-
Αυτά είναι αποτελέσματα φθηνών τεχνικών επιλογών.Ο ιμάντας κόπηκε είτε επειδή ήταν πολύ σφιχτός(μούγκριζε κατα τη λειτουργεία του αλλα τον γειώσατε κανονικα) είτε επειδη διέλυσε/κόλησε το ρουλεμάν ή η αντλία νερού,εξαρτήματα τα οποία έπρεπε να είχαν αλλαχτεί μαζί με τον ιμάντα.Τις περισότερες φορές ο πελάτης ενδιαφέρετε μόνο για την τελική τιμή...
-
H φορντ λέει 100κ χιλιόμετρα ή 10 χρόνια , ότι έρθει πρώτο. Ανάλογα με την την χρήση και το καιρό βέβαια μικραίνει ο χρόνος ή τα χιλιόμετρα....
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
H φορντ λέει 100κ χιλιόμετρα ή 10 χρόνια , ότι έρθει πρώτο. Ανάλογα με την την χρήση και το καιρό βέβαια μικραίνει ο χρόνος ή τα χιλιόμετρα....Για ποιο μοντέλο λέει 100.000 χλμ; Για το Focus Mk1 πάντως λέει 160.000. Νομίζω στο Mk2 είχαν μειώσει το νούμερο όμως.
-
Νομίζω στο fiesta έχουμε λέει , μπορει να ειναι και 160κ τώρα που το λες. Ετοιμαζόμαστε για ιμάντα και εμεις μιας και πιάσαμε την 10ετία και 108κ χλμ....
-
Για το μοτέρ του xaris2335 (CVH PTE) η Ford λέει 60,000χλμ ή 4 χρόνια. Πάντα το άλλαζα νωρίτερα στο δικό μου αντίστοιχο μοτέρ μετά από τα διάφορα περί ευαισθησίας στο κόψιμο ιμάντα που διάβαζα για τα συγκεκριμένα.
Θα συμφωνήσω πάντως απόλυτα με τον G60 για τους λόγους της βλάβης. Μου έχουν ζητήσει κι εμένα στο παρελθόν 30 ευρώ εργατικά για αλλαγή ιμάντα σε δαύτο και από τότε αποφάσισα να σταματήσω να ψάχνω για συνεργείο της προκοπής και να τα κάνω μόνος μου. Και έχω δοκιμάσει αρκετά συνεργεία και ακριβά και φθηνά. Τουλάχιστον αν το διαλύσω θα το έχω κάνει με τα χέρια μου και δεν θα έχω πληρώσει για να γίνει το κακό.
Κόστος ανταλλακτικών για CVH: Ιμάντας Gates 17-20 ευρώ, τεντωτήρας SKF 30-35 ευρώ, τρόμπα νερού SKF 30-35 ευρώ
Πολύ μικρό το κόστος για το ρισκάρεις να τσιγκουνευτείς. Περί λάθους τεντώματος δεν το συζητώ. Το έχω κάνει και σκούζουν τα ρουλεμάν σαν τρελά (δεν έχει αυτόματο τεντωτήρα όπως στη φωτό του Panda που εμφανίζεται παραπάνω.
-
Αυτόματο τεντωτήρα έχουν οι καδένες - όχι οι ιμάντες.
Ο παραπάνω τεντωτήρας βοηθάει στην τοποθέτηση, δεν είναι αυτόματος.Αν ο ιμάντας λερωθεί με λάδια, αντιπηκτικό κλπ μειώνεται σημαντικά η ζωή του
...και φυσικά όπως ανέφερε ο G60 αν κολλήσει η αντλία νερού πάνε τα δόντια του ιμάντα.
Πρέπει να ακολουθείς τις οδηγίες του κατασκευαστή. -
Αυτόματος = κρατά τον ιμάντα σωστά τανυσμένο
Και ένα γρήγορο ψάξιμο:http://www.aa1car.com/library/belt_tensioners.htm
-
Στις οδηγίες τοποθέτησής του, το μόνο που κάνεις ειναι να τον σφίξεις μέχρι να έρθει η εγκοπή ανάμεσα στα δύο σημάδια που έχει. Ενώ στα προηγούμενα FIRE σαν το δικό μου, η διαδικασία απαιτεί και ρύθμιση με το λεβιεδάκι και το βαρίδιο.
-
Ο χρήστης etsii έγραψε:
Αυτόματος = κρατά τον ιμάντα σωστά τανυσμένοΚαι ένα γρήγορο ψάξιμο:http://www.aa1car.com/library/belt_tensioners.htm
Αυτοί δεν είναι ιμάντες χρονισμού.
-
Και η διαφορά ποιά είναι, ότι δεν έχουν δόντια από μέσα μεριά?
