-
Δεν χρειαζεται να ακουμε αλλο την καραμελα που εχει γινει το πιο βαρετο πραγμα του κοσμου. ΜΟΝΙΜΩΣ ακουω για ιταλικα που ηταν στο συνεργειο και ιταλικα δε βλεπω στο συνεργειο. Επισης το C30 με το R design κατα τη γνωμη ειναι πιο ομορφο απο το Scirocco. Τελος για να μη με λετε εμπαθη ως προς το Scirocco, να σας θυμισω οτι μαλλον αυτο θα επελεγα οπως εγραψα στην πρωτη σελιδα του θεματος.
-
Χτες άκουσα κάποιον να κράζει την Α-Class για τραγική αναξιοπιστία και προβλήματα. Αν και μου έκανε εντύπωση επειδή θεωρούσα την Mercedes ως τη μοναδική 'αλεξίσφαιρη' μάρκα αυτοκινήτων σε 'γήινη τιμή', είναι δεδομένο ότι όλα τα αμάξια βγάζουν προβλήματα σε ένα βαθμό και ότι τα ελαττωματικά μοντέλα είναι πιο συνηθισμένο φαινόμενο σε σχέση με παλιότερα χρόνια.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Χτες άκουσα κάποιον να κράζει την Α-Class για τραγική αναξιοπιστία και προβλήματα. Αν και μου έκανε εντύπωση επειδή θεωρούσα την Mercedes ως τη μοναδική 'αλεξίσφαιρη' μάρκα αυτοκινήτων σε 'γήινη τιμή', είναι δεδομένο ότι όλα τα αμάξια βγάζουν προβλήματα σε ένα βαθμό και ότι τα ελαττωματικά μοντέλα είναι πιο συνηθισμένο φαινόμενο σε σχέση με παλιότερα χρόνια.Kαι εγώ το ίδιο νόμιζα! Μέχρι που διάβασα αρκετά και (ΔΕΝ έκοψα μεν το διάβασμα! ) κατάλαβα ότι όντως έτσι ήταν ΑΛΛΑ μέχρι το 1995 περίπου. Μετα επειδή προφανώς προσπάθησαν όπως όλοι να ρίξουν λίγο το κόστος και το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν αναξιοπιστία μηχανική (φυσικά οι τιμές των σέρβις ΔΕΝ μειώθηκαν, το αντίθετο!) και σχετικά χαμηλή ποιότητα εσωτερικού. Απογείωση όλων αυτών ήταν η κούτσαβλη (μηχανολογικά και εσωτερικό) M Class πρώτης γενιάς. Εξόσων όμως αντιλαμβάνομαι η κοιλιά αυτή παρήλθε και πλέον σιγά-σιγά ξαναφθάνουν εκεί που έπρεπε να ήταν πάντα.
Όσον αφορά το ότι το Σιρόκο θα είναι αθάνατο και η GT θα σε αναγκάσει να πάρεις και δεύτερο αυτοκίνητο να κινείσαι όσο θα την έχεις συνεργείο, όσο περνάνε τα χρόνια παρατηρώ ότι υπάρχει μεν καπνός αλλά τελικά αν υλοποιείται αυτό εξαρτάται από τη ρημάδα την τύχη σου και το που ήταν τα άστρα όταν έβγαινε από το εργοστάσιο το νέο σου όχημα και όχι από το made in που γράφει. Θα υπάρξουν ιδιοκτήτες Σιρόκο που θα σιχτιρίσουν την ώρα και την στιγμή που το επέλεξαν λόγω των προβλημάτων που θα βγάλει (φυσικά θα υπάρξουν και ικανοποιημένοι) και θα υπάρξουν και ιδιοκτήτες GT που θα αγοράζουν ιταλικά και στον αλλό κόσμο λόγω της ικανοποιήσης τους.
