-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Σήμερα το απόγευμα είχα την 'τιμητική' μου. Φεύγω από τη δουλειά, μπαίνω στο αμάξι και ετοιμάζομαι να ξεπαρκάρω (κόκκινο αυτοκίνητο). Εκείνη τη στιγμή περνάει από μπροστά μου (από δεξιά προς αριστερά) το κίτρινο αυτοκίνητο και σταματάει λίγο πιο αριστερά. Νομίζοντας ότι θέλει να αποβιβάσει κάποιον ή να παρκάρει στη θέση μου, ξεκινάω να φύγω προς τα δεξιά. Κι ενώ ακόμα δεν έχω βγει τελείως από τη θέση, ο οδηγός του κίτρινου αυτοκινήτου βάζει όπισθεν και με εμβολίζει ακριβώς πίσω από την πόρτα του οδηγού. Έκανε γύρω στα δύο μέτρα χωρίς να κοιτάξει πίσω Στο τελευταίο μέτρο του κόρναρα κιόλας, αλλά δεν ... Ήθελε να πάει να παρκάρει πίσω από το πράσινο αυτοκίνητο.Και το ερώτημα τώρα είναι ποιος φταίει. Εγώ νομίζω ότι φταίει αυτός κι εκείνος το ανάποδο. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν είχα εξέλθει πλήρως της θέσης στάθμευσης. Προφανώς, βέβαια, πάνω από το μισό αυτοκίνητο είχε βγει για να με βρει εκεί που με πέτυχε. Το καλό είναι ότι παραδέχτηκε ότι έκανε όπισθεν τόσο στον απεσταλμένο της ασφαλιστικής όσο και στην τροχαία.
Επίσης, ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματά μου; Εννοείται ότι αύριο πρωί-πρωί θα μιλήσω με την ασφαλιστική μου για το τι να κάνω, αλλά θέλω και την άποψη μη εμπλεκομένων οικονομικά. Πάω το αυτοκίνητο στο φανοποιείο και καλώ εκτιμητή της ασφαλιστικής του άλλου; Ή πρέπει να περιμένω να αποδεχτεί η άλλη ασφαλιστική την υπαιτιότητα του άλλου οδηγού;
(από viewtopic.php?p=1536061#p1536061)
1,5 περίπου χρόνο μετά η υπόθεση έληξε θετικά για μένα. Η ασφαλιστική του άλλου αυτοκινήτου υποχώρησε την προηγούμενη της δίκης και μου έδωσε τα λεφτά
-
Πριν λιγη ωρα, αφου μου τη δωσαν ολα τα φαναρια στην Εγνατια που με πιαναν κοκκινο επειδη πηγαινα με 50, στο συντριβανι παει να με πιασει πορτοκαλι, πρεπει να ανεβασα στα 70 αφου ηταν σχεδον αδειος ο δρομος και στο εσακι που κανει στην εισοδο της εκθεσης λογω του μετρο ειχαν πλυνει το δρομο και ειχε γλιτσα τρελλη. Αφου αρχιζω και φευγω με το πλαι, παω να διορθωσω και αρχιζει η ουρα υστερικες αντιδρασεις , πηγαινε σαν εκρεμμες, σημειωτεον οτι το συγκεκριμενο αμαξι (Α4 1,6 του 2000) δεν υπερστρεφει ουτε με χειροφρενο σε κανονικες συνθηκες. Με τα πολλα λοιπον βρηκα στον τοιχο της εκθεσης, το αμαξι καταστραφηκε ολοσχερως και το θεμα ειναι τωρα τι γινεται. Γνωριζετε καποιον μαντρα στη θεσσαλονικη να το παρει για ανταλλακτικα; Με τις πινακιδες τι γινεται; Οριστικη διαγραφη;
Για να παρετε μια γευση του συμβαντος...Uploaded with ImageShack.us
-
-
όχι ρε συ
εσύ είσαι εντάξει? χτύπησες? γμα τις λαμαρίνες -
...όχι ρε γμτ....γαμ@ τους δρόμους μας και τις πρακτικές συντήρησής τους.
Ανεξέλεγκτες καταστάσεις ..... -
Απο θεμα υγειας ολα οκ εκτος απο ενα μωλωπα απο τη ζωνη ασφαλειας. Το περιστατικο εγινε ακριβως ετσι http://www.youtube.com/watch?v=HRGmtObqKeo αλλα με πολυ λιγοτερα χιλιομετρα. Αν δεν ειχανε πλυνει το δρομο και ειχε κανονικη ασφαλτο κατω ισως και να μην συνεβαινε τιποτα, αλλα με τη γλιτσα και την υγρασια η κατασταση εγινε ανεξελεγκτη. Αν αν αν, ευτυχως που δεν υπηρξε γρατζουνια περα απ' τις λαμαρινες...
