λαστιχένια αίσθηση από τις heavy duty αναρτήσεις κλπ δεν κρύβονται. Θυμάμαι χαρακτηρίστικά ότι σε ένα ταξίδι-αστραπή πριν κανένα χρόνο, ένα καινούριο Range Rover (με αεροαναρτήσεις κλπ), που προφανώς είχε παρόμοιες ιδέες με αυτές που εξέφρασες, με προσπέρασε στην ευθεία ενώ πήγαινα με καμιά 150άρα (πήγαινα χαλαρά σε εκείνο το σημείο). Όταν πιάσαμε τις καμπές τις Υλίκης εγώ απλά συνέχισα με την ίδια ταχύτητα... το Range (το οποίο το είχα ξαναπεράσει εν τω μεταξύ) προσπάθησε να με ακολουθήσει... ε το τουμπάρισμα με δυσκολία το γλυτωσε (τον είδα σε μια στιγμή απο τον καθρέπτη που σίγουρα του έκοψε την ανάσα) όταν ανέβασα στα 170 στις πατημένες καμπες... μετά έβαλε μυαλό και έκοψε ο δεινόσαυρος!
-
Δεν συζητω καθολου τζιπ μιας και δεν το χρειαζομαι καθολου και καιει παραπανω χωρις να υπαρχει λογος.
Δηλαδη μπορεις να παρεις ενα κουπε με ιδιο μοτερ και να καις πολυ πολυ λιγοτερα και με καλυτερη μακραν οδικη συμπεριφορα..
Νομιζω το τζιπ εχει χασει λιγο το νοημα του μιας και νομιζω ειναι αλλοι λογοι που πλεον διαλεγει καποιος τζιπ και οχι οι πραγματικες δυνατοτητες του!Σε ερευνα μεταχειρισμενων αυτες τις μερες ειδα πως ενα πολυ καλο overall αυτοκινητο ειναι η sports coupe και μαλιστα με πολυ δελεαστικη τιμη κατω απο 20.000!
-
το επόμενο μοντέλο από την sports coupe, η clc 180k 143ps κάνει 32k... μέχρι πρόσφατα είχε -15% (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα), βγάλε και το 50% του ΕΤΤ... οπότε τα 20k μου φαίνονται πολλά για μτχ..
-
Με βάση αυτά που γράφτηκαν στο θέμα του Megane III και την έκπτωση που ισχύει και τα κριτήρια που έχεις θέσει στην 1η σελίδα:
Renault Megane ΙΙΙ Coupe 2.0 TCE 180 hp Dynamic: 24150-1200=22950 + χρώμα και πινακίδες! Δελεαστικό πακέτο!
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
το επόμενο μοντέλο από την sports coupe, η clc 180k 143ps κάνει 32k... μέχρι πρόσφατα είχε -15% (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα), βγάλε και το 50% του ΕΤΤ... οπότε τα 20k μου φαίνονται πολλά για μτχ..Η mercedes λεει πως υπαρχουν καποια στοκ κομματια sports coupe με 163 αλογα με 24.000ε
Με μια βολτα χθες ειδα πς εκτος οτι παιζουν πολλα παζαρια, μπορεις να βρεις σχετικα ευκολα καλο μεταχειρισμενο με 17+- οποτε δεν ξερω αν στην φαση που ειμαι αξιζουν τα +7.000
Αγορά αυτοκινήτου (γνώμες)