-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Να γράψω κι εγω την εμπειρία μου.
Μέχρι πέρυσι είχα ένα στρώμα της media strom το οποίο το είχα πάρει 900 ευρω νομίζοντας ότι το καλό ανατομικο στρώμα θα πρέπει να είναι σκληρό .....
Δεν είχα καθόλου ευχάριστο ύπνο με πολλά στριφογυρισματα το βράδυ και πολλές φορές ξυπνουσα πιασμενος ...
Το κακό όμως παράγινε και στο τέλος άρχισα να ξαγρυπνω και να ξυπνάω με πόνο.Πήγαμε στην elite strom να δούμε το tempur. Μου άρεσε Πολυ η παρουσίαση αλλα η τιμή ήταν τσιμπημενη και είχαμε και την δυσκολία πως να πετάξουμε το σχεδόν καινούριο στρώμα ....
Έτσι ακεστηκαμε σε ένα επιστρωμα latex που έκανε Πολυ καλα τη δουλειά του και είδα μεγάλη βελτίωση ....Μου είχε μπει όμως το μικρόβιο του tempur ...
Κάποια στιγμή αποφάσισα να κάνω το βήμα διότι πήγαμε σε Σπιτι φίλων οι οποίοι είχαν tempur και ήταν ( μετά απο δυο χρόνια ) κατενθουσιασμενοι ....Σκαω λοιπόν τα 1490 ευρω και το χτυπάω.....
Στην αρχή είναι αλήθεια ότι κρατησα το Παλιο στρώμα ( πισινη ) μπάς και κάτι δε μου αρεσει.
Οι πρώτες μέρες ήταν περίεργες και το στρώμα μου φαινόταν σκληρό.
Βέβαια η πωλητριας είχε πει ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή 1 μήνα και για να μαλακωσει το στρώμα αλλα και για να συνήθησει το Σωμα ....
Αυτά τα στρώματα χρειάζονται λίγες μέρες μέχρι να φτάσουν στο σωστό σημείο. ....Μετά απο 4 μήνες στην κατοχή μου μπορώ να πω το εξής ......
Το στρώμα είναι απλά ΤΕΛΕΙΟ ! Είναι ότι καλύτερο μπορούσα να έχω. Κοιμάμαι χωρίς να αλλάζω σχεδόν καθόλου πλευρό (σημάδι ότι το Σωμα νοιώθει άνετα και δεν ταλαιπωρείται ) και ξυπνάω χωρίς κανένα πόνο , ξεκουραστα νοιωθοντας το Σωμα σαν λαμπάδα το πρωί .
Ακόμα και κάποιες μέρες που μετά απο ξενυχτι κοιμάμαι μόνο 4 ώρες , πάλι νοιώθω ότι ξεκουραζομαι
Δεν παρατήρησα καμμιά οσμή ούτε την πρώτη μέρα .....Είναι μόνο κρίμα που δεν το είχαμε πάρει τότε , διότι θα γλυτωναμε και τα 900 αλλα και τα 250 για το επιστρωμα latex.
Απλά θέλει λόγια υπομονή τις πρώτες δυο εβδομάδες ......
