-
Ο χρήστης IasonasPeri έγραψε:
Θεωρητικά ναι.
Η πράξη έχει δείξει όμως πως τα ΙΚΤΕΟ ανήκουν ως επί το πλείστον σε μεγάλες αλυσίδες που συντονίζονται και ενεργούν σαν καρτέλ και υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους με πρακτικές ιδιωτικών λόμπι.Χωρίς να επεκταθώ για τις δυνατότητες παρέμβασης του κράτους και των ρυθμιστικών αρχών στη λειτουργία των επιμέρους αγορών στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς της οικονομίας, παρακτικά έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα πως η μόνη περίπτωση υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος σε ελληνικό και όχι μόνο έδαφος επιτυγχάνεται μόνο μέσω του ανταγωνισμού-αναμέτρησης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Όταν ο ιδιωτικός τομέας δημιουργεί καρτέλ (όπως οι αλυσίδες των ΙΚΤΕΟ), μόνον ένας δημόσιος τομέας μπορεί να εγγυηθεί την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος (με το να δημιουργεί αντίστοιχα καρτέλ ΔΚΤΕΟ ώστε να αναμετρώνται τιμολογιακά και όχι μόνο με τα ΙΚΤΕΟ).
αν ομως το κρατος δεν ηταν αχρηστο ?
-
Το κράτος μπορεί να είναι το ίδιο άχρηστο είτε όταν αμελεί να παρεμβαίνει με τις αρχές ανταγωνισμού, είτε όταν οι πολιτικοί δεν διαμορφώνουν το νομοθετικό πλαίσιο που θα θέτει τις δικλείδες ασφαλείες ώστε να μη δημιουργούνται καρτέλ, είτε όταν τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι τόσο ισχυρα ώστε να επηρεάζουν όλα τα παραπάνω.
Είναι γεγονός πως το λόμπι των ΙΚΤΕΟ εκφραζόμενο επισήμως από το Σύνδεσμό τους είχε επανειλλημένα ζητήσει την κατάργηση των ΔΚΤΕΟ. Το οτι κάποιοι πολιτικοί μας ενδίδουν σε πιέσεις δεν είναι θετικό σημάδι.
Επίσης είναι γεγονός πως πίσω από ΙΚΤΕΟ δεν κρύβονται μόνο μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αλλά πανίσχυρα μεγαλοσυμφέροντα-μεγαλοεργολάβοι κλπ, που πολλάκις και ποικιλοτρόπως παρεμβαίνουν άμεσα και έμμεσα στην πολιτική ζωή.Επίσης ένα ακόμα θέμα είναι πως τα ΙΚΤΕΟ συνολικά θα καταστούν ιδιωτικό μονοπώλιο σε ένα θέμα που άπτεται της δημόσιας ασφάλειας. Αναφορικά με τον έλεγχο ΚΤΕΟ, να σημειώσουμε πως τα ΙΚΤΕΟ δε διαχειρίζονται ένα αγαθό που κάνεις χρήση κατά βούληση, αλλά μια νόμιμη υποχρέωση του πολίτη μείζονος σημασίας για το δημόσιο συμφέρον την οποία ο νομοθέτης είχε μέχρι σήμερα αποδώσει από κοινού σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.
Πολύ φοβάμαι πως τη νύφη κάποιων μεγαλοσυμφερόντων θα την πληρώσει άλλη μια φορά ο πολίτης.
-
Ο χρήστης IasonasPeri έγραψε:
Και είναι κακό που βελτιώθηκαν δηλαδή τα ΔΚΤΕΟ και ξεμπερδεύεις πλέον σε ελάχιστο χρόνο;
Και τώρα που βελτιώθηκαν, τώρα θα πρέπει να κλείσουν;Επίσης υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο λόγος της ταλαιπωρίας στο παρελθόν ήταν ο περιορισμένος αριθμός των ΚΤΕΟ;
Αμφιβάλλει κανείς δηλαδή πως αν τα ΙΚΤΕΟ ήταν λιγοστά και μετρημενα όπως τα τότε ΔΚΤΕΟ, πάλι θα υπήρχαν ουρές;
Αν επίσης κλείσει το 1/3 του συνόλου των ΚΤΕΟ (ήτοι τα ΔΚΤΕΟ), θα βελτιωθεί άραγε η εξυπηρέτηση στα εναπομείναντα ΙΚΤΕΟ;Και πώς μπορούμε να μιλάμε για τα ΔΚΤΕΟ σήμερα μένωντας προσκολλημένοι στα όσα ίσχυαν παλιά, αν δεν έχουμε άποψη για τη σημερινή κατάσταση στα ΔΚΤΕΟ;
Και τέλος όποιος θέλει να περάσει ένα σαράβαλο στο ΚΤΕΟ, μια χαρά μπορεί να βρει τον τρόπο να το κάνει και μέσα από ΙΚΤΕΟ.
