-
Το οξύμωρο είναι ότι διαδηλώνουμε ενάντια στην κρατική καταστολή σε μία χώρα που το κράτος αποδεδειγμένα δεν καταστέλλει σχεδόν τίποτα και που ο καθένας μπορεί αν κάνει ανενόχλητος πράματα που σε άλλες χώρες θα ήταν αδιανόητα.
Το πρόβλημα δεν είναι οτι ένας αστυνομικός με νοοτροπία Dirty Harry σκότωσε κάποιον, ούτε το ότι όλοι οι αστυνομικοί κατα βάθος έχουν νοοτροπία Dirty Harry, το πρόβλημα είναι ότι όλοι μας κατά βάθος έχουμε νοοτροπία Dirty Harry.
Φιλε kovathe αυτό που έκανες quote είναι μεγάλη παπαρια, και το να κάνεις quote τόσο μεγάλες παπαριές γενικά αδυνατίζει το μήνυμα που θες να περάσεις.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
...Εγώ θεωρώ μια μαζική λαϊκή αντίδραση θετικό πράγμα, ό,τι και να λέτε. Και τις βιτρίνες και τα αυτοκίνητα των ήσυχων πολιτών, τα γράφω στα φρύδια μου με το συμπάθειο... Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα σ'αυτή την ζωή, κι όσο κάποιοι δεν θέλετε να το δείτε, είναι ΔΙΚΟ ΣΑΣ πρόβλημα, όχι δικό μου ή του αυτοκινητου μου...
...
HighFidelity, το Σύνταγμα λέει ρητά: Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.
Ε, λοιπόν, η περιουσία του άλλου, είναι η ελευθερία του, και εκεί σταματά το δικαιωμά σου...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Όταν οι μπάτσοι σκοτώσουν τα παιδιά σας τότε θα βγείτε από τα κελιά σας
Κάθε μέρα Όλοι στο δρόμο!Πιο πιθανό θεωρώ να προσγειωθεί διαστημόπλοιο στον κήπο, παρά να κινδυνεύσω εγώ και η οικογένεια μου από αστυνομικούς. Και πάω ότι στοίχημα θέλεις ότι οι περισσότεροι χρήστες του forum δεν είχαν ποτέ το παραμικρό πρόβλημα με την αστυνομία, εκτός από τα κλασικά πάρε δώσε με την τροχαία.
Απείρως πιθανότερο θεωρω να κινδυνεύσω από κάποια παιδάκια με κουκούλες.
Υ.Γ. 1) Δεν χρειάζονται μεγαλύτερα γράμματα. Άστα για αυτούς που δεν έχουν άλλα επιχειρήματα από τις φωνές και τις μολότοβ
- Το indymedia δεν είναι αξιόπιστη πηγή πληροφοριών. Μην παραθέτεις εδώ αποσπάσματα απαιτώντας να τα πάρουμε στα σοβαρά. Όση σημασία δίνω στον Λιακόπουλο και τον Καρατζαφέρη, άλλη τόση δίνω και σε αυτούς.
Ρε είστε χαζοί ή τους κάνετε??
Σταματήστε να λέτε για ανεγκέφαλους γνωστους-αγνώστους και σπασμένα μαγαζιά και ΞΥΠΝΗΣΤΕ να δείτε ποιοι είναι αυτοί και από ποιους υποκινούνται!
ΕΛΕΟΣ...
Αφού ισχύουν τα παραπάνω, τη λαϊκή αντίδραση που τη βλέπεις όταν οι παραπάνω υποκινούμενοι γνωστοί-άγνωστοι τα κάνουν σμπαράλια; Εσύ ο ίδιος λες ότι εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Άρα δεν ισχύει ούτε το ότι στο βωμό των σημαντικότερων πραγμάτων θυσιάζονται κάποια λιγότερο (κατά τη γνώμη σου) σημαντικά όπως τα αυτοκίνητα, καταστήματα κάποιων ανθρώπων.
...
