-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
768 χιλιάδες και κάτι ψιλά.
Ακριβώς.
Αριθμός Μοναδικών ΑΦΜ που έχουν απογραφεί: 768.009
Και απ' ότι γνωρίζω απογράφησαν όλοι απο τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και ΟΤΑ όλοι εκτός απο τους ορισμένου χρόνου και τα Stage.
Οι ΔΕΚΟ και τα ΝΠΙΔ δεν συμμετείχαν στην απογραφή.οι ΝΠΙΔ νομίζω ότι συμπεριλαμβάνονται....
-
Αν και offtopic, συζητούσα με μία γιατρό πρίν λίγο καιρό, η οποία κόβει συνταγές για ΟΓΑ ή κάτι τέτοιο. Αυτή, ουσιαστικά, δεν είναι παρά περιστασιακά εργαζόμενη για το Δημόσιο και απογράφηκε και αυτή. Από την άλλη, εμείς που δουλεύαμε με ορισμένου χρόνου, δεν πήραμε μέρος στην απογραφή γιατί είχαν λήξει οι συμβάσεις μας. Τα πράγματα με την απογραφή είναι περίεργα. Πάντως, το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός ο υπαλλήλων, αλλά η ανισοκατανομή. Δεν μπορεί να έχεις κ. Διαμαντοπούλου αποσπασμένους στο γραφείο σου και στο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου να μην έχουν καθηγητές. Δεν μπορεί να κόβεις τους Λέκτορες και στις Σχολές να κάνουμε μάθημα, και ειδικά εργαστήρια, με μειωμένο προσωπικό και προμήθειες υλικών να γίνονται κάθε... όποτε σου έρθει. Ας κάνουν σωστή διαχείριση προσωπικού και πόρων και μετά βλέπουμε για μείωση προσωπικού, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα φύγει σιγά σιγά, μιας και οι περισσότεροι μπήκαν 80-90 και συμπληρώνουν πλέον συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ακριβώς.
Και απ' ότι γνωρίζω απογράφησαν όλοι απο τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και ΟΤΑ όλοι εκτός απο τους ορισμένου χρόνου και τα Stage.
Οι ΔΕΚΟ και τα ΝΠΙΔ δεν συμμετείχαν στην απογραφή.οι ΝΠΙΔ νομίζω ότι συμπεριλαμβάνονται....
Εχω την εντύπωση πως τα ΕΛΤΑ (που είναι ΝΠΙΔ) δεν συμμετείχαν. (Κάνω λάθος σε κάτι? Ίσως και να κάνω!).
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ακριβώς.
Οι ΔΕΚΟ και τα ΝΠΙΔ δεν συμμετείχαν στην απογραφή.Μιλαω για ΟΛΟ το Δημοσιο, πλακα μου κανετε, οι ΔΕΚΟ τι ειναι,
Ιδιωτικες επιχειρησεις? -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
-
Υπάρχει πανεύκολος τρόπος να φύγουν πολλά σαπάκια από τους δρόμους. Πριμ απόσυρσης, χωρίς αγορά νέου αυτοκινήτου. Έγινε πέρισυ για λίγους μήνες, και μετά καταργήθηκε από τη νέα κυβέρνηση. Αποτελεσματικότατο και για την δημιουργία εκ του μηδενός δωρεάν θέσεων πάρκινγκ, από τα χιλιάδες σαπάκια που θα πάνε για σκραπ και θα απελευθερώσουν κατειλλημένους χώρους.
Μήπως πρέπει να επαναληφθεί? -
Η νέα απόσυρση, όπως εξαγγέλθηκε, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε διατήρηση του συνολικού όγκου των ΙΧ αφού για κάθε ένα που αποσύρεται άλλο ένα θα μπαίνει σε υπηρεσία, ενώ υπάρχει διαπιστωμένη ανάγκη ότι ο όγκος αυτός πρέπει να μειωθεί.
