-
Το θέμα ειναι αν αλλαξεις τον ιμαντα σε εναν μη εξουσιοδοτημενο που πολυ πιθανον να πιανει για πρωτη φορα το συγκεκριμενο (νεο) αμαξι που εχεις, υπαρχει η πιθανοτητα να κανει καποιο λαθος οσο αφορα τον σωστο χρονισμο των εκκεντρφορων μεσω του νεου ιμαντα? Ισχυει αυτο που λεω ή ειναι ακυρο?
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
ΥΓ. Θεωρώ πάντως κοροϊδία να μετατρέπουν ένα μη αναλώσιμο (αντλία νερού) σε αναλώσιμο και να το αλλάζουν προληπτικά δήθεν κάποιες εταιρείες ώστε να μπορούν να εισπράξουν μία ώρα ακόμα εργατικά.Η βλακεία ξεκινάει με τον ιμάντα χρονισμού να οδηγεί την αντλία νερού σε κινητήρες interference. Μετά γίνεται υποχρεωτική η προληπτική αλλαγή της αντλίας νερού.
Ο ιμάντας χρονισμού χαλάει πιο γρήγορα σε κρύα κλίματα και καταστρέφεται αν πέσει επάνω του πχ λάδι.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Το θέμα ειναι αν αλλαξεις τον ιμαντα σε εναν μη εξουσιοδοτημενο που πολυ πιθανον να πιανει για πρωτη φορα το συγκεκριμενο (νεο) αμαξι που εχεις, υπαρχει η πιθανοτητα να κανει καποιο λαθος οσο αφορα τον σωστο χρονισμο των εκκεντρφορων μεσω του νεου ιμαντα? Ισχυει αυτο που λεω ή ειναι ακυρο?Δεν ειναι τοσο περιπλοκη εργασια.Αρκει να κοβει το μυαλο του μηχανικου .Και σημαδια στην μηχανη υπαρχουν και τα βιβλια autodata υπαρχουν και τα τηλεφωνα απο αλλα συνεργεια υπαρχουν αν πια κολλησει καπου.
-
Νομίζω ότι τα αποτελέσματα της Δημοσκόπησης είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν την αλήθεια. Η αλλαγή του ιμάντα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή (είτε χρονικά είτε χιλιομετρικά).Τα περί ξήρανσης του ελαστικού τα ακούω λίγο βερεσέ καθώς ο ιμάντας δεν είναι απλά λάστιχο αλλά ο συνδυασμός ελαστικού ως μήτρα και ινών που προσφέρουν την αντοχή. Ο χώρος που κινείται είναι μεν εντόνως διαβρωτικός (υψηλές θερμοκρασίες κ.λπ.) αλλά αυτό έχει ληφθεί υπόψη ως χρονικό όριο.
ΥΓ. Θεωρώ πάντως κοροϊδία να μετατρέπουν ένα μη αναλώσιμο (αντλία νερού) σε αναλώσιμο και να το αλλάζουν προληπτικά δήθεν κάποιες εταιρείες ώστε να μπορούν να εισπράξουν μία ώρα ακόμα εργατικά.
O ιμάντας σαν ιμάντας κόβεται πολύ δύσκολα, όμως πολλές φορές σε κάποιο κατέβασμα κουρεύονται τα δόντια του, εκεί οι ίνες δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, επίσης με τη θερμοκρασία ξεραίνονται και σπάνε οι εντατήρες του ιμάντα που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πλαστικοί με το ρουλεμάν στο κέντρο τους, και εδώ έχουμε καβάλημα δοντιών και μάζεμα των βαλβίδων, όσο για τις αντλίες νερού έχεις δίκηο, το έχουν ξεφτιλίσει το θέμα με την ποιότητα.
-
Μιας και άλλαξα ιμάντες την προηγούμενη εβδομάδα, να κάνω μια ίσως ηλίθια ερώτηση: θέλουν 'στρώσιμο' (γιατί ΔΕΝ τους έκανα...) ;
-
ΥΓ. Θεωρώ πάντως κοροϊδία να μετατρέπουν ένα μη αναλώσιμο (αντλία νερού) σε αναλώσιμο και να το αλλάζουν προληπτικά δήθεν κάποιες εταιρείες ώστε να μπορούν να εισπράξουν μία ώρα ακόμα εργατικά.Έπρεπε να μου το έλεγες αυτό στα 60Κ του Leon. Δεν αλλάχθηκε η αντλία νερού μαζί με τον ιμάντα και μια μέρα μετά σε ταξίδι...τσουπ, 120 βαθμοί! Θα σε έτρωγα ζωντανό!
