-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
@ kacey
σε κεντρικό δρόμο,πρώην καποδιστριακού δήμου ανάμεσα σε δυο σπίτια υπάρχει ένα κενό περίπου 4 μέτρων.Αυτό το κενό είναι η είσοδος ιδιωτικού δρόμου για δυο σπίτια τα οποία βρίσκονται στο βάθος του οικοπέδου και περίπου 100 μέτρα από τον δρόμο. Αυτή είναι η μόνη είσοδος προς τα σπίτια μας και το υπαίθριο χώρο όπου παρκάρουμε τα οχήματα μας στον ακάλυπτο χώρο καθώς γύρο από το οικόπεδο υπάρχουν άλλα σπίτια.Συχνά πυκνά μου κλείνουν την μόνη είσοδο στο σπίτι παρκάροντας τα αυτοκίνητά τους διάφοροι.
μήπως έχω το δικαίωμα να βάλω πινακίδα είσοδος - έξοδος και απαγορεύεται η στάθμευση? -
Δεν γνωριζω καθολου τι ισχυει στην περιπτωση ιδιωτικου δρομου, αλλα βρηκα αυτο:
Αρθρο 34, παραγραφος 3β του ΚΟΚ λεει οτι απαγορευεται η σταθμευση:
β) Mπρoστά από την είσoδo και έξoδo oχημάτων παρoδίoυ ιδιoκτησίας
ως και απέναντι από αυτήν, όταν η oδός είναι στενή και παρεμπoδίζεται η
είσoδoς - έξoδoς oχημάτων εξ αυτής. -
Θα το ψάξω το ζήτημα γιατί δεν θέλω να βάλω πινακίδες και να εκτεθω.
Απλά είναι πολυ σπαστικό να ψάχνεις αυτόν που σε έχει κλείσει. -
Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις,επιτρέπεται σε οικοδομή που έχει ισόγειο ή υπόγειο χώρο στάθμευσης οχημάτων ΙΧΕ,η κατασκευή μίας εισόδου εξόδου των οχημάτων.Αν η οικοδομή και ο χώρος στάθμευσης βλέπουν σε δύο ή περισσότερους δρόμους,επιτρέπεται μία είσοδος έξοδος σε κάθε δρόμο.
Δηλαδή,το φαινόμενο να υφίστανται κατά μήκος του προσώπου ή και των πλευρών μίας οικοδομής συνεχείς είσοδοι έξοδοι των οχημάτων,απαγορεύεται ! (καταγγελία στην πολεοδομία)
Επίσης,όταν λέμε μία είσοδος έξοδος,εννοούμε μία και όχι από μία.
Απαγορεύεται η δεσμευση χώρων του οδοστρώματος με καρέκλες και άλλα αντικείμενα,με σκοπό την παρακράτηση της θέσης.(επέμβαση τροχαίας)
Απαγορεύεται η τοποθέτηση πινακίδων απαγορευτικών της στάθμευσης,στις προσόψεις και στις πλευρές οικοδομών που βλέπουν σε δρόμο,όταν αυτές τοποθετούνται για την στάθμευση σε πυλωτές,κλπ οχημάτων,πλην μίας σε εμφανές σημείο παραπλεύρως της εισόδου εξόδου,διαστάσεων και χαρακτηριστικών,όπως ορίζεται από τον νόμο. (καταγγελία στην πολεοδομία)
Απαγορεύεται να τοποθετούνται μόνιμα ή προσωρινά μπάρες και πι στους ίδιους χώρους,επί των πεζοδρομίων,με σκοπό να παρεμποδίσουν την στάθμευση άλλων οχημάτων.(καταγγελία στην πολεοδομία και στην δημοτική αστυνομία,όπου υπάρχει,διαφορετικά στον δήμο)
Απαγορευεται η κατασκευή σταθερής ή κινητής ράμπας,χωρίς άδεια από την πολεοδομία και πάντως περισσότερες της μίας όπως ορίζει ο νόμος.(καταγγελία στην πολεοδομία)
Τέλος,τα στεγασμένα πεζοδρόμια στις πυλωτές,ανήκουν στην δημοτική ενότητα κατά 50% ή και κατά πλήρη κυριότητα αν ο οικοπεδούχος έχει παραιτηθεί του δικαιώματός του για να αποφύγει τα έξοδα συντήρισής τους (πλακόστρωση) και απαγορεύεται η τοποθέτηση πι και άλλων εμποδίων. (καταγγελία στην πολεοδομία και στον δήμο)
Οι καταγγελίες,μπορούν να είναι επώνυμες ή ανώνυμες.
