-
Πας στη διεύθυνση:
http://www.letmegooglethatforyou.com/
Βάζεις τις λέξεις κλειδιά, πατάς στο search και απο κάτω σου εμφανίζει link. Το link που έβαλε ο Νίκος είναι tiny link, το επιλέγεις κι αυτό από κουμπάκι.
@nikos
Για να πάρω λίγη από τη δόξα σου!
Πάντως πολύ ωραίο, που το βρήκες βρε τσακάλι?? -
Ας μιλησει καποιος πιο ειδικος για το αμαξι...
Kαπου διαβασα:
'Manuel Reuter managed to complete the Nordschleife in 8mins 47.99secs in the 192hp supermini. This is Honda Civic Type-R territory.' -
Ο χρήστης akrovatis1979 έγραψε:
Πας στη διεύθυνση:http://www.letmegooglethatforyou.com/
Βάζεις τις λέξεις κλειδιά, πατάς στο search και απο κάτω σου εμφανίζει link. Το link που έβαλε ο Νίκος είναι tiny link, το επιλέγεις κι αυτό από κουμπάκι.
@nikos
Πάντως πολύ ωραίο, που το βρήκες βρε τσακάλι??Kαρφι
-
Μου τη δίνουν τα βιντεάκια που το μόνο που κάνουν είναι να εκθειάζουν!
Ας μας πει και τα κακά του Κόζα OPC ο κύριος -
Θα προσπαθήσω να το γράψω κάπως απλά (ίσως υπερβολικά απλοϊκα αλλά μου φαίνεται ότι έχουμε χαθεί στη μετάφραση )
Αρχικά έστω ότι έχουμε μπλοκέ διαφορικό στους εμπρός τροχούς σε ένα μπροσθιοκίνητο αμάξι.
Γενικότερα μπλοκέ = κλειδώνω τους τροχούς με τέτοιο τρόπο (συγκεκριμένα μέσω των δορυφόρων του διαφορικού) ώστε αν πχ πήγαινε ευθεία το αμάξι και οι τροχοί περιστρέφονταν με 50 στροφές ανά λεπτό, έχοντας μπλοκέ διαφορικό τότε σε οποιαδήποτε στροφή-συνθήκη ο ένας τροχός μπορεί να πάρει το πολύ ως 70 στροφές το λεπτό και ο άλλος θα περιοριστεί στις 30 στροφές το λεπτό.
Αυτό βολεύει σε καταστάσεις όπου δε θες ο ένας τροχός που δεν έχει αρκετή τριβή και χαζοσπινιάρει και έτσι ο ένας τροχός θα γυρίζει τρελά και ο άλλος δε θα έχει καθόλου δύναμη από τη μηχανή.
Αρνητικό σε όλο αυτό είναι ότι για να στρίψει ένα αμάξι, πρέπει ο εσωτερικός τροχός να παίρνει λιγότερες στροφές από τον εξωτερικό.Αν αυτή η διαφορά των στροφών μεταξύ των τροχών δεν είναι αρκετά μεγάλη, ουσιαστικά αναγκάζεις το αμάξι να στρίβει λιγότερο, με άλλα λόγια να αυξήσεις πολύ την ακτίνα του κύκλου στροφής.Τώρα...αντίστοιχα όπως μπορείς να βάλεις μπλοκέ διαφορικό στους κινητήριους τροχούς (δηλαδή σε δεξιά-αριστερά), μπορείς να βάλεις και ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα.Μέσω της τετρακίνησης λοιπόν μπορείς να βάλεις πχ τον πίσω άξονα να μην μπορεί να 'καταναλώσει' πάνω από το 70% της δύναμης-ροπής του κινητήρα. (δηλαδή μπλοκέ διαφορικό 70-30 )
Αν ήταν ελεύθερο (που είναι ανάπηρο να το κάνεις αλλά έστω ότι το κάνεις) το μεσαίο διαφορικό της τετρακίνησης (που ελέγχει δηλαδή το πόση δύναμη θα πάρει ο μπροστά και πόση ο πίσω), αν για κάποιο λόγο ο πίσω άξονας βρισκόταν με 0 τριβή (πχ πάγο), τότε θα βρισκόσουν σε μία κατάσταση όπου οι ρόδες του πίσω άξονα θα γυρίζουν τρελά και οι μπροστινοί θα είναι τελείως ακίνητοι.
