-
http://www.youtube.com/watch?v=oOipgJ0Ffj4
υπαρχει και βιντεο -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=oOipgJ0Ffj4
υπαρχει και βιντεοΠαιδιά...δεν το έστειλα εγώ στο Λιακόπουλο...Θέλω να με πιστέψετε
-
ναι καλα...
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι πέρα από όλα τα άλλα συν και πλην το τούρμπο 'υπερέχει' στην καθημερινότητα και δρα ως 'αγχολυτικό' για το μέσο οδηγό ο οποίος από τις χαμηλές στροφές έχει αρκετά άλογα να κάνει τις προσπεράσεις του και να κινείται με ένα σβέλτο ρυθμό χωρίς να πρέπει να στροφάρει στο θεό με ότι αυτό συνεπάγεται σε θόρυβο μέσα στην καμπίνα (φυσικά πριν 15-20 χρόνια τα τούρμπο ήταν οι 'Τρομοκράτες' του μέσου οδηγού αλλά πλέον λόγω των ηλεκτρονικών δεν υφίσταται κάτι τέτοιο) . Μπορεί ένας πιο ψαγμένος οδηγός να γουστάρει τα ουρλιαχτά των 8000 στροφών αλλά αυτή είναι προφανώς η μειοψηφία και συνήθως δεν γεμίζουν τα ταμεία για αυτό και τέτοιου είδους προτάσεις είναι πλέον σπάνιες.
:
ο turbo lag to ξεχασες? το στροφαρισμα στο 8εο που αποκαλεσες δεν γινετε οπως στα αυτοκινητα που οδηγας,ενα ελαφρυ πατημα στο γκαζι και δεν εχεις καταλαβει ποτε πηγε στις 5000 στροφες ο κινητηρας του s2000 h' του type-r για αυτο αυτα τα μοτερ λεγονται πολυστροφα....επισης ειναι κ τετραγωνοι κινητηρες ιση διαμετρο εμβολου και ιση διαδρομη 86χ86 ειναι στο type-r αν 8υμαμαι καλα για αυτο τον λογο
αποκαλεσες 8ορυβο τον ηχο του type-r στις 7αρες και στις 8αρες,εγω σου λεω οτι ειναι ο πιο με8υστικος και πορωτικος ηχος που μπορεις να ακουσεις σε εναν κινητητα διλιτρο που ειναι και τερας αξιοπιστιας οπως εχει αποδειχτει....
οσα μπουρια,εξατμισεις + οτι αλλο και να βαλουν τα αλλα αυτοκινητακια,οσο και αν σφικτουν οσο και αν προσπαθησουν ,τον ηχο οροσημο του type-r δεν θα τον βγαλουν ποτε,μονο γελιο θα προκαλεσουν και τιποτα αλλο
-
ενταξει καποιοι αγοραζουν αυτοκινητα για το θορυβο/ηχο τους,καποιοι αλλοι προτιμουν την αποτελεσματικοτητα των 'αυτοκινητακιων' και ας εχουν ηχο ηλεκτρικης σκουπας και στην περιπτωση που αποφασισουν να κλεισουν τα παραθυρα τους, να μην ακουν κανεναν απολυτως ηχο..
γουστα ειναι αυτα...
οσο για το turbo lag,ο 200αρης tfsi δεν εχει κανενα lag και στα πιο πανω αλογα που υπαρχει lag σου υπενθυμιζω πως κανει το s2k οταν μπαινει το vtec..
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τώρα για το τί ακριβώς αποδεικνύει κανείς με τις κόντρες είτε σε φανάρια είτε ρολλαριστά δεν θα το συζητήσουμε εδώ αλλά η επιεικής άποψή μου είναι όχι πολλά...
αποδεικνυει οτι καλες οι θεωριες,αλλα ποιο ειναι στην πραξη πιο γρηγορο ειναι που τελικα εχει σημασια
εγω τουλαχιστον ετσι καταλαβαινω ποιο ειναι πιο γρηγορο,γιατι καλα τα περιοδικα αλλα κι εκει διαβαζεις ο,τι να ναι καμια φορα..
αλλωστε αν δε δεις ο ιδιος τη διαφορα σε 'καροτσες',τι να σου πουνε τα χρονομετρα
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
*Για όσους δεν ξέρουν το περιστατικό, το στυλό στη Γη καταφέρνει και γράφει λόγω της βαρύτητας.Σε μηδενική βαρύτητα το μελάνι δεν μπορεί να βγει από τη μύτη ώστε να γράψει κάποιος.Επένδυσαν λοιπόν οι Αμερικάνοι σε έρευνες επί ερευνών και κατάφεραν να φτιάξουν ένα στυλό που έγραφε υπό όλες τις συνθήκες:Μέσα σε νερό, πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια, με ή χωρίς βαρύτητα κτλ-κτλ.
Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν απλά μολύβι.Αστικος μυθος http://www.snopes.com/business/genius/spacepen.asp
-
Ο χρήστης GIANNIS-R έγραψε:
Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι πέρα από όλα τα άλλα συν και πλην το τούρμπο 'υπερέχει' στην καθημερινότητα και δρα ως 'αγχολυτικό' για το μέσο οδηγό ο οποίος από τις χαμηλές στροφές έχει αρκετά άλογα να κάνει τις προσπεράσεις του και να κινείται με ένα σβέλτο ρυθμό χωρίς να πρέπει να στροφάρει στο θεό με ότι αυτό συνεπάγεται σε θόρυβο μέσα στην καμπίνα (φυσικά πριν 15-20 χρόνια τα τούρμπο ήταν οι 'Τρομοκράτες' του μέσου οδηγού αλλά πλέον λόγω των ηλεκτρονικών δεν υφίσταται κάτι τέτοιο) . Μπορεί ένας πιο ψαγμένος οδηγός να γουστάρει τα ουρλιαχτά των 8000 στροφών αλλά αυτή είναι προφανώς η μειοψηφία και συνήθως δεν γεμίζουν τα ταμεία για αυτό και τέτοιου είδους προτάσεις είναι πλέον σπάνιες.
:
ο turbo lag to ξεχασες? το στροφαρισμα στο 8εο που αποκαλεσες δεν γινετε οπως στα αυτοκινητα που οδηγας,ενα ελαφρυ πατημα στο γκαζι και δεν εχεις καταλαβει ποτε πηγε στις 5000 στροφες ο κινητηρας του s2000 h' του type-r για αυτο αυτα τα μοτερ λεγονται πολυστροφα....επισης ειναι κ τετραγωνοι κινητηρες ιση διαμετρο εμβολου και ιση διαδρομη 86χ86 ειναι στο type-r αν 8υμαμαι καλα για αυτο τον λογο
αποκαλεσες 8ορυβο τον ηχο του type-r στις 7αρες και στις 8αρες,εγω σου λεω οτι ειναι ο πιο με8υστικος και πορωτικος ηχος που μπορεις να ακουσεις σε εναν κινητητα διλιτρο που ειναι και τερας αξιοπιστιας οπως εχει αποδειχτει....
οσα μπουρια,εξατμισεις + οτι αλλο και να βαλουν τα αλλα αυτοκινητακια,οσο και αν σφικτουν οσο και αν προσπαθησουν ,τον ηχο οροσημο του type-r δεν θα τον βγαλουν ποτε,μονο γελιο θα προκαλεσουν και τιποτα αλλο
Σωστός για το τετράγωνο moteur. Χαρακτηριστικα ένα παράδειγμα στους κινητήρες TS 1.6/1.8/2.0
O πρώτος υπερτερεί όλων στο στροφάρισμα όντας υπερτετραγωνος, ο τρίτος ο δίλιτρος είναι ο πιο ροπάτος όντας υποτετράγωνος και ο 1.8 είναι τετράγωνος όντας η χρυσή τομή.Ναι όντως ο ήχος του 2.0 Vtec είναι πορωτικός για τους 4κύλινδρους και ταιριάζει σε αυτές τις κατασκευές και μόνο. Και αξιόπιστος επίσης.
Το σίγουρο είναι ότι όντως τα περισσότερα αυτοκίνητα παράγουν ήχο για τα πανηγύρια, παντελώς de-καβλέ. Αλλά μην είσαι απόλυτος και για έχεις πιο εμπερηστατωμένο λόγο να ξέρεις και λιιιίγο από παρελθόν, όχι πολύ παλιά. Μια Alfa 33 1.7 16v boxer ακόμη και μαμά κουκουλώνει χαλαρά ένα επίσης μαμά Type-R. Βλέπεις τα 2 διπλά Dell'Orto ακόμη και σήμερα ανασταίνουν νεκρούς. Ενώ αν έχεις επαφή με όλα τα μοντέλα της Alfa ακόμη και σήμερα θα δεις ότι ΟΛΑ έχουν ωραίο και προσεγμένο ήχο και χροιά, από το πιο ταπεινό και φθηνό ως τη ναυαρχίδα της, πράγμα που δεν έχει η Honda σε όλα της τα μοντέλα.
