-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Qsis εσενα το μόνο κριτήριο συνεχίζει και είναι η ταχύτητα...θα σου πω και σε σενα οτι εδω εισαι τελειως λαθος,μιας και εγω προσωπικα αγορασα πιο αργο αυτοκινητο σε σχεση με αυτο που μπορουσα,σε αντιθεση με τους περισσοτερους κατοχους ρχ8 που πιστευουν οτι επιασαν τον παπα απο τα @@@δια λογω της σχετικα χαμηλης τιμης και κυβισμου.
στο τελος παντως οταν θελεις να υπερασπιστεις το αυτοκινητο σου στα γυρολογια μου το γυριζεις , λεγοντας μου για τον tfsi και τη ροπαρα του αφου πρωτα εγω σου χω πει και οτι το ΤΤ εχει χειροτερα τοποθετημενο τον κινητηρα του κανενα μπλοκε και κινηση εμπρος...
αρα και τα δυο καπου πασχουν και το rx πασχει στον τομεα κινητηρα
αλλιως δεν εξηγουνται οι παρομοιοι χρονοιαυτο ειναι η μονη μου αντιρρηση σε σχεση με αυτο το αυτοκινητο κατα τα αλλα το γουσταρω πολυ και συ δε λες εδω και μερες να καταλαβεις..
-
Qsis ότι απάντηση και να σου δώσω εγώ στο τι είναι σπορ αμάξι θα είναι ακόμα μια απάντηση απο εμένα...
σου πρότεινα τι να κάνεις...@Zeus: Επειδή και εγώ είμαι 1,92 απο πίσω μου χωράει μια χαρά κανονικότατο άτομο
Επίσης το 1.300 βγαίνει γιατι υπολογίζουμε ΜΟΝΟ τον θάλαμο στον οποίο γίνεται η καύση του μίγματος αέρα/καυσίμου... οι υπόλοιποι 2 θάλαμοι εκείνη την ώρα απλά είναι 'άχρηστοι' πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει στους παλινδρομικούς. Στον ίδιο θάλαμο γίνεται η καύση του μίγματος.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αρα και τα δυο καπου πασχουν και το rx πασχει στον τομεα κινητηρα
.για μενα δεν πασχει στον κινητηρα, ειναι γαμω να στροφαρεις στα 9 χιλιαρικα και μοναδικη εμπειρια για αμαξι (φταιει ισως και το ΜΟΤΟ-background μου )
το προβλημα του για μενα ειναι στην.. εχμ εξεζητημενη εμφανιση
παιζει γι'αυτον και μονο το λογο να επαιρνα τελικα ΤΤ αναμεσα στα δυο
αλλιως για μενα με χερια και ποδια το ΡοΧι -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Για την καταναλωση συμφωνω αλλα για την αποδοση οι απωλειες σε ροπη στην μεταδοση κινησης στους ροτορες απο τριβες και κινουμενα μερη ειναι σαφως λιγοτερες πραγμα που σημαινει ευστροφια και μεγαλο ευρος ωφελημης δυναμης !
Ενας 2,6 κινητηρας σιγουρα θα ηταν 6κυλινδρος ατμοσφαιρικος και αργοστροφος!
Φαντασου την κινηση της μπιελας αν ηταν 4κυλινδρος και 2,6 ! Σκετο πλοιο!To 325 260 αλογα δεν βγαζει? Και ατμοσφαιρικο και πολυστροφο...εκτος αν δεν ειναι 2.5l
Ποσο μωρε φιλε μου πολυστροφο ειναι το 325 αυτο? Μηπως μεχρι 9.200 στροφες?
-
ας μιλησουμε λιγο σοβαρα..
ο κυβισμος στους παλινδρομικους δεν μετριεται με ολα τα πιστονια τρερμα κατω??ειναι ποτε ολα κατω ταυτοχρονα??σε εναν 4κυλινδρο πχ οταν τα 2 ειναι τερμα κατω τα αλλα 2 ειναι τερμα πανω,αρα και εκει αντιστοιχα δεν χρησιμοποιειται ταυτοχρονα ολος ο κυβισμος.
αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε!
-
Ειναι το συνολο της χωρητικοτητας των κυλινδρων !Ασε τα εμβολα !
-
Qsis καταρχίν εγώ ποτε δεν θεώρησα οτι έπιασα τον παπά απο τα @@@@ επειδή πήρα RX8.
Αν ποτε πάρω ferrari θα μπώ εδω μέσα και θα το φωνάξω οτι τον έπιασα απο τα @@@@ και ας φάω το κράξιμο όλου του κόσμου.Εγώ και πάλι δεν ανέφερα πρώτος γυρολόγια σε πίστες αλλα κάποιος άλλος.
Και αυτό που στερεί τις απόλυτες επιδόσες στο RX8 για τα άλογα του δεν είναι ο κινητήρας του...είναι τα κιλάκια του...αυτο ειναι που δεν λες εσυ να καταλάβεις.
-
Qsis ότι απάντηση και να σου δώσω εγώ στο τι είναι σπορ αμάξι θα είναι ακόμα μια απάντηση απο εμένα...
σου πρότεινα τι να κάνεις...@Zeus: Επειδή και εγώ είμαι 1,92 απο πίσω μου χωράει μια χαρά κανονικότατο άτομο
Επίσης το 1.300 βγαίνει γιατι υπολογίζουμε ΜΟΝΟ τον θάλαμο στον οποίο γίνεται η καύση του μίγματος αέρα/καυσίμου... οι υπόλοιποι 2 θάλαμοι εκείνη την ώρα απλά είναι 'άχρηστοι' πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει στους παλινδρομικούς. Στον ίδιο θάλαμο γίνεται η καύση του μίγματος.
Ναι απλα αυτος δεν ειναι ο πιο ακριβης τροπος συγκρισης τεχνικα. Το πιο σωστο ειναι ο κυβισμος για καθε περιστροφη του στροφαλου. Κι αυτος ειναι 1300 ανα ροτορα, αρα 2600 για τους δυο.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
για μενα δεν πασχει στον κινητηρα, ειναι γαμω να στροφαρεις στα 9 χιλιαρικα και μοναδικη εμπειρια για αμαξι (φταιει ισως και το ΜΟΤΟ-background μου )
το προβλημα του για μενα ειναι στην.. εχμ εξεζητημενη εμφανιση
παιζει γι'αυτον και μονο το λογο να επαιρνα τελικα ΤΤ αναμεσα στα δυο
αλλιως για μενα με χερια και ποδια το ΡοΧιενταξει να μου λες για πισω κινηση ,αισθηση ,τιμονι, μπλοκε βρισκω αρκετη λογικη σε αυτα
αλλα το στροφαρισμα στις 9Κ με αφηνει παγερα αδιαφορο σε σημειο που δε φανταζεσαι!!
ακομα θυμαμαι την αδιαφορια που ειχα με το s2000 σε αυτο το θεμαμπορει για (το) αυτοκινητο να ειναι τρομερη εμπειρια για μενα ομως οχι
προτιμω να ακουω σφυριγματα(συντομα και συ!!!) -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ποσο μωρε φιλε μου πολυστροφο ειναι το 325 αυτο? Μηπως μεχρι 9.200 στροφες?εχεις δικιο...ξεχασα για τι στροφες μιλαμε
-
Qsis τότε με αυτήν την λογική ο Wankel είναι 654 κυβικά μίας και δεν είναι στην ίδια φάση ο μπροστά με τον πίσω ρότορα και δεν σκάνε ταυτόχρονα...
-
Qsis τότε με αυτήν την λογική ο Wankel είναι 654 κυβικά μίας και δεν είναι στην ίδια φάση ο μπροστά με τον πίσω ρότορα και δεν σκάνε ταυτόχρονα...και ενας 2λιτρος 4κυλινδρος ειναι 1000?
