-
Α οκ αυτό ήθελα να ακούσω (δω)...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Πάμε ξανά.... Σκοτώνονται 2 κοπέλες. Η μία δεν είναι έγκυος και η άλλη είναι έγκυος. Τραγικά και τα 2 γεγονότα καθότι χάθηκαν δύο ζωές-ψυχές. Στην 2η περίπτωση δεν στενοχωριέσαι περισσότερο που χάνεται και ακόμα μία?
σκοτώνονται και οι δύο κοπέλες, η μια είναι στον 9ο και το έμβρυο σώζεται.
χαίρεσε?
εγώ όχι
γενικά δεν θεωρώ οτι το έμβρυο έχει δικαιώματα. αυτά προκύπτουν μόνο εφόσον καταλήξει σε μωρό/παιδί.
έχει ας πούμε εν δυνάμει δικαιώματα.Αυτό θεωρεί και ο νόμος, η ύπαρξη δικαιωμάτων από τον κυοφορούμενο είναι προσωρινή και μετέωρη, τελεί υπό την αίρεση να γεννηθεί ζωντανό...
Αυτά όσον αφορά επαναλαμβάνω το αστικό μέρος γιατί στο ποινικό σκέλος προστατεύεται το έμβρυο.
-
Α οκ αυτό ήθελα να ακούσω (δω)...Ε αφού άκουσες και είδες ό,τι ήθελες είμαστε οκ
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Όχι μόνο δεν αναφέρομαι σε σένα αλλά ούτε καν στους γιατρούς, αλλά σε όποιον αποφασίζει επειδή έτσι ξύπνησε να κάνει έκτρωση...Σύμφωνα με τη λογική του Κωνσταντίνου - ότι δηλ. έχουμε ζωή - πρόκειται απλά για φονιά (νόμιμο μεν, αλλά φονιά για την προσωπική ηθική του Κωνσταντίνου), τον οποίο όμως σέβεται!!!
Ποιόν σέβομαι Κουτσάν?
Τον mjacob εν προκειμένω που δεν θεωρεί 'ζωή' το έμβρυο και ο οποίος δε νομίζω να δίσταζε να κάνει έκτρωση - υποθέτω - αν δεν ήθελε ένα παιδί ...Επίσης τους δεκάδες χιλιάδες άλλους που κάνουν εκτρώσεις (νομίζω δεν έχω ούτε ένα κοντινό φίλο που να μην έχει κάνει έκτρωση)...
Αν πάντως κάνω λάθος και τους θεωρείς φονιάδες και δεν τους σέβεσαι, mea culpa...Έτσι κατάλαβα...
κουτσάν το πας πολύ μακριά νομίζω σχετικά με το ποιον σέβεται ο Κων5, μιας και εισαγάγεις υποθέσεις που αφορούν σοβαρά ζητήματα ζωής...
τη γυναίκα του mjakob τη ρώτησες αν θέλει να το ρίξει? γιατί αυτές κάνουν κουμάντο...Δε μας ενδιαφέρει τι θέλει η γυναίκα του...Αν εγώ θέλω να σε σφάξω με ένα πριόνι το γεγονός ότι κάποιος με σταματάει λίγο πριν σου το χώσω στο λαιμό δεν με κάνει λιγότερο φονιά (δεν με ενδιαφέρει η νομική διάσταση της υπόθεσης).
-
(νομίζω δεν έχω ούτε ένα κοντινό φίλο που να μην έχει κάνει έκτρωση)...Τι διάλο ... στην παρέα του koutsan γκαστρώνονται οι άντρες;
-
νομίζω δεν έχω ούτε ένα κοντινό φίλο που να μην έχει κάνει έκτρωση
φυσικά και δε σε αμφισβητώ.
όμως ρε γμτ, δεν ξέρουν αυτοί ότι έστω και με μία απόξεση μειώνονται οι πιθανότητες να μείνει έγκυος η κοπέλα αργότερα, πόσο μάλλον μετά τα 33?Και γι αυτό θα κρατάγαν το παιδί ?!!
Πόσο μειώνονται ?...Επίσης αν δε βγαίνουν έξω όταν βρέχει μειώνουν τις πιθανότητες να σπάσουν το κεφάλι τους3 από αυτούς είναι γιατροί (4 για την ακρίβεια γιατί αναμέσά τους υπάρχει και ένα ζευγάρι γιατρών!)
-
Κων/νε πως σου φαινεται η ιδεα δυο 16χρονα να κανουν ενα παιδι; Προσεξε, ειναι απολυτως νομιμο (στην Ελλαδα ειναι νομιμο να κανεις σεξ απο τα 15). Αν συμβει ενα 'ατυχημα' πως το βλεπεις το πραγμα πρωτη λυκειου και παιδακι στην κοιλιτσα;
Μην μου πεις οτι δεν θεωρεις την ηλικια αυτη καταλληλη για σεξ, γιατι εφοσον ο Νομος το οριζει, η γνωμη σου περισσευει νομιζω. -
Νομίζω ότι το θέμα των αμβλώσεων είναι άσχετο με το θέμα.
