-
Ο χρήστης sidis έγραψε:
'Ενας φίλος αγόρασε ενα μεταχειρισμένο POLO 1.2 (μοντ.2006) απο αντιπροσωπεία Renault .Είναι POLO 1.2 (μοντ.2006);;;; Αν ναι , τέλος!!!!!
Ο φίλος σου αγόρασε ενα μεταχειρισμένο POLO 1.2 (μοντ.2006)!!!! -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
'Ενας φίλος αγόρασε ενα μεταχειρισμένο POLO 1.2 (μοντ.2006) απο αντιπροσωπεία Renault .
Είναι POLO 1.2 (μοντ.2006);;;; Αν ναι , τέλος!!!!!
Ο φίλος σου αγόρασε ενα μεταχειρισμένο POLO 1.2 (μοντ.2006)!!!!Αν πας και αγοράσεις π.χ.ένα καινούριο OPEL ASTRA 1.4 και όπως είσαι χαρούμενος διαπιστώσεις μετά από μερικές ημέρες ότι το αυτοκίνητο είναι η έκδοση με τα 75 άλογα (ναι υπάρχει και τέτοιο!), τη στιγμή που ο πωλητής σου μιλούσε για την έκδοση με τα 90 άλογα, θα συνέχιζες να είσαι χαρούμενος?
Θα έλεγες : Αααα ωραία, τουλάχιστον είναι 1400, ή θα μπούκαρες με το κτήνος των 75 ίππων από τη βιτρίνα και θα του έκανες το μαγαζί καλοκαιρινό?
-
P.S.: Sorry για το ξέσπασμα φίλε costaslio, προσπαθώ να είμαι ψύχραιμος και κόσμιος, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ την απάτη, ακόμη και αν δεν διαθέτω γραπτά στοιχεία που να αναφέρουν ρητά ότι αγόρασα την έκδοση 64ΗΡ.
Θα πρέπει κάπως να αντιδράσω, πρώτα απ'όλα για να τα έχω καλά με τον εαυτό μου και τη συνείδηση μου και ας μην έχει απτό αποτέλεσμα στην τελική... -
Ο φίλος σου αγόρασε ενα μεταχειρισμένο POLO 1.2 (μοντ.2006)!!!!Υποννοείς μοντέλο (ημερομηνία παραγωγής) και όχι την ημερομηνία που έβγαλε άδεια κυκλοφορίας πρώτη φορά το αμάξι?
Τι σχέση έχει αυτό με το αν είναι μοντέλο 2006?
Αφού στο εξωτερικό έβγαιναν 2 κινητήρες είτε ήταν του 2006 είτε κάποιου άλλου έτους.
Μήπως κάτι θέλει να πει ο ποιητής?Μήπως ο κινητήρας με τα 55 άλογα σταμάτησε να παράγεται μετά?Burst
Εν μέρει έχεις δίκιο.Θα έπρεπε να στο πει.
Από την άλλη θεώρησες (με τα ελληνικά δεδομένα) ότι είναι με τα 90 άλογα.Το αμάξι όμως μπορεί να ήταν εξωτερικού, απλά εσύ να μην το ρώτησες και να την πάτησες λόγω κακής (ή όχι) διευκρίνησης...Καταλαβαίνω πάντως απόλυτα την αγανάκτηση του αγοραστή-'θύματος'.
-
η νεα εποχή ρενό στην ελλάδα ξεκινησε
Φίλε μου, κυνήγησε το θέμα και θα βρεις άκρη, μη σκάσεις κιόλας όμως.
Επικοινωνείς με τη γραμματεία καταναλωτή και κάνεις καταγγελία, στέλνεις εξώδικο, απειλείς ότι θα στείλεις επιστολές στον τύπο. -
'Ενας φίλος αγόρασε ενα μεταχειρισμένο POLO 1.2 (μοντ.2006) απο αντιπροσωπεία Renault .
Ο φίλος σου αγόρασε ενα μεταχειρισμένο POLO 1.2 (μοντ.2006)!!!!τέτοια λογική έχουμε ως καταναλωτές γιαυτό μας έχουν πη@#ξει!
