-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
- Το οικονομικο. Βαλτε εδω οχι μονο την αγορα της, αλλα και την συντηρηση. Συνηθως οποιος σκεφτεται για 316 δεν του τρεχουν κ απ'τα μπατζακια. Μπορει λοιπον να'ναι σαπια bmw οσον αφορα επιδοσεις, αλλα παραμενει μια BMW και δεν πληρωνεις για BMW μονο οταν την αγορασεις, αλλα και στα service
Εγώ πάλι λέω ότι ξεχνάς το service
Έχω το αυτοκίνητο από τον Αύγουστο 2007 και μόνο λάδια έχω αλλάξει. Ούτε φίλτρα, ούτε τακάκια (αυτά κι αν αργούν ακόμα) ούτε τίποτε άλλο. Συνεργείο για προβλήματα είναι μια εντελώς άγνωστη λέξη.Δεν εχω κανενα απολυτως λογο να μη σε πιστεψω, αλλα μπορεις να δωσεις εσυ εγγυηση οτι επειδη η δικια σου ειναι αξιοπιστη, οποιαδηποτε BMW 1 δεν θα παρουσιασει προβλημα, ειδικα εφοσον μιλαμε για μεταχειρισμενη και δη εταιρικη;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
- Το οικονομικο. Βαλτε εδω οχι μονο την αγορα της, αλλα και την συντηρηση. Συνηθως οποιος σκεφτεται για 316 δεν του τρεχουν κ απ'τα μπατζακια. Μπορει λοιπον να'ναι σαπια bmw οσον αφορα επιδοσεις, αλλα παραμενει μια BMW και δεν πληρωνεις για BMW μονο οταν την αγορασεις, αλλα και στα service
Εγώ πάλι λέω ότι ξεχνάς το service
Έχω το αυτοκίνητο από τον Αύγουστο 2007 και μόνο λάδια έχω αλλάξει. Ούτε φίλτρα, ούτε τακάκια (αυτά κι αν αργούν ακόμα) ούτε τίποτε άλλο. Συνεργείο για προβλήματα είναι μια εντελώς άγνωστη λέξη.Δεν εχω κανενα απολυτως λογο να μη σε πιστεψω, αλλα μπορεις να δωσεις εσυ εγγυηση οτι επειδη η δικια σου ειναι αξιοπιστη, οποιαδηποτε BMW 1 δεν θα παρουσιασει προβλημα, ειδικα εφοσον μιλαμε για μεταχειρισμενη και δη εταιρικη;
Nope! Nobody could
Γενικότερα μεταχειρισμένα ΜΟΝΟ από γνωστό ...ειδικά αν είναι να δώσεις 20Κ ευρώ.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
- Δεν πουλαει οση μουρη χρειαζεται. Ναι, ειναι BMW. Ομως ολοι θα ξερουν τι γυφτουλας εισαι που αγορασες την 116 και οχι πχ την 120.
ωραια αντιληψη εχεις.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
- Δεν πουλαει οση μουρη χρειαζεται. Ναι, ειναι BMW. Ομως ολοι θα ξερουν τι γυφτουλας εισαι που αγορασες την 116 και οχι πχ την 120.
ωραια αντιληψη εχεις.
καθρεφτακι σ'ολο μου το σωμα
-
Η 116 πάντως (με τα 122) δεν είναι και τάφος όπως λένε μερικοί. Πρίν την απόσυρση όλοι κυκλοφορούσαμε με τα 1100 και άμα καθαρίζαμε το καρμπυρατέρ λέγαμε 'καλά έ, πετάει το εργαλείο'
Απλά επειδή η κίνηση πίσω έχει κάποιους σοβαρούς χωροταξικούς συμβιβασμούς που αποφέρουν κέρδη σε κράτημα νομίζω πως λίγο πολύ θα είσαι το ίδιο ασφαλής και γρήγορος με 1600άρι είτε είναι πισωκίνητο ή προσθιοκίνητο...
-
Κάποιος φίλος μίλησε για audi A3, ότι δηλαδή πατάει την BMW 1 κτλ κτλ...