ΥΓ: Πριν από λίγο καιρό το ίδιο υπουργείο έδωσε το ελεύθερο στο ΙΚΤΕΟ να γνωμοδοτούν και για ΔΧ. Τώρα θέλει να δώσει και το φιλέτο των ΙΧ εξολοκλήρου στα ΙΚΤΕΟ! Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, εξ' ού και το λόμπι των ΙΚΤΕΟ πίεζε καιρό τώρα...
-
Τα ΔΚΤΕΟ ακόμα και σήμερα που έχουν πρακτικά μηδενική κίνηση παραμένουν ένα μπουρδέλο και η καθυστέρηση είναι δυσανάλογα μεγάλη.
-
Εσάς τους ΙΧήδες μπορεί να μήν σας πειράζουν, αλλά ρώτα κανα επαγγελματία το τί εκβιασμός πέφτει για δωράκι ακόμα και όταν το φορτηγό είναι πεντακάθαρο.
Γι αυτό, κακό ψόφο να έχουν, δέν λυπάμαι καθόλου.
-
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
-
Τα ΔΚΤΕΟ ακόμα και σήμερα που έχουν πρακτικά μηδενική κίνηση παραμένουν ένα μπουρδέλο και η καθυστέρηση είναι δυσανάλογα μεγάλη.
-
Εσάς τους ΙΧήδες μπορεί να μήν σας πειράζουν, αλλά ρώτα κανα επαγγελματία το τί εκβιασμός πέφτει για δωράκι ακόμα και όταν το φορτηγό είναι πεντακάθαρο.
Γι αυτό, κακό ψόφο να έχουν, δέν λυπάμαι καθόλου.
- Η κακή εξυπηρέτηση είναι απόρροια της ύπαρξης κάθε μορφής μονοπωλίων ή έστω ολιγοπωλίων, δημόσιων ή ιδιωτικών.
Αν δεν κάνω λάθος τα ΔΧ πλέον θα μπορούν να εξυπηρετούνται και στα ΙΚΤΕΟ σύμφωνα με πρόσφατες ρυθμίσεις του υπουργείου. Αυτή τη στιγμή λοιπόν δεν υπάρχει συνολικά κανενός είδους μονοπώλιο ή ολιγοπώλιο στο θέμα ΚΤΕΟ.
Αν καταργηθούν όμως τα ΔΚΤΕΟ δια παντός, ποιο πρόβλημα θα λύσουν;
Αντίθετα θα στήσουν ένα ολιγοπώλιο ανάμεσα στα καρτέλ των ΙΚΤΕΟ και τούτο θα αποβεί μόνο σε βάρος του ανταγωνισμού και του δημόσιου συμφέροντος.
Το να συνυπάρχουν ΙΚΤΕΟ και ΔΚΤΕΟ παρέχει το εχέγγυο της εξασφάλισης ποιότητας και σωστής τιμολόγησης στους ελέγχους ΚΤΕΟ.
Η πράξη το απέδειξε. Τα ΔΚΤΕΟ των ΙΧ βελτιώθηκαν ως αποτέλεσμα του ανταγωνισμού με τα ΙΚΤΕΟ.
Τα ΔΚΤΕΟ των ΔΧ - όπως αναφέρεις - δε βελτιώθηκαν, ακριβώς γιατί ήταν μονοπώλιο.
Τα ΙΚΤΕΟ των ΙΧ με τη σειρά τους κρατούν ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και χαμηλές τιμές αναλογικά, ακριβώς λόγω του ανταγωνισμού με τα ΔΚΤΕΟ.Η θεωρία επίσης το επιβεβαιώνει πως η έλλειψη ανταγωνισμού (είτε στο παρελθόν όταν υπήρχαν μόνο ΔΚΤΕΟ είτε στο μέλλον αν υπάρξουν μόνο ΙΚΤΕΟ) στρεβλώνει την αγορά και ρίχνει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών.
