-
Δεν είμαι καθόλου υποχόνδριος με αυτά.....ούτε που ασχολούμαι....
+oo
Δηλαδή αν μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους δεις ότι το αμάξι είναι 1000% ΟΚ και μετά από 1 μέρα κάνεις μια γρατζουνιά που δεν φαίνεται παρά μόνο με μεγενθυντικό φακό τι κάνεις; Παθαίνεις εγκεφαλικό;
-
Mε ένα καλό έλεγχο (το πόσο εξονυχιστικός θα είναι εξαρτάται από το χαρακτήρα του καθενός) τουλάχιστον θα αποφύγεις να παραλάβεις το επόμενο αυτοκίνητο. Το βίντεο είναι αρκετά παλιό και σίγουρα δεν συμβαίνει συχνά αλλά έχει τύχει σε γνωστό μου να πάει να πουλήσει το 'ατρακάριστό' αυτοκίνητο του 3ετίας (ή έτσι νόμιζε τουλάχιστον!) και στο φαναρτζή που το πήγε ο υποψήφιος αγοραστής να βρεθεί αλλαγμένο το πίσω φτερό! Άντε μετά να αποδείξει ότι δεν έλεγε ψέματα !
Οπότε από το να τρέχεις μετά καλύτερα να καθυστερήσεις λίγο τον πωλητή και ας σε πει και ψείρα. Άλλωστε τα λέφτα συνήθως δε βρίσκονται στο δρόμο αλλά δουλεύονται....
Το βίντεο που έλεγα :
http://www.youtube.com/watch?v=fvRGROkzG3s' target='_blank -
Εγω παρηγγηλα το 500 στα μεσα Ιουλιου φέτος και πριν δυο βδομάδες εκτελωνιστηκε και μάλλον αυριο το παιρνω.Αλλα στην αντιπροσωπεια απ' οπου το πήρα με ειδοποιησαν την Δευτρα να παω λεει να το ελεγξω πρωτα μηπως εχει κατι και δεν δεχτω να το παραλαβω.
Πρωτη φορα μου συμβαινει σε αμαξι αυτο και οταν πηγα να το δω απλως το κοιταξα εξωτερικα και εβαλα μπρος και τη μηχανη κ μετα εφυγα.Μου λεει ο πωλητης τοσο γρηγορα,δεν θες να το τσεκαρεις;Λεω οχι δεν ξερω τι αλλο να κοιταξω και τον ρωτησα αν το εχουν ως σύστημα και μου απαντησε θετικα.Μαλιστα ημασταν τρια τα ατομα για τσεκαρισμα 500ρακιων... -
τα νεότερα: με καλεσαν απο το service το μεσημερι για να μου πουν πως τελικα ειχαν ενα μοναδικο κομματι απο ecu για το 500. Εγινε η αλλαγη, εκαναν 10χλμ οι του service και το αυτοκίνητο ειναι πια ετοιμο και μπορω να το παραλαβω.
Το απογευμα το 500 πια ειχε αναχωρησει για δευτερη φορα -μεσα σε 3 ημερες- απο την αντιπροσωπεια. Το dualogic συμπεριφέρεται οπως και πριν, απροβλημάτιστα, γραψαμε αρκετα χλμ και για την ώρα ολα καλά.Ο υπευθυνος του service αρχισε να μου λέει πως οι ecu ΔΕΝ προγραμματίζονται και αυτοι εχουν εντολη οταν υπαρχει προβλημα με ecu να γίνεται αντικατασταση. Οταν προσπαθουσα να του εξηγησω οτι πχ Αγγλια, Γερμανια με καποια updates πανω στην ecu dualogic αλλαζει η συμπεριφορα του αυτοκινητου προς το καλυτερο μου ελεγε πως Ελλαδα δεν γίνεται κάτι τέτοιο και οτι στις άλλες χώρες οι προμηθευτες της ecu μπορει να εινα διαφορετικοι. Απο εκεινο το σημειο και μετα αρχισε να μειωνεται δραματικα το iq μου οποτε τη παράτησα τη συζητηση.
Στη παραλαβη λιγο πριν φυγω και αφου δεν θα έπαιρνα τιποτα στο χέρι που να αποδεικνύει πως εγινε επισκευη/αντικατασταση, αφου ζητησα απο τον υπευθυνο του service καποιο τιμολογιο or something μου εδωσε ενα χαρτι της εντολης επισκευης
Δεν ασχοληθηκε περαιτέρω. Μου φαινεται καποιος αλλος αμοιρος με dualogic θα περιμένει 10 ημέρες για να παραλάβει το 500αρακι του
+1000 στον πωλητη που για μια ακομη φορα μου ειπε τι να κανω στο φανοποιείο αφοτου γινει η αλλαγη της γυαλινης οροφης ωστε να σιγουρεψω οτι έγινε σωστά η δουλεια.
