-
Τραγικο δεν ειναι αλλα για την ροπη απο ροτορα εστω και χωρις τουρμπο ειναι πανω απο το κανονικο .
Δεν συγκρινω με αλλα τουρμπο και ροπες ανω των 22kg αντε 24 με 25!
Επισης οι ροτορες στα ποσα χιλιομετρα αλλαζονται? (Γιατι μονο αλλαζονται)!
Μια τιμουλα εχουμε? -
ενταξει τωρα μην περιμενουμε απο ενα αμαξι των 200+ιππων να μην καιει .
οποιος διαθετει τοσα λεφτα για τετοιο αμαξι και ασχολειται με την καταναλωση τοτε τι να πω. -
Δεν νομιζω οτι ειναι και ακριβο το μαζντα φιλε μου !
Παντος αν δεν με εννοιαζε η καταναλωση και ειχα τα 47 χιλ θα επαιρνα evo και οχι rx8 με 27 ,29 ποσο εχει!
Ποιος ο λογος να καιμε τα ιδια με σαφως υποδεεστερες επιδοσεις απο το μαζντα και μικροτερη τιμη! -
Προ ολιγο ειχα κουβεντα με εναν φιλο μου κατοχο rx8 cosmo και μου επιβεβαιωσε οτι στα 100κμ καιει 15 lt s.p.Xαλαρα και χωρις πολλα πολλα!
Αγορασμενο καινουριο και χωρις πειραγματα! -
ετσι ειναι γιαυτο αν ανοιξεις την χρηση ευκαιρια πωλουνται κατα 100νταδες.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Προ ολιγο ειχα κουβεντα με εναν φιλο μου κατοχο rx8 cosmo και μου επιβεβαιωσε οτι στα 100κμ καιει 15 lt s.p.Xαλαρα και χωρις πολλα πολλα!
Αγορασμενο καινουριο και χωρις πειραγματα!E και?
Αν υποθεσουμε πως το λιτρο εχει 0.8€ , καει μολις 4€ περισσοτερο απο ενα αμαξι με μεση καταναλωση 9λ/100χλμ...
Μη τα θελουμε και ολα δικα μας, το συγκεκριμενο αμαξι εχει αλλες χάρες, δε το αγοραζει κανεις για να κινειται οικονομικα εντος (η εκτος) πολης... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Αγορασμενο καινουριο και χωρις πειραγματα!E και?
Αν υποθεσουμε πως το λιτρο εχει 0.8€ , καει μολις 4€ περισσοτερο απο ενα αμαξι με μεση καταναλωση 9λ/100χλμ...
Μη τα θελουμε και ολα δικα μας, το συγκεκριμενο αμαξι εχει αλλες χάρες, δε το αγοραζει κανεις για να κινειται οικονομικα εντος (η εκτος) πολης...Άσε που 15 λίτρα δεν είναι δα και τρομερό για 200/230 ιππους αμάξι.
Έλεος πια με τις καταναλώσεις. Τα μεταξωτά βρακιά είναι για τους αντίστοιχους κώλους τελεία και παύλα -
εμεις θελουμε να καιμε λιγο και να πηγαινουμε γρηγορα!
και να στο πω και αλλιως..
ωραια καιει 15 λιτρα με γεια του με χαρα του
πηγαινει σαν αυτοκινητα που καινε 15 λιτρα?δεν πλησιαζει καν αυτοκινητα που καινε 13-14,συνεπως ο κινητηρας αυτος δεν ειναι καθολου αποδοτικος.
η χαμηλη τιμη του αυτοκινητου βεβαια ειναι ενα καλο επιχειρημα,αλλα ο wankel ειναι για το διαολο!
και δε μιλαω για την τεχνικη σκοπια,αλλα για τη βενζινη που καιει.οπως και να το κανουμε ομως συμφερει γιατι ακομα και με αυτη τη μεγαλυτερη καταναλωση δε μπορει να κοστισει τελικα περισσοτερο σε σχεση με πολλα αντιστοιχων ιπποδυναμεων/επιδοσεων αυτοκινητα.
