-
Το rebuild του μοτέρ, γίνεται περίπου υποχρεωτικά μετά από κάποια χιλιόμετρα; Δηλαδή, η αντοχή του Wankel είναι περιορισμένη;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το rebuild του μοτέρ, γίνεται περίπου υποχρεωτικά μετά από κάποια χιλιόμετρα; Δηλαδή, η αντοχή του Wankel είναι περιορισμένη;Η mazda δινει χρονο ζωης του κινητηρα τα 400 χιλιαδες χιλιομετρα και εγγυηση 100 χιλιαδες.
στα υπολοιπα +1 στον RXristo
-
Η εγγύηση ισχύει για όλα τα RX8 δηλαδή; Την δίνει η ίδια η Mazda; Και πως ξέρουν πόσα χιλιόμετρα έχει, πρέπει να έχεις service book από εξουσιοδοτημένα κλπ;
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
QsisVTS αν η mazda έβαζε τον 2,3T στο rx8 πρώτον δεν θα λεγότανε RX δεύτερον θα ήταν μεν γρηγορότερο αλλά θα ήταν μία από τα ίδια με τον ανταγωνισμό. Δεν θα είχε τον κινητήρα πολύ πίσω από τον μπροστά άξονα και δεν θα ήταν τέρμα χαμηλά έτσι ώστε ο άξονας μετάδοσης να είναι οριζόντιος (παράλληλος) με τον νοητό επίπεδο άξονα, δεν θα είχε αυτό το ζύγισμα και στήσιμο το αμάξι... δεν θα ήταν το RX8 γενικότερα.το RX7 ήταν ένα αμάξι που σκότωνε και σκοτώνει ακόμα... ναι...στις ευθείες τους άλλους και στις στροφές και τον ίδιο τον οδηγό ενίοτε... για να μην πούμε πόσο σκότωνε την αξιοπιστία του το σαλιγκάρι.
ΠΟΛΥ καλά έκανε και δεν τον έβαλε τον 2,3Τ. Δεν μετάνιωσε κανένας για αυτό για να λες ποιος της φταίει που δεν τον έβαλε... Απόδειξη ο νέος wankel 1.600 κυβικών που ετοιμάζεται και καλώς εχόντων των πραγμάτων με την κρίση που περνάνε οι αυτοκινητοβιομηχανίες...θα αποτελεί τον κινητήρα του επόμενου RX.
.
οσο αφορα την τοποθετηση του κινητηρα πισω απο τον εμπρος αξονα,εχουμε ξαναπει οτι αυτο η bmw το καταφερνει αυτο χρονια με πολυ μεγαλυτερα μοτερ και η audi το ξεκινησε προσφατα στην πλατφορμα των A4/A5
το RX-7 παρα τα χρονακια του παραμενει αξεπεραστο σε επιδοσεις και γυρολογια,ριχνοντας ξυλο σε πολλα συγχρονα αυτοκινητα.το rx-8 δεν εχει καμια σχεση με το συγκεκριμενο..
συμφωνω ομως οτι ειναι πολυ πιο ευκολοδηγητο και για πισωκινητο γενικα θεωρειται πολυ φιλικο και ευχρηστο σε σχεση με τον ανταγωνισμο.
αυτο για μενα ειναι πολυ σημαντικο,γιατι τι να κανεις τα αλογα και τη δυναμη αν δεν εισαι σε θεση να τα εκμεταλευτεις.Eτσι οπως τα λες ειναι.... βεβαια 2 εκ. Ιδιοκτητες Wankel απο το 1970 δεν συμφωνουν μαζι σου http://foxed.ca/rx7manual/manuals/rotary-album.pdf δες την τελευταια σελιδα... το ιδιο και γυρω στους 160 χιλιαδες ιδιοκτητες RX8 τα τελευταια 5 χρονια... ναι δεν εχει την ιδια θερμοδυναμικη αποδοση, το cosmo ομως κανει 0-1000μετρα σε 27,2 δλ. και ειναι λιγακι αργο.... Σιγουρα ειναι ψοφιο!!!
ξεχασα... οταν θα ξανασυγκρινεις την δικη σου καταναλωση, μην ξεχασεις να προσθεσεις την Super Aμολυβδη που θελει το δικο σου μοτερ. Το δικο μας θελει απλα καθαρη βενζινη. Και ας εχει και 90 οκτανια. επισης βαλε στον υπολογισμο τα service που πληρωνεις. εγω προσωπικα στα μικρα πληρωνω € 70 και στα μεγαλα € 300 (με μπουζι)
καλως ηρθες στον υπεροχο **Cosmo **του Total Cost of Ownership !!!!η super αμολυβδη δεν ειναι απαραιτητη,ασχετα αν εγω τη βαζω οπως θα την εβαζα και σε ενα rx8.
