-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Η GT με έναν V6 3,2 και μπλοκέ, θα την έπαιρνα με κλειστά μάτια, ανεξάρτητα αν είναι παλιά ή όχι. Σήμερα όμως η ζυγαριά γέρνει στο VW. -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Το Scirocco έχει εσωτερικό EOS (2005) και μοτέρ Golf GTI (2004) σε ένα αυτοκίνητο με φρέσκο design (2008) και λανσάρισμα.
Οι διαφορές με τη GT στις χρονολογίες (μοτέρ και πάτωμα 156 vs Golf GTI, λανσάρισμα κλπ) είναι πολύ πιο σημαντικές νομίζω.
Που ομως βασιζεται το εσωτερικο του ΕΟS?
Που βασιζεται το μοτερ του GTi?
Aπο πατωματα τι γινεται? -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Η GT με έναν νέο κινητήρα 1.8Τ με 200, θα την έπαιρνα με κλειστά μάτια, ανεξάρτητα αν είναι παλιά ή όχι. Σήμερα όμως η ζυγαριά γέρνει στο VW.Συμφωνω μαζι σου. Αλλα ο 3.2 V6 Busso ειναι ερωτας.
Ειναι συγχορδια 6 κυλινδρων. Ειναι λες και μπηκε κατω απο το καπο ο Παβαροτι.
Ειλικρινα αν εχεις βολταρει ποτε μια GT 3.2 θα με καταλαβαινεις τι εννοω.
Οπως λεει και ο Εντυ λοιπον -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Το Scirocco έχει εσωτερικό EOS (2005) και μοτέρ Golf GTI (2004) σε ένα αυτοκίνητο με φρέσκο design (2008) και λανσάρισμα.
Οι διαφορές με τη GT στις χρονολογίες (μοτέρ και πάτωμα 156 vs Golf GTI, λανσάρισμα κλπ) είναι πολύ πιο σημαντικές νομίζω.
Aπο πατωματα τι γινεται?Έχει σημασία που βασίζεται? Αν πούμε που βασίζεται και ο 2λτ της GT πάμε ΠΟΛΥ πίσω νομίζω.
Από πατώματα η GT βασίζεται αν δε κάνω λάθος στην 156 που είναι αρκετά πιο παλιά από το Golf V. Μη πάμε όμως σε εξελίξεις πατωμάτως και που προέρχονται γιατί θα φτάσουμε στην ανακάλυψη της μηχανής εσωτερικής καύσης.
-
Που βασιζεται ο διλιτρος JTS?
-
Έχει σημασία που βασίζεται?
Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που βγήκε το 2004 σε ένα πάτωμα της 156 με μοτέρ (πάλι) της 156 σε ένα εσωτερικό του 2002 της 147!!
Aφου δεν εχει, γιατι το αναφερεις εξ'αρχης?
-
αλλιώς πώς θα τσιμπουσες?
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Που βασιζεται ο διλιτρος JTS?Ο 2λτ JTS βγήκε το 2002, σωστά?!!! Είναι αρκετά πιο παλιό μοτέρ από τον 2λτ turbo του GTI...that's the point.
To που βασίζεται τώρα...στον 2λτ της 147 δε βασίζεται? Αυτός τώρα πόσο παλιός είναι...ιδέα δεν έχω. Το point είναι ότι ο 2lt turbo του GTI είναι πιο φρέσκος.
@saxon
Εννοώ ότι δεν υπάρχει λόγος και δεν έχει σημασία να πάμε δύο γενιές πίσω στην εξέλιξη εσωτερικού, μοτέρ κλπ...γιατί σου λέω ότι το εσωτερικό του Σιρόκο είναι ουσιαστικά το εσωτερικό του ΕΟΣ και μου λες που βασίζεται αυτό, το ίδιο και το που βασίζεται το μοτέρ του GTI. Γιατί να πάμε ΤΟΣΟ πίσω? Έχει νόημα? Αυτό λέω.