για 15 λιτρα ομως ειναι ψοφιο το μοτερ και αυτο ,ακομα κι αν ειναι κυριως ψυχολογικο επιχειρημα εναντιον του αυτοκινητου, δε παυει να υφισταται και να επηρεζει πολυ κοσμο
-
Προσωπικά πιστεύω πως πράγματι καίει πολύ για τις επιδόσεις του. Από την άλλη το θεωρώ την τιμή του πολύ λογική έως χαμηλή γι' αυτά που προσφέρει. Συνεπώς η κατανάλωση αντισταθμίζεται και με το παραπάνω.
Όταν καινούριο το βρίσκεις 30k (με τους 231 ίππους) και για να πας σε κάτι αντίστοιχο (με λογικότερη κατανάλωση ή ίδια κατανάλωση και καλύτερες επιδόσεις) θες καμιά 50αριά, ε πολύ απλά είναι σα να το παίρνεις 40k (και πολλά λέω) με... χαμηλή κατανάλωση
Τα λέω λίγο υπεραπλουστευμένα αλλά για μένα είναι ξεκάθαρο ότι το αυτοκίνητο αξίζει τα λεφτά του. Νομίζω ότι η κατανάλωση δεν είναι θέμα που πρέπει ν' απασχολεί κάποιον, αν έχει στο μυαλό του όμως ότι παίρνει αυτοκίνητο ουσιαστικά ακριβότερο κατά μερικές χιλιάδες ευρώ απ' την τιμή κτήσης του (απλά τα πληρώνει σε συντήρηση και όχι κατά την αγορά). Αν μπορεί να το αγοράσει τσίμα τσίμα και η κατανάλωση είναι too much γι' αυτόν, πολύ απλά δεν πρέπει να το προτιμήσει.
Έτσι κι αλλιώς λίγη/πολλή αυτή είναι η κατανάλωση για το δεδομένο αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Προσωπικά πιστεύω πως πράγματι καίει πολύ για τις επιδόσεις του. Από την άλλη το θεωρώ την τιμή του πολύ λογική έως χαμηλή γι' αυτά που προσφέρει. Συνεπώς η κατανάλωση αντισταθμίζεται και με το παραπάνω.Όταν καινούριο το βρίσκεις 30k (με τους 231 ίππους) και για να πας σε κάτι αντίστοιχο (με λογικότερη κατανάλωση ή ίδια κατανάλωση και καλύτερες επιδόσεις) θες καμιά 50αριά, ε πολύ απλά θεώρησε ότι το παίρνεις 40k (και πολλά λέω) με... χαμηλή κατανάλωση
Τα λέω λίγο υπεραπλουστευμένα αλλά για μένα είναι ξεκάθαρο ότι το αυτοκίνητο αξίζει τα λεφτά του. Νομίζω ότι η κατανάλωση δεν είναι θέμα που πρέπει ν' απασχολεί κάποιον, αν έχει στο μυαλό του όμως ότι παίρνει αυτοκίνητο ουσιαστικά ακριβότερο κατά μερικές χιλιάδες ευρώ απ' την τιμή κτήσης του (απλά τα πληρώνει σε συντήρηση και όχι κατά την αγορά). Αν μπορεί να το αγοράσει τσίμα τσίμα και η κατανάλωση είναι too much γι' αυτόν, πολύ απλά δεν πρέπει να το προτιμήσει.
Έτσι κι αλλιώς λίγη/πολλή αυτή είναι η κατανάλωση για το δεδομένο αυτοκίνητο...
υπαρχουν πολλα χατς που με λιγοτερα απο 30Κ εχουν σαφως καλυτερες επιδοσεις και πολυ μικροτερη καταναλωση.
