-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Φίλε dimgster κάνω παρέα με αρκετά άτομα που έχουν evo βελτιωμένα και μη.Οδηγικά δεν περιγράφεται με λόγια... πρέπει να το οδηγήσεις για να καταλάβεις.
Επίσης είναι τέρας αξιοπιστίας. Τα μαμά (δεν θεωρώ βελτιωμένο αυτό που έχει αλλάξει εξάτμιση και φίλτρο έτσι?) και να θέλεις δε σπάνε δε χαλάνε, ότι και να κάνεις!!! το ίδιο ισχύει και για τα μαμά sti (όχι τα wrx) που είπε κάποιος φίλος πιό πάνω.
Έπειτα είναι θέμα γούστου η επιλογή...
Δημήτρης
Δεν εχω οδηγήσει EVO για να ξέρω. Ομως λογικα να το δουμε και μόνο το αμαξι πρέπει να ειναι αλλου.
Το sti δε θα με χάλαγε, αλλα δεν ειναι και η επιλογή μου.
Φοβάμαι την αξιοπιστία γιατι διαβάζω διάφορα δεξιά και αριστερα.
Βέβαια τα περισσοτερα απο αυτα ειναι κυνηγημένα, αλλα επειδη πρόκειται για μεταχειρισμένο το σκέφτομαι.
Δύο ερωτήσεις ρουτίνας...
το εσωτερικό απο ποιότητα συναρμολόγησης πως τα πάει? τρίζει ή κοπανάει?απο θεμα θορύβου πως ειναι στα 200 Km/h?
-
Mitsubishi evolution viii έχει και ο αδελφός μου.
Πρόσεξε καλά τι θα αγοράσεις γιατί κυκλοφορούν μεγάλοι τσαρλατάνοι στο χώρο.
Αν βρεις 2ο χέρι, να το πας σε μηχανικό και φαναρτζή της εμπιστοσύνης σου Μ Ο Ν Ο και μετά να προχωρήσεις!!!
-
Ο χρήστης Fpolis έγραψε:
Αν βρεις 2ο χέρι, να το πας σε μηχανικό και φαναρτζή της εμπιστοσύνης σου Μ Ο Ν Ο και μετά να προχωρήσεις!!!Αυτο δεν ειναι εύκολο. Που να βρώ μηχανικό και φανατζη της εμπιστοσύνης μου?
Για πειτε οσοι έχετε EVO κάποιες ενδεικτικές τιμες απο:
λάστιχα και καθε πότε θέλει
καταναλώσεις σε γρήγορο ταξίδι, αλλα οχι pedal to the metal
ασφάλειακαι κάποιο ενδεικτικό κόστος σερβις
επίσης η εγγύηση στα 8 καλυπτει τα πάντα?
πχ σπάει το σασμάν ή το διαφορικό, το καλύπτει? -
οσον αφορα την εγγυηση αν εχει τα service κανονικα οποτε τα ζηταει η μιτσου τοτε τα καλυπτει κανονικα και στα 7 χρονια εγγυησης που εχουν τα 8αρια τα ελληνικα.
-
Ο χρήστης borbos έγραψε:
οσον αφορα την εγγυηση αν εχει τα service κανονικα οποτε τα ζηταει η μιτσου τοτε τα καλυπτει κανονικα και στα 7 χρονια εγγυησης που εχουν τα 8αρια τα ελληνικα.ευχαριστω Δημήτρη.
τέτοια λέγε μου και θα με δεις να καταλήγω με 8αρι
-
Ο χρήστης borbos έγραψε:
οσον αφορα την εγγυηση αν εχει τα service κανονικα οποτε τα ζηταει η μιτσου τοτε τα καλυπτει κανονικα και στα 7 χρονια εγγυησης που εχουν τα 8αρια τα ελληνικα.Εγώ θα διαφοροποιηθώ λίγο από το φίλο borbos και θα πω πως η εγγύηση είναι κάτι σχετικό ειδικά αφού από πίσω είναι ο σ@ρ@κ@..., τι θέλω να πω?