Πιο μοντέλο πήρες;
-
-
Καλησπερα κ απο εμενα..! ολη η οικογενεια (3 στρωματα) κοιμαται σε KING KOIL απο την BED&BATH.... ναι τα πληρωσαμε(τα στρωματα που εχουμε εμεις ειναι πληρωμενα το καθε ενα γυρω στα 700-1200 ευρω...) αλλα πριν την αγορα το ψαξαμε κιολας... η συγκεκριμενη εταιρια (KING KOIL) εχει παρα πολλα χρονια στο χωρο και νομιζω πως κατι που γραφει πανω made in USA αξιζει και τα λεφτα του. φυσικα δεν εννοω οτι αυτο τα κανει καλα! ειμαι φοιτητης κ στο φοιτητικο μου σπιτι εχω ενα στρωμα απο τα συνηθισμενα..... απλο απλο απλο και φθηνο! οταν παω σπιτι νιωθω την διαφορα ενος καλου στρωματος 1000% !!! ξυπναω πραγματικα ξεκουραστος! Φιλοι απο την αμερικοι μας εχουν πει για αυτα τα στρωματα και φυσικα για την φιλοσοφια των Αμερικανων οσων αφορα τον υπνο! πιστεβω οτι στην ελλαδα γενικα ειμαστε πολυ πισω σ αυτα τα θεματα.. οπως δηλαδη το να δωσουμε σημασια σε ενα καλο στρωμα, το οποιο το χρησιμοποιουμε 8 και ισωσς και παραπανω ωρες την μερα και παιζει κ συμαντικο ρολο για την υγεια μας..! Παντως επειδη βλεπω απο τις συζητησεις εδω οτι υπαρχουν πολλοι που λενε για προβληματα και για διαφορες ψιλο απατες προσωπικα πιστεβω οτι τα συγκεκριμενα στρωματα τουλαχιστον απο προσωπικη εμπειρια ειναι παρα πολυ καλα! (βεβαια...οτι ειναι κ δικο σου ειναι κ το καλυτερο ) Φυσικα 1,5 χρονο τωρα χαιρομαι να κοιμαμαι στο πατρικο μου
-
Final Four!!!
Λοιπόν οι προδιαγραφές απλές και κατανοητές: το οικονομικότερο στρώμα με ανεξάρτητα ελατήρια (μπορεί να έχω τρυφερά αισθήματα για τα όπελ αλλά ποτέ δεν συμπάθησα τον ημιακάμπτο και αντίστοιχες λύσεις) και μπόνους προδιαγραφή των ημερών να είναι ελληνικής κατασκευής δια λόγους εθνικής ενότητας και ομοψυχίας μαζί με το γεγονός το ΙΚΕΑ δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα καθώς ζέσταινε πολύ ενώ είχε κάποια θέματα με την αντοχή του σε ...κρουστικά φορτία.
Οι υποψήφιοι 4 λοιπόν από τις πιο γνωστές εταιρίες δηλαδή Media Strom, Elite Strom, Ideal Strom & Neoset. Σκέφτηκα και την cocomat αλλά με διάφορα που έχω ακούσει φοβάμαι μήπως θέλω υπογλώσσια μόλις ακούσω τιμή. Ξεκινάμε λοιπόν με την απαίτηση για ανεξάρτητα ελατήρια, ενώ οι διαφορές στην τιμή είναι σε ανεκτό επίπεδο. Τα μοντέλα από κάθε εταιρεία είναι τα εξής:
http://www.mediastrom.gr/gr/stromata/ad ... /20/glory/ 527 ευρώ*
http://www.elitestrom.gr/products/5#/products/5/star 510 ευρώ*
http://www.idealstrom.gr/product_details.asp?pid=25 496 ευρώ*
http://www.neoset.gr/node/1580 453 ευρώ*Το Μedia φαινόταν το πιο οργανωμένο μαγαζί, αλλά το στρώμα ήταν αρκετά μαλακό.
Το Elite μάλλον το πιο καλό στρώμα, ίσως το πιο σκληρό αλλά άνετο.
Το Ideal ήταν κοντά στο Elite, αλλά με προβληματίζει που είναι ελαφρά τριζάτο. Μου είπαν ότι με μικρή επιβάρυνση το κάλυμμα μπορεί να πλένεται (μήπως στραβοκατάλαβα και απλά βάζουν έξτρα κάλλυμα?)
Το Neoset ήταν μακράν το πιο οικονομικό αλλά ίσως το πιο μαλακό ακόμα και πάνω σε τάβλες.Ψήνομαι για Elite με αναπληρωτικό το Ideal κυρίως λόγω αφαιρούμενου καλύμματος.
Ε τι ζητάω, τα γνωστά λίγο πολύ ότι γράφουμε εδώ viewforum.php?f=15 . Απόψεις, κριτικές, πάρε το ένα, πάρε το άλλο, πάρε τεμπούρ, πάρε μεταχειρισμένο αλλά όχι από μάντρα...