[Τα πιό πάνω είναι ένα απάνθισμα διαφόρων σύγχρονων κωδίκων,ρυθμιστικών διατάξεων και νόμων] -
Μπορεις σε μια οικοδομη να χρησιμοποιησεις το 50% του προσωπου του οικοπεδου που βλεπει σε εναν δρομο για να εχεις εισοδο και εξοδο οχηματων και μαλιστα αθροιστικα,δηλαδη αν το οικοπεδο εχει προσωπο 20 μετρα τοτε μπορω να εχω μια μεγαλη με πλατος μεχρι 10 μετρα,η δυο μικρες με πλατος 5 μετρα η τρεις πιο μικρες μεχρι 3,33 μετρα κλπ.Εξαρταται απο την μορφολογια του οικοπεδου αλλα και την κατοψη του ισογειου, οπου μπορεις να εχεις ανοικτες η κλειστες θεσεις σταθμευσης στο εμπρος και στο πισω μερος της οικοδομης οποτε με μια και μοναδικη εισοδο-εξοδο δεν μπορεις να εχεις προσβαση σε ολες.
-
Ναι,το γνωρίζω.Ως τόσο,προσέφυγα στην πολεοδομία για διευκρινίσεις,στην τεχνική υπηρεσία του δήμου και σε ελεύθερους τεχνικούς και μου είπαν οτι αυτό δεν ισχύει,παρά μόνο ως παρέκκλιση.Ότι μία μόνο είσοδος επιτρέπεται σε κάθε δρόμο,μέγιστου πλάτους 5 μέτρων.Θεωρώ ότι όποιος ενδιαφέρεται για ίδιον όφελος θα πρέπει να το διευκρινίσει μέσω πολεοδομίας,κατά περίπτωση.
-
Ειμαι σιγουρος οτι ΔΕΝ επιτρεπεται να εχεις 'οσες θες'*. Νομιζω επιτρεπεται μονο μια πορτα ΓΕΝΙΚΑ (κ οχι μια σε καθε δρομο), εκτος αν η διαμορφωση της πολυκατοικιας ή/και το μεγεθος του δρομου ή της πολυκατοικιας δεν επιτρεπει τη χρηση αυτης της μοναδικης πορτας ως εισοδο ΚΑΙ εξοδο, οποτε παμε μεχρι τις δυο πορτες - απαραιτητα σε διαφορετικο δρομο η μια απο την αλλη, δηλαδη απο τη μια μερια να μπαινεις κ απο την αλλη να βγαινεις - αλλα ως εκει.
Μιλαμε για την εισοδο σε παρκινγκ πυλωτης ή κοινο (με περισσοτερα του ενος αμαξια) κλειστο παρκινγκ. Αν μιλαμε για ατομικες κλειστες θεσεις, δεν ξερω τι ισχυει.
*Σκεψου τωρα εσυ σε ενα δρομο 20μ, να βαλεις 4 εισοδους των 2,5μ, με 2,5μ κενο αναμεσα τους. Εκλεισες ΟΛΟ το δρομο γιατι φυσικα στα 2,5μ αναμεσα στις 2 εισοδους ΔΕΝ χωραει να παρκαρει αμαξι.
-
Μπορω ανετα να χρησιμοποιω το 50% της προσοψης μου,το εχω κανει αρκετες φορες σε μελετες χωρις κανενα προβλημα.
Στην φωτο κατω εχω μια τετοια περιπτωση οπου εχω ανοικτες και κλειστες θεσεις (πανω και κατω στο οικοπεδο μου) και ετσι για να εχω προσβαση σε ολες αυτες χρησιμοποιω (λιγο κατω απο το 50%) τα 13,85 μετρα απο τα συνολικα 28,76 που εχει η φατσα του οικοπεδου ΑΒΓ.Συγκεκριμενα εχω δυο ραμπες εισοδου στο επανω μερος(που οδηγουν σε δυο κλειστες θεσεις και στην piloti) και τρεις ραμπες στο κατω μερος του οικοπεδου που οδηγουν σε δυο κλειστες μεσω της pilotis και σε 4 ανοικτες στο τερμα κατω μερος του οικοπεδου.Επισης υπαρχει και η μικρη ραμπα πλατους 1,20 των αναπηρων. -
Αντιγράφω από την σχετική νομοθεσία :
'ΠΔ/3-8-87 Δόμηση και διαμόρφωση των χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων ΦΕΚ-749/Δ/10-8-87
ΑΡΘΡΟΝ-4.
