-
Για τι το αγόραζε ο κόσμος το EVO στην Ελλάδα;
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Βασικά δεν μπορώ να θεωρήσω ότι ένα τόσο σκληροπυρηνικό αμάξι θα μπορούσε κανείς να το πάρει για καθημερινό. Φαντάσου να είσαι στην κίνηση κολλημένος και να δουλεύεις 3 διαφορικά για να προχωρήσεις 5 μέτρα κάθε 2 λεπτά, με τη σκάστρα να ξεφυσάει όχι μανιασμένα αλλά... απεγνωσμένα
Βέβαια και κάτω από τις 3000 που λένε ότι έχει lag (που σαφώς έχει lag σε σχέση με την κόλαση που γίνεται από κει και πάνω) αλλά πιστεύω ότι θα έχει αρκετή δύναμη ώστε να οδηγείται άνετα. Δεν παίζει να είναι τελείως ανομοιογενές δλδ τόσο που να σου σπάει τα νεύρα αν δεν πηγαίνεις τάπα ώστε να έχεις ψηλά τις στροφές.
Γενικά ό,τι και να λέμεγια αυτο πηρα audi,για να μπορω να πηγαινω με τη κοπελα μου στο super market
(αληθεια το κανω! )αν μπορουσα να εχω 2 αυτοκινητα για παρτη μου ισως διαλεγα διαφορετικα..
-
Εγώ πιστεύω ότι το βελτίωσαν στα πλαίσια που έπρεπε, δηλαδή να πηγαίνει το ίδιο γρήγορα με το 9άρι αλλά με πολύ πιο άνετο και φιλικό τρόπο. Αυτό κόβει βέβαια από την 'αίσθηση' του καθαρόαιμου αλλά ρε γμτ αφού δίνεις τόσα λεφτά τουλάχιστον να πιάνουν τόπο και να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για κάτι άλλο εκτός από το να βγεις 3 τη νύχτα και να ξεμπαζώσεις την άσφαλτο. Και με το αυτόματο κιβώτιο με τα paddles κάνουν ακόμα πιο εύκολο τον έλεγχο του κτήνους. Δεν είναι κανας οδηγός γλήγορος οπότε το προτιμώ έτσι γιατί ξέρω ότι είναι πιο κοντά στα μέτρα τα δικά μου. Βέβαια σίγουρα οι σκληροπυρηνικοί θα προτιμούσαν άλλα πράγματα.
Να δω πως θα το συντηρούσες ρε το Evo με τα 15-20 λίτρα κατανάλωση Θα της έλεγες 'να πατήσω το γκάζι ή θα πάμε και για φαγητό μετά; '
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για τι το αγόραζε ο κόσμος το EVO στην Ελλάδα;δε ξερω θεσ/νικη εδω κατω παντως εχουμε πραγματικα απειρα 6,7,8,9αρια
εχω πετυχει και 5 μαζι!
(ενιωθα καπως αβολα.. ) -
Δεν με κατάλαβες. Το 80% των EVO από 7 και μετά είναι καλογυαλισμένα και κάνουν τσαφ τσουφ στην πόλη μέσα.
-
ναι σορρυ δε διαβασα καλα..
γιατι ρε συ τα πορσικα,τις φεραρι και λοιπα γιατι τα αγοραζει ο περισσοτερος κοσμος??
και τα εβο που λεμε κυριως στην ευθεια τα τρεχουν.εγω για αυτο τσαντιζομαι οταν ακουω πολλους να μου μιλανε για σκληροπυρηνικα σπορ οχηματα και αδερφιστικα αουντι
εγω τουλαχιστον συνειδητα πηρα γρηγορο οχημα με καποια χρηστικοτητα,το αν τρεχω και πώς τρεχω ειναι δικο μου θεμα..
και που εχεις ρε (τυχαιε)φιλε το μπλοκε και την πισωκινηση τι εγινε??σαν αδερφη πας!και αυτο ισχυει για το 90+% του κοσμου..
τα εχεις για τις πιστες της φαντασιας σου??
εγω ξερω οτι εκει εξω στον πραγματικο δρομο εχει λακουβες,γλιστραει και η οδηγικη μου ικανοτητα δεν ειναι και η καλυτερη του κοσμου.τεσπα..το θεμα ειναι οτι σαν 'ιδεα' μου αρεσει να υπαρχει ενα σκληροπυρηνικο οχημα που να πλησιαζει οσο γινεται για εργοστασιακο δρομου τα wrc
βεβαια να πουλησουν θελουν κι αυτοι.
και το νεο focus rs λενε οτι θα γινει επισης πιο φιλικο απο τον προκατοχο του(βεβαια με 300 μπροστα εχω καποιες αμφιβολιες ) -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
και που εχεις ρε (τυχαιε)φιλε το μπλοκε και την πισωκινηση τι εγινε??σαν αδερφη πας!και αυτο ισχυει για το 90+% του κοσμου..
Είδαμε κι αυτούς που πήραν S2000 και επιχείρησαν να πάνε σαν άντρες με cojones
-
καποιοι τα πανε και μαγκια τους!εχω φαει τσαι απο S2k σε στροφες(λιμανακια) που δε το πιστευα.