Εγώ παιδιά δεν συμφωνώ πάντως (εκτός από το θέμα επιδόσεων!!!). Όταν έψαχνα πήγα και την είδα την 1 και έπαθα πλάκα από το εσωτερικό της. Είχε μια executive εικόνα που δεν την έχει άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας της (ξεχνάω κανένα? Σε Mercedes δεν πήγα να δω την Β). Δερματάκι ραμένο κοντά στις χειρολαβές στις πόρτες, αφήστε, άλλο πράγμα. Χαλάλι δηλαδή και το ατμοσφαιρικό της το μοτέρ. Στο καπάκι φεύγω για Audi με πολύ μεγάλες προσδοκίες, μπαίνω στο A3 και εντάξει, μόνο τρέχοντας δεν έφυγα... Καμία σχέση τα δυο αυτοκίνητα. Μόνο κινητήρα έχει το audi, κατά τα άλλα ένα διαφορετικό και με καλύτερο ταμπλό golf V... Και στην ίδια τιμή με τη BMW!!!! Απογοήτευση... -
Kαι εμένα πάντως δεν θα με χάλαγε ένα ασημένιο/γκρι/ανθρακί 116...
Κάποια στιγμή κάποιο παληκάρι εδώ με ενημέρωσε για αυτό:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/116679' target='_blank'Κάθομαι και το χαζεύω. Το είδα και στην έκθεση και το χάζευα μέσα έξω. Προσωπικά μου αρέσει πολύ και δεν θα έλεγα όχι σε κάποιο γκρι/ανθρακί.
Κάτι επίσης που δεν έχουν οι άλλες μάρκες είναι η διαχρονικότητα ...
Προσωπικά δεν είναι λίγες οι φορές που κάθομαι και χαζεύω BMW μοντέλα 10ετίας και 15ετίας ακόμη και 20ετίας...
Ακόμα και η 116 όταν κάποιος την αποκτήσει και την προσέχει μπορεί να την έχει για πολλά χρόνια και πάντα να είναι επίκαιρη... -
delete
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
:yikes:
Και σκεφτόμουνα να την έπαιρνα!!!!
Τώρα δεν παίζει με τίποτα τη μπανανία μου μέσα!!!Κοίτα...να σου πω την άποψή μου. Η 116i είχε θέμα ροπής. Με το νέο μοτέρ θα έχει ΠΟΛΥ καλύτερες επιδόσεις. Θα έχει 18.5 κιλά και παραπλήσιες επιδόσεις με 118i.
Η διαφορά είναι περίπου 200 ευρώ ΤΟ ΧΡΟΝΟ σε τέλη. Σιγά τη διαφορά όταν θα δώσεις 25Κ ευρώ για ένα αυτοκίνητο
Τα έχεις βγάλει από την οικονομία σε καύσιμο και με το παραπάνω...
Nikos120i, δεν είναι μόνο τα υπερδιπλάσια τέλη κυκλοφορίας και η υψηλότερη ασφάλιση για ένα δίλιτρο. Η τελική τιμή πέρα απο το ΦΠΑ, διαμορφώνεται από το τέλος ταξινόμησης το οποίο για ένα 16οο είναι 3000 με 3500 Ε ενώ για ένα δίλιτρο είναι 8000Ε (χονδρικά μιλώντας, ανάλογα με την τιμή CIF του αυτοκινήτου. -διορθώστε με αν κάνω λάθος). Δηλ.,αν η BMW έφερνε τα 116 και 120 στην ίδια ακριβώς τιμή στην Ελλάδα, η τελική τιμή του δίλιτρου θα διαμορφωνόταν 4000Ε ΠΕΡΙΠΟΥ παραπάνω από το1600 .
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
....
Ήμαρτον ρε παιδιά, μιλάτε λες και δεν ξέρετε τους ελληνικούς δρόμους που μπορεί να τύχει να πρέπει να προσπεράσεις σε ορεινή περιοχή.
Εκεί είναι κίνδυνος-θάνατος ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
Θυμίζω ότι αρκετοί δρόμοι είναι ακόμα τέτοιοι στην Ελλάδα.
Να θυμίσω μόνο τον Αντίρριο-Ιωάννινα.