Όλα αυτά σε 4κύλινδρα γιατί αν ανέβω σε κυλίνδρους τότε ο V6 του Busso είναι ότι πιο κοντά σε Ferrari. Eκεί έβαλαν μέσα τον συγχωρεμένο Παβαρότι και τον ξέχασαν. -
Βολβοδία, αφού η Βόλβο ανήκει στη Φορντ, μάλλον της ανήκει και ο κινητήρας!!!
Πέρα από την πλάκα ο onyx πιστεύω πως το έθεσε πολύ σωστά το θέμα. Δεν υπάρχουν καλύτεροι ή χειρότεροι κινητήρες τελικά, απλά υπάρχουν καλύτεροι/χειρότεροι για συγκεκριμένες ανάγκες/χρήσεις. Έτσι λοιπόν και πάνω σε αυτό πιστεύω πως οι τούρμπο είναι καλύτεροι για γενική χρήση κι αυτό επειδή παρέχουν για πολύ μεγαλύτερο φάσμα λειτουργίας πολύ περισσότερη ισχύ από ότι τα ατμοσφαιρικά αδερφάκια τους.
Τώρα στη γρήγορη οδήγηση, εκεί κοντά στους κόφτες, ο VTEC πρέπει να βασιλεύει (έχω την αίσθηση ότι η κουβέντα μας έχει περιοριστεί σε αυτόν τον κινητήρα, άντε και στης M3 καθώς οι άλλοι έχουν πάει από πολλή ώρα στα αποδυτήρια ) αφού ναι μεν κοντά στο όριο της περιστροφής του αποδίδει την ίδια ισχύ με τον τούρμπο (200 άλογα ο ένας, 200 άλογα κι ο άλλος) αλλά λόγω κοντύτερων σχέσεων έχει να τα βάλει με λιγότερο φορτίο (άμεσα εξαρτώμενο από τις σχέσεις ανάμεσα σε άλλα).
Btw η ροπή (Τ) βάση θεωρίας ΕΙΝΑΙ η δύναμη που μπορεί να εφαρμόσει ο κινητήρας (δηλαδή εάν του εφαρμόσουμε ίδιο φορτίο αυτός θα καταφέρει να διατηρήσει τις ίδιες στροφές λειτουργίας του) και τη λέμε ροπή επειδή είναι κυκλική η κίνηση που κάνει ο στρόφαλος στον οποίο αυτή αποδίδεται εν τέλει ενώ η ισχύς είναι η αποδιδόμενη ενέργεια στη μονάδα του χρόνου.
Επίσης την απόδοση ενός κινητήρα και τα χαρακτηριστικά του εγώ θα τα κοιτούσα στο εργαστήριο εξαντλώντας τον στα τεστ κι όχι από φανάρι σε φανάρι! Προσωπική άποψη
Κγμ ο ήχος των άλφα!
-
@busso
ολοι ο boxer κανουν ωραιο ηχο,οχι μονο της alfa!ειναι μοιραιο απο κατασκευης τους να κανουν ωραιο ηχο. εγω προσωπικα προτιμω τον κτηνωδη και βιαιο ηχο απο την κολαση της carrera turbo,αλλα και η 33 1.4 που εχει ενας φιλος μου(με εξατμιση που την κανει να ακουγεται 2 τετραγωνα μακρια ) ειναι πορωτικοςειδικα σε κατι ταξιδια που καναμε πιο παλια,ο ηχος του κινητηρα κυριαρχουσε!!τι κι αν δυναμωναμε τερμα τη μουσικη... στο τελος,επειδη εκανε και ζεστη και ανοιγαμε τα παραθυρα δε μπορουσαμε να ακουμε ο ενας τον αλλο και παραμεναμε αμιλητοι σε ολο το ταξιδι
ωραιο αμαξακι,αλλα εχει ρημαξει.. σε σχεση με τα αντιστοιχα της εποχης που ειχαμε στη παρεα ηταν με διαφορα το καλυτερο!αλλα τα προβληματα,προβληματα
τωρα το κυκλοφορουν χωρις υδραυλικη υποβοηθηση,γιατι βαρεθηκαν να τη φτιαχνουν,αλλαξαν μοτερ,μπαζει κατι νερα οταν βρεχει,το κιβωτιο δουλευει με πατεντα,και το ταμπλο ειναι ετοιμο να πεσει στα ποδια σου,αλλα δε το πετανε
-
τον καλυτερο ηχο τον κανουν οι αμερικανικοι V8
-
τον καλυτερο ηχο τον κανουν οι αμερικανικοι V8Μπαααα πολύ αργοί και τεμπέλικοι κινητήρες. Προτιμώ τους ευρωπαικούς πολύστροφους V8 (πχ Μ3)
-
τον καλυτερο ηχο τον κανουν οι αμερικανικοι V8ειναι ωραιος,αλλα boxer δεν ειναι!
