-
Καλημέρα σας κύριοι
Επείδη το τελευταιο καιρο περνανε πολλά απο το μυαλό μου και επειδη αν δε γίνει τώρα (μάλλον) δε θα γίνει ποτέ θέτω τα παρακάτω ερωτήματα.
Σκέφτομαι την αγορα ενος EVO 7 ή 8.
Τα λεφτά που παίζουνε τα παραπάνω είναι 30.000-35.000 €.
Εναδιαφέρομαι αποκλειστικά και μόνο για εργοστασιακά αυτοκίνητα, χωρις την παραμικρή αλλαγη-βελτίωση.Η χρήση που θα γίνει στο αμαξι είναι 'γρήγορα' ταξίδια σε εθνικη και επαρχιακούς δρόμους.
Μιλάμε για περίπου 15.000 χιλιόμετρα το χρόνο.
Καθημερινη χρήση απο μηδενική, μεχρι καμία βραδυνη βόλτα το πολυ.
Κόντρες δεν πρόκειται να κάνω.
Πίστα δεν πρόκειται να μπεί.
Άλογα παραπάνω δε θέλω.Με βάση τα παραπάνω πόσο αξιόπιστο είναι το evo?
Απο forum του εξωτερικου, διαβάζω για προβλήματα με το transfer case.
Το AYC του 7 βγάζει προβλήματα (άλλωστε στο 8 η mitsubishi το βελτίωσε με το S-AYC).Τα δύο παραπάνω προβλήματα είναι ενδεικτικά, απλά τα αναφέρω γιατι είναι πανάκριβα στην επισκευή τους.
Τέλικα εκτος απο το υψήλο κόστος χρήσης μιλάμε και για υψηλό κόστος συντήρησης?Γιατι ειναι άλλο να καις 20 λίτρα βενζίνης κάθε 100 χιλιόμετρα και άλλο να θες διαφόρικό κάθε 50.000 χιλιόμετρα.
Τις γνώσεις σας και τις απόψεις σας.
-
Καλημέρα σας κύριοι
Επείδη το τελευταιο καιρο περνανε πολλά απο το μυαλό μου και επειδη αν δε γίνει τώρα (μάλλον) δε θα γίνει ποτέ θέτω τα παρακάτω ερωτήματα.
Εναδιαφέρομαι αποκλειστικά και μόνο για εργοστασιακά αυτοκίνητα, χωρις την παραμικρή αλλαγη-βελτίωση.Η χρήση που θα γίνει στο αμαξι είναι 'γρήγορα' ταξίδια σε εθνικη και επαρχιακούς δρόμους.
Το AYC του 7 βγάζει προβλήματα (άλλωστε στο 8 η mitsubishi το βελτίωσε με το S-AYC).Τα δύο παραπάνω προβλήματα είναι ενδεικτικά, απλά τα αναφέρω γιατι είναι πανάκριβα στην επισκευή τους.
Τέλικα εκτος απο το υψήλο κόστος χρήσης μιλάμε και για υψηλό κόστος συντήρησης?Γιατι ειναι άλλο να καις 20 λίτρα βενζίνης κάθε 100 χιλιόμετρα και άλλο να θες διαφόρικό κάθε 50.000 χιλιόμετρα.
-
Καλημέρα σας κύριοι
-
Γιατί δεν ρωτάς στα οργανωμένα φόρουμ εντός Ελλάδος τους κατόχους τους???
πχ: http://www.evonet.gr/portal.php -
Για να έχει μια, κατά το δυνατόν, αντικειμενική άποψη, ίσως.
-
Ενδιαφέρομαι και εγώ να μάθω αντίστοιχα στοιχεία, όχι γιατί σχεδιάζω να πάρω το evo παρά από απορία...
_
-
υπαρχουν evo .. μαμα?
-
Τα προβληματα που αναφερεις τα εχω ακουσει κι εγω αλλα σε βελτιωμενα evo.Εχει μεινει αραγε κανεις που να το κρατησε εργοστασιακο και να το οδηγουσε νορμαλ? Γενικως τα evo τρωνε πολυ ξυλο απο τους ιδιοκτητες τους και οποιες ζημιες ειναι δικαιολογημενες.Παραμενει παντως ενα πολυ διασκεδαστικο και ασφαλες αυτοκινητο,και γιατι οχι,και για οικογενειακο.