υγ POLO με πόσα άλογα; παρακαλώ να αλλάξει ο τίτλος του θέματος από μαϊμού POLO σε..χελώνα -
Αν δεν υπάρχει διακριτικό μοντέλου (πχ LS, GT, XT) παρά μόνο Polo 1.2, δύσκολα θα βρεις το δίκιο σου και μόνο αν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι σου υποσχέθηκαν ΡΗΤΑ το μοντέλο με τα 64 άλογα και ΟΧΙ το μοντέλο με τα 50. Δηλαδή συζητήθηκαν και τα 2 μοντέλα και σου υποσχέθηκαν αυτό με τα 64 άλογα.
-
Ο χρήστης Burst έγραψε:
P.S.: Sorry για το ξέσπασμα φίλε costaslio, προσπαθώ να είμαι ψύχραιμος και κόσμιος, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ την απάτηΦίλε, δυστυχώς αλλά ζούμε σε έναν άσχημο κόσμο , σε μια χάλια κοινωνία που ο ένας προσπαθεί να εξαπατήσει τον άλλον!
Θέλει πολύ προσοχή , εγώ ίσως και λόγω επαγγέλματος και λόγω καταγωγής είμαι δύσπιστος και δεν αρκούμαι στον προφορικό λόγο, θέλω αποδειξεις και στοιχεία για να πεισθώ για κάτι!
Ενθαρύνω όλους τους φίλους εδώ να είναι προσεχτικοί , μην αρκείστε σε λόγια , ψάξτε την , δείτε έγγραφα!!!!
Θυμάμαι κάτι παρόμοιο , ό μπατζανάκης μου αγόρασε το CRV μεταχειρισμένο πριν 4 χρόνια, μου λέει : το πήρα λίγι αρκιβούτσικα αλλά.... έχει μόνο 50.000 χιλιόμετρα!!!!
Μπράβο του λέω , αλλά μπορείς να μου δώσεις όλα τα σχετικά χαρτιά για να δω και να σου π'ώ;;;
ο.κ μου λέει πάρτα!
1)Δεν είχε το βιβλιαράκι των σέρβις της αντιπροσωπείας άλλα ένός συνοικιακού συνεργείου!
ΠΡΩΤΟ ΦΛΑΣ
30.000 αυτοκίνητο και τα σέρβις σε συνοικιακό;;;; ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ! ΠΑΣΟ
2)Κάθε 6 μήνες αλλαγή λαδιών και κ'άθε χρόνο ετήσιο σέρβις, όλα όμως τελείως τέλεια, δηλαδή:
15/01/98 αλλαγή λαδιών
17/07/98 σέρβις
15/01/99 αλλαγή λαδιών
17/07/99 σέρβις
18/01/00 αλλαγή λαδιών
16/07/00 σέρβις
κ.λ.π. ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ! ΠΑΣΟ
3)Σφραγίδα με έντονο μελάνι στη πρώτη σελίδα
στην δε'ύτερη πιό αχνό, στην τρίτη ακόμα πιό αχνό
στην τέταρτη το ξαναβουτά στι ταμπόν και πάλι πιό έντονο!
ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ! ΠΑΣΟ
Λέω όλα αυτά στον μπατζανάκη , τ'ιποτα........... δεν μπορώ να τον πείσω,
ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ....... ΒΛΕΠΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210.......
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΦΡΑΓΓΙΔΑ ,ΑΘΗΝΑΙΚΟ, ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΠΟ 210...( ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 1998) ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ(ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ) ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΜΕ 5 ΧΡΌΝΙΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ! ΤΟ 1998 ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ!!!!!!!
ετσι πείστηκε για την απάτη, εν συνεχεία του βγήκαν και ζημιές και ανταλακτικά ενός αυτοκινήτου με πολλά χιλιόμετρα και οχι μόνο των 50.000 που υποτίθεται ότι είχε όταν το αγόρασε!
ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν δεν υπάρχει διακριτικό μοντέλου (πχ LS, GT, XT) παρά μόνο Polo 1.2, δύσκολα θα βρεις το δίκιο σου και μόνο αν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι σου υποσχέθηκαν ΡΗΤΑ το μοντέλο με τα 64 άλογα και ΟΧΙ το μοντέλο με τα 50. Δηλαδή συζητήθηκαν και τα 2 μοντέλα και σου υποσχέθηκαν αυτό με τα 64 άλογα.Δεν συζητήθηκαν και τα δύο και μου υποσχέθηκαν αυτό με τα 64, πολύ απλά ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ POLO ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ 64 ΑΛΟΓΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, εκτός και αν είσαι Karenta (ή Renault ή οποιοσδήποτε άλλος) και κάνεις παραεισαγωγή, ρίχνεις στην αγορά καμιά 200 - 300 αυτοκίνητα 55 ίππων και ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!
