-
Αν αναγραφεται λαθος χρωμα, τοτε η κληση ειναι ακυρη, αυτο ειναι αδιαμφισβητητο. Το θεμα ειναι το πως 'ακυρωνεται'. Εγω θα ξεκιναγα απο εκει απο οπου λεει η κληση οτι μπορεις να εκφρασεις τις ενστασεις σου.
-
Από την άλλη, με ποιο σκεπτικό πρέπει να μπορεί ένας αστυνομικός (δημοτικός ή μη) να 'φανταστεί' τι χρώμα επέλεξε το υπουργείο κι η εισαγωγική εταιρεία κατά την έκδοση της 1ης άδειας; Αν βάλουμε 100 άτομα να χαρακτηρίσουν ένα ανοιχτό μπεζάκι ή σκούρο ασημάκι, σίγουρα δε θα υπάρξει ομοφωνία. Εγώ, αν ήμουν δικαστής και μού ερχόταν τέτοια κλήση, θα τη θεωρούσα έγκυρη εφόσον το χρώμα είναι 'σχετικό' (π.χ. 'γαλάζιο με μπλε' κι όχι 'κόκκινο με πράσινο').
-
Εφόσον η άδεια το αναγνωρίζει ως μπεζ δεν βρίσκω λόγο να μην μπορεί ο αστυνομικός.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εφόσον η άδεια το αναγνωρίζει ως μπεζ δεν βρίσκω λόγο να μην μπορεί ο αστυνομικός.Μα και το μπεζ έχει πολλές αποχρώσεις! Το ανοιχτό μπεζ μπορεί να φαίνεται ως 'ασημί' σε πολλούς. Επίσης, αν είναι νύχτα, δεν ξεχωρίζουν πολλά χρώματα μεταξύ τους! Δηλαδή τι να κάνει ο αστυνομικός; Να φωταγωγεί το μέρος; Να παίρνει τη βοήθεια του κοινού για το τι χρώμα είναι;
-
Τι να σου πω, το 'δεν ξέρω ακριβώς τι χρώμα είναι' μου φαίνεται εξίσου δυνατό (ή σαθρό ) με το να πω εγώ πως πχ δεν ήξερα ότι απαγορεύεται να κάνω κάτι.
Από την άλλη, είμαι σαφώς υπέρ του if you did the crime, do the time.
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Grey
http://en.wikipedia.org/wiki/Silver_(color)
http://en.wikipedia.org/wiki/BeigeΠες μου τώρα πως να απαιτήσεις από κάποιον να τα ξεχωρίσει Ιδίως αν είναι και λίγο περιορισμένος ο φωτισμός.
-
Κάποια στιγμή πωλητής αυτοκινήτων που είχε πει ότι στις άδειες θα αναγράφεται το βασικό χρώμα και όχι αναλυτικές εκφράσεις τύπου καναρινί λαδί μπλε ηλεκτρικ κτλ
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Κάποια στιγμή πωλητής αυτοκινήτων που είχε πει ότι στις άδειες θα αναγράφεται το βασικό χρώμα και όχι αναλυτικές εκφράσεις τύπου καναρινί λαδί μπλε ηλεκτρικ κτλΤο μπεζ ανήκει στα βασικά χρώματα; Από όσο ξέρω, όχι
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Κάποια στιγμή πωλητής αυτοκινήτων που είχε πει ότι στις άδειες θα αναγράφεται το βασικό χρώμα και όχι αναλυτικές εκφράσεις τύπου καναρινί λαδί μπλε ηλεκτρικ κτλ
Το μπεζ ανήκει στα βασικά χρώματα; Από όσο ξέρω, όχι
Το μπεζ δεν είναι ούτε ασημί, ούτε λευκό, ούτε μαύρο.
Ακόμα και γκάου να είναι είναι κάποιος θα το πει ζαχαρί,ανοιχτό καφέ, μπεζ, χρώμα της άμμου.
Έχω την αίσθηση πως κάποιοι έχετε υπερβολικό ζήλο να εισπράξει το δημόσιο χρήματα, ακόμα κι αν ευθύνονται για την μη είσπραξη πατάτες κρατικών οργάνων/υπαλλήλων
-
Παιδιά για να μην παρεξηγούμαι, δεν ζητάω άφεση αμαρτιών.