-
Συμφωνώ, αλλά εξαρτάται πώς κρίνεις το αυτοκίνητο. Αν το κρίνεις βάσει επιδόσεων και κατανάλωσης μόνο, πάω πάσο. Εγώ όμως μιλούσα σαν αυτοκίνητο συνολικά. Δηλαδή σα στήσιμο, σαν ευχαρίστηση οδήγησης, γενικά σαν sportif χαρακτήρα. Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για πισωκίνητο, με μπλοκέ διαφορικό κτλ. Υπό αυτό το πρίσμα εννοούσα ότι πας στα 50k για κάτι αντίστοιχο.
Επίσης εννοείται ότι δεν πάω να πείσω κανένα - τη γνώμη μου καταθέτω απλά. Κατά την άποψή μου το RX8 είναι πολύ πιο sport σε σχέση με κάποιο hatch που έχει περισσότερο γκάζι και μικρότερη κατανάλωση στα ίδια χρήματα. Για κάποιον άλλο μπορεί να ισχύει το αντίθετο... no problem
-
Η αληθεια ειναι οτι οι συγχρονοι κινητηρες, ακομα και οι υπερτροφοδοτουμενοι, μπορουν να επιτυχουν (και το κανουν) στα ιδια αλογα καλυτερες καταναλωσεις (απο ελαφρως καλυτερες μεχρι δραματικα καλυτερες, αναλογως συνθηκων-οδηγικου στυλ κλπ). Και μαλιστα το κανουν εχοντας και μερικα κιλακια ροπης παραπανω. Το RX8 ειναι ενα εκπληκτικο οδηγικα αυτοκινητο, αλλα να λεμε τα πραγματα ως εχουν.
Πρεπει παντως να τονιστει οτι απ'το RX8 κερδιζεις πολλα απ'αυτα που χανεις στην καταναλωση απο την χαμηλη του τιμη στην Ελλαδα, τα χαμηλα τελη κοκ. Επισης ο wankel του RX8 εχει αποδειχθει αξιοπιστοτατος.
Το RX8 ειναι σιγουρα ενα φοβερο, μοναδικο αυτοκινητο και αξιζουν πολλα μπραβο στην Mazda που τολμησε να βγαλει κατι τοσο ξεχωριστο, ειδικα εφοσον εχει τονους οδηγικης απολαυσης, σωστο στησιμο και σε ολα αυτα εχει και πρακτικοτητα. Η Mazda οχι απλως τολμησε αλλα δικαιωθηκε και απο τις πωλησεις. Για μενα αξιζει 100% το RX8, αρκει να σου αρεσει το design του - για το δικο μου στομαχι ειναι λιγο δυσκολοχωνευτο αλλα περι ορεξεως..Κατά την άποψή μου το RX8 είναι πολύ πιο sport σε σχέση με κάποιο hatch που έχει περισσότερο γκάζι και μικρότερη κατανάλωση στα ίδια χρήματα.
Συμφωνω, για την ακριβεια το θεωρω πιο διασκεδαστικο απο αυτοκινητα αρκετα ακριβοτερα.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Συμφωνώ, αλλά εξαρτάται πώς κρίνεις το αυτοκίνητο. Αν το κρίνεις βάσει επιδόσεων και κατανάλωσης μόνο, πάω πάσο. Εγώ όμως μιλούσα σαν αυτοκίνητο συνολικά. Δηλαδή σα στήσιμο, σαν ευχαρίστηση οδήγησης, γενικά σαν sportif χαρακτήρα. Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για πισωκίνητο, με μπλοκέ διαφορικό κτλ. Υπό αυτό το πρίσμα εννοούσα ότι πας στα 50k για κάτι αντίστοιχο.Επίσης εννοείται ότι δεν πάω να πείσω κανένα - τη γνώμη μου καταθέτω απλά. Κατά την άποψή μου το RX8 είναι πολύ πιο sport σε σχέση με κάποιο hatch που έχει περισσότερο γκάζι και μικρότερη κατανάλωση στα ίδια χρήματα. Για κάποιον άλλο μπορεί να ισχύει το αντίθετο... no problem
δεν εχω αντιρρηση οτι το αυτοκινητο ειναι πολυ καλο συνολικα
για μενα προσωπικα, με τα λεφτα που κανει, δε θα απασχολουσε η καταναλωση του.
