-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
E δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα!
Πιστευω ο Compresor ειναι ο καλυτερος συμβιβασμος , επειδη εχω οδηγησει mini cooper S το λεω.Εχεις οδηγήσει και το επόμενο που φοράει το turbo μοτερ;
Εκει να δεις γούστα.
Πάντως απο θόρυβο το κομπρεσοράτο ηταν
Oχι δυστυχως δεν εχω καποιο φιλο που να το εχει
Αλλα εχω ακουσει οτι παει παρα πολυ καλα και μαλιστα αρκετα καλυτερα απο το compressarato.Καλα ο θορυβος του compressor ειναι τελειος , αν και μεσα απο το αυτοκινητο δεν ακουγεται πολυ.Απο εξω ομως
-
+shelby
Όχι ότι η GT με χάλασε.
Οπότε απαντάω ατμοσφαιρικό V8, τουλάχιστον από αυτά που έχω οδηγήσει.
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
επιλογη μπιτουρμπο δεν υπαρχει για να τα σπαει ??????Η ετσι η ψηφοφορια θα γινει εταιρικη ?
Εννοειται οτι το μελλον στα μεγαλα μοτερ ειναι ο V8 biturbo που φορανε τα καινουρια ΒΜW M...
τι να πουνε μπροστα στον V10 της audi
580 αλογα απο τις 6250 μεχρι τις 6700 και 65 Νm ροπης απο τις 1500 μεχρι τις 6250
τα υπολοιπα μπορουν να τρεξουν να κρυφτουν τρομαγμενα
ασχετο..
ειδα σημερα σε ενα special του top gear πως στεκεται το r8 V10 κοντρα στην 997 turbo και πανε σχεδον μαζι με λιγο καλυτερη εκκινηση θα μπορουσε να ειχε φυγει μπροστα , γιατι παρα το χειροτερο ξεκινημα, αρχισε να μαζευει
ετσι θα τη σκεφτομουν την ατμοσφαιραβεβαια με τοσο περισσοτερα κυβικα θα καιει τα κερατα του, δεν ξερω αν συμφερει
-
Αν και όλοι οι κατασκευαστές έχουν ατμοσφαιρικά μοντέλα στην παραγωγή τους, λίγες είναι οι εταιρείες που επιμένουν σε αυτά και είναι χρήσιμο να τις παραθέσουμε (τα main brands δηλαδή και όχι τους ακόλουθους) :
Φερράρι, Τουότα, Λάντα , Μάζντα, Σουζούκι και Χόντα αν και η τελευταία έχει αρχίσει να το μαγαρίζει, απλά δεν έχει φέρει ακόμη μοντέλα turbo σε ευρώπη. Σε μεταβατικό στάδιο βρίσκονται οι Κορεάτες, επενδύουν πολλά στον άμεσο ψεκασμό αλλά μάλλον θα μπουν και αυτοί για τα καλά στο χορό της υπερπλήρωσης.
Δεν είναι και λίγοι δηλαδή, αλλά το εντυπωσιακό είναι η πανσπερμία τους αφού καλύπτουν όλο το φάσμα της αγοράς, και φτηνά και μεσαία και ακριβά και σπορ, και εκτός.Δεν είμαι μάντης, αλλά δεν θα ποντάριζα εύκολα ότι σε 10 χρόνια π.χ. θα χαθεί η ατμόσφαιρα από τα βενζινοκίνητα, δοθέντος μάλιστα ότι τα τούρμπο ήλθαν και παρήλθαν κάποτε εν είδη μόδας.
Από την άλλη μεριά δεν θα έλεγα και ότι τα τούρμπο θα χαθούν. Είναι δεδομένη η ικανότητά τους να βγάζουν εύκολα αλόγατα, και αυτό έχει πάντα τη χρησιμότητά του. -
Μπορεί τα ιαπωνικά βενζίνης να είναι κυρίως ατμοσφαιρικά αλλά στην Ιαπωνία παράγεται και κυκλοφορεί ένας τεράστιος αριθμός από μικρούς κινητήρες, μέχρι 600 κυβικά με τούρμπο. Οπότε την τεχνολογία την έχουν, γιατί δεν την χρησιμοποιούν περισσότερο δεν ξέρω, ίσως αυτοί ξέρουν, ίσως είναι διαφορά νοοτροπίας, ίσως γιατί απλά δεν τους χρειάζεται (στα 600ράκια υπάρχει περιορισμός κυβικών).
