-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Θα σου βρω ενα i30 λοιπον με καμμενη πισω λαμπα για να το αποκλεισεις και να του κολλησεις την ταμπελα του αναξιοπιστου...
Τεσπα... κανενας δεν απλοποιησε τιποτα... απλα εσυ εβγαλες συμπερασματα απο μια καμμενη λαμπα!
Έχω και εγώ το δικαίωμα να βγάζω συμπεράσματα, όπως όλοι εδώ μέσα βγάζουν συμπεράσματα και έχουν άποψη ειδικά για τα Κορεάτικα που όλοι τα έχετε στον κουβά επειδή δεν είναι Ιταλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά. Ok. Και εγώ με την σειρά μου και με τις δικές μου εμπειρίες έχω στο κουβά πολλά μοντέλα και κάποιους κατασκευαστές. Μήπως απαγορεύεται αυτό;
Εγώ προσωπικά το Bravo το έχω αποκλείσει (και το έχω πει πολλές φορές εδώ μέσα) για άλλους λόγους. Για μένα είναι σοβαροί οι λόγοι αυτοί.
Αντιφάσκεις...το GPunto δεν το έχεις αποκλείσει όμως...
Aπόκλειστηκε χθες με συνοπτικές διαδικασίες.
Αλλά δεν γράφω τίποτα, γιατί θα με δαγκώσουν εδώ μέσα... -
Oύτε εμένα μου αρέσει το i30, αλλά δεν ξέρω δε με πείθουν αυτoί οι underpowered 1.4 tsi... πολύ ροπή χαμηλά και ψηλά πάπαλα... και δε νομίζω ότι σε straight-line επιτάχυνση το i30 είναι κακό..
παρακάτω vid με i30 1.6 CVVT (0-100 10sec) και leon 1.4 tsi (0-100 10sec).. δε μου φαίνεται να γεμίζει τόσο τρελά το leon... φυσικά δε μιλάμε για ρεπρίζ... με χειροκίνητο το i30 θα ήταν ακόμα καλύτερο..
http://www.youtube.com/watch?v=3JGckeO3Yr4
http://www.youtube.com/watch?v=H7fviU6O ... re=related -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
στην λαντσια μου εχει για ολα τα φωτα .
κατι ξεραν αυτοι.
αν και στα 5 χρονια μια λαμπα φρενων εχει καψει μονο
και το οδηγω μονο βραδυ.
και υστερα σου λενε για τα ιταλικα ηλεκτρικα.¨Εχεις δίκιο , άδικα τα κατηγορούνε τόσα χρόνια , δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Oύτε εμένα μου αρέσει το i30, αλλά δεν ξέρω δε με πείθουν αυτoί οι underpowered 1.4 tsi... πολύ ροπή χαμηλά και ψηλά πάπαλα... και δε νομίζω ότι σε straight-line επιτάχυνση το i30 είναι κακό..Ναι, αλλά δεν βλέπω στο επιχείρημα 'ο 125 tsi πολύ ροπή χαμηλά και ψηλά πάπαλα' που ακριβώς υπερτερεί το i30. Γιατί εμένα το δίλλημα δεν είναι '125 tsi ή 160 tsi' αλλά είναι '1.6 i30 ή 1.4 tsi leon', στο οποίο πιστεύω πως υπερτερεί το leon.
Όσο για την επιτάχυνση σε ευθείαν, έχουν 5 κιλά max ροπής διαφορά, και διαφορά σχεδόν 2.500 στροφές επίτευξης της max ροπής (από τις 1700 στροφές το leon, στις 4000 το i30).
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Θα σου βρω ενα i30 λοιπον με καμμενη πισω λαμπα για να το αποκλεισεις και να του κολλησεις την ταμπελα του αναξιοπιστου...
Τεσπα... κανενας δεν απλοποιησε τιποτα... απλα εσυ εβγαλες συμπερασματα απο μια καμμενη λαμπα!
Έχω και εγώ το δικαίωμα να βγάζω συμπεράσματα, όπως όλοι εδώ μέσα βγάζουν συμπεράσματα και έχουν άποψη ειδικά για τα Κορεάτικα που όλοι τα έχετε στον κουβά επειδή δεν είναι Ιταλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά. Ok. Και εγώ με την σειρά μου και με τις δικές μου εμπειρίες έχω στο κουβά πολλά μοντέλα και κάποιους κατασκευαστές. Μήπως απαγορεύεται αυτό;
Εγώ προσωπικά το Bravo το έχω αποκλείσει (και το έχω πει πολλές φορές εδώ μέσα) για άλλους λόγους. Για μένα είναι σοβαροί οι λόγοι αυτοί.
Αντιφάσκεις...το GPunto δεν το έχεις αποκλείσει όμως...
Aπόκλειστηκε χθες με συνοπτικές διαδικασίες.
