-
Και να είχε ανοίξει ο αερόσακος δε θα γλίτωνες τον τραυματισμό...
πέραν του ότι θα μπορούσε να σε τραυματίσει και αυτός στα χέρια αν ακουμπούσες με κάποιο δάχτυλο στο κέντρο του τιμονιού.Επίσης, παρά το δραματικό της εικόνας, η σύγκρουση δεν έγινε με πάνω από 40χλμ.
Ένα Yaris αν έπεφτε με 60χλμ. σε κολώνα θα γινόταν χαλκομανία (όπως και τα περισσότερα αυτοκίνητα) και η κολώνα θα έφτανε μέχρι το παρμπρίζ σου.Κατά συνέπεια δε νομίζω πως αξίζει να το πας στα δικαστήρια.
-
Δεν ειμαι δικηγορος, την γνωμη μου λεω.
α) θα επρεπε να εχουν ανοιξει.
β) αυτο δεν σημαινει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ οτι θα γλιτωνες απο τον τραυματισμο.
(β-και-κατι: ειδικοτερα, ετσι οπως λες οτι χτυπησες, ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ οτι ο αεροσακος δεν θα βοηθουσε, να μην σου πω οτι θα τα εκανε χειροτερα)...
γ) απο το β) και μονο συμπεραινουμε οτι καμμια ευθυνη δεν μπορεις να προσαψεις στην Toyota.
δ) βαλε ολα τα παραπανω στην ελληνικη δικονομικη πραγματικοτητα... -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Εγώ με Yaris MY2000 έφαγα με καμιά 60km/h την δεξιά πλευρά της μούρης, κοντά σε σημείο που το manual γράφει οτι υπάρχει αισθητήρας για τους αερόσακους και δεν άνοιξαν!
Βέβαια ο τρισμέγιστος μλκς δε φορούσα ζώνη!Παιδια δεν νομίζω να υπάρχουν αισθητήρες αερόσακων το μόνο που υπάρχει είναι ο (ή οι) εγκεφαλος(οι) αεροσακων που νομίζω πως προκειται για εξελιγμένο ηλεκτρονικο διακόπτη αδρανειας πολλαπλών σημείων γι'αυτο και παντα προσεχεις το πως θα τοποθετηθουν σε σχεση με το αμάξωμα σε περιπτωση λυσίματος δεσίματος (κοινως 90 μοιρες λαθος και αντι να σκασουν οι μπροστινοι σε τρακάρισμα σκανε οι πλευρικοι ) και σε όσα αυτοκίνητα έχω δει τουλαχιστον είναι πάντα μεσα στην καμπίνα στο κεντρο. Στη δική σου περίπτωση μάλλον ηθελημενα να μην έσκασαν γιατι δεν φόραγες ζώνη
-
Ο χρήστης GeZ έγραψε:
Εγώ με Yaris MY2000 έφαγα με καμιά 60km/h την δεξιά πλευρά της μούρης, κοντά σε σημείο που το manual γράφει οτι υπάρχει αισθητήρας για τους αερόσακους και δεν άνοιξαν!
Βέβαια ο τρισμέγιστος μλκς δε φορούσα ζώνη!Παιδια δεν νομίζω να υπάρχουν αισθητήρες αερόσακων το μόνο που υπάρχει είναι ο (ή οι) εγκεφαλος(οι) αεροσακων που νομίζω πως προκειται για εξελιγμένο ηλεκτρονικο διακόπτη αδρανειας πολλαπλών σημείων γι'αυτο και παντα προσεχεις το πως θα τοποθετηθουν σε σχεση με το αμάξωμα σε περιπτωση λυσίματος δεσίματος (κοινως 90 μοιρες λαθος και αντι να σκασουν οι μπροστινοι σε τρακάρισμα σκανε οι πλευρικοι ) και σε όσα αυτοκίνητα έχω δει τουλαχιστον είναι πάντα μεσα στην καμπίνα στο κεντρο. Στη δική σου περίπτωση μάλλον ηθελημενα να μην έσκασαν γιατι δεν φόραγες ζώνη
Φοραγα ζωνη αλλιως θα ειχα χτυπησει περισσοτερο. Δηλαδη ελεγχει ο αεροσακος αν φορας ζωνη;
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Για να μπορέσω να καταλάβω, και να σιγουρευτώ για αυτά που θα γράψω, θέλω!.
