-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Ποια είναι η πιθανότητα ένα γονιμοποιημένο ωάριο να καταλήξει σε γεννημένο άνθρωπο;
Ποια είναι η πιθανόητα για οποιονδήποτε άνθρωπο να κάνει παιδί;ένα γονημοποιημένο ωάριο χονδρικά κατά 85-90% θα οδηγήσει σε άνθρωπο, ιδίως τώρα που ελέγχονται όλες οι παράμετροι της εγκυμοσύνης.
1 φυσιολογικό ζευγάρι έχει πιθανότητα σε μια συνουσία τις κατάλληλες μέρες να καταλήξει σε γονιμοποιημένο ωάριο κατά 25%.
Δεν αναφέρθηκα στην πιθανότητα να καταλήξει μία συνουσία σε παιδί. Αλλά στην πιθανότητα 'για οποιονδήποτε άνθρωπο να κάνει παιδί' στην πορεία της ζωής του.
Και το ζήτημα παραμένει, ότι την σεβαστή πιθανότητα από έναν άνθρωπο να προκύψει τουλάχιστον ένας ακόμη, αν σε ενδιαφέρει να την αναγνωρίσεις, πρέπει να το κάνεις είτε είναι έγκυος είτε όχι. Αυτό είνια απλή λογική.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Πιάστηκες από το 'μελλοντικό παιδί' και το πας αλλού. Μόνο που δεν ήταν μόνο μελλοντικό δλδ ονειρικό-ιδανικό, γιατί κάπου εκεί μέσα είχε ήδη ξεκινήσει όπως ανέφερα αλλά τεχνιέντως προφανώς προσπέρασες, η διεργασία της ζωής, επήλθε γονιμοποίηση η οποία με τα σημερινά δεδομένα ακόμα και με τις πιθανότητες, που τόσο πολύ αγαπάς, με σχετική βεβαιότητα θα έφερνε ζωή στον κόσμο όχι κουτί, όχι χαρτί, ΖΩΗ-ΨΥΧΗ. Τώρα αν εσύ εξισώνεις το θάνατο μια κοπέλας που δεν έχει καταστεί έγκυος με το θάνατο μια κοπέλας που κουβαλάει μέσα της και μια άλλη ζωή με συγχωρείς αλλά δεν υπάρχει κοινός τόπος συνεννόησης. Σεβαστό σαφέστατα.Δηλαδη οι κοπελες που δεν κουβαλανε μεσα τους αλλες ζωες ειναι αναλωσιμες;
Οι εγγυες ειναι πιο ισες απο τις αλλες;
Δεν ισχυουν αυτα, γι'αυτο το λογο σε καμια χαρτα ανθρωπινων δικαιωματων δεν ξεχωριζουν οι γυναικες σε εγγυες και μη (AFAIK γιατι τα ανθρωπινα δικαιωματα δεν ειναι το φορτε μου). -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Πιάστηκες από το 'μελλοντικό παιδί' και το πας αλλού. Μόνο που δεν ήταν μόνο μελλοντικό δλδ ονειρικό-ιδανικό, γιατί κάπου εκεί μέσα είχε ήδη ξεκινήσει όπως ανέφερα αλλά τεχνιέντως προφανώς προσπέρασες, η διεργασία της ζωής, επήλθε γονιμοποίηση η οποία με τα σημερινά δεδομένα ακόμα και με τις πιθανότητες, που τόσο πολύ αγαπάς, με σχετική βεβαιότητα θα έφερνε ζωή στον κόσμο όχι κουτί, όχι χαρτί, ΖΩΗ-ΨΥΧΗ. Τώρα αν εσύ εξισώνεις το θάνατο μια κοπέλας που δεν έχει καταστεί έγκυος με το θάνατο μια κοπέλας που κουβαλάει μέσα της και μια άλλη ζωή με συγχωρείς αλλά δεν υπάρχει κοινός τόπος συνεννόησης. Σεβαστό σαφέστατα.
Δηλαδη οι κοπελες που δεν κουβαλανε μεσα τους αλλες ζωες ειναι αναλωσιμες;
Δεν ισχυουν αυτα, γι'αυτο το λογο σε καμια χαρτα ανθρωπινων δικαιωματων δεν ξεχωριζουν οι γυναικες σε εγγυες και μη (AFAIK γιατι τα ανθρωπινα δικαιωματα δεν ειναι το φορτε μου).Αυτό κατάλαβες από όσα έγραψα? Κρίμα
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εγώ πάντως δεν θα σεβόμουν κάποιον που θα καθάριζε εύκολα μια, δυο, τρεις 'ζωές' γιατί έτσι του κάπνισε (περίπτωση εκτρώσεων).
