-
Ελπίζοντας να ηρέμησαν τα πράγματα, απλώς υπενθυμίζω τον τίτλο του θέματος: 'Πολιτικά, πού στέκεστε?'
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Μετα απο αυτο, νομιζεις οτι θα κατσω και θα διαβασω τι γραφεις παρακατω...
Γαβριήλ, είναι τόσο δύσκολο να απαντήσεις επί του θέματος ΜΙΑ, έστω, φορά;
Έτσι όπως υπεκφεύγεις, είναι σαν να δηλώνεις παντελή έλλειψη επιχειρημάτων ΚΑΙ ΣΚΕΨΗΣ.
Χώρια που μας υποτιμάς συλλήβδην. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έτσι όπως υπεκφεύγεις, είναι σαν να δηλώνεις παντελή έλλειψη επιχειρημάτων ΚΑΙ ΣΚΕΨΗΣ.
Χώρια που μας υποτιμάς συλλήβδην.So, what else is new?
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μετα απο αυτο, νομιζεις οτι θα κατσω και θα διαβασω τι γραφεις παρακατω...
Χώρια που μας υποτιμάς συλλήβδην.Και καμαρώνει γι'αυτό! Οπουδήποτε αλλού πάντως πήγαινε να φερθεί έτσι, θα τον πέταγαν με τις κλωτσιές με permanent ban.
-
Ρε παιδιά, ρε παιδιά! Όταν ανέφερα Αρχαία Ελλάδα, Ρωμαική Αυτοκρατορία κλπ κλπ μέχρι Βέλγιο και Ολλανδία (δεν τις ανεφερα, τις αναφέρω τώρα) αυτό που ήθελα να σας δείξω είναι ότι καμία υπερ-δύναμη, ακομά και ισχυρή χώρα, μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει που να μην έχει επέμβει σε ξένα κράτη. Γενικότερα οι μεγάλες δυνάμεις επεμβαίνουν παντού γιατί τον ρόλο τους, ας το πουμε και έτσι, τον βλέπουν ηγετικό. Ο μόνος που μπορεί να με διαψεύσει σ' αυτό το πράγμα είναι το μέλλον.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Χωρίς επ' ουδενί να ανήκω στην αντίπερα όχθη, δε μπορώ παρά να ρωτήσω όσους τάσσονται υπέρ της αριστεράς (και δη κομμάτων όπως το ΚΚΕ), τι ακριβώς έχει να προσφέρει ο συγκεκριμένος τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας... υπάρχει κάποιο παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε επειδή πέτυχε και το ζηλεύουμε? Μη μου πείτε η Κούβα... εν έτει 2005 νομίζω πως δε στέκει η διαχείριση των πραγμάτων αλά Κάστρο. Και καλά η διαχείριση των πραγμάτων (rei publica), αλλά και της ίδιας της Ιστορίας από το Κόμμα... δε ζούμε στο Μεσαίωνα πλέον.
Και στην τελική, αφού παντού η αγνή του κομμουνισμού ιδεολογία έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης (ας μη μιλήσουμε για την Ασία), τι κάνει κάποιον να πιστεύει πως στην Ελλάδα, όπου η διαφθορά χτυπάει κόκκινο, το σύστημα θα δουλέψει? Θα μαρτυρήσουμε!Και δεν καταλαβαίνω γιατί στην Ελλάδα μπλέκουμε την ελεύθερη σκέψη και την ανοχή με την κατοχή των μέσων παραγωγής από το κράτος! Δηλαδή, αν πιστεύω στην ατομική ιδιοκτησία παράλληλα με ένα ισχυρό δίκτυο προστασίας, είμαι περισσότερο ρατσιστής από κάποιον που μοιράζει στα φανάρια τον Ριζοσπάστη? Δε θα το έλεγα. Ή μήπως ο λόγος του Καρατζαφέρη είναι πιο ακραίος από τον αριστερό λόγο? Και δε μιλάω για τον εξωραϊσμένο λόγο των καναλιών (δίπλα στον αγρότη κτλ), αλλά για τις πραγματικές θεωρητικές καταβολές των κομμουνιστικών κομμάτων στην Ελλάδα.
Βέβαια, υπάρχει και η μεταϋλιστική αριστερά, αλλά για τον Έλληνα που γίνεται όλο και φτωχότερος, μάλλον δεν τον ενθουσιάζουν αυτές οι προσεγγίσεις (βλέπε ΣΥΝ- αν ήταν πιο ειλικρινής φυσικά).