και κατι αλλο: δεν ειπα οτι ο wankel υστερει σε μεγιστη ιπποδυναμη σε σχεση με τον 200αρη tfsi.
μπορει να εχει μικρη ροπη αλλα εχει και καποιο τεραστιο στροφαρισμα(αλλωστε το χουμε ξαναπει οτι και οι
F1 δεν εχουν καμια ροπαρα)το θεμα ειναι πού δινει τα λογα του πώς τα δινει(ενταξει ειναι πολυ γραμμικος ),για ποσο τα δινει και τι καιει για να τα δωσει
εγω ετσι μετραω εναν κινητηρα ουτε απο τον ηχο ουτε απο το στροφαρισμα.
και οι ιπποι ανα λιτρο που εχουν μεγαλη σημασια, λογω του οτι εχουμε περιστροφικο μοτερ δεν ειναι ειναι συγκρισιμοι.
αυτα προς αποφυγη παρεξηγησεων -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Για everyday car θα το σκεφτόμουνα-προβληματιζόμουνα να αγοράσω wankel. Πόσοι όμως έχουν αγοράσει ένα RX-8 για μοναδικό αυτοκίνητο;;
Ούτως ή άλλως μια τέτοια κατασκευή 'χαραμίζεται' σε χρήσεις απλής μετακίνησης. Και το λάθος για εμένα είναι αυτό. Ότι επειδή μπορεί να ικανοποιήσει τόσες πολλές ανάγκες σαν αυτοκίνητο καταλήγει σε λάθος χέρια. Αν ήταν διθέσιο, χωρίς χώρο αποσκευών κλπ είμαι σίγουρος ότι θα αντιμετώπιζε λιγότερη γκρίνια. Θα είχε καταλήξει σε πιο 'ψαγμένους', αλλά σαφώς λιγότερους.κατα την αποψη μου, ειναι ελλήνικη πατεντα το «εχω 2-3 αμαξια για καθε δυνατη χρηση» δηλ 1 SUV, 1 sport 1 αμαξι πολης κλπ. Το 8αρι κανει ολες αυτες τις δουλειες (πλην του SUV) χωρις προβλημα. Ουτως ή αλλως η χαμηλη του συντηρηση, σου επιτρεπει να γλυτωνεις τα εξοδα του 2 ή 3 οχηματος, εχοντας μονο 1. παντως στο εξωτερικο, που δεν εχουν 5-6 αμαξια σε καθε οικογενεια, ο καθενας διαλεγει τ’αμαξι που του καλυπτει τις πιο πολλες αναγκες του. Στα υπολοιπα συμφωνω μαζι σου !!
σιγα τον κινητηρα,χωρις ροπες ,με χαμηλη αξιοπιστια,μικρη διαρκεια ζωης και πολυ μεγαλη καταναλωση βενζινης ειναι για κλωτσιες .
ευτυχως που τα ανεφερες ολα αυτα. Ολοι οι ιταλοι φτυνουν πανω στο RX8. δεν μπορουν να πιστεψουν οτι υπαρχει και αλλο αμαξι εκτος απο την Brera. κατα την γνωμη μου, πλην GTA, oλα τα υπολοιπα ειναι λεμονοκουπες… sorry !!!
δεν ειναι για κλωτσιες, απλα δεν ειναι για αδερφες (δεν θελω να θιξω κανεναν)
οσο για το αν ειναι για αδερφες ή οχι ο κινητηρας του RX8, εμενα για τα δικα μου μετρα και κριτηρια μου φαινεται πααααρα πολυ αδερφιστικος(ουτε εγω θελω να θιξω κανεναν )
...ισα ισα που σε σχεση με αυτα ειναι πολυ πιο πολιτισμενο,πολυ πιο αργο και το μονο ξεχωριστο του ειναι ο ιδιαιτερος κινητηρας, ο οποιος ομως δεν ειναι και κατι το εξωπραγματικο!!!