στα υπολοιπα κοστη μην εισαι και τοσο βεβαιος οτι πληρωνεις πολυ λιγοτερα απο μενα..
στον τομεα βενζινης παντως που σχολιαζουμε εδω ,εγω τουλαχιστον νιωθω πως τα λεφτα που δινω και η καταναλωση που κανω εχουν αντικρυσμα στο δρομο.....αν δεν ειχε Wankel κινητηρα, θα ηταν Α3 με 250 αλογα. QsisVTS μπροστοκουνα με 250 αλογα με look alike το ιδιο σε 1600 cc , δεν θα αγοραζα ποτε !!!
ελπιζω να καταλαβαινεις το ατοπο του επιχειρηματος σου...
με αυτη τη λογικη 316 και Μ3 το ιδιο και το αυτο εεε?
Εσύ μπορεί να είσαι τύπος που θα επέλεγες το RS6 απο μια Elise, μία Μ5 απο μία cayman γιατι απλά είναι γρηγορότερα και έχουν ποιοτικά πλαστικά...
και εγώ ακριβώς το αντίθετο...επιλογές και γούστα είναι αυτά.ναι ειμαι τετοιος τυπος,αλλα δε σχολιαζω τα πλαστικα του rx-8,ουτε την ποιοτητα κατασκευης του
το θεωρω κορυφαιο οχημα σε αυτους του τομεις και εχω πολλες φορες πει οτι η mazda ειναι πολυ μπροστα σε ποιοτητα σε σχεση με τους υπολοιπους ιαπωνες.ο κινητηρας του ομως μου φαινεται 'λιγος' για αυτο το αυτοκινητο τι να κανουμε δηλαδη??
το rx8 μπορει να αντεξει πολλα περισσοτερα αλογα και να παιζει σε μεγαλυτερες κατηγοριες..στον τομεα ποιοτητας παντως, μιας και το εθιξες, κατα πασα πιθανοτητα θα προτιμουσα ενα rx8 σε σχεση με ενα s2k (αν θεωρουσαμε οτι στην ελλαδα εκαναν τα ιδια λεφτα) γιατι το εσωτερικο του χοντα και τους τριγμους του δε θα τους αντεχα με τιποτα..
επισης θα προτιμουσα ενα αυτοκινητο που θα μπορουσα να το οδηγησω πιο ευκολα απο ενα που θα μου εφευγε η ψυχη κι ας ειναι πιο αργο..στην τελικη εγω θα ημουν πιο γρηγορος
-
Qsis μην συγκρίνεις το RX7 με το RX8 έχοντας στο μυαλό σου φτιαγμένα με 400άλογα 7αρια...
Γυρολόγια σε πίστα άνετα το RX8 μπορεί να καλύψει την διαφορά σε αμάξια και με πολύ μεγαλύτερη ιπποδύναμη απ' του RX7 (μαμά) και το έχει αποδείξει αυτό στις Σέρρες. Και εκεί φαίνεται καλλίτερα ο χαρακτήρας του 8αριου που θέλανε να δώσουνε οι άνθρωποι της mazda.Και σίγουρα η mazda το 8αρι δεν το έβγαλε ως αντικαταστάτη του 7.
Όσον αφορά τώρα το κόστος συντήρησης Qsis έχω άμεσα συγκριτικά στοιχεία με το οικογενειακό A3 1,8TFSI. Η μέρα με την νύχτα. Απλά να σου αναφέρω για παράδειγμα ότι τον Δεκέμβριο έτυχε να κάνω σέρβις των 30.000χλμ στο 8αρι και να πάρω και τα τέλη κυκλοφορίας και το ίδιο ο αδερφός μου...να κάνει σέρβις στο Α3 των 40.000χλμ και να πάρει τα τέλη κυκλοφορίας. (στο προηγούμενο είχε δώσει 368Ε αν θυμάμαι καλά...)
Αποτέλεσμα... εγώ να δώσω 192E για σερβις/τέλη (112 τα τέλη 80 το σερβις) και ο αδερφός μου 430κατι ευρώ μόνο για το σέρβις στο προηγούμενο είχε δώσει 368Ε αν θυμάμαι καλά...)
- τα 180κατι ευρώ τα τέλη. Σύνολο 600Ε και κάτι ψυλά.