Το θέμα είναι το πώς ορίζει κανείς την έναρξη της ζωής. Από τη γονιμοποίηση και το σχηματισμό του ζυγωτού; Από την εμφύτευσή του στη μήτρα; Από τα στάδια πολλαπλασιασμού του; Από την έξοδο του εμβρύου από τη μήτρα (να μην πω από τον κόλπο γιατί όσοι γεννήθηκαν με καισαρική θα έχουν πρόβλημα ύπαρξης) ;
Δεχόμαστε ότι το έμβρυο είναι εξελισσόμενος ανθρώπινος οργανισμός; Αν ναι, τότε η απώλειά του είναι απώλεια.
Η μητέρα ήταν 'αδρά' αντιληπτή αισθητηριακά από τον κόσμο γι 'αυτό και η απώλειά της είναι τραγωδία.
Το έμβρυο δυστυχώς είχε το μειονέκτημα να μη γίνει ακόμα αδρά αντιληπτό. Αν ήταν στην 39η εβδομάδα κύησης θα ήταν ίδια η συζήτηση; -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Κων/νε πως σου φαινεται η ιδεα δυο 16χρονα να κανουν ενα παιδι; Προσεξε, ειναι απολυτως νομιμο (στην Ελλαδα ειναι νομιμο να κανεις σεξ απο τα 15). Αν συμβει ενα 'ατυχημα' πως το βλεπεις το πραγμα πρωτη λυκειου και παιδακι στην κοιλιτσα;
Μην μου πεις οτι δεν θεωρεις την ηλικια αυτη καταλληλη για σεξ, γιατι εφοσον ο Νομος το οριζει, η γνωμη σου περισσευει νομιζω.Όχι η γνώμη του μετράει, ηθικό είναι το θέμα...Άλλωστε και η έκτρωση τις πρώτες εβδομάδες νομιμόταττη είναι αλλά ο Κωνσταντίνος δεν σέβεται όσους κάνουν έκτρωση και αν και δεν το είπε, εφόσον αφαιρούν ζωή, δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από δολοφόνοι και μάλιστα που ενεργούν ελαφρότατα τη καρδία, χωρίς δισταγμούς.
-
Ποια είναι η πιθανότητα ένα γονιμοποιημένο ωάριο να καταλήξει σε γεννημένο άνθρωπο;
Ποια είναι η πιθανόητα για οποιονδήποτε άνθρωπο να κάνει παιδί;ένα γονημοποιημένο ωάριο χονδρικά κατά 85-90% θα οδηγήσει σε άνθρωπο, ιδίως τώρα που ελέγχονται όλες οι παράμετροι της εγκυμοσύνης.
1 φυσιολογικό ζευγάρι έχει πιθανότητα σε μια συνουσία τις κατάλληλες μέρες να καταλήξει σε γονιμοποιημένο ωάριο κατά 25%.
Δεν αναφέρθηκα στην πιθανότητα να καταλήξει μία συνουσία σε παιδί. Αλλά στην πιθανότητα 'για οποιονδήποτε άνθρωπο να κάνει παιδί' στην πορεία της ζωής του.
Και το ζήτημα παραμένει, ότι την σεβαστή πιθανότητα από έναν άνθρωπο να προκύψει τουλάχιστον ένας ακόμη, αν σε ενδιαφέρει να την αναγνωρίσεις, πρέπει να το κάνεις είτε είναι έγκυος είτε όχι. Αυτό είνια απλή λογική.
φίλε, πρόσεξε με αυτά που λες.
είναι σα να λες σε εναν πατέρα που έχασε το παιδί του σε μικρή ηλικία...
'μην ανησυχείς, δεν καταλάβαινε πολλά, νέος είσαι, θα κάνεις κι άλλο...'
ποτέ ένα παιδί δεν αντικαθιστά άλλο...
αυτό είναι από τους μεγαλύτερους νόμους της ανθρωπότητας, αν θέλει κανείς να θρώσκει προς τα άνω... (αλλά ούτε και της φύσης βέβαια)Δεν αντιλαμβάνομαι με κανέναν τρόπο πως αυτά που γράφω 'είναι σα να λέω ...'
Αφενός μιλάς για μια περίπτωση ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΥ ανθρώπου. Εγώ δεν μίλησα για κάτι τέτοιο.
Αφετέρου μιλάς για 'αντικατάσταση ενός παιδιού από ένα άλλο'. Εγώ αν υπονόησα κάτι είναι την αντιπαραβολή ενός **ανύπαρκτου **παιδιού από ένα άλλο **ανύπαρκτο **παιδί. Το ένα δεν συνεπάγεται το άλλο. -
νομίζω δεν έχω ούτε ένα κοντινό φίλο που να μην έχει κάνει έκτρωση
φυσικά και δε σε αμφισβητώ.