Αλλά δεν γράφω τίποτα, γιατί θα με δαγκώσουν εδώ μέσα...Γράψε , γράψε! Θέλω να βρίσκω συμμάχους, στην...προσπάθειά μου ν' αποκλείσω σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που μπορώ ν'αγοράσω!
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Oύτε εμένα μου αρέσει το i30, αλλά δεν ξέρω δε με πείθουν αυτoί οι underpowered 1.4 tsi... πολύ ροπή χαμηλά και ψηλά πάπαλα... και δε νομίζω ότι σε straight-line επιτάχυνση το i30 είναι κακό..
Ναι, αλλά δεν βλέπω στο επιχείρημα 'ο 125 tsi πολύ ροπή χαμηλά και ψηλά πάπαλα' που ακριβώς υπερτερεί το i30. Γιατί εμένα το δίλλημα δεν είναι '125 tsi ή 160 tsi' αλλά είναι '1.6 i30 ή 1.4 tsi leon', στο οποίο πιστεύω πως υπερτερεί το leon.
Όσο για την επιτάχυνση σε ευθείαν, έχουν 5 κιλά max ροπής διαφορά, και διαφορά σχεδόν 2.500 στροφές επίτευξης της max ροπής (από τις 1700 στροφές το leon, στις 4000 το i30).
Πράγματι ο κινητήρας του λεόν είναι εκπληκτικός. Αλλά μην λες ότι στις 1700 αποδίδει την μέγιστη ροπή. Από εμπειρία μου περίπου στις 2000 ανοίγει καλά το τούρμπο και το αμάξι μεταμορφώνεται. Άρα το ι30 αρπάζει περίπου 2000 στροφές πιο πάνω και με αρκετά κιλά λιγότερα ροπής.
Την απόφασή σου την έχεις ήδη πάρει οπότε δεν νομίζω ότι έχεις να κερδίσεις κάτι από τo φόρουμ. τα ίδια λέγονται συνέχεια και πλέον το 90% των μηνυμάτων είναι off-topic. ας επιληφθεί κάποιος admin
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Όσο για την επιτάχυνση σε ευθείαν, έχουν 5 κιλά max ροπής διαφορά, και διαφορά σχεδόν 2.500 στροφές επίτευξης της max ροπής (από τις 1700 στροφές το leon, στις 4000 το i30).τα 5 κιλά περισσότερα ροπή δε δίνουν πολλά πράματα στο 0-100km/h, 0-400m ή 0-1000m... μη σου πω ότι δίνουν ακατάσχετο σπινάρισμα και χαλάνε οριακά το 0-100... ένας από τους λόγους που η vw πολύ σωστά άρχισε να εξοπλίζει τα τουρμπάκια με dsg...
θυμίσου ότι κάποτε το vti έκανε 8sec 0-100 με 16kg... για καλές επιταχύνσεις από στάση θες άλογα δλδ. υψηλές τιμές ροπής σε υψηλές στροφές (που δίνουν τη δυνατότητα για τοποθέτηση πιο κοντών σχέσεων)... κοίτα πόσο μακριές είναι οι σχέσεις στο leon 1.4 tsi και θα καταλάβεις πως χάνεται εν μέρει το πλεονέκτημα της υψηλής ροπής (αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ροπή στον τροχό = ροπή χ διαφορικό χ σχέσεις μετάδοσης)... μπορεί να έχει μεγάλη ροπή το leon, αλλά έχει μικροτέρες τιμές για διαφορικό και σχέσεις μετάδοσης...
δεν είναι αργό το leon... είναι πολύ σβέλτο για 14άρι... αλλά αν είχες οδηγήσει τον ίδιο κινητήρα σε 140 ή καλύτερα 170, θα ψιλοξενερώσεις μετά τις 4.5k-5k από την απόδοση του 125αριού...
-
εισαι λιγο ασχετος εχεις δει πουθενα να κανουν κοντρες με ατμοσφαιρικα
ολοι βαζουν τουρμπινες αποτι ξερω -
προφανώς δεν καταλαβαίνεις λέξη από αυτά που γράφω...
άλλο να βάζεις μεγάλο turbo σε τρελές πιέσεις για κόντρες και άλλο να μιλάμε για εργοστασιακά turbo με στόχο χαμηλές τιμές CO2, κατανάλωση και ροπή χαμηλά... -
δεν υπαρχει 1.6 ατμοσφαιρα που να στεκεται διπλα στον 122αρη οσο και να το σπας..
σε καθημερινες συνθηκες κινησης το χασμα ειναι ακομα μεγαλυτεροκαι ακατασχετο σπιναρισμα με 122 αλογα δεν υπαρχει μην ειμαστε υπερβολικοι! τι να πουνε τοτε οι 200αρηδες??
δε θα μπορουν να ξεκινησουν καν?? -
Παιδιά πράγματι, τι λέμε τώρα? Το ζω κι εγώ με το auris 1.6 που πρέπει να κινούμαι με πάνω από 3000-3500 στροφές για να δω αξιοπρέπεια!