-
Κάποιοι έχουν παρεξηγήσει τον όρο σπορ αμάξι. Δεν χρειάζεσαι σπορ αμάξι αν συχνάζεις στα γνωστά κοντράδικα στέκια. Και τα σπορ αυτοκίνητα δεν προορίζονται για εκεί... όπως και το RX8. Είτε το 192 είτε το 230 που και από αυτά τα άλογα ομολογουμένως πολύ λιγότερα καταλήγουν στους τροχούς...
Πώς μπορούν κάποιες εταιρείες (group VW π.χ) να μιλάνε για σπορ οδήγηση όταν τα αμάξια τους φιλτράρουν κάθε πληροφορία προς τον οδηγό, το καλύτερο τιμόνι τους είναι λίγο χειρότερο απο ενός Mazda 2, κρεμάνε κινητήρες μπροστά από τον μπροστινό άξονα, η θέση οδήγησης είναι ίδια με τα αδερφικά 1400αρια τους και 1000αρια τους, πουσάρουν τους κινητήρες με σαλιγκάρια και στέλνουν όοοοολα αυτά τα άλογα στους μπροστά τροχούς ή στην καλλίτερη τα μεταφέρουν στον δρόμο με ψευτοτετρακινήσεις???
Ναι το RX8 τρώει πλέον ξύλο στα φανάρια από πολλά τουρμπάκια (πειραγμένα) (είχε την ατυχία όταν βγήκε να γίνεται ξανά της μόδας το τούρμπο)και ναι καίει περισσότερο για τις επιδόσεις του (πώς να βγάλεις ατμοσφαιρικά από 1300 κυβικά 230άλογα?) αλλά όλα αυτά μαζί δεν είναι πιο σπορ αμάξια από το RX8 μόνο του. Ένα αμάξι που κατασκευάστηκε από λευκό χαρτί για να εξυπηρετεί τον σκοπό της σπορ οδήγησης...και όχι για να εξυπηρετεί ΚΑΙ την θεία που θα πάει στο super market και τον 50αρη που θέλει να κάνει χαλαρές βόλτες στην παραλιακή αλλά και τον κ@λωμενο 25αρη που θέλει να κάνει κόντρες στα φανάρια δίνοντας του δυνατότερο κινητήρα, τέσσερις σκληρότερες αναρτήσεις και ένα body kit.
Και το κερασάκι στην τούρτα...!!!
22.000 και 29.000Ε για το μικρό ή το μεγάλο αντίστοιχα... (ναι απο παραεισαγωγέα)Τα άλογα πλέον έχουνε γίνει στραγάλια, είναι θέμα ενός προγράμματος και μερικών ευρώ...(για τα τούρμπο)
Το σασί, την αρχιτεκτονική των αναρτήσεων, την θέση του κινητήρα, την θέση οδήγησης και άλλα θεμελιώδη στοιχεία ενός αυτοκινήτου αλλά κυρίως την αίσθηση...όσο και να πληρώσεις...μάλλον με τα ίδια θα μείνεις...
Αν τα απόλυτα νούμερα επιδόσεων στα φανάρια είναι το βασικότερο κριτήριο για ένα σπορ αμάξι... τότε ένα RS6 AVANT είναι περισσότερο σπορ αμάξι από μια Elise, μία M5 είναι περισσότερο σπορ αμάξι από μία Cayman S και μία ML63AMG είναι περισσότερο σπορ αμάξι από ένα s2000... ΝΑΙ...ΚΑΛΑ!!!!
Βέβαια θα μου πείτε ότι για τους περισσότερους αυτό είναι το κριτήριο… και για αυτό τον λόγο τα τουρμποhatch πουλάνε σαν τρελά.