Προσωπικά πως το βλέπω, το JTS βγήκε το 2002 και το 2lt turbo το 2004 και τώρα έχουμε 2008 και πάμε για το '09.
-
Ο 2λτ JTS βγήκε το 2002, σωστά?!!! Είναι αρκετά πιο παλιό μοτέρ από τον 2λτ turbo του GTI...that's the point.
To που βασίζεται τώρα...στον 2λτ της 147 δε βασίζεται? Αυτός τώρα πόσο παλιός είναι...ιδέα δεν έχω. Το point είναι ότι ο 2lt turbo του GTI είναι πιο** φρέσκος.**
Νικο, θυμισου πως αγοραζεις αμαξι...οχι γαλα...
@saxon
Εννοώ ότι δεν υπάρχει λόγος και δεν έχει σημασία να πάμε δύο γενιές πίσω στην εξέλιξη εσωτερικού, μοτέρ κλπ...γιατί σου λέω ότι το εσωτερικό του Σιρόκο είναι ουσιαστικά το εσωτερικό του ΕΟΣ και μου λες που βασίζεται αυτό, το ίδιο και το που βασίζεται το μοτέρ του GTI. Γιατί να πάμε ΤΟΣΟ πίσω? Έχει νόημα? Αυτό λέω.
Προσωπικά πως το βλέπω, το JTS βγήκε το 2002 και το 2lt turbo το 2004 και τώρα έχουμε 2008 και πάμε για το '09.
Προσωπικα δε δινω δεκαρα για 'εξελιξη', εκτος αν πραγματικα αφορα την ασφαλεια μου .
Θελω το αμαξι μου απλα να μου αρεσει και να ειναι αξιοπρεπες σε επιδοσεις.
Δεν ξερω αν με κατανοεις... -
Aπο πατωματα τι γινεται?Το πάτωμα είναι του Golf ΜΚV στο οποίο στηρίζονται (ανάσα) το Α3, το Λεόν, το Οκτάβια, το Τουράν, το νέο Golf, το Σιρόκο και το νέο Α3 του χρόνου (εκπνοή) και το οποίο θα το φάμε στη μάπα μάλλον για αρκετά χρόνια ακόμη καθώς βγήκε ψιλοκάλο και η οικονομική στενότητα δεν επιτρέπει και πολλά πολλά με τα σασί καθώς είναι υπερβολικά αυξημένο το κόστος εξέλιξης ενός σασί από λευκό χαρτί. Μικροβελτιώσεις σίγουρα γίνονται σε κάθε μοντέλο αλλά αυτό που διαφοροποιεί το κάθε μοντέλο είναι οι ρυθμίσεις ανάρτησης και άλλων περιφερειακών (τιμόνι, φρένα, κινητήρας, κιβώτιο κλπ). Προσωπικά είμαι οπαδός της γνωστής φράσης των κομπιουτεράδων 'If it works dont fix it'. Αφού είναι 'καλό' δεν βρίσκω κακό να επαναλαμβάνεται (Άσχετο μεν αλλά βρίσκω όμως 'κακό' να πουλιούνται σχεδόν ίδια αυτοκίνητα απλά με άλλο σήμα) η εφαρμογή του.
