-
σιγουρα παιζει ρολο.αλλα στο μινι δεν το εκανε.ουτε σε σ2000.επισης ειχα κ αυτοκινητο με πλαισιο στα παραθυρα που εμφανιζε προβληματα.οποτε ισως να μην παιζει τοσο σοβαρο ρολο η υπαρξη πλαισιου στα παραθυρα.
ακομα δεν ξερω,αλλα αν βρω αυτη την ειλικρινεστερη προταση κ αναλογως τα οικονομικα μου,θα προβω στις καταλληλες κινησεις..ακομη απλως κοιταω.προς το παρον εχω καποια πραγματα που με απασχολουν περισσοτερο απο αυτο..αν επιλυθουν,ισως αρχισω καλυτερη αναζητηση..
το ταπερ το θεωρω αξιολογοτατο αυτοκινητο,αλλα οντας καποια χρονια στην κυκλοφορια κ με τις σκεψεις ενδεχομενης αντικαταστασης του με νεο μοντελο,δεν μπορω να πω οτι αποτελει πρωταρχικη επιλογη μου.. -
παντως αυτο με το πλαισιο ειλικρινα μου κανει εντυπωση
και δε στο λεω επειδη θιχτηκα ή για να περασει το δικο μου στα πλαισια φανατιλαςαλλα επειδη εχουμε παρομοιο σασι ή τελοσπαντων 'αδελφα' (δεν ξερω αν στο δικο μου εβαλαν αδαμαντιο για αυτο και παει 1.5 τονο ) , το μονο πραγμα που δε θα ελεγα για αυτο ειναι οτι πασχει απο ακαμψια , ναι ειναι μπροστοβαρο, ναι δεν ειναι ο,τι πιο συμμετοχικο αλλα οχι οτι ειναι και τσιχλοφουσκα γιατι αυτα με τις ραμπες και τα παραθυρα εχω να δω εδω και πολυ καιρο σε αυτοκινητα των αρχων του του 90 και του 80
(για τριγμους απο s2000 μιας και το ανεφερες ο,τι και να μου πεις, το εχω δει απο φιλο μου πώς κανει στις στροφες οταν εχουν περασει καποια χρονια και το να μου λες οτι αυτο το τριμπουρδελο ειναι καλυτερο απο το scirocco μου κανει εξωφρενικη εντυπωση) -
μα δεν ειπα οτι ειναι τσιχλοφουσκα.μια χαρα ακαμπτο ειναι,απλως δεν ειναι το γρανιτενιο πλαισιο που διαφημιζουν κ υποστηριζουν.ειναι ενα αρκετα ακαμπτο(αλλα σαφως οχι κορυφαιο) πλαισιο καθημερινου αυτοκινητου.για το σ2000 πιθανως εχεις δικαιο γιατι αυτο που δοκιμασα ηταν καινουργιο,οποτε δεν μπορω να ξερω πως αντιδρα-συμπεριφερεται μετα απο αρκετα χλμ..το μινι παντως μετα απο 100κ χλμ,ηταν βραχος.
-
το μινι ειναι και κοντο σε μηκος ,πραμα που το βοηθαει στην ακαμψια.
-
το μινι εχει κορυφαιο πλαισιο σιγουρα, αν και απο ενα σημειο και μετα η ακαμψια εχω παρατηρησει (απο γυρολογια) οτι ειναι ανουσιο να αυξανεται
ειδικα τα νεα αυτοκινητα δε ξερω κατα ποσο θα τα ωφελουσε η οποια βελτιωσηπιο πολυ μπορεις να κερδισεις απο μειωση βαρους , απο αναρτηση και φυσικα κατι που δεν κοιταμε οταν συγκρινουμε νεα με παλιοτερα αυτοκινητα, μπορεις να κερδισεις σημαντικα απο τα ελαστικα
ακομα και σε ιδιας γενιας ελαστιχα βλεπεις σημαντικες διαφορες απο μοντελο σε μοντελο
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
το μινι ειναι και κοντο σε μηκος ,πραμα που το βοηθαει στην ακαμψια.+1
Το τεστ παντως με την ραμπα, τουλαχιστον στο δικο μου αυτοκινητο, δεν λειτουργει
οπως το αναφερει ο c.l.a.b.