Αν τα καρτέλ των ΙΚΤΕΟ κυριαρχήσουν στην αγορά - ένα σενάριο που δεν είναι ουτοπικό μια και ήδη σήμερα ανάμεσα στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ των ΙΧ κυριαρχούν οι αλυσίδες των ΙΚΤΕΟ - να είσαι σίγουρος πως και τα φαινόμενα πάσης φύσης διαφθοράς θα ανθίσουν και οι τιμολογήσεις-εξυπηρέτηση θα υποβαθμιστούν.- Καταλαβαίνω την οργή, αλλά καλύτερα να μην βλέπουμε κοντόφθαλμα και συναισθηματικά.
Το λάδι επαναλαμβάνω δεν είναι ίδιον ενός λαού, ενός επαγγελματικού κλάδου ή ενός ΔΚΤΕΟ.
Λάδι μια χαρά υπάρχει και τον ιδιωτικό τομέα. Είναι αυταπόδεικτο γεγονός.
Ας μη πιστεύουμε λοιπόν την προπαγάνδα που πέφτει για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά μεγαλοσυμφέροντα.Ακόμα και να μην πατούσε κανείς στα ΔΚΤΕΟ, και μόνο που υπάρχουν διασφαλίζουν την ισορροπία στην αγορά.
Αν εκλείψουν τα ΔΚΤΕΟ, δε θα υπάρχει τίποτε για να κρατάει τις ισορροπίες, μόνο ασύδοτα ιδιωτικά ολιγοπώλια.
Αν δεν πιστεύεις, αρκεί να ρίξεις μια ματιά γύρω σου για να πειστείς σε πόσους τομείς της οικονομίας τα ιδιωτικά ολιγοπώλια έχουν στραγγίσει την αγορά.Όσο για το κράτος-ρυθμιστή που επιβλέπει τον ανταγωνισμό, ουσιαστικά πρόκειται για το μεγαλύτερο ανέκδοτο.
Δεν είναι πως το λέω εγώ, είναι πως ακόμα και σε επίπεδο ΕΕ κουμάντο κάνουν τα λόμπι, πλέιστα παραδείγματα.Ας μην τρέφουμε λοιπόν αυταπάτες, η κατάργηση των ΔΚΤΕΟ αν γίνει θα εξυπηρετήσει μεγαλοσυμφέροντα και θα αποβεί σε βάρος της τσέπης όλων ημών.
-
-
Μήπως το 'λάδι' είναι μύθος που καλλιεργούν κάποια συνεργεία με το αζημίωτο φυσικά ('Αναλαμβάνουμε ΚΤΕΟ'...); Περνάνε έτσι κι αλλιώς τα πάντα με τυπικούς ελέγχους από δική μου πείρα. Εσείς τι έχετε δει να ελέγχουν στα ΔΚΤΕΟ; Το πολύ πολύ να σου γράψουν κάποια παρατήρηση αλλά για να σε κόψουν πρέπει να εμφανιστείς με ένα τιμόνι τσουλώντας μια ρόδα
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Μήπως το 'λάδι' είναι μύθος που καλλιεργούν κάποια συνεργεία με το αζημίωτο φυσικά ('Αναλαμβάνουμε ΚΤΕΟ'...); Περνάνε έτσι κι αλλιώς τα πάντα με τυπικούς ελέγχους από δική μου πείρα. Εσείς τι έχετε δει να ελέγχουν στα ΔΚΤΕΟ; Το πολύ πολύ να σου γράψουν κάποια παρατήρηση αλλά για να σε κόψουν πρέπει να εμφανιστείς με ένα τιμόνι τσουλώντας μια ρόδαΕγω απλά σημειώνω πως οι περισσότεροι από εμάς τους ΙΧήδες που έχουμε προσωπική πείρα από ΔΚΤΕΟ των ΙΧ όπως λειτουργούν σήμερα και δεν ακούμε απλώς τις , μάλλον συμφωνούμε σε κάποια βασικά πράγματα.
Προσωπικά δεν ξέρω για το λάδι, δεν έχω ανάλογη εμπειρία.
Πιστεύω πάντως πως υπάρχει, εννοείται και στα ΔΚΤΕΟ.
