-
Μόνο...τραγικές θα έλεγα ειδικά με το πρώτο χιόνι που έπεφτε,απλά δεν πέρναγες
Οποτε περνούσα από εκεί έπρεπε να κάνω υποχρεωτική στάση στον κάμπο για να ξεζαλιστούν τα παιδιά -
Η εικόνα με το ψηφιδωτό του Θεσσαλικού καμπου,στην κατάβαση του Δομοκού,απλά μαγική και αξεχαστη!
Τώρα νομίζω θα μου λείψει...... -
Φοβερο
-
Πρἀγματι η εικόνα από τον Δομοκό που σε μέρες διαύγειας έβλεπες όλο τον Θεσσαλικό κάμπο με τον Ολυμπο στο δεξί μέρος και την Πίνδο στο αριστερό , ειδικά στο τέλος του χειμώνα που ήταν ακόμα χιονισμένα , ήταν πανέμορφη .
Δεν έχω πάει ακόμα με τον νέο δρόμο , ελπίζω σε κανά δίμηνο να το κάνω ...
Τώρα από χρόνο θεωρώ ότι θα κάνω εύκολα 2,30-2,45 ώρες τα Τρίκαλα αφού με τον παλιό δρόμο έκανα 3,15-3,30 την Καλαμπάκα ανάλογα με την κίνηση .
-
Απο Αθηνα 2μιση ωρες? Για γέρος καλα το πας αλλα για αυτοφωρο. Δε νομιζω πως γινεται αυτο
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Απο Αθηνα 2μιση ωρες? Για γέρος καλα το πας αλλα για αυτοφωρο. Δε νομιζω πως γινεται αυτοΓίνεται, αλλά με απαγορευτικές ταχύτητες!
-
καρδίτσα - γλυφάδα (άνω) 2.45 , χωρίς ιδιαίτερη κίνηση στην εθνική (εντός λεκανοπεδίου πιο πυκνή κίνηση), κάποια σημεία έχανα άνετα δίπλωμα, τα περισσότερα εντός ορίων ή λίγο πάνω, στροφές αγ. αικατερίνης χαλαρά γιατί ζαλίζονταν οι συνεπιβάτες.
το μεγάλο κέρδος είναι η ασφάλεια του νέου κομματιού. -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Απο Αθηνα 2μιση ωρες? Για γέρος καλα το πας αλλα για αυτοφωρο. Δε νομιζω πως γινεται αυτο
Γίνεται, αλλά με απαγορευτικές ταχύτητες!
+1
Δεν θυμάμαι ακριβώς τη χρονιά,98'-99';;;; Καρδιτσα-Αθηνα 2ωρες και 35λεπτα,χωρίς στάση και στις ευθείες 160-170,ήταν καθημερινή μεσημέρι η αναχώρηση και οι δρόμοι σχεδόν αδειοι! Δεν μας ένοιαζε και η κατανάλωση τότε....... -
Οκ. Πως ομως το μετρατε? Με το που βγεις απο Αθηνα? Αμα ειναι ετσι δεν εχω λογο να αμφισβητησω. Η Καρδιτσα ειναι και λιγο πιο κοντα απο Τρικαλα
-
Οκ. Πως ομως το μετρατε? Με το που βγεις απο Αθηνα? Αμα ειναι ετσι δεν εχω λογο να αμφισβητησω. Η Καρδιτσα ειναι και λιγο πιο κοντα απο ΤρικαλαΠρέπει να είναι 20-30 λεπτά λιγότερο από τα Τρίκαλα. Πάντως αυτό έγινε μια φορά και χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Όλες τις επόμενες και προηγούμενες φορές ήμουν στο 3ωρο+.......
-
Γυρίσαμε από Τρίκαλα σήμερα.
Σούπερ ο νέος δρόμος (με free διέλευση των 2 έτοιμων σταθμών διοδίων προς το παρόν) ξεκούραστος, άνετος και με σχετικά μικρή κίνηση που μου έκανε εντύπωση. Ελπίζω να τον επεκτείνουν κάποια στιγμή και προς Λαμία (για να γλιτώσουμε από τη γνωστή, αηδιαστική, σαγρέ, κακοσυντηρημένη άσφαλτο) αλλά και προς Εγνατία.