Δηλαδη, παρολο που οι πορτες 'ακουγονται' λιγο σε ανεβασμα διαγωνιο (πρωτα μπροστα αριστερος ή δεξιος τροχος κτλ), σε επιπεδο αισθησης στο δρομο, οριακου στριψιματος
(πλασαρισμα με τα 4 σε σχετικα bumpy γλυστερη επιφανεια οδοστρωματος, που καταλαβαινεις οταν λειτουργει ολοκληρη η αναρτηση αν και κατα ποσο ειναι στιβαρο το πλαισιο), και σε περασμα απο εγκαρσιες λακουβες -παροτι εχει ημιακαμπτο- δινει
την αισθηση ΕΝΟΣ κομματιου στην κυριολεξια, και το λεω με την οποια μικρη εμπειρια της οδηγησης αρκετων αυτοκινητων, στιβαρων και μη...
Αυτο που σιγουρα μπορω να συμφωνησω για το Rocco ειναι η μπροστοβαρη αισθηση του
και το αποτελεσμα στην μετρια αισθηση ελεγχου απο τον οδηγο, λογω του μη απενεργοποιουμενου ESP που σου αφηνει πολυ μικρα περιθωρια για τον απολυτο ελεγχο σε συνθηκες γρηγορης μετακινησης και αρα πολυ μικρες γωνιες 'παιχνιδιου'
απο την ουρα, σε αντιθεση με το RS το οποιο μπορεις (κατα τα λεγομενα των περισσοτερων δοκιμαστων, μιας και αυτο δεν το εχω οδηγησει δυστυχως), να τοποθετησεις με οποιο τροπο θελεις, πριν στη διαρκεια, και κατα την εξοδο μιας στροφης.
Το Rocco ειναι ρυθμισμενο ετσι ωστε να ειναι περισσοτερο αποτελεσματικο και λιγοτερο
παιχνιδιαρικο, κατι που βολευει το μεγαλυτερο μερος των υποψηφιων -μεσων οδηγων- αγοραστων, αλλα μαλλον υπολειπεται σαφως της επιθετικης και 'πικαντικης' εμφανισης.
Στο θεμα ομως της ανετοτερης μετακινησης, τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα... -
ωωωωωπα!
εχει ημιακαμπτο το vectra σου?
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
το μινι ειναι και κοντο σε μηκος ,πραμα που το βοηθαει στην ακαμψια.έχει δίκιο ο ιταλάκια σε αυτό που λέει...κατασκευαστικά το πλαίσιο του μίνι είναι από τα χειρότερα πλαίσια , μιας και χρησιμοποιεία ατσάλι μέτριας στρεπτικής
ακαμψίας---> βαρύτερο πλαίσιο και αναχρονιστική σχεδίασηη ακαμψία ενός πλαίσίου είναι κάτι σχετικό και δεν υπάρχει σαφής τρόπος μέτρησης της din,iso κλπ
ένας εμπειρικός τρόπος είναι όταν το αυτοκίνητο είναι σηκωμένο σε γρύλο ...
τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο είναι πιο ευσαίσθητα στις καμπτικές τάσεις.
΄στη μίτο ακούγεται ένας τριγμός μόνο όταν μπαινώ-βγαίνω από γκαράζ που σχηματίσει με την επιφάνεια του επιπέδου μεγάλη γωνία. -
ρε μ@λ@κες, βγήκα για ένα καφέ και επιστρέψω και βλέπω +8 σελίδες.
Δεν πάτε καλά.Διάβασα και σωστά και λάθος πράγματα.