Όπως πιστεύω και πως υπάρχουν συμφέροντα για να καλλιεργούνται κάποιοι μύθοι σε δυσανάλογη έκταση σε σχέση με αυτό που είναι στην πραγματικότητα.Ακόμα θα συμφωνήσω σ' αυτό που διαπίστωσες και συ για τα ΔΚΤΕΟ (τουλάχιστον μιλάω για εκεί που πάω εγώ):
ΔΕΝ ψάχνουν την παραμικρή αφορμή για να σε κόψουν και να σε εκβιάσουν και αλήθεια είναι πως κάθε φορά μπορεί να κάνουν και εντελώς τυπικούς τους ελέγχους (κάτι που συμβαίνει και σε πολλά ΙΚΤΕΟ άλλωστε).
Και αν βρουν την αφορμή, δε σημαίνει και ότι θα σε κόψουν. Όντως πρέπει να τους πας χρέπι με τρεις ρόδες για να σου κάνουν θέμα.
Όπως επίσης και δεν ψάχνουν επίτηδες να κάνουν φύλλο και φτερό τα πάντα, για να την αφορμή να σε κόψουν.Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πια πως όποιος δεν έχει να φοβηθεί τον έλεγχο, δεν τον νοιάζει αν θα πάει σε δημόσιο ή ιδιωτικό ΚΤΕΟ.
Εδώ θα φέρω ένα προσωπικό παράδειγμα.
Η φίλη μου κάποια στιγμή κι αυτή έπρεπε να περάσει το ΚΤΕΟ για πρώτη φορά.
Επειδή είχε ακούσει για τα ΔΚΤΕΟ αυτά που λέγονται και εδώ μέσα, έλεγε να πάμε σε ιδιωτικό.
Μια και το αμάξι της ήταν καινούριο και για να της αποδείξω ότι είχε άδικο, την πήγα στο ΔΚΤΕΟ που πάω κι εγώ.Της βρήκαν καυσαέρια και της γράψαν παρατήρηση για μια απόκλιση δε θυμάμαι πού (μαλλον στα ...φρένα, αλλά όχι μεγάλο ποσοστό απόκλισης). Κάποιες άλλες μικροαποκλίσεις καταγράφηκαν επίσης σε επιμέρους ελέγχους.
Δεν την έκοψαν όμως. Αυτό έχει σημασία.
Αν ήθελαν να της δημιουργήσουν πρόβλημα σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, θα μπορούσαν να μπουν σε μια διαδικασία να ξεψαχνίσουν περαιτέρω το αυτοκίνητο για να γεμίσουν τις παρατηρήσεις με νέα στοιχεία.
Μια φορά στη δική της περίπτωση την αφορμή μπορούσαν να την αναζητήσουν και δεν την εκμεταλλεύτηκαν, της έκαναν μόνον προφορική σύσταση!
Από τη συγκεκριμένη περίπτσωη, μπορώ λοιπόν να συμπεράνω κάτι για λάδι σχετικά με αυτούς τους ανθρώπους;Θα σημειώσω εδώ και κάτι που λέει αρκετά για το πόσο καλά γίνονται οι έλεγχοι και εκδίδονται νομότυπα τα δελτία τεχνικού ελέγχου στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Η φίλη μου όταν πήγε στο ΔΚΤΕΟ είχε πρόσφατα βγάλει και Κάρτα ελέγχου καυσαερίων στην αντιπροσωπεία όπου πάει για το σέρβις. Μηδενικοί όλοι ρύποι από την ΚΕΚ της αντιπροσωπείας!
Στο ΔΚΤΕΟ της την έβγαλαν άκυρη και της έδωσαν νέα (το δελτίο ΚΤΕΟ δηλαδή), παρ' όλο που της βρήκαν καυσαέρια, της είπαν μόνο να ρυθμίσει τον κινητήρα στο επόμενο σέρβις.Ποιος δεν έκανε καλά τη δουλειά του; Σίγουρα το ΔΚΤΕΟ που της έδωσε το οκ αν και της βρήκε καυσαέρια.
Αλλά και η αντιπροσωπεία που πρώτα πήρε τα (ουκ ολίγα) λεφτά από το σέρβις και την ΚΕΚ και μετά της έβγαλε κάρτα καυσαερίων ό,τι να 'ναι.