Καλύτερα προληπτικά, παρά το συχνό φαινόμενο των κατεστραμμένων αντλιών μερικές μέρες μετά την αλλαγή του ιμάντα. Με τη θερμοκρασία δεν θα ήθελα να έπαιζα.
-
re paidia t lete twra exw ena autobiansi h alios a 112 k m exei kopsei 3 fores tn imada xronhsmoy k dn exei pa8ei pote zimia pali kl poyne polistrofos o kinhthras
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
ΥΓ. Θεωρώ πάντως κοροϊδία να μετατρέπουν ένα μη αναλώσιμο (αντλία νερού) σε αναλώσιμο και να το αλλάζουν προληπτικά δήθεν κάποιες εταιρείες ώστε να μπορούν να εισπράξουν μία ώρα ακόμα εργατικά.
Έπρεπε να μου το έλεγες αυτό στα 60Κ του Leon. Δεν αλλάχθηκε η αντλία νερού μαζί με τον ιμάντα και μια μέρα μετά σε ταξίδι...τσουπ, 120 βαθμοί! Θα σε έτρωγα ζωντανό!
Καλύτερα προληπτικά, παρά το συχνό φαινόμενο των κατεστραμμένων αντλιών μερικές μέρες μετά την αλλαγή του ιμάντα. Με τη θερμοκρασία δεν θα ήθελα να έπαιζα.
Δηλαδή το θεωρείς φυσιολογικό να πληρώνεις 400 ευρώ για ιμάντα και αντλία κάθε 60k ή 4 έτη? Εντάξει δεν είναι και κάτι που συμβαίνει συχνά αλλά από την άλλη η προσπάθεια είναι προς μείωση του κόστους λειτουργίας όχι αύξηση του.
-
γκουχ γκουχ, μιλάς για vag Χρήστο
Την αντλία την άλλαξα φέτος, στα 280.000 -
Ο χρήστης kwstas 2 έγραψε:
re paidia t lete twra exw ena autobiansi h alios a 112 k m exei kopsei 3 fores tn imada xronhsmoy k dn exei pa8ei pote zimia pali kl poyne polistrofos o kinhthrasγράφε ελληνικά όμως
Έχει σημασία ΄τι βύθισμα έχουν οι βαλβίδες, τί σχήμα έχει η κεφαλή κλπ κλπ.
Στα χόντα αν κόψεις ιμάντα, αντίο, σε άλλα αμάξια, απλά σταματάει και πας με τα πόδια -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
γκουχ γκουχ, μιλάς για vag Χρήστο
Την αντλία την άλλαξα φέτος, στα 280.000Ναι ξέρω το έχω φάει το γλυκό. Απλά δεν πρόλαβαν να ασελγήσουν πάνω μου. Το σκότωσα και ησύχασα. Και υπόψη ούτε στο Tipo είχα αλλάξει αντλία νερού (που είχε περάσει τα μύρια όσα).
-
Έπρεπε να μου το έλεγες αυτό στα 60Κ του Leon. Δεν αλλάχθηκε η αντλία νερού μαζί με τον ιμάντα και μια μέρα μετά σε ταξίδι...τσουπ, 120 βαθμοί! Θα σε έτρωγα ζωντανό!
Πλαστικά πτερύγια;
Αν ξαναπληρώσεις εργατικά για αλλαγή δεν είσαι ευχαριστημένος αλλά,
την αντλία την αλλάζεις προληπτικά γιατί μπορεί να χαλάσει και να φρακάρει το υδρολίπαντο κουζινέτο της.
(κουρεύοντας τα δόντια του ιμάντα και καταστρέφοντας τον κινητήρα)γκουχ γκουχ, μιλάς για vag Χρήστο
Την αντλία την άλλαξα φέτος, στα 280.000Στις 150.000 χλμ άλλαξα προληπτικά την αντλία με το κουζινέτο να φαίνεται σαν καινούριο.
-
σε άλλα αμάξια, απλά σταματάει και πας με τα πόδιαμξάρα!
-
έχεις κοψει λουρί?
για άλυσο δε ρωτάω :
-
Τί παραφλού βάζετε? Έχω την εντύπωση οτι στα VAG αν δεν μπεί G12 τα παίζει η αντλία.