-
Πραγματικά δεν ξέρεις τι μπορεί να σου τύχει με τις ηλιθιότητες κάποιων (τι πιο λογικό με την υγρασία των τελευταίων ημερών να κάνουν το δρόμο γυαλί)...
Φίλε Drosxo το σημαντικότερο είναι πως δεν χτύπησες. Η τροχαία ήρθε να καταγράψει το συμβάν? Αναφέρει κάτι για την ολισθηρότητα του οδοστρώματος?
-
Η τροχαια δεν ηρθε, ηρθαν κατι αστυνομικοι και αφου ειδαν οτι υπαρχουν μονο υλικες ζημιες εφυγαν. Και στην κατασταση που ημουν δεν ειχα περιθωριο να σκεφτω περι ολισθηροτητας και καταγγελιων. Edit. Μολις βλεπω στη φωτογραφια οτι φαινεται στο απεναντι ρευμα η υδροφορα του δημου. Επειδη στο συγκεκριμενο μερος γινονται εργασιες μετρο, μαλλον πλενοντας το πεζοδρομιο θα φυγαν τα νερα και θα ανακατευτηκαν με τα χωματα δημιουργωντας το θανατηφορο κοκτειλ...
Το ζητημα ειναι τωρα : ανακυκλωση η μαντρα; -
Ευτυχώς που είσαι εσύ καλά και δεν έγινε και μέρα το ατύχημα να μαζέψεις κανέναν εκεί με τόσο κόσμο που περνάει από το συγκεκριμένο μέρος.
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Το ζητημα ειναι τωρα : ανακυκλωση η μαντρα;
Μάντρα ενοείται, να βγάλεις και κάτι....
http://www.autoonline.com.gr/cps/gr/index.html -
Χαρά στο κουράγιο και την χαλαρότητα που αντιμετοπίζεις το θέμα...
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Χαρά στο κουράγιο και την χαλαρότητα που αντιμετοπίζεις το θέμα...Η ψυχουλα μου το ξερει... Δε βλεπω ομως και κανενα φως στην υποθεση. Αν υπαρχει καποια αλλη ιδεα ευπροσδεκτη. Βασικα εχω ενα αχρηστεμενο αυτοκινητο B.L.R. που γλιστρησε στο οδοστρωμα. Τι αλλο μου μενει να κανω...
-
Στη θέση σου ίσως να ρωτούσα κάποια νομική συμβουλή για το θέμα της υδροφόρας του δήμου. Απαγορεύεται να ρίχνουν νερό, σαπούνια κτλ στο οδόστρωμα. Το αρνητικό όμως είναι πως δεν έχει καταγραφεί το συμβάν από την τροχαία ώστε να έχεις ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια σου.
-
Πηρα τηλεφωνο την τροχαια να ρωτησω αν η καμερα που παρακολουθει την κυκλοφορια σ' εκεινο το σημειο κραταει αρχειο και μου ειπαν 'δεν ειμαστε σιγουροι αν δουλευει' Γενικως και να το κυνηγησω , δε νομιζω να βρω καποια ακρη, θα το ψαξω απο βδομαδα ενδελεχως. Αν οντως ισχυει η απαγορευση ριψης υδατων στο δρομο, την επομενη φορα που θα δω υδροφορα, λεω να αρχισω μηνύσεις αβερτα, ετσι για το γ@#ωτο της υποθεσης.
-
Βάσει ΚΟΚ προβλέπονται ποινές για τα παρακάτω
ΑΡΘΡΟ 9 - ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5:
Παράλειψη ή πλημμελής σήμανση εργασιών που εκτελούνται στις οδούς από εργολάβους -Ποινή: 1500 € διοικητικό πρόστιμο + έως 6 μήνες ποινή φυλάκισης (σελ.187)ΑΡΘΡΟ 12 - ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2 :
Απόρριψη αντικειμένων που παρακωλύουν την κυκλοφορία ή καθιστούν ολισθηρό το οδόστρωμα - Ποινή: 400 € διοικητικό πρόστιμο(σελ.188)ΑΡΘΡΟ 47 - ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1 ΠΕΡ. α' :
Μη σήμανση εργασιών ή υλικών επί της οδού που παραμποδίζουν την κυκλοφορία - Ποινή: φυλάκιση εως 1 έτος (σελ.199)
ΑΡΘΡΟ 47 - ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2 :
Απόρριψη χωμάτων ή άχρηστων υλικών στην οδό - Ποινή: 400 € (διοικητικό πρόστιμο)Δεν γνωρίζω για τη δική σου περίπτωση αν μπορεί να συνδεθεί κάτι από αυτά, αλλά αν μπορέσεις να αποδείξεις με κάποιο τρόπο πως οι εργασίες χωρίς σήμανση από την υδροφόρα του δήμου προκάλεσαν το ατύχημα, ίσως να μπορέσεις να αξιώσεις κάποια αποζημίωση (και το εύχομαι).
