-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Τα 'προσωπικά' και 'έχω ακούσει' δεν έχουν σχέση. Μιλάω για έρευνες αξιοπιστίας με χιλιάδες δείγματα και εκεί βγαίνουν #1 συστηματικά οι Mazda, Toyota, Honda, Lexus και μάρκες όπως η Mercedes είναι κάπου στη μέση.
Και εννοείται πως κανείς δεν το πετυχαίνει αυτό 100% -απλά οι Ιάπωνες είναι κοντύτερα από τους άλλους. Και για να το πετύχουν αυτό έχουν ολόκληρο σύστημα (Kaizen κτλ.) αλλά και μια προσωπική φιλοσοφία, που ξεκινά από την Ιαπωνική έννοια του καθήκοντος (προς τον αυτοκράτορα, προς την Εταιρεία, τελικά προς τον καταναλωτή). Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.Το ό,τι τα Ιαπωνικά είναι 'απλά' αυτοκίνητα και γιαυτό δε χαλάνε το προσπερνάω...
Φιλε Νασο θα συμφωνησω με οσα λες. Αν κανεις εχει ασχοληθει εστω και λιγο με τη φιλοσοφια TQM των Ιαπωνων και το ποσο επιτυχημενα την εχουν εφαρμοσει εδω και χρονια, δεν μπορει παρα να καταλαβει απολυτα αυτα που αναφερεις. Μαλιστα αυτη ειναι υπευθυνη για τον κατακλυσμο μεταπολεμικα των αγορων απο Ιαπωνικα προϊντα και την κυριαρχια των Ιαπωνων σε πολλες αγορες (και δεν μιλω μονο για τα αυτοκινητα).
Η επιφυλαξη μου στα παραπανω ειναι οτι ισως αυτη η φιλοσοφια που αναφερεις τις προηγουμενες δεκαετιες (κυριως αυτες του 70 και του 80) ηταν περισσοτερο 'ανοθευτη' σε σχεση με τωρα. Δηλαδη, απο εκει που ηταν το Α και το Ω των Ιαπωνικων επιχειρησεων, η προσπαθεια για μειωση του κοστους συνεπικουρουμενη με τις επιταγες του συγχρονου μαρκετινγκ ( ) οδηγησε μοιραια σε καποιες 'εκπτωσεις' στο συγκεκριμενο θεμα (παντα σε σχεση με το παρελθον).Το σιγουρο βεβαια ειναι οτι ακομα κι ετσι ειναι μπροστα απο τους υπολοιπους κατασκευαστες στο συγκεκριμενο τομεα, απλα ισως δεν ειναι πια αυτα τα 'τερατα' αξιοπιστιας που ηταν καποτε.
- ότι αρκετά πλέον μοντέλα τους δεν είναι made in japan αλλά με προδιαγραφές 'made in japan' στην εκάστοτε χώρα πχ Αγγλία, Γαλλία, Τουρκία κτλ ...
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Το σιγουρο βεβαια ειναι οτι ακομα κι ετσι ειναι μπροστα απο τους υπολοιπους κατασκευαστες στο συγκεκριμενο τομεα, απλα ισως δεν ειναι πια αυτα τα 'τερατα' αξιοπιστιας που ηταν καποτε.Τους χάλασαν κι αυτούς οι κακές παρέες...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ο δε technik... εριξε την βομβα του και μας απολαμβανει απο καποιο σκοπετο αυτη την στιγμη...Μακάρι να είχα notebook μέσα, αλλά δεν...!
Διάβασα πολλές απόψεις, πιστεύω τουλάχιστον κατά 90% σωστές αν και αντικρουόμενες μερικές φορές, όμως λείπει μία.
Αυτή του ερωτώντος technik ο οποίος δεν έχει πει ακόμη τι περιμένει από ένα τέτοιο αυτοκίνητο, ποιές είναι οι ανάγκες και προτεραιότητές του.Δεν ενδιαφέρομαι εγώ για αυτοκίνητο, απλά ένα συγκριτικό.
Όχι, ο technik δεν έχει μιλήσει καθόλου σε όλη αυτή τη διαδρομή των 5 σελίδων.
o technik να πάρει Α GT ή Volvo...?
Είναι σαν να λέμε ο Alba Parietti ή ο Giuseppe Busso θα αγοράσει VW
...κι όμως πέρυσι παραλίγο να αγοράσω μτχ 147 γαλάζια του 2002
Πέρα από αυτά, έχοντας οδηγήσει ένα εκ των τριών (ΑR GT 2.0), δεν έχω ακόμα ολοκληρωμένη άποψη προτού οδηγήσω τα άλλα δυο, με αρχή το Scirocco.