Στα περίπου 6κ χλμ όταν στράβωσαν οι δισκόπλακες στου αδελφού μου, δεν τα κάλυψε η εγγύηση (το αυτοκίνητο ήταν 4 μηνών μόνο)!!! πλήρωσε ο αδελφός μου και έβαλε after market βέβαια γιατί η mitsu ζητούσε 265 την κάθε δισκόπλακα επί 2 = 530 ευρώ + τακάκια 350 = 880 ευρώ (ποσό αστρονομικό αν φανταστείς πως καθάρισε με 450 όλα μαζί στα after market).
Επίσης μετά τα 3 πρώτα χρόνια που είναι καθεαυτού εργοστασιακή η εγγύηση, σχεδόν όλα εξαιρούνται ονομαστικά από την εγγύηση στο βιβλιαράκι. -
Ο χρήστης Fpolis έγραψε:
οσον αφορα την εγγυηση αν εχει τα service κανονικα οποτε τα ζηταει η μιτσου τοτε τα καλυπτει κανονικα και στα 7 χρονια εγγυησης που εχουν τα 8αρια τα ελληνικα.
Εγώ θα διαφοροποιηθώ λίγο από το φίλο borbos και θα πω πως η εγγύηση είναι κάτι σχετικό ειδικά αφού από πίσω είναι ο σ@ρ@κ@..., τι θέλω να πω?
Στα περίπου 6κ χλμ όταν στράβωσαν οι δισκόπλακες στου αδελφού μου, δεν τα κάλυψε η εγγύηση (το αυτοκίνητο ήταν 4 μηνών μόνο)!!! πλήρωσε ο αδελφός μου και έβαλε after market βέβαια γιατί η mitsu ζητούσε 265 την κάθε δισκόπλακα επί 2 = 530 ευρώ + τακάκια 350 = 880 ευρώ (ποσό αστρονομικό αν φανταστείς πως καθάρισε με 450 όλα μαζί στα after market).
Επίσης μετά τα 3 πρώτα χρόνια που είναι καθεαυτού εργοστασιακή η εγγύηση, σχεδόν όλα εξαιρούνται ονομαστικά από την εγγύηση στο βιβλιαράκι.τις δισκοπλακες σε κανενα mitsubishi δεν καλυπτονται απο εγγυηση.
μετα τα 3 χρονια δεν καλύπτετε ο εσωτερικος διακοσμος(ταπετσαριες,καθισματα κτλ)τσιμουχες παραθυρων,φαναρια,καταλυτης,αμορτισερ και φυσικα υλικα τριβης. κτλ..
οι μεγαλες ζημιες ομως καλυπτονται πχ ενα μοτερ,ενα σασμαν,ενα διαφορικο τα οποια πιστευω ειναι και πιο σημαντικα για ενα αυτοκινητο παρα ενα υφασμα καθισματος που η τιμη του ειναι το 1/100 σε σχεση με τα αλλα.εαν διαβασει κανεις το βιβλιαρακι της εγγυησης τα γραφει καθαρα το τι καλυπτει και τι οχι.απλα να πω οτι μετα τα 3χρονια τις εγγυησεις τις αναλαμβανει ασφαλιστικη εταιρια και δεν εχει σχεση η αντιπροσωπεια.οχι μονο στην Mitsu αλλα σε ολες που δινουν εγγυησεις πανω απο 3χρονια. -
Μου αρέσει να κολυμπάω στα βαθιά φίλε borbos!,
Δεν πιστεύω κατ'αρχάς ότι είσαι ο ίδιος ο σ@ρ@κ@... ούτε έχεις κάποια σχέση με αυτόν.
Στο δια ταύτα: στο βιβλιαράκι του αδελφού μου αναφέρει με λεπτομέρεια ποιά μέρη του αυτοκινήτου δεν καλύπτονται από την εγγύηση (των πρώτων τριών χρόνων μιλάω έτσι?), και πουθενά δεν μιλάει για δισκόπλακες!!! (Στην εξτρά εγγύηση + 4 χρόνια λέει ότι τη θεωρεί αναλώσιμη). Το αυτοκίνητο ήταν μόλις 4 μηνών!!! άρα είμαστε στην πρώτη περίπτωση.