Εγώ θεωρώ μια μαζική λαϊκή αντίδραση θετικό πράγμα, ό,τι και να λέτε. Και τις βιτρίνες και τα αυτοκίνητα των ήσυχων πολιτών, τα γράφω στα φρύδια μου με το συμπάθειο... Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα σ'αυτή την ζωή, κι όσο κάποιοι δεν θέλετε να το δείτε, είναι ΔΙΚΟ ΣΑΣ πρόβλημα, όχι δικό μου ή του αυτοκινητου μου...
...
Το οξύμωρο είναι ότι διαδηλώνουμε ενάντια στην κρατική καταστολή σε μία χώρα που το κράτος αποδεδειγμένα δεν καταστέλλει σχεδόν τίποτα και που ο καθένας μπορεί αν κάνει ανενόχλητος πράματα που σε άλλες χώρες θα ήταν αδιανόητα.
Το πρόβλημα δεν είναι οτι ένας αστυνομικός με νοοτροπία Dirty Harry σκότωσε κάποιον, ούτε το ότι όλοι οι αστυνομικοί κατα βάθος έχουν νοοτροπία Dirty Harry, το πρόβλημα είναι ότι όλοι μας κατά βάθος έχουμε νοοτροπία Dirty Harry.
Φιλε kovathe αυτό που έκανες quote είναι μεγάλη παπαρια, και το να κάνεις quote τόσο μεγάλες παπαριές γενικά αδυνατίζει το μήνυμα που θες να περάσεις.
Θα κάνω quote ότι γουστάρω και θα λέω ότι παπαριά γουστάρω
Λοιπον, αντε κοιμηθειτε τώρα τον ύπνο του δικαιου και κρατήστε σφιχτά το μικροαστισμό σας, που έλεγε και μια ψυχή.
Εύχομαι να μη χρειαστεί να ξυπνήσετε ούτε να σας ξυπνήσει κάτι απότομα
Καληνυχτα
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
...
Εγώ θεωρώ μια μαζική λαϊκή αντίδραση θετικό πράγμα, ό,τι και να λέτε. Και τις βιτρίνες και τα αυτοκίνητα των ήσυχων πολιτών, τα γράφω στα φρύδια μου με το συμπάθειο... Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα σ'αυτή την ζωή, κι όσο κάποιοι δεν θέλετε να το δείτε, είναι ΔΙΚΟ ΣΑΣ πρόβλημα, όχι δικό μου ή του αυτοκινητου μου...
...
HighFidelity, το Σύνταγμα λέει ρητά: Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.
Ε, λοιπόν, η περιουσία του άλλου, είναι η ελευθερία του, και εκεί σταματά το δικαιωμά σου...
Είσαι και χιουμορίστας ε;
Στην συντριπτική πλειοψηφία, ισχύει το αντίθετο, αλλά ό,τι και να πω, δεν πρόκειται να φτάσουμε κάπου. Καληνύχτα σας λοιπόν, αύριο όλοι έχουμε δουλειά φαντάζομαι... -
Και πάω ότι στοίχημα θέλεις ότι οι περισσότεροι χρήστες του forum δεν είχαν ποτέ το παραμικρό πρόβλημα με την αστυνομία, εκτός από τα κλασικά πάρε δώσε με την τροχαία.Κι ομως στην οικογενεια μου (ο 70χρονος πατερας μου κι η 60χρονη μητερα μου ) ειχαμε σοβαροτατο συμβαν μια εποχη (δε θελω να τα θυμαμαι γιατι μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι) με 'νταη' σαν τον σκατομπατσο που σκοτωσε το παιδακι. Παραδειγματα τετοια; Απειρα.
