Εγώ απορώ γιατί αμέσως θίχτηκαν κάποιοι με το θέμα. Αστείο είναι, πλάκα έχει (έξυπνη ιδέα και παρουσίαση αυτής), πάμε παρακάτω..
Latest posts made by v-tec_killer
-
RE: Scoop: Η νέα σειρά κινητήρων του Group Vag
-
RE: Citroen C2 "vs" Nissan Micra εντυπώσεις
Εμείς έχουμε ένα Nissan Micra 1.2 '06.
- Αρκετά κοντό κιβώτιο (με 2 άτομα και 4η ανεβαίνω την ανηφόρα για Πανόραμα!! και πάντα με πολύ φυσιολογικές ταχύτητες)
- Πολύ πρακτικό
- Διασκεδαστικό οδηγικά (σαν παιχνίδι είναι όπως και το προηγούμενο Micra '96 που είχαμε)
- Πολύ καλό τιμόνι
- Επιδόσεις (αναλογικά με το μοτέρ που φοράει)
- Καδένα
- Κιβώτιο που ''σκαλώνει'' στις γρήγορες αλλαγές
- Θορυβώδης κινητήρας
- Λίγο φαρδύ (σε σχέση με το προηγούμενο Micra που είχαμε και πραγματικά ''τρύπωνε'' παντού)
- Λίγο τριζάτο σε ορισμένα σημεία
- Θα προτιμούσα λίγο πιο προοδευτικά φρένα
- Λίγο τσιμπημένη κατανάλωση αν το πιέσεις. Αλλά τίποτα πέραν του φυσιολογικού.
Κατά τα άλλα από μένα συστήνεται. Πολύ καλό αυτοκίνητο πόλης με αρκετές δυνατότητες για διαδρομές εκτός αυτής. Συμβουλή: αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για την αγορά του 1.4, το 1.2 θα σε καλύψει. Οι διαφορές στις επιδόσεις μεταξύ τους είναι αρκετά μικρές.
-
RE: Υπερπλήρωση ή Ατμοσφαιρα ?
Ατμόσφαιρα!!
Για τον ίδιο λόγο που επιλέγω πάντα χειροκίνητο κιβώτιο -ναι! στην κίνηση της πόλης μαζοχίζομαι κι εγώ με το πάτα άσε του συμπλέκτη- αντί για τα ημιαυτόματα (που τα κάνουν όλα και συμφέρουν όπως και τα τουρμπισμένα μοτέρ). Απλά είναι άλλη αίσθηση.
Είναι καθαρά θέμα επιλογής.Ερώτηση: Τα Renault Clio Sport, Type-R, S2000, Celica T-Sport (για M3, Μ5, F1 δεν μιλάω γιατί είναι λίγο απρόσιτα στον μέσο οδηγό τιμολογιακά), θα ήταν τα ίδια με τούρμπο;
Παρατήρηση: Για το ίδιο λόγο που η Porsche GT3 θεωρείται καλύτερη οδηγικά από την Turbo και την GT2. Χαμηλότερο βάρος. Μικρότερη αδράνεια. Πιο απλό κατασκευαστικά μοτέρ που στροφάρει ψηλά και όποιος αντέξει. (οκ αυτά κι αν είναι απρόσιτα!!)
-
RE: Ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη φωνή της ροκ εποχής; (ΝΟΝ ΜΟUFA)
Ian GIllan.
Γιατί στα 63 του συνεχίζει να έχει φωνάρα, να είναι προσιτός και όχι βεντέτα και να είναι πολύ πιο δραστήριος από πολλούς άλλους αρκετά νεότερούς του..
Στο κάτω κάτω μερικοί δεν το βάζουν κάτω ποτέ.Γιατί κάνουν απλά αυτό που τους αρέσει.. -
RE: :: Περί κινητών τηλεφώνων :: [#4]
Αυτό δεν μπορώ να στο πω με βεβαιότητα. Ίσως. Ίσως και όχι γιατί απλά το κινητό συνεχίζει να είναι κοντά στο σώμα (πιο μακριά από το μήκος του καλωδίου δεν μπορεί να πάει). Απλά το Βluetooth hands free είναι πιο ασφαλές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το έχεις ανοιχτό μέρα νύχτα μήπως και σε πάρει κανείς τηλέφωνο. Αυτά.
