-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
το εκτός υπηρεσίας δεν σου λέει κάτι ?εσενα τι ακριβως σου λεει δηλαδη?
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Προσωπικά πιστεύω οτι ο αστυνομικός είναι αστυνομικός ακόμη και εκτός υπηρεσίας.
Δηλαδή ένας γιατρός μόλις σχολάσει απο τη δουλειά αν πετύχει ατύχημα, δεν θα πρέπει να βοηθήσει;οχι δε πρεπει να βοηθησει γιατι ειναι εκτος υπηρεσιας. Και αν θελησει να βοηθησει, θα πρεπει να ρωταει σε ποιο ταμειο ανηκει ο ασθενης για να δει αν εχει το δικαιωμα να τον βοηθησει.
αν ειναι ανασφαλιστος, ας τον αφησει να ψοφησει σα σκυλι
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πρέπει καποια στιγμή να καταλάβουν ολοι οι μαλάκες που εχουν προσληφθεί στην ΕΛ.ΑΣ. που τελειώνει η υπηρεσία και που αρχίζει η ζωή και σημαντικότερο πως να κάνουν τη δουλειά τους σωστά
θέλω να πιστεύω οτι ο θάνατος της κοπέλας δεν έχει σχέση με το τι έκανε ο αστυνομικός
θα δείξει ...
δεν φτάνει που ο άνθρωπος εκτός υπηρεσίας προσπάθησε να κάνει κάτι αντί να λουφάξει ... του την λες κιόλας; Καλώς ή κακώς Hancock δεν υπάρχουν να μας σώσουν με μηδέν απώλειες.
Πάντως δεν μου κάνει εντύπωση που η Ελ.Ασ. έχει αυτά τα χάλια. Αφού εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε τι θέλουμε από αυτή.Κρίμα την κοπελίτσα ... ΚΡΙΜΑ ! Ολο και χειρότερα γίνονται. Και σε αυτό φταίνε κ τα ΜΜΕ με την πλήρη απαξίωσή τους στην Ελ. Ασ. ....
[έστω ότι συνέβησαν κατά τον ζούγκλα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όντως έτσι συνέβησαν ΟΥΤΕ ότι πιστεύω κάτι τέτοιο. Απλώς χάριν συζητήσεως της συγκεκριμένης υποθετικής περίπτωσης]
Μάλιστα... Να φανταστώ ότι η βαρύτητα του αδικήματος δεν παίζει και κανά ρόλο... όποιο και να έιναι βουρ οι αστυνομικοί να βγάλουν όπλα και μετά νταξ... παράπλευρες απώλειες. Για να μη χαθεί το ταμείο του ΓΕΡΜΑΝΟΥ σκοτώθηκε μια κοπελίτσα [πανέξυπνο είναι η αλήθεια σ' ένα μαγαζί με άσχετο κόσμο να βγάλει κανείς όπλο, έναντι του κινδύνου κλοπής] και εμείς θα έπρεπε να πούμε και μπράβο στο μάστορα που έσωσε το ταμείο με το θάνατο ενός άσχετου ανθρώπου. Σίγουρα , μ' αυτό το πλευρό να κοιμάστε.
Ναι Μάνο μου έτσι είναι, τους 'κακοποιούς' τους κυνηγάμε πάντα και παντού με τα όπλα, το έννομο αγαθό που κινδυνεύει δεν μας απασχολεί*. Η 'τάξις' είναι πάνω απ' όλα, γιατί αλλιώς [φαντάζομαι θα απαντήσεις ως συνηθως] θα γίνουμε μπουρδέλλο, θα βγουν όλοι και θα ληστεύουν, βιάζουν, φτύνουν, και θα ζούμε σε μια post apocalyptic κοινωνία τύπου mad-max
*Νόμιζα πως εσείς οι αστοί νομικοί δέχεστε κάτι που λέγεται 'Σανίδα του Καρνεάδη'. Κάνω λάθος;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[έστω ότι συνέβησαν κατά τον ζούγκλα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όντως έτσι συνέβησαν ΟΥΤΕ ότι πιστεύω κάτι τέτοιο. Απλώς χάριν συζητήσεως της συγκεκριμένης υποθετικής περίπτωσης]
Μάλιστα... Να φανταστώ ότι η βαρύτητα του αδικήματος δεν παίζει και κανά ρόλο... όποιο και να έιναι βουρ οι αστυνομικοί να βγάλουν όπλα και μετά νταξ... παράπλευρες απώλειες. Για να μη χαθεί το ταμείο του ΓΕΡΜΑΝΟΥ σκοτώθηκε μια κοπελίτσα [πανέξυπνο είναι η αλήθεια σ' ένα μαγαζί με άσχετο κόσμο να βγάλει κανείς όπλο, έναντι του κινδύνου κλοπής] και εμείς θα έπρεπε να πούμε και μπράβο στο μάστορα που έσωσε το ταμείο με το θάνατο ενός άσχετου ανθρώπου. Σίγουρα , μ' αυτό το πλευρό να κοιμάστε.