Επισης, μην κανεις το λαθος να ταυτιζεις την κρατικη καταστολη με την αστυνομια, μονο. Τα ειπε απειρως καλυτερα απο μενα ο koutsan πριν απο μερικες σελιδες. -
Δεν μπορεί κανείς ταυτόχρονα να καταδικάζει ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ τόσο τη δολοφονία του πιτσιρικά όσο και τα ανούσια μπάχαλα και τα σπασίματα; Γιατί δηλαδή πρέπει να είναι 'άσπρο μαύρο', 'όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας';
Όσο σιχαίνομαι τη νοοτροπία 'Κάλαχαν' που έχουν αρκετοί αστυνομικοί(και πολύ θέλω να δω τον αλήτη να σαπίζει στη φυλακή), άλλο τόσο σιχαίνομαι και την εντελώς φασιστική νοοτροπία των επεισοδίων.
-
Να αγιάσει το πληκτρολόγιο σου!
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Θα κάνω quote ότι γουστάρω και θα λέω ότι παπαριά γουστάρωΕλεύθερα! Απλά μην έχεις την απαίτηση να σε παίρνουν στα σοβαρά, ειδικά με τέτοιο ύφος γραφής.
-
Κάνετε το λάθος και συγχέετε την 'σπίθα' (η δολοφονία του 16χρονου) με την 'βενζίνη'.
Δείτε λίγο τον κόσμο και την κατάσταση γύρω σας... Δεν θέλει πολύ για να ξεχειλίσει το ποτήρι.
Βαρέθηκα να ακούω όλους να γκρινιάζουν για 1000δυό πράγματα (δικαίως) και τελικά το μόνο που να κάνουν γι αυτά ειναι να βγαίνουν σε κάνα παράθυρο στον Ευαγγελάτο να λένε πως δεν τους φτάνει ο μισθός να φάνε και τελικά στην 4ετία να ψηφίζουν τα ίδια και να συντηρούν το σύστημα που, ας μου επιτραπεί η λέξη, τους πηδάει. Στην τελική ας κάνουν κάτι για να αλλάξουν την κατάστασή τους ή ας το βουλώσουν.
Για κάθε δράση υπάρχει μια ίση αντίδραση και όπως ειναι προφανές σε εναν κόσμο ο οποίος γίνεται όλο και πιο απαθής σε μύριες καφρίλες που τις τρώει 'με τρόπο' στη μάπα ειναι λογικό (άσχετα με το αν συμφωνεί κανείς ή όχι με αυτό) να υπάρχει ανάλογη αντίδραση.
Έχουμε φτάσει να θεωρούμε φυσιολογικά πράγματα που παλιότερα θα εξόργιζαν οποιοδήποτε πολιτισμένο άνθρωπο, μια εξαθλίωση πνευματική, οικονομική κλπ μα κυρίως μισανθρωπική. Πουστιά, πισομαχαιρώματα, καχυποψία και φόβος σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής - τόσο που αν κάνεις κάτι οικοιοθελώς, χωρίς αντάλλαγμα, ο άλλος φοβάται.
Δε θα δικαιολογήσω ούτε συμφωνώ με τους βανδαλισμούς προσωπικής περιουσίας, μπορώ όμως να καταλάβω το σκεπτικό πίσω απ' αυτές: το σύστημα στο οποίο ζούμε δεν το πλάθει ουτε το συντηρεί κάτι εξωσυστεμικό, κάποιος 'overlord' ο οποίος τα κανονίζει όλα, αλλα εμείς οι ίδιοι και στην τελική γι' αυτό το λόγο ειμαστε υπόλογοι ΟΛΟΙ ΜΑΣ για τα λάθη του. Το σύστημα το οποίο καταριόμαστε κάθε μέρα για την μιζέρια μας ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ. Κανένας άλλος.
Να προσθέσω επίσης πως εγώ και σήμερα και παλιότερα σε όσες πορείες έχω παραστεί δεν έχω νιώσει ουτε μια φορά να κινδυνεύω απο άτομα που συμμετέχουν στην πορεία, ακόμα κι απο 'παιδιά με κουκούλες'. Δεν έχω δει ποτέ επίθεση διαδηλωτών - ακόμα και 'μπάχαλων' προς πολίτες. Έχω δει όμως αστυνομικούς π.χ. να χτυπάνε ανελέητα ανθρώπους 60 κι 70 χρονών. Κι επίσης αυτή αυτή τη στιγμή βήχω ακόμα απο τα χημικά που έφαγα το μεσημέρι...