Επίσης θα οδηγήσει σε αγορά σχετικών ακριβών αυτοκινήτων κατά κύριο λόγο, διότι εκεί υπάρχει μεγαλύτερο οικονομικό όφελος για τον καταναλωτή.Ποιός θα αποσύρει κουβαδάκι π.χ. του 1997 για να πάρει άλλο ένα κουβαδάκι 1.000 κυβικών, αλλά του 2010? Ελάχιστοι. -
Η αγορά ΙΧ με μεγάλο οικονομικό όφελος, σημαίνει και μείωση ή και στασιμότητα στα έσοδα του δημοσίου, αφού η όποια μείωση της τελικής τιμής δεν θα συμβεί από περεταίρω μειώσεις των περιθωρίων των εμπόρων διότι αυτοί έχουν 'στεγνώσει' προ πολλού, αλλά από μείωση στα τέλη ταξινόμησης και στο φόρο πολυτελείας. Άρα είναι πιθανή η συνεχιζόμενη στασιμότητα στα δημόσια έσοδα, αν όχι μείωση.
-
Στην εξαγγελθείσα απόσυρση δεν υπάρχουν ποιοτικά κριτήρια. Π.χ. θα μπορούσαν να πούνε ότι αν αποσύρετε μη καταλυτικό (πράγμα εντελώς αναγκαίο) θα έχετε τόσο πριμ παραπάνω σε σχέση με ένα euro2 του 1998.
Μας ενδιαφέρει το περιβάλλον, έστω και τύποις ή όχι?, (ρητορική η ερώτηση, αλλά σημαντική). Ούτε καλό επικοινωνιακό παιχνίδι δεν μπορούν να κάνουν οι του ΣΕΑΑ, συγγνώμη οι της κυβέρνησης ήθελα να γράψω αλλά η λανθάνουσα γλώσσα προηγείται της διανοίας.
5.Με δεδομένο ότι 7 στα 8 ΙΧ αγοράζονται με δάνειο και ανταλλαγή του παλαιού, είναι καιρός τώρα για νέα δάνεια για την μέση οικογένεια ή για την μέση τράπεζα που θα πρέπει να βρει (δανεικά...) κονδύλια για να υποστηρίξει την αγορά?
-
το εκανε περυσι ο αχρηστος κουφος και επεσε το κραξιμο. αυτοι το κατηργησαν κι επαναφερουν μιση αποσυρση. δεν εγραψα να μην επαναληφθει το περσινο σεναριο, αλλα και παλι κραξιμο θα επεφτε, οπως υποθετω οτι επεσε περυσι. για ενα μηνα μολις ισχυσε, ουτε καν για περισσοτερους. θα πηγαιναν λεει (η μπιρμπιλω) τα λεφτα που θα κοστιζε η αποσυρση (που δεν θα κοστιζε) στην παιδεια (χοχοχοχο)
-
διατηρηση μεν ιδιου στολου, ποιοτικοτερου δε. ειναι αποριας αξιο πως σε φορουμ αυτοκινητων να μην θελουν καποιοι (οχι εσυ, γενικα το γραφω) να κυκλοφορουν καλυτερα αυτοκινητα. η μαλλον, να τα εχουμε 'εμεις' κι οχι οι 'αλλοι'. προτιμαται σαπακι 20ετιας αντι καινουριου... (ειναι και κλασικο αλλωστε). το κρατος αυτο θελει, να πουληθουν σχετικα ακριβα αυτοκινητα γιατι κι αυτο απο κει κερδιζει. σιγουρα ομως και παλι ειναι προτιμοτερο yaris 1.0 euro v, απο starlet του 1990...
-
το εξηγησα πιο πανω, ακομα και κατα 1 αυτοκινητο να αυξηθουν οι πωλησεις, θα υπαρχει το αντιστοιχο κερδος αφου η αγορα ειναι τελματωμενη. αυτο που δεν σκεφτονται και δεν υπολογισαν και με το φορο πολυτελειας ειναι το κοστος της χαμενης πωλησης. με το φορο πολυτελειας μηδενιστηκαν ουσιαστικα οι πωλησεις στα αυτοκινητα που επιβαλλεται, αρα χαμενα εσοδα. αν πουληθουν τωρα αυτοκινητα (και χωρις αποσυρση) με cif 15-20000 ειναι κερδος και μονο απο τα υπολοιπα. η καταργηση του φορου πολυτελειας σε αυτη ητν κλιμακα δεν συνοδευεται υποχρεωτικα με αποσυρση.
