-
το αμαξι ειναι ηδη χαμιλωμενο κατα 15' m το μονο με προβληματιζει ειναι ο θοριβος κατα ποσο θα μεταφερετε στην καμπινα του .. και αωτι ποθ ωαζει η Opel h 18αρα δεν μου αρεσε +οτι δεν εχει και επιλογη ... ηθελα κατι σε ανθρακι-μαυρο σε ζαντα λογο αντιθεσης με το αυτοκινητο και η 20'' ειναι ανθρακι + οτι το ειδα σημερα και ζωντανα και καθοταν ωραια ... δεν ξερο γιαυτο ρωταω γιατι εχεω και εγω εναν προβληματισμο στην ζαντα
-
αλήθεια πόσο να βγαίνουν τα ελαστικά της 20άρας? πάνω από χιλιάρικο η τετράδα?
-
Για πρώτης κλάσης μάρκα κάτω από 1100-1200 ευρώ δύσκολο να πέσεις μάλλον.
-
Ο χρήστης mperdema έγραψε:
το αμαξι ειναι ηδη χαμιλωμενο κατα 15' m το μονο με προβληματιζει ειναι ο θοριβος κατα ποσο θα μεταφερετε στην καμπινα του .. και αωτι ποθ ωαζει η Opel h 18αρα δεν μου αρεσε +οτι δεν εχει και επιλογη ... ηθελα κατι σε ανθρακι-μαυρο σε ζαντα λογο αντιθεσης με το αυτοκινητο και η 20'' ειναι ανθρακι + οτι το ειδα σημερα και ζωντανα και καθοταν ωραια ... δεν ξερο γιαυτο ρωταω γιατι εχεω και εγω εναν προβληματισμο στην ζανταΕγώ λέω να μείνεις με τις 18αρες, ή να ψάξεις για aftermarket 18αρια είτε από αυτά που έχει ο αντιπρόσωπος είτε απο αλλού και να πουλήσεις τις μαμά. Είναι κρίμα να το χαλάσεις το αμάξι.
-
1200?????? πως έδινε free fuel η peugeot, να δωσει και η opel free 20inch tyres στο λαό.... δε βγαίνουμε!!
-
http://www.elastika-online.gr εδω μπορεις να τα παρεις σε σχετικα καλο κοστος[το 1000 δεν το γλυτωνεις ], μαλον 18.... αλλα δεν ξερω αν δεν το κανεις απο την αρχη μετα δεν νομιζω να μπω στην διαδικασια του aftermarket....για μενα μηλαω παντα.
-
Ψιλοαπατη το σιτε, δεδομένου ότι ίδιες τιμές πετυχαίνεις σε λαστιχά συμπεριλαμβανομένων όμως των περαστικών και της ζυγοστάθμισης.
-
εχει σε μερικα καλες τιμες σε αλλα ειναι ....[.GR]
-
Tις 20αρες ο Γερμανος δεν τις βγαζει για τις δρομαρες μας !
18αρες και πολυ του ειναι.
Σε ολα τα καινουργια μοντελα ακομα και σπορ οι θολοι φαινονται με μεγαλυτερα κενα
επειδη εχουν μεγαλυτερες διαδρομες οι νεες αναρτησεις για να πετυχαινουν και καλυτερη
αποσβεση παρα τις ηδη μεγαλες διαστασεις των τροχων τους.
Αλλα ειμαστε και λιγο εφετζηδες, δεν μπορουμε να την κοψουμε την συνηθεια...
Αν το ελεγες σε συζητηση πριν λιγο καιρο για 20αρες σε σενταν 180 ιππων θα γελουσε
και το παρδαλο κατσικι, τωρα που το προσφερει ομως το εργοστασιο (αληθεια σε τι δρομους και με τι συνθηκες εχει γινει αυτη η επιλογη εχει αναρωτηθει κανεις?), το σκεφτομαστε...
Μετα αμα μεινει καμμια αναρτηση σε λακουβα αν γινει η ζαντα τετραγωνη ή τα λαστιχα σκιστουν θα βριζουμε
τους δρομους, τα Υπουργεια μας κ.λ.π.
Δεν πειραζει, να εχουν και λιγη δουλεια οι ζαντολαστιχαδες, ερχεται και κριση... -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
το αμάξι είναι 1.5 τόνο με 180 ίππους 16άρι και τολμάνε να του φοράνε 20'' ζάντα και να ονομάζουν το πακέτο Opc pack? και υπάρχουν αγοραστές που θα αγοράσουν opel σαλούν με 20''??
ψυχραιμία ούτε σε DTM να έτρεχε το insignia... κάντε το πρώτα 500ps και τη φοράτε την τρακτερόζαντα..
άντε πούλα μετά από 4-5 χρόνια insignia με 20'', οι κάγκουρες δεν αγοράζουν σαλούνΑκούτε γνώμες από παιδιά που δεν έχουν ψάξει καλά τα πράγματα. Το OPC Line Pack ΔΕΝ περιλαμβάνει ζάντες. Μόνο μπρος-πίσω προφυλακτήρες, πλαϊνά και αεροτομή. Το Insignia έχει standard 18αρες & έξτρα 19αρες (+600) & 20αρες (+1200).
Soch
-
επειδή έχω μια μικρή εμπειρία από opel, το ξέρω ότι το OPC Pack είναι αισθητικής βελτίωσης και μόνο... και καλά να μοιάζει στο Insignia OPC (αντίστοιχο υπάρχει για Corsa 1.2 με καμιά 1000 ευρώ... απλά έλεος)...