Κάποτε λίγο ποιό παλιά χρειάστηκε να παρκάρω για κάποια ώρα στην πολυτεχνείου και το πλήρωσα το τίμημα.
Απλά όλα πάνω στην κλήση τότε είχαν ορθώς καταγραφεί οπότε δεν υπήρχε περίπτωση αμφισβήτησης.
Τώρα ίσως να είχε συμβεί το ίδιο, αλλά ο δημοτικός έκανε την γκάφα και έγραψε λάθος χρώμα.
Και νομίζω ότι μπορώ να σας πω και τον λόγο.
Καθώς έφευγα είδα ότι έγραφε και κάποια άλλα αμάξια παρακάτω. Παρατήρησα ότι όταν έγραφε τα αμάξια δεν είχε βγάλει
τα γυαλιά ηλίου που φορούσε, με αποτέλεσμα ενδεχωμένος και την λάθος καταγραφή του χρώματος.
Γιατί δηλαδή να μην το εκμεταλλευτώ;
Το κράτος τόσο καιρό μας εκμεταλλεύεται. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Από την άλλη, με ποιο σκεπτικό πρέπει να μπορεί ένας αστυνομικός (δημοτικός ή μη) να 'φανταστεί' τι χρώμα επέλεξε το υπουργείο κι η εισαγωγική εταιρεία κατά την έκδοση της 1ης άδειας; Αν βάλουμε 100 άτομα να χαρακτηρίσουν ένα ανοιχτό μπεζάκι ή σκούρο ασημάκι, σίγουρα δε θα υπάρξει ομοφωνία. Εγώ, αν ήμουν δικαστής και μού ερχόταν τέτοια κλήση, θα τη θεωρούσα έγκυρη εφόσον το χρώμα είναι 'σχετικό' (π.χ. 'γαλάζιο με μπλε' κι όχι 'κόκκινο με πράσινο').Δεν μπορει. Κ δεν ειναι θεμα δικαστη. Αν στην κληση το χρωμα ειναι λαθος, η κληση ειναι ακυρη. Απλο.
-
ποτε δεν ειπα οτι το μπεζ ειναι βασικο... -
Δηλαδή ένα καγκουρεμένο όχημα που έχει πάνω το ουράνιο τόξο από χρώματα δεν μπορεί να πάρει κλήση;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δηλαδή ένα καγκουρεμένο όχημα που έχει πάνω το ουράνιο τόξο από χρώματα δεν μπορεί να πάρει κλήση;συνηθως οριζουν το χρωμα το οποιο καταλαμβανει την μεγαλυτερη επιφανεια.
-
Ναι, καταλαβαίνω τι λες και έχεις δίκιο, αλλά...
Αυτό τι χρώμα είναι;
Αυτό;
-
-
Ναι, καταλαβαίνω τι λες και έχεις δίκιο, αλλά...
Αυτό τι χρώμα είναι;
Αυτό;
Το 1 κοκκινο
το 2 γαλανο -
Δηλαδή ένα καγκουρεμένο όχημα που έχει πάνω το ουράνιο τόξο από χρώματα δεν μπορεί να πάρει κλήση;Αν το χρωμα που γραφεται στην κληση δεν ειναι το ιδιο με το χρωμα που αναφερεται στην αδεια, η κληση ειναι ακυρη. Πιο απλο δεν γινεται. Αν τωρα, στην αδεια λεει 'ασπρο' κ ο αστυνομικος εχει γραψει 'μαυρο', τοτε ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι κατι παιζει (οπως πχ να το εχω βαψει κ να μην το εχω δηλωσει). Η κληση παραμενει ακυρη, αλλα μπορει να μπλεξεις.
-
Ακόμα και αν ο αστυνομικός γράψει 'μπλέ' και η άδεια γράφει 'γαλάζιο' ?
(πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι το νόημα: δεν αρκεί ο αριθμός κυκλοφορίας για πλήρη ταυτοποίηση του αυτοκινήτου και για επιπλέον επιβεβαίωση ο τύπος / μοντέλο Ή το χρώμα ? Γιατί πρέπει να είναι και τα δύο σωστά ? )
-
Γιατί μπορεί να έχει κάνει λάθος στην πινακίδα.. πχ το 8 να το κάνει 3.....
Περί Κλήσεων....