Εσύ όμως φαίνεται ότι τον σέβεσαι, παράδοξο φαινόμενο για τις θέσεις που υποστηρίζεις, δε βρίσκεις? Θα του όφειλες - κατ'ελάχιστο - άπειρη περιφρόνηση όπως και σε κάθε άλλο φονιά, αλλά εσύ τον σέβεσαιδεν χρειάζεται να τον σεβαστείς... τη δουλειά του κάνει, ασχέτως αν αυτό είναι παράνομο ή όχι...
Επίσης δεν του κάπνισε έτσι... πήρε ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων για αυτό... άλλοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί στην περίπτωση αυτή-οι γονείς.αν αναφέρεσαι σε εμένα (και όχι στον Κων5 ), εγώ δεν είπα πουθενά αν σέβομαι κάποιον ή όχι. τουναντίον μάλλον.
-
Τώρα αν εσύ εξισώνεις το θάνατο μια κοπέλας που δεν έχει καταστεί έγκυος με το θάνατο μια κοπέλας που κουβαλάει μέσα της και μια άλλη ζωή με συγχωρείς αλλά δεν υπάρχει κοινός τόπος συνεννόησης. Σεβαστό σαφέστατα.
Δηλαδη οι κοπελες που δεν κουβαλανε μεσα τους αλλες ζωες ειναι αναλωσιμες;
Δεν ισχυουν αυτα, γι'αυτο το λογο σε καμια χαρτα ανθρωπινων δικαιωματων δεν ξεχωριζουν οι γυναικες σε εγγυες και μη (AFAIK γιατι τα ανθρωπινα δικαιωματα δεν ειναι το φορτε μου).Αυτό κατάλεβες από όσα έγραψα? Κρίμα
Kριμα δε θα πει τιποτα. Αν απο το κομματι σου που αφησα καποιος καταλαβε κατι αλλο, ας μας το πει.
-
Εγώ πάντως δεν θα σεβόμουν κάποιον που θα καθάριζε εύκολα μια, δυο, τρεις 'ζωές' γιατί έτσι του κάπνισε (περίπτωση εκτρώσεων).
Εσύ όμως φαίνεται ότι τον σέβεσαι, παράδοξο φαινόμενο για τις θέσεις που υποστηρίζεις, δε βρίσκεις? Θα του όφειλες - κατ'ελάχιστο - άπειρη περιφρόνηση όπως και σε κάθε άλλο φονιά, αλλά εσύ τον σέβεσαιδεν χρειάζεται να τον σεβαστείς... τη δουλειά του κάνει, ασχέτως αν αυτό είναι παράνομο ή όχι...
Επίσης δεν του κάπνισε έτσι... πήρε ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων για αυτό... άλλοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί στην περίπτωση αυτή-οι γονείς.αν αναφέρεσαι σε εμένα (και όχι στον Κων5 ), εγώ δεν είπα πουθενά αν σέβομαι κάποιον ή όχι. τουναντίον μάλλον.
Όχι μόνο δεν αναφέρομαι σε σένα αλλά ούτε καν στους γιατρούς, αλλά σε όποιον αποφασίζει επειδή έτσι ξύπνησε να κάνει έκτρωση...Σύμφωνα με τη λογική του Κωνσταντίνου - ότι δηλ. έχουμε ζωή - πρόκειται απλά για φονιά (νόμιμο μεν, αλλά φονιά για την προσωπική ηθική του Κωνσταντίνου), τον οποίο όμως σέβεται!!!
-
Άλλο το φλόκι που πάει χαμένο και άλλο η γονιμοποίηση -
Πάμε ξανά.... Σκοτώνονται 2 κοπέλες. Η μία δεν είναι έγκυος και η άλλη είναι έγκυος. Τραγικά και τα 2 γεγονότα καθότι χάθηκαν δύο ζωές-ψυχές. Στην 2η περίπτωση δεν στενοχωριέσαι περισσότερο που χάνεται και ακόμα μία?
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ποια είναι η πιθανότητα ένα γονιμοποιημένο ωάριο να καταλήξει σε γεννημένο άνθρωπο;
Ποια είναι η πιθανόητα για οποιονδήποτε άνθρωπο να κάνει παιδί;ένα γονημοποιημένο ωάριο χονδρικά κατά 85-90% θα οδηγήσει σε άνθρωπο, ιδίως τώρα που ελέγχονται όλες οι παράμετροι της εγκυμοσύνης.
