-
Διάβασα ολο το θεμα,μιας και το έψαξα επίσης λιγο το θέμα μεσα στο χειμώνα (εβο8 και εστιαι 04-05) ,επίσης φοιτητικό όνειρο ,αλλά δεν κατέληξα πουθενά επειδή φοβήθηκα λίγο το θέμα του 'λαχείου' όπως αναφέρθηκε πιο πάνω μιας και μιλάμε για κατηγορία high risk -οχι λόγω αξιοπιστίας αλλά λόγω χρήσης.
Δεν έχω να πώ κάτι επι τούτου απλά εύχομαι μετα την εξονυχιστική έρευνα να καταλήξεις σε ενα αξιοπρεπές αυτοκίνητο μιας η επιλογή-το μόνο σίγουρο βάσει των κριτηρίων σου- θα σε δικαιώσει.
-
για εμενα κατι σημαντικο που πρεπει να εχει κανεις στο μυαλο του οταν παει να αγορασει τετοιο αυτοκινητο ειναι και ο χαρακτηρας του συγκεκριμενου αυτοκινητου.μιλαμε καθαρα για ενα αυτοκινητο το οποιο εχει φτιαχτει για να κερδιζει αγωνες , μαρτυς μου τα αποτελεσματα των αγωνων ανα την επικρατεια αλλα και διεθνως(μη μου αρχισετε για τα wrc ).το αυτοκινητο ειναι η χαρα του παιδιου και μονο οταν βρεθει καποιος πισω απο το τιμονι του μπορει να καταλαβει τι σημαινει evo η φαντασια ειναι πολυ μικρη, ειναι αυτοκινητο το οποιο αν το γουσταρεις τα ελατωματα του θα τα βαζεις σε δευτερη μοιρα αμα ψαχνεται ομως γιατι καιει 25+ λιτρα στα 100 χιλιομετρα , γιατι σφυριζει κανα διαφορικο ,γιατι στραβωνουν οι δισκοπλακες για πλακα,γιατι τρογωνται τα λαστιχα για πλακα τοτε παρε ενα clio RS η ενα golf GTI η ενα bmw 120
-
Ο χρήστης babisevo8 έγραψε:
ειναι αυτοκινητο το οποιο αν το γουσταρεις τα ελατωματα του θα τα βαζεις σε δευτερη μοιρα αμα ψαχνεται ομως γιατι καιει 25+ λιτρα στα 100 χιλιομετρα , γιατι σφυριζει κανα διαφορικο ,γιατι στραβωνουν οι δισκοπλακες για πλακα,γιατι τρογωνται τα λαστιχα για πλακακατανάλωση, δισκοπλακες και λάστιχα δε με νοιάζουνε
αυτο με το διαφορικό εξήγησε λίγο γιατι μου έκατσε στραβα
τοτε παρε ενα clio RS η ενα golf GTI η ενα bmw 120
Για την 120 δεν υπάρχει περίπτωση, αλλα το clio και to GTI είναι στις επιλογες μου, αν η επιχείρηση EVO πέσει στο κενό.
Ο πρώτος λόγος για να επιλεξω ενα αμαξι (και οχι μονο το EVO) είναι το τι πρεσβεύει και πόσο μπροστά ειναι απο τα άλλα στην κατηγορία του.
Θέλω ομως το αμαξι να εμπνέει στιβαρότητα και αξιοπιστία (να δείχνει οτι δε φθείρεται απο τη χρήση) και το σφυριγμα του διαφορικού...δεν μου αρεσει. -
μην το παιρνεις και τοσο βαρια απλα θα πρεπει να θυμασαι πως μιλαμε για ενα αυτοκινητο με τρια διαφορικα περιορισμενης ολισθησης το κεντρικο μεταβλητης εμπλοκης ,το πισω ηλεκτρουδραυλικα ελεγχομενο,και το εμπρος μπλοκε σιγουρα πιο πολυπλοκο απο τα συμβατικα συαστηματα τετρακινησης ποσο μαλλον απο αλλα δικινητα , οσο για το σφυριγμα γραψε μεμονωμενες -ακραιες περιπτωσεις που δεν πρεπει να σε κανουν να ανησυχεις
-
οσο για το σφυριγμα γραψε μεμονωμενες -ακραιες περιπτωσεις που δεν πρεπει να σε κανουν να ανησυχειςοκ
-
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι συμβαίνει με τα 8 MR?
Υπάρχουν ελληνικά? Πως τα ξεχωρίζω απο τα απλά?