That’s life… -
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Κάποιοι έχουν παρεξηγήσει τον όρο σπορ αμάξι.καποιοι οντως εχουν(εχουμε,βαζω κι εμενα μεσα) παρεξηγησει το σπορ αυτοκινητο, καποιοι αλλοι ομως ενω βλεπουν οτι κατι δεν ειναι οσο γρηγορο υποσχεται ή οσο γρηγορο θα επρεπε να ειναι, μιλανε για αισθησεις,συναισθηματα και αλλα τετοια.
δε διαφωνω οτι το rx8 ειναι ενα κορυφαιο αυτοκινητο, ο κινητηρας του ομως το αδικει και το κανει να εκτιθεται σε σχεση με πιο 'κακοστημενα' αυτοκινητα.
δε φταινε οι αλλοι που εχουν κανει τα αλογα στραγαλια,σου υπενθυμιζω αγαπητε οτι η ιδια η mazda εχει ηδη εναν τουρμποκινητηρα με στραγαλια στο mazda 3 mps επιμενει ομως να χρησιμοποιει ροτορα στο πισωκινητο κουπε της.και οσο ηταν τουρμπατος(βλεπε rx7) σκοτωνε!!!
αποφασισε ομως να τον κανει ατμοσφαιρικο αρα και πιο αργο!
οποτε δε της φταιει κανεις..και δω στην ελλαδα βρισκω μεγαλο νοημα λογω κυβισμου να παρει καποιος ενα rx8,στο εξωτερικο δε βρισκω ουτε ενα λογο για να προτιμηθει απο τα s2000 και 350Ζ εκτος απο το οτι το 1ο(s2k) ειναι ο ορισμος της κουδουνιστρας και της πλαστικουριας και οτι το mazda εχει πισω θεσεις.
-
Σαν συνολο ειναι καλο και πισωκινητο και παιχνιδιαρικο .Απλα εμενα δεν μου αρεσουν οι ροτορες γιατι ειναι ασυμφοροι στην συντηρηση τους μετα απο εναν συνηθισμενο αριθμο χιλ ας πουμε 150 χιλ γιατι απο κει και πανω απ'οτι ξερω δυσκολευουν τα πραγματα για τους ροτορες και φυσικα η καταναλωση σε συνδυασμο με επιδοσεις!
Τα 15 λτ που εγραψα ειναι με νορμαλ οδηγηση και αφορα το cosmo!
Σιγουρα δεν ειναι αργο αλλα και οχι το κατι παραπανω . Το οτι εχει εμφανιση ,πισω κινηση ,μπλοκε το κανουν αξιοπροσεχτο! -
QsisVTS αν η mazda έβαζε τον 2,3T στο rx8 πρώτον δεν θα λεγότανε RX δεύτερον θα ήταν μεν γρηγορότερο αλλά θα ήταν μία από τα ίδια με τον ανταγωνισμό. Δεν θα είχε τον κινητήρα πολύ πίσω από τον μπροστά άξονα και δεν θα ήταν τέρμα χαμηλά έτσι ώστε ο άξονας μετάδοσης να είναι οριζόντιος (παράλληλος) με τον νοητό επίπεδο άξονα, δεν θα είχε αυτό το ζύγισμα και στήσιμο το αμάξι... δεν θα ήταν το RX8 γενικότερα.
το RX7 ήταν ένα αμάξι που σκότωνε και σκοτώνει ακόμα... ναι...στις ευθείες τους άλλους και στις στροφές και τον ίδιο τον οδηγό ενίοτε... για να μην πούμε πόσο σκότωνε την αξιοπιστία του το σαλιγκάρι.
ΠΟΛΥ καλά έκανε και δεν τον έβαλε τον 2,3Τ. Δεν μετάνιωσε κανένας για αυτό για να λες ποιος της φταίει που δεν τον έβαλε... Απόδειξη ο νέος wankel 1.600 κυβικών που ετοιμάζεται και καλώς εχόντων των πραγμάτων με την κρίση που περνάνε οι αυτοκινητοβιομηχανίες...θα αποτελεί τον κινητήρα του επόμενου RX.
Επίσης δεν μίλησα για συναίσθημα, δεν είναι γκόμενα το αμάξι, αλλά για αίσθηση σπορ οδήγησης και στην δίνει σε δόσεις που θα έπρεπε να πληρώσεις πολύ ακριβά σε άλλα αυτοκίνητα για να πάρεις τα ίδια.
Το RX8 πέτυχε παγκοσμίως όχι λόγω των κυβικών του...την Ελληνική αγορά και τον τρόπο φορολόγησης λίγο έως καθόλου την έλαβαν υπ'οψιν τους οι ιάπωνες. Άρα πάρα πολλοί παγκοσμίως βρήκαν λόγους στο RX8 για να το πάρουν αγνοώντας εντελώς τα λίγα κυβικά. Βέβαια και πολλοί το μετάνιωσαν γιατί δεν ήξεραν τι έπαιρναν.
Επίσης πάντα θα υπάρχουν γρηγορότεροι...όσα λεφτά και να σκάσεις για ένα αμάξι...
Εσύ μπορεί να είσαι τύπος που θα επέλεγες το RS6 απο μια Elise, μία Μ5 απο μία cayman γιατι απλά είναι γρηγορότερα και έχουν ποιοτικά πλαστικά...
και εγώ ακριβώς το αντίθετο...επιλογές και γούστα είναι αυτά. -
EEEεεε ενας-ενας !!!
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Βρε παιδια 12 λιτρα μεσα στην πολη χωρις τουρμπο και λετε οτι δεν καιει? Επισης 11 στο ταξιδι με 160 ? Απο κει και πανω?απο εκει και πανω, καει περιπου τα ιδια. οπως ειπε και ο κυριος απο τους 4Τ, δεν ειναι αυτοκινητο πολης. Οποιον τον ενοχλει η καταναλωση, παιρνει smart. Παντως σαν ενα και μοναδικο αυτοκινητο που καλυπτει ολες τις αναγκες μου, αυτο ειναι το RX8. και μαλιστα ΝΑΙ, ατμοσφαιρα γιατι θελω μακροζωια και οχι τερατωδη αλογα, οπως το RX7
για τις Ροπες που ανεφερες, Ροπες & η λεξη Wankel δεν συμβαδιζουν... μονο αν ειναι Τουρμπο Wankel.
Για Ανακατασκευη υπολογησε 3-5 χιλιαδες στα συνεργειο εκτος Mazda. Τοσο κανει και καινουριο μοτερ εισαγωγη απο Αγγλια. Ολα τα μοτερ επιδοσεων καπου εκει κανουν.
ετσι ειναι γιαυτο αν ανοιξεις την χρηση ευκαιρια πωλουνται κατα 100νταδες.
Ναι ετσι ειναι , ειναι αυτοι που δεν ειχαν καταλαβει τι αγοραζαν με 25-30 χιλιαρικα....
εμεις θελουμε να καιμε λιγο και να πηγαινουμε γρηγορα!και να στο πω και αλλιως..ωραια καιει 15 λιτρα με γεια του με χαρα του πηγαινει σαν αυτοκινητα που καινε 15 λιτρα? δεν πλησιαζει καν αυτοκινητα που καινε 13-14,συνεπως ο κινητηρας αυτος δεν ειναι καθολου αποδοτικος.
η χαμηλη τιμη του αυτοκινητου βεβαια ειναι ενα καλο επιχειρημα,αλλα ο wankel ειναι για το διαολο!και δε μιλαω για την τεχνικη σκοπια,αλλα για τη βενζινη που καιει.
οπως και να το κανουμε ομως συμφερει γιατι ακομα και με αυτη τη μεγαλυτερη καταναλωση δε μπορει να κοστισει τελικα περισσοτερο σε σχεση με πολλα αντιστοιχων ιπποδυναμεων/επιδοσεων αυτοκινητα.