Μην λέμε οτι θέλουμε. Ειναι πολύ εύκολο να μιλάει κανείς για μια διαδικασία (στην προκειμένη μια πορεία) στην οποία δεν έχει συμμετάσχει ποτέ και να λέει οτι θέλει.
Την συντροφικότητα & αλληλεγγύη & θυσία δίχως αντάλλαγμα που έχω δει σε πορείες δεν την έχω συναντήσει πουθενά αλλού στην σύγχρονη ζωή.
-
Δοκίμασε στις οργανωμένες ομάδες οπαδών καθώς και στις θρησκευτικές αιρέσεις. Το φαινόμενο λέγεται tribalism και φυσικά δεν είναι ιδιαιτερότητα των διαδηλωτών.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Να προσθέσω επίσης πως εγώ και σήμερα και παλιότερα σε όσες πορείες έχω παραστεί δεν έχω νιώσει ουτε μια φορά να κινδυνεύω απο άτομα που συμμετέχουν στην πορεία, ακόμα κι απο 'παιδιά με κουκούλες'. Δεν έχω δει ποτέ επίθεση διαδηλωτών - ακόμα και 'μπάχαλων' προς πολίτες. Έχω δει όμως αστυνομικούς π.χ. να χτυπάνε ανελέητα ανθρώπους 60 κι 70 χρονών. Κι επίσης αυτή αυτή τη στιγμή βήχω ακόμα απο τα χημικά που έφαγα το μεσημέρι...Μην λέμε οτι θέλουμε. Ειναι πολύ εύκολο να μιλάει κανείς για μια διαδικασία (στην προκειμένη μια πορεία) στην οποία δεν έχει συμμετάσχει ποτέ και να λέει οτι θέλει.
Την συντροφικότητα & αλληλεγγύη & θυσία δίχως αντάλλαγμα που έχω δει σε πορείες δεν την έχω συναντήσει πουθενά αλλού στην σύγχρονη ζωή.
σκσ εσύ.
Άσε να μιλήσουν αυτοί που δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους (όπως λένε οι ίδιοι) σε τέτοια πράγματα.
Σκς. Αφού λέμε τα ξέρουν όλα πρώτο χέρι από τον Ευαγγελάτο -
Φίλε silencer51 μην προσπαθείς, δεν έχει νόημα.
Εδώ ο άλλος σε λέει στα ίσα χουλιγκάνι ή στη καλύτερη φανατισμένο και σε παρομοιαζει με οπαδό αίρεσης!
Θα κάνω quote ότι γουστάρω και θα λέω ότι παπαριά γουστάρω
Ελεύθερα! Απλά μην έχεις την απαίτηση να σε παίρνουν στα σοβαρά, ειδικά με τέτοιο ύφος γραφής.
Δεν έχω καμια απαίτηση να με πάρουν σοβαρά ή να επιβεβαιωθώ και ειδικά από ανθρωπους που δεν ξέρω και που, μετά συγχωρήσεως, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε
-
Ο φανατισμός είναι κακό πράγμα. Ας καταθέσει ο καθένας την άποψή του και ας γίνει αυτό το δικαίωμα σεβαστό από όλους. Άλλωστε αυτό είναι και μία έκφανση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Δεν χρειάζεται να επιτίθεται ο ένας στον άλλο. Ούτε και χρειάζεται να συμφωνούμε όλοι.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Φίλε silencer51 μην προσπαθείς, δεν έχει νόημα.Εδώ ο άλλος σε λέει στα ίσα χουλιγκάνι ή στη καλύτερη φανατισμένο και σε παρομοιαζει με οπαδό αίρεσης!
Που το είδες γραμμένο αυτό παλικάρι 'μ;
η επισήμανση μου είναι ότι η αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των διαδηλωτών.