Τι σχέση έχουν οι αούτομπαν της Γερμανίας (που αναφέρουν κάποιοι) με τους ελληνικούς δρόμους ?Ορισμένοι δε που προκρίνουν ως 'καλή λύση' την 116, πιστεύω ότι έχουν καλύτερα (και δυνατότερα) αυτοκίνητα και διακατέχονται απ' το γνωστό σύμπλεγμα 'γι' αυτόν καλή είναι η 116' (αφού αυτός έχει καλύτερο) ...
-
Καταρχήν και εγώ ατμοσφαιρικό 1600άρι έχω και μάλιστα ποιο αργό από την 116.
-
Τόσα χρόνια δεν είδα πουθενά στην Ελλάδα να έχω πρόβλημα και όλα μου τα αυτοκίνητα ήταν μέχρι 120άλογα.
-
Την Ελλάδα την ξέρω τόσο καλά που μάλλον εσύ αγνοείς ότι στους περισσότερους επαρχιακούς δρόμους απαγορεύεται η προσπέραση. Ειδικά στο δρόμο Αντίρριο-Ιωάννινα έχω κάνει προσπέραση με YUGO45 χωρίς πρόβλημα .... αλλά είχε πρόβλημα το μπλόκο της Τροχαίας που με έγραψε επειδή πήγαινα με 90χλμ και στην προσπέραση πάτησα και την διαχωριστική.
-
Σε δρόμους 'κίνδυνο-θανατο' δεν προσπερνάς. Κάθεσαι στα αυγά σου... και περιμένεις να προσπεράσεις σε σημείο όπου ξέφυγες από τον 'κίνδυνο-θάνατο'...
Μια χαρά είναι το 116 ... Σπέσιαλ ... ! ... !
-
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ωραια αντιληψη εχεις.
καθρεφτακι σ'ολο μου το σωμα
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Εκεί είναι κίνδυνος-θάνατος ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
Θυμίζω ότι αρκετοί δρόμοι είναι ακόμα τέτοιοι στην Ελλάδα.
Να θυμίσω μόνο τον Αντίρριο-Ιωάννινα.
Τι σχέση έχουν οι αούτομπαν της Γερμανίας (που αναφέρουν κάποιοι) με τους ελληνικούς δρόμους ?E εντάξει...είσαι λίγο υπερβολικός!
Πριν είχα αυτοκίνητο 105 αλόγων και μια χαρά προσπερνούσε. Ζοριζόταν, αλλά προσπερνούσε. Σίγουρα το γρήγορο είναι το καλύτερο (sky's the limit!), αλλά μην εκμηδενίζουμε τα πάντα.
Είναι ιδιαίτερη αγορά η 116i καθόλου ορθολογική και ακριβή με χάλια χώρους πίσω...αλλά έχει εκπληκτικό τιμόνι, θέση οδήγησης, πάτημα, φρένα, ασφάλεια, ποιότητα συναρμολόγησης και κατασκευής, μεταπώληση και η 3θυρη είναι όμορφη.
Για όποιον τα 122 άλογα του είναι αρκετά και έχει τα χρήματα...θα του αρέσει.
Ορισμένοι δε που προκρίνουν ως 'καλή λύση' την 116, πιστεύω ότι έχουν καλύτερα (και δυνατότερα) αυτοκίνητα και διακατέχονται απ' το γνωστό σύμπλεγμα 'γι' αυτόν καλή είναι η 116' (αφού αυτός έχει καλύτερο) ...
...τι λογική είναι αυτή?
Nikos120i, δεν είναι μόνο τα υπερδιπλάσια τέλη κυκλοφορίας και η υψηλότερη ασφάλιση για ένα δίλιτρο. Η τελική τιμή πέρα απο το ΦΠΑ, διαμορφώνεται από το τέλος ταξινόμησης το οποίο για ένα 16οο είναι 3000 με 3500 Ε ενώ για ένα δίλιτρο είναι 8000Ε (χονδρικά μιλώντας, ανάλογα με την τιμή CIF του αυτοκινήτου. -διορθώστε με αν κάνω λάθος). Δηλ.,αν η BMW έφερνε τα 116 και 120 στην ίδια ακριβώς τιμή στην Ελλάδα, η τελική τιμή του δίλιτρου θα διαμορφωνόταν 4000Ε ΠΕΡΙΠΟΥ παραπάνω από το1600 .
Εφόσον η τιμή ασφάλισης είναι ίδια, 1.6 με 2λτ έχει μικρές διαφορές στο πόσο πληρώνεις.