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Στα χρήματα αυτά παίρνεις WRX, υποδεέστερο μεν, καινούριο δε. Ειδικά σε τέτοιο είδος αυτοκινήτου εγώ θα προτιμούσα να έχω το κεφάλι μου ήσηχο. Το Evo των 35.000 μπορεί να έχει γίνει Evo των 45.000 σε ένα 6μηνο από διάφορες βλάβες ή και αναλώσιμα.
Οπότε θα σου πρότεινα ή καινούριο WRX ή +10.000 για καινούριο STi / Evo.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
υπαρχουν evo .. μαμα?Ναι.
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Γιατί δεν ρωτάς στα οργανωμένα φόρουμ εντός Ελλάδος τους κατόχους τους???
πχ: http://www.evonet.gr/portal.php' target='_blankΝα σου πω την αλήθεια δεν ηξερα γι΄αυτο το forum.
Ηξέρα για δυο αλλα, τα οποία ειναι κλειδωμενα και δε μπορω να πάρω πληροφοριες.
Μάλιστα στο ενααπο αυτα (το πιο παλιο) ειμαι γραμμένος εδω και 4-5 χρόνια και παλια που ηταν ανοιχτο διάβαζα, αλλα εκτοτε...Τωρα γράφτηκα και σε αυτο που μου είπες και θα δουμε.
Ευχαριστω
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Για να έχει μια, κατά το δυνατόν, αντικειμενική άποψη, ίσως.Σωστο και αυτο που λέει ο κουκος.
Πόλλες φορες κάποια προβλήματα τα περναμε στο ντουκου γιατι είτε ειναι ασύμαντα ή ειναι αναμενόμενα (κατα τη δικια μας κρίση).
Ομως επειδη το κόστος ενος κιβωτιου ή διαφορικου δεν ειναι καθόλου αστείο σε αυτο το αμαξι ΠΡΕΠΕΙ να τα ξερω ολα.
-
Ο χρήστης jim 78 έγραψε:
Τα προβληματα που αναφερεις τα εχω ακουσει κι εγω αλλα σε βελτιωμενα evo.Εχει μεινει αραγε κανεις που να το κρατησε εργοστασιακο και να το οδηγουσε νορμαλ? Γενικως τα evo τρωνε πολυ ξυλο απο τους ιδιοκτητες τους και οποιες ζημιες ειναι δικαιολογημενες.Παραμενει παντως ενα πολυ διασκεδαστικο και ασφαλες αυτοκινητο,και γιατι οχι,και για οικογενειακο.Αυτο ειναι το θέμα. Να βρεθει κάποιος που να μην έβαλε χέρι στο αμάξι (τουλάχιστον οχι βαθειά) και να μας πει τι του παρουσίασε.
Απο την μια είναι ιαπωνικο εργαλείο (οπότε δε μπορει να ειναι αναξιόπιστο) και απο την άλλη οσοι το έχουνε το έχουν σκισει τόσο που θεωρουν λογικο να σπασει και ενα σασμαν.
Το θεμα ειναι αν χωρις εκκινησεις και πιστες παραμένει 100% αξιόπιστο ή αν ακομα και ετσι μπορει να βγάλει (πανάκριβες ) ζημιες.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
υπαρχουν evo .. μαμα?
Ναι.
+1
έχω βρει 2-3 τα οποία ηταν μαμα όλη τη διάρκεια της ζωής τους και όχι μονο τις τελευταίες μερες που πουλιόταν
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Στα χρήματα αυτά παίρνεις WRX, υποδεέστερο μεν, καινούριο δε. Ειδικά σε τέτοιο είδος αυτοκινήτου εγώ θα προτιμούσα να έχω το κεφάλι μου ήσηχο. Το Evo των 35.000 μπορεί να έχει γίνει Evo των 45.000 σε ένα 6μηνο από διάφορες βλάβες ή και αναλώσιμα.
Οπότε θα σου πρότεινα ή καινούριο WRX ή +10.000 για καινούριο STi / Evo.