-
σ αλλες χωρες πρωτα πυροβολανε οι αστυνομικοι κ μετα ρωτανε...
τωρα εσεις που δωσατε οπλα στους αστυνομικους, τι τα δωσατε για να τα βλεπουν και να τα γυαλιζουν?
το παλικαρακι που εφυγε αδικα, ηταν καλος μαθητης? απο καλη οικογενεια? μηπως θα επρεπε να ειναι στο
σπιτι διαβαζει τα μαθηματα του και να πινει γαλατακι? οι γονεις του τι λενε γι αυτο? το ιδιο υπευθυνοι
με τους αστυνομικους που το αφηνουν κ αλωνιζει....
ποιοι ειναι οι γνωστοι αγνωστοι? αλλου θα τους ειχαν διαλυσει τα ΜΑΤ..πριν απο λιγο καιρο ετυχε να
περναει απο διπλα μας διαδηλωση στη γερμανια..ειταν 100 διαδηλωτες και 500 ΜΑΤ απο γυρω τους...
που ειναι ρε το Ελικοπτερο να σηκωθει πανω απο το πληθος....? βαζετε ανθρωπους με 1000 ευρω να
κανουν τι? να τα βαλει 1 με 20 αγριεμενα ατομα?
μηπως ομως ολο αυτο ειναι ενα θεατρο του παραλογου? οι κατευθυντηριες γραμμες (Αμερικα) θελουν να
πεσει η παρουσα κυβερνηση με καθε τροπο, και ειτε βγαζουν το Βατοπαιδι στη φορα, ειτε γινονται τετοια
περιστατικα και φυσικα μεσα σε ενα γενικα κλιμα δυσφοριας λογω της οικονομικης κρισης, απ οσο
διαισθανομαι το καταφερνουν πολυ καλα.. γιατι μην μου πειτε οτι το Βατοπαιδι δεν υπηρχε σαν σκανδαλο
εδω και χρονια? απλα τωρα το βγαλανε που ο Καραμαν-αλης εκανε τις συμφωνιες με τον ρασ-Πουτιν ...
Τελος παντων.. ειναι αδικο να χαλανε την περιουσια του κοσμακη, οποιος θελει μπορει να μεινει στην
καπιταλιστικη κοινωνια οποιος δεν θελει μπορει να αλλαξει χωρα η να παει να αυτοκτονησει...τοσο απλα..
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Ο φανατισμός είναι κακό πράγμα. Ας καταθέσει ο καθένας την άποψή του και ας γίνει αυτό το δικαίωμα σεβαστό από όλους. Άλλωστε αυτό είναι και μία έκφανση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Δεν χρειάζεται να επιτίθεται ο ένας στον άλλο. Ούτε και χρειάζεται να συμφωνούμε όλοι.Σιγά μη κάνουμε και βραδιά κεντήματος υπο τη συνοδεία τείου και της μουσικής των αδερφών Κατσάμπα.
Βριστείτε!
Πάντως απ' όλη την ένταση των ημερών πάλι το σπάσιμο μας έμεινε. Όλα τα υπόλοιπα ακυρώθηκαν. Μ' αρέσει που σε μερικούς δεν περνάει καν απ το μυαλό ότι στις πορείες η αστυνομία δεν συμπεριφέρεται ακριβώς κόσμια. Αλλά σε από κάποιους άλλους πως μερικοί μπάχαλοι δεν είναι ακριβώς αγανακτισμένοι πολίτες, αλλά ένα μάτσο ηλιθιοι που ψάχνουν αφορμή για φασαρίες υπο τον μανδύα αριστεριστικο-κοινωνικών απόψεων (όταν δεν είναι ασφαλίτες και λοιποί εγκάθετοι)
Επισης (επειδή έφαγα μια πετριά με το θέμα) το σπάσιμο μιας τράπεζας έχει περαιτέρω συμβολικό χαρακτήρα και δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το κάψιμο ενός αυτοκινήτου ή ενός μικρομάγαζου. Όποιος δεν καταλαβαίνει γιατί δεν ισχύει η εξίσωση, ας το σκεφτεί λίγο...