1 φυσιολογικό ζευγάρι έχει πιθανότητα σε μια συνουσία τις κατάλληλες μέρες να καταλήξει σε γονιμοποιημένο ωάριο κατά 25%.
Δεν αναφέρθηκα στην πιθανότητα να καταλήξει μία συνουσία σε παιδί. Αλλά στην πιθανότητα 'για οποιονδήποτε άνθρωπο να κάνει παιδί' στην πορεία της ζωής του.
Και το ζήτημα παραμένει, ότι την σεβαστή πιθανότητα από έναν άνθρωπο να προκύψει τουλάχιστον ένας ακόμη, αν σε ενδιαφέρει να την αναγνωρίσεις, πρέπει να το κάνεις είτε είναι έγκυος είτε όχι. Αυτό είνια απλή λογική.
φίλε, πρόσεξε με αυτά που λες.
είναι σα να λες σε εναν πατέρα που έχασε το παιδί του σε μικρή ηλικία...
'μην ανησυχείς, δεν καταλάβαινε πολλά, νέος είσαι, θα κάνεις κι άλλο...'
ποτέ ένα παιδί δεν αντικαθιστά άλλο...
αυτό είναι από τους μεγαλύτερους νόμους της ανθρωπότητας, αν θέλει κανείς να θρώσκει προς τα άνω... (αλλά ούτε και της φύσης βέβαια) -
Όχι μόνο δεν αναφέρομαι σε σένα αλλά ούτε καν στους γιατρούς, αλλά σε όποιον αποφασίζει επειδή έτσι ξύπνησε να κάνει έκτρωση...Σύμφωνα με τη λογική του Κωνσταντίνου - ότι δηλ. έχουμε ζωή - πρόκειται απλά για φονιά (νόμιμο μεν, αλλά φονιά για την προσωπική ηθική του Κωνσταντίνου), τον οποίο όμως σέβεται!!!Ποιόν σέβομαι Κουτσάν?
-
Αν δεν κάνω λάθος, από τον 3ο μήνα το έμβρυο έχει δικαιώματα. σωστα δικηγόροι?Όχι δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο...
Το κυοφοροούμενο έχει δικαιώματα υπό την προϋπόθεση ότι θα γεννηθεί ζωντανό...
-
Όχι μόνο δεν αναφέρομαι σε σένα αλλά ούτε καν στους γιατρούς, αλλά σε όποιον αποφασίζει επειδή έτσι ξύπνησε να κάνει έκτρωση...Σύμφωνα με τη λογική του Κωνσταντίνου - ότι δηλ. έχουμε ζωή - πρόκειται απλά για φονιά (νόμιμο μεν, αλλά φονιά για την προσωπική ηθική του Κωνσταντίνου), τον οποίο όμως σέβεται!!!
εντάξει, γιατί όπως το έγραψες κατάλαβα τους γιατρούς, μιας και αυτοί τις κάνουν τις εκτρώσεις...
απλώς οι γονείς αποφασίζουν... -
Πάμε ξανά.... Σκοτώνονται 2 κοπέλες. Η μία δεν είναι έγκυος και η άλλη είναι έγκυος. Τραγικά και τα 2 γεγονότα καθότι χάθηκαν δύο ζωές-ψυχές. Στην 2η περίπτωση δεν στενοχωριέσαι περισσότερο που χάνεται και ακόμα μία?σκοτώνονται και οι δύο κοπέλες, η μια είναι στον 9ο και το έμβρυο σώζεται.
χαίρεσε?
εγώ όχι
γενικά δεν θεωρώ οτι το έμβρυο έχει δικαιώματα. αυτά προκύπτουν μόνο εφόσον καταλήξει σε μωρό/παιδί.
έχει ας πούμε εν δυνάμει δικαιώματα. -
Πάμε ξανά.... Σκοτώνονται 2 κοπέλες. Η μία δεν είναι έγκυος και η άλλη είναι έγκυος. Τραγικά και τα 2 γεγονότα καθότι χάθηκαν δύο ζωές-ψυχές. Στην 2η περίπτωση δεν στενοχωριέσαι περισσότερο που χάνεται και ακόμα μία?Ποιον αγαπας περισσοτερο τον παππου ή τη γιαγια;
Τι ειναι τραγικοτερο να πεσει το αεροπλανο και να σκοτωθουν 100 ή 50 αλλα και 5 παιδακια;Δεν μπαινουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο ζυγι. Ελεος με την χριστιανοκαπιταλιστικη ηθικη της συγκρισης των παντων. Γιατι πρεπει να στενοχωρηθω λιγοτερο τη μια φορα απο την αλλη;
-
Ποιόν σέβομαι Κουτσάν?