έλα όμως που το 1.6Τ δεν έχει 320 άλογα σαν το OPC (όταν έρθει..) και το πρόβλημα είναι στο ότι φορώντας το wider bodykit του OPC οι 18'' ζάντες δείχνουν μικρές...
είναι όλα θέμα marketing... σου πουλάει το 180άρι... σου προσφέρει το όμορφο αλλά παντελώς ανούσιο OPC look για να ψαρώνεις τους ανυποψίαστους.... ε φόρα και τις 20΄΄ για να γεμίζουν οι θόλοι.. και μετά άντε επιτάχυνε με 245 λάστιχο... ούτε 9sec 0-100 δε θα έχει αυτό... -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
επειδή έχω μια μικρή εμπειρία από opel, το ξέρω ότι το OPC Pack είναι αισθητικής βελτίωσης και μόνο... και καλά να μοιάζει στο Insignia OPC (αντίστοιχο υπάρχει για Corsa 1.2 με καμιά 1000 ευρώ... απλά έλεος)...
έλα όμως που το 1.6Τ δεν έχει 320 άλογα σαν το OPC (όταν έρθει..) και το πρόβλημα είναι στο ότι φορώντας το wider bodykit του OPC οι 18'' ζάντες δείχνουν μικρές...
είναι όλα θέμα marketing... σου πουλάει το 180άρι... σου προσφέρει το όμορφο αλλά παντελώς ανούσιο OPC look για να ψαρώνεις τους ανυποψίαστους.... ε φόρα και τις 20΄΄ για να γεμίζουν οι θόλοι.. και μετά άντε επιτάχυνε με 245 λάστιχο... ούτε 9sec 0-100 δε θα έχει αυτό...Ε μην τα μηδενίζουμε όλα. Είπαμε το πρόβλημα είναι με το μικρό προφίλ στις λακκούβες. 245 φοράνε αρκετοί φιγουτατζίδες mercedes και bmw 320 με λιγότερα άλογα. Το φάρδος κατά την προσωπική μου εκτίμηση δεν είναι τόσο σοβαρό πρόβλημα για ένα κινητήρα με τόση ροπή.
Αν και με μια δεύτερη σκέψη φαντάζομαι ότι θα ακολουθεί πολύ καλά τις καλοφτιαγμένες ανωμαλίες των ελληνικών δρόμων .... -
Ήδη οι 18άρες είναι πολύ μεγάλες για αυτοκίνητο 180 ίππων. Οι 20άρες είναι για γέλια ακόμα και το το αληθινό OPC με τα 320 άλογα(η Ferrari 599 GTB των 620 ίππων φοράει 20άρες και αυτές μόνο πίσω!!!). 245 πέλμα με 1.5 τόνο και 20άρα... πάνω από 9 δεύτερα για τα 100 μου μυρίζει...
-
άκυρο.. είπα για 9sec 0-100 με 20΄΄.. τώρα είδα ότι με στάνταρ λάστιχα είναι 8.9sec... άρα με 20΄΄ ψηλά 9άρια... κάτι σα 156 1.8ΤS ένα πράμα..
-
Από την στιγμή που η διάμετρος της ρόδας(ζάντες + λάστιχα) παραμένει ίδια, αν δεν κάνω λάθος, γιατί να επηρεαστεί η επιτάχυνση; Επιπλέον όσο ποιο φαρδιά είναι τα λάστιχα, τόσο καλύτερη πρόσφυση δεν έχουν; Άρα και λιγότερο σπινάρισμα στην εκκίνηση;
-
Μεγαλύτερο βάρος της ζάντας, μεγαλυτερο ισως βαρως ελαστικο λογω πιο ενισχυμενου σκελετου. Το μεγαλυτερο πελμα δεν λεει κατι, για μεγιστη επιταχυνση θελεις και λιγο σπιναρισμα, αλλιως πνιγεται απλα το μοτερ. Απο σταση φυσικα αυτο.
-
Με μεγαλύτερη ζάντα αυξάνει η μη αναρτώμενη μάζα στην ανάρτηση... όσο ελαφριά και να είναι μια 20'' είναι κατά πολύ βαρύτερη από μια 18''.... και όσο αυξάνει η μάζα τόσο αυξάνει η ροπή αδρανείας του τροχού, άρα τόσο δυσκολότερο είναι να περιστραφεί ο τροχός απαιτώντας μεγαλύτερο ποσό ροπής...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μεγαλύτερο βάρος της ζάντας, μεγαλυτερο ισως βαρως ελαστικο λογω πιο ενισχυμενου σκελετου. Το μεγαλυτερο πελμα δεν λεει κατι, για μεγιστη επιταχυνση θελεις και λιγο σπιναρισμα, αλλιως πνιγεται απλα το μοτερ. Απο σταση φυσικα αυτο.η καλυτερη εκκινηση γινεται με 20%σπινιαρισμα .
-
Στην έκδοση Sport το Insignia 'φοράει' 245/45 18', οπότε το πέλμα δεν αλλάζει οπότε μην ψάχνετε για διαφορές (μόνο κάποια μικρή στο βάρος). Προσωπικά νομίζω ότι είναι ικανοποιητικό και για άνεση (45 προφίλ σε 245 πέλμα) και για κράτημα κλπ.
-
και στην έκδοση Cosmo την ίδια διάσταση φοράει (245/45/18),έχεις να επιλέξεις μάλιστα ανάμεσα και σε 3 διαφορετικές ζάντες... εγώ επέλεξα σαν αυτή που έχει standard το sport με τις 5 διπλές ακτίνες
Opel Insignia 1.6T vs Audi A4 120ps(134ps) i 160ps(173ps)