Θα σας κραταω ενημερους για οτιδηποτε αλλο προκύψει και thanks για τις απαντησεις. -
σε πολλες εταιρειες (αν οχι σε ολες),οταν σου αλλαζουν κατι στην εγγυηση,δεν εκδιδουν παραστατικα προς τον πελατη.μονο προς τον εισαγωγεα εκδιδουν.
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
σε πολλες εταιρειες (αν οχι σε ολες),οταν σου αλλαζουν κατι στην εγγυηση,δεν εκδιδουν παραστατικα προς τον πελατη.μονο προς τον εισαγωγεα εκδιδουν.Σωστο....ετσι τους συμφερει
-
Ο χρήστης CptBill έγραψε:
Ο υπευθυνος του service αρχισε να μου λέει πως οι ecu ΔΕΝ προγραμματίζονται και αυτοι εχουν εντολη οταν υπαρχει προβλημα με ecu να γίνεται αντικατασταση. .Σου ειπε φουμαρα. Το εχω δει με τα ματια μου..... Μαλιστα σε δικο μου αυτοκινητο, ημουν απο πανω την ωρα που το εκανε. Ηταν η ημερα παραλαβης και δεν ηταν ακομη ετοιμο....Ασε δεν θελω να ανοιξω το στομα μου να πω ονοματα κλπ κλπ......Απλα οτι γνωριζω φροντιζω να σας ενημερωνω....
Ειναι ολοι ερασιτεχνες..... Καπου καποιος Καβουρας εγραψε οτι κανει εξονυχιστικους ελεγχους. Τον χαιρομαι εγω προσωπικα. Καλα κανει.... -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
σε πολλες εταιρειες (αν οχι σε ολες),οταν σου αλλαζουν κατι στην εγγυηση,δεν εκδιδουν παραστατικα προς τον πελατη.μονο προς τον εισαγωγεα εκδιδουν.Eγώ πάντως ό,τι αλλάχτηκε στην εγγύηση μου έδιναν από μόνοι τους τιμολόγιο για ανταλλακτικά και εργασία. Πώς αλλιώς θα είσαι καλυμμένος ότι έχεις αλλάξει κάτι στην εγγύηση και άρα το ανταλλακτικό έχει ανανεωμένη;
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Ο υπευθυνος του service αρχισε να μου λέει πως οι ecu ΔΕΝ προγραμματίζονται και αυτοι εχουν εντολη οταν υπαρχει προβλημα με ecu να γίνεται αντικατασταση. .
Σου ειπε φουμαρα. Το εχω δει με τα ματια μου..... Μαλιστα σε δικο μου αυτοκινητο, ημουν απο πανω την ωρα που το εκανε. Ηταν η ημερα παραλαβης και δεν ηταν ακομη ετοιμο....Ασε δεν θελω να ανοιξω το στομα μου να πω ονοματα κλπ κλπ......Απλα οτι γνωριζω φροντιζω να σας ενημερωνω....
Ειναι ολοι ερασιτεχνες..... Καπου καποιος Καβουρας εγραψε οτι κανει εξονυχιστικους ελεγχους. Τον χαιρομαι εγω προσωπικα. Καλα κανει....εμείς όταν παραλάβαμε το γκράντε πούντο προγραμμάτισε τον εγκέφαλο να ανάβει η πλαφονιέρα, να δουλεύει ο χιλιομετρητής και κάτι άλλα που δεν θυμάμαι. Μας είχε πει πως από το εργοστάσιο έρχεται έτσι και πως το 'ξεκλειδώνουν' εδώ.
Η πλαφονιέρα είχα δει και εγώ πως δεν άναβε -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΥΓ2:Αν μου λέγανε ότι πχ μπήκε η πίσω πόρτα μέσα από κάποιο λάθος, την αλλάξαμε και το κάναμε σαν καινούριο, ειλικρινά δε θα με πείραζε.Θέλω όμως να το ξέρω.Με ενοχλεί αυτή η ύπουλη κατάσταση 'να το κρύψουμε για να μην μας καταλάβουν για να μην χρειαστεί να το πουλήσουμε πιο φτηνά' κτλ-κτλ.
εγώ πάλι όχι...εάν το έχουν κάνει τζι-τζι γιατί να το ξέρω κ να χαλιέμαι.