Προσωπικά μιλώντας έχω κακή πείρα σε περασμένα αυτοκίνητα ΚΑΙ απο ιταλικά ΚΑΙ απο γερμανικά. Φυσικά έχω άλλα δύο θετικά από γερμανία μεριά και ίσως να είμαι ελαφρώς επηρεασμένος. Το ιταλικό έβγαζε πολλά ηλεκτρικά προβλήματα και το γερμανικό έβγαλέ πολλά μηχανικά και καθόλου ηλεκτρικά. Μιλάω βέβαια για αρκετά παλιότερα οχήματα και σίγουρα ένα μέρος έχουν βελτιωθεί τα πράγματα αλλά δυστυχώς η πληθώρα ηλεκτρονικών και εξοπλισμού φέρνει στην επιφάνεια νέα για όλους. Φυσικά δεν έχουν σημασία οι βλάβες όσο το ότι έχω μείνει στη μέση του πουθενά και με ιταλικό και με γερμανικό.
Οπότε ρίξτε την παραγγελία σας, κάντε το σταυρό σας σε όποιον θεό πιστεύετε, οδηγείστε και ότι βγάλει έβγαλε ! Έδω κάποιοι βγάζουν σκάρτα παιδιά, για σκάρτο αμάξι θα χολοσκάμε!
Υ.Γ. 1 : Monday cars νομίζω πια δεν υπάρχουν (για όποιον δεν γνωρίζει έτσι λέγονται τα αυτοκίνητα που βγάζουν πολλές βλάβες και το οποίο χρεώνεται στο ότι μετά τα ξύδια και τις κραιπάλες του Σαββατοκύριακου πήγαιναν οι Ιταλοί και οι Γερμανοί εργάτες τη Δευτέρα στο εργοστάσιο και βγάζανε κάτι διαμάντια, μούρλια !) καθώς τα εργοστάσια πλέον (πριν την κρίση τουλάχιστον) συνεχίζουν να εργάζονται και τα ΣΚ.
Υ.Γ. 2 : μετά την παραλαβή του νέου οχήματος ένας αγιασμός στον Αι Γιάννη το Ρώσσο στη Βόρεια Εύβοια επιβάλλεται ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Αφενός διευθετεί κάθε μηχανικό πρόβλημα, αφετέρου είναι πολύ ωραία διαδρομή και με όποιο όχημα και να πας θα σκέφτεσαι 'και γ@μω τις επιλογές έκανα'! Επίσης έχει κάτι καταπληκτικά λουκάνικα και καλαμάκια (εντάξει ρε καρντάσια το ξέρουμε ότι με τα καλαμάκια πίνουμε τους φραπέδες ! Αφήστε μας επιτέλους να εκφραστούμε ελεύθερα εμείς οι χαμουτζήδες!!! ) οπότε και check engine να σου ανάψει στην επιστροφή ούτε που θα σε νοιάξει !!
-
-
Χτες άκουσα κάποιον να κράζει την Α-Class για τραγική αναξιοπιστία και προβλήματα. Αν και μου έκανε εντύπωση επειδή θεωρούσα την Mercedes ως τη μοναδική 'αλεξίσφαιρη' μάρκα αυτοκινήτων σε 'γήινη τιμή', είναι δεδομένο ότι όλα τα αμάξια βγάζουν προβλήματα σε ένα βαθμό και ότι τα ελαττωματικά μοντέλα είναι πιο συνηθισμένο φαινόμενο σε σχέση με παλιότερα χρόνια.Είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια η Mercedes 'πάσχει' σε θέματα αξιοπιστίας στα μοντέλα της κυρίως λόγω των χαζών (εώς πολύ σοβαρών) προβλημάτων που αυτά βγάζουν, και αν δεν κάνω λάθος το θέμα αυτό είχε προβληματίσει και διοικητικά στελέχη της εταιρείας. Έχω προσωπική εμπειρία από SLK που στον πρώτο μήνα (και μάλιστα Αύγουστο!) βγήκε τελείως off o κλιματισμός. Χρειάστηκε αλλαγή κομπρεσερ A/C. Έκτοτε δεν έβγαλε κάτι άλλο, αλλά ακόμα και αυτό το θεωρώ απαράδεκτο να εμφανιστεί σε καινούριο αυτοκίνητο λίγων ημερών και μάλιστα τέτοιας αξίας.
-
Καλά και καινούρια Μ3 λίγων μηνών (το έχω ξαναγράψει) έμεινε από συμπλέκτη. Shit happens ανεξάρτητα από μάρκα, σήμα και χώρα προέλευσης.