-
Δηλαδή το θεωρείς φυσιολογικό να πληρώνεις 400 ευρώ για ιμάντα και αντλία κάθε 60k ή 4 έτη? Εντάξει δεν είναι και κάτι που συμβαίνει συχνά αλλά από την άλλη η προσπάθεια είναι προς μείωση του κόστους λειτουργίας όχι αύξηση του.Στα Ρενό τα 1.4αρια είναι φιξ η αλλαγή. Στο Λεόν δεν είναι φιξ (προφανώς για έχουμε να λέμε ότι 'α ρε, γερμανικό είναι, δεν παθαίνει τίποτα' με συνοδεία ήχου νταπ-νταπ στο καπό) αλλά συμβαίνει, και στα Όπελ είναι προτεινόμενη, για να μην επιστρέφεις και ζητάνε 2η φορά εργατικά. Τάδε έφη πωλητής (και ξέρεις τι σημαίνει αυτό από πωλητή!).
Εγώ όντας ιαπωνόφιλος, θεωρώ φυσιολογική την καδένα. Το να παίζω τον κινητήρα κορώνα-γράμματα (και τα 2α εργατικά ανοίγματος) για γνωστό και συχνό πρόβλημα σε πολλές εταιρίες, κάθε 4 χρόνια, είναι δίκαιη συμφωνία. Η αντλία ήταν 45 ευρώ και τα εργατικά...πολλά. Η δε αξία των 120 βαθμών 1 μέρα μετά από συνεργείο και 500 ευρώ κόστος σέρβις, ανεκτίμητη.
Αλλά πάντα παίζει το τι θεωρείται αξιοπιστία από τον καθένα.
-
έχεις κοψει λουρί?για άλυσο δε ρωτάω :
japan rules ρε συ. Τι είμαι εγώ? Πάσχος?
-
Εγώ στο Βεκτρα ρώτησα και μου είπαν 200 θα πάει ο ιμάντας...τα εργατικά 40+ είναι, μία ώρα χρεώνουν...τρόμπα νερού δεν ξέρω, να αλλάξω ή όχι...πάντως το υγρό δεν κατεβαίνει ούτε σταγόνα...
-
πολύ ενδιαφέρον thread.
Οι προσωπικές μου εμπειρίες:
Στο παλιό οικογενειακό μας Alfa Romeo 33 1.4, γινόταν αλλγή ιμάντα χρονισμού κάθε 60.000 km και ποτέ δεν παρουσίασε προβλήματα. Μέχρι την παραμονή της αποσυρσής του (212.000 Km) δούλευε μέχρι τον κόφτη.Στο Clio II (1.4 100Hp, 2004) το κόστος που ζητούσαν στην αντιπροσωπεία για την αλλαγή ιμάντα χρονισμού στα 60.000km (ζήτησαν περίπου 850! ευρώ), με έκανε να ΄ψαξω άλλο συνεργείο για τη δουλειά αυτή (είχε λήξει η εγγύηση). Πλήρωσα περίπου 400 ευρώ (2006). Στα 101.000 km το αυτοκίνητο ξαφνικά έκανε έντονο κροτάλισμα στο ρελαντί. Επίσκεψη σε εξουσιοδοτοτημένο συνεργείο renault και διάγνωση χαλσμένη αντλία νερού. Μου είπαν οτι έπρεπε να είχε αλλχθεί μαζί με τον ιμάντα χρονισμού. Αποτέλεσμα νέα αλλαγή ιμάντα χρονισμού (550 ευρώ-2009)...οπότε φνατάζομαι θα πρέπει στ 160.000 km να αλλαχθεί και πάλι ο ιμάντας και η αντλία νερού...
Προχθές άλλαξα για πρώτη φορά ιμάντα χρονισμού στο Peugeot Rallye 16V προγραμματισμένα στα 120.000 km, παρότι πέρασαν 8 χρόνια. Πιστεύετε οτι ήταν πολλά τα 8 χρόνια;
Και μία ερώτηση ακόμα, γνωρίζει κανείς εάν το 1.3 Multijet (diesel) της φίατ έχει ιμάντα ή καδένα;
-
Ναι, είναι αρκετά τα 8 χρόνια μάλλον. Γενικά, πάνω από τα 4-5 αρχίζεις και ρισκάρεις θα έλεγα...
BTW, τον είδες τον ιμάντα όταν βγήκε; Σε τι κατάσταση ήταν;
Ιμάντας χρονισμού εκκεντροφόρων: Απόψεις & εμπειρίες