Κι εγώ ψηφίζω Leon όχι μόνο για τον κινητήρα αλλά και για το γενικότερο στήσιμο και το αθλητικό του look αν και το εσωτερικό του δε μπορώ να πω πως με τρελαίνει... Κοίτα για το Sport Up αν σε παίρνει τιμολογιακά. -
Παραθέτω από το 4Τ Φεβρουαρίου με δοκιμές μεταξύ i30 1.6, Focus 1.6, Megane 1.6, Leon 1.4 Tsi, Αuris 1.6
Πολύ καλό το Χιουντάι, γρηγορότερο από το Μεγκάν και τη Φόκια, αλλά χάνει με διαφορά, όπως όλα, σε όλες τις κατηγορίες όσον αφορά θέματα κινητήρα εν συγκρίσει με το Tsi.
0-100
Λεόν 1.4 Tsi=>9,4 δλ
i30 1.6 =>10,3 δλ
0-400
Λεόν 1.4 Tsi=>16,8 δλ
i30 1.6 =>17,7 δλΡεπρίζ 80-100 με 4η
Λεόν 1.4 Tsi=>6,4 δλ
i30 1.6 =>9,0 δλΡεπριζ 120-140 με 4η
Λεόν 1.4 Tsi=>5,1 δλ
i30 1.6 =>7,0 δλΡεπρίζ 80-110 με 5η
Λεόν 1.4 Tsi=>6,6 δλ
i30 1.6 =>12,2 δλ -
κυριοι οι εποχες που αγαραζαμε αμαξαι για να τρεχουμε εχουν περασει
σημερα θλουμε ενα αμαξι να πηγαινουμε απο το ενα σημειο στο αλλο χωρις προβληματα
ξεκοληστε με τις επιδοσεις και ασχοληθητε με την οικονομια στα καυσιμα γιατι οι εποχες δεν ειναι για τετοια .ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ. -
καλά ειδικά στις ρεπρίζ είναι τσόντα...!!!!
-
Ο χρήστης γιωργος2 έγραψε:
σημερα θλουμε ενα αμαξι να πηγαινουμε απο το ενα σημειο στο αλλο χωρις προβληματα
ξεκοληστε με τις επιδοσεις και ασχοληθητε με την οικονομια στα καυσιμα γιατι οι εποχες δεν ειναι για τετοια .ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ.Καλα ντε.Μην βαρας!!!!!
-
ξεκοληστε με τις επιδοσεις και ασχοληθητε με την οικονομια στα καυσιμα γιατι οι εποχες δεν ειναι για τετοια .ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ.θα μας δείρει αυτός...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ξεκοληστε με τις επιδοσεις και ασχοληθητε με την οικονομια στα καυσιμα γιατι οι εποχες δεν ειναι για τετοια .ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ.θα μας δείρει αυτός...
αλλη δουλεια δεν ειχα να δερνω κοσμο.
τογραψα με κεφαλαια γινα το ΤΟΝΙΣΩ. -
αλλη δουλεια δεν ειχα να δερνω κοσμο.
τογραψα με κεφαλαια γινα το ΤΟΝΙΣΩ.Εγώ με τη σειρά μου να τονίσω ότι ο TSI με το 6άρι σασμάν είναι ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ πιο οικονομικός από τον 1,6 ατμόσφαιρα του Hyundai με το 5άρι, που είναι από τους πιο... αλκοολικούς στην κατηγορία (του Auris ο 1,6 καίει λιγότερο)
Ξεχάστε τις εποχές που τούρμπο σήμαινε υστερία, κατανάλωση και προβλήματα. Τα σημερινά τούρμπο συνδυάζονται με θεόμακρα σασμάν, που σημαίνει οικονομία, αλλά καλές επιδόσεις λόγω ροπής από χαμηλά. Το Leon τουρμπίζει στις 1.400 και ταξιδεύει με 160 και 3.500 σ.α.λ., ίσα ίσα ακουμπώντας το γκάζι.
Γενικά, και σε οποιαδήποτε ταχύτητα, από κίνηση στην πόλη ως επαρχιακό δρόμο ή ταξίδι, για το ίδιο αποτέλεσμα χρειάζεσαι τις μισές σ.α.λ. από ότι στα ατμοσφαιρικά.
-
ειναι οικονομικο φιλε μου οταν πας με το αυγο στο γκαζι.αν το πιεσεις ομως η καταναλωση ανεβαινει κατακορυφα λογο τουρμπο βεβαια.
-
ειναι οικονομικο φιλε μου οταν πας με το αυγο στο γκαζι.αν το πιεσεις ομως η καταναλωση ανεβαινει κατακορυφα λογο τουρμπο βεβαια.ναι αλλα οταν γινονται ολα αυτα ΠΑΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ!!!!
ή τουλαχιστον επιταχυνεις πολυ πιο γρηγοραστο εγραψα με καφαλαια για να το τονισω
Αγορά καινούργιου αμαξιού: Leon 1.4 tsi vs. i30 1.6