Επίσης μάθαμε ότι η mitsu έχει αλλάξει μέχρι σήμερα την πολιτική της τουλάχιστο 3 φορές, δλδ παλαιότερα τις κάλυπτε, μετά όχι αλλά με προυποθέσεις κλπ...Η απάντηση των εξουσιοδοτημένου συνεργείου ήταν:
καλά ρε μεγάλε συνέχεια τάπα το πηγαίνεις? εσύ φταις γιατί οι δίσκοι στράβωσαν από απότομη αλλαγή θερμοκρασίας!!! δλδ μετά από παρατεταμένα φρεναρίσματα πάτησες σε νερά!!! (το περιστατικό παρουσιάστηκε καλοκαίρι μέσα στην αθήνα, χωρίς νερά κλπ) (επίσης δεν του είχε πει κανείς πως το evo είναι για να πηγαίνει από τα πεζοδρόμια μόνο!!!)Στο βιβλιαράκι λέει: όλα τα εξαρτήματα βασικής εγγύησης είναι απαλλαγμένα από ελαττώματα σε ότι αφορά τα υλικά ή τις τεχνικές κατασκευής υπό συνθήκες κανονικής χρήσης και σωστής συντήρησης.
Η απάντησή τους είναι ότι ο αδελφός μου ήταν κανίβαλλος και δεν οδηγούσε νορμάλ!
Με τα παραπάνω απλά παραθέτω την εμπειρία μας με evo και σ@ρ@,,,,, και μόνο, δεν λέω πως η mitsu βγάζει σκάρτα evo - το αντίθετο από αξιοπιστία αν εξαιρέσεις τις δισκόπλακες που είναι καθαρά ελλατωματικές σε όοοοοοοολα τα mitsubishi τελικά (και στα pajero και στα outlander αυτά ειδικά κάθε 5κ χλμ αλλάζουν δισκόπλακες )-, αλλά πως δεν έχει το service που έπρεπε να είχε στο ελάντα!
Φιλικά.
-
Μίλα με τους κατόχους μόνο, ειδικά εκείνους που έχουν ακόμη το αυτοκίνητο μαμά.
-
Μίλα με τους κατόχους μόνο, ειδικά εκείνους που έχουν ακόμη το αυτοκίνητο μαμά.ποιοι ειναι αυτοι?
γραφτηκα και εκανα και το πρωτο post, αλλα δεν βλέπω κινηση στο forum.
-
Fpolis
Νομίζω ότι οι δισκόπλακες και τα τακάκια θεωρούνται αναλώσιμα του αυτοκινήτου και δεν καλύπτονται ποτέ από την εργοστασιακή εγγύηση, άσχετα αν εκ καλής θελήσεως(?) ο σ@κ@κ@κης τα κάλυπτε αυτά αρχικά (ίσως ήταν γραμμή από το εργοστάσιο αρχικά πχ).
Το ίδιο ισχύει και για το σετ δίσκο-πλατώ, για τις λάμπες και πολλά άλλα.Οι δισκόπλακες μπορεί να στραβώσουν γιατί απλά πετάχτηκε νερό ενώ ήταν ακόμα ζεστές (μαντέμι γαρ ).Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι ήταν ελαττωματικές?
ΥΓ:προφανώς και δεν δουλεύω για κανέναν, έτσι?Απλά την άποψή μου λέω, αφού κρίνω ένα περιστατικό απλά από τα λεγόμενά σου.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Οι δισκόπλακες μπορεί να στραβώσουν γιατί απλά πετάχτηκε νερό ενώ ήταν ακόμα ζεστές (μαντέμι γαρ ).Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι ήταν ελαττωματικές?Φίλε όταν τα 9 από τα 10 αυτοκίνητα mitsu που ανέφερε και ο folis και σχεδόν κάθε 5 με 10 χιλιάδες χιλιόμετρα αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, τότε μάλλον είναι αστοχία υλικού.