παρ.3. Σε κάθε κτίριο που προβλέπεται χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων η πρόσβαση σ' αυτόν πρέπει να επιτυγχάνεται με είσοδο - έξοδο πλάτους τουλάχιστον 2,25 μ.
Το άθροισμα των ανοιγμάτων εισόδων εξόδων των χώρων στάθμευσης σε κάθε πρόσωπο του οικοπέδου, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ήμισυ του μήκους του προσώπου, το οποίο πάντως δύναται να φθάνει τα 6 μέτρα εάν το προκύπτον άθροισμα είναι μικρότερο από τον αριθμό αυτόν. Κατ' εξαίρεση και ύστερα από έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ), το ανωτέρω άθροισμα μπορεί να είναι μεγαλύτερο, όταν τούτο επιβάλλεται για λόγους κτιριοδομικής διαμόρφωσης του κτιρίου ή κυκλοφοριακούς λόγους.' -
Καλησπέρα κ από μένα.
Σήμερα το απόγευμα έτυχε να βρεθώ σε μία θέση πάρκινγκ η οποία ήταν υποτίθεται ιδιωτική. Αφού πάρκαρα ένας κύριος μου είπε πως είναι πάρκινγκ κ έχουν κ μια πινακίδα με αριθμό αδείας του 2004. Έφυγα γιατί δεν είχα όρεξη να διαφωνήσω.
Είναι ένα σημείο του πεζοδρομίου χαμηλωμένο το οποίο όμως δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο σε πεζοδρόμιο, και μπροστά από τη θέση είναι σούπερ μάρκετ. Οπότε αυτοκίνητο δεν ανεβαίνει εκεί.
Είναι νόμιμο να απαιτεί από τους άλλους να μη παρκάρουν μπροστά στην είσοδο (παράλληλα με το πεζοδρόμιο) του υποτιθέμενου πάρκινγκ του; Και αν ναι τότε η άδεια αυτή έχει ισχύ ένα χρόνο και πρέπει να ανανεώνεται ή κάνω λάθος;
-
Μπορεί να έδειξαν στα χαρτιά ότι ένα αμάξι παρκάρει μέσα στο μαγαζί και να πήραν την άδεια πάρκινγκ ώστε να κρατάνε μια θέση ελεύθερη μπροστά στο μαγαζί για φορτοεκφορτώσεις.
Πληρώνουν γι αυτή τη θέση, δεν είναι δωρεάν όπως σε pilotis.
-
Η θέση δεν είναι του μαγαζιού. Είναι ενός ενοίκου της πολυκατοικίας με τον οποίο είχαν φασαρίες παλιότερα απ ότι μου είπαν. Θα παραθέσω φωτογραφία με την πρώτη ευκαιρία.
-
Πριν από ένα χρόνο έγραφα για ένα προπατζίδικο που ήταν στην γειτονιά μου και δημιουργούσε πρόβλημα στο παρκάρισμα των κατοίκων. Χθες το πρακτορείο έκλεισε. Το πρόβλημα λύθηκε αμέσως, δε λέω. Αλλά μειώθηκε και η κίνηση στο δρόμο. Εκεί που σε ώρες αιχμής γινόταν πανζουρλισμός από αυτοκίνητα σε όλο το δρόμο, πλέον περνάει ένα αμάξι το 2λεπτο (και είναι κεντρικός...). Ίσως άσχετο με το θέμα, το γράφω για να δουν κάποιοι ότι όταν τελικά γίνεται αυτό που ευχόμαστε, πολύ πιθανόν να μας δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα παρά θετικά. Ένας δρόμος χωρίς κίνηση είναι πιο ευάλωτος στην εγκληματικότητα π.χ.