-
Η διαφορά είναι ότι στους ιμάντες χρονισμού δεν μπαίνουν αυτόματοι τεντωτήρες - μπαίνουν στις καδένες.
-
Δες τις οδηγίες από το Vivid:
Panda χρονισμός με αυτόματο τεντωτήρα
Στο δεύτερο δεν αναφέρει ειδικό εργαλείο ή βαρίδι. Και μηχανικό που ρώτησα, αυτό μου είπε, σετάρεις τον τεντωτήρα και τον ξεχνάς, κρατάει με το ελατήριό του την απαραίτητη κόντρα για πάντα. Έχεις δει αυτόν τον τεντωτήρα της Fiat?
-
είναι ο τεντωτήρας για το CVH μοτέρ της Ford. Τεντώνεις με το χέρι και σφίγγεις τις 2 βίδες για να μείνει εκεί. Πολύ ή λίγο φαίνεται εμπειρικά ή με εργαλείο τάνυσης ιμάντα. Ο τεντωτήρας της φωτό του asteris παραπάνω χρειάζεται την αρχική ρύθμιση κατά την εγκατάσταση. Κρατά τεντωμένο τον ιμάντα μόνος του από κει και μετά(ίσως από εκεί και ο όρος αυτόματος).
Αν καταλαβαίνω σωστά στις αλυσίδες ο αυτόματος τεντωτήρας ''μαζεύει'' τα μπόσικα της αλυσίδας από το σταδιακό ''ξεχείλωμα'' της;
-
παιδια καλησπερα,εχω ενα mgtf 1.8,θελω να αλλαξω ιμαντα χρονισμου,στο συνεργειο μου λενε δεν χρειαζεται να αλλαξω τον αυτοματο τεντωτηρα και να τον αλλαξω στα 120000χλμ(τωρα εχει 60000χλμ),δηλαδη να αλλαξω μονο το ιμαντα χρονισμου.
ειναι δυνατον ο αυτοματος τεντωτηρας του να αντεξει 1200000χλμ? -
ξερουν τι λενε, προτεινουν αλλαγη του τεντωτηρα σε καθε δευτερη αλλαγη του ιμαντα χρονισμου (ο τεντωτηρας δεν κολλαει ποτε το πολυ να εχει μποσικα μετα απο πολλα χιλιομετρα, το θεμα ειναι να μην ξεχναμε τον ιμαντα αυτος εχει την ευαισθησια και σπαει)
-
Απο ότι βλέπω εδω και σε άλλα threads, ειναι προτιμότερο να αλλαξω και την αντλια νερου μαζι με την αλλαγη ιμάντα εκκεντροφόρου?
Μιλάμε για Accent 1500cc του 2001...
Γνωρίζετε τι κόστος πρέπει να περιμένω ?
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
ξερουν τι λενε, προτεινουν αλλαγη του τεντωτηρα σε καθε δευτερη αλλαγη του ιμαντα χρονισμου (ο τεντωτηρας δεν κολλαει ποτε το πολυ να εχει μποσικα μετα απο πολλα χιλιομετρα, το θεμα ειναι να μην ξεχναμε τον ιμαντα αυτος εχει την ευαισθησια και σπαει)O πλαστικός εντατήρας αν είναι μόνο γλύστρα με ελατήριο δεν υπάρχει πρόβλημα, το πρόβλημα είναι οι εντατήρες των ιμάντων που έχουν ρουλεμάν και από έξω πλαστικό ράουλο, εκεί υπάρχει πρόβλημα γιατί με τις θερμοκρασίες ξεραίνεται το πλαστικό και σπάει οπότε έχουμε συνήθως βαλβιδόσουπα
-
http://cgi.ebay.co.uk/GENUINE-MG-ROVER- ... 35b2d7ac79
αυτος ειναι ο τεντωτηρας που φοραει το mg,αυτος τι εχει πλαστικο εντατηρα?
-
καλησμερα σε ολους θα ηθελα τη βοηθεια σας
εχω μια 147 και απο τοτε που αλλαξα τον ιμαντα χρονισμου στα 60000 χιλιομετρα
μου κανει ενα θορυβο για 3-4 δευτερολεπτα λες και ειναι ντιζελοκινητο
ο μαστορας εκει μου λεει πος δεν ειναι τιποτα και οτι σε λιγο και ρο θα στρωσει
εχουν κανει 2000 χιλ απο τοτε και ακομα τα ιδιαευχαριστω εκ των προτερων[*][img]
-
να πας αμεσως σε αντιπροσωπια η σε εξουσιοδοτημενο να στο φτιαξουν
ο ιμαντας θα κοπει και θα τρεχεις για μηχαμη μετα
Ιμάντας χρονισμού εκκεντροφόρων: Απόψεις & εμπειρίες