-
Πιο πιθανό θεωρώ να προσγειωθεί διαστημόπλοιο στον κήπο, παρά να κινδυνεύσω εγώ και η οικογένεια μου από αστυνομικούς. Και πάω ότι στοίχημα θέλεις ότι οι περισσότεροι χρήστες του forum δεν είχαν ποτέ το παραμικρό πρόβλημα με την αστυνομία, εκτός από τα κλασικά πάρε δώσε με την τροχαία.
Eίσαι μεγαλύτερος μας και ξέρεις σίγουρα ότι η πο@τανα η ζωή έχει εκπλήξεις.
Δεν ξέρω πώς τα βολεύεις στη ζωή σου, και πιθανολογώ ότι σίγουρα περνάς καλά, απ ότι φαίνεται απ τα γραφόμενα σου στο φόρουμ. Δεν το γυρίζω επι προσωπικού επειδή χάνεται η ουσία, αλλά να ξέρεις ότι η πλειονότητα ημων είμαστε πολύ μικροί για να θεωρούμαστε ασφαλείς μέσα σε αυτό το σύστημα.
Τα ίδια πιστευε σίγουρα κι ο κύπριος με τη ζαρτινιέρα.Πέρα απ αυτό (να είσαι τόσο γκαντέμης που να είσαι δηλωμένα με το σύστημα και να πάθεις τέτοια νήλα), αν λοιπόν ποτέ στη ζωή σου χρειαστεί να παλέψεις για κεκτημένα, να ξέρεις ότι οι πρώτοι που θα βρεθουν απέναντί σου θα είναι οι μπάτσοι, όπως πχ απέναντι στους συνταξιούχους, τους απολυμένους σε τόσες επιχειρήσεις κοκ. και πάλι βέβαια, αυτά τα λέω με επιφύλαξη, γιατί όντως μπορεί να μιλάς εκ του ασφαλούς.
Δε μου αρέσει ούτε η μία τακτική (εκ του ασφαλούς-->ωφελιμιστική) ούτε η άλλη (αδιαφορίας). Απλά την πρώτη την 'κατανοώ' επειδή θίγει τα προσωπικά σου συμφέροντα. Την δεύτερη δεν την δέχομαι, γιατί πιστεύω ότι δεν έχεις συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος.Επαναλαμβάνω ότι η κουβέντα σήμερα γίνεται με αφορμή το γεγονός, Για μένα, δεν είναι τίποτε άλλο απο μια σειρά γεγονότων που είχαν μια απρόβλεπτη εξέλιξη. Η οποία αναλόγως των δυνάμεων, θα αξιοποιηθεί καταλήλως. Καμία διαθεση για καπηλεία του θανάτου ενός ατόμου, που μπορεί και να μην είχε καμία σχέση με αυτά που πιστεύω.
-
1ο και Βασικο:
Tιποτα δεν ειναι πολυτιμοτερο απο την ανθρωπινη ζωη.
Θλιβερο γεγονος η απωλεια της ειδικα κατω απο αυτες τις συνθηκες.Θα περιμενα μια εκδηλωση διαμαρτυριας με χιλιαδες κοσμου στο Συνταγμα και χιλιαδες αναμμενα κερια οπου αντι συνθηματων θα επικρατουσε εκκωφαντικη σιωπη που πραγματικα θα τσακιζε τα κοκκαλα αυτων προς τους οποιους θα απευθυνοταν η διαμαρτυρια.
Ποια ειναι η αξια των 'πορειων' και των 'καταληψεων'??
Καμμια αγαπητοι μου, παρα μονο το οτι θα ξεχαστει το γεγονος και ολοι θα ασχολουνται με τις καταστροφες.Καταστροφες μικρομαγαζων που κατα πασα πιθανοτητα οδηγησαν στην ολοκληρωτικη καταστροφη τους 'μικροαστους' ιδιοκτητες τους που περιμεναν πως και πως τις γιορτες για να ξελασπωσουν.