*edit οι τιμές μπήκαν όπως ζήτησε ο ντστού, και αφορούν πληρωμή μετρητοίς σε διάσταση 160Χ200. Με δόσεις/πιστωτική θα υπάρχουν κάποιες διαφορές στην έκπτωση αλλά δεν το έψαξα παραπάνω. Αξίζει να σημειωθεϊ ότι οι διαστάσεις γίνονται κατά παραγγελία με χρόνο παράδοσης γύρω στη μία εβδομάδα, με την εξαίρεση οτι το neoset έχει και κάποιες έτοιμες διαστάσεις με προφανώς μειωμένο κόστος (στην περίπτωση αυτή είναι 156Χ200) και για αυτό είναι σημαντικά φτηνότερο από τα υπόλοιπα.
-
Τιμαί υπάρχουν? Γιατί ενδιαφέρει και άλλους και καλό είναι να δούμε όλη την εικόνα.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Μου είπαν ότι με μικρή επιβάρυνση το κάλλυμα μπορεί να πλένεται (μήπως στραβοκατάλαβα και απλά βάζουν έξτρα κάλλυμα?)Όποιο στρώμα κι αν επιλέξεις, θ' αγοράσεις καλό κάλυμμα που να στερεώνεται εύκολα με ελαστικούς ιμάντες στο στρώμα. Θα το πλένεις κάθε 2-3 μήνες και θα είναι πρακτικά σαν να πλένεις το στρώμα. Η media strom πουλάει τέτοιο πράγμα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όποιο στρώμα κι αν επιλέξεις, θ' αγοράσεις καλό κάλυμμα που να στερεώνεται εύκολα με ελαστικούς ιμάντες στο στρώμα. Θα το πλένεις κάθε 2-3 μήνες και θα είναι πρακτικά σαν να πλένεις το στρώμα. Η media strom πουλάει τέτοιο πράγμα.Εννοείται αυτό και μάλιστα έχω ήδη ένα έξτρα από άλλο στρώμα σε αυτή διάσταση. Αλλά εάν μπορεί να αφαιρεθεί ολόκληρο το κάλυμμα είναι σίγουρα ένα έξτρα.
Μπήκαν και οι τιμές αν και πρακτικά ίδιες είναι.
-
Δες την candia strom, εχει επισεις καλες τιμες, ισως και καλυτερες.
-
Η Νεοσέτ έχει τις πιο καλές τιμές, έχω πάρει εδώ και δύο χρόνια ένα Κόμπι για το μονό του παιδιού και την καταβρίσκω μερικά μεσημέρια όταν λείπει να κοιμάμαι εκεί και να διαβάζω την εφημερίδα (είμαι 90 κιλά και το παιδί 15 ).
Το ότι κάποια είναι μαλακά είναι συν για την ξεκούραση, έχω ένα μίντια που το πήρα από λάθος μου σκληρό και το έχω πάει στο εξοχικό γιατί πιανόμουν στο σβέρκο και γενικά δεν ξεκουραζόμουν επαρκώς.
Υπάρχει και η Κάντια, μαζί με την Νεοσέτ τις προτιμώ από Μίντια και Ελίτ για μεσαίο ή φθηνό στρώμα, ήγουν κάτω των 600 εβραίων διότι παίρνεις περισσότερο βάλιου από τις άλλες.
Μια λεπτομέρεια, κάποτε είχα ένα στρώμα που είχε ένα σχετικά γυαλιστερό ύφασμα για επικάλυψη και ήταν αρκετά δροσερό το καλοκαίρι, τώρα όλοι το έχουν ρίξει σε κάτι βαμβακερά. Το αφαιρούμενο κάλυμμα είναι εκ των ουκ άνευ πλέον. -
update! Κατόπιν προτροπής των φίλτατων νικοσπαππας και ντστου δοκίμασα και την πρόταση της candia την εξής http://www.candia-strom.gr/ecs/gr/produ ... BIENT.aspx η οποία όντως είχε πολύ καλή τιμή 460 ευρώ χωρίς να υστερεί υπερβολικά από το Elite που είναι μάλλον το πιο ζμπορ. Πλέον έχω αποφασίσει ότι είναι μόνο δύο οι υποψήφιοι (Elite & Candia). Αναμένω λοιπόν κριτικές-παράπονα επί αυτών!
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Να γράψω κι εγω την εμπειρία μου.