Και θα μου πείς τώρα εγώ έκανα των 30.000χλμ... και των 40k να έκανα...τα μισά και λιγότερο θα πλήρωνα.
Για την κατανάλωση... ατάκα του αδερφού μου που την λέει αρκετά συχνά... ρε συ Χρήστο αυτό καίει σχεδόν σαν το δικό σου... Και απο επιδόσεις... απο στάση πολύ σκούρα τα πράγματα για το A3 και από ρεπρίζ...δεν τον έχω το ίδιο άνετα… άλλες φορές είμαστε κόπια και άλλες αυτός μπροστά αν εγώ είμαι εκτός στροφών. Εγώ με το μικρό 8αρι με 21 κιλά ροπής 5αρι κιβώτιο έναντι σε 6αρι και 25 κιλά ροπής τούρμπο. Είναι κουλός ο αδερφός μου??? ίσως αλλά και εγώ δεν είμαι ο Ρερλ.
Δόσεις διασκέδασης στο ένα και στο άλλο? Απλά η μέρα με την νύχτα. Σημερινή τιμή καινούργιου 22.000Ε για το 8αρι...30.000Ε για το 3αρι.Άλλη κατηγορία το ένα όμως άλλη το άλλο...οκ. Αλλά πού είναι η υπεροχή του 1800αρη τούρμπο κινητήρα έναντι στον 1300αρη ατμοσφαιρικό wankel με τα κολοβά άλογα και το 5αρι κιβώτιο πέρα από τα 2-3 λίτρα κατανάλωσης λιγότερα που έχει ο 1800αρης?
-
Εγώ το μόνο επιλήψιμο για το Μάζντα, κρίνοντας από 2 Κόσμο 2 φίλων, είναι ότι η ποιότητα του εσωτερικού δεν είναι ικανοποιητική όπως και οι τριγμοί που ακούγονται. Τίποτε άλλο. Κατά τα άλλα, σκάβει.
-
Eμενα, επειδη το RX8 θα ειναι κατα πασα πιθανοτητα το επομενο μου αυτοκινητο, το μονο επιληψιμο ειναι οτι ακομα και οταν θες να κινηθεις χαλαρα ''ταξιτζιδικα'', αυτο εξακολουθει να πινει...
Προσωπικα επειδη δεν παω ολη μερα με το ποδι στο πατωμα θα ηθελα να ειχα αυτη τη δυνατοτητα (δηλ να κινηθω οικονομικα επειδη το θελω εγω). Οταν το πατας λογικο ειναι να καψει και αυτο το συνειδητοποιω....Το τωρινο μου αυτοκινητο εχει αυτη τη δυνατοτητα και σιγουρα δεν θα μου αρεσει. Κατα τα αλλα ξερω γιατι το θελω
Αν κανω λαθος ας με διορθωσουν οι ιδιοκτητες..
-
@rxristos
αρχικα θα σου πω οτι δεν ξερω για καποιο service των 40.000 χλμ..ξερω για αλλαγη λαδιου καθε 15.000 χλμ και σερβις καθε 30.000
καθε 60.000 το μεγαλο οπου μαλλον θα πληρωσω το σπιτι μου(ιμαντα, βαλβολινη haldex κ.α.)το service των 30.000 που το εκανα τον προηγουμενο μηνα μου κοστισε την karenta 260 ευρω και 60 περιπου τα 5 λιτρα λαδι που πηρα απο το internet.
δεν εχω κλεισει 2ετια,αλλιως θα επρπεπε να αλλαξω και υγρα φρενων,πραγμα το οποιο θα κανω κατα το καλοκαιρι.η μεση καταναλωση μου για παρα πολυ καιρο ηταν γυρω στο 13,6 και τωρα λογω του οτι κινουμαι καθημερινα σε πηγμενη κινηση εχει παει στο 14.
και για να μη νομιζεις οτι ειμαι και κανενας με ελαφρυ ποδι σε πληροφορω οτι οτι στο προηγουμενο μου αυτοκινητο το οποιο ηταν ατμοσφαιρικο 1600αρι ειχα καταναλωση 11,5 παρακαλω γιατι ηταν ψοφιμι και γυριζα ολη την ωρα στις 4-5000 στροφες για να τσουλησει καπως,ενω πλεον σε απλες μετακινησεις μπορω να κινουμαι παραπανω απο αξιοπρεπως με 2500 στροφες(στις οποιες εχω περιπου 120-130 αλογα) -
αλλα μια που το ανεφερες...