-
Γι'αυτό και έγραψα παραπάνω για το ASTRA, γιατί όλοι ξέρουν ότι το 1.4 έιναι 90 άλογα. Και όμως μπορεί κάποιος να αγοράσει μεταχειρισμένο ASTRA και να ανακαλύψει ότι είναι 75 άλογα (αφού και αυτά κυκλοφορούν ανάμεσά μας από τις εταιρίες leasing), μιας και η ιπποδύναμη του αυτοκινήτου δεν αναγράφεται σε κανένα επίσημο έγγραφο!!
-
Πρίν πάρεις το αυτοκίνητο μπορείς να ζητήσεις αριθμό σασί και να δείς την άδεια.
Βέβαια.. τι 55 τι 64... μεγάλη διαφορά δεν υπαρχει... και τα δύο θα σέρνονται σαν τάφος...
-
χειροτερο, απο τα αλογα που ¨'εχασες' (σιγα το βρωμογκαζο ουτως ή αλλως),μου ακουγεται το οτι τα ειχαν leasing...
η αδεια του αυτοκινητου ποσες kw αναφερει?αν αντιστοιχει στο 55αρι δεν μπορεις να κανεις τιποτα.αν οχι,την πατησαν!
τουλαχιστον εχει καδενα ή ιμαντα? -
Θυμάμαι κάτι παρόμοιο , ό μπατζανάκης μου αγόρασε το CRV μεταχειρισμένο πριν 4 χρόνια, μου λέει : το πήρα λίγι αρκιβούτσικα αλλά.... έχει μόνο 50.000 χιλιόμετρα!!!!Μικρό off-topic: Από ιδιώτη το πήρε ή από μάντρα;
-
Ο χρήστης micmic έγραψε:
Θυμάμαι κάτι παρόμοιο , ό μπατζανάκης μου αγόρασε το CRV μεταχειρισμένο πριν 4 χρόνια, μου λέει : το πήρα λίγι αρκιβούτσικα αλλά.... έχει μόνο 50.000 χιλιόμετρα!!!!
Μικρό off-topic: Από ιδιώτη το πήρε ή από μάντρα;
μάντρα
-
Κάποιες διευκρινίσεις με αφορμή αυτά που έγραψαν οι Montecarlo και screwdriver:
-
Η ιπποδύναμη του αυτοκινήτου δεν αναγράφεται σε κανένα επίσημο έγγραφο, παρά μόνο τα κυβικά του αυτοκινήτου
-
Το πήρα εν γνώσει μου ότι είναι από leasing. Εξ'άλλου θεωρώ προτιμότερο να ξέρω την πραγματική καταγωγή του αυτοκινήτου και μάλιστα να το πληρώνω γι'αυτον το λόγο πιο φθηνά, παρά να πάρω ένα 'αυτοκίνητο που το είχε γυναίκα ή συνταξιούχος' ή οτιδήποτε άλλο σκαρφίζεται το λαμόγιο ο μαντράς για να σπρώξει μάπα αυτοκίνητα.
-
Το αυτοκίνητο το πήρα για 2ο, όχι για γρήγορο. Γρήγορο έχω, ένα πιο οικονομικό καθημερινό 4θέσιο έψαχνα. Και ενώ το οικονομικό το πετυχαίνει (7,5lt μετρημένα με τη δική μου, όχι πολύ οικονομική οδήγηση!) και είναι ταυτόχρονα ζωντανό μέσα στη πόλη, μόλις περάσει τα 100-120 ψοφάει τελείως..!
-
Όχι Montecarlo, στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει τι 55 τι 64. Με αποδείξεις!