Εν τέλει, χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον, ειλικρινά εκφράζω την απορία μου για αυτούς που πρεσβεύουν τέτοιες ιδεολογίες. Όλοι θέλουμε 1300 ευρώ κατώτατο μισθό, χαίρω πολύ, αλλά όχι και το Κόμμα πάνω από το κεφάλι μας... η ακόμη καλύτερα, τους κομματικούς εγκάθετους!
Φοβάμαι, πως η προπαγάνδα στην Ελλάδα δε διεξάγεται από τις αποδεκατισμένες δεξιές δυνάμεις (από τις οποίες απέχω παρασάγγας οφείλω να διευκρινήσω), αλλά από ψευδο- προοδευτικές απόψεις που δημιούργησαν ένα αδιεπέραστο καθεστώς. Και λυπάμαι πολύ για αυτό.Α, όσο για την αποφυλάκιση ορισμένων στελεχών της χούντας, θα ήθελα να σημειώσω πως το γεγονός πως η συμμετοχή στη χούντα θεωρήθηκε από νομικής απόψεως στιγμιαίο και όχι διαρκές έγκλημα, είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν στα σίδερα μοναχά οι ιθύνοντες. Ειδάλλως, θα είχατε εκπλαγεί από το πόσοι λίγοι θα είχαμε μείνει έξω...
Πραγματικά, ζητάς απάντηση σε ένα φορουμ για πράγματα τα οποία θα μπορούσαμε να συζητάμε για μέρες, και πάλι να μην καταλήξουμε.. Ο καθένας μπορεί να πάρει βιβλία, να διαβάσει για τη χ ιδεολογία, και αν του αρέσει, μπορεί να ακολουθήσει. Αν όχι, μπορεί να γυρίσει την πλάτη του σ'αυτή, ή να την κρατήσει σα ..'γενικές γνώσεις'. Από'κει και πέρα, αν ήμουν αριστερός, γιατί πρέπει να κάτσω να σε πείσω ότι η ιδεολογία που υποστηρίζω είναι 'καλή';
Απλά η Κούβα σήμερα, καμία σχέση με αριστερά. Το έχω πει, και θα το ξαναπώ. Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει ΠΟΤΕ στη γη και πουθενά κομμουνιστικό καθεστώς.
Οπότε μην παίρνεις σαν παράδειγμα χώρες που είχαν υποτίθεται αριστερά.
Από'κει και πέρα, αυτό που πολλοί δεν έχουν καταλάβει, είναι ότι ο κομμουνισμός δε σου παίρνει τα ιδιωτικά αντικείμενα και τα δίνει στο 'κράτος'. Μόνος σου τα δίνεις.
Εάν υπάρξει ποτέ συνειδητοποιημένος κομμουνισμός, ο καθένας, βάσει της παιδείας του, θα ΘΕΛΕΙ να ανήκει και αυτός και τα 'υπάρχοντά' του στο σύνολο. Αλλιώς δε θα είναι κομμουνισμός, αλλά φασισμός. Σίγουρα αυτό μοιάζει ουτοπία σήμερα, αλλά τα πράγματα αλλάζουν, και ίσως μέσω της μόρφωσης, έρθει μια μέρα που η πλειοψηφία του κόσμου να θέλει να γίνει.. ένα.
Τώρα για το ΚΚΕ δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο, καθώς δεν το υποστηρίζω και δε με εκφράζουν οι τωρινές απόψεις του.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.
please προς οποιον απαντήσει, μη γ@μήσετε τη συζήτηση αν γίνεται, με βρισιές, υπονοούμενα κτλ -
Όπως μας τα λες δλδ φίλε skye ο κομμουνισμός ήταν και παραμένει μια ουτοπική ανεφάρμοστη ιδεολογία... μια φούσκα δηλαδή!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ελπίζοντας να ηρέμησαν τα πράγματα, απλώς υπενθυμίζω τον τίτλο του θέματος: 'Πολιτικά, πού στέκεστε?'Προσωπικα, ανεξαρτητος.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Όπως μας τα λες δλδ φίλε skye ο κομμουνισμός ήταν και παραμένει μια ουτοπική ανεφάρμοστη ιδεολογία... μια φούσκα δηλαδή!Αλλο το ουτοπικο και ανεφαρμοστο και αλλο η φουσκα.