To google maps βλέπω τον έχει ακόμη με άσπρο χρώμα, λογικά θα τον κιτρινίσουν κάποια στιγμή ως κεντρικότερο, επίσης δεν τον έχει 'περπατήσει' το googlάμαξο του streetview. -
Απο Αθηνα 2μιση ωρες? Για γέρος καλα το πας αλλα για αυτοφωρο. Δε νομιζω πως γινεται αυτοΛοιπόν μένω Χαλάνδρι 2 λεπτά από Α.Ο. Κάνω την Λαμία 1.35-1.40 πηγαίνοντας σταθερά σε όρια+20 και που και που κανένα ξεκάπνισμα μέχρι τα 180...
Από εκεί και πάνω έπαιζε ρόλο το φανάρι στην Στυλίδας-Λαμίας , αλλά πλέον είναι ανισόπεδο και ανεβαίνουμε τον δρόμο με τις στροφές . Εκεί θέλει λίγο προσοχή σε κάτι κάμερες στο κατέβασμα προς την Ξυνιάδα . Στην Ξυνιάδα παίζουμε 100-120 αλλά κοιτάμε μακρυά για περίεργα σταματημένα αμάξια
Τώρα όμως μπαίνουμε μέσα στον Α/Δ οπότε θα παίζουμε πάλι στα όρια+20 , άρα για τα 80 χλμ θα κάνω 35 λεπτά . Αν λοιπόν βάλουμε 1.40 την Λαμία και 35 λεπτά τον νέο δρόμο , το κομμάτι Λαμία-Ξυνιάδα είναι 31 χλμ και 8 χλμ ο νέος δρόμος προς τον αυτοκινητόδρομο . Ας πούμε 40 χλμ με 80 μωτ που βγαίνει άνετα , άρα 30 λεπτά ακόμα και συνολικά 2.45 .
Την Λαμία αν την πατήσω λίγο ακόμα την κατεβάζω χαλαρά κάτω από 1.30 , αλλά θα καίω μετά πολύ . Θεωρώ ότι ψιλο άφοβα για ραντάρ θα μπορείς να το κάνεις και 2.30 . Εχουμε και το πλεονέκτημα ότι οι επιβάτες δεν καταλαβαίνουν την ταχύτητα της c5 οπότε πάμε χαλαρά ...
Καρδίτσα - Τρίκαλα από περιφερειακό σε περιφερειακό είναι 20 χλμ , χαλαρά 12-15 λεπτά . Το πρόβλημα σε αυτές τις διαδρομές ήταν ο Δομοκός , μας τελείωσε και οι περιφερειακοί Καρδίτσας και Τρικάλων , επίσης μας τελείωσαν , ο δεύτερος όχι όλος .
Εγώ επειδή έχω έναν συμφοιτητή και κουμπάρο στα Γιάννενα , κάνω συχνά την διαδρομή και πάντα από Καλαμπάκα .
Μέχρι τώρα και ανάλογα με την κίνηση των περιφερειακών που είπα , έκανα Χαλάνδρι-Καλαμπάκα 3.15 -3.30 όπου έκανα και στάση . Εχουν παίξει και αλλού σημεία που κάνω την μία στάση στο ταξίδι , αλλά το έχω κάνει και μέχρι Γιάννενα χωρίς στάση . Η διαδρομή Καλαμπάκα - Κόμβος Εγνατίας στα Γιάννενα είναι γύρω στην 1.10-1.15 και ο συνολικός καθαρός χρόνος είναι από 4.30 - 4.50 . Πιστεύω ότι με τον νέο δρόμο θα κατέβω μισή ώρα χαλαρά και αν δοθεί και το κομμάτι Λαμία - Ξυνιάδα , θα κατέβω άλλα 20 λεπτά , ενώ με σύνδεση στην Εγνατία που θα βγαίνει όμως 20 χλμ μακρύτερα από την Παναγία , θα κατέβουμε άλλα 30 λεπτά και θα πέσουμε γύρω στις 3 ώρες Αθήνα-Γιάννενα , όπως νομίζω ότι είναι και από κάτω πλέον .