Τώρα αυτό που λες με το τελικό κόστος αγοράς στην Ελλάδα έχεις δίκιο...αλλά δε νομίζω η BMW στην Ελλάδα να είναι τόσο άσχετοι που θα τιμολογήσουν την 116i κοντά στην 118i.
-
Ο χρήστης akrovatis1979 έγραψε:
Εγώ παιδιά δεν συμφωνώ πάντως (εκτός από το θέμα επιδόσεων!!!). Όταν έψαχνα πήγα και την είδα την 1 και έπαθα πλάκα από το εσωτερικό της. Είχε μια executive εικόνα που δεν την έχει άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας της (ξεχνάω κανένα? Σε Mercedes δεν πήγα να δω την Β). Δερματάκι ραμένο κοντά στις χειρολαβές στις πόρτες, αφήστε, άλλο πράγμα. Χαλάλι δηλαδή και το ατμοσφαιρικό της το μοτέρ. Στο καπάκι φεύγω για Audi με πολύ μεγάλες προσδοκίες, μπαίνω στο A3 και εντάξει, μόνο τρέχοντας δεν έφυγα... Καμία σχέση τα δυο αυτοκίνητα. Μόνο κινητήρα έχει το audi, κατά τα άλλα ένα διαφορετικό και με καλύτερο ταμπλό golf V... Και στην ίδια τιμή με τη BMW!!!! Απογοήτευση...ε οχι και καλυτερο εσωτερικο η 1 απο το Α3
περα πο τη πλακα, δεν ειναι.απλα αν θες δερματακια και αλουμινιακια στις πορτες,στο τασακι και γυρω απο το λεβιε πρεπει να τα παραγγειλεις δε νομιζω και η 1 να τα χει στανταρ
-
Ειχα στη διάθεσή μου για 30 ημέρες ενα εταιρικό 116i ΜΥ 2006 (=με τα 115 αλογα) με πολύ δυνατό εξοπλισμό (full M-pack, xenon, clima κλπ) και ~50Κ σκληρά χιλιόμετρα πανω του. Εκανα μαζί του περίπου 5-6Κ χιλιόμετρα σε πόλη, αυτοκινητόδρομο κ επαρχιακούς. Σε σχέση με το δικό μου C200 s/coupe έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Στα θετικά του
-φανταστικό κράτημα, μηδέν κλίσεις (με τις 17'' και το Μ-pack οπως ειπα)-αίσθηση τιμονιού. Fun to drive σε επαρχιακούς λογω στησίματος (προδιδεται απο τον 'λίγο' κινητήρα), σε βρεγμένες φουρκέτες θυμάται πως είναι και πισωκίνητο.
-εξαιρετικό κιβώτιο (6τάχυτο)
-θέση οδήγησης 'πολεμική' για τα δεδομένα τα δικά μου
-καθίσματα-σαλόνι πολύ ωραία αλλα λίγο κάτω απο merc ειδικά στα πανελ των θυρών που είναι φτωχα.
-εμφάνιση (100% υποκειμενικό, αλλα σε μπλε μου άρεσε πολύ)Στα αρνητικά
-πολύ περιορισμένοι χώροι, ειδικά πίσω (προσωπικά δεν με ενόχλησε καθόλου αυτό)
-στις λακούβες γίνεσαι φραπε, χωρίς να κοπανάει ή να ακούγεται άσχημα. Απλα... κουνιέσαι συνέχεια.
-ψιλοτριγμοί απο την εμπρός κολόνα (χωρίς να γνωρίζω τι εχει περάσει το αμάξι παλαιότερα)
-η τρόμπα του υδραυλικού τιμονιού βγήκε off και έτρεχα στα συνεργείαΚινητήρας
Η χαρά του να πηγαίνεις τέρμα γκάζι παντού, λίγη δύναμη για το σασί. Λόγω πολυ κοντού κιβωτίου φεύγει ωραία απο στάση και 'αρπάει' απο χαμηλές στροφές αλλα εως εκεί. Ναι, είναι αργό και ναι, πρέπει να ασχολείσαι συνέχεια με το κιβώτιο. Ή εναλλακτικά, είναι τόσο γρήγορο όσο ένα Audi A3 1.6, όσο ένα Golf 1.6, λίγο γρηγορότερο απο ενα SX4 κλπ.Το θέμα είναι πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έκανε 32.000 (!!) καινούριο, και με αυτά τα λεφτά παίρνεις ένα Α3 2.0Τ, ή ενα Golf Gti, ή ένα SX4 ΚΑΙ ενα swift Συνολικά, ωραίο αυτοκίνητο αλλα με υπερβολική τιμή σε σχέση με το συνολικό πακέτο.