Α) κωδικό σασί
Β) ποσά χιλιόμετρα στο καντράν, και ποσά σέρβις έχει κάνει, και εάν οι συνάδελφοι είχαν tester, με δικαίωμα ενεργοποιήσεις ενδιάμεσων τμημάτων?!!.
Γ) τι άλλες αμαρτίες από πλευράς λαμαρίνας έχει το αυτοκίνητο?!.
Δ) πηγαίνει για κυνήγι, ανώμαλος δρόμος στο χωριό της πεθεράς μας?!.
Ε) το αυτοκίνητο πλένετε με πίεση στο βενζινάδικο?.
Όταν μάθω αυτά, έστω και όχι όλα, θα σας πω.
Καλό σας απόγευμα.
Antonis-team.Α δε ξερω πρεπει να κοιταξω τι σημασια εχει;
Β 90.000, σερβις καθε 15.000 στη τογιοτα, τα υπολοιπα δε τα πιασα
Γ πισω τρακα ενω ηταν παρκαρισμενο
Δ οχι σπανια
Ε δε ξερω
Μπορεις να εξηγησεις τι σημασια εχουν ολα αυτα; -
γιατι ολοι νομιζουν πως αμα ανοιξει ο αεροσακος δεν θα τραυματιστεις?
γιατι ολοι πιστευουν πως αμα στουκαρουν ντε και καλα πρεπει να φουσκωσει καποιο μπαλονι?
Λεω γω τωρα...
-
Για να αισθανθούμε ότι έπιασαν τόπο τα λεφτά μας.
-
Ο χρήστης GeZ έγραψε:
Στο C4 είναι κάτω απο τα πλαστικά ανάμεσα στο χειρόφρενο και το λεβιέ ταχυτήτων. Πρέπει να είναι πολύ πόντιος κάποιος να το βάλει λάθος καθώς έχει πάνω του ένα βέλος που δείχνει προς τα μπροστά. Και επιπλέον έχω την εντύπωση οτι οι βίδες που το στηρίζουν είναι ασύμμετρα τοποθετημένες οπότε και να θέλεις είναι αδύνατον να το βάλεις αλλιώς.
Ακόμα έχω λυμενα τα πλαστικά απο τότε που έφτιαξα τις ντίζες, αν είναι θα ανεβάσω μια φωτό.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Στο C4 είναι κάτω απο τα πλαστικά ανάμεσα στο χειρόφρενο και το λεβιέ ταχυτήτων. Πρέπει να είναι πολύ πόντιος κάποιος να το βάλει λάθος καθώς έχει πάνω του ένα βέλος που δείχνει προς τα μπροστά. Και επιπλέον έχω την εντύπωση οτι οι βίδες που το στηρίζουν είναι ασύμμετρα τοποθετημένες οπότε και να θέλεις είναι αδύνατον να το βάλεις αλλιώς.
Ακόμα έχω λυμενα τα πλαστικά απο τότε που έφτιαξα τις ντίζες, αν είναι θα ανεβάσω μια φωτό.