Πιστευω να καταλαβαινεις τη διαφορα migf1....Παντως δε μπορει να αμφισβητησει κανεις οτι οσο υπηρχε το Ανατολικο μπλοκ ο κοσμος μας ηταν πολυ καλυτερος με την εννοια οτι υπηρχε το αντιπαλον δεος εκατερωθεν.....
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Αλλο το ουτοπικο και ανεφαρμοστο και αλλο η φουσκα.
Πιστευω να καταλαβαινεις τη διαφορα migf1....Από τη στιγμή που υπήρξαν και υπάρχουν κράτη με επίσημο καθεστώς τον κομμουνισμό, η ανάλυση του skye οδηγεί αναπόφευκτα στο συμπέρασμα ότι ομιλούμε περί φούσκας (έτσι δεν είναι; )
Παντως δε μπορει να αμφισβητησει κανεις οτι οσο υπηρχε το Ανατολικο μπλοκ ο κοσμος μας ηταν πολυ καλυτερος με την εννοια οτι υπηρχε το αντιπαλον δεος εκατερωθεν.....
Εννοείται!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Πιστευω να καταλαβαινεις τη διαφορα migf1....Από τη στιγμή που υπήρξαν και υπάρχουν κράτη με επίσημο καθεστώς τον κομμουνισμό, η ανάλυση του skye οδηγεί αναπόφευκτα στο συμπέρασμα ότι ομιλούμε περί φούσκας (έτσι δεν είναι; )
Ετσι οπως το θετεις ολα τα πολιτικοκοινωνικα συστηματα ειναι φουσκες.
Σε ποια καπιταλιστικη χωρα λειτουργουν αψογα οι νομοι της αγορας??Πριν βιαστεις να απαντησεις σου θυμιζω δυο ονοματα ενδεικτικα:
ENRON WORLDCOM
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ελπίζοντας να ηρέμησαν τα πράγματα, απλώς υπενθυμίζω τον τίτλο του θέματος: 'Πολιτικά, πού στέκεστε?'
Προσωπικα, ανεξαρτητος.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Ετσι οπως το θετεις ολα τα πολιτικοκοινωνικα συστηματα ειναι φουσκες.
Σε ποια καπιταλιστικη χωρα λειτουργουν αψογα οι νομοι της αγορας??Πριν βιαστεις να απαντησεις σου θυμιζω δυο ονοματα ενδεικτικα:
ENRON WORLDCOM
Μα εγώ δεν υποστήριξα πως ο καπιταλισμός (ή ο κομμουνισμός) είναι ανεφάρμοστες θεωρίες. Ο skye το υποστήριξε για τον κομμουνισμό.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Προσωπικα, ανεξαρτητος.
Γιατι μπορει να ειναι ανεξαρτητος για τα πολιτικα κομματα της Ελλαδας.
Αυτο δεν ειναι το θεμα του θρεντ;Εγω προσωπικα οταν ζουσα Ελλαδα ημουν με τη ΝΔουλα.
Νικος
-
Ώπα, μισό λεπτάκι.
Είπα πως είναι ανεφάρμοστη θεωρία με τα σημερινά δεδομένα. Και αυτό το πιστεύω, είναι η άποψή μου (και μόνο, δεν έχω σπουδάσει κάτι σχετικό ούτε το παίζω ο ψαγμένος).
Απο'κει και πέρα, 'τρύπες', δυσλειτουργίες, παραλείψεις κλπ, υπάρχουν σε όλες τις πολιτικές θεωρίες και φιλοσοφίες που έχουν εφαρμοστεί ή όχι μέχρι σήμερα, από τα αναρχικά θεωρήματα του μπακουνιν μέχρι τις δημοκρατικές ή ακροδεξιές απόψεις.
Εν ολίγοις, συμφωνώ με τον ΚΡΙΕΖΑ κάτα κάποιο τρόπο. Φούσκα; Όχι. Απέτυχε να εφαρμοστεί για πολλούς και διάφορους λόγους; Σίγουρα. Θα ήταν καλό για τον κόσμο αν είχε πετύχει; Κανείς δε μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Ήταν τα δήθεν κομμουνιστικά καθεστώτα φασιστικά (Ρωσία του Στάλιν, Κούβα, Β. Κορέα κλπ); Ναι. Υπήρχε σοσιαλισμός στη Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια με το ΠΑΣΟΚ; Ούτε για πλάκα!Εγώ αντιθέτως, θέλω να ρωτήσω όσους υποστηρίζουν τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ με τα σημερινά δεδομένα διακυβέρνησής τους ή το αμερικανικό σύστημα διακυβέρνησης και είναι φανατικά εναντίον του κομμουνισμού (Γαβριηλ, τιτσατάκι, χωρίς ειρωνίες πληζ), τι γνώμη έχετε για την υπεραξία;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ώπα, μισό λεπτάκι.