Το μοτέρ του GTI MKV βασίστηκε στο 'απλό' δίλιτρο FSI και είναι ο πρώτος κινητήρας άμεσου ψεκασμού με υπερτροφοδότηση ( ο πρώτος κινητήρας άμεσου ψεκασμού χωρίς υπερτροφοδότηση βγήκε πριν αρκετές δεκαετίες ή από Αλφα Ρομέο ή από Μερσεντες (δεν θυμάμαι σίγουρα γμτ) και εγκαταλείφθηκε για πολλά χρόνια γιατι υπήρχαν πολλά προβλήματα που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει η τεχνολογία της εποχής. Τώρα αντιμετωπίστηκαν και για αυτό βλέπεις σχεδόν από όλους τους κατασκευαστές αρκτικόλεξα για τον άμεσο ψεκασμό) οπότε δεν βασίστηκε πουθενά αλλά ήταν από λευκό χαρτί. Στην ουσία άνοιξε το δρόμο για 'πολλά' άλογα σε σχετικά χαμηλές τιμές. Στην πρώτη του έκδοση είχε 200 άλογα με το 'μικρό' τούρμπο Κ03 (σύντομα θα βγεί και detuned έκδοση στα 170 άλογα) αλλά στην ενισχυμένη έκδοση με Κ04 τούρμπο και αλλάγμενα κάποια εσωτερικά παίζει στην περιοχή των 230-272 (300 σε λίγο) άλογα αφήνοντας την περιοχή των 120-200 αλόγων στους 1.4 , 1.8 TSI. Και σε αυτή την περίπτωση είμαι την άποψης ότι δεν τίθεται θέμα 'παλαιότητας' κινητήρα (ΤΟ θέμα είναι για μένα ότι πια βρέθηκε δύναμη αλλά τώρα που βρέθηκε η δύναμη έχουν γίνει ελέφαντες όλα τα αυτοκίνητα. Εκεί πρέπει να εστιάσουν πιστεύω. Στη διαιτα!) για το Σιρόκο. Και άλλωστε όπως έχω ξαναγράψει οι άνθρωποι στο Group είναι μαέστροι στο να μας πουλάνε το 'ίδιο' σχεδόν προιόν με άλλον περιτύλιγμα. Το νέο GTI MKVI θα έχει το 'νέο' δίλιτρο TSI με τα 211 άλογα και τα 35 κιλά ροπή ( ο οποίος από ότι λε΄γεται δεν είναι ο ίδιος δίλιτρος που κυκλοφορεί τώρα αλλά στηρίζεται στο μπλόκ του 1.8 TSI με ότι θετικά ή αρνητικά συνεπάγεται αυτό) οπότε μόλις βγεί αυτό του χρόνου θα έχει κάτι 'παραπάνω' να προσφέρει για αυτό και το Σιρόκο πήρε τον απλό 200άρη (φυσικά θα πάρει και άλλους ισχυρότερους και 1.8 αλλά αργότερα). Όμως δεν σημαίνει ότι κάθε καινούριο είναι και απαραίτητα καλύτερο ειδικά στην εποχή μας όπου υπάρχει οργασμός εξέλιξης τα τελευταία 10 χρόνια . Δείτε μια δυναμομέτρηση από αμερικάνικο σαιτ που συγκρίνει τον 211 (CCTA) με τον 200 (BPY) όπου φαίνεται ότι η εποχή που η Γερμανοί δήλωναν για φορολογικούς λόγους λιγότερα άλογα μάλλον αρχίζει να τελειώνει και είναι και λογικό και οι καμπύλες είναι σχεδόν ίδιες (για να μη πω ότι ο νέοπας ψοφάει ελαφρώς νωρίτερα!) :
Οπότε μιλάω για ταμπλό και εσωτερικό μου έρχεται στο νου μια φράση που λεει : Για την ομορφότερη γυναίκα του κόσμου υπάρχει ένας άντρας που την έχει βαρεθεί και άλλος ένας που την απορρίπτει!
Πιο απλά είτε συντηρητικό, είτε μοντέρνο, είτε συβαριτικό, είτε μίνιμαλ το ταμπλό για μένα πρέπει να είναι πρώτα από όλα ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ και ποιοτικό. Μετά από εκεί ας είναι και 10 χρονών. Αν δεν τρίζει και όλα βρίσκονται εκεί που πρέπει για μένα είναι οκ.
Για την ουσία τώρα μάλλον δεν θα πω κάτι πρωτότυπο. Η Αλφα είναι γκομενάρα αλλά είναι κάπως αδύναμη για τα σημερινά δεδομένα. Αν δεν σε γαργαλάει το δεξί σου πόδι μάλλον δεν θα φανεί αυτό οπότε μπορείς να γίνεις και αγόρι της.