ο ηχος παντως που δε μου αρεσει καθολου,οσο κι αν εχω προσπαθησει, ειναι αυτος των ferrari.. μου θυμιζει μηχανακι.. πολυ εκλεπτυσμενος για τα γουστα μου -
τι λετε ρε παιδια.
http://www.youtube.com/watch?v=T2EfdsEg6j4
ακουστε εδω. -
To Aston Martin το V8 τα σπαει ομως!! Και για να τιμησουμε και το σπιτι μας....κι ο Τ5 τα σπαει απο ηχο σε καταστασεις WOT!!
-
Ο χρήστης GIANNIS-R έγραψε:
**ο turbo lag to ξεχασες? **το στροφαρισμα στο 8εο που αποκαλεσες δεν γινετε οπως στα αυτοκινητα που οδηγας,ενα ελαφρυ πατημα στο γκαζι και δεν εχεις καταλαβει ποτε πηγε στις 5000 στροφες ο κινητηρας του s2000 h' του type-r για αυτο αυτα τα μοτερ λεγονται πολυστροφα....επισης ειναι κ τετραγωνοι κινητηρες ιση διαμετρο εμβολου και ιση διαδρομη 86χ86 ειναι στο type-r αν 8υμαμαι καλα για αυτο τον λογο
Για τα bold: δεν το ξέχασα ΑΛΛΑ ΔΕΝ υφίσταται στη μορφή που ήταν παλιά, όπου κυνηγούσες πεζοδρόμια όταν έμπαινε το τούρμπο. Στον TFSI 200 αλλά και στα πιο αδύναμα αδελφάκια του απλά 'ψάχνεις' να το βρεις το lag. Για την ακρίβεια με έχει 'ενοχλήσει' η 'ατμοσφαιρική' λειτουργία του ! Στα μεγαλύτερα αδέλφια υφίσταται το θέμα αλλά αν θέλεις άλογα θέλεις μεγαλύτερη τουρμπίνα το όποίο έχει αυτό το 'πρόβλημα'. Το οποίο φυσικά προσπαθεί να 'λύσει' η Πόρσε με το πρώτο τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας σε ευρεία παραγωγή στην τούρμπο. Οπότε σε λίγα χρόνια είναι δεδομένο ότι τα VW,AUDI Κλπ θα είναι με μεταβλητή γεωμετρία λύνοντας πολλά προβλήματα.
Για τα 'πλάγια': ΔΕΝ διαφωνώ! Όταν βρω κανένα Type-R το ακολουθώ για λίγο για να ακούω το μοτέρ από πίσω (αν το πηγαίνει όπως πρέπει φυσικά!) Αλλά αυτό ισχύει ΜΟΝΟ για το μερακλή οδηγό όμως ! Βρες μου εσύ μια μάνα, ένα πατέρα 65+, μια γκόμενα, ένα θείο που να 'γουστάρει' να κάνει 400 'γρήγορα' χλμ στην εθνική με αυτό τον ήχο. Για αυτό μίλησα ΚΑΙ για επιβάτες ΚΑΙ για μέσο οδηγό. Αν είμαι μόνος μου φυσικά και γουστάρω και αυτόν αλλά και ανάλογους ήχους από κινητήρες. Ίσως βέβαια και η φτερώτη ενός τούρμπο με τις δεκάδες χιλιάδες στροφές ανά λεπτό και οι 'πυροβολισμοί' μιας ανοικτής σκάστρας να έχουν και αυτοί μια κάποια γοητεία για κάποιους. Έχει τύχει να είμαι πεζός στην Μεσογείων και να δω (σε διαφορετικούς χρόνους) μια Λάμπο να φεύγει του σκοτωμού (τρομερός ήχος φυσικά) αλλά και ένα Ιμπρέζα να φευγει πάλι του σκοτωμού (μπόξερ , τούρμπο μεγέθους πλυντηρίου προφανώς, και πυροβολισμοί 1η-2α, 2ά-3η, 3η-4η) . Εδώ ήταν 'Τρομοκρατικός' ήχος ! Θέμα γούστου είναι όλα αυτά !