Ακριβως επειδή είναι μηχανισμος ασφαλείας απαιτειται μεγιστη προσοχη εξού και όλα αυτά τα attention,warning για το μονταζ ωστε να το καταλαβει και ο πιο πόντιος
-
Kαλα οι σενσορες μετρανε ωρες ωρες οτι να ειναι, εγω χτύπησα με το πλαι (απο την μεση του αμαξιου και πισω)πανω σε διερχόμενο αμαξι και εφερα τετ α κε και ανοιξε ο αεροσακος
-
Καλώς ή κακώς έχω ζήσει 3-4 χοντρές στούκες, εμφανώς χειρότερες από αυτή της φωτογραφίας, είτε σαν οδηγός είτε σαν επιβάτης. Μιλάω για κουστούμια 5.000 + ευρώ κάθε φορά έως και ολική. Σύμφωνα με αυτά που έχω δει (διαφορετικό αυτοκίνητο κάθε φορά), αν με ρωτούσες 'πιστεύεις ότι άνοιξε ο αερόσακος;' χωρίς να ξέρω τι έχει γίνει, βλέποντας τη φωτογραφία θα έλεγα με σιγουριά 'όχι'. Εσύ σαν οδηγός 'τραντάχτηκες' τόσο που θεωρείς ότι ο αερόσακος έπρεπε να έχει λειτουργήσει;
-
Συγνώμη για την εκτός θέματος δημοσίευση, αλλά δεν κρατιέμαι!
Στο δικό μου αυτοκίνητο ο αερόσακος άνοιξε από μόνος του!!!
-
Μπορεις να μας δεξεις κι εδω την δημοσιευση γιατι ζηταει εγγραφη
-
Για να μην χαλάσουμε το θέμα του tzav24, άνοιξα νέο θέμα εδώ:
viewtopic.php?f=6&t=34952
-
Ο χρήστης tzav24 έγραψε:
Ακριβώς, δε νομίζω ότι έαν κινηθείς δικαστικά θα σε βγάλει κάπου, μόνο μείον στο ταμείο θα καταλήξεις! Εγώ με Yaris MY2000 έφαγα με καμιά 60km/h την δεξιά πλευρά της μούρης, κοντά σε σημείο που το manual γράφει οτι υπάρχει αισθητήρας για τους αερόσακους και δεν άνοιξαν!
Βέβαια ο τρισμέγιστος μλκς δε φορούσα ζώνη!Για το τελευταίο που γράφεις δε μένει παρά να δοκιμάσεις
Τραυματιστηκες;
Τπτ ιδιαίτερο, μετά από μερικές μέρες ένας πόνος στο πόδι )λογικά από χτύπημα που δε χαμπάριασα και στα χέρια από το τράνταγμα στο τιμόνι μιας και είχα γαντζωθεί κυριολεκτικά από αυτό!
-
Αποζημίωση σε γονείς θύματος αυτοκινητιστικού δυστυχήματος επιδίκασε ο Άρειος Πάγος
Ο Άρειος Πάγος με την υπ' αριθμ. 500/2010 απόφασή του επιδίκασε ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη το ποσό των 200.000 ευρώ στους γονείς και 80.000 ευρώ στην αδελφή 22χρόνου, ο οποίος σκοτώθηκε τον Φεβρουάριο του 2000, επειδή δεν άνοιξε ο αερόσακος του αυτοκίνητου κατά την πρόσκρουσή του σε δένδρο.Ειδικότερα, στις 5 Φεβρουαρίου του 2000, 22χρόνος οδηγούσε το σχεδόν καινούργιο αυτοκίνητό του -με το οποίο είχε διανύσει μόνο 21.762 χλμ.- επί της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς την Θεσσαλονίκη. Έξω από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον οδικό άξονα μεταξύ Σίνδου και Χαλάστρας, το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του, μπήκε σε χωράφι, προσέκρουσε με την αριστερή πλευρά σε δέντρο και στη συνέχεια ανατράπηκε. .................
Όπως αναφέρεται στην δικαστική απόφαση, κατά την πορεία του αυτοκινήτου μέσα στα χωράφια και την σφοδρή πρόσκρουσή του στο δένδρο δεν ενεργοποιήθηκε το σύστημα του αριστερού πλευρικού αερόσακου, ο οποίος ήταν ελαττωματικός. Επίσης, δεν ενεργοποιήθηκε ο προεντατήρας της ζώνης ασφαλείας, ο οποίος αποτελεί αλληλοσυμπληρούμενο με τους αερόσακους σύστημα ασφαλείας.Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, το ελάττωμα με τους αερόσακους ήταν εργοστασιακό, ενώ το σύστημα των αερόσακων είχε παρουσιάσει πρόβλημα και πριν από το ατύχημα. Οι τεχνικοί του συνεργείου της εταιρείας που πώλησε το αυτοκίνητο, επιδιόρθωσαν την βλάβη, ωστόσο δεν έκαναν ευρύτερο έλεγχο σε όλο το σύστημα ασφαλείας αερόσακων.