Μέχρι πέρυσι είχα ένα στρώμα της media strom το οποίο το είχα πάρει 900 ευρω νομίζοντας ότι το καλό ανατομικο στρώμα θα πρέπει να είναι σκληρό .....
Δεν είχα καθόλου ευχάριστο ύπνο με πολλά στριφογυρισματα το βράδυ και πολλές φορές ξυπνουσα πιασμενος ...
Το κακό όμως παράγινε και στο τέλος άρχισα να ξαγρυπνω και να ξυπνάω με πόνο.Πήγαμε στην elite strom να δούμε το tempur. Μου άρεσε Πολυ η παρουσίαση αλλα η τιμή ήταν τσιμπημενη και είχαμε και την δυσκολία πως να πετάξουμε το σχεδόν καινούριο στρώμα ....
Έτσι ακεστηκαμε σε ένα επιστρωμα latex που έκανε Πολυ καλα τη δουλειά του και είδα μεγάλη βελτίωση ....Μου είχε μπει όμως το μικρόβιο του tempur ...
Κάποια στιγμή αποφάσισα να κάνω το βήμα διότι πήγαμε σε Σπιτι φίλων οι οποίοι είχαν tempur και ήταν ( μετά απο δυο χρόνια ) κατενθουσιασμενοι ....Σκαω λοιπόν τα 1490 ευρω και το χτυπάω.....
Στην αρχή είναι αλήθεια ότι κρατησα το Παλιο στρώμα ( πισινη ) μπάς και κάτι δε μου αρεσει.
Οι πρώτες μέρες ήταν περίεργες και το στρώμα μου φαινόταν σκληρό.
Βέβαια η πωλητριας είχε πει ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή 1 μήνα και για να μαλακωσει το στρώμα αλλα και για να συνήθησει το Σωμα ....
Αυτά τα στρώματα χρειάζονται λίγες μέρες μέχρι να φτάσουν στο σωστό σημείο. ....Μετά απο 4 μήνες στην κατοχή μου μπορώ να πω το εξής ......
Το στρώμα είναι απλά ΤΕΛΕΙΟ ! Είναι ότι καλύτερο μπορούσα να έχω. Κοιμάμαι χωρίς να αλλάζω σχεδόν καθόλου πλευρό (σημάδι ότι το Σωμα νοιώθει άνετα και δεν ταλαιπωρείται ) και ξυπνάω χωρίς κανένα πόνο , ξεκουραστα νοιωθοντας το Σωμα σαν λαμπάδα το πρωί .
Ακόμα και κάποιες μέρες που μετά απο ξενυχτι κοιμάμαι μόνο 4 ώρες , πάλι νοιώθω ότι ξεκουραζομαι
Δεν παρατήρησα καμμιά οσμή ούτε την πρώτη μέρα .....Είναι μόνο κρίμα που δεν το είχαμε πάρει τότε , διότι θα γλυτωναμε και τα 900 αλλα και τα 250 για το επιστρωμα latex.
Απλά θέλει λόγια υπομονή τις πρώτες δυο εβδομάδες ......
Εντάξει, τα tempur μπορεί να είναι κορυφή, αλλά εμένα μου κάνει εντύπωση κάτι άλλο...
Έχω κρεβάτι media strom, με στρώμα κ υπόστρωμα κτλ (ακόμη κ το έπιπλο του κρεβατιού είναι mediastrom) κ κοιμάμαι πολύ γ@μ@τ@... Κόστισε το 2004 1500-1650€... δε θυμάμαι τον λογαριασμό...
Εδώ κ 8 μήνες έχω κρεβάτι ΙΚΕΑ με στρώμα sultan (γύρω στα 300-350€ το μονό στρώμα), και κοιμάμαι εξίσου γ@μ@τ@. Και μάλιστα κοιμάμαι τις καθημερινές 12:30-5:30, γύρω στις 5 ώρες... Δεν ξέρω τί να πω... -
Είναι απλό, είσαι αρκετά νέος, ίσως γυμνασμένος και σε καλύτερη φυσική κατάσταση από άλλους και ο οργανισμός σου έχει μικρές απαιτήσεις από το στρώμα που θα ξαπλώσει επάνω του. Είσαι τυχερός, άλλοι έχουν περισσότερες απαιτήσεις, και 'τρώγονται' και πιο πολύ με τα ρούχα τους, οπότε χρειάζεται να πλερώνουν κάτι παραπάνω για τα ίδια πράματα.
