-
Το φιλτρο ανθρακα στην κεντρικη παροχη δεν εχει δυνατοτητα φιλτρανσης 0.5 μ και κατω
Αλλη διαταξη ειναι να βαλεις εναν αποσκληρηντη και κεντρικα φιλτρα ανθρακα αλλα αυτα λογω ροης μπορουν να ειναι 20 μικρα δεν εχουν την ιδια δυνατοτητα φιλτρανσης οπως αυτο που μας δειχνεις.
Ειναι κυριως φιλτρα οσμης και λασπης με καποια στοιχειωδη κατακρατηση χλωριου ας πουμε. -
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
Καλησπέρα,ηθελα μια βοηθεια.
περιοχη Ηλιουπολη. Καποια αλατα βλεπω στις ανοξείδωτες μπαταριες στα μπανια. Φιλτρο τωρα εχω αυτο:
http://www.aquasana.com/product_detail. ... duct_id=11ακριβα τα ανταλακτικά φίλτρα.
σκεψη 1η. να βαλω αποσκλυρηντες νερου για καλυτερη προστασια σε πλυντ.πιάτων,ρουχων,ηλιακό και θερμοσιφωνακι 60Lt που εχω ως βοηθητικο.
σκεψη 2η. θελω να βαλω κατι στην κεντρικη παροχη που εχω στο μπαλκονι.
Τι προτείνεται να βάλω στην κεντρικη περιοχη? Λεω να βαλω έναν μεγαλο αποσκλυρηντη νερου και επειτα σε σειρα ένα
ενεργου ανθρακα και μετα ένα που να φιλτραρει 1mm ή 5 mm ή ότι υπαρχει τελος παντων (θα καταργηθεί το κιτ στην βρυση που εδειξα πιο πανω)Θα εχω θεμα με τον αποσκλυρηντη αφου θα πινω από εκει ή μετα τα υπολοιπα φιλτρα θα κανουν καλη δουλεια?
Λεω αυτην την σκεψη πρωτον για πιο φθηνα αναλωσιμα και δευτερον για προστασια από αλατα ολου του δικτυου.
ευχαριστωΚοιτα η εταιρεια που αναφερεις συγκαταλεγεται στις 5 καλυτερες οσον αφορα τον στερεοποιημενο ανθρακα χωρις να θελω νατης κανω διαφημηση
Απλα στην Ελλαδα γινεται εκτος τους δασμους υπερφορολογηση και υπερκοστολογηση και αυτο αφορα την καθε εταιρεια τι πολιτικη εχει.
Δηλαδη υπαρχουν φιλτρα στην αγορα με καλυτερο δελτιο αποδοσης αυτης της εταιρειας που πωλουνται σχεδον στην μιση τιμη αυτης και φιλτρα που κοστιζουν 5 ευρω και πωλουνται για 150 μπαχαλο δηλαδη η ακομα χειροτερα φιλτρα που λενε οτι κοστιζουν 1500 ευρω και σας το δανειζουμε για 120 ευρω και στην ουσια ειναι κινεζοφασον του 20αρικου. -
Ο χρήστης Evri έγραψε:
ΓενικαΕχεις ενα αρκετα καλο φιλτρο ανθρακα για ποσιμο σωστα;
Τετοια φιλτρα δεν αφαιρουν τα αλατα ασβεστιου μαγνησιου κ.α αλλα αλατα και ιχνοστοιχεια επιβλαβη για τον οργανισμο.
Σε καμια περιπτωση δεν θα καταργουσα το παραπανω φιλτρο οσον αφορα την ποιοτητα του ποσιμου που εχεις.
Εαν σε απασχολει το προβλημα των συσκευων μπορεις οπως λες να τοποθετησεις εναν αποσκλυρηντη στην κεντρικη παροχη.
Θα σου ελεγα να προτιμησεις αποσκλυρηντες που κανουν την δουλεια μηχανικα και οχι ηλεκτρονικα για να μην εχεις μπλεξιματα με καμενους εγκεφαλους πλακετες κτλ.
Γενικα προτιμα οσον αφορα τον αποσκληρυντη ευρωπαικο βελγιο γαλλια γερμανια.
Οι αμερικανοι κατασκευαζουν ανωτερα φιλτρα ανθρακα απο τους ευρωπαιους και οι ευρωπαιοι καλους αποσκληρηντες.
Παρολα αυτα οτι και να προσθεσεις ανεβαζεις το κοστος και σε ανταλλακτικα και σε συντηρηση.