Όπως δηλαδή αντίστοιχα συμβαίνει και με τους δεξιά-αριστερά κινητήριους τροχούς σε αμάξια που έχουν κίνηση σε έναν άξονα και ο ένας τροχός έχει μηδενική τριβή.Ο ένας χαζοσπινιάρει και ο άλλος είναι ακίνητος.Ελπίζω, προσπαθώντας να το γράψω πολύ απλοϊκά να μην υπέπεσα σε κάποια γκάφα (συμβάλει και η ώρα... ).
Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει το κόλλημα που έπεσε...Nikos120i
Θα το πω και δημόσια...Πολύ ψαρωτικό το link...
Σ'ευχαριστώ για την πληροφορία.edit:
Πριν από 2 λεπτά έκανα χρήση του link σου σε ένα φίλο μου στο msn και ψαχνόταν.Νόμιζε ότι τον 'χάκεψαν'!Με πήρε τηλέφωνο και άρχισε να μου λέει κάτι 'ρε μ@λ@κ@ στη διεύθυνση που μου έδωσες, ο υπολογιστής άρχισε να γράφει μόνος του!!!Με κόλλησες ιό!!!'
Μιλάμε για άπειρο γέλιο...ΥΓ:Έχετε αρχίσει να με μπερδεύετε...δεν ισχύει: LSD διαφορικό = μπλοκέ διαφορικό = διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης?
ΥΓ2:Εντομεταξύ εδώ και αρκετές σελίδες είμαστε way offtopic! Μια πληροφορία ζήτησε ο άνθρωπος για αμάξι με 25.000€ 'στριφτερό' και εμείς έχουμε ανοίξει συζήτηση για τα διαφορικά.Ό,τι νά ναι? -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΥΓ2:Εντομεταξύ εδώ και αρκετές σελίδες είμαστε way offtopic! Μια πληροφορία ζήτησε ο άνθρωπος για αμάξι με 25.000€ 'στριφτερό' και εμείς έχουμε ανοίξει συζήτηση για τα διαφορικά.Ό,τι νά ναι?
Δε βαριέσαι, συνηθισμένα τα βουνιά απ'τα χιόνια Εδώ έχουμε φτάσει σε θέματα που αναφέρονταν σε Fiat Panda να μιλάμε για F430 και σε θέματα που ρωτούσαν για Ζ4 τρίλιτρη να γράφουμε για κατανάλωση Smart (υποθετικά τα σενάριά μου αλλά όχι και πολύ μακριά από την πραγματικότητα )
-
Ο χρήστης akrovatis1979 έγραψε:
@nikos
Πάντως πολύ ωραίο, που το βρήκες βρε τσακάλι??I googled it
Pls carry on...sorry για το διάλειμμα...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Θα προσπαθήσω να το γράψω κάπως απλά (ίσως υπερβολικά απλοϊκα αλλά μου φαίνεται ότι έχουμε χαθεί στη μετάφραση )
Αρχικά έστω ότι έχουμε μπλοκέ διαφορικό στους εμπρός τροχούς σε ένα μπροσθιοκίνητο αμάξι.
Γενικότερα μπλοκέ = κλειδώνω τους τροχούς με τέτοιο τρόπο (συγκεκριμένα μέσω των δορυφόρων του διαφορικού) ώστε αν πχ πήγαινε ευθεία το αμάξι και οι τροχοί περιστρέφονταν με 50 στροφές ανά λεπτό, έχοντας μπλοκέ διαφορικό τότε σε οποιαδήποτε στροφή-συνθήκη ο ένας τροχός μπορεί να πάρει το πολύ ως 70 στροφές το λεπτό και ο άλλος θα περιοριστεί στις 30 στροφές το λεπτό.