-
Καλύτερα να χαλαστώ στην αρχή (και να πάρω και κανα δωράκι για τη 'στενοχώρια' μου!) παρά όταν θα πάω να το πουλήσω σε 3-5-7-10 χρόνια να προσπαθώ να αποδείξω στον υποψήφιο αγοραστή και στο φαναρτζή του ότι δεν είμαι ελέφαντας και ξάδελφος του Πινόκιο και το 'ατρακάριστο' της αγγελίας έχει άλλη πόρτα, άλλο καπό ή άλλο φτερό από το υπόλοιπο μέρος του αυτοκινήτου !!!
-
Δεν ασχοληθηκε περαιτέρω. Μου φαινεται καποιος αλλος αμοιρος με dualogic θα περιμένει 10 ημέρες για να παραλάβει το 500αρακι του
Χαίρομαι που τελικά έβγαλες άκρη με το θέμα του εγκεφάλου.
Πάντως θεωρώ απαράδεκτο να μην έχει η αντιπροσωπεία το εξάρτημα άμεσα διαθέσιμο.
Σε αυτοκίνητο που πωλείται, οφείλουν απαραίτητα να διατηρούν στοκ σε ανταλλακτικά που μπορεί να αφήσουν το αυτοκίνητο εκτός λειτουργίας.
Η βλάβη της ECU είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο, με 8 χλμ η με 180000 χλμ. Πρέπει δηλαδή να περιμένει ο πελάτης μέχρι να φέρουνε το ανταλλακτικό; Ντροπή τους... Μήπως θέλουνε και προκαταβολή για να το παραγγείλουνε μην και τους μείνει; -
Η συνεχεια ειναι πιο δραματικη.
Το αμαξι στα 98χλμ παρουσιασε το ιδιο προβλημα. Ξανα με οδικη βοηθεια στο service. Αυτη τη φορα το service εκανε update στη dualogic ecu κατοπιν οδηγιων απο Ιταλια.
Το αποτελεσμα? Να το παραλαβω σημερα Σαββατο και μερικες ωρες μετα να ξαναμεινει το αμαξι με dualogic failure για τριτη φορα.
Αυτο που συμβαινει ειναι περαν φαντασιας.
Εαν γνωριζετε προσωπα με τα οποια μπορω να επικοινωνησω απευθειας θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα. Οπως επισης τροπο επικοινωνιας με τα κεντρικά στην Ιταλια.
Σας ευχαριστω για το χρονο σας.
-
μιλαμε για πολυ γκαντεμια....
-
Η συνεχεια ειναι πιο δραματικη.Το αμαξι στα 98χλμ παρουσιασε το ιδιο προβλημα. Ξανα με οδικη βοηθεια στο service. Αυτη τη φορα το service εκανε update στη dualogic ecu κατοπιν οδηγιων απο Ιταλια.
Το αποτελεσμα? Να το παραλαβω σημερα Σαββατο και μερικες ωρες μετα να ξαναμεινει το αμαξι με dualogic failure για τριτη φορα.
Εαν γνωριζετε προσωπα με τα οποια μπορω να επικοινωνησω απευθειας θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα. Οπως επισης τροπο επικοινωνιας με τα κεντρικά στην Ιταλια.
-
προσπαθησε να επικοινωνισεις και με εξωτερικο και ζητα αντικατασταση αυτοκινητου,δεν γινεται καινουργιο αυτοκινητο να ειναι καθε τρεις και λιγο στο συνεργειο και μαλιστα σηκωτο.
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
μιλαμε για πολυ γκαντεμια....
για αλητεια του service μιλαμε! Την πρωτη φορα ηταν γκαντεμια... μετα ειναι ανικανοτης!
-
εγω στη θεση σου θα απαιτουσα αυτοκινητο αντικαταστασης
-
Η συνεχεια ειναι πιο δραματικη.Το αμαξι στα 98χλμ παρουσιασε το ιδιο προβλημα. Ξανα με οδικη βοηθεια στο service. Αυτη τη φορα το service εκανε update στη dualogic ecu κατοπιν οδηγιων απο Ιταλια.
Μάλιστα.
Κοίτα, τα κεντρικά στην Ιταλία δε θα σου κάνουν τίποτα. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο...και αν το βρεις θα σε γράψουν, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις. Εγώ πάντως που είχα σοβαρό πρόβλημα στον συμπλέκτη στην 147 και είχα πάρει το 0800 της εξυπηρέτησης πελατών, ουσιαστικά με παρέπεμψαν σε συνεργείο στην Αθήνα...βλακείες δηλαδή.
Απλά απέρριψε το αυτοκίνητο ΑΜΕΣΑ, ζήτα να παραγγελθεί καινούριο και εννοείται αυτοκίνητο αντικατάστασης. Όσο περνάει ο καιρός θα είναι ακόμα πιο δύσκολα.
-
Xoντρή μαλακία...
fiat 500 dualogic με ημερομηνία ληξης 24 ωρες