Πέρα απο την αλουμινένια οροφή (+vortex) τις ζάντες και τις αναρτήσεις θα ήθελα να ξέρω πως μπορώ να τα ξεχωρίσω απο κάτι που δεν αλλάζει (πχ κάτι στο εσωτερικο).Τα MR τι κιβώτιο είχαν 5αρι ή 6αρι?
-
Νομίζω ότι το mr έχει 6άρι σασμάν ενώ το 'απλό' 5άρι.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Νομίζω ότι το mr έχει 6άρι σασμάν ενώ το 'απλό' 5άρι.το απλο 8αρι εχει σίγουρα 5αρι σασμαν
το θεμα ειναι τι εχει το MR.
Επίσης μάλλον υπάρχουν και απλα 8αρια τα οποία εχουν 6αρι σασμαν (αμερικάνικα? ) -
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Νομίζω ότι το mr έχει 6άρι σασμάν ενώ το 'απλό' 5άρι.
το απλο 8αρι εχει σίγουρα 5αρι σασμαν
το θεμα ειναι τι εχει το MR.Νομίζω 6άρι γιατί το έψαχνα. Επίσης απ'ότι θυμάμαι έχει και ελαφρύτερο ουρανό (αλουμίνιο )
-
ta mr εχουν πολλες διαφορες σε συγκριση με τα 8αρια.
εχουν οπως προαναφερθηκε τον αλουμινενιο ουρανο και εχουν επισης,μαυρα φωτιστικα σωματα εμπρος-πισω,αλλες ζαντες bbs,αλλη επενδυση στα καθισματα,μαυρο τιμονι,μπιλσταιν αναρτηση,6αρι σαζμαν(gsr)ελαφρυτερη αντλια s-ayc,αγριοτερους εκκεντροφορους,κουφιους αντικραδασμικους αξονες στο μοτερ,5φυλλη μεταλικη φλατζα κεφαλης,2 στηλες μεγαλυτερο ψυγειο λαδιου,10,5 χαουσινγκ στο τουρμπο με το νεο τοτε wastegate port σε σχημα ''Θ'',διπλα σολινοιντ για ακριβεστερο ελεγχο της πιεσης,περισσοτερες ποντες στο σασσι,πιο ενισχυμενο κορωνα'πηνιο στο πισω διαφορικο,αλλο προγραμματισμο στο εγκεφαλακι του κεντρικου διαφορικου και πολλα αλλα.
το προβλημα αρχιζει με δαυτα με τις κατατοπους εκδοσεις που εχουν κυκλοφορησει.Υπαρχουν MR EUDM,MR USDM,MR JDM.
Απο ολα αυτα μονο τα τελευταια εχουν ολα τις αλλαγες που προαναφερα,και εβγαιναν σε 3 εκδοσεις.
mr gsr,mr rs 5speed,mr rs 6speed.
τα δυο τελευταια παροτι εκδοσεις rs φοραγαν διαφορετικο τουρμπο το 6ταχυτο φοραγε με 10,5 κωλο,και το 5ταχυτο με τον 9,8 κωλο.Το gsr ηταν παντα με τον 10,5 κωλο.
οι εκδοσεις αμερικης και ευρωπης ειχαν αρκετες διαφορες με τις ιαπωνεζικες εκδοσεις.Ελειπαν πολλα πραγματα απο πανω τους.
Εαν βρεις τετοιο αυτοκινητο στην ελλαδα θελει παρα πολυ ψαξιμο....Δεν θα το κοιταγα καν,μιας και ολες οι αλλαγες που εχει το mr εχουν περασει αυτουσιες και ακομα πιο εξελιγμενες στο 9αρι.Που εχεις αφθονες επιλογες απο χλμ-χρωματα-εξτρα,ελληνικοτατα,και ελεγξιμα....
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
οι εκδοσεις αμερικης και ευρωπης ειχαν αρκετες διαφορες με τις ιαπωνεζικες εκδοσεις.Ελειπαν πολλα πραγματα απο πανω τους.
Εαν βρεις τετοιο αυτοκινητο στην ελλαδα θελει παρα πολυ ψαξιμο....Πράγματι οι αλλαγες ειναι πάρα πολλες. Δεν επιδιώκω να βρώ τετοιο αμαξι, αλλα επειδη μέχρι τώρα εχω βρει 2 ηθελα να ξέρω κατα πόσο ειναι γνησια MR.
Φαντάζομαι οτι τα μονα που αξιζουν ειναι τα ιαπωνικα MR?
Τα ευρωπαικα MR αξιζει κανεις να τα προτημισει εναντι των απλών 8?