Ναι Μάνο μου έτσι είναι, τους 'κακοποιούς' τους κυνηγάμε πάντα και παντού με τα όπλα, το έννομο αγαθό που κινδυνεύει δεν μας απασχολεί*. Η 'τάξις' είναι πάνω απ' όλα, γιατί αλλιώς [φαντάζομαι θα απαντήσεις ως συνηθως] θα γίνουμε μπουρδέλλο, θα βγουν όλοι και θα ληστεύουν, βιάζουν, φτύνουν, και θα ζούμε σε μια post apocalyptic κοινωνία τύπου mad-max
*Νόμιζα πως εσείς οι αστοί νομικοί δέχεστε κάτι που λέγεται 'Σανίδα του Καρνεάδη'. Κάνω λάθος;
Εάν δεν ενεργούσε ο αστυνομικός εσύ σήμερα θα έγραφες γιατί δεν ενήργησε. Ο αστυνομικός δεν το έκανε για να σώσει ένα ταμείο όπως ακούω 300 ευρώ. Βλέπεις το δέντρο κ χάνεις το δάσος. Πρέπει με κάποιο τρόπο να μπει ένα τέλος στην απίστευτη αύξηση της εγκληματικότητας. Δυστυχώς τώρα υπήρξε θύμα και πολύ ΚΡΙΜΑ! Εάν όμως δεν υπήρχε ή εάν το θύμα ήταν ο αστυνομικός τότε δεν θα μίλαγε κανένας σας. Οπως δεν μίλησε πριν μερικές μέρες.-
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εάν δεν ενεργούσε ο αστυνομικός εσύ σήμερα θα έγραφες γιατί δεν ενήργησε
Ναι άλλωστε έχω γεμίσει με posts το forum 'που είναι η αστυνομία'
Το πρόβλημα, όπως προσπάθησα να τονίσω, δεν βρίσκεται στο αν ενήργησε αλλά στο πως. Εγώ δεν δέχομαι ότι οποιαδήποτε αντίδραση δικαιολογείται έναντι οποιασδήποτε παρανομίας.Ο αστυνομικός δεν το έκανε για να σώσει ένα ταμείο όπως ακούω 300 ευρώ. Βλέπεις το δέντρο κ χάνεις το δάσος. Πρέπει με κάποιο τρόπο να μπει ένα τέλος στην απίστευτη αύξηση της εγκληματικότητας.
Μετά από πόσες χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης ιστορίας συνειδητοποιούμε ότι ερήμην αύξηση της 'τιμωρίας' δεν οδηγεί σε μείωση του 'εγκλήματος' ;
Η περίπτωση κατά την οποία η απίστευτη ( ) αύξηση της εγκληματικότητας να να μην οφείλεται σε έλλειψη τιμωρίας σου περνάει από το μυαλό;Εάν όμως δεν υπήρχε ή εάν το θύμα ήταν ο αστυνομικός τότε δεν θα μίλαγε κανένας σας. Οπως δεν μίλησε πριν μερικές μέρες.-
Αν εννοείς εκείνο τον αστυνομικό που σκοτώθηκε στην καταδίωξη ληστών τράπεζας, είσαι σίγουρος ότι θέλεις να μιλήσουμε ;
-
@elteo
Οσο κι αν είναι κυνικό αγαπητέ, είναι το τίμημα της βαθειά και ακραία άνισης κοινωνίας. Κοινωνία με ανισότητες είναι κοινωνία με βία. Και βέβαια τα φαινόμενα θα οξυνθούν στην πορεία προς την ύφεση. Και πολιτική μας τοποθέτηση είναι αυτή που θα καθορίσει το πόσα τέτοια χάλια θα αντιμετωπισουμε στο μέλλον. Καλό το δικαίωμα στο όνειρο αλλα .... -
να δουμε απο ποια μερια θα ρθει το mad max...
-
Κοίτα φίλε μου που μια ένοπλη ληστεία από έναν 23χρονο Αλβανό έγινε αφορμή για να καταγγελθεί η κοινωνική ανισότης.