ειναι αριθμητικη δημοτικου: πουλαω 100 τεμαχια και κερδιζω 40 ευρω/τμχ (τοσο ειναι οι φοροι). ωραια, αυξανω την τιμη 12% (αυξηση τελικης τιμης) για για να βγαλω 44 (10% φπ) ευρω και βγαζω... 0!!!!! γιατι οι πωλησεις των τεμαχιων μηδενιστηκαν επειδη ακριβυνε η τιμη. μηπως να μειωνα την τιμη παλι στα 100 (η περισσοτερο) και να βγαζω αυτα που εβγαζα;;;;;;;; θελει πολυ μυαλο να το σκεφτει καποιος...
-
οτι εγινε στο ποδι ειναι δεδομενο. πριν λιγους μηνες ορκιζονταν οτι αποσυρση δεν θα γινει. περιμενες να το σκεφτουν; φυσιικα και θα μπορουσε το κινητρο να ηταν υψηλοτερο για μη καταλυτικα, η χαμηλοτερο για παλια καταλυτικα. εγινε στο ποδι, υπο πιεση να προλαβει να μπει εντος του υπολοιπου νομοσχεδιου κι αφου εισεπραξαν 500 μυρια λιγοτερα.
-
7/10 ηταν τις καλες εποχες. αυτο θα το κρινει η αγορα και οι τραπεζες. εδω θα μαστε να δουμε πως θα πανε οι πωλησεις το 11 και θα δουμε αν ηταν θετικο η οχι.
-
-
Απόσυρση: Μικρά και μεγάλα οφέλη
....
Έως 900 κ.ε. 500 ευρώ
Από 901-1.400 κ.ε. 1.000 ευρώ
Από 1.401-1.600 κ.ε. 1.500 ευρώ
Από 1.601-2.000 κ.ε. 2.000 ευρώΠερισσότερα εδώ: http://www.woop.gr/article/13218/aposurse-mikra-kai-megala-ophele
-
Τα υβριδικά θα κερδίσουν τίποτα από την απόσυρση, δεδομένου ότι ήδη έχουν μηδενικά τέλη ταξινόμησης;
-
Τελικά μάλλον τζίφος φαίνεται η απόσυρση. Σιγά μην τονοθεί η αγορά έτσι....
-
Δεν εχω καταλαβει τιποτα , δηλαδη εγω που δεν εχω κατι να αποσυρω , τι θα κερδισω στο τελος.Αυτος ο φορος πολυτελειας , τι θα μας κανει επιτελους στην τιμη γιατι δεν βλεπω φως στις ενδυκτηκες τιμες του αρθρου.Δηλαδη το προβλημα των Ελληνων ηταν τα 1000ε που τους εμποδιζε να παρουν αυτοκινητο.Που τους βρηκαμε ρε χαχαχα
-
Στα χαμηλά κυβικά είναι απλώς ένα τρυκ, τίποτα παραπάνω. Ο υποψήφιος πελάτης πάνω κάτω τα ίδια χρήματα θα βγάλει από το πορτοφόλι του, ή θα βάλει δάνειο γιατί δεν τα έχει.
Όμως η διαφορά είναι στον έμπορα/αντιπρόσωπο όπου μέχρι τώρα έσφαζε αυτός το περιθώριό του για να ξεστοκάρει, ενώ με την απόσυρση θα μειώσει τον φόρο το κράτος και αυτός θα κρατήσει ακέραιο το ποσοστό του στα παλιά επίπεδα. -
τελικα οι τελικες διευκρινησεις ποτε θα βγουν? Ρωταω τους εμπορους για τα κριτηρια αποσυρσης (πχ ποσο καιρο πρεπει να εχω στην κυριοτητα μου το αυτοκινητο) και δεν ξερει κανεις? Πως βγαζουν τιμολογια χωρις να ξερουν?