-
συνήθως χαλάει οτιδηποτε δεν είναι γέννημα-θρέμμα του εργοστασίου.
πχ τα air flow meter, κάτι ηλεκτρικά, λαμπάκια κλπ.
όντως μετά το 2000 η Μερκα ειχε προβληματα πολλά με την αξιοπιστία της.
χωρίς καν σκέψη ο βάγκνερ μπορεί να γράψει 2-3 κατεβατά για την πλάκα.
βέβαια αν πω εγώ οτι εχω ακούσει ιστορίες για μάρκες οπως BMW να οργιάζουν για τα προβλήματα που βγαζουν θα πούν ορισμένοι εξυπνάκηδες οτι 'ετυχε', 'φτηνο μοντελο θα ηταν', 'ποιος ξερει τι του ειχε κανει ο ιδιοκτήτης του' κλπ.
μια 7άρα με 35.οοο χλμ θεωρείται φτηνό ή ταλαιπωρημένο αμαξι?
παντως οταν μας διηγούταν την ιστορια του ο Ανδρίκος δε φαινοταν να το διασκέδασε κ πολύ που μολις βγαίνοντας από τουνελ (τυχαίο αυτο) το αμάξι ψόφησε κυριολεκτικά και δεν μπορούσε ουτε να στριψει ούτε να φρενάρει -> μερικοί κύλινδροι αποφάσισαν να κάνουν στάση εργασίας... -
Καλά και καινούρια Μ3 λίγων μηνών (το έχω ξαναγράψει) έμεινε από συμπλέκτη. Shit happens ανεξάρτητα από μάρκα, σήμα και χώρα προέλευσης.Ο συμπλέκτης σε τέτοια αμάξια είναι αναλώσιμος...
Πάντως το σιρόκο* δεν μου φαίνεται και για τέρας αξιοπιστίας μετά από όσα ακούσει για γουβου και ειδικά για πόλο...
*άσχετο αλλά δεν υπάρχει ένα κωλάδικο με το ίδιο όνομα?
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Καλά και καινούρια Μ3 λίγων μηνών (το έχω ξαναγράψει) έμεινε από συμπλέκτη. Shit happens ανεξάρτητα από μάρκα, σήμα και χώρα προέλευσης.
Ο συμπλέκτης σε τέτοια αμάξια είναι αναλώσιμος...
Πάντως το σιρόκο* δεν μου φαίνεται και για τέρας αξιοπιστίας μετά από όσα ακούσει για γουβου και ειδικά για πόλο...
Ε καλά τώρα, μπέρδεψες τις βούρτσες με τις π..ες. Είχα 3 Golf και δεν είχα ποτέ σοβαρό πρόβλημα.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Ο συμπλέκτης σε τέτοια αμάξια είναι αναλώσιμος...
Με το ίδιο σκεπτικό, αφού κάποιες Α-class εμφάνισαν πρόβλημα σκουριάς στις ενώσεις του σασί, τότε όλα τα mercedes σκουριάζουν και σαπίζουν.
Όλες οι εταιρίες (είτε θέλουμε να το δεχτούμε είτε όχι) εμφανίζουν προβλήματα κατά την παραγωγή τους.Κάποιες φορές τα προλαβαίνουν πριν βγουν για πώληση κάποια άλλα πρέπει να κυκλοφορήσουν για να εμφανιστεί το πρόβλημα.
Δε γίνεται να παράγει ένα εργοστάσιο 1000 αμάξια την ημέρα και να είναι και τα 1000 τέλεια και άψογα.Απλά ΔΕ γίνεται.
Γιατί?Σκέψου μόνο από πόσα εξαρτήματα είναι φτιαγμένο ένα αμάξι (τα πολύ χοντρα -πόρτες, καλώδια ECU's, φρένα, λάστιχα, αντλίες κτλ-κτλ).Γίνεται λοιπόν όλα αυτά να είναι ΟΛΑ τέλεια σε 1000 αμάξια που φτιάχτηκαν ΟΛΑ σε μία μέρα?ΥΓ:Το 1000 είναι πλασματικό νούμερο, αλλά από ό,τι θυμάμαι δεν απέχει και πάρα πολύ από το πραγματικό νούμερο παραγωγής ενός εργοστασίου αυτοκινήτων.