-
Αδυνατω να το πιστεψω...Αθηνα - Γιαννενα σε 3 ωρες οταν Λαρισα - Γιαννενα με το ζορι λιγο κατω απο 2.30; Για 180χλμ τοσο, ασε που μονο για Μουργκανι - Παναγια (Εγνατια) θελεις 20λ!
-
Δεν με διάβασες καλά . Είπα για 3 ώρες όταν γίνει εντελώς ο Α3/Ε-65 και όχι μόνο το κεντρικό του τμήμα . Τότε θα θέλεις 1.35 την Λαμία , 1.10 Λαμία-Εγνατία και 35 λεπτά Κηπουρειό-Κόμβος Ιωαννίνων με σχεδόν νόμιμες ταχύτητες . Αρα θα πάμε 3.30 με νόμιμες , με μή νόμιμες μπορείς να κατέβεις 15-20 λεπτά , εξ ού και το περί 3 ώρες .
Λάρισα - Τρίκαλα είναι 60 χλμ . πόσο το κάνεις ? Για το Καλαμπάκα - Ιωάννινα τα ίδια λέμε . Είπα 1.10 σήμερα . Είναι Ιωάννινα - Παναγία 30 λεπτά , Μουργκάνι - Παναγία 20 λεπτά και Μουργκάνι-Καλαμπάκα 10 λεπτά . Βάζω και 10 λεπτά περισσότερο .
Αλλά 2,5 ώρες την Λάρισα , όταν Γιάννενα-Θεσσαλονίκη κάνουν οι χαλαροί 2.15-2.30 και οι γρήγοροι κάτω από 2 ώρες...
Αν εξαιρέσεις τα 30 χλμ Μουργκάνι-Παναγία που λές 20 λεπτά , εγώ λέω 30 λεπτά , για τα 150 χλμ Λάρισα-Μουργκάνι και Παναγία-Γιάννενα κάνεις 2 ώρες ? Πολύ μου φαίνεται ...
-
Αναμενεις 'Ανασταση νεκρων κατα τη Δευτερα Παρουσια', αν ελπιζεις στη συνδεση Ε65-Εγνατιας. Το εργο ματαιωθηκε γιατι οι εργολαβοι επελεξαν την πεδιαδα, που αφηνε πολυ κερδος ως πιο ευκολο κατασκευαστικα, παρα το πολυ δυσκολο κομματι Μουργκανι -Παναγια (Εγνατια).
Σημερα λοιπον: Λαρισα -Καλαμπακα =1 ωρα (ιδιως μετα τα Τρικαλα σιγα σιγα και με το μαλακο λογω τροχαιας). Καλαμπακα - Παναγια (Εγνατια)=30 λεπτα σχεδον ( κι αν σου τυχει φορτηγο...) - μεχρι κομβο Ιωαννινων αλλη μιση ωρα, συνολο 2 ωρες. Σωστα; Βαλε 15λ για να βγω απο Λαρισα (μενω Ανατολικα και διασχιζω ολη την πολη προς δυτικα) + 15λ απο κομβο (εισοδο) Ιωαννινων μεχρι κεντρο ...συνολον 2.30 ωρες. Βεβαια η καθαρη διαδρομη ειναι 2 ωρες, συμφωνω, η ...ταλαιπωρια ομως 2.30 ωρες.
Λαρισα - Λαμια 1.15 με 'λογικη' ταχυτητα λογω ...φοβου, Λαμια - Κ. Χαλανδρι 2+ κατι, χονδρικα 3.30 ωρες. Και λες οτι απο Λαμια - Γιαννενα μεσω ολοκληρωμενης Ε65 και Εγνατιας θα κανω ...λιγοτερο απο ωρα για να πιασω το 3ωρο σου; Δυσκολο ...και δεν ειμαι κανενας αργος, τουρμπατος με sport ρυθμιση (αν και ...παππουLakis ) -
Απαντήσεις .
Η χάραξη προς Εγνατία έχει οριστικοποιηθεί και το έργο πάει για δημοπράτηση αφού έληξε το θέμα με το νότιο τμήμα το οποίο συνεχίζεται να φτιάχνεται . Θα πάνε να βγούνε 20 χλμ μετά την Παναγία προς τα Γρεβενά γιατί έχουν να ανέβουν χαμηλότερο υψόμετρο .