Είπα πως είναι ανεφάρμοστη θεωρία με τα σημερινά δεδομένα. Και αυτό το πιστεύω, είναι η άποψή μου (και μόνο, δεν έχω σπουδάσει κάτι σχετικό ούτε το παίζω ο ψαγμένος).
Απο'κει και πέρα, 'τρύπες', δυσλειτουργίες, παραλείψεις κλπ, υπάρχουν σε όλες τις πολιτικές θεωρίες και φιλοσοφίες που έχουν εφαρμοστεί ή όχι μέχρι σήμερα, από τα αναρχικά θεωρήματα του μπακουνιν μέχρι τις δημοκρατικές ή ακροδεξιές απόψεις.
Εν ολίγοις, συμφωνώ με τον ΚΡΙΕΖΑ κάτα κάποιο τρόπο. Φούσκα; Όχι. Απέτυχε να εφαρμοστεί για πολλούς και διάφορους λόγους; Σίγουρα. Θα ήταν καλό για τον κόσμο αν είχε πετύχει; Κανείς δε μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Ήταν τα δήθεν κομμουνιστικά καθεστώτα φασιστικά (Ρωσία του Στάλιν, Κούβα, Β. Κορέα κλπ); Ναι. Υπήρχε σοσιαλισμός στη Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια με το ΠΑΣΟΚ; Ούτε για πλάκα!Εγώ αντιθέτως, θέλω να ρωτήσω όσους υποστηρίζουν τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ με τα σημερινά δεδομένα διακυβέρνησής τους ή το αμερικανικό σύστημα διακυβέρνησης και είναι φανατικά εναντίον του κομμουνισμού (Γαβριηλ, τιτσατάκι, χωρίς ειρωνίες πληζ), τι γνώμη έχετε για την υπεραξία;
Ποιος ειπε οτι ειμαι φανατικα αντι κομουνιστης; Θελω να πιστευω οτι δεν ειμαι φανατικα αντι η υποστηρικτης για τιποτα. Αυτο τωρα δεν σημαινει οτι δεν εχω γνωμη για κατι που την πιστευω δυνατα.
Τωρα τι εννοεις με την υπεραξια; (χωρις ειρωνεια η πεσιμο)
Νικος
ΥΓ: Κανενα συστημα δεν ειναι τελειο. Αλλοιμονο αν ηταν τοσο απλο. Στα δικα μου ματια και ο κουμουνισμος και η δημοκρατια δυτικο ευρωπαικου στυλ εχουν πολλα προβληματα. Τουλαχιστον στο τροπο που εφαρμοζονται.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Απλά η Κούβα σήμερα, καμία σχέση με αριστερά. Το έχω πει, και θα το ξαναπώ. Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει ΠΟΤΕ στη γη και πουθενά κομμουνιστικό καθεστώς.Τι ακριβως πιστευεις οτι εχει κανει η Κουβα αντιθετο με οτι (προσοχη εδω) ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να ειχε κανει και να ηταν ταυτοχρονα συνεπης με την ιδεολογια της;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τι ακριβως πιστευεις οτι εχει κανει η Κουβα αντιθετο με οτι (προσοχη εδω) ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να ειχε κανει και να ηταν ταυτοχρονα συνεπης με την ιδεολογια της;Προσωπικά, θα ήθελα να μην υπερηφανεύεται για την πανεπιστημιακή μόρφωση των εκδιδομένων γυναικών της.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει ΠΟΤΕ στη γη και πουθενά κομμουνιστικό καθεστώς.(Αν και όχι καθεστώς) Ένα που μου έρχεται αμεσως στο μυαλό, Ζαπατίστας-Μεξικό
Αν ψαξεις θα βρεις κι αλλα (ίσως όχι ΤΩΡΑ, αλλά σίγουρα όχι ΠΟΤΕ)
-
Aπο οσα ξερω γιατι (δυστυχως) δεν εχω παει, στην Κουβα δεν υπαρχει πορνεια.
Αν εννοεις οτι μορφωμενες γυναικες ειναι 'ευκολες', αυτο ειναι δικαιωμα τους
Πολιτικά, που στέκεστε;