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Πριν από ένα χρόνο έγραφα για ένα προπατζίδικο που ήταν στην γειτονιά μου και δημιουργούσε πρόβλημα στο παρκάρισμα των κατοίκων. Χθες το πρακτορείο έκλεισε. Το πρόβλημα λύθηκε αμέσως, δε λέω. Αλλά μειώθηκε και η κίνηση στο δρόμο. Εκεί που σε ώρες αιχμής γινόταν πανζουρλισμός από αυτοκίνητα σε όλο το δρόμο, πλέον περνάει ένα αμάξι το 2λεπτο (και είναι κεντρικός...). Ίσως άσχετο με το θέμα, το γράφω για να δουν κάποιοι ότι όταν τελικά γίνεται αυτό που ευχόμαστε, πολύ πιθανόν να μας δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα παρά θετικά. Ένας δρόμος χωρίς κίνηση είναι πιο ευάλωτος στην εγκληματικότητα π.χ.+1000
Καταστήματα ανοιχτά και ιδιαίτερα αυτά που δεν έχουν οράριο λειτουργίας αποτρέπουν αρκετές καταστάσεις. Σίγουρα δημιουργούν προβλήματα αλλά πρέπει όλοι να συμβιβάζονται. -
Μπορεί κάποιος να παρκάρει στον δρόμο ανεξαρτήτως χρονικού διαστήματος; Αυτοκίνητο μένει παρκαρισμένο μπροστά στην πολυκατοικία κουκουλωμένο για διάστημα πολλών μηνών περιορίζοντας μονίμως τις διαθέσιμες θέσεις στην γειτονιά κατά μία. Ο δε ιδιοκτήτης είναι δεν είναι καν γείτονας.
-
Αν εχει πινακιδες, πληρωμενα τελη κλπ ειναι νομιμος. Αν οχι τοτε ... τηλ στον Δημο.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Ναι έχει πινακίδες, κλπ. Αυτό που ρωτάω είναι αν μπορεί αυτός να αφήσει το αμάξι του πχ για 5 μήνες ακίνητο δυσκολεύοντας καθημερινά εμάς που ζούμε εκεί να βρίσκουμε χώρο στάθμευσης.
-
Όχι, δεν ισχύει ακριβώς αυτό. Θεωρείται
α) εστία μόλυνσης (αν δεν καθαρίζεται το όχημα και ειδικά ο δρόμος κάτω από το όχημα)
β) κατάλληψη οδοστρώματος.Αν καλέσεις το δήμο (και τους τα ζαλίσεις) είναι υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν τη διαδικασία κανονικά. Μόνο που αρχικά θα επικοινωνήσουν με τον ιδιοκτήτη και θα τον ενημερώσουν ώστε ή να το μετακινήσει, ή να το καθαρίσει. Οπότε να το ξεφορτωθείς δύσκολο (εκτός και αν για κάποιο λόγο δεν καταφέρουν να έρθουν σε επαφή με τον ιδιοκτήτη (είναι εξωτερικό πχ).
Έχω πετύχει τέτοιες περιπτώσεις με πιο χαρακτηριστικές δύο.
- Ένα Mondeo, άνηκε σε παππού που πέθανε, και αφού δεν το πήραν οι κληρονόμοι, κατέλληξε σε ανακυκλωτήριο (πινακίδες, σήμα κανονικά).
- Ένα Mercedes, που ο ιδιοκτήτης του ήταν φυλακή. Όπως καταλαβαίνεται ο δήμος το σήκωσε και αυτό.
Είχα ξεκινήσει να ψάχνωμαι με αυτό παλιότερα (από όταν είχαν ξεκινήσει να λειτουργούν τα ανακυκλωτήρια, λόγω του ότι είχα κάνα δύο γνωστούς. Σε προηγούμενα ποστ μου εδώ, έχω παραθέσει και τη νομοθεσία για το θέμα αυτό.
-
άρα λοιπόν υπάρχει κάποιου είδους χρονικό όριο; Θα ψάξω τα ποστ σου να βρω την νομοθεσία γιατί εκτός των άλλων ο τύπος είναι ιδιαίτερα εριστικός στις ευγενικές συστάσεις που κατά καιρούς του έχουν γίνει. Και ναι πέρα από το θέμα του παρκαρίσματος ο χώρος κάτω από το αμάξι του γεμίζει βέβαια με όλων των ειδών τα σκουπίδια..
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αν εχει πινακιδες, πληρωμενα τελη κλπ ειναι νομιμος. Αν οχι τοτε ... τηλ στον Δημο.Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Κάνεις λάθος:
viewtopic.php?p=2005857#p2005857
viewtopic.php?p=2092690#p2092690Εν συντομία, ακόμα και με πινακίδες/τέλη γίνεται να απομακρυνθεί!
Σε κάθε περίπτωση το θέμα έχει αναλυθεί διεξοδικά στο viewtopic.php?f=5&t=31808
Νομοθεσία περί πάρκινγκ