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Ε καλά τώρα, μπέρδεψες τις βούρτσες με τις π..ες. Είχα 3 Golf και δεν είχα ποτέ σοβαρό πρόβλημα.
Α! εντάξει! τότε....έχουμε ασφαλές δείγμα εδώ...
-
Να κάταθέσω και εγώ την αποψη μου όντας κάτοχος 3 VW.. Το polo ηταν κακός μπελάς, φαντάζομαι αυτό που λέτε monday car. Kάθε μήνα στην κυριολεξία ήμουν στο συνεργείο. Με τα γκόλφ κάπως καλύτερα αλλά μην φανταστείτε οτι ήταν και τέρατα αξιοπιστίας.
Οπότε μετά από τις εμπειρίες μου απλώς θα 'τσιμπαω' όποιο μου κάνει 'κλικ' και δεν θα ασχολούμαι με π@π@ριες του τύπου αξία μεταπώλησης και φήμες περί αξιοπιστίας, το τί θα σου πέσει είναι καθαρά θέμα τύχης... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ενώ το 1 Polo του φίλου που έκανε το αρχικό post είναι ασφαλές δείγμα, ε;
Αν θέλεις ξαναμιλάμε σε καμιά 40αριά χρόνια που το δείγμα θα έχει μεγαλώσει.
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Ενώ το 1 Polo του φίλου που έκανε το αρχικό post είναι ασφαλές δείγμα, ε;
Αν θέλεις ξαναμιλάμε σε καμιά 40αριά χρόνια που το δείγμα θα έχει μεγαλώσει.
δεν πήρα ούτε εκείνου το μέρος ...αλλά όταν έρχεσαι σαν επιχείρημα και πετάς ένα 3 γκολφ ε λογικό είναι να προκαλέσεις γέλωτα. (δεν σε κοροιδεύω...αλλά δεν στέκει κανενός σας το δείγμα)
-
Όλα τα αυτοκίνητα χαλάνε...απλά άλλα το παθαίνουν πιο συχνά.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Δε γίνεται να παράγει ένα εργοστάσιο 1000 αμάξια την ημέρα και να είναι και τα 1000 τέλεια και άψογα.Απλά ΔΕ γίνεται.Γίνεται Το λένε ποιοτικό έλεγχο. Αλλά είναι πολύ ακριβό. Οι Ιάπωνες είναι πολύ κοντά στο να το πετύχουν.
Ομως θα περίμενα από ένα αυτοκίνητο με μεγάλα περιθώρια κέρδους (πολυτελείας κτλ. Mercedes πχ) να έχει καλύτερο ποιοτικό έλεγχο: δεν είναι δυνατό #1 σε έρευνες αξιοπιστίας-ικανοποίησης (πχ. JD Power) να είναι ταπεινά Mazda και η Mercedes να είναι κάπου στη μέση, σημαίνει κοροϊδία των αγοραστών. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γίνεται Το λένε ποιοτικό έλεγχο. Αλλά είναι πολύ ακριβό. Οι Ιάπωνες είναι πολύ κοντά στο να το πετύχουν.Σοβαρά τώρα, δεν έχεις ακούσει ποτέ ιαπωνικό αμάξι να μένει?Και να μένει για τα καλά και συνέχεια.
Προσωπικά 4 (μέσα σε 9 μήνες) αλλά προφανώς δεν μπορώ να πω ότι έχω ικανό ποσοτικό δείγμα.Απλά σαν παράδειγμα το ανέφερα (μην αρχίσουμε τα 'εγώ ξέρω 100 που δεν έχουν μείνει' ). Σίγουρα όλοι ξέρουμε ή έχουμε ακούσει κάποιον με ιαπωνικό αμάξι που του εμφάνισε πρόβλημα ή προβλήματα.(άσχετα αν λύθηκαν ή όχι)
Απλά όταν ένα αμάξι κάνει 10-15000€ και βγάλει κάποιο πρόβλημα, τότε όλα ΟΚ και δε δίνουμε σημασία ή έστω δεν το κάνουμε θέμα.'Εντάξει...' (νοοτροπία έλληνα-νεοέλληνα κ.ο.κ.) 'φτηνό είναι,δεν είναι και καμιά mercedes!Τι περιμένεις?'