Γενικά όλα είναι θέμα φιλοσοφίας και τι (απο)ζητάς από το αμάξι σου.Δεν συνεχίζω γιατί η συζήτηση που ξεκίνησα εγώ έχει σταματήσει πριν 8 σελίδες αν και θα ήθελα να μου επιβεβαιωθεί αυτό που ανέφερα πριν ότι το C2 VTS κατάφερε να κάνει (παρότι πιο πλαδαρό και λιγότερο hardcore) καλύτερο χρόνο στην πίστα. (κάποιος είπε για τελειωμένα λάστιχα στο saxo - πες μου νούμερο περιοδικού και θα το κοιτάξω κι εγώ.Ο αδερφός μου έχει αρχείο με powertechnics αλλά για να με αφήσει να 'πειράξω' το αρχείο του, πρέπει να ξέρω συγκεκριμένα ποιό τεύχος ψάχνω )
-
αυτο το εχω ακουσει κι εγω απο φιλο μου που ηξερε ατομο απο κει μεσα και μιας και ειμαι κατοχος ειπε να μου το πει να χαρω λιγακι
τευχος δεν ξερω, παροτι μου λεει ο πασχος να σταματησω να το διαβαζω, δεν το διαβαζω
στριβοντας πισω απο ενα ραλλυ παντως το c2 ειναι απλα τραινο , το αλλο ειναι πιο νευρικο
επισης λεγεται οταν αν το c2 σου φυγει , το εχεις χασει το παιχνιδι
λαθος με ενα αναποδο το επαναφερεις (αλλα μπορει οντως να φυγει πολυ αποτομα χωρις καμια προειδοποιηση και αν δεν εισαι ψυχαιμος εφυγες)πολυ ευκολο στην οδηγηση, πολυ φιλικο, εχει μια κριση ταυτοτητας ως προς το τι θελει να ειναι, αλλα αποτελεσματικο
λαθος που εχει τοσο λιγα αλογα με 150 τουρμπο θα μπορουσε να σκοτωνει πολυ κοσμοαυτο σε αντιθεση με το audi , το εχω φτασει σχεδον τα ορια και το αυτοκινητο ειναι πολυ ικανο
αλλα δε θα το ξαναπερνα ποτε ακομα με ποναει η μεση μου απο την κουτσουροαναστηση
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ωωωωωπα!εχει ημιακαμπτο το vectra σου?
Εσυ τι νομιζες οτι εχει, πολλ/λων συνδεσμων, ενα μεσαιο οικογενειακο
που βασιστηκε στο μοντελο του 96' και δεχτηκε ενα καλο fl και μερικες τροποποιησεις
στην γεωμετρια και εσωτερικο?
Πλακα μου κανεις?
Γιατι το δικο σου τι νομιζεις οτι ειχε? (εφοσον ηταν το Β fl) -
το πιστευεις οτι ΠΟΤΕ δεν ειχα αναρωτηθει?
(οπως και για το αν κλεινουν οι καθρεφτες )σαν μεσαιο οικογενειακο ομως περιμενα μια ανεξαρτητη εστω και της πλακας
για ξανασκυψε να μου πεις σιγουρα
-
το πιστευεις οτι ΠΟΤΕ δεν ειχα αναρωτηθει?
(οπως και για το αν κλεινουν οι καθρεφτες )σαν μεσαιο οικογενειακο ομως περιμενα μια ανεξαρτητη εστω και της πλακας
**για ξανασκυψε να μου πεις σιγουρα **:lol:
Δεν χρειαζεται...Το εχω νιωσει...
Αλλα το εχω διαβασει και στα specs του.
Παρολα αυτα δεν μπορω να σου πω οτι με ενοχλει ή οτι συμπεριφερεται σαν κατσικι,
σε επιπεδο ανεσης-θορυβου κτλ
ακομα και αν η sport αναρτηση που φοραει, μου χτυπαει το νευρικο μου συστημα.
Εκει που εχω καταλαβει (ή νομιζω οτι ετσι ισχυει... ) την αδυναμια
του ημιακαμπτου, ειναι οταν μετα απο ενα σημειο ξεκολλησει η ουρα του, ειτε το εχω προκαλεσει εγω , ειτε εχω κανει λαθος κινησεις σε γλυστερο οδοστρωμα σε στροφη πχ, αν ειναι με λιγα χλμ σωζεται, αν ειναι με πολλα (εχει γινει) ξεκολλαει απροειδοποιητα -χωρις να το καταλαβεις- κλεβοντας σου πολυτιμο χρονο για το αναγκαιο αναποδο.
Εκει αν αργησεις (δεκατα δευτερολεπτου), συμβαινει αυτο που δυστυχως ειδα ακριβως μπροστα μου να συμβαινει στον ddl, στην βολτα προς Διονυσο...Υπερδιορθωση και εξοδος. -
Καβουρα sorry,εχω φαει ολη την βιβλιοθηκη μου απο το πρωι αλλα δεν καταφερα να βρω το ρημαδοπεριοδικο...
Εχω και PowerT αλλα και Evo(εχω και Drive αλλα δεν νομιζω οτι ηταν εκει).