-
Πάντως παιδιά,αν δοκιμάσει κάποιος το Tempur στον όμορφα διαμορφωμένο(ειδικό) θάλαμο,κολλάει άσχημα....Θυμάμαι την εντύπωση που μου άφησε,πρίν πέντε χρόνια.....Έκτοτε.....φανατικός οπαδός και χρήστης βέβαια...
-
τελικά ότι πληρώνεις παίρνεις...
πολλοί λειτουργούμε χαζά...
πληρώνουμε για αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές, γκατζετς, διακοπές και δεν ξέρω εγώ τι μεγάλα ποσά και επιλέγουμε στρώμα που ξοδεύουμε πάνω του 8 ώρες καθημερινά με όσο το δυνατόν λιγότερα.
Έχω υπάρξει κορόιδο στο θέμα στρώμα...το επόμενο θα είναι κορυφαίο ακόμα και αν χρειαστεί να χρεωθώ για να το αποκτήσω -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
τελικά ότι πληρώνεις παίρνεις...
πολλοί λειτουργούμε χαζά...
πληρώνουμε για αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές, γκατζετς, διακοπές και δεν ξέρω εγώ τι μεγάλα ποσά και επιλέγουμε στρώμα που ξοδεύουμε πάνω του 8 ώρες καθημερινά με όσο το δυνατόν λιγότερα.
Έχω υπάρξει κορόιδο στο θέμα στρώμα...το επόμενο θα είναι κορυφαίο ακόμα και αν χρειαστεί να χρεωθώ για να το αποκτήσωΦίλε Σπύρο,αξίζει....ακόμα και με δόσεις να το βάλεις!!
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
**Και μάλιστα κοιμάμαι τις καθημερινές 12:30-5:30, γύρω στις 5 ώρες... **Δεν ξέρω τί να πω...Ξερω εγω τι να πεις: με τι ασχολεισαι.
-
Λέω να προβώ σε upgrade στρώματος.
Όταν είχα δοκιμάσει, μου άρεσε το χειροποίητο Candia Strom Bodyfix Heritage που βγαίνει στα 1.365€
Λέω να το συνδυάσω με το κάλυμμα Candia Strom Coolmax
Γνώμες; -
Aναζήτησης συνέχεια, μιας και tempur και λοιπά διαστημικά αποκλείονται ένεκα έλειψης ρευστου
ΙΚΕΑ που κοίταξα ΔΕΝ.
βρήκα κάτι ολλανδικά τα οποία μου άρεσαν πάρα πολύ και είμαι στο εξής δίλλημα.
Ο πωλητής μου είπε οτι για την συγκεκριμένη διάσταση ότι θα μπορούσα να σκεφτώ να πάρω δύο στρώματα 80χ200 και να βάλω απο πάνω κάτι σαν αυτόhttps://www.matrasdirect.nl/outlet-topd ... 60332-1-0/
εμπειρίες από επίστρωμα?
-
Η λυση με τα δυο στρωματα εχει ενα λογο υπαρξης σε τελεiως custom κρεβατια, η σε περιπτωσεις που το ζευγαρι εχει πολυ μεγαλη διαφορα βάρους και ο ενας παρασυρει τον αλλον. Αν δεν εχεις τετοια θεματα, θα ελεγα να το ξανασκεφτεις.
τα επιστρωμα μπορει να φτιαξει ενα μετριο στρωμα η να χαλασει ενα καλο... τι χαρακτηριστικα εχουν αυτα στο λινκ? γιατι το 'een optimaal ligcomfort' δε λεει και πολλα
-
Θα πάω να το τεστάρω αύριο, δε λέει τπτ το website
Aυτό που μου είπε ο πωλητής είναι ότι ένα μεγάλο στρώμα κάθεται πιο εύκολα από 2 ξεχωριστά, ειδικά αν δεν πας στα κορυφαία μοντέλα.900€ έκανε το στρώμα που μου άρεσε ρε πστ, και μάλλον θα τα σπρώξω
ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ & ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΥΠΝΟΥ