-
δεν παιζει θεμα να μη πας να δεις το γκολφ 5,5...μπορει ναναι καργα αδιαφορο παλι αλλα μεσα εχει γινει σαφης προσπαθεια...
σβελτο ειναι, μετα θα το πουλησεις χρυσο σε σχεση με ολα τα υπολοιπα αρα ειναι καλο πακετο...και το λεον καλο και μετα τα υπολοιπα...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
και το λεον καλο και μετα τα υπολοιπα...
Λεμε και καμια μαλατσια να περναει η ωρα... ε Αδη?
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Μόλις έριξα μια ματιά στο spritmonitor για την κατανάλωση των δύο. Με περίπου είκοσι δείγματα ανά μοντέλο το Bravo έχει μέση κατανάλωση 8,86lt/100km και το Leon έχει 8,79lt/100km. Στην Ελλάδα τα πράγματα μπορεί να διαφοροποιούνται κάπως αλλά +2lt/100km για το Leon μου φαίνεται τραβηγμένο δεδομένων των παραπάνω.Μακαρι να εχεις δικιο , αλλα εγω που εχω μπει σε Audi A3 1.8T DSG και σε Golf 1.4ΤSI αλλα βλεπω...
-
Δε νομίζω ότι ο bro έβαλε τις καταναλώσεις του spritmonitor ως ένδειξη του πόσο θα καίει το εκάστοτε αυτοκίνητο στα ελληνικά δεδομένα, αλλά ως συγκριτικό μεταξύ Leon και Bravo. Φαίνεται δηλαδή ότι καίνε πάνω κάτω τα ίδια. Τα ~10 λίτρα/100χλμ μέση κατανάλωση σε μικτό κύκλο τα θεωρώ απόλυτα φυσιολογικά ως τιμή έχοντας υπόψιν μου και την κατανάλωση του ίδιου κινητήρα στο A3 1.8T με DSG.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
και το λεον καλο και μετα τα υπολοιπα...
Λεμε και καμια μαλατσια να περναει η ωρα... ε Αδη?
οκ και μετα η c4...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
μετα θα το πουλησεις χρυσο σε σχεση με ολα τα υπολοιπα αρα ειναι καλο πακετο...Δεν νομίζω ότι υπάρχε περίπτωση να πουλήσει χρυσό κανένα. Η μεταπώληση είναι σχεδόν ίδια για όλα τα αυτ/τα.
Είναι καλύτερο να αγοράζεις για αυτό που θα έχεις όσο το κρατάς παρά για το τι θα πάρεις όταν το δώσεις.
Με ( σχετική ) εξαρεση ώς μεταχειρισμένο το Citroen όλα τα άλλα είναι εμπορικά μοντέλα. -
Θα συμφωνήσω ότι η αγορά δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να γίνει βάση της μεταπωλητικής αξίας του αυτοκινήτου... είδαμε και αυτή του Golf V 1.6 FSi που πήγε όταν βγήκαν οι TSI
-
To αντίθετο, έγιναν συλλεκτικά, αν κρίνω από τα πόσα ζητάνε...
-
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To αντίθετο, έγιναν συλλεκτικά, αν κρίνω από τα πόσα ζητάνε...Το ζήτημα είναι τι παίρνουν...
Από κει και πέρα πάντως καμία από τις Fiat, Citroen και Seat δε φημίζονται για τη συγκράτηση της μεταπωλητικής τους αξίας. Η VW ίσως κρατάει τις τιμές των αυτοκινήτων της κάπως καλύτερα, για ένα αμάξι όμως που θα αγοραστεί με προοπτική να εκτελεί τα μεταφορικά του καθήκοντα για ένα λογικό διάστημα δε νομίζω ότι οι διαφορές στην απομείωση της αξίας παίζουν κάποια σημασία.
-
Έχοντας κάνει πρόσφατη την επιλογή μεταξύ bravo και leon(έχοντας οδηγήσει και τα 2) πρέπει να πω πως είναι απο τις δυσκολότερες που έχω κάνει.. μερικά σημεία που μπορώ να σου πω.
1.το bravo είναι φτηνότερο(21.450-19.850=1600€).. επιπλέον εμένα μου κάναν δώρο -500€+συναγερμό(300€).. και στα 2 χρεώνεται έξτρα η επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια.
2.το leon έχει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά.. είναι πιο πολεμικό σαν αίσθηση.. επιπλέον φυσιολογικότατα ενας 1400 με turbo δε μπορεί να συγκριθεί με εναν 1800 με turbo.
i)οι διαφορές πάντως στις ρεπρίζ είναι πολύ μικρές(και δε χάνει πάντα το bravo, πχ 110-140 με 5η & 6η είναι πιο γρήγορο!)
ii)στα φρένα είναι ακριβως τα ίδια
3.το εσωτερικό του bravo είναι πολύ καλύτερο.. οδηγώντας το 3-4 μέρες τώρα είναι πολλές φορές που πιάνω τον εαυτό μου να το 'χαζέυω'
4.το εξωτερικό περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.. προσωπικά μ'αρέσει πιο πολύ το μπροστά του bravo και το πισω στο leon.. πάντως οι ζάντες του bravo στην σπορ έκδοση είναι πολύ ομορφότερες.επιπλέον θεωρώ πως στα χρώματα το bravo με τα maranello red και maserati blue έχει το πάνω χέρι..
5. στην φιατ όντως σου κάνουν εκπτωση 2500 αν τους δώσεις ενα παλιό αμάξι.. οτι νάναι.. αρκει να εχει περασμένο ΚΤΕΟ για να γίνεται μεταβίβαση.τελικά γιατί πήρα το bravo? γιατί θεωρώ πως με καλύπτει απόλυτα..γκάζι όποτε και να του το ζήτησα το είχε, τα όρια του αυτοκινήτου είναι μεγαλύτερα απο τα δικά μου, του έκανα μια σχετική δοκιμή χθες την νύχτα στις στροφές προς ωρωπό και είδα οτι όπως και να το έβαλα ήταν βράχος.
τελικά αυτό που σου συμβουλέυω είναι:
α)οδήγα και τα 2(καλα αυτό το ξέρεις και μόνο σου!)
β)κοίτα τι οδηγός είσαι, αν είσαι συνέχεια στην τσίτα και θεωρείς πως φτάνεις στα όρια το αμάξι που οδηγάς το λεον σου ταιριάζει καλύτερα, αλλιώς και το bravo είναι πολύ καλή επιλογή.
γ)κοίτα μόνο όσα μοντέλα σου κάνουν κλικ εμφανισιακά.. θα τα σκάσεις που θα τα σκάσεις να έχεις κάτι που θα μπαίνεις και θα βγαίνεις με χαμόγελο(εγω πχ δεν διανοήθηκα με τπτ να κοιτάξω προς γκολφ και φοκους μεριά).αυτα! ουφ! καλή επιλογή να έχεις!
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
μετα θα το πουλησεις χρυσο σε σχεση με ολα τα υπολοιπα αρα ειναι καλο πακετο...
Δεν νομίζω ότι υπάρχε περίπτωση να πουλήσει χρυσό κανένα. Η μεταπώληση είναι σχεδόν ίδια για όλα τα αυτ/τα.
Είναι καλύτερο να αγοράζεις για αυτό που θα έχεις όσο το κρατάς παρά για το τι θα πάρεις όταν το δώσεις.
Με ( σχετική ) εξαρεση ώς μεταχειρισμένο το Citroen όλα τα άλλα είναι εμπορικά μοντέλα.της ιδιας αποψης ειμαι αλλα κακα τα ψεματα κανενα απο τα αλλα δεν εχει την ιδια αξια οταν θα το δωσει...
και δεν ειναι καθολου ιδια σε ολα τα αμαξια στην ελλαδα...τα ταπεινα 5αρια fsi δεν ξεπουλιουνται ακομα και τωρα...αμα κανεις ομως ερευνα για τα υπολοιπα αντιστοιχα ιταλικα, γαλλικα κτλ θα πεσει γελιο...
χωρια φυσικα οτι το γκολφ 5,5 μαλλον ειναι ανωτερο απο τα αλλα σαν αγορα...προσωπικα μαλλον για λεον θα πηγαινα λογω 1.8Τ...και φυσικα υπαρχει και το σιροκκο παντα..
edit ειδα τι εγραψε για το 5αρι ο ασερφ...φυσικα εχει δικιο..αλλα τι να πει ο αγοραστης ξαρα, στιλο και παει λεγοντας... και εφοσον δεν προβλεπεται μηχανη με 3πλο τουρμπο ακομα γιατι να δωσει καποιος 23-24 για ενα αμαξι που 3 χρονια μετα θα του το παιρνουν 9 αντι για 13
η αγορα αυτοκινητου ειναι θεμα πολλων παραγοντων και οταν προσφερονται καλες λυσεις απο εταιρειες που ολοι αντιπαθουμε δεν σημαινει οτι θα πρεπει να τις αγνοουμε...η επιλογη ενος vag, στη προκειμενη πχ γκολφ, συνοδευεται και απο την μεταπωλητικη αξια κατι που μεσες ακρες καμια αλλη εταιρεια δε προσφερει στον βαθμο αυτο..