Αμα καποιος θυμηθει νουμερο και περιοδικο,ας μου πει να το ξαναδω.Σχετικα με το Clio,τα μετατροχια και τα μεταξονια του,οταν σχεδιαστηκε διερευσαν καποιες φημες οτι το πλαισιο και η δομη της αναρτησης του νεου RS θα ηταν βασισμενο στις διαστασεις του πρωην Clio II Super 1600.Ολοι γελασαμε φυσικα...
Τελικα οταν βγηκε,οντως σε μετατροχια ηταν σαν το S1600 και το μεταξονιο του ειναι τεραστιο(αναλογικα με το μηκος της καροτσας) για αυτο και οσοι το θυμαστε,θα εχετε παρατηρησει οτι οι τροχοι ειναι σχεδον διπλα στους προφυλακτηρες.Οσο αφορα την οδικη συμπεριφορα του,ειναι η μοναδικη φορα που η Renault διεψευσε τον εαυτο της και σχεδιασε ενα αυτοκινητο που ειχε ενα εξαιρετικο turn in(ιδιαιτερα σε σχεση με τους προκατοχους του),σημαντικα μειωμενο torque steer σε αντιθεση με ολο τον υπολοιπο ανταγωνισμο και φυσικα κρατημα απο αλλο πλανητη.
Για να ειμαστε ρεαλιστες βεβαια,η ελλειψη torque steer δεν οφειλεται μονον στην αναρτηση αλλα και στην νεα δομη των μπροστινων γονατων που η αλλαγη γεωμετριας ειναι παααρα πολυ μικροτερη απο αλλα μοντελα που ειχαν το αμορτισερ να κινειται μαζι με την πλυμνη.Τελοσπαντων,σε καμια περιπτωση δεν τιθεται αμεση συγκριση με το Scirocco,ουτε ειπε κανενας οτι ειναι πιο καλο(overall) αυτοκινητο,απλα για αυτο για το οποιο σχεδιαστηκε,ειναι καλο,καλυτερο απο το Scirocco.
Περι κατανομης βαρους,μην νομιζετε οτι ειναι και πολυ καλυτερο,και αυτο μια απο τα ιδια με το Scirocco ειναι απλα σε μικροτερο βαθμο.Βγαζει περιπου 550 κιλα στον πισω αξονα και τα υπολοιπα στον μπροστινο.
Πλησιαζει μεν αρκετα την αναλογια 55/45 σε αντιθεση με τους προκατοχους του που ειχαν 700/400(μπρος/πισω αξονας) αλλα και παλι δεν ειναι τελειο.Οσο αφορα το μοτερ,οντως εμεινε αρκετα πισω παρα την μεγαλη ονομαστικη αποδοση του και τα 200 ηταν καπου στα 185 στην πραγματικοτητα.Το καλο απο την αλλη ειναι οτι φτανει ευκολα τα +20 με περιφερειακες βελτιωσεις παρα το γεγονος οτι ειναι ατμοσφαιρικο,πραγμα το οποιο το κανει ενα αξιολογο συνολο για 'βουνισια χρηση'.
-
το μινι εχει κορυφαιο πλαισιο σιγουραΑυτή η σιγουριά πια....
Το πάτωμα του Mini αποτελεί εξέλιξη ενός πατώματος που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Austin Metro και αυτό γιατί η BMW δεν διέθετε προσθιοκίνητο πάτωμα(για αυτό άλλωστε και ψάχνει παρτεναίρ ώστε να βασίσει σε άλλο πάτωμα την επόμενη γενιά ΜΙΝΙ) και μάλιστα και αυτό είναι το χειρότερο κατασκευασμένο με ατσάλι μέτριας ποιότητας Fe355 που έχει εγκαταλειφθεί από τους άλλους δυτικούς κατασκευαστές εδώ και αρκετά χρόνια. Mάλιστα για να διατηρεί υψηλή στρεπτική ακαμψία χρησιμοποιήθηκε αυξημένο πάχος κάτι που πληρώνει στο υψηλό βάρος αναλογικά με το μήκος του(3,7μ) και αυτό τη στιγμή που σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές κάνουν μαζική χρήση των ακριβότερων και ελαφρύτερων αφού χρειάζονται μικρότερο πάχος για αντίστοιχη η ανώτερη ακαμψία, ατσαλιών υψηλής αντοχής ακόμα και σε αυτοκίνητα πολύ χαμηλότερου κόστους.