-
RE: :: Περί κινητών τηλεφώνων :: [#4]
car_crazy το έθεσες πολύ σωστά. (Η καλύτερη δηλαδή χρήση είναι με κάποιο Hands free έχοντας το κινητό σε απόσταση τουλάχιστον 30 εκατοστών μακριά μας.)
Αυτό που λες για τα Bluetooth hands free δεν είναι απολύτως σωστό. Να στο εξηγήσω: Η ισχύς του Bluetooth class 2 που χρησιμοποιούν όλα τα κινητά σήμερα είναι της τάξεως του ~1mW. Δηλαδή η εκπεμπόμενη ισχύς είναι 3 τάξεις μεγέθους χαμηλότερη σε σχέση με τα π.χ. 1.31 W/kg που εκπέμπουν κάποια κινητά. Εργαστηριακά πειράματα δείξαν ότι η ακτινοβολία με ενσύρματο hands free είναι 2 τάξεις μεγέθους χαμηλότερη (100 φορές μικρότερη) και με Bluetooth hands free 3 τάξεις μεγέθους χαμηλότερη (1000 φορές μικρότερη). Όλα αυτά προυποθέτουν όμως ότι το κινητό βρίσκεται μακριά από το σώμα μας όταν μιλάμε. Σκεφτείτε μόνο ότι η εμβέλεια του Bluetooth class 2 είναι γύρω στα 10 μέτρα... Φωτογραφία με καποιες ενδεικτικές μετρήσεις από πείραμα:
http://www.detsis.net/system/files?file ... iation.jpg -
RE: :: Περί κινητών τηλεφώνων :: [#4]
Χωρίς παρεξήγηση, αλλά εκτός από το δάσος πρέπει να βλέπουμε και το δέντρο μιας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του. Όπως και με την ακτινοβολία.
Το HTC Diamond είναι πολύ καλό κινητό, αλλά με το sar να παίζει στο 1.31 w/kg, χμ...εγώ θα το σκεφτόμουν αρκετά πριν προχωρήσω σε ενδεχόμενη αγορά του. -
RE: :: Περί κινητών τηλεφώνων :: [#4]
Επειδή πολλά πράγματα στο Forum τείνουν να γελοιοποιούνται, θέλω να προσθέσω 2-3 πράγματα:
0. Με το sar και την υπόθεση ακτινοβολία των κινητών, ασχολούμαι γύρω στα 7 χρόνια. Έχω παρουσιάσει κάποιες εργασίες σχετικές με το θέμα σε επιστημονικούς χώρους και μη. Τα περί sar και τα περί απορρόφησης από τον ανθρώπινο ιστό δεν αποτελούν μύθο, ούτε προσωπικό κόλλημα. Για κάποιο λόγο υπάρχουν αυτοί οι δείκτες.- Το SAR χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της έκθεσης του σώματος στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από κινητά τηλέφωνα. Πιο συγκεκριμένα, μας δείχνει τον ρυθμό απορρόφησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπεται από μια ηλεκτρονική συσκευή, από τον ανθρώπινο ιστό. Στην Ευρ. Ενωση και στην Ιαπωνία το όριο αυτό έχει θεσπιστεί στα 2 Watt (W) ανά κιλό σωματικού βάρους, ενώ στη Β. Αμερική και στην Αυστραλία το όριο είναι χαμηλότερο και είναι 1,6 W ανά κιλό. Θα μου πείτε γνωστά όλα αυτά γιατί μας τα λες; Μια διευκρίνιση: Όταν λέμε ότι ένα κινητό έχει sar π.χ.0.87 w/kg, εννοούμε ότι αυτή την τιμή sar μας την δίνει μόνο όταν εκπέμπει στην μέγιστη ισχύ του (δλδ. Όταν δεν έχουμε καλό σήμα, όταν βρισκόμαστε πάνω σε μεταφορικό μέσο που κινείται, κτλ.) Όχι συνέχεια. Αυτό συμβαίνει γιατί το επίπεδο της ακτινοβολίας που εκπέμπει ένα τηλέφωνο εξαρτάται άμεσα από την απόσταση που το χωρίζει από την πλησιέστερη κεραία (σταθμό βάσης) του δικτύου.