POLO 55HP
0 – 100 Km 18,4
Τελ. Ταχ/τα 148
50 – 80 (3η) 7,1
80 – 110 (4η) 12,2
80 – 110 (5η) 14,5
120 – 140 (5η) 32,1
Κατανάλωση 8,9POLO 64HP
0 – 100 Km 14,9
Τελ. Ταχ/τα 165
50 – 80 (3η) 6,9
80 – 110 (4η) 10,9
80 – 110 (5η) 14,4
120 – 140 (5η) 16,9
Κατανάλωση 8,5POLO 1.4 75HP
0 – 100 Km 14,3
Τελ. Ταχ/τα 172
50 – 80 (3η) 6,6
80 – 110 (4η) 10,4
80 – 110 (5η) 14,8
120 – 140 (5η) 14,6
Κατανάλωση 10,4
Όπως προκύπτει εύκολα, οι επιδόσεις του 64αριού είναι παραπλήσιες με αυτές του 1.4, με πλεονέκτημα μάλιστα σχεδόν δύο λίτρων σε κατανάλωση (λογικά όλα αυτά, με δεδομένο ότι μιλάμε για 3κύλινδρο κινητήρα που είναι πολύ πιο εύστροφος και ευχάριστος από τον 'βαρυ' 1400)! Από την άλλη πλευρά, το χάος! Όσο η ταχύτητα αυξάνεται, τόσο το 55άρι βλέπει τα άλλα δύο με το κυάλι, με αποκορύφωμα το 120-140 όπου ο χρόνος είναι διπλάσιος!
Όπως φαίνεται λοιπόν, μπορεί κανείς να πει τι 64 τι 75, αλλά όχι και τι 55 τι 64.
Άλλωστε αν ίσχυε όντως αυτό θα είχα και'γω μικρότερο ή και καθόλου πρόβλημα...! -
-
οι νεες αδειες κυκλοφοριας αναφερουν kw
viewtopic.php?f=5&t=31855&st=0&sk=t&sd=a
-
Μα και να αναφέρει στην άδεια kw αυτό δεν λέει τίποτα. Αν δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό στοιχείο που να πιστοποιεί την εξαπάτηση, δηλαδή ένα προσύμφωνω αγοράς (λέμε τώρα) που να αναφέρει ρητά 64 άλογα τότε δεν πρόκειται να βγει άκρη.
Μία λύση που ίσως να βοηθήσει είναι να βρεις (αν υπάρχει) αγγελία ή καλύτερα φωτοαγγελία με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και με αναγραφή 64 άλογα από κάτω. Με αυτό ίσως μπορέσεις να αιτιαθείς εξαπάτηση, ειδάλλως με μόνο επιχήρημα το 'μου είπαν 64 άλογα' ή ακόμα χειρότερα 'δεν μου είπαν για 55 άλογα' δεν θα βρεις το δίκιο σου.
-
Έχεις δίκιο, αλλά αυτό αφορά αυτοκίνητα που αγοράζονται τους τελευταίους μήνες ως καινούρια και επομένως στα έγγραφα του εργοστασίου αναγράφουν την ισχύ τους. Δεν αφορά μεταχειρισμένα τα οποία έχουν την παλιά πρώτη άδεια, και επομένως το υπουργείο δεν έχει τα απαραιτητα στοιχεία. Αυτά τα αυτοκίνητα βγάζουν μεν νέα άδεια, άλλα δεν αναγράφεται επάνω η ιπποδύναμη του αυτοκινήτου.
-
γι αυτο πριν αργορασουμε να κανουμε παντα διασταύρωση με τον αριθμο πλαισιου σε επισημη αντιπροσωπεια να βλεπουμε πια εκδοση ειναι με ποσα αλογα που βγηκε η πρωτη αδεια κτλ κτλ
-
Ο χρήστης nteminio έγραψε:
γι αυτο πριν αργορασουμε να κανουμε παντα διασταύρωση με τον αριθμο πλαισιου σε επισημη αντιπροσωπεια να βλεπουμε πια εκδοση ειναι με ποσα αλογα που βγηκε η πρωτη αδεια κτλ κτλΜόνο που ο φίλος μας το πήγε σε κάποια αντιπροσωπεία (δε θυμάμαι αν είπε κιόλας) και μέσω του αριθμού πλαισίου δε φάνηκε ότι ήταν το 55άρι αλλά το 64άρι (όπως ο ίδιος μας είπε) και ήρθε ένας αρχι-μηχανικός για να επιβεβαιώσει τις υποψίες του.Το σύστημα δηλαδή έδειξε κάτι άλλο από αυτό που ήταν το αμάξι.
Τίποτα δεν είναι πανάκεια...Θέλει γερό ψάξιμο στα μεταχειρισμένα χωρίς να παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο.
Μαιμου POLO ?