Με το καλό και ταινία για τον ηρωικώς πεσόντα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κοίτα φίλε μου που μια ένοπλη ληστεία από έναν 23χρονο Αλβανό έγινε αφορμή για να καταγγελθεί η κοινωνική ανισότης.
Με το καλό και ταινία για τον ηρωικώς πεσόντα.Αλβανός κιόλας; Πες το Χριστιανέ μου να καταλάβουμε. Τότε μάλλον δεν ήθελε να ζήσει το καπιταλιστικό όνειρο, απλά ήταν κακιασμένος. Με κακό dna
-
Σύμφωνα πάντως με το ΙΝ:
'Δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο κατάστημα και άρπαξαν 300 ευρώ. Στο κατάστημα βρισκόταν και ένας αστυνομικός των ΥΜΕΤ εκτός υπηρεσίας, ο** οποίος έβγαλε το όπλο του και κάλεσε τους ληστές να παραδοθούν.**
Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκε θανάσιμα μία 32χρονη υπάλληλος του καταστήματος.'Εαν όντως συνέβη έτσι θα έχει πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε επιχειρηματολογία σχετικά με το αν έπραξε σωστά ή όχι.
Προσωπικά, πιστεύω πάντως ότι αν έγινε όντως έτσι, μιλάμε για τον ΑΠΟΛΥΤΑ βλάκα με 45 διπλώματα και 10 διδακτορικά στη βλακεία ...
-
Αν ποτέ ο Έλληνας αποφάσιζε τι θέλει?
Θέλουμε μία Αστυνομία που να κάνει τι δουλειά της ή προτιμούμε μία αστυνομία που απλά να έρχεται για να καταγράφει την ληστεία κατόπιν εορτής.
Τα περί Υπηρεσίας. Όσοι έχουν πάει στρατό γνωρίζουν ότι ή είσαι ή δεν είσαι στρατιωτικός και αυτή η ιδιότητα δεν παύει κατά το δοκούν. Οι αστυνομικοί παραμένουν αστυνομικοί και εκτός υπηρεσίας όπως και όταν υπηρετείς τη θητεία σου παραμένεις στρατιωτικός ακόμα και κατά τη διάρκεια της άδειας σου.
Έκανε καλά ο αστυνομικός? Δεν το γνωρίζω γιατί δεν γνωρίζω τα γεγονότα όπως και κανείς μας δεν τα γνωρίζει? Οι πηγές μας δε, (Δημοσιογράφοι) είναι αναξιόπιστες (ΙΜΗΟ) για να βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Με το καλό και ταινία για τον ηρωικώς πεσόντα.Αλβανός κιόλας; Πες το Χριστιανέ μου να καταλάβουμε. Τότε μάλλον δεν ήθελε να ζήσει το καπιταλιστικό όνειρο, απλά ήταν κακιασμένος. Με κακό dna
Ουχί, ουχί, με παρεξηγήσατε αγαπητέ.
Απλώς θυμήθηκα τον Αλβανό ήρωα που εφονεύθη μετά την απαγωγή με χειροβομβίδα ενός λεωφορείου ΚΤΕΛ (μαζί με έναν επιβάτη, αλλά ποιος τον μαμεί αυτόν...), για χάρη του οποίου -απαγωγέα- η 7η τέχνη απέκτησε ένα επιπλέον έργο.Επίσης, να προσθέσω, επειδή έγινε σχετικό σχόλιο, ότι ο αστυνομικός είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι μόνο ένα πράγμα σκέφτηκε: πως να γλιτώσει την εταιρεία 'ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Ε.' από την δόλια και κοινωνικώς ανάρμοστη επίθεση του ληστή. Επίσης ΒΕΒΑΙΟ είναι ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει επισταμένως καταστήσει σαφές στα όργανα της τάξης ότι πρώτο μέλημά τους είναι η προστασία των ταμείων επιχειρήσεων και δευτερευόντως η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των πολιτών.
Άλλωστε τί έκαναν οι ληστές; Μπήκαν με όπλα προτεταμένα, δεν πείραξαν δα κανένα.Ααααα, κάπου διάβασα για τη 'σανίδα του Καρνεάδη'. Σαν να λέμε 'ο ληστής ή θα λήστευε ή θα πέθαινε'.