οι υπολοιποι τι το παιζουν??και δε μιλαω για αυτους που προσπαθουν,αλλα ισως δε μπορουν(ολοι εχουμε τα ορια μας),μιλαω για εκεινους που πανε ολη την ωρα κυριες,ή ανοιγουν μονο στα φαναριαο καλυτερος οδηγος που εχω δει στη ζωη μου,να καταλαβεις ηταν ενας 50αρης που ειχε μια 330.
σε ολη τη βουλιαγμενης πηγαινε κυριολεκτικα παπια με 80-100 και ανοιγε γενικως αργα.
ουτε που του εδινα σημασιαμολις φτασαμε στις στροφες(λιμνη βουλιαγμενης) τον επιασε μια λυσσα και ανοιξε μεσα σε 2-3 στροφες τοσο πολυ την αποσταση του απο μενα που δε τον εβλεπα ουτε με κιαλια!!!
αυτος να μου πει για bmw,πισω κινηση,ατμοσφαιρα και ο,τι γουσταρει..
ο αλλος με τη Μ3 που στριβει με 70 και μολις δει ευθειουλα ανοιγει της πουτανας μπορει να αυτοκτονησει!
και ενα σχολιακι για το ψοφιο χαμηλα :
στις 2000 στροφες το s3 σχεδον 75 και το εβο 53 αλογα
στις 2500 το s3 εχει ηδη 120 αλογα το evo9 εχει περιπου 90
στις 3000 στροφες το s3 147 και το εβο ανεβαινει αποτομα στα 140+
μετα γινεται ο γνωστος χαμος
ξεκαθαρα το αουντι εχει σαφως πιο πολιτισμενο χαρακτηρα και ειναι πιο ευχρηστο για απλες μετακινησεις
αφου με 2500 στροφες εχει αλογα ωστε να κινειται παραπανω απο αξιοπρεπωςτα αλογα ειναι καλα,αλλα μη ξεχνας οτι και τα 2 αυτοκινητα που αναφερουμε ειναι χοντροβουβαλοι του 1,5 τονου
-
αμα ειχε προγραμμα και απο τα 200 ανεβηκε στα 240 με την ιδια τουρμπινα λογικο ειναι να εχει αρκετα εντονο λαγκ,συνεπως να 'χανει' σε ρυθμισιμοτητα.Βρε κιούσις, την έχουμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα... μην τα πετάς έτσι...!
Μεγαλύτερο lag θα έχεις αν βάλεις μεγαλύτερη τουρμπίνα... δεν αλλάζει η αδράνεια της φτερωτής επαναπρογραμματίζοντας το υπάρχων hardware!
Συνεπως ούτε εντονότερο lag έχει, ούτε χάνει σε ρυθμισιμότητα.ΥΓ: Αρκετός κόσμος που δεν έχει συμβιώσει με (σύγχρονο) turbo και το παίρνει απλά για μια βόλτα, μπερδεύει την υστέρηση του ηλεκτρονικού γκαζιού με το lag...
-
ναι εχεις δικιο,ξεχνιεμαι...
βασικα ανεβαζοντας τη πιεση διατηρωντας τα ιδια πραγματα μπορει να μειωσεις το lag
τουλαχιστον ετσι ισχυριζονται μερικοι που το εχουν κανει,δεν εχω προσωπικη εμπειρια πανω σε αυτο -
Βρε βάλε ένα πρόγραμμα να βρείς την υγειά σου...
ΥΓ: Πήγες να με πνίξεις σου λέω... και με χάπια κι'όλας (άρρωστος γαρ )...
-
βασικα ανεβαζοντας τη πιεση διατηρωντας τα ιδια πραγματα μπορει να μειωσεις το lag
τουλαχιστον ετσι ισχυριζονται μερικοι που το εχουν κανει,δεν εχω προσωπικη εμπειρια πανω σε αυτοΔεν ειμαι ουτε ειδικος ουτε μηχανικος, αλλα νομιζω οτι αυξανοντας μονο πιεση
σε ιδια τουρμπινα ενα λιγο-πολυ μεγαλυτερο lag θα το εχεις.
Για να το 'φερεις' στα ιδια επιπεδα με πριν θα πρεπει να 'πειραξεις' και να 'γεμισεις' τα οποια κενα ή κοιλιες στην καμπυλη ροπης
(μεσα απο customised επαναπρογραμματισμο) ή ακομα καλυτερα να βαλεις και ενα συστημα ALS (anti lag system) που εχουν και τα WRC για να μην ξεφουσκωνει η τουρμπινα και κατα συνεπεια να ελαχιστοποιει το lag. Το κοστος σε αυξημενη καταναλωση βεβαια θα υπαρχει. -
Εξαρτάται πως θα ανεβάσεις πίεση... αν απλά σφίξεις τη wastegate για τιουνάρισμα της στιγμής ίσως...