Ο OUZO και κάποιος άλλος κάνει σύγκριση του ατμοσφαιρικού του πριν και μετά την προσθήκη τούρμπο. Μεγάλη αδικία και άστοχη η σύγκριση. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις μπορεί να γίνει σχετικά δίκαια σύγκριση, νομίζω στην Audi πρέπει να μπορεί που ίδιο μοντέλο έβγαινε είτε με τούρμπο είτε ατμοσφαιρικό με περισσότερα κυβικά και περίπου αντίστοιχη ισχύ-ροπή.
Δεν είχα ποτέ ούτε έχω οδηγήσει κανονικά αυτοκίνητο υπερσυμπιεσμένο οπότε πραγματικά δεν μου είναι εύκολο να αποφασίσω. Αναγνωρίζω φυσικά την ικανότητα των υπερσυμπιεσμένων να παρακάμπτουν το υπάρχον φορολογικό μας σύστημα (και τον τρόπο μέτρησης κατανάλωσης και CO2) και δεν τίθεται θέμα επ' αυτού όπως και επί της ευκολίας οδήγησης ενός οικογενειακής ρύθμισης τούρμπο που θα καλύπτει >90% των αναγκών μετακίνησης. Όμως κάποιες απόψεις σχετικά με την συμπεριφορά τους σε πιο σπορτίφ τρόπο οδήγησης με βάζουνε σε σκέψεις για την υποτιθέμενη ολοκληρωτική υπεροχή τους... καθώς και το ότι ακόμα βγαίνουν εξαιρετικοί ατμοσφαιρικοί... Επίσης μερικά από αυτά που κατάλαβα σχετικά με την καμπύλη απόδοσης από το θέμα Ροπή κι επιτάχυνση με έκαναν να βλέπω με μεγαλύτερη εκτίμηση τους ατμοσφαιρικούς.
Από τα λεγόμενα του SV2 εμένα μου προκύπτει ότι αν είναι καλά φτιαγμένα και ταιριασμένα (και ξεφύγουμε από την παρωπίδα των κυβικών) ένα αυτοκίνητο μπορεί να είναι πολύ καλό και πολύ ευχάριστο είτε έτσι είτε αλλιώς. -
Μπορεί τα ιαπωνικά βενζίνης να είναι κυρίως ατμοσφαιρικά αλλά στην Ιαπωνία παράγεται και κυκλοφορεί ένας τεράστιος αριθμός από μικρούς κινητήρες, μέχρι 600 κυβικά με τούρμπο. Οπότε την τεχνολογία την έχουν, γιατί δεν την χρησιμοποιούν περισσότερο δεν ξέρω, ίσως αυτοί ξέρουν, ίσως είναι διαφορά νοοτροπίας, ίσως γιατί απλά δεν τους χρειάζεται (στα 600ράκια υπάρχει περιορισμός κυβικών).
Εδώ μιλάμε για μεγάλη ιδιαιτερότητα. Η χρήση των τούρμπο από τα ιαπωνικά εργοστάσια περιορίζεται συνήθως είτε σε μικρά αυτοκίνητα πόλης κλάσης Κ που παίζουν μόνο στη δικιά τους αγορά, είτε σε μεγαλύτερα αλλά καθαρά σπορ επιδόσεων π.χ. Ιμπρέζα, Έβο, GT-R.
Τα κάπως πιο καθημερινά υπετροφοδοτούμενα σπανίζουν, π.χ. υπάρχει ένα Honda/Acura SUV αλά CRV στην αμερική, το γνωστό Colt CZ-T ή μερικά που διατίθενται μόνο στην ιαπωνική αγορά όπως το ντόπιο Αvensis ή το Corolla compressor.