Mόνο κάποιες κινέζικες και τριτοκοσμικές κατασκευές σήμερα χρησιμοποιούν Fe355.....στην εποχή των υψηλής αντοχής ατσαλιών...και να το βαπτίζεις και benchmark στη κατηγορία του? Έλεος.... -
Αυτή η τυπολατρία θα σε φάει.
Στον δρόμο κάνει παπάδες, είτε σου αρέσει είτε όχι. Αν αυτό το κάνει με πλαίσιο από ξύλο τικ ή από ανθρακόνημα, ποσώς με ενδιαφέρει. Πλαίσιο δεν είναι μόνο οι τιμές ακαμψίας, είναι όλα αυτά που συντελούν εν τέλη σε σωστά driving dynamics. Κάτι ανάλογο με τα 106, μπορεί να έχουν ακαμψία τσίχλας και να τα ανοίγεις με το κονσερβοκούτι που ανοίγεις το σβανάκι, αλλά στον δρόμο σπέρνουν ράγες λόγω μελετημένων αναρτήσεων, μετατροχίων κλπ κλπ. ΚΑΙ αυτά είναι 'πλαίσιο'.Και η 911 έχει το μοτέρ εκεί που εγώ βάζω τις βαλίτσες αλλά στον δρόμο (πλέον ) κάνει πατριάρχες και αρχιεπισκόπους. So what που είναι εκεί πίσω;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτή η τυπολατρία θα σε φάει.
Στον δρόμο κάνει παπάδες, είτε σου αρέσει είτε όχι. Αν αυτό το κάνει με πλαίσιο από ξύλο τικ ή από ανθρακόνημα, ποσώς με ενδιαφέρει. Πλαίσιο δεν είναι μόνο οι τιμές ακαμψίας, είναι όλα αυτά που συντελούν εν τέλη σε σωστά driving dynamics. Κάτι ανάλογο με τα 106, μπορεί να έχουν ακαμψία τσίχλας και να τα ανοίγεις με το κονσερβοκούτι που ανοίγεις το σβανάκι, αλλά στον δρόμο σπέρνουν ράγες λόγω μελετημένων αναρτήσεων, μετατροχίων κλπ κλπ. ΚΑΙ αυτά είναι 'πλαίσιο'.Και η 911 έχει το μοτέρ εκεί που εγώ βάζω τις βαλίτσες αλλά στον δρόμο (πλέον ) κάνει πατριάρχες και αρχιεπισκόπους. So what που είναι εκεί πίσω;
τι λες τωρα?
πηγαινε πρωτα μαθε τι ειναι το Fe355 και μετα ελα γραψελεπτομερης αναλυση εδω:
http://www.alfisti.gr/forum/showthread. ... 17&page=39 -
Κάτι σαν την Ferrari 355;
-
Βασικα και δικιο εχετε(αλλα και αδικο) both...
Οντως απο οδικη συμπεριφορα ειναι πολυ καλο για τα δεδομενα της εποχης,οντως ζυγιζει οσο μια BMW E36 και οντως το πατωμα ειναι αυτο που προαναφερθηκε,προσφερωντας παραλληλα αρκετους τριγμους σε πολλα ΜΚ1(απο δηλωσεις μηχανικων,οχι δικες μου εμπειριες).
Παραυτα στριβει τον πατο του ανλογικα με αλλα,συγχρονα(με εξελιγμενο πατωμα).
Απλα αν ειχε και ενα εξελιγμενο πατωμα,ποοοσο θα κοστιζε πια αυτη η ρημαδα η πορδη; -
στο mk1 δεν ξερω αν τριζει το σασι, αλλα σιγουρα τριζουν τα μετριας ποιοτητας και κακης συναρμογης πλαστικα του
(ειδικα στο s που ειναι σκληρο, τα απλα την παλευουν καλυτερα)Ο χρήστης sthom έγραψε:
Απλα αν ειχε και ενα εξελιγμενο πατωμα,ποοοσο θα κοστιζε πια αυτη η ρημαδα η πορδη;
εχει ομως ανεξαρτητη αναρτηση που δεν εχει κανενα αλλο μινι ή σουπερμινι
οχι οτι αυτος ειναι λογος να κοστιζει τοσο βεβαια
μιας και λετε για βαρος s με οροφη εχετε δει ποσο ζυγιζει ?
Renault Clio RS η VW Scirocco 2.0 ;