Πάντα μιλάω για διαδρομή από έξοδο πόλης σε είσοδο πόλης γιατί μετά μπλέκουμε σε διάφορα και δεν γίνονται συγκρίσεις .
Τρίκαλα - Καλαμπάκα πάμε πάντα όρια + 20 , αλλά δεν θα το συζητήσουμε για 5-10 λεπτά διαφορά , αν και έχω κάνει μόνο μία φορά τον δρόμο Τρίκαλα-Λάρισα πρίν 15 χρόνια περίπου .
Στα υπόλοιπα κομμάτια συμφωνούμε και τελικά Λάρισα-Γιάννενα κόμβοι είναι περί τις 2 ώρες .
Λάρισα - Λαμία συμφωνώ για το 1.15 . Αλλά Λαμία-Κ. Χαλάνδρι 2 και κάτι , τι είναι αυτό το κάτι ?
Εγώ θέλω 5 λεπτά να βγώ στον κόμβο Πεντέλης της Α.Ο. από όπου και θα αρχίσω την μέτρηση . Από το Κ. Χαλάνδρι θα θέλεις 5-10 λεπτά ακόμα , εκτός αν ξέρεις τα στενά και δεν έχει πολλή κίνηση στην Κέννεντυ ...
Εκτός αν πας από Κηφισίας - Κηφισιά και βγαίνεις από κόμβο Βαρυμπόμπης . Τότε οι χρόνοι είναι απροσδιόριστοι και εξαρτώνται από πολλά και από το πως κινείται ο οδηγός όταν υπάρχει κίνηση .Από κόμβο Πεντέλης μέχρι έξοδο για Λαμία κάνω από 1.35-1.40 με ταχύτητες όρια+20 και το έχω κάνει δεκάδες φορές . Εννοείται ότι δεν ταξιδεύω ώρες μεγάλης εξόδου που μπορείς να χάσεις μισή ώρα στα διόδια . Και δεν έχω και μηχανάκι για την Νέα Οδό , μόνο της Α.Ο.
Για αυτό όπως είναι και το σωστό αρχίζουμε και μετράμε χρόνους μόνο όταν είμαστε σε Α/Δ ή Εθνική οδό .
-
Εισαι σιγουρος οτι θα ολοκληρωθει η Ε65; Μακαρι. Παντως οταν 'εφυγα' υπηρεσιακως γινοταν χαμος αντιδρασεων στην Περιφερεια για την επιλογη να προκριθει η κατασκευη του ευκολου κομματιυ αντι του δυσκολου (δικαιολογια; δεν προλαβαινουνε θα χασουμε την εξω χρηματοδοτηση. Τριχες!). Τωρα κατι αλλαξε φαινεται...
Σωστα υπολογιζεις χρονοαποστασεις αφου βγεις στον κυριο δρομο, μα ο χρονος ειναι ...χρονος! Για Κ. Χαλανδρι λεω απο εξοδο Πεντελης μεχρι ορια με Ν. Ψυχικο, ενα τεταρτακι σιγουρο καθε φορα.
Αλλα για 200χλμ απο Α.Ο. (Πεντελης) - Λαμια μιαμιση ωρα; καλα το πας κι εσυ -
Είπα 1,35 με 1.40 μήν με βγάζεις γρήγορο ... 41 χρόνια στο τιμόνι πλέον ...
-
Περι τα 130χαω μεση ταχυτητα; Μετρια ειναι τοτε...
41; χανεις...παω για 43 -
Ναι αλλά ήμουν νεώτερος όταν πήρα το δίπλωμα . 18 και 2 μηνών...
Είναι 120 μωτ στο 1.40 και λίγο παραπάνω στο 1.35 . Με το κρούζ στα όρια +20 το πετυχαίνεις και δεν φοβάσαι κιόλας.
Οι γιορτές και οι αργίες πέρασαν και δεν είπες αν έκανες βόλτες στα αμάξια και τα μαγαζιά ...
Ποια διαδρομή να προτιμήσω;