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
...μου(ιμαντα, βαλβολινη haldex κ.α.)Λεει μεσα στο προγραμμα σερβις σου οτι πρεπει να αλλαχτουν οι βαλβολινες του haldex? Εμενα για καποιο λογο δεν αναφερει κατι τετοιο .... θα τις αλλαξω βεβαια, οπως και του διαφορικου αλλα πληροφοριακα θα ηθελα να ξερω.
η μεση καταναλωση μου για παρα πολυ καιρο ηταν γυρω στο 13,6 και τωρα λογω του οτι κινουμαι καθημερινα σε πηγμενη κινηση εχει παει στο 14.
Καλα ρε παλικαρι μου τοσο καφτης? Εγω μεσα στην πολη εχω 11.6...μαξιμουμ ειδα μια φορα 12.5 αλλα σταματημενος..και μιλαμε και 2521cc.....τοσο πολυ του πινεις το αιμα?
-
ναι εχω προβλημα με την οικονομια αφου εκαιγα 11,5 σε 1600αρη
και συ σα πολυ λιγο δεν καις για τον τροπο που σε εχω δει να οδηγεις?ο haldex λεει αλλαγη βαλβολινης καθε 60.000 χλμ, ο προηγουμενος ηθελε καθε 30.000
μιας και ειμαστε σε τοπικο με RX-8, το μπλοκε του RX αλλαζει βαλβολινες και αν ναι καθε ποτε??
ειχα διαβασει πριν λιγο καιρο στο τοπικ με τα service οτι το s2000 θελει αλλαγη καθε 30.000 χλμ στο δικο του μπλοκε
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι εχω προβλημα με την οικονομια αφου εκαιγα 11,5 σε 1600αρη
και συ σα πολυ λιγο δεν καις για τον τροπο που σε εχω δει να οδηγεις?Ψαξτο λιγο ρε συ...ψυχαναλυση μπορει να βοηθηση!!!
Στη φαση που με ειχες πετυχει εσυ παιζει να ειχα και 18-19 (το εχω δει και αυτο αλλα πηγαινα με το ποδι στο πατωμα απο φαναρι σε φαναρι..με φουλ ντεποζιτο αυτονομια 250km ) αλλα δεν κυκλοφορω ετσι συνηθως!ο haldex λεει αλλαγη βαλβολινης καθε 60.000 χλμ, ο προηγουμενος ηθελε καθε 30.000
Αρα πρεπει να το ψαξω....ισως η αντιπροσωπεια δεν εχει ιδεα...ειναι αδιανοητο να μην αλλαζεις ποτε βαλβολινες...
-
Qsis σχετικά με τα σερβις δεν λέω μούφες και δεν έχω κανένα λόγο να σου πω μούφες.
Μόλις βρώ χρόνο θα ψάξω να βρώ τιμολόγια απο τα δύο τελευταία σερβις μιας και ο αδερφός μου είναι λιγο χυμαδυο με την οργάνωση.Οι βαλβολίνες δεν αλλάζουν κάθε 30.000χλμ στο διαφορικό, αν θυμάμαι καλά είναι στα 60.000χλμ. Βέβαια πολλοί τις αλλάζουν προλυπτικά και για να έχουνε ήσυχο το κεφάλι τους.
@heras: αν το θές για αμάξι πόλης τότε όχι δεν μπορείς να πας οικονομικά όσο κιαν προσπαθείς. Είτε το 192 πάρεις είτε το 230. στο σταμάτα ξεκίνα ρουφάει πολύ. Στα ταξίδια και σε μικτό κύκλο το μικρό παίζει στα 11-12 άνετα και 14-15 αντίστοιχα.
@dstou: αν το κανιβαλίζεις σε δρόμους ασχημους θα ακούσεις σίγουρα τριγμούς μετα απο καιρό. Άπο ποιότητα υλικών είναι πιστεύω σουπερ γενικά, αν και σε κάποια σημεία όμως ήθελε λίγο περισσότερο προσοχή. Εγώ προσωπικά δεν έχω τριγμούς. Ίσως γιατι είμαι ψίρας και κάνω σλαλομ στον δρόμο.
-
Πολυ φθηνο ακουγεται το σερβις του RX8. Ειναι σε επισημη αντ/σωπεια?
Επισης μηπως ξεχασαμε το λαδακι που θελει σε συχνες βολτες το MAZDA?
Αυτο ποσο συχνα χρειαζεται και ποσο κοστιζει?