όμως ρε γμτ, δεν ξέρουν αυτοί ότι έστω και με μία απόξεση μειώνονται οι πιθανότητες να μείνει έγκυος η κοπέλα αργότερα, πόσο μάλλον μετά τα 33?Και γι αυτό θα κρατάγαν το παιδί ?!!
Πόσο μειώνονται ?...Επίσης αν δε βγαίνουν έξω όταν βρέχει μειώνουν τις πιθανότητες να σπάσουν το κεφάλι τους3 από αυτούς είναι γιατροί (4 για την ακρίβεια γιατί αναμέσά τους υπάρχει και ένα ζευγάρι γιατρών!)
κατάλαβα...
και εγώ για να πω την αλήθεια, αυτό είχα πει σε μια τουρκάλα φίλη μου ΑΝ τυχόν και γίνει κάτι...
και συμφώνησε και αυτή ευτυχώς...
τώρα αν με καλέσουν στο 'παμε πακέτο' μετά απο 20 χρόνια, θα καταλάβω τί θα είναι... -
Skye είπα πιο πάνω ότι το θέμα της έκτρωσης είναι πολύ λετπό καθώς εμπλέκονται πολλές ειδικότητες μέσα ιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, νομικοί και δεν έχω την κατάρτιση που θα μου δώσει τη δυνατότητα να εκφέρω έτσι γρήγορα άποψη που να πατάει γερά. Μου ήρθαν 2 σκέψεις που ανέφερα και θεωρώ πως έχουν μάλλον κάποιο γερό πάτημα καθώς είναι τρανταχτές. Στο θέμα με την εγκυμοσύνη ανήλικης που ανέφερες ο νόμος πράγματι επιτρέπει την έκτρωση με τη συναίνεση εκτός από της ανήλικης και ενός από τους γονείς ή αυτού που έχει τη επιμέλεια της ανήλικης. Και ο νομοθέτης (νομοπαρασκευαστική επιτροπή) όταν παράγει νόμο εξετάζει ενδελεχώς όλες τις απόψεις. Για να το προβλέπει κάτι θα έχει λάβει υπόψιν του. Είναι δύσκολο εγκυμοσύνη στα 16 ...τί να πώ δεν ξέρω κόλλησα
-
τώρα αν με καλέσουν στο 'παμε πακέτο' μετά απο 20 χρόνια, θα καταλάβω τί θα είναι... -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
τώρα αν με καλέσουν στο 'παμε πακέτο' μετά απο 20 χρόνια, θα καταλάβω τί θα είναι...
γέλα εσύ...
χεράκι χεράκι θα πάμε...
θα σε πάρω για τα νομικά... -
Ρε παιδιά το θέμα του τι θεωρούμε ζωή, αν είμαστε υπερ ή κατά των αμβλώσεων, κλπ είναι μεγάλο, υπαρκτό, και σίγουρα χρήζει συζήτησης.
Αλλά ρε παιδιά, δε χρειάζεται πολύ ανάλυση ότι όταν μαθαίνεις πως κάποια είναι εγγυος, ξέρεις πως (λογικά) περιμένουν ένα μωράκι, μπαίνει μεγάλη χαρά στο σπίτι. Αν λοιπόν η κοπέλα αυτή σκοτωθεί δεν είναι προφανές πως η δυστυχία και ο πόνος θα είναι μεγαλύτερος;
-
όχι...
-
Προσωπικα δεν λυπηθηκα καθολου που πεθανε η ιδια και το μωρακι της. Ζουμε σε εναν πλανητη 7 δις ανθρωπων, ε καθε μερα καποιος θα πεθαινει. Λυπαμαι μονο οταν πεθαινουν δικοι μου ανθρωποι.
Αλλα σε καθε περιπτωση δεν μπορεις να λυπασαι παραπανω γιατι η ψυχολογια του ανθρωπου ειναι χαοτικη. Δηλαδη αν την εδερνε ο πατερας και ο συντροφος της πρεπει να λυπηθεις περισσοτερο για την τραγικη καταληξη; Αν την προηγουμενη μερα ειχε δολοφονησει 10 ανηλικα, τα ειχε τεμαχισει και τα ταϊζε σε 35 ροττβαιλερ κλειδωμενα σε ενα υπογειο πρεπει να λυπηθεις λιγοτερο; κοκ
-
Kι ότι έλεγα τελευταία να άνοιγα ένα θέμα περι εκτρώσεων
Δεν κάνετε μιά διάσπαση, μιάς κι έχει ξεφύγει και είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα
-
Το topic είναι γενικότερο. Οπότε ας συνεχίσουμε εδω...
-
Απλά επειδή είναι γενικότερο και αν συζητηθεί τίποτε άλλο θα μπλεχτει, γι αυτό το πρότεινα
(και έτσι όπως έχει πάρει φόρα 'δεσμεύει' στο να αλλάξεις την κουβέντα)
---------