Αυτό βολεύει σε καταστάσεις όπου δε θες ο ένας τροχός που δεν έχει αρκετή τριβή και χαζοσπινιάρει και έτσι ο ένας τροχός θα γυρίζει τρελά και ο άλλος δε θα έχει καθόλου δύναμη από τη μηχανή.
Αρνητικό σε όλο αυτό είναι ότι για να στρίψει ένα αμάξι, πρέπει ο εσωτερικός τροχός να παίρνει λιγότερες στροφές από τον εξωτερικό.Αν αυτή η διαφορά των στροφών μεταξύ των τροχών δεν είναι αρκετά μεγάλη, ουσιαστικά αναγκάζεις το αμάξι να στρίβει λιγότερο, με άλλα λόγια να αυξήσεις πολύ την ακτίνα του κύκλου στροφής.Τώρα...αντίστοιχα όπως μπορείς να βάλεις μπλοκέ διαφορικό στους κινητήριους τροχούς (δηλαδή σε δεξιά-αριστερά), μπορείς να βάλεις και ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα.Μέσω της τετρακίνησης λοιπόν μπορείς να βάλεις πχ τον πίσω άξονα να μην μπορεί να 'καταναλώσει' πάνω από το 70% της δύναμης-ροπής του κινητήρα. (δηλαδή μπλοκέ διαφορικό 70-30 )
Αν ήταν ελεύθερο (που είναι ανάπηρο να το κάνεις αλλά έστω ότι το κάνεις) το μεσαίο διαφορικό της τετρακίνησης (που ελέγχει δηλαδή το πόση δύναμη θα πάρει ο μπροστά και πόση ο πίσω), αν για κάποιο λόγο ο πίσω άξονας βρισκόταν με 0 τριβή (πχ πάγο), τότε θα βρισκόσουν σε μία κατάσταση όπου οι ρόδες του πίσω άξονα θα γυρίζουν τρελά και οι μπροστινοί θα είναι τελείως ακίνητοι.
Όπως δηλαδή αντίστοιχα συμβαίνει και με τους δεξιά-αριστερά κινητήριους τροχούς σε αμάξια που έχουν κίνηση σε έναν άξονα και ο ένας τροχός έχει μηδενική τριβή.Ο ένας χαζοσπινιάρει και ο άλλος είναι ακίνητος.Ελπίζω, προσπαθώντας να το γράψω πολύ απλοϊκά να μην υπέπεσα σε κάποια γκάφα (συμβάλει και η ώρα... ).
Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει το κόλλημα που έπεσε...Nikos120i
Θα το πω και δημόσια...Πολύ ψαρωτικό το link...
Σ'ευχαριστώ για την πληροφορία.edit:
Πριν από 2 λεπτά έκανα χρήση του link σου σε ένα φίλο μου στο msn και ψαχνόταν.Νόμιζε ότι τον 'χάκεψαν'!Με πήρε τηλέφωνο και άρχισε να μου λέει κάτι 'ρε μ@λ@κ@ στη διεύθυνση που μου έδωσες, ο υπολογιστής άρχισε να γράφει μόνος του!!!Με κόλλησες ιό!!!'
Μιλάμε για άπειρο γέλιο...ΥΓ:Έχετε αρχίσει να με μπερδεύετε...δεν ισχύει: LSD διαφορικό = μπλοκέ διαφορικό = διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης?
ΥΓ2:Εντομεταξύ εδώ και αρκετές σελίδες είμαστε way offtopic! Μια πληροφορία ζήτησε ο άνθρωπος για αμάξι με 25.000€ 'στριφτερό' και εμείς έχουμε ανοίξει συζήτηση για τα διαφορικά.Ό,τι νά ναι?Αυτο προσπαθω να πω και εγω μεταξυ αλλων τοση ωρα...
Ισχυει αυτο που λες στο ΥΓ.
Οσο για το ΥΓ2, εχει καταληξει ο ανθρωπος μαλλον στο corsa opc...
Οποτε πιαστηκαμε με τα μπλοκε. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Αυτο προσπαθω να πω και εγω μεταξυ αλλων τοση ωρα...
Ισχυει αυτο που λες στο ΥΓ.