Για τα υπογραμμισμένα : περίπου αναφέρθηκα και πιο πάνω. Ωραίες και γοητευτικές είναι οι 8αρες ωραία και γοητευτικά είναι και κάποια άλλα.
Edit : @ GB , όντως οι Αλφα είχαν από παλιά αλλά και σήμερα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ήχο. Είναι προφανές ότι τους απασχολεί αρκετά το θέμα κατά το σχεδιασμό των αυτοκινήτων.
-
....'πρόβλημα'. Το οποίο φυσικά προσπαθεί να 'λύσει' η Πόρσε με το πρώτο τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας σε ευρεία παραγωγή στην τούρμπο....Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να εννοούσες το παρακάτω: προσπαθεί να 'λύσει' η Πόρσε με το πρώτο τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας σε **βενζινοκινητήρα **σε ευρεία παραγωγή στην τούρμπο
-
εννοειται!αφου ειπαμε, ειναι τεχνολογια απο φορτηγα με αμφισβητουμενο pedigree
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
....'πρόβλημα'. Το οποίο φυσικά προσπαθεί να 'λύσει' η Πόρσε με το πρώτο τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας σε ευρεία παραγωγή στην τούρμπο....
Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να εννοούσες το παρακάτω: προσπαθεί να 'λύσει' η Πόρσε με το πρώτο τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας σε **βενζινοκινητήρα **σε ευρεία παραγωγή στην τούρμπο
Aυτό εννοούσα ντε, μη βαράς !
Ο πρώτος βενζίνης με μεταβλητή γεωμετρία φτερωτής δεν είναι η έγραψα ανοησία? Έτσι είχα διαβάσει. Αν ισχύει υπάρχει από κάποιον άλλον άλλη εφαρμογή ή παραμένει και μοναδικός προς το παρόν ?
-
....'πρόβλημα'. Το οποίο φυσικά προσπαθεί να 'λύσει' η Πόρσε με το πρώτο τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας σε ευρεία παραγωγή στην τούρμπο....
Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να εννοούσες το παρακάτω: προσπαθεί να 'λύσει' η Πόρσε με το πρώτο τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας σε **βενζινοκινητήρα **σε ευρεία παραγωγή στην τούρμπο
Aυτό εννοούσα ντε, μη βαράς !
Ο πρώτος βενζίνης με μεταβλητή γεωμετρία φτερωτής δεν είναι η έγραψα ανοησία? Έτσι είχα διαβάσει. Αν ισχύει υπάρχει από κάποιον άλλον άλλη εφαρμογή ή παραμένει και μοναδικός προς το παρόν ?
Ετσι είναι, η 997 turbo (& GT2) είναι τα πρώτα που αφοδιάζονται με turbo πτερυγίων μεταβλητής γεωμετρίας (variable turbo geometry: VTG) ...
Tώρα για το lag των τούρμπο κινητήρων, απλά πρέπει κανείς να ξεχάσει ότι υπάρχει στη σύγχρονη εποχή, και ιδιαίτερα στους TFSI, όπου από τις 1500rpm έχεις διαθέσιμη δύναμη να κινείσαι με μία σχέση επάνω ... Ακόμα και πριν μπεί για τα καλά το τούρμπο στο παιχνίδι, η υψηλή συμπίεση (σε επίπεδα ατμοσφαιρικών συμβατικού ψεκασμού κινητήρων) και ο άμεσος ψεκασμός δίνουν αρκετή δύναμη που δεν έχει να ζηλέψει πολλά από έναν αντίστοιχου κυβισμού ατμοσφαιρικό κινητήρα συμβατικού ψεκασμού... Παρόμοιας φιλοσοφίας μοτέρ είναι και τα νέα άμεσου ψεκασμού+τούρμπο της PSA/BMW 1.6T (Peugeot 207 GT, RC, 308, Citroen C4) και μεγάλου κυβισμού ΒΜW 3.0 biturbo (135i, 335i, X6-40i) όπου εδώ βέβαια τα πολλά κυβικά, ο άμεσος ψεκασμός+ψηλή συμπίεση (10.2:1) και οι πολύ μικρές τουρμπίνες (χ2) εξαλείφουν το lag ...!!!
-
τι λετε ρε παιδια.
http://www.youtube.com/watch?v=T2EfdsEg6j4
ακουστε εδω.Απίστευτος ήχος... Πραγματικά ζήλεψα τον ιδιοκτήτη του...
(αν και ένας αντίστοιχος ευρωπαϊκός ίσως ακουγόταν καλύτερα... )
Υπερπλήρωση ή Ατμοσφαιρα ?