Το τι σημαίνει εγγύηση σακα%^%$# όλοι μας ξέρουμε λίγο πολύ καθώς επίσης και για αυτά τα περίφημα 7 και 10 χρόνια. Και honda είχα και mitsu έχω.
το εσωτερικό απο ποιότητα συναρμολόγησης πως τα πάει? τρίζει ή κοπανάει?
απο θεμα θορύβου πως ειναι στα 200 Km/h?
λάστιχα και καθε πότε θέλει
καταναλώσεις σε γρήγορο ταξίδι, αλλα οχι pedal to the metal
ασφάλεια
και κάποιο ενδεικτικό κόστος σερβις?Εσωτερικό λιτό όπως αρμόζει στο στρατό (το evo είναι όπλο)
Μην περιμένεις μόνωση mercedes-audi, χωρίς να σημαίνει ότι είναι κακό
Εξαρτάται πως οδηγείς, από λίγους μήνες μέχρι 3 χρόνια (που θα άλλαζες και σε ένα κοινό αυτοκίνητο)
Όταν λες γρήγορο ταξίδι??? πχ στα 120 χλμ/ώρα περίπου 9 λίτρα, πάνω από 200 χλμ/ώρα πάνω από 19
Τα μικρά (κάθε 7500 χιλ) από 70 μέχρι 150 ευρώ και τα μεγάλα (κάθε 15000) από 200 μέχρι 350 χωρίς τακάκια. Εξαρτάτε και σε ποιά χιλιόμετρα είσαι γιατί θα χρειαστείς λόγω 4-κίνησης κάποια εξτρά. Λέω από μέχρι, γιατί εξουσιοδοτημένο με εξουσιοδοτημένο έχει διαφορά. -
Εσωτερικό λιτό όπως αρμόζει στο στρατό (το evo είναι όπλο)
Μην περιμένεις μόνωση mercedes-audi, χωρίς να σημαίνει ότι είναι κακόΤο ξέρω το εσωτερικό του.
Απο θεμα σχεδιασης εμενα μου αρεσει (οπως λες και εσυ, λιτο ) και η ποιότητα των υλικων με ικανοποιει.
Απλα θελω καλη ποιότητα συναρμολόγησης, γιατι εχω πρόβλημα με το θεμα τριγμοι.
Μόνο αυτο πες μου...Εξαρτάται πως οδηγείς, από λίγους μήνες μέχρι 3 χρόνια (που θα άλλαζες και σε ένα κοινό αυτοκίνητο)
Οκ απο λάστιχα, το περιμενα πολυ χειρότερα.
Όταν λες γρήγορο ταξίδι??? πχ στα 120 χλμ/ώρα περίπου 9 λίτρα, πάνω από 200 χλμ/ώρα πάνω από 19
Γρήγορο ταξίδι εννοώ ταχυτητες 150-200. Οπότε να υπολογίζω γύρω στα 15 λιτρα/100 Km για να είμαι μέσα?
Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Απλα θελω καλη ποιότητα συναρμολόγησης, γιατι εχω πρόβλημα με το θεμα τριγμοι.Τριγμοί απουσιάζουν (μιλάω για μαμά αμορτισέρ/ελατήρια ζαντολάστιχα).
Γρήγορο ταξίδι εννοώ ταχυτητες 150-200. Οπότε να υπολογίζω γύρω στα 15 λιτρα/100 Km για να είμαι μέσα?
15-18 για αυτές τις ταχύτητες περίπου.
-
Απλα θελω καλη ποιότητα συναρμολόγησης, γιατι εχω πρόβλημα με το θεμα τριγμοι.
Τριγμοί απουσιάζουν (μιλάω για μαμά αμορτισέρ/ελατήρια ζαντολάστιχα).
15-18 για αυτές τις ταχύτητες περίπου.
Δεκτο και κατανοητο.
-
Έχει ο θείος μου το 9. Πολύ καλό. Άσχημο μέσα (άλλο λιτό, αλλο μίζερο ==>50.000+ κάνει! ).