Τον mjacob εν προκειμένω που δεν θεωρεί 'ζωή' το έμβρυο και ο οποίος δε νομίζω να δίσταζε να κάνει έκτρωση - υποθέτω - αν δεν ήθελε ένα παιδί ...Επίσης τους δεκάδες χιλιάδες άλλους που κάνουν εκτρώσεις (νομίζω δεν έχω ούτε ένα κοντινό φίλο που να μην έχει κάνει έκτρωση)...
Αν πάντως κάνω λάθος και τους θεωρείς φονιάδες και δεν τους σέβεσαι, mea culpa...Έτσι κατάλαβα...
-
Αν δεν κάνω λάθος, από τον 3ο μήνα το έμβρυο έχει δικαιώματα. σωστα δικηγόροι?
Όχι δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο...
Το κυοφοροούμενο έχει δικαιώματα υπό την προϋπόθεση ότι θα γεννηθεί ζωντανό...
Αυτό ισχύει στον αστικό κώδικά βλπ. περιπτώσεις που ο πατέρας πεθάνει όσο το παιδί είναι στην κοιλιά της μητέρας και γενιούνται κληρονομικά ζητήματα.
Στον ποινικό κώδικα υπάρχουν στο κεφάλαιο 'εγκλήματα κατά της ζωής' διατάξεις που προστατεύουν το έμβρυο
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Πάμε ξανά.... Σκοτώνονται 2 κοπέλες. Η μία δεν είναι έγκυος και η άλλη είναι έγκυος. Τραγικά και τα 2 γεγονότα καθότι χάθηκαν δύο ζωές-ψυχές. Στην 2η περίπτωση δεν στενοχωριέσαι περισσότερο που χάνεται και ακόμα μία?
σκοτώνονται και οι δύο κοπέλες, η μια είναι στον 9ο και το έμβρυο σώζεται.
χαίρεσε?
εγώ όχι
γενικά δεν θεωρώ οτι το έμβρυο έχει δικαιώματα. αυτά προκύπτουν μόνο εφόσον καταλήξει σε μωρό/παιδί.
έχει ας πούμε εν δυνάμει δικαιώματα.είσαι ομπαμικός, καλά σε κατάλαβα
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
σκοτώνονται και οι δύο κοπέλες, η μια είναι στον 9ο και το έμβρυο σώζεται.
χαίρεσε?
εγώ όχι
έχει ας πούμε εν δυνάμει δικαιώματα.Αυτό θεωρεί και ο νόμος, η ύπαρξη δικαιωμάτων από τον κυοφορούμενο είναι προσωρινή και μετέωρη, τελεί υπό την αίρεση να γεννηθεί ζωντανό...
-
νομίζω δεν έχω ούτε ένα κοντινό φίλο που να μην έχει κάνει έκτρωσηφυσικά και δε σε αμφισβητώ.
όμως ρε γμτ, δεν ξέρουν αυτοί ότι έστω και με μία απόξεση μειώνονται οι πιθανότητες να μείνει έγκυος η κοπέλα αργότερα, πόσο μάλλον μετά τα 33? -
Ποιόν σέβομαι Κουτσάν?
Τον mjacob εν προκειμένω που δεν θεωρεί 'ζωή' το έμβρυο και ο οποίος δε νομίζω να δίσταζε να κάνει έκτρωση - υποθέτω - αν δεν ήθελε ένα παιδί ...Επίσης τους δεκάδες χιλιάδες άλλους που κάνουν εκτρώσεις (νομίζω δεν έχω ούτε ένα κοντινό φίλο που να μην έχει κάνει έκτρωση)...
Αν πάντως κάνω λάθος και τους θεωρείς φονιάδες και δεν τους σέβεσαι, mea culpa...Έτσι κατάλαβα...
Σαφέστατα δεν σέβομαι ανθρώπους που κόβουν το νήμα της ζωής. Η μόνη περίπτωση που προσωπικά δικαιολογώ είναι να είναι το έμβρυο αποτέλεσμα βιασμού ή να είναι βεβαιομένο ότι θα γεννηθεί με βαρύτατη πάθηση βλπ συνδρομο ντάουν. Και πάλι είναι λεπτά θέματα που απαιτούν μεγάλη κατάρτιση που δεν έχω.
---------