Τελος σε Αμερικανικο forum RX8 διαβαζα για πολυ ευκολο στραβωμα των μπροστινων
δισκων μετα απο μερικα συνεχη αποτομα δυνατα φρεναρισμα.
Σχολια? -
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Qsis σχετικά με τα σερβις δεν λέω μούφες και δεν έχω κανένα λόγο να σου πω μούφες.
Μόλις βρώ χρόνο θα ψάξω να βρώ τιμολόγια απο τα δύο τελευταία σερβις μιας και ο αδερφός μου είναι λιγο χυμαδυο με την οργάνωση.δε σου ειπα οτι λες μουφες,απλα μπορει να μη θυμασαι σωστα
-
Ναι οι τιμές είναι επίσημης αντιπροσωπείας.
Για το λάδι... καίει κατά μέσο όρο 300-500ml/1000xlm με τιμή μονόλιτρου 7-10€ (ανάλογα από που θα το πάρεις, μπορεί να το βρείς ακόμα και με 5€ το ίδιο ακριβώς)
Για κάποιον που κάνει 2.000χλμ τον μήνα 7€ μέσο όρο ή και 14€ παραπάνω τον μήνα στον προϋπολογισμό του δεν νομίζω να τον ρίξει έξω...
Για στράβωμα των μπροστά δίσκων δεν παίζει κάτι τέτοιο. Και αν ναι μπορεί κάποιες σπάνιες περιπτώσεις.
Για τους πίσω έχουν ακουστεί περισσότερα κρούσματα οι οποίοι περνούσαν στην 3ετή εγγύηση. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Το rebuild του μοτέρ, γίνεται περίπου υποχρεωτικά μετά από κάποια χιλιόμετρα; Δηλαδή, η αντοχή του Wankel είναι περιορισμένη;
Η mazda δινει χρονο ζωης του κινητηρα τα 400 χιλιαδες χιλιομετρα και εγγυηση 100 χιλιαδες.
Συγνωμη αλλα αυτα τα πραγματα ειναι τραβηγμενα να υποστηριζονται!
Οταν κανει κανεις 400χιλ χμ με τον βανκελ που δινει αυτην την εγγυηση η Μαζντα ας ερθει να μας πει! -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Η mazda δινει χρονο ζωης του κινητηρα τα 400 χιλιαδες χιλιομετρα και εγγυηση 100 χιλιαδες.
Οταν κανει κανεις 400χιλ χμ με τον βανκελ που δινει αυτην την εγγυηση η Μαζντα ας ερθει να μας πει!Τραβηγμένο είναι να υποστηρίζεις σίγουρα οτι δεν τα βγάζει,εξ ορισμού εγγυήσεως.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Οταν κανει κανεις 400χιλ χμ με τον βανκελ που δινει αυτην την εγγυηση η Μαζντα ας ερθει να μας πει!Η mazda δινει χρονο ζωης του κινητηρα τα 400 χιλιαδες χιλιομετρα και εγγυηση 100 χιλιαδες.
Διαβασε καλυτερα:
Χρονος ζωης: 400.000χλμ.
Εγγυηση: 100.000χλμ. -
Δεν ξερω αν θα βγάλει 400Κ χλμ, όπως δεν ξέρω αν θα τα βγάλει και το μοτέρ του Miata μου, που θεωρείται από τα πλέον σκυλιά των σημερινών αυτοκινήτων. Πάντως, πολλά 8άρια έχουν ξεπεράσει τις 150Κ και συνεχίζουν, ενώ θυμάμαι ότι το Cosmo που είχαν μακράς διαρκείας στο ελληνικό EVO είχε φτάσει τις 90+ χλμ με άπειρο σκίσιμο σε πίστες, συγκριτικά, σχολή drift (Drift Academy), είχε καταστρέψει ντουζίνες λάστιχα κι όλα αυτά συνοδεύτηκαν από μια μικρή πτώση συμπίεσης. Τίποτα το δραματικό.
Προφανώς τα 400Κ χλμ αναφέρονται σε ιδανική χρήση χωρίς καθόλου ζόρισμα και υπερευλαβική συντήρηση. Το θέμα είναι ότι μπορείς πλέον να προσδοκάς ζωή αντίστοιχη ενός οποιοδήποτε βενζινοκινητήρα, αυτό πρέπει να κρατήσουμε κι όχι την αριθμολαγνεία.
-
βλεπω ολοι ασχολουμαστε με το μαζντα και κανεις με το αουντι ,τι σημαινει αυτο αραγε;
Audi TT 225 vs Mazda RX-8 Cosmo