Η πλάκα είναι ότι στην Ιαπωνία υπάρχουν κάποια από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής υπετροφοδοτών, τα οποία προμηθεύουν εκτός από τους ντόπιους και όλο τον κόσμο π.χ. Mitsubishi Heavy Industries Ltd, IHI, Hitachi και Toyota.
Τι τρέχει? -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Φερράρι, Τουότα, Λάντα , Μάζντα, Σουζούκι και Χόντα αν και η τελευταία έχει αρχίσει να το μαγαρίζει, απλά δεν έχει φέρει ακόμη μοντέλα turbo σε ευρώπη. Σε μεταβατικό στάδιο βρίσκονται οι Κορεάτες, επενδύουν πολλά στον άμεσο ψεκασμό αλλά μάλλον θα μπουν και αυτοί για τα καλά στο χορό της υπερπλήρωσης.
Η Mazda έχει σαν κορυφαίες εκδόσεις των 3 και 6 τα MPS που φέρουν υπερπλήρωση και μάλιστα... βαριάς μορφής καθώς είναι απ τα πλέον παραδοσιακά τούρμπο με μπόλικο lag χαμηλά ενώ απ τις 2500 στροφές και πάνω σκοτώνουν
Εδώ μιλάμε για μεγάλη ιδιαιτερότητα. Η χρήση των τούρμπο από τα ιαπωνικά εργοστάσια περιορίζεται συνήθως είτε σε μικρά αυτοκίνητα πόλης κλάσης Κ που παίζουν μόνο στη δικιά τους αγορά, είτε σε μεγαλύτερα αλλά καθαρά σπορ επιδόσεων π.χ. Ιμπρέζα, Έβο, GT-R.
Η Μitsu γενικώς καλά το πάει, καθώς παίζει τουρμπίνα σε Colt, Evo και έπαιζε και στο προηγούμενο Outlander. Αλλά γενικώς τα Γιαπώνια έχουν την υπερτροφοδότηση για σπορ κατασκευές και δεν την χρησιμοποιούν με τον 'ευρωπαϊκό' τρόπο της φιλικότητας στη χρήση με ροπή απ τις 1800 στροφές.
-
Είναι γεγονός για τη Μάζντα, αναγράφηκε εκ παραδρομής και δεν μπήκα στον κόπο να το διορθώσω.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Είναι γεγονός, αναγράφηκε εκ παραδρομής και δεν μπήκα στον κόπο να το διορθώσω.Ναι μωρέ, χαλαρά.
Πάντως οι γιαπωνέζικοι τουρμποκινητήρες είναι σε γενικές γραμμές πιο αξιόπιστοι απ τους ευρωπαϊκούς, όπως συμβαίνει αντίστοιχα και με τους ατμοσφαιρικούς τους δλδ.
Οπότε δεν μπορεί να πει κανείς ότι τα γιαπώνια αποφεύγουν την υπερτροφοδότηση λόγω φόβου αξιοπιστίας. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Οπότε δεν μπορεί να πει κανείς ότι τα γιαπώνια αποφεύγουν την υπερτροφοδότηση λόγω φόβου αξιοπιστίας.Αν τα υπερτροφοδοτούμενα γιαπωνέζικα είναι λιγότερο αξιόπιστα από τα ατμοσφαιρικά γιαπωνέζικα.... τότε βεβαίως και μπορεί!
-
δηλαδή τίθεται θέμα για υπερπληρωμένη ατμόσφαιρα(Ελλάδα) ή τσίπικη τουρμποκομπρεσσορίλα?
εκτός από κάτι ωραιότατες (κι ακριβοπληρωμένες) κομπρεσαρισμένες ή τουρμπισμένες μεγάλες ατμόσφαιρες (SL55AMG, SL63AMG, 335i etc)
διαλέγω λίγο από όλα με λίγα λόγια!
-
Ατμόσφαιρα!!
Για τον ίδιο λόγο που επιλέγω πάντα χειροκίνητο κιβώτιο -ναι! στην κίνηση της πόλης μαζοχίζομαι κι εγώ με το πάτα άσε του συμπλέκτη- αντί για τα ημιαυτόματα (που τα κάνουν όλα και συμφέρουν όπως και τα τουρμπισμένα μοτέρ). Απλά είναι άλλη αίσθηση.