Οσο για το ΥΓ2, εχει καταληξει ο ανθρωπος μαλλον στο corsa opc...
Οποτε πιαστηκαμε με τα μπλοκε.Απλά ξέχασα να γράψω ότι στο πρώτο κομμάτι του post μου (που αναφέρομαι σε μπλοκέ στον εμπρός άξονα) αναφέρομαι σε μπλοκέ 70-30...
Όσο για το ΥΓ, κάποια στιγμή είχα αρχίσει τόσο να αμφιβάλω με το αν είναι σωστό ή όχι (είχα ξεχάσει και τι σήμαιναν και τα αρτικόλεξα L.S.D. - δε αναφέρομαι προφανώς στο 'γνωστό' παραισθησιογόνο ), που στο τέλος κατέβασα τα βιβλία μου.
Ωραίο το Corsa opc... -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Μου τη δίνουν τα βιντεάκια που το μόνο που κάνουν είναι να εκθειάζουν!
Ας μας πει και τα κακά του Κόζα OPC ο κύριοςΑπο την αλλη ομως, μου τη δινουν οι αποψεις οτι το αμαξι ΔΕΝ στριβει...
Μια χαρα παει.
Ακομα και αν βρισκεις τον κυριο υπερβολικο, η αληθεια ειναι καπου στη μεση. -
ναι αλλα το λεον 1.6 ειναι καλυτερο..
-
Ποια Μ3;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ποια Μ3;Όταν υπάρχει το i30
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Απο την αλλη ομως, μου τη δινουν οι αποψεις οτι το αμαξι ΔΕΝ στριβει...Το στρίψιμο είναι πολύ γενική έννοια.
Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα σήμερα είναι πάνω κάτω τα ίδια και μπορούν να κάνουν σχεδόν τα ίδια πράγματα εντός ορίων. Η διαφορά βρίσκεται εκτός αυτών. Εδώ είναι η 'τέχνη' του κάθε κατασκευαστή που θα τον κάνει να διαφέρει απο κάποιον άλλο. Έτσι εγώ σαν οδηγός απαιτώ ρυθμισιμότητα και αποδοχή των εντολών από το αυτοκίνητο. Δυστυχώς αυτά για τα μοντέλα του Opel Performance Center είναι λέξεις άγνωστες όπως και για άλλους κατασκευαστές. Χαρακτηριστικά ένα OPC ή ένα Octavia RS στις Σέρρες στην Κ5 και Κ11 φυσιολογικά έχουν υποστροφή ενώ αφήνοντας το γκάζι συνεχίζουν την πορεία προς τα αμπελοχώραφα Με GT με βαρύ 6κύλινδρο δεν το έχεις αυτό, όπως δεν το έχεις με το ClioRS όπως δεν το έχεις ακόμη και μια ταπεινή Mito 155 ίππων, απλή έκδοση δίχως ταμπελάκια και MΠΛΕ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ. Αντίστοιχη απογοήτευση ένα Golf V GTI στα Μέγαρα την ώρα που ο κάτοχος του έπειτα από κάποιες γύρες με 156 2.5 V6 έκανε διθυραμβικά σχόλια για το ποιόν του στριψίματος.
Αυτό που θυμάσαι από αυτό το αμάξι(Corsa OPC) είναι ο κινητήρας του. Έχει πολυ δύναμη, σχεδόν πλησιάζει το GPunto Abarth esseesse. Με 26 χιλιάρικα λοιπόν στρίβεις με ένα Corsa OPC. Με 26 χιλιάρικα όμως στρίβεις καλύτερα με ένα SS -
ναι αλλα η πιστα δεν εχει σχεση με τον δρομο.
μπορει να ειναι καλο στην πιστα αλλα σε μια αναβαση να ειναι μαπα. -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Με 26 χιλιάρικα λοιπόν στρίβεις με ένα Corsa OPC. Με 26 χιλιάρικα όμως στρίβεις καλύτερα με ένα SSΜη μου λες για Abarth SS γιατί πονάω
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Απο την αλλη ομως, μου τη δινουν οι αποψεις οτι το αμαξι ΔΕΝ στριβει...
Το στρίψιμο είναι πολύ γενική έννοια.
Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα σήμερα είναι πάνω κάτω τα ίδια και μπορούν να κάνουν σχεδόν τα ίδια πράγματα εντός ορίων. Η διαφορά βρίσκεται εκτός αυτών. Εδώ είναι η 'τέχνη' του κάθε κατασκευαστή που θα τον κάνει να διαφέρει απο κάποιον άλλο. Έτσι εγώ σαν οδηγός απαιτώ ρυθμισιμότητα και αποδοχή των εντολών από το αυτοκίνητο. Δυστυχώς αυτά για τα μοντέλα του Opel Performance Center είναι λέξεις άγνωστες όπως και για άλλους κατασκευαστές. Χαρακτηριστικά ένα OPC ή ένα Octavia RS στις Σέρρες στην Κ5 και Κ11 φυσιολογικά έχουν υποστροφή ενώ αφήνοντας το γκάζι συνεχίζουν την πορεία προς τα αμπελοχώραφα Με GT με βαρύ 6κύλινδρο δεν το έχεις αυτό, όπως δεν το έχεις με το ClioRS όπως δεν το έχεις ακόμη και μια ταπεινή Mito 155 ίππων, απλή έκδοση δίχως ταμπελάκια και MΠΛΕ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ. Αντίστοιχη απογοήτευση ένα Golf V GTI στα Μέγαρα την ώρα που ο κάτοχος του έπειτα από κάποιες γύρες με 156 2.5 V6 έκανε διθυραμβικά σχόλια για το ποιόν του στριψίματος.
Αυτό που θυμάσαι από αυτό το αμάξι(Corsa OPC) είναι ο κινητήρας του. Έχει πολυ δύναμη, σχεδόν πλησιάζει το GPunto Abarth esseesse. Με 26 χιλιάρικα λοιπόν στρίβεις με ένα Corsa OPC. Με 26 χιλιάρικα όμως στρίβεις καλύτερα με ένα SSκαι με 25 χιλιαρικα στρίβεις ακόμα καλύτερα
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ναι αλλα η πιστα δεν εχει σχεση με τον δρομο.
μπορει να ειναι καλο στην πιστα αλλα σε μια αναβαση να ειναι μαπα.Όλα σχετικά είναι.
Αν είναι η διαφορά ανάμεσα στα 2 αμάξια χ, απλά στο δρόμο θα είναι χ/10.
Η διαφορά θα υπάρχει ό,τι και να κάνεις.
Εκτός κι αν το βλέπεις εσύ από διαφορετική οπτική γωνία και δε σε πιάνω. -
Όχι, δεν είναι απαραίτητο η διαφορά να υπάρχει παντού και απλά να αμβλύνεται.
Άλλα αυτοκίνητα χρειάζονται απαραιτήτως την καλή άσφαλτο, άλλα να ξεδιπλώνονται και σε μέτρια και με ανωμαλίες, άλλα να δείχνουν φιλικότητα που στην πίστα δεν είναι και το πρώτο πράγμα που χρειάζεται κλπ.
Ο καθένας με το δικό του τρόπο οδήγησης, τις δικές του προτεραιότητες και τις δικές του διαδρομές μπορεί να έχει διαφορετική γνώμη.
-
εγω θελω να πω οτι η πιστα δεν μπορει να ειναι κριτηριο.στην πιστα θελουμε χαμηλο αμαξι με πολυ σκληρες αναρτησεις πολυ δυνατα φρενα αεροδυναμικη και μαλλον πισω κινηση ενω σε μια αναβαση θελουμε πιο μεγαλες διαδρομες στην αναρτηση λιγο πιο μαλακες ,η αεροδυναμικη δεν παιζει τοσο σπουδιο ρολο ενω ενα προσθιοκινητο ητετρακινητο θα τα παει σαφως καλυτερα.επειδη η ελλαδα ομως εχει μικρες ευθειες και πολλες στροφες ,βουνα κτλ
δεν θα πρεπει να μας απασχολει η αποδοση στην πιστα,αυτα ειναι για την γερμανια οχι για μας εδω.
Στρίβοντας με 25.000 ευρώ