Η Political correct όμως πρόταση είναι το Σιρόκο. Είναι αυτό που λέμε **'πουθενά τέλειο αλλά πολύ καλό σε όλα'. **Το μόνο που του λείπει είναι η κίνηση στον πίσω άξονα (τι ψάχνω και εγώ τώρα? ) ! Αααα όποιος το πάρει ΜΗΝ το πάρει σε γκρι ή μαύρο.Το είδα στο δρόμο και ΧΑΝΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ. Θέλει φωτεινό χρώμα για να δείξει.
Το Βόλβο? ΠΟΙΟ Βόλβο? Είπαμε να συζητάμε για αυτοκίνητα όχι για αποτυχημένα πειράματα επιμειξίας. Να κλείσει γρήγορα ο κύκλος του, θεός σχωρέστο και καλά ύστερα να' χει. Μάλλον δεν θα λείψει από κανέναν ιδιαίτερα ...
-
Ο 2λτ JTS βγήκε το 2002, σωστά?!!! Είναι αρκετά πιο παλιό μοτέρ από τον 2λτ turbo του GTI...that's the point.
To που βασίζεται τώρα...στον 2λτ της 147 δε βασίζεται? Αυτός τώρα πόσο παλιός είναι...ιδέα δεν έχω. Το point είναι ότι ο 2lt turbo του GTI είναι πιο** φρέσκος.**
Νικο, θυμισου πως αγοραζεις αμαξι...οχι γαλα...
Ε ναι ρε συ γιαυτό λέμε ότι το 2004 είναι πιο αποδεκτό από το 2002, αλλιώς θα λέγαμε...Χ και στα δύο, κοιτάμε για το 2008 and beyond
Προσωπικα δε δινω δεκαρα για 'εξελιξη', εκτος αν πραγματικα αφορα την ασφαλεια μου .
Θελω το αμαξι μου απλα να μου αρεσει και να ειναι αξιοπρεπες σε επιδοσεις.
Δεν ξερω αν με κατανοεις...Σωστά...και νομίζω με βάση αυτά που λες το Σιρόκο είναι πιο ολοκληρωμένο.
Το θέμα όμως είναι ότι γενικά αυτές οι συγκρίσεις είναι κάπως άκυρες γιατί ο καθένας έχει εντελώς διαφορετικά κριτήρια.
-
Ο άμμεσος ηλεκτρονικός ψεκασμός με την μορφή που τον ξέρουμε σήμερα εφαρμόστηκε πρώτα από την Mitsubishi στους κινητήρες GDi του 1996 που κινούσαν αρχικά το Galant και αργότερα και άλλα μοντέλα της εταιρίας με γνωστότερα στην Ελλάδα τα Pajero Pinin 18.GDI &2.0GDi. Προβλήματα με την έννοια της βλάβης κλπ δεν είχαν, απλώς δεν είχαν και ιδιαίτερα ωφέλη σε κατανάλωση ή ρύπους.
Πρίν από την Mitsubishi η τεχνολογία αυτή είχε δοκιμαστεί αρχικά σε αεροπορικούς κινητήρες του Β'ΠΠ και σε κάποια μεμονωμένα μοντέλα (300SL με ψεκασμό της Bosch ή σε κάποια αμερικάνικα Ford) και σε μοτοσυκλέτες (πχ στη δίχρονη Biomta V-Due, στην Vespa ET2).
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
...Πρίν από την Mitsubishi η τεχνολογία αυτή είχε δοκιμαστεί αρχικά σε αεροπορικούς κινητήρες του Β'ΠΠ και σε κάποια μεμονωμένα μοντέλα (300SL με ψεκασμό της Bosch ή σε κάποια αμερικάνικα Ford) και σε μοτοσυκλέτες (πχ στη δίχρονη Biomta V-Due, στην Vespa ET2).
Αυτό εννοούσα για την πρώτη εφαρμογή σε αυτοκίνητο αλλά δεν θυμάμαι χρονολογία. Νομίζω όμως ότι είχε παίξει με τον άμεσο ψεκασμό και η Άλφα εκείνα τα χρόνια. Δεν θυμάμαι όμως χρονολογίες και το ποιος προηγήθηκε για την ιστορία και μόνο.