H GT παλιά μέν, αλλά όμορφη, με καλή οδική συμπεριφορά, πλήν του κιβωτίου το οποίο ήταν σχεδόν απαράδεκτο και τον κινητήρα που ήθελε κάτι παραπάνω. Κουραστικές οι ατέλειες στο εσωτερικό και οι επιπολαιότητες της εταιρείας στον τομέα της ποιότητας κατασκευής.Το C30 στέκει σαν ανταγωνιστής απέναντι στο Scirocco, όπως και η GT και δεν είναι 'ξεκάρφωμα' όπως ανέφεραν κάποιοι. Είναι ίσως η 1η φορά που υπάρχει σχεδιαστικό ενδιαφέρον - με VW εντός σύγκρισης.
Προσωπικά, και τα 3 μου αρέσουν, με το Scirocco να με κερδίζει με το design του (πού καταντήσαμε, 'όμορφο VW' , πού να το 'λεγες και ποιός να σ' άκουγε! )Εμπορικά τώρα, δύσκολα τα πράγματα για C30, μιας και έχει ήδη κόκκινο σημάδι απ' το βατόμουρο στο καπό του, νωρίς-νωρίς κιόλας...)
Όσο για τη GT, 'πάλιωσε κι αυτή', φράση που χρησιμοποιείται όλο και συχνότερα τελευταία για μοντέλο της Alfa Romeo - και μη πλασάρει κανείς καμιά Mito σαν εναλλακτική γιατί με βλέπω για ....8ωρο συνεχόμενο σκοπέτο ).Του Α4 211ps 355Nm με περίπου 1 λίτρο χαμηλότερη κατανάλωση και καλύτερη ευστροφία ψηλά από του ήδη ευστροφου παλιού...
E ας κρατήσει και η Audi κάτι για τον εαυτό της
Είπαμε, στο ζενίθ της τεχνολογίας η Audi, έτσι για διαχωρισμό...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
.....Δεν ενδιαφέρομαι εγώ για αυτοκίνητο, απλά ένα συγκριτικό.....Aπλα ενα ακομη ακυρο συγκριτικο. Με 'σκοπο' απο μερους σου ή οχι δεν ξερω αλλα παρολαυτα ακυρο.
Τι σχεση εχουν εξαλλου 2 hatchback με ενα coupe? Ή μαλλον τι σχεση εχει ενα coupe σε συγκριτικο με 2 hatchback?Ή μηπως να γυρισουμε στα μαθηματικα της Α΄Γυμνασιου για να δουμε τι οριζεται εξ΄ορισμου coupe και τι hatchback?
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
.....Δεν ενδιαφέρομαι εγώ για αυτοκίνητο, απλά ένα συγκριτικό.....
Aπλα ενα ακομη ακυρο συγκριτικο. Με 'σκοπο' απο μερους σου ή οχι δεν ξερω αλλα παρολαυτα ακυρο.
Τι σχεση εχουν εξαλλου 2 hatchback με ενα coupe? Ή μαλλον τι σχεση εχει ενα coupe σε συγκριτικο με 2 hatchback?Ή μηπως να γυρισουμε στα μαθηματικα της Α΄Γυμνασιου για να δουμε τι οριζεται εξ΄ορισμου coupe και τι hatchback?
Το σιρόκο είναι τόσο χατσμπακ όσο και η μπρέρα πάντως.
-
.....Δεν ενδιαφέρομαι εγώ για αυτοκίνητο, απλά ένα συγκριτικό.....
Aπλα ενα ακομη ακυρο συγκριτικο. Με 'σκοπο' απο μερους σου ή οχι δεν ξερω αλλα παρολαυτα ακυρο.
Εννοεις 2 Coupe και 1 hatchback....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το σιρόκο είναι τόσο χατσμπακ όσο και η μπρέρα πάντως.Δεν θελω να σε προσβαλω αλλα εχεις μπερδεψει τι ειναι coupe και τι οχι.
Και δικαιολογημενα εχεις μπερδευτει. Εχουν φροντισει οι κατασκευαστες οι ιδιοι για αυτο.To Σιροκο ειναι τοσο κουπε οσο και το Ibiza SC
Οχι εννοω 1 coupe και 2 hatches
-
Διαφώτισέ με.
Εφόσον η Brera με τέτοιο προφίλ θεωρείται κουπέ:
γιατί να μην θεωρείται και αυτό:
Έντιτ: και εγώ ας πούμε θεωρώ πως κουπέ είναι ένα όχημα 3 όγκων με 2 πόρτες (πχ 406 coupe, Lancia K coupe) αλλά πολλές φορές ξεφεύγουμε από τους απόλυτους τύπους.