Δεν εχω καταλαβει τι αλλο συνδιασμο προτεινεις.ευχαριστω για τις απαντησεις.
ρωταω. καταργω αυτό που εχω τωρα ...aguasana.
καιθελω να βαλω στην κεντρικη παροχη έναν αποσκλυρωντη,ενα φιλτρο ενεργου ανθρακα και ένα φιλτρο 0,5 ή μικροτερο.
είναι καλη κινηση από αποψη φιλτραρίσματος? από θεμα κοστος μπορει να είμαι τα ιδια με τωρα,αλλα θα εχω λιγοτερα αλατα σε ηλιακο,πλυντηριο,βρυσες κτλ, και επιπλέον θα λούζομαι ,πλενομαι κτλ καλυτερα από το φιλτρο στην μια βυση στην κουζινα που εχω τωρα.
είναι καλη κινηση και τι προτείνεται από μαρκα που μπορω να βρω αθηνα.
-
Εχει καποιος βαλει το Olympus του γιωτη?
-
για το αλκαλικο νερο τι λέτε;
http://alkaline.gr/
εφτιαξα νερο με σοδα και πιο πολυ μου πειραζε το στομαχι. Πηρα το παραπανω ειδα καποια διαφορα. Λες να ειναι η ιδεα μου; Παντως στο Medline εχω δει δημοσιευσεις οτι κανει καλο σε ορισμενα νοσηματα, δηλαδη δεν ειναι ψευτικο -
Καλησπέρα παιδιά κι απο μένα!Είμαι καινούριο μέλος και συγχωρέστε με αν κάτι δεν κάνω σωστά...θα μάθω!
Λοιπόν έχω διαβάσει και τις 17 σελιδες με μεγάλη προσοχή, γιατί τον τελευταίο μήνα ψάχνω να βρω κι εγώ ένα κατάλληλο φίλτρο. Έχει πήξει το μυαλό μου και δυσκολεύομαι να αποφασίσω !!! Κατέληξα, λοιπόν, σε ένα σύστημα άνω πάγκου, καθώς ενοικιάζω και δεν είναι δυνατή η επιλογή κάτω πάγκου, ούτε και κεντρικής τοποθέτησης. Επίσης αποφάσισα την επιλογή φίλτρου συμπαγούς ενεργού άνθρακα. Δεν μπορώ να καταλήξω απο που!!
Μένω στην περιοχή της Ξάνθης, που δεν υπάρχει και τεράστιο πρόβλημα,και σε δυο τρία μαγαζιά που πήγα μου σύστησαν μία αρκετά οικονομική λύση στα 80 ευρω, την καμπάνα atlas της depoural με φίλτρο MATRIKX CTO ή MATRIKXPb1 (στο νετ τα βρίσκω και 50 ευρώ!!), κάτι που δεν είδα κανένας να προτείνει και με ανυσήχησε. Αντίθετα διαπίστωσα μία προτίμηση σε multipure, aquasana, camelot και λιγο aquaphor. Βλέποντας τα πιστοποιητικά nsf διαπίστωσα ότι οι δύο πρώτες έχουν τα περισσότερα, θα πρέπει όμως να τα παραγγείλω από έξω...και δεν βρίσκω τιμές για τη multipure ούτε και για της camelot το imperial, που αν κρίνω από τα άλλα της camelot μου φαίνonται παναάκριβa!!!!
Σας παρακαλώ βοηθήστε την κατάσταση γιατι αν συνεχίσω να ψάχνω θα με διώξει ο άντρας μου απτο σπίτι και μένα και τα φίλτρα μου!!χαχαχαχ . Ευχαριστώ πολύ!!! -
Τα φίλτρα άνω πάγκου δεν είναι τόσο 'αθώα' και 'υγιεινά' όσο δείχνουν.
Το πρώτο διάστημα χρήσης δεν υπάρχει πρόβλημα.
Μετά όμως από 1 ή το πολύ 2 χρόνια θέλουν πέταμα.
Ο λόγος είναι ότι εσωτερικά πιάνουν μούχλα (αφού πάντα υπάρχει νερό) και το στόμιο στο βρυσάκι εκτός από άλατα αρχίζει και βγάζει κομμάτια μαύρης βρώμας (μάλλον και εκεί κάνει μούχλα). Επίσης βρώμα πιάνει και το εσωτερικό στο λάστιχο που συνδέεται με την βρύση της κουζίνας.
Αυτά πολύ δύσκολα καθαρίζονται, ειδικά το βρυσάκι.Το πρόβλημα το έχω εντοπίσει και εγώ αλλά και αρκετοί ακόμη που ξέρω.
Μην κοιτάτε τόσο την ποιότητα φιλτραρίσματος και τις προδιαγραφές της, αλλά εστιάστε ποιο πολύ στο καθαρισμό της συσκευής του φίλτρου και στα υλικά που είναι φτιαγμένη. Π.χ. προτιμήστε ανοξείδωτη συσκευή που να μπορεί να καθαρισθεί και να μην έχει πλαστικά ή λαστιχένια μέρη κλπ...
-
Σευχαριστώ storm για την απάντηση!Το γνωρίζω ότι έχει κάποια μειονεκτήματα το φίλτρο άνω πάγκου, αλλά μου είπαν ότι για να βάλω κάτω απτον πάγκο θα χρειαστεί να κάνω και τρύπες και το σπίτι δεν είναι δικό μου!Μετά σκέφτηκα και αυτό το φίλτρο που μπαίνει πάνω στη βρύση, αλλά δε βγάζει πολλύ νερό και κάνει μια ώρα, εγώ το θέλω και για μαγείρεμμα και για πόση και για πλύσιμο!Οπότε σκέφτηκα τη λύση αυτή κι όταν πάω στο δικό μου σπίτι σε κανα χρονο να κάνω τότε μια αλλαγή και στο φίλτρο. Επίσης δε βρίσκω ανοξειδωτες συσκευές άνω πάγκου όλες είναι χρωμέ πλαστικές. Τώρα με τα λάστιχα δύσκολο....να καθαριστούν!!εκτός αν τα βουλιάξω όλα στο ξύδι!Απλά αν είναι σε ένα χρόνο να γίνει χάλια παίρνω μία φτηνή όπως της depural και την πετάω .. 30 ευρω κάνει, δεν τα λες και λεφτα. Εγώ θεωρούσα ότι η ποιότητα του φίλτρου θα κάνει τη διαφορά στον καθαρισμό του νερού κ όχι η συσκευή...δε ταχα σκεφτεί αυτά !!!...ααχχχχ ...νομίζω απελπιστηκα περισσότερο~!!!!
Δηλαδή να μη δώσω και πολύ σημασία στη μάρκα;;; -
Υπάρχουν και ανοξείδωτα φίλτρα άνω πάγκου. Απλά είναι πολύ ποιο ακριβά.
Ωστόσο και αυτά θέλουν τον καθαρισμό τους.Από εκεί και πέρα αν το νερό της περιοχής σας δεν είναι πολύ βρώμικο (δηλαδή αν είναι πόσιμο) δεν χρειάζεται να πάρετε το ποιο 'ισχυρό' φίλτρο. Αυτά όμως κανονικά πρέπει να σας τα πουν και στα μαγαζιά που θα πάτε.
-
Εδώ για ένα περίεργο λόγο δεν έχει κανείς ανοξείδωτα...ίσως για τί είναι ακριβά...δεν ξέρω. Anyway... μήπως να πάρω ένα φιλτράκι που κολλάει στη βρύση, ώστε να αποφύγω τη στάθμευση του νερού και τον καθαρισμό των συσκευών;Θεωρείται ότι είναι καλύτερη επιλογή απτην άνω πάγκου;Ξέρετε αν θα είναι μικρή η ροή του νερού, γιατί στα μαγαζιά ο καθένας μου λέει και τα δικά του.Ευχαριστώ και συγχνώμη αν σας κούρασα με τις ερωτήσεις μου!
-
Εχω το Olympus ανω παγκου,δεν πιανει καθόλου χώρο και η ροή πάει σφαίρα....πολυ ευχαριστημένος και με την ποιότητα νερού που πίνω
-
https://www.brita.net/gr/jugs.html?L=26
Εχω εδω και 2 χρονια αυτη με τα 3.5λ ,εντονη η διαφορα στο νερο πριν και μετα! Μονο αρνητικο ας πουμε οτι χρειαζεται τακτικα γεμισμα,ιδιως το καλοκαιρι. -
Πριν 2 μέρες τοποθέτησα το Torayvino_MK2-EG, γιαπωνέζικο φίλτρο βιδωτό βρύσης, μιας και στο νεο σπίτι (αν και καινούργιο), το νερό είχε παντα μια γέυση...