Αν βγάλει πρόβλημα ένα αμάξι που κάνει 60.000€, το θεωρούμε ανεπίτρεπτο και κάνουμε λες και μας γ@μήσανε τη μάνα και όλο το σόι.'Θα βγω να το φωνάξω, να το πώ' ένα πράμα.
'Τάνα mercedes/bmw/audi (ή βάλε όποια μάρκα θες εσύ), με ξεγέλασες και μου έδωσες/πούλησες κάτι χαλασμένο!!Ανεπίτρεπτο!!!' κτλ-κτλ.
Δε θα διαφωνίσω βέβαια ότι η ποιότητα των ακριβών αυτοκινήτων δεν είναι αυτή που θα έπρεπε/περίμενε κανείς και ότι οι ιάπωνες έχουν καταφέρει να έχουν σχετικά μικρό αριθμό προβλημάτων/ζημιών που χρίζουν συνεργείο (οπότε και καταγράφονται στα στατιστικά ).
Αλλά από την άλλη οι ιάπωνες πουλάνε πολύ λιγότερο πολύπλοκα μοντέλα (λιγότερα ηλεκτρονικά συγκεκριμένα).Θέλουμε όμως την τεχνολογία (ESP, EDL, ABS, 15 εγκεφάλους άνεσης και 50 αισθητήρες που αναγνωρίζουν και πότε έκλασες), θέλουμε και τα πλήρως προβλημάτιστα αμάξια.Θέλουμε 170-180 άλογα και τα 25 κιλά ροπής από 1.4 (παράδειγμα) που πάει σαν 2.0lt αλλά καίει σαν 1.4 αν δεν το πατάς, όμως θέλουμε και την αξιοπιστία του 1.6VVTLi που βγάζει λιγότερα άλογα και πάει χειρότερα.Εντάξει...Τα θέλουμε όλα δικά μας.
Τελοσπάντων.
Sorry για το offtopic. -
Τα 'προσωπικά' και 'έχω ακούσει' δεν έχουν σχέση. Μιλάω για έρευνες αξιοπιστίας με χιλιάδες δείγματα και εκεί βγαίνουν #1 συστηματικά οι Mazda, Toyota, Honda, Lexus και μάρκες όπως η Mercedes είναι κάπου στη μέση.
Και εννοείται πως κανείς δεν το πετυχαίνει αυτό 100% -απλά οι Ιάπωνες είναι κοντύτερα από τους άλλους. Και για να το πετύχουν αυτό έχουν ολόκληρο σύστημα (Kaizen κτλ.) αλλά και μια προσωπική φιλοσοφία, που ξεκινά από την Ιαπωνική έννοια του καθήκοντος (προς τον αυτοκράτορα, προς την Εταιρεία, τελικά προς τον καταναλωτή). Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.Το ό,τι τα Ιαπωνικά είναι 'απλά' αυτοκίνητα και γιαυτό δε χαλάνε το προσπερνάω...
Επίσης η τιμή έχει σημασία. Οταν 2 αυτοκίνητα του ίδιου segment έχουν 50% διαφορά στην τιμή (πχ. 30K Toyota ή VW και 45Κ Mercedes ή BMW), επειδή αρνούμαι να πιστέψω πως το ακριβό κοστίζει 50% στην κατασκευή, υποθέτω πως η μεγάλη διαφορά είναι κέρδος -που θα περίμενα να μειωθεί ελάχιστα ώστε να βελτιωθεί ο ποιοτικός έλεγχος.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το ό,τι τα Ιαπωνικά είναι 'απλά' αυτοκίνητα και γιαυτό δε χαλάνε το προσπερνάω...Καταρχάς έγραψα 'Αλλά από την άλλη οι ιάπωνες πουλάνε πολύ λιγότερο πολύπλοκα μοντέλα(λιγότερα ηλεκτρονικά συγκεκριμένα)' -εννοώντας από τον ανταγωνισμό τους- και όχι απλά.