-
Δεν σε διόρθωσα, απλώς σε συμπλήρωσα
Η 300SL ήταν το πρώτο μοντέλο παραγωγής με ψεκασμό (κάθε είδους). Παρουσιάστηκε το 1954, για περισσότερα: http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_300SL
Στην πράξη τα εύσημα πιστεύω πρέπει να αποδοθούν στην Mitsubishi που έκανε την τεχνολογία αυτή εφαρμόσιμη και επίσης στην VW που την εφάρμοσε σε μεγάλη κλίμακα και σε συνδυασμό με υπερτροφοδότηση όπου ο άμμεσος ψεκασμός έχει μεγαλύτερη χρησιμότητα.
-
Κατα δευτερον ειτε το θελεις ητε οχι εισαι μαζοποιημενος επειδη αγοραζεις/εχεις VW TΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
Αν έγραφε ακόμα ο lkar θα είχε βάλει αυτό ΣΤΑΝΤΑΡ στην υπογραφή του
Carry on...
(και μην ερωτεύεστε το αυτοκίνητό σας, ειδικά αν είναι VW...ΔΕ μπορείτε, εκτός αν έχετε Alfa GT )
Το ότι δεν γράφει, δεν σημαίνει & ότι δεν διαβάζει...
http://www.4tforum.gr/phpBB3/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2974
-
Εντάξει, κράτα το για σένα! [mod cmarin]
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Η GT με έναν νέο κινητήρα 1.8Τ με 200, θα την έπαιρνα με κλειστά μάτια, ανεξάρτητα αν είναι παλιά ή όχι. Σήμερα όμως η ζυγαριά γέρνει στο VW.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Θα αναθεωρουσα αμεσως την πρωτη μου δημοσιευση αν της εβαζαν τον 1.8Τ με 200 η και παραπανω ιππους...
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Η GT με έναν νέο κινητήρα 1.8Τ με 200, θα την έπαιρνα με κλειστά μάτια, ανεξάρτητα αν είναι παλιά ή όχι. Σήμερα όμως η ζυγαριά γέρνει στο VW.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Θα αναθεωρουσα αμεσως την πρωτη μου δημοσιευση αν της εβαζαν τον 1.8Τ με 200 η και παραπανω ιππους...
...στα ίδια χρήματα όμως, όχι κάτι V6 ακούω....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Η GT με έναν νέο κινητήρα 1.8Τ με 200, θα την έπαιρνα με κλειστά μάτια, ανεξάρτητα αν είναι παλιά ή όχι. Σήμερα όμως η ζυγαριά γέρνει στο VW.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Θα αναθεωρουσα αμεσως την πρωτη μου δημοσιευση αν της εβαζαν τον 1.8Τ με 200 η και παραπανω ιππους...
...στα ίδια χρήματα όμως, όχι κάτι V6 ακούω....
με την ιδια λογικη, αν το σιροκο ηταν πισωκινητο θα ηταν ακομη καλυτερη επιλογη...
με τα ΘΑ ομως δεν αγοραζεις αυτοκινητο.
και κατι αλλο, αν οι επιδοσεις δεν ειναι 1η προτεραιοτητα (αρα δε μας πειραζει που η GT ειναι πιο αργη απο τα αλλα), μπορεις να επιλεξεις ενα σιροκο 1,4 160 με 24K (δε θυμαμαι ποσο εχει) και εχεις γλυτωσει 8Κ χωρις να εισαι πιο αργος απο GT.
τωρα πιο εχει πιο παλιο μοτερ ή ποιας εταιριας ο μηχανικος κατουραει πιο μακρια, προσωπικα μου ειναι αδιαφορο
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εντάξει, κράτα το για σένα! [mod cmarin]http://www.youtube.com/watch?v=RjwWbATu ... re=related' target='_blank
"C": Scirocco 2.0TFSI, Volvo C30 T5, Alfa Romeo GT 2.0