και για τη βενζινη που καιει σε συναρτηση με τις επιδοσεις του, αξιζει να δεχτει καποια κριτικη δε νομιζεις?
...το μεγαλο του συν ειναι η μικρη φορολογια στη χωρα μας λογω κυβικων(πραγμα που αντικατοπτριζεται και στη τιμη του),αν ομως ζουσαμε σε αλλη χωρα δε νομιζω να μας απασχολουσε τοσοσιγουρα δεν ειναι τοσο αδελφιστικος, μια που για να τον πας γρηγορα, ΜΟΝΟ απο θεμα κινητηρα, πρεπει να γνωριζεις πολλα γι’αυτον. Πχ μεγιστη ροπη, ποτε ανοιγουν ποιοα μπεκ κλπ.
Συνδυασε τα ολα αυτα με μια κοντρα πχ. Και θα καταλαβεις γιατι δεν ειναι για αδελφιστικα χερακια !!!
Αν ζουσαμε σε αλλη χωρα, θα εβλεπες οτι σε συγκρητικα το 8αρι κερδιζει και το 350Ζ και το Opel GT πχ. Το εχουμε πει και πιο πριν, δεν φτανει μονο η ταχυτητα στην ευθεια, μετρανε και ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ πραγματα…. -
ειδα πχ τις δυναμομετρησεις του τελευταιου TSi στους 4Τ... flat ιπποδυναμη απο τις 2500 μεχρι τις 4500 την αποδοση της μεγιστης δυναμης.... ποιος ατμοσφαιρικος μπορει να αποδωσει τετοιες καμπυλες.... ???
και παλι **QsisVTS **, για το θεμα καταναλωσης, να σου θυμησω οτι μιλαμε για N/A vs ατμοσφαιρα... σε οικονομια ειναι ευκολο να κοντραριστουν ?? ΠΟΤΕ, μια που ο τουρμπο μπορει να λειτουργει ατουρμπιστος οταν το θελει....και παλι **QsisVTS ** τα βλεπεις μονοδιαστατα.... μονο η καταναλωση σε ενδιαφερει ?? ασφαλειες/service δεν πληρωνεις ??
-
οχι δεν ειναι εξωπραγματικο γιατι δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο απο καποιον αλλο κατασκευαστη ωστε να συγκρινουμε.αυτο που ξερω ειναι οτι υπαρχουν παραδοσιακα μοτερ που καινε πολυ λιγοτερη βενζινη και εχουν πολυ καλυτερες επιδοσεις.
εξωπραγματικο για παραδειγμα ειναι ενα s2000 που για 2λιτρο ατμοσφαιρικο βγαζει τοσα αλογα και εχει τετοιες επιδοσεις, εξωπραγματικη ειναι μια Μ3 γιατι αυτα μπορουμε να τα συγκρινουμε με κατι.
ο wankel ειναι απλα μοναδικος και τιποτα το ιδιαιτερο σε επιδοσεις,αρα δεν ειναι εξωπραγματικος οσο για την τοποθετηση του κινητηρα δε ξερω ποσες φορες πρεπει να πουμε οτι δεν ειναι ειναι κατι τρομερο να τοποθετεις εναν κινητηρα που ειναι μια σταλιτσα πισω απο τον εμπρος αξονα..
η bmw το κανει αυτο εδω και χρονια με πολυκυλινδρα μοτερ που ειναι πολυ μεγαλυτερα σε διαστασειςμαλιστα … δηλ. Επειδη κανεις δεν εχει αλλον κινητηρα διαφορετικης τεχνολογιας, δεν ειναι τιποτα σημαντικο/ ενδιαφερον….. Αφου δεν μπορουμε να το συγκρινουμε με κατι, ΑΠΛΑ δεν υπαρχει !!! ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ !!