Και σε τί διαφέρει ο υπάλληλος του ΔΚΤΕΟ από την αντιπροσωπεία που της έκανε το σέρβις και εξέδωσε την αρχική ΚΕΚ επί πληρωμή;
Ο μεν υπάλληλος του ΔΚΤΕΟ το μισθό του θα τον πάρει στο τέλος του μήνα (ίσως και το λάδι σε πιο κραυγαλέες περιπτώσεις) ενώ η αντιπροσωπεία όχι μόνο μάλλον δε ρύθμισε σωστά τον κινητήρα του αυτοκινήτου της και δεν έκανε σωστό το σέρβις αλλά και εξέδωσε ΚΕΚ ως μη όφειλε.Την αιτία για τις ΚΕΚ που εκδίδονται με το κιλό από ιδιώτες χωρίς να αντιστοιχούν σε πραγματικούς ελέγχους, αναζητήστε τη στον των ιδιωτικών συνεργείων, όπου το καθένα κοιτάζει να κερδίζει πελάτες με κάθε μέσο...
-
Οι ουσιαστικοί λόγοι που κλείνουν (αν κλείσουν...) τα δημόσια ΚΤΕΟ
είναι οι παρακάτω:
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία- Τα ΚΤΕΟ είναι φορείς που ελέγχονται σε τακτική και έκτακτη βάση απο αρμόδια τμήματα του Υπ. Μεταφορών, των περιφερειακών διευθύνσεων συγκοινωνιών και το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης. Η έγκριση της λειτουργίας τους απο το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσουν να λειτουργούν και έκτοτε ελέγχονται περιοδικά για το αν συνεχίζουν να εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους. Η διαδικασία αυτού του ελέγχου που μπορεί να κρατήσει και 3-4 ημέρες κάθε φορά είναι και αρκετά δαπανηρή για κάθε ιδιωτικό ΚΤΕΟ.
- Τα ΚΤΕΟ οφείλουν να έχουν όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό. Και όχι μόνο να τον διαθέτουν και να τον λειτουργούν, αλλά και αποδεδειγμένα να τον συντηρούν και τον διακριβώνουν (δηλαδή να τον καλιμπράρουν ώστε να βρίσκεται πάντα εντός των προδιαγραφών λειτουργίας του). Διαδικασία επίσης δαπανηρή.
- Τα ΚΤΕΟ οφείλουν να διαθέτουν μηχανογραφικό σύστημα συγκεκριμένων προδιαγραφών, που να δίνει δυνατότητα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του, να επικοινωνούν άμεσα τα αποτελέσματα κάθε συγκεκριμένου ελέγχου με τον κεντρικό server του Υπ. Μεταφορών και να διασυνδέονται έτσι ώστε να έχουν δεδομένα και για ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε άλλα ΚΤΕΟ. Επίσης εξόχως δαπανηρή η αγορά και συντήρηση του μηχανογραφικού συστήματος.
Μένω σε αυτές τις 3 βασικές προϋποθέσεις (πιστέψτε με υπάρχουν κι άλλες) απο τις οποίες καμία δεν εκπληρώνεται σήμερα απο τα δημόσια ΚΤΕΟ.
Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν κάποιος πιέζει (το λόμπυ των ιδιωτικών ΚΤΕΟ κλπ) αλλά αν τα δημόσια ΚΤΕΟ λειτουργούν μέχρι τώρα νόμιμα ή όχι. Ήδη, αν και τις παραπάνω διαπιστώσεις κανείς δεν τις αρνείται, τα δημόσια ΚΤΕΟ έχουν πάρει αρκετές παρατάσεις λειτουργίας, χωρίς να έχουν καταφέρει να εκπληρώσουν τις προυποθέσεις λειτουργίας τους.
Έχει ήδη απο το 2010 με νόμο τεθεί σαν καταληκτικό όριο λειτουργίας των δημόσιων ΚΤΕΟ ο Ιούνιος του 2012. Εννοείται ότι αν τα ΚΤΕΟ κάποιας περιφέρειας 'περάσουν' επιτυχώς τον έλεγχο του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης τότε κανείς δεν θα μπορεί να τα κλείσει.Για το θέμα της διαφθοράς που τέθηκε. Εννοείται, ότι εδώ δεν μπορεί να γίνεται διαχωρισμός. Η διαφθορά μπορεί να υπάρχει και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Απλώς στον δημόσιο πιθανόν να κινδυνεύεις απο έναν διεφθαρμένο δημόσιο υπάλληλο που θέλει το χαρτζηλίκι του και ο οποίος επιβιώνει χάρις στον ανύπαρκτο σύστημα ελέγχου ενώ στον ιδιωτικό απο μιά ιδιωτική επιχείρηση η οποία θέλει να 'καλοπιάσει' τους πελάτες της προκειμένουν να τους κρατήσει.