-
Στα λόγια μου έρχεσαι...
-
Καινουργιο golf. Απλα τα πραγματα.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Εγώ παιδιά δεν συμφωνώ πάντως (εκτός από το θέμα επιδόσεων!!!). Όταν έψαχνα πήγα και την είδα την 1 και έπαθα πλάκα από το εσωτερικό της. Είχε μια executive εικόνα που δεν την έχει άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας της (ξεχνάω κανένα? Σε Mercedes δεν πήγα να δω την Β). Δερματάκι ραμένο κοντά στις χειρολαβές στις πόρτες, αφήστε, άλλο πράγμα. Χαλάλι δηλαδή και το ατμοσφαιρικό της το μοτέρ. Στο καπάκι φεύγω για Audi με πολύ μεγάλες προσδοκίες, μπαίνω στο A3 και εντάξει, μόνο τρέχοντας δεν έφυγα... Καμία σχέση τα δυο αυτοκίνητα. Μόνο κινητήρα έχει το audi, κατά τα άλλα ένα διαφορετικό και με καλύτερο ταμπλό golf V... Και στην ίδια τιμή με τη BMW!!!! Απογοήτευση...ε οχι και καλυτερο εσωτερικο η 1 απο το Α3
περα πο τη πλακα, δεν ειναι.απλα αν θες δερματακια και αλουμινιακια στις πορτες,στο τασακι και γυρω απο το λεβιε πρεπει να τα παραγγειλεις δε νομιζω και η 1 να τα χει στανταρ
http://xs.to/xs.php?h=xs435&d=09030&f=dsc00004763.jpg' target='_blank
Το εσωτερικό στη φωτό είναι από S3 που καμία σχέση δεν έχει με αυτό του A3 1.4 Ambition(ή κάπως έτσι) που μου το αφήνανε 26800, ήτοι 600 ευρώ πάνω από την 116 Lifestyle που ναι, τα είχε στάνταρντ τα μπιζού + κλίμα διζωνικό που ζήτησα και αισθητήρες παρκαρίσματος. Απλά...
-
-
Γεια σου Frank!!!!
-
Δεν διάβασα όλς τις σελίδες, αλλά να πώ τι γνώμη μου:
-
€20.000 είναι πάρα πολλά...μπορείς να βρείς μεταχειρισμένη 116i με παραπλήσια χιλιόμετρα και εξοπλισμό, κάτω από €18.000. Με €23.000 παίρνεις καινούργια την έκδοση Lifestyle.
-
Καλύτερα να αποφύγεις ετιαρικά αυτοκίνητα, γιατί συνήθως είναι ταλαιπωρημένα.
-
Το service δεν είναι πρόβλημα. Με τα διαστήματα που έχει για service, πρακτικά θες λάδια κάθε χρόνο και service καθε 2 χρόνια. Δεν ξέρω για το νέο Golf, αλλά το προηγούμενο το TSi που είχε ο ξάδερφός μου (το άλλαξε για ένα Mini Cooper S), ήθελε πολύ πιο συχνά servie από το Mini (και BMW) και κόστιζε και πιο ακριβά.
-
Τελικά, εάν σου αρέσει η σειρά 1, βρές μια 116i (καινούργια ή μεταχειρισμένη) και πάρτην...αλλιώς δες κάτι άλλο που σου αρέσει. Σαν αυτοκίνητο αξίζει.
-
-
Εφ οσον εσυ θα παρεις Μπραβο(φανταζομαι τουρμπο...)ο αδερφος σου θα ξενερωσει μια ωρα αρχιτερα με τον κινητηρα της 116 εκτος και αν δεν του το δωσεις ΠΟΤΕ για βολτα...
bmw116, μεταχειρισμένη