-
Δυστυχώς τα 280.000€ δεν φέρνουν πίσω το παλικάρι.
Εκείνο που σκέφτομαι είναι τι Γόλγοθα περπάτησαν και τι εφιαλτη πρέπει να βίωσαν αυτοί οι γονείς που για την ηθική δικαίωση έφτασαν στον Αρειο Πάγο ... 10 χρόνια μετά!
Θα έπρεπε να λένε όμως και την εταιρία που τιμωρήθηκε που για 10 χρόνια θα προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και στη 10χρονη δικαστική διαδικασία κάθε φορά θα 'σκότωνε' αυτούς τους γονείς! -
Αντιστοιχα κανεις δεν μπορει να ξερει οτι αν ανοιγε ο αεροσακος, θα τον εσωζε.
-
Αυτό που κατάλαβα είναι οτι η φίσα του αερόσακου ή της μονάδας δεν ήταν εντελώς κουμπωμένη ή κάτι τέτοιο. Συνεπώς σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για αστοχία του συστήματος αλλά για λάθος αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε από την αντιπροσωπεία.
Πάντως οι αερόσακοι ανοίγουν με αξιοπιστία περίπου 99.99% (ή τόσο όσο επιτρέπουν τα στατιστικά τεστ αξιοπιστίας που κάνουν στα εργοστάσια). Προφανώς είναι αδύνατο να ελεγχθούν όλοι οι αερόσακοι ενας προς ένα (αφού μετα τη δοκιμή θα ήταν και άχρηστοι ) και για αυτά κάνουν στατιστικά τεστ στις παρτίδες με πάρα πολύ καλή αξιοπιστία (πχ 99.99% ή 99.95% κτλ)
Για να ανοίξει ένας αερόσακος δεν αρκεί (νομίζω) ένα απλό χτύπημα σε έναν αισθητήρα σύγκρουσης. Όπως είπώθηκε υπάρχει ενα δίκτυο αισθητήρων που κρίνουν αν όντως χρειάζεται να ανοίξει. Πχ. αν μετά τη σύγκρουση με την κολώνα με μικρή ταχύτητα άνοιγαν οι αερόσακοι και εβγαινες στο αντίθετο ρεύμα και έπεφτε κάποιος πάνω σου με 100χμ δεν θα είχες πλεόν αερόσακους και θα τους χρειαζόσουν περισσότερο από οτι πρίν. Φυσικά τα συστήματα λήψης αποφάσεων δεν είναι αλάνθαστα.
Εμένα μου έχει κάνει εντύπωση που έχει δει αμάξια στα οποία έχει ανοίξει μόνο ο ένας αερόσακος. Δηλαδή παρόλο που το αυτοκίνητο έχει δυο αερόσακους,ανοίγει μόνο ο αερόσακος συνοδηγού και όχι του οδηγού.
Και σε δικό μου τρακάρισμα (ως συνοδηγός) ενεργοποιήθηκε μόνο ο προεντατήρας οδηγού ενώ υπήρχε και προεντατήρας συνοδηγού.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Αντιστοιχα κανεις δεν μπορει να ξερει οτι αν ανοιγε ο αεροσακος, θα τον εσωζε.
Η παράθεση σου φίλε μου, φέρνει ατέρμονες σκέψεις!.
Εάν δεν είμαστε μεμψημηροι στης χρεώσεις των συνεργείων, τότε τα συνεργεία θα είχαν έμπυρους τεχνίτες...
Antonis-team.Συγγνώμη για το αλλά δε μπορεί να μου φύγει η εικόνα ότι τα συνεργεία θα είχαν τέτοιους τεχνίτες
Δεν ανοιξε ο αεροσακος