Από ζημιές τπτ μέχρι τώρα. Το κράτησε μαμά στην αρχή μετά έβαλε τα διάφορα (εγκέφαλο, χοάνη, εξάτμιση, εκκ., δισκόπλακες, τακάκια, ....). Καμμία σχέση με μαμά. Μου φάνηκε απίστευτα γρήγορο μετά. Από κατανάλωση σκοτώνει! (και πριν τα φτιαξίματα)
Αν το πηγαίνεισ στον Σ ==>σφάζει λίγο... -
Εκ πειρας,
μαμα=αξιοπιστο
σερβις=παπραςοδηγησε το σε βουνο.
Αν σου 'παει' δε θα ξαναρωτησεις εδω μεσα ποσο καιει, αν τρωει λαστιχα κλπ
-
Ο χρήστης Stoukerman έγραψε:
σερβις=παπραςΆρα εκει να πάω και το αμάξι για έλεγχο.
Υπαρχει κάποιος συγκεκριμένος που ασχολείται και γνωριζει καλα τα EVO.Αν σου 'παει' δε θα ξαναρωτησεις εδω μεσα ποσο καιει, αν τρωει λαστιχα κλπ
Σίγουρα θα μου πηγαίνει, αυτο το ξερω χωρις να το οδηγησω.
Αλλα και μια 430 μου πηγαίνει, αλλα ουτε να την αγοράσω μπορώ, ούτε να τη συντηρησω.
-
Ο χρήστης Stoukerman έγραψε:
Εκ πειρας,
σερβις=παπραςΚαλός ναι αλλά ακριβότερος από κάποια άλλα εξουσιοδοτημένα και έχω και μια ένσταση:
Στο δικό μου το αυτοκίνητο στο service των 30000 χλμ στον Παπρά τους ρώτησα όταν πήγα να πληρώσω:
-πόσο πάει το μαλί?
-304 ευρώ!!!
-μα εμένα μου είπατε πως το service των 30000 χλμ κοστίζει περίπου 200 με 220 ευρώ, τι έγινε είχα κάποια ζημιά?
-σας αλλάξαμε λάδι διαφορικών!!!
-μα δεν είναι στα 45000 χλμ αυτή η εργασία να γίνει όπως λέει το βιβλίο του???
-δεν πειράζει κύριε, απλά δεν θα τα αλλάξετε στα 45000!!!
-άντε γειά σας... και άλλαξα εξουσιοδοτημένο και είδα και μεγάλη διαφορά στην τιμή!!!
κανονικά δεν έπρεπε να τους πληρώσω , αλλά επειδή είμαστε... την πλήρωσα τη νύφη... -
Εκ πειρας,
σερβις=παπραςΚαλός ναι αλλά ακριβότερος από κάποια άλλα εξουσιοδοτημένα και έχω και μια ένσταση:
Στο δικό μου το αυτοκίνητο στο service των 30000 χλμ στον Παπρά τους ρώτησα όταν πήγα να πληρώσω:
-πόσο πάει το μαλί?
-304 ευρώ!!!
-μα εμένα μου είπατε πως το service των 30000 χλμ κοστίζει περίπου 200 με 220 ευρώ, τι έγινε είχα κάποια ζημιά?
-σας αλλάξαμε λάδι διαφορικών!!!
-μα δεν είναι στα 45000 χλμ αυτή η εργασία να γίνει όπως λέει το βιβλίο του???
-δεν πειράζει κύριε, απλά δεν θα τα αλλάξετε στα 45000!!!
-άντε γειά σας... και άλλαξα εξουσιοδοτημένο και είδα και μεγάλη διαφορά στην τιμή!!!
κανονικά δεν έπρεπε να τους πληρώσω , αλλά επειδή είμαστε... την πλήρωσα τη νύφη...Δίκιο έχεις σε αυτο.
Βασικα εγω θέλω να ξέρω ένα μάστορα-εξουσιοδοτημένο που να ελένξει το υποψήφιο προς αγορά αμαξι.
Μετά την αγορά βλέπουμε που θα πηγαίνουμε για σερβις.
Mitsubishi evo Ζώντας μαζί του...απορίες