Βανδαλισμοι τραπεζων, λες και δυο καμμενα υποκαταστηματα και τρεις κατεβασμενες τζαμαριες θα οδηγησουν αυριο στη διαγραφη χρεων ή εστω στη μειωση των επιτοκιων.
Φωτιες στα μεγαλοκαπιταλιστικα βανακια καποιων φουκαραδων και στα ΙΧ καποιων 'μπουρζουαδων' που κατα πασα πιθανοτητα ηταν αγορασμενα με δανεια και αυριο οι ιδιοκτητες τους θα πρεπει να αποπληρωσουν χωρις να ξερουν το τροπο μιας και το μαγαζι τους εγινε κι αυτο σταχτη.
Οπως σταχτη εγινε και ο μισθος του πωλητη, αυτα τα 700 εστω ευρω με τα οποια κοιταζε να ζησει.
Συμφωνοι, 700 ευρω ειναι ξεφτιλα μισθος, καλυτερος ομως απο το τιποτα που θα απολαμβανει απο αυριο ο μικροαστος του 'καναπε'.Θα πρεπει ολοι μας να αναθεωρησουμε ορισμενα πραγματα.
Η πολιτεια πρωτα απο ολα θα πρεπει να τελειωνει μια και καλη με τα διαφορα 'αβατα'.
Ειτε των Εξαρχειων, ειτε του Ζεφυριου.
Η κυβερνηση να εχει τη πολιτικη βουληση μη υπολογιζοντας πολιτικο κοστος και να δει σε ποιους εμπιστευεται ενα οπλο και να αποδεσμευσει αμεσα οσους αστυνομικους 'υπηρετουν' σαν ορντιναντσες στους διαφορους μεγαλοσχημους που νομιζουν οτι απειλουνται.
Η αντιπολιτευση να επειδειξει υπευθυνη σταση, γιατι καλυπτοντας ακριτα τον οποιοδηποτε το μονο που επιτυγχανει ειναι οτι αργα ή γρηγορα θα ερθει η σειρα της να αντιμετωπισει τις ιδιες καταστασεις.
Οι πολιτες να απομονωσουν με καθε τροπο τους 'αγωνιστες' του γλυκου νερου, και να καταλαβουν επιτελους οτι μονο τα λαϊκα συμφεροντα δεν εξυπηρετουν οι καταστροφες.
Οι 'αγωνιστες-αντεξουσιαστες' να πανε να κανουν κανα μεροκαμματο για να δουν πως βγαινει το ψωμακι αυτων τους οποιους αφησαν ανεργους και πως χτιζεται ή αγοραζεται το αυτοκινητο και το μαγαζι του βδελυρου 'μικροαστου' τα οποια με περισση ευκολια καινε.
Οι γονεις και οι οικογενειες να καταλαβουν επιτελους οτι δεν ειναι τα παντα χρημα και κοινωνικη ανελιξη τη στιγμη που εχουν παιδια...
Ακους κυρια μου με το κοσμηματοπωλειο στη Βουκουρεστιου και κυριε Διευθυντη της τραπεζας??
Το οτι παρκαρατε το παιδι σας στο Μωραϊτη και στο Αρσακειο και το οτι εχει το κατοσταρικο στη τσεπη και το σουπερ ντουπερ χαϊ τεκ γκατζετ των 1000 ευρω δε σημαινει οτι εκπληρωσατε τα γονεϊκα σας καθηκοντα απεναντι του... -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Τελος παντων.. ειναι αδικο να χαλανε την περιουσια του κοσμακη, οποιος θελει μπορει να μεινει στην
καπιταλιστικη κοινωνια οποιος δεν θελει μπορει να αλλαξει χωρα η να παει να αυτοκτονησει...τοσο απλα..Εγώ θα πάρω την κουρτίνα 3
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Να προσθέσω επίσης πως εγώ και σήμερα και παλιότερα σε όσες πορείες έχω παραστεί δεν έχω νιώσει ουτε μια φορά να κινδυνεύω απο άτομα που συμμετέχουν στην πορεία, ακόμα κι απο 'παιδιά με κουκούλες'. Δεν έχω δει ποτέ επίθεση διαδηλωτών - ακόμα και 'μπάχαλων' προς πολίτες. Έχω δει όμως αστυνομικούς π.χ. να χτυπάνε ανελέητα ανθρώπους 60 κι 70 χρονών. Κι επίσης αυτή αυτή τη στιγμή βήχω ακόμα απο τα χημικά που έφαγα το μεσημέρι...