τωρα θα πει καποιος ' δε μας σηκωνεται με το γκολφ '! και μας σηκωνεται με τα υπολοιπα?
-
Η αξια μεταπωλησης ειναι μια συναρτηση απο πολλους παραγοντες και την ταση της αγορας σε 4 η 5 χρονια δεν μπορει κανεις να την ξερει.
αν π.χ. σε 2 χρονια η vw παρουσιασει εναν νεο 1600κβ πολυ υψηλης αποδοσης και συναμα πολυ χαμηλης καταναλωσης τοτε οσα λεμε σημερα πανε χαμενα...καθως ολοι θα θελουν το καλυτερο.
γενικα τα vw κρατανε μια μεγαλυτερη τιμη λογο του μυθου περι αξιοπιστιας τους(η γυναικα μου ειχε πολο και ενας κολητος golf)
επισης οπως πανε οι πωλησεις και αν συνεχιστει η κριση θα πεσουν οι τιμες σε ΟΛΑ τα αυτοκινητα καινουργια και μεταχειρισμενα δηλαδι οσοι αγορασανε φετος αυτοκινητα κοινως την πατησαμε.
δεν μπορουμε να γνωριζουμε τι θα γινει στο μελλον και σιγουρα αν μετα απο 4 χρονια ενα μοντελο που δεν θεωρουμε αξιοπιστο τελικα αποδιξει το ακρως αντιθετο η τιμη θα ειναι διαφορετικη απο αυτη που νομιζουμε σημερα . -
Leon από μένα. (είσαι και γείτονας απ' ό,τι βλέπω). Κι εγώ δίπλα στη Συγγρού μένω.
-
Ανάποδα από ψηφοφορία.
- Leon
- Bravo
- C4
H C4 ίσως να ήταν ψηλότερα στην δική μου προτίμηση, εάν είχε τις....περυσινές τιμές
-
με βαση τις προτεραιοτητες που βαζει ο lokatzis , φωτογραφιζει το LEON φυσικα.πολλα επιπεδα πανω σε αυτο που λεγεται σπορ οδηγηση.
και αν εγω δεν ξερω που...ξερω μπορει να συμβουλευτει δοκιμες των 4Τ , καθως και το νεο τευχος του DRIVE αν επιθυμει. -
Κανόνισα για αύριο το πρώτο test drive με το Bravo. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο πωλητής μου είπε να απευθυνθώ σε κάποιον κο. Πάσχο. Απλή σύμπτωση ή ...
-
Ο χρήστης MIXANAG έγραψε:
και αν εγω δεν ξερω που...ξερω μπορει να συμβουλευτει δοκιμες των 4Τ , καθως και το νεο τευχος του DRIVE αν επιθυμει.Το έχουμε ήδη συμβουλευτεί
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Κανόνισα για αύριο το πρώτο test drive με το Bravo. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο πωλητής μου είπε να απευθυνθώ σε κάποιον κο. Πάσχο. Απλή σύμπτωση ή ...Αν αυτος ο κος Πασχος ειναι μες τα λαδια... τοτε να ξες πως ειναι ο δικος μας Πασχος...
-
Το Λεον ειναι πιο σπορ.-
Παντως εγω και τωρα μετα απο 11000χλμ ακομα χαζευω το εσωτερικο του Μπραβο και σκεφτομαι....'Βρε για δες οι ιταλοι.....'
Απο γκαζι εχεις μπολικο ομως τα 1800 κυβικα κανουν την διαφορα σε 'ανοιγματα'.
Σε προσπερασεις και σβελτη οδηγηση διαφορα δεν νιωθεις στο γκαζι.
Ομως ο ιταλος εχει το ψυχολογικο προβαδισμα για μενα μια που η τουρμπινα του ακουγεται πολυ περισσοτερο και οταν αφησεις το γκαζι ακους το σκασιμο.
Γι αυτο εχω τετοια καταναλωση και ανεβαζω τον μεσο ορο στο sprintmonitor.
C4 1.6 THP ή BRAVO 1.4 T-JET 150HP ή LEON 1.8TSI