Δεν υπάρχει απλό καινούριο αυτοκίνητο στις μέρες μας.Επίσης η τιμή έχει σημασία. Οταν 2 αυτοκίνητα του ίδιου segment έχουν 50% διαφορά στην τιμή (πχ. 30K Toyota ή VW και 45Κ Mercedes ή BMW), επειδή αρνούμαι να πιστέψω πως το ακριβό κοστίζει 50% στην κατασκευή, υποθέτω πως η μεγάλη διαφορά είναι κέρδος -που θα περίμενα να μειωθεί ελάχιστα ώστε να βελτιωθεί ο ποιοτικός έλεγχος.
Σε αυτό είμαι 100% σύμφωνος.
Σίγουρα υπάρχει μεγάλο κομμάτι από την (επιπλέον) τιμή που είναι μόνο 'τάπα' επειδή έχει το σηματάκι mercedes/bmw κ.ο.κ. μπροστά στη μάσκα.
Μάλλον όλες αυτές οι premium εταιρίες πρέπει να δουν καμιά κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις για να 'τρίξει' η καρέκλα τους.Πραγματικά δεν θα το συνεχίσω, γιατί είμαστε όχι απλά offtopic, αλλά σε άλλο γαλαξιακό σύστημα.
Απλά αυτό που ήθελα να πω είναι ότι πρέπει να παραδεχτούμε όλοι ότι όσο πιο πολλά ηλεκτρονικά έχει ένα αμάξι, όσο πιο πολύπλοκο γίνεται, τόσο πιο ευπαθές είναι σε 'χαζές' (ή όχι) ζημιές/προβλήματα. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τα 'προσωπικά' και 'έχω ακούσει' δεν έχουν σχέση. Μιλάω για έρευνες αξιοπιστίας με χιλιάδες δείγματα και εκεί βγαίνουν #1 συστηματικά οι Mazda, Toyota, Honda, Lexus και μάρκες όπως η Mercedes είναι κάπου στη μέση.
Και εννοείται πως κανείς δεν το πετυχαίνει αυτό 100% -απλά οι Ιάπωνες είναι κοντύτερα από τους άλλους. Και για να το πετύχουν αυτό έχουν ολόκληρο σύστημα (Kaizen κτλ.) αλλά και μια προσωπική φιλοσοφία, που ξεκινά από την Ιαπωνική έννοια του καθήκοντος (προς τον αυτοκράτορα, προς την Εταιρεία, τελικά προς τον καταναλωτή). Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.Το ό,τι τα Ιαπωνικά είναι 'απλά' αυτοκίνητα και γιαυτό δε χαλάνε το προσπερνάω...
Φιλε Νασο θα συμφωνησω με οσα λες. Αν κανεις εχει ασχοληθει εστω και λιγο με τη φιλοσοφια TQM των Ιαπωνων και το ποσο επιτυχημενα την εχουν εφαρμοσει εδω και χρονια, δεν μπορει παρα να καταλαβει απολυτα αυτα που αναφερεις. Μαλιστα αυτη ειναι υπευθυνη για τον κατακλυσμο μεταπολεμικα των αγορων απο Ιαπωνικα προϊντα και την κυριαρχια των Ιαπωνων σε πολλες αγορες (και δεν μιλω μονο για τα αυτοκινητα).
Η επιφυλαξη μου στα παραπανω ειναι οτι ισως αυτη η φιλοσοφια που αναφερεις τις προηγουμενες δεκαετιες (κυριως αυτες του 70 και του 80) ηταν περισσοτερο 'ανοθευτη' σε σχεση με τωρα. Δηλαδη, απο εκει που ηταν το Α και το Ω των Ιαπωνικων επιχειρησεων, η προσπαθεια για μειωση του κοστους συνεπικουρουμενη με τις επιταγες του συγχρονου μαρκετινγκ ( ) οδηγησε μοιραια σε καποιες 'εκπτωσεις' στο συγκεκριμενο θεμα (παντα σε σχεση με το παρελθον).Το σιγουρο βεβαια ειναι οτι ακομα κι ετσι ειναι μπροστα απο τους υπολοιπους κατασκευαστες στο συγκεκριμενο τομεα, απλα ισως δεν ειναι πια αυτα τα 'τερατα' αξιοπιστιας που ηταν καποτε.
"C": Scirocco 2.0TFSI, Volvo C30 T5, Alfa Romeo GT 2.0