Μην λέμε οτι θέλουμε. Ειναι πολύ εύκολο να μιλάει κανείς για μια διαδικασία (στην προκειμένη μια πορεία) στην οποία δεν έχει συμμετάσχει ποτέ και να λέει οτι θέλει.
σκσ εσύ.
Άσε να μιλήσουν αυτοί που δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους (όπως λένε οι ίδιοι) σε τέτοια πράγματα.
Σκς. Αφού λέμε τα ξέρουν όλα πρώτο χέρι από τον ΕυαγγελάτοΣτους πόσους πόντους δικαιούμαστε να μιλάμε; Πόσους πόντους μαζεύουμε για κάθε πορεία που συμμετείχαμε ή για κάθε ημέρα κατάληψης που κάναμε;
Αν και ποτέ δεν ήμουν φανατικός υπέρμαχος πορειών/καταλήψεων, στο πανεπιστήμιο συμμετείχα κι εγώ (εποχή 2000-01, ανωτατοποίηση ΤΕΙ, κτλ). Σε πληροφορώ ότι το πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια της κατάληψης το προσέχαμε σαν τα μάτια μας. Δεν έσπασε ούτε λάμπα. Είχαμε καταφέρει να κρατήσουμε εκτός κάθε άσχετο εξωπανεπιστημιακό (Φορτετσιανάκια, κτλ για όσους είναι από Ηράκλειο ή έχουν ζήσει εκεί), οι πανεπιστημιακοί χώροι ήταν πιο καθαροί από ποτέ, κτλ. Επίσης, σε όσες πορείες κάναμε στο κέντρο του Ηρακλείου δεν ενοχλήσαμε ποτέ άνθρωπο άμεσα ή έμμεσα (δλδ την περιουσία) πλην της προφανούς ενόχλησης που προκαλεί το κλείσιμο 1-2 δρόμων. Τυχαίο ή μη, δεν είχαν παρεισφρήσει μεταξύ μας ποτέ άγνωστοι-γνωστοί να τα κάνουν λίμπα. Μόνος ένας-δυο γραφικοί από ακρο-αριστερές παρατάξεις βρίσκονταν μεταξύ μας και μας προέτρεψαν μια φορά, ενώ είχε τελειώσει η συγκέντρωσή μας έξω από την περιφέρεια κρήτης, να παραμείνουμε στον χώρο για να πλακωθούμε με τα ΜΑΤ
Εν κατακλείδι, δε δώσαμε δικαίωμα σε κανέναν είτε να αμαυρώσει είτε να σχολιάσει αρνητικά τον αγώνα μας. Σε τέτοια πορεία μάλλον θα ξαναπήγαινα. Δυστυχώς, όμως, στην Αθήνα σπάνια μια πορεία/διαδήλωση έχει αυτήν τη μορφή. -
Φίλε silencer51 μην προσπαθείς, δεν έχει νόημα.
Εδώ ο άλλος σε λέει στα ίσα χουλιγκάνι ή στη καλύτερη φανατισμένο και σε παρομοιαζει με οπαδό αίρεσης!
Που το είδες γραμμένο αυτό παλικάρι 'μ;
η επισήμανση μου είναι ότι η αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των διαδηλωτών.
Κανε μου τη χαρη τωρα και μην παίζεις με τη νοημοσύνη μας.
Δε θα παίζουμε με τις λέξεις.
Δολοφονια του 16χρονου Αλεξανδρου