- Για όλους εσάς που χρησιμοποιείτε Hands free (ασύρματο –Bluetooth- είτε ενσύρματο) και νομίζετε ότι έχετε το κεφάλι σας ήσυχο: (απόσπασμα από εργασία:)
Έστω και μικρή αύξηση της απόστασης του κινητού τηλεφώνου από το σώμα μας μειώνει σημαντικά την έκθεσή μας σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Έτσι, χρησιμοποιώντας τα εξαρτήματα αυτά σίγουρα μειώνουμε την έκθεση του κεφαλιού μας. Αν όμως χρησιμοποιούμε τα εξαρτήματα αυτά έχοντας το κινητό τηλέφωνο κολλημένο στο σώμα μας, όπως σε κάποια τσέπη, το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι να μεταφέρουμε την έκθεση από το κεφάλι σε κάποιο άλλο μέρος του σώματός μας. Τα ενσύρματα εξαρτήματα αποδέσμευσης των χεριών επιτρέπουν να περνούν μόνο οι ακουστικές συχνότητες που είναι απαραίτητες για να ακούμε και να μιλάμε. Δεν αναμεταδίδουν δηλαδή τα εξαρτήματα αυτά την ακτινοβολία στο κεφάλι μας. Ακόμα τα ασύρματα εξαρτήματα τεχνολογίας Bluetooth εκπέμπουν πολύ μικρότερη ακτινοβολία απ' ότι ένα κινητό τηλέφωνο, επειδή η απόσταση ανάμεσα στο ακουστικό Bluetooth και το κινητό τηλέφωνο είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με την απόσταση ανάμεσα στο κινητό τηλέφωνο και στο σταθμό βάσης. Έτσι, η επιβάρυνση του κεφαλιού από τη χρήση τους είναι πάρα πολύ μικρότερη σε σχέση με αυτή που θα υπήρχε αν χρησιμοποιούσε απευθείας το κινητό τηλέφωνο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η ισχύς εκπομπής των συσκευών Bluetooth είναι της τάξης του 1mW στη συχνότητα των 2,45GHz. Βέβαια σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι να έχουμε το κινητό μακριά από το σώμα, τουλάχιστον τριάντα εκατοστά όταν μιλάμε. - Με την έλευση των κινητών 3ης γενιάς, έχει παρατηρηθεί μια περίεργη αύξηση στο sar των αντίστοιχων μοντέλων που την υποστηρίζουν.
- Το πιο σημαντικό είναι ότι κατά 90% παίζει ρόλο η χρήση που κάνουμε στο κινητό (πόση ώρα μιλάμε κάθε μέρα, αν μιλάμε σε περιοχές που έχουμε καλό σήμα ώστε το κινητό μας να εκπέμπει στην χαμηλότερη δυνατή ισχύ, αν χρησιμοποιούμε κάποιου είδους hands free, κτλ.) παρά η ακτινοβολία που εκπέμπει κάθε κινητό ξεχωριστά.
Το κακό είναι ότι στην σημερινή εποχή έχουμε την γνώση στην διάθεσή μας, αλλά τείνουμε να την αγνοούμε.
Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να δείτε την εκπομπή “Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα” που είχε προβληθεί στις 4 Ιουλίου 2006. Με λίγο ψάξιμο θα την βρείτε. Τιτλοφορείται ως: Ο Άνθρωπος Πειραματόζωο. Θα ακούσετε και θα δείτε τρελά πράγματα στο δεύτερο μισό της εκπομπής που αναφέρεται στα κινητά. Αν μετά από όλα αυτά νομίζετε ότι όλα αποτελούν θεωρίες συνομωσίας, εδώ είμαι να μιλήσουμε.
Φιλικά. -
RE: :: Περί κινητών τηλεφώνων :: [#4]
Χωρίς να θέλω να θίξω καμία εταιρία όπως η Sony Ericsson -της οποίας τα κινητά παρότι είναι πολύ καλά έχουν στην πλειοψηφία τους τεράστιους δείκτες sar-, τι σου άρεσε στο συγκεκριμένο κινητό τόσο πολύ που σε έκανε να παραβλέψεις το sar του: 1.37 w/kg, το οποίο είναι εξωφρενικά υψηλό?
Καλή η τεχνολογία, αλλά η υγεία είναι πάνω από όλα.
Φιλικά.