Αμέσω κατάλαβα διαφορά στη γεύση. Η μαρκα ειναι γιαπωνέζικη, πάνω στη βιομηχανία υλικών και φιλτρων γενικά. Αν και στην Ελλάδα δεν την είχα ακούσει, η γυνάικα μου που μιλαει γιαπωνέζικα την έψαξε και είδε οτι ειναι μεγάλη και γνωστη στην Ιαπωνία.
Τα ανταλλακτικα λεει τα αλλάζεις καθε 4-6 μήνες και κανουν 25ευρώ.
Μου μοιαζει για αξιοπρεπής λύση.
Προσοχή μονο λίγο στους ανταπτορες-τοποθέτηση στη βρύση μιας και στη δική μου Φρανκε, επρεπε να παω σε υδραυλικό να μου κανει μια μοντιφια για να μπει.
Το πήρα από Απόθεμα 69 ευρώ αλλά το βρήκα μετά και εδώ ( http://www.polarsystems.gr/φίλτρα-νερού/κατασκευαστές/toray ) στα 59 -
Καλησπέρα σε όλο το forum!
Πριν από λίγο καιρό εγκατέστησα σύστημα αντίστροφης ώσμωσης 5 σταδίων για παραγωγή πόσιμου νερού από το δίκτυο.
Το νερό της βρύσης έχει ph 6,87 και το σύστημα αντίστροφης ώσμωσης χαμήλωσε το ph στο 5,66!
Μου είπαν από εκεί που πήρα την ΑΟ, ότι το τελευταίο στάδιο της είναι το φυσίγγιο εμπλουτισμού με ιχνοστοιχεία αλλά νομίζω ότι την έχω πατήσει!Είναι πόσιμο το νερό αυτό που βγαίνει από την ΑΟ; Τί πρέπει να κάνω;
-
To εχω 5 χρόνια, είναι πολύ καλό.
-
Και μόλις αγόρασα αυτό για το σχεδον-ετοιμο-ανακαινισμένο σπίτι
https://www.e-filters.eu/gr/ap-easy-pro-diy-oikiaka-filtra-neroy-3m Μου ειπαν οτι η 3Μ θα φέρει σε κανα μήνα ή και μπορεί να ήδη έχει φερει και ενα που παει στα 0.2μm
Θα δούμε. Οχι οτι έχω κάποια εμπειρία ή το έψαξα τόσο που να ξερω τι μου γινεται. Ειδα μαρκα που ξερω,βρηκα καταστημα σχετικά κοντά με αρκτές και καλες κριτικές και πηγα και πήρα..
-
Εμένα επειδή η μπαταρία είναι με σπιράλ - αποσπώμενο τηλέφωνο δεν μπορώ να βάλω φίλτρο στο τηλέφωνο αλλά φίλτρο με δεύτερο βρισάκι όπως του alejandro .
Μέχρι εκεί το έχω ψάξει , ποιοι άλλοι κατασκευαστές υπάρχουν σε αυτού του είδους τα φίλτρα?
ΥΓ: Ο νεροχύτης πρέπει να υποστηρίζει 2 βρύσες
-
Κάποια στιγμή θέλω να ασχοληθώ με απιονισμό νερού με κάποια φίλτρα/εγκατάσταση ώστε να πλένω το αμάξι χωρίς να χρειάζεται στέγνωμα. Παλιά που το κοίταξα, είχα καταλήξει ότι έχει ένα σεβαστό κόστος συν ότι δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει αυτό που φαντάζομαι τεχνικά.
-
Ψάχνω πλαστικά μπουκάλια πολλαπλών χρήσεων. Ξέρω ότι τα Tupperware θεωρούνται κορυφαία αλλά μου φαίνονται πολλά τα 20 ευρώ για μπουκάλια των 1-1,5 λίτρου. Ερωτώ λοιπόν: υπάρχει κάποια ανταγωνιστική μάρκα που να προσφέρει εφάμιλλο προϊόν σε χαμηλότερη τιμή; Δεν καίγομαι να πληρώσω το όνομα, που θα είναι σίγουρα 5-10 ευρώ από τα 20. Θέλω να πάρω τουλάχιστον 3-4 κομμάτια, για αυτό και το ψάχνω.
Σας ευχαριστώ πολύ!
-
Οι αξιόπιστες μάρκες για πιστοποιημένα φίλτρα νερού είναι λίγες. Για παράδειγμα η Multipure και Aquasana.
Φίλτρα νερού στο σπίτι (απλα, αντίστροφης όσμωσης, κλπ)