για 15 λιτρα ομως ειναι ψοφιο το μοτερ και αυτο ,ακομα κι αν ειναι κυριως ψυχολογικο επιχειρημα εναντιον του αυτοκινητου, δε παυει να υφισταται και να επηρεζει πολυ κοσμοEτσι οπως τα λες ειναι.... βεβαια 2 εκ. Ιδιοκτητες Wankel απο το 1970 δεν συμφωνουν μαζι σου http://foxed.ca/rx7manual/manuals/rotary-album.pdf δες την τελευταια σελιδα... το ιδιο και γυρω στους 160 χιλιαδες ιδιοκτητες RX8 τα τελευταια 5 χρονια... ναι δεν εχει την ιδια θερμοδυναμικη αποδοση, το cosmo ομως κανει 0-1000μετρα σε 27,2 δλ. και ειναι λιγακι αργο.... Σιγουρα ειναι ψοφιο!!!
ξεχασα... οταν θα ξανασυγκρινεις την δικη σου καταναλωση, μην ξεχασεις να προσθεσεις την Super Aμολυβδη που θελει το δικο σου μοτερ. Το δικο μας θελει απλα καθαρη βενζινη. Και ας εχει και 90 οκτανια. επισης βαλε στον υπολογισμο τα service που πληρωνεις. εγω προσωπικα στα μικρα πληρωνω € 70 και στα μεγαλα € 300 (με μπουζι)
καλως ηρθες στον υπεροχο **Cosmo **του Total Cost of Ownership !!!! -
για την Ελλαδαρα μας το RX8 ειναι ενα εκπληκτικο αυτοκινητο με εξαιρετικο Value for Money, λογω φορολογιας. σε οποιοδηποτε 2λιτρο η επιβαρυνση Φορων τελων κλπ ειναι στο 40% της τιμης του. το 8αρι πληρωνει μονο € 6000 για φορους εισαγωγης ΦΠΑ κλπ.
σαν μεταχειρω ειναι ακομα πιο καλη αγορα.
ειναι ενα αμαξι που ειναι οντως πιο αργο απο τα S2000/ 350Z που ειναι ομως πιο γρηγορα στα χερια οδηγων αγωνων. το 8αρι οδηγειται πιο ευκολα και ειναι πιο φιλικο για τον μεσο οδηγο.
και συνδυαζει το γεγονος οτι μπορεις να πας για σκι πχ ή ενα μεγαλο ταξιδι, χωρις μπαγκαζιερα οπως τα αλλα 2
....αν δεν ειχε Wankel κινητηρα, θα ηταν Α3 με 250 αλογα. QsisVTS μπροστοκουνα με 250 αλογα με look alike το ιδιο σε 1600 cc , δεν θα αγοραζα ποτε !!!
-
Το RX8 απο πλευράς κατανάλωσης έχει πέσει ουσιαστικά θύμα της τιμής του...
Εαν κόστιζε 50 χιλιάρικα δεν θα έδινε κανένας σημασία στα 1000 ευρώ που θα του κόστιζαν συνολικά παραπάνω οι βενζίνες...
Επειδή όμως η αρχική τιμή του (ειδικά αυτή του challenge) το φέρνει σε πιο 'προσγειωμένα' λημέρια και δελεάζει τον υποψήφιο αγοραστή ενός ταπεινού χάτσμπακ ή ενός σούπερμινι... μπαίνει άθελα του σε μια κατηγορία αγοραστών που η τόσο μεγάλη κατανάλωση μοιάζει βουνό...
Ο συνειδητοποιημένος αγοραστής δεν θα έχει ποτέ παράπονο, γιατί μπορεί να μην έχει την δύναμη του τούρμπο ή των πολλών κυβικών, αλλά προσφέρει ένα σύνολο που όμοιο του δεν υπάρχει σε αυτή τη τιμή, ακόμη και να συνυπολογίσει κανείς την κατανάλωση.@claus, είσαι εκτός οσον αφορά στο S3 αλλά υποθέτω πως είναι απο αντίδραση στο ποστ του qsis.
Audi TT 225 vs Mazda RX-8 Cosmo