On the lighter side, και αυτό 'κουπέ' λέγεται, αλλά ξεφεύγει από τον ορισμό:
-
Οχι εννοω 1 coupe και 2 hatches
Εεεε το Scirroco δεν ειναι τριθυρο Golf. Ειναι κατι ποιο διαφορετικο, κατι ποιο ξεχωριστο... κατι σχεδιασμενο για αποκλειστικα τριθυρο, κατι πποιο χαμηλο...εχει ολα τα χαρακτηριστικα για να χαρακτηριστει και ως coupe νομιζω.
-
Το Σιροκο ειναι κοφτο πισω οπως βλεπεις τωρα το προφιλ, ενω στην Brera η πισω κολωνα σβηνει τον ογκο οσο παμε πιο χαμηλα που καμπυλωνει.
Μπορεις να δεις την κυρτοτητα του παρμπριζ με του πισω τζαμιου της brera. κανε το ιδιο και στο Σιροκο. -
Οπότε η 8c είναι hatchback
συνέχισε τζουζέπε!
-
Τζουζεπε νομιζω το ψυριζουμε το ζητημα και παιζουμε με τα ορια των ορισμων... Προσωπικα πιστευω και στην εξελιξη των εννοιων. Τα κουπε ειθισται να ειναι κατι ξεχωριστο... και το Scirroco ειναι, αλλιως θα το λεγαμε Golf.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Οπότε η 8c είναι hatchbackσυνέχισε τζουζέπε!
Εσενα θα σε περιλαβει η Alba
-
Τζουζεπε νομιζω το ψυριζουμε το ζητημα και παιζουμε με τα ορια των ορισμων... Προσωπικα πιστευω και στην εξελιξη των εννοιων. Τα κουπε ειθισται να ειναι κατι ξεχωριστο... και το Scirroco ειναι, αλλιως θα το λεγαμε Golf.Κοιτα ειλικρινα εχεσθην ακομη και αν το Σιροκο ηταν πραγματικο coupe και οχι βαπτισμενο απο τον Βενεδικτο. Ναι στην εξελιξη ομως αγαπητε corsair κατι ξεχωριστο δεν ειναι coupe.
Καλα αποψη μου ειναι αυτη φυσικα και εγω εχω περιεργες αποψεις.
Φιλικα -
Οπότε η 8c είναι hatchback
συνέχισε τζουζέπε!
Εσενα θα σε περιλαβει η Alba
Εσύ είσαι πιο διασκεδαστικός, τον άλλον τον βαριέμαι
-
Ή μηπως να γυρισουμε στα μαθηματικα της Α΄Γυμνασιου για να δουμε τι οριζεται εξ΄ορισμου coupe και τι hatchback?Σας μάθαιναν τέτοια πράγματα στα μαθηματικά; Και στη φυσική τι σας μάθαιναν, την Οδύσσεια;
-
Προσωπικα πιστευω και στην εξελιξη των εννοιων. Τα κουπε ειθισται να ειναι κατι ξεχωριστο... και το Scirroco ειναι, αλλιως θα το λεγαμε Golf.Κάπως έτσι είναι. Παλιότερα, ο ορισμός 'κουπέ' ήταν πιο αυστηρός, σήμερα έχει... χαλαρώσει λίγο. Ας είναι. Με βάση αυτή την εξέλιξη, το Σιρόκο σήμερα μπορεί να ονομάζεται κουπέ και όχι '2η παραλλαγή του 3θυρου Γκολφ', και η Brera ομοίως ονομάζεται κουπέ και όχι '3θυρη 159'.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Προσωπικα πιστευω και στην εξελιξη των εννοιων. Τα κουπε ειθισται να ειναι κατι ξεχωριστο... και το Scirroco ειναι, αλλιως θα το λεγαμε Golf.
Κάπως έτσι είναι. Παλιότερα, ο ορισμός 'κουπέ' ήταν πιο αυστηρός, σήμερα έχει... χαλαρώσει λίγο. Ας είναι. Με βάση αυτή την εξέλιξη, το Σιρόκο σήμερα μπορεί να ονομάζεται κουπέ και όχι '2η παραλλαγή του 3θυρου Γκολφ', και η Brera ομοίως ονομάζεται κουπέ και όχι '3θυρη 159'.
δες την κυρτοτητα του παρμπριζ με του πισω τζαμιου της brera και του Σιροκο για να καταλαβεις ποσο λαθος εισαι
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
..Εσενα θα σε περιλαβει o madakos
-
προτιμω τον χρονομετρη
"C": Scirocco 2.0TFSI, Volvo C30 T5, Alfa Romeo GT 2.0