-
Θα κανω οτι περναει πλεον απ' το χερι μου. Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες
-
Είσαι σίγουρος πως φταίνε τα νερά στον δρόμο; Σχετικά με την ευθύνη του Δήμου, τι πιθανότητα υπάρχει να δικαιωθείς όταν αναφέρεις πως πήγαινες με 70 μέσα σε κατοικημένη περιοχή και γλύστρισε το αυτοκίνητο λόγω της υδροφόρας;
Εντωμεταξύ πέρασα χθες το βράδυ από εκεί και απορώ πως πήγες με 70 σε εκείνο το σημείο. Ο δρόμος είναι άθλιος, γεμάτος μπαλώματα και λακούβες. Για αυτό ρώτησα και νωρίτερα αν έφταιγαν τα νερά μόνο. -
Απλα εχω παρει απειρες στροφες με το συγκεκριμενο αμαξι και τετοια ανεξελεγκτη υδρολισθηση που να μη διορθωνεται δεν εχω ξαναδει. Ναι, οντως ξεπερασα το οριο μεσα στην πολη γιατι γκαζωσα για το πορτοκαλι που μ' επιασε, δε λεω οτι δεν ημουν εκτος οριων, δεν ειπα οτι δεν ειχα μεριδιο ευθυνης, αλλα αν θελεις να δοκιμασουμε να περασουμε απο κεινο το σημειο με 70 με το ιδιο αυτοκινητο που η λεξη υπερστροφη ειναι αγνωστη στο λεξιλογιο του και να δεις τι σημαινει να οδηγας σε στεγνο οδοστρωμα και ξαφνικα να ανακαλυπτεις οτι κατω εχει γινει πιστα πατιναζ. Αν ο δρομος ειχε τη στοιχειωδη προσφυση το πολυ πολυ να φρεναρε και να επεφτα στο κρασπεδο , αλλα στο κατω κατω ποσο ειναι το προστιμο για υπερβαση οριου ταχυτητας κατα 20 χλμ; Ποσο μπορει να επιταχυνει με 4η και 1800 σαλ απο το φαναρι μεσα σε 80 μετρα για να πιασει υπερβολικη ταχυτητα που ειναι ανεξελεγκτη; Και στο κατω κατω μιλαμε για καμπη ουτε καν για στροφη. Ναι το παραδεχομαι οτι εσφαλα καθως δεν κρατησα την ταχυτητα σε 'ασφαλη' επιπεδα, αλλα οταν πχ εχει κανει παρκε η γυναικα σου στο σπιτι και γλιστρισεις και σπασεις το ποδι σου επειδη δεν το ειχες καταλαβει, φταις μονο εσυ; Και να πω οτι ειχα τιποτα τρελλα αλογα κατω απ' το ποδι μου και εκανα καγκουριες , οκ να πω οτι το αξιζα, αλλα κατι μου λεει οτι δεν ειχα μονο εγω το αδικο. Πληρωνουμε δρομους καρμανιολες τους οποιους τους φτιαχνουν και τους συντηρουν τουλαχιστον ασυνειδητοι, δεν πρεπει να λεμε κι ευχαριστω απο πανω που ειμαστε ζωντανοι...
-
Καταλαβαίνω τι λες, απλά αναφέρω πως μου έκανε επιπλέον εντύπωση το πόσο χάλια είναι το οδόστρομα στο σημείο που σου συνέβη το ατύχημα (νομίζω πως υπάρχει και ένα κομμάτι του προφυλακτήρα στο πλάι του δρόμου). Ο δρόμος 'στρώθηκε' πρόχειρα όταν ξεκίνησαν τα έργα του μετρό, και λόγω και της συχνής κυκλοφορίας και των λεωφορείων είναι πλέον σε άθλια κατάσταση. Μακάρι να μπορέσεις να βρεις κάποιο δίκιο αν και νομίζω πως έπρεπε να είχες καλέσει την τροχαία για να καταγράψουν το τροχαίο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίς συνέβη. Τέτοια ώρα τέτοια λόγια βέβαια... Αφού είσαι εσύ καλά αυτό έχει σημασία.
-
Το μόνο που πρέπει να κάνεις και σχετικά άμεσα αν θες αποτέλεσμα ειναι μια μυνηση για αποζημείωση στο Δήμο και προς τον εργολάβο που ανέλαβε το το έργο και δεν έβαλε κορίνες ή φώτα ειδοποιησης. Τόσα λεφτά έχασες με αυτήν την βλακεία , λίγα ακόμα με προοπτική να αποζημειωθείς νομίζω ότι αξίζουν.
τρακαρισμα. Τώρα?