Απο Σαρακακη πουληθηκαν αυτα τα αμαξια ή ήρθαν από αλλού?Δεν θα το κοιταγα καν,μιας και ολες οι αλλαγες που εχει το mr εχουν περασει αυτουσιες και ακομα πιο εξελιγμενες στο 9αρι.Που εχεις αφθονες επιλογες απο χλμ-χρωματα-εξτρα,ελληνικοτατα,και ελεγξιμα....
Έχεις δίκιο. Η καλύτερη επιλογη αυτη τη στιγμή ειναι το 9 (άλλωστε το 10 δεν μου αρέσει καθόλου), άσε που ειναι και πιο όμορφο απο το 8 (φέρνει λιγο στο 7 η μούρη) αλλά ανεβαίνω πολυ στα λεφτά.
Ο στόχος μου ειναι η αγορα να μου κοστίσει 30.000-33.000 οπότε με ασφαλεια και μαζι με ενα καλό πρωτο σέρβις να μείνω κατω απο 35.000.
-
Με το MR2 τι εκανες Δημητρη?
Το κρατας-βελτιωνεις οπως ελεγες ή το διωχνεις οριστικα?Με το καλο το νεο σου ''οπλο''!!!!
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Με το MR2 τι εκανες Δημητρη?
Το κρατας-βελτιωνεις οπως ελεγες ή το διωχνεις οριστικα?Απ΄οτι ξέρω εχει πουληθει.
Τουλάχιστον εχει δεσμευτεί κάποιος οτι μεσα στην επόμενη βδομάδα θα το πάρει.Με το καλο το νεο σου ''οπλο''!!!!
Ακόμα δεν ειναι τίποτα σίγουρο.
Εχω και αλλα αμαξια στο μυαλό μου (πιο οικονομικα στην χρήση), αλλα μάλον θα το κάνω το βήμα.Η μόνη επιφύλαξη που εχω ειναι προς το ελληνικό κράτος το οποίο μπορει μεσα σε ενα χρόνο να φέρει τα πάνω κάτω...
-
8mr rs
http://eng.autoscout24.com/home/index/d ... roto=&zip= -
8mr rs
http://eng.autoscout24.com/home/index/d ... roto=&zip=' target='_blankαυτο το τιμονι δεν ειναι απο 6αρι?
το ηχοσυστημα που ειναι εκει κατω ειναι έτσι απο το εργαστασιο στα MR?
αυτο το site τι ειναι?
-
ta mr rs ηταν εξοπλισμενα με αυτο το τιμονι,για μειωση κoστους μιας και ηταν εκδοσεις που προοριζονταν για αγωνιστικα.Το χρωμα με προβληματηζει ομως μιας και δεν εβγαιναν σε ασημι,εβγαιναν μονο λευκο-κοκκινο.
Καταλαβες γιατι σου λεω οτι θελουν πολυ ψαξιμο τα mr?
τα ιαπωνικα ειναι τα ¨¨σωστᨨ αν θελεις mr,αλλα ειναι και δεξιοτιμονα.
Εαν φτασεις στα 35κ,κανε ενα μικρο βημα και παρε 9αρι.Θα το μετανοιωσεις αργοτερα.
Εαν εχεις μετρητο σημερα,και με δεδομενη την κατασταση στην αγορα μπορει να ειναι και παρα πολυ μικρο το βημα. -
Μητσο τα 8ρια τα mr εβγαιναν σε ασημι και μολυβι + ασπρο-κοκκινο
-
για τα rs λεω Μπαμπη.Eπειδη rs ειναι(λεει οτι ειναι) και αυτο της αγγελιας που ποσταρησες
-
ειχα δει και στο σαρακακη το 2005
ασημι 8ρι rs με σιδερενιες ζαντες (σαν το δικο μου) -
αυτο που ποσταρησες στην αγγελια ηταν 8 mr rs,και οχι 8 rs.
κοιτα τι λεει η ιδια η μιτσουμπισι για τα χρωματα που βγαινει το 8 mr rs...Evolution VIII MR is offered in four body colors that blend tastefully with the exterior styling trim and accessories: Medium-purplish Gray Mica (new); Cool Silver Metallic and Solid Red, which take the MMC corporate colors for their motif; and White Solid, the traditional color for competition models. **(RS is available in White Solid only.) **
http://media.mitsubishi-motors.com/pres ... il992.html' target='_blank
εκτος αυτου παντα οι εκδοσεις rs εβγαιναν σε ασπρο και κοκκινο.
εισαι σιγουρος οτι το ειχες δει στον Σαρακακη,η μηπως ηταν καπου ψηλα στην εθνικη? -
ηταν οντως mr rs (το ασημι) και το αυτοκινητο ηταν για Θεσσαλονικη
Mitsubishi evo Ζώντας μαζί του...απορίες