Reality check: κοιτα ποσο κανει η 316 στην ελλαδα, δες και ποσο κανει το S2000 και μετα ξανακοιτα το 8αρι…. Στο ξαναπα: WELCOME TO GREECE !!!και που ειναι ελαφρυ το μοτερ,το ιδιο το rx δεν ειναι!επισης μπορω να σου πω αυτοκινητα που ουτε μπλοκε εχουν ,ουτε πισωκινητα ειναι, ουτε τον κινητηρα πισω χαμηλα εχουν και ειναι παντου πιο γρηγορα(βλεπε ΤΤ)Για μενα το rx8 ειναι ενα σπουδαιο αυτοκινητο σαν συνολο ,αλλα ο κινητηρας του ειναι ενα μοτερ που ρουφαει πολυ και δεν παει ιδιαιτερα γρηγορα για αυτα που ρουφαει, να το ξεκαθαρισουμε
ερωτηση κρισεως: ποσα 4θεσια ξερεις που ειναι ελαφρια ?? Το ΤΤ ποσα κιλα ειναι και ποσοι ενηλικες μπορουν να μπουν μεσα του ?? Δεν παει γρηγορα ?? Το 8αρι με 27,2 στο χλμ δεν ειναι αρκετα γρηγορο ?? Αν δεν ειναι συγνωμην !!!
θα σου πω και σε σενα οτι εδω εισαι τελειως λαθος,μιας και εγω προσωπικα αγορασα πιο αργο αυτοκινητο σε σχεση με αυτο που μπορουσα,σε αντιθεση με τους περισσοτερους κατοχους ρχ8 που πιστευουν οτι επιασαν τον παπα απο τα @@@δια λογω της σχετικα χαμηλης τιμης και κυβισμου.
επετρεψε μου, να λεω οτι επιασα τον παπα, μια που δεν εσκασα παραπανω απο € 6000 σαν ΕΦΚ καταναλωσης για να το παρω… στον μεγαλο ΝΤ@ΒΑ της χωρας μας που λεγεται ΔΗΜΟΣΙΟ…
-
δε διαφωνω οτι το rx γ@μαει στην ελλαδα και οτι γενικα ειναι τρομερο αυτοκινητο, αλλα ολα αυτα στην ελλαδα. εξω περα απο τις επιπλεον θεσεις δεν εχει τιποτα πανω απο τον ανταγωνισμο του και το κοβω εδω,γιατι δε θελετε να καταλαβετε
-
^^ ΟΚ λοιπον, δες και παραεξω τι λενε οι κουτοφραγκοι!!!
2007 Ford Mustang Shelby GT vs. 2007 Mazda RX-8, 2007 Nissan 350Z, 2008 Audi TT 2.0T
http://www.caranddriver.com/reviews/com ... rison_test
**
2003 Ford SVT Mustang Cobra vs. Infiniti G35 Coupe, Mazda RX-8**
http://www.caranddriver.com/reviews/com ... rison_test -
Oι αμερικάνοι είναι χαζοί, εδώ είναι ευρώπη δεν είναι παίξε γέλασε.
ΥΓ 1. Το ''κουτοφραγκικό'' αμερικάνικο Car and driver, είναι πολύ δυνατό στα συγκριτικά του, νομίζω όμως ότι εκ παραδόσεως τείνει να πριμοδοτεί τα Mazda.Όχι αυτή τη φορά πάντως.
ΥΓ. 2 Claus διάβασες τη σκέψη μου, ήθελα να παραθέσω το εν λόγω συγκριτικό από μέρες. -
Λάθος Post. Sorry.
-
δε διαφωνω οτι το rx γ@μαει στην ελλαδα και οτι γενικα ειναι τρομερο αυτοκινητο, αλλα ολα αυτα στην ελλαδα. εξω περα απο τις επιπλεον θεσεις δεν εχει τιποτα πανω απο τον ανταγωνισμο του και το κοβω εδω,γιατι δε θελετε να καταλαβετεΚάνεις μεγάλο λάθος όταν μιλάς με τέτοιες γενικότητες...
Audi TT 225 vs Mazda RX-8 Cosmo