Μα τόση πια μπούρδα και κοτσάνα; Μετά μας φταίνε οι δημοσιογράφοι με τις βλακώδεις υπερβολές τους... -
Νομίζω πως από τη στιγμή που δεν έχουμε τα ακριβή γεγονότα υπ' όψιν μας είναι πολύ επιπόλαιο να κάνουμε απόλυτες κρίσεις
-
Εγώ έχω τη εντύπωση ότι άτομα που προέρχονται από άλλες χώρες, όπου επικρατούν/ούσαν διαφορετικές συνθήκες, οικονομικής, επιβίωσης, κοινωνικής φύσεως, έχουν διαφορετικό τρόπο θεώρησης της αξίας της ζωής και ίσως για αυτό το λόγο αντιμετωπίζονται κατά αυτό το τρόπο, ο οποίος ομοιάζει με τον δικό τους
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το οτι ηταν εκτος υπηρεσίας που λες δεν το καταλαβαινω j.marr .Δεν θα επρεπε να τους κυνηγησει;Αν εκει κοντα ηταν ενας γιατρος δεν θα επρεπε να βοηθησει την κοπελα επειδη ειχε τελειωσει η βαρδια του;ο γιατρός σε αντίθεση με κάποιον με όπλο δεν υπήρχε περίπτωση να οδηγούσε στο θάνατο την κοπέλα (αν δεχτούμε την εκδοχή οτι η αντίδραση του αστυνομικού έκανε τον ληστή να πυροβολήσει) ή και άλλους (period)
αλλα δεν ξέρω πως ακριβώς έγινε το ολο σκηνικό και δεν θέλω να τον κατηγορήσω
πιστευω θα ξεκαθαριστεί το πως έγινε το ολο σκηνικό και θα βγάλουμε κάποια συμπεράσματα
-
Περιμένω τον Μάνο να μας δώσει μία εξήγηση και για το συμβάν στη γερμανία.
Αν δεν έχετε καταλάβει, η εγκληματικότητα διογκώνεται πανευρωπαϊκά, και στην Αγγλία έχει σε κάποιες πολεις ξεφύγει εντελώς.
μήπως εκεί εχουν κακή αστυνομία? -
Νομίζω οτι αυτό το σχόλιο απο το tvxs καλύπτει όλες τις περιπτώσεις..
-
Αν αποδειχτεί ότι η κοπέλα χτυπήθηκε από σφαίρα του αστυνομικού, είναι προφανές ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις για άλλη μία εγκληματική ενέργεια που έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα εκατοντάδες 'μεμονωμένα περιστατικά' της ΕΛ.ΑΣ.
-
Αν αποδειχτεί ότι η κοπέλα χτυπήθηκε από σφαίρα ληστή επειδή ο αστυνομικός τράβηξε όπλο ΜΕΣΑ στο κατάστημα κι έθεσε τη ζωή πολιτών σε κίνδυνο, τότε έχουμε να κάνουμε με τερατώδες σφάλμα ενός ακόμα άχρηστου και ανεκπαίδευτου αστυνομικού, που οφείλει να τιμωρηθεί παραδειγματικά.
-
Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι οι ληστές πυροβόλησαν και σκότωσαν την κοπέλα στα καλά καθούμενα, και μετά τους κυνήγησε ο αστυνομικός, τότε έχουμε μία ακατανόητη δολοφονία εκ μέρους των ληστών, αλλά ο αστυνομικός είναι αθώος (έως και ήρωας). Αν και το γεγονός ότι οπλοφορούσε εκτός υπηρεσίας σηκώνει έρευνα...
-
-
Γιατί να με νοιάζει για τη Γερμανία; Ή τις ΗΠΑ; Γιατί να είναι η Ελλάδα συγκοινωνούν δοχείο όσον αφορά τα κοινωνικά προβλήματα; Μήπως η πολιτισμική παγκοσμιοποίηση, που τόσο σθεναρά υποστηρίζουν κάποιοι, έχει και αποτελέσματα που δεν μας αρέσουν; Αργά για δάκρυα...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί να με νοιάζει για τη Γερμανία; Ή τις ΗΠΑ; Γιατί να είναι η Ελλάδα συγκοινωνούν δοχείο όσον αφορά τα κοινωνικά προβλήματα; Μήπως η πολιτισμική παγκοσμιοποίηση, που τόσο σθεναρά υποστηρίζουν κάποιοι, έχει και αποτελέσματα που δεν μας αρέσουν; Αργά για δάκρυα...Τα προβλήματα θέλουμε δε θέλουμε είναι παγκόσμια. Ό,τι και να κάνουμε, απλά καθυστερούμε την εμφάνιση τους, και ναι είναι αργά για δάκρυα
-
Γιατι ειναι αργα; ΝΩΡΙΣ ειναι για δακρυα. Ας ερθει πρωτα ο μπαμπουλας με τη μορφη ενος παγκοσμιοποιημενου δρακουμελ και μετα βλεπουμε.
---------