-
Ρωτα στα σημεια που αποσυρεις το αμαξι μηπως ξερουν , ασπροπυργο κλπ........
-
Γιατί να μην επιδοτείται και η αγορά δικύκλων?
Και περιβαλλοντικό μέτρο (από άποψη εκπομπών) θα ήταν και αποσυμφόρηση των πόλεων θα επιτύγχαναν... -
Ο χρήστης VATANEN έγραψε:
Γιατί να μην επιδοτείται και η αγορά δικύκλων?Υπήρξε 'απόσυρση' τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2009 και νομίζω υπήρχε έκπτωση από τους εμπόρους για αγορά νέου. Ετσι είχα διαβάσει κάπου αρκετούς μήνες μετά μεσα στο 2010 και ... αργησα να το μάθω μιας και με ενδιέφερε η απόσυρση ενός παλιού 50αριού σκούτερ και η αγορά καινούριου.
Δεν το έψαξα παραπάνω διότι εκνευρίστηκα. Εδωσα για απόσυρση/διαγραφή το παλιό και πήρα ένα καινούριο από μόνος μου. -
Τιποτα νεοτερο για την αποσυρση? κανεις?
-
Σαν τι νεοτερο.Αποσυρης την αμαξαρα σου και κερδιζεις 1000ε ολοκληρα.Ευκαιρια τρεχτε.
-
Ο χρήστης mag/fmx έγραψε:
Σαν τι νεοτερο.Αποσυρης την αμαξαρα σου και κερδιζεις 1000ε ολοκληρα.Ευκαιρια τρεχτε.Πράγματι. Το πσοόν που ωφελείται ο αγοραστής είναι τόσο πενιχρό που δεν αποτελεί αρκετό κίνητρο. Ειδικά σε εποχή φοβερής στενότητας και αβεβαιότητας. Οπότε πιστεύω οτι η αγορά θα συνεχίσει να πηγαίνει άπατη. Στα 80.000 οχήματα το 2011 τη βλέπω. Μάλιστα ας γίνει σχετικό topic.
-
Ο χρήστης kabilay έγραψε:
Τιποτα νεοτερο για την αποσυρση? κανεις?Πήρα τηλέφωνο στην ΕΔΟΕ γιατί και εγώ περιμένω να ανακοινωθεί η επίσημη διαδικασία και με πληροφόρησαν ότι ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Όταν τους ρώτησα πότε περιμένουν την διαδικασία μου απάντησαν 'Ε, μέσα στο μήνα σίγουρα'. Άρα προς το παρών αναμονή...
-
Ο χρήστης mag/fmx έγραψε:
Σαν τι νεοτερο.Αποσυρης την αμαξαρα σου και κερδιζεις 1000ε ολοκληρα.Ευκαιρια τρεχτε.Δυστυχώς ακόμη δεν μπορούμε να τρέξουμε. Περιμένουμε την επισημοποίηση της διαδικασίας απόσυρσης. Επίσης για αυτοκίνητο 2000 cc κερδίζεις μέχρι και 2800 € (Not bad Dear Watson).
-
Ο χρήστης ggeo έγραψε:
Σαν τι νεοτερο.Αποσυρης την αμαξαρα σου και κερδιζεις 1000ε ολοκληρα.Ευκαιρια τρεχτε.
Δυστυχώς ακόμη δεν μπορούμε να τρέξουμε. Περιμένουμε την επισημοποίηση της διαδικασίας απόσυρσης. Επίσης για αυτοκίνητο 2000 cc κερδίζεις μέχρι και 2800 € (Not bad Dear Watson).
Το 'κερδίζεις' σε τέτοια κυβικά είναι σχετικό στην Ελλάδα. Τέλη συν ασφάλιστρα πάει το μισό ποσό. Περίμενε και τι βλακεία θα σκαρφιστούν μέχρι το τέλος της χρονιάς (τέλη + βενζίνες), με χασούρα θα είσαι σίγουρα.
Απόσυρση 2011/2012/2013/2014/2015