Ο σωστός ο επαναπρογραμματισμός όμως δεν είναι απλά ανεβάζω την requested πίεση... είναι ένα κάρο παραμετροι, και φυσικά συμπεριλαμβάνει και το γέμισμα των καμπυλών... το αποτέλεσμα αν έχει γίνει σωστή δουλειά είναι εφάμιλλο και ενίοτε καλύτερο απο εργοστασιακό...Τώρα σε stock αυτοκίνητο, εαν δεν ξεφουσκώνει η τουρμπίνα, το πιο πιθανό είναι να πάρεις και αυτή και τη μηχανή στο χέρι... τα wrc είναι άλλη φάση...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
τουλαχιστον ετσι ισχυριζονται μερικοι που το εχουν κανει,δεν εχω προσωπικη εμπειρια πανω σε αυτοΔεν ειμαι ουτε ειδικος ουτε μηχανικος, αλλα νομιζω οτι αυξανοντας μονο πιεση
σε ιδια τουρμπινα ενα λιγο-πολυ μεγαλυτερο lag θα το εχεις.
Για να το 'φερεις' στα ιδια επιπεδα με πριν θα πρεπει να 'πειραξεις' και να 'γεμισεις' τα οποια κενα ή κοιλιες στην καμπυλη ροπης
(μεσα απο customised επαναπρογραμματισμο) ή ακομα καλυτερα να βαλεις και ενα συστημα ALS (anti lag system) που εχουν και τα WRC για να μην ξεφουσκωνει η τουρμπινα και κατα συνεπεια να ελαχιστοποιει το lag. Το κοστος σε αυξημενη καταναλωση βεβαια θα υπαρχει.ALS????
Σε αυτοκίνητο καθημερινής (ή έστω) χρήσης??? -
Θα συμφωνησω οτι με μεγαλυτερη τουρμπινα αυξανει το lag λογο στη μεγαλυτερη φτερωτη .Αλλα μεσω του 'εγγεφαλου' αβανς και την βαλβιδα εκτονωσης μπορει να ελλατωθει σημαντικα .
Ομως πρεπει να πω οτι το εvo με την τετρακινηση του εχει αποδειχθει οτι ειναι φονεας γιγαντων ,ειδικα με αυξημενες πιεσεις και εκτεταμενες μετατροπες.
Ειναι αυτοκινητο που παει παντου και με οσα θες.Το wrc ειναι καθαροαιμο και το ευρειας παραγωγης σιγουρα δεν θα μπορουσε να ειναι ετσι!Απλα σε βαζει στην 'μαγεια' των αγωνων.
Τωρα κατ'εμε μετα την 'φυγη' απο το wrc εχει ηδη χασει πολλα απο το πρεστιζ και την φημη του και μαζι με το πιο soft νεο μοντελο θα χασει και σε πωλησεις!
Ομως θα ηθελα να δω ενα καλο ατμοσφαιρικο με 4κινηση και 300 αλλογα (θελω κουπε ) βγαλμενο απο το αγωνιστικο τμημα της abarth να βγαινει για μας τους απλους θνητους και οποιος αντεχει ας το παρει! -
Παιδια το lag εχει να κανει με το ποσο γρηγορα μπορει να παρεχει πληρωση στην φτερωτη (exhaust side) το turbo...δηλαδη εχει να κανει με τα καυσαερια που παραγει ο εκαστοτε κινητηρας ..... θεωρητικα (χοντρα χοντρα) ενα 2λιτρο με μεγαλη τουρμπινα εχει περισσοτερο lag απ οτι αν την ιδια την τοποθετουσες σε ενα 3λιτρο αφου το 2ο με τα περισσοτερα καυσαερια θα την φουσκωσει πιο γρηγορα και πιο ευκολα
@coupeas...αυτο με την βαλβιδα εκτονωσης δεν το καταλαβα..πως μπορει να ελλατωσει το lag? -
Να μην επιτρέπει φαντάζομαι το κύκλωμα να αδειάσει τόσο εύκολα από την μεριά της εισαγωγής.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Να μην επιτρέπει φαντάζομαι το κύκλωμα να αδειάσει τόσο εύκολα από την μεριά της εισαγωγής.Για να δουλεψει η σκαστρα πρεπει πρωτα να φτασουμε το μαχ boost...η δουλεια της ειναι να μην σηκωσει παραπανω πιεση απο την προκαθορισμενη...το ποσα bar θα σηκωσει μεχρι να ανοιξει ρυθμιζετε με το προγραμμα...αυτο που μπορεις να ρυθμισεις επεμβενωντας μηχανικα στην τουρμπινα (επιφοβα αν δεν εχεις μανομετρο) ειναι στη ρυθμιση της πληρωσης πρωτου πατησεις πληρως το γκαζι..πχ το δικο μου εχει ηδη γυρω στο 0.4 αν θυμαμαι καλα που παιζει +-0.05 και πολλοι το ρυθμιζουν στο μεγιστο για ακομα καλυτερη αποκριση....μηπως εννοει αυτο ο coupeas αλλο δεν καταλαβαινω...
-
Αν η σκάστρα είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, μπορείς να το ελέγξεις.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν η σκάστρα είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, μπορείς να το ελέγξεις.Και σε ποιο μοντερνο τουρμπο δεν ειναι γιατρε μου?
Υπερπλήρωση ή Ατμοσφαιρα ?