να δώσω 50.000 για αμαξι δεν μπορώ (ίσως αν ηταν ο μοναδικος μου στόχος να μπορούσα, αλλα δεν... ), αλλα και να μπορουσα δε θα τα εδινα.
Από την άλλη εχεις δίκιο στο θεμα με το κόστος των ζημιών που μπορεί να βγάλει ενα evo. Τα μεγέθη έχουν ξεφύγει και τουλάχιστον εμενα μου ακούγονται ΞΕΝΑ.
Το subaru δεν το είχα σκεφτει να σου πω την αληθεια. Βέβαια δεν με ενθουσιάζει και πολυ, αλλα κάτσε να ριξω μια ματια στο net.
-
Υπάρχει και το Lancer Ralliart που είναι πιο φθηνή έκδοση του evo με 240 (νομίζω) άλογα, πιο απλή τετρακίνηση και μικροδιαφορες. Δεν έχει έρθει ακόμα αλλά εκτιμώ πως θα είναι σε ανάλογη του WRX τιμή.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Υπάρχει και το Lancer Ralliart που είναι πιο φθηνή έκδοση του evo με 240 (νομίζω) άλογα, πιο απλή τετρακίνηση και μικροδιαφορες. Δεν έχει έρθει ακόμα αλλά εκτιμώ πως θα είναι σε ανάλογη του WRX τιμή.κοιτα το 10 δεν μου αρεσει σαν εμφάνιση
κορυφαιο evo για εμενα ειναι το 9
μετα πάει το 7
και μετα το 8αυτα ως προς την εμφάνιση
Αρα το ralliart δεν παιζει και πολυ γρήγορα απέριψα και το subaru.
Δεν μου αρεσει και απο ενα βιντεακι απο το fifth gear το βλέπω χλωμο απέναντι στο GOLF GTI.Ενας λόγος που θέλω να παρω EVO ειναι και η παραγματοποιηση ενος φοιτητικου ονειρου, οπότε ειναι και συναισθηματικο το θεμα.
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
μετα πάει το 7
απο εμφανισει το πιο top ηταν το 6 edition tommy makinen μακραν το πιο ''κακο'' απο ολα
για μενα παρτο αυτο που θες εαν το οδηγεις σωστα και χωρις τα κραβγαλεα που βλεπουμε δε νομιζω οτι θα εχεις προβλημα αρκει και ο ιδιοκτητης που το πουλαει να ειναι σωστος σαν ανθρωπος και να το σεβοταν μπορει να ειναι μαμα αλλα αμα του εχει πιει το αιμα τι να λεει.
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
μετα πάει το 7
απο εμφανισει το πιο top ηταν το 6 edition tommy makinen μακραν το πιο ''κακο'' απο ολα
για μενα παρτο αυτο που θες εαν το οδηγεις σωστα και χωρις τα κραβγαλεα που βλεπουμε δε νομιζω οτι θα εχεις προβλημα αρκει και ο ιδιοκτητης που το πουλαει να ειναι σωστος σαν ανθρωπος και να το σεβοταν μπορει να ειναι μαμα αλλα αμα του εχει πιει το αιμα τι να λεει.
συμφωνω οτι το tommy makinen ηταν πανέμορφο, αλλα το σχέδιο μεσα έξω πολυ ξεπερασμένο.
Ασε που απο το 7 και μετα βασιστικαν σε αλλο πλαισιο, οποτε...
-
Φίλε dimgster κάνω παρέα με αρκετά άτομα που έχουν evo βελτιωμένα και μη.
Οδηγικά δεν περιγράφεται με λόγια... πρέπει να το οδηγήσεις για να καταλάβεις.
Επίσης είναι τέρας αξιοπιστίας. Τα μαμά (δεν θεωρώ βελτιωμένο αυτό που έχει αλλάξει εξάτμιση και φίλτρο έτσι?) και να θέλεις δε σπάνε δε χαλάνε, ότι και να κάνεις!!! το ίδιο ισχύει και για τα μαμά sti (όχι τα wrx) που είπε κάποιος φίλος πιό πάνω.
Έπειτα είναι θέμα γούστου η επιλογή...
Mitsubishi evo Ζώντας μαζί του...απορίες