Είναι καθαρά θέμα επιλογής.Ερώτηση: Τα Renault Clio Sport, Type-R, S2000, Celica T-Sport (για M3, Μ5, F1 δεν μιλάω γιατί είναι λίγο απρόσιτα στον μέσο οδηγό τιμολογιακά), θα ήταν τα ίδια με τούρμπο;
Παρατήρηση: Για το ίδιο λόγο που η Porsche GT3 θεωρείται καλύτερη οδηγικά από την Turbo και την GT2. Χαμηλότερο βάρος. Μικρότερη αδράνεια. Πιο απλό κατασκευαστικά μοτέρ που στροφάρει ψηλά και όποιος αντέξει. (οκ αυτά κι αν είναι απρόσιτα!!)
-
η M5 θα ερθει μαλλον με διπλα turbo
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
δηλαδή τίθεται θέμα για υπερπληρωμένη ατμόσφαιρα(Ελλάδα) ή τσίπικη τουρμποκομπρεσσορίλα?εκτός από κάτι ωραιότατες (κι ακριβοπληρωμένες) κομπρεσαρισμένες ή τουρμπισμένες μεγάλες ατμόσφαιρες (SL55AMG, SL63AMG, 335i etc)
Η SL63 είναι ατμοσφαιρική. Επίσης τί εννοείς με το όρο τουρμπισμένη ατμόσφαιρα;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
δηλαδή τίθεται θέμα για υπερπληρωμένη ατμόσφαιρα(Ελλάδα) ή τσίπικη τουρμποκομπρεσσορίλα?
εκτός από κάτι ωραιότατες (κι ακριβοπληρωμένες) κομπρεσαρισμένες ή τουρμπισμένες μεγάλες ατμόσφαιρες (SL55AMG, SL63AMG, 335i etc)
Η SL63 είναι ατμοσφαιρική. Επίσης τί εννοείς με το όρο τουρμπισμένη ατμόσφαιρα;
δεν εχει 2 κομπρεσσορες???????????
-
Όχι! Η SL55 είχε Kompressor. Όλα τα AMG 63 είναι ατμοσφαιρικά.
-
αν δεν κανω λαθος αυτοκινητο με 2 μηχανικους υπερσυμπιεστες(κομπρεσσορες) δεν υπηρξε ποτε κ δεν ειναι κ τεχνικως εφικτο να υπαρξει(βεβαιως μπορει να κανω κ λαθος γιατι δεν ειμαι μηχανολογος μηχανικος)..
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όχι! Η SL55 είχε Kompressor. Όλα τα AMG 63 είναι ατμοσφαιρικά.http://www.mercedes-amg.com/v855lkompressor.html#/6-3l-v8
σωστοςαν δεν κανω λαθος αυτοκινητο με 2 μηχανικους υπερσυμπιεστες(κομπρεσσορες) δεν υπηρξε ποτε κ δεν ειναι κ τεχνικως εφικτο να υπαρξει(βεβαιως μπορει να κανω κ λαθος γιατι δεν ειμαι μηχανολογος μηχανικος)..
http://www.mercedes-amg.com/v855lkompre ... kompressor
αν και δεν ξερω γενικα αλλα για την amg σωστος -
πιθανως να μπερδευτηκες στιγμιαια με τα 65 που γραφουν στο πλαι μπιτουρμπο εκει που τα αλλα εγραφαν κομπρεσσορ κ να εκανες ενα συνδυασμο δηλαδη ->μπικομπρεσσορ
-
Ferrari F430 Bi-Compressor EvoluzioneThe 4.3-litre V8 engine is that powers the 482kW Novitec-tuned Ferrari F430 is somewhat of a rarity in the automotive world. It's a twin supercharged and intercooled system.
Twin turbo applications are far more common than twin superchargers, and it's interesting to note that Novitec has set them up to deliver a low-boost hit of just 5.5 psi (0.38 bar). But even with this low boost pressure, the twin supercharger system hikes power and torque considerably.
Αντε ρε Αλέξανδρε...περίμενα ως ειδικός φεραρολόγος να το πεις εσύ
Υπερπλήρωση ή Ατμοσφαιρα ?