Όταν όμως μιά ιδιωτική επιχείρηση εργάζεται με τους όρους που περιέγραψα παραπάνω, είναι εύκολο για οποιοδήποτε ελεγκτικό μηχανισμό να διαπιστώσει τις ατασθαλίες της. Ήδη με σχετική νομαθεσία τέλους του 11 τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ θα αρχίσουν να ελέγχονται πολύ αυστηρότερα, απο τον Ιούνιο του 2012. Έχει θεσπιστεί ένα κατ' αρχήν ποινολόγιο ενω θα απαιτούνται ακόμα και φωτογραφίες κάθε οχήματος που ελέγχεται.
Να με συγχωρείτε για το μακροσκελές της συμμετοχής μου,
στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απάντηση.Αντώνης Μητροπίας.
-
αμα καιει λαδια το αμαξι, παιζει να υπαρξει προβλημα με το κτεο ??
-
Ο χρήστης manolis109 έγραψε:
αμα καιει λαδια το αμαξι, παιζει να υπαρξει προβλημα με το κτεο ??Αν καίει όχι, κανένα.
Αν χάνει όμως θα υπάρξει παρατήρηση. -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
αμα καιει λαδια το αμαξι, παιζει να υπαρξει προβλημα με το κτεο ??
Αν καίει όχι, κανένα.
Αν χάνει όμως θα υπάρξει παρατήρηση.οχι νταξει δεν χανει! μην το ξεφτιλησουμε!
-
Για πειτε ρε παιδια μια γνωμη σε ενα θεματακι:Πηγα πριν μερικες μερες σε ιδιοτικο Κτεο στα Χανια να κλεισω ραντεβου και λεω στην κοπελα οτι εχω χασει το χαρτι του προηγουμενου ελεγχου και εκει αρχιζει ο παραλογισμος.
Ψαχνει στο κομπιουτερ και μου βγαζει οτι το αυτοκινητο εχει να περασει κτεο απο το 2008 αρα πρεπει να πληρωσω προστιμο και τησ απανταω το αυτοκινητο το αγορασα το 2011 αρα εχει περασει κτεο το 2010 αλλα τιποτα αυτη συνεχιζε να υποστηριζει οτι πρεπει να πληρωσω προστιμο,τι κανω σε αυτη τη περιπτωση? -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
......... το αυτοκινητο το αγορασα το 2011 αρα εχει περασει κτεο το 2010 αλλα τιποτα αυτη συνεχιζε να υποστηριζει οτι πρεπει να πληρωσω προστιμο,τι κανω σε αυτη τη περιπτωση?Είσαι απόλυτα σίγουρος ότι είχες δεί χαρτί ΚΤΕΟ έτους 2010?
Αν δεν είχε περάσει 4ετία απο την αρχική αγορά του μέχρι την πώληση σε σένα, δεν πέρασε ποτέ ΚΤΕΟ.Εν πάσει περιπτώσει, αν υπήρχε και το έχασες, περαστικά, αφού εσυ δεν μπορείς να αποδείξεις αυτό που υποστηρίζεις ενώ το ΚΤΕΟ .... μπορεί !
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Για πειτε ρε παιδια μια γνωμη σε ενα θεματακι:Πηγα πριν μερικες μερες σε ιδιοτικο Κτεο στα Χανια να κλεισω ραντεβου και λεω στην κοπελα οτι εχω χασει το χαρτι του προηγουμενου ελεγχου και εκει αρχιζει ο παραλογισμος.
Ψαχνει στο κομπιουτερ και μου βγαζει οτι το αυτοκινητο εχει να περασει κτεο απο το 2008 αρα πρεπει να πληρωσω προστιμο και τησ απανταω το αυτοκινητο το αγορασα το 2011 αρα εχει περασει κτεο το 2010 αλλα τιποτα αυτη συνεχιζε να υποστηριζει οτι πρεπει να πληρωσω προστιμο,τι κανω σε αυτη τη περιπτωση?εε, ποσο ειναι το προστιμο ?
-
Ο χρήστης manolis109 έγραψε:
εε, ποσο ειναι το προστιμο ?
http://www.kteohellas.gr/category/30/%C ... CE%BF.html
εν ολίγοις
έως 30 ημέρες 16€
έως 6 μήνες 33€
άνω των 6 μηνών 65€ -
ΚΤΕΟ Κρήτης στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου. Ήταν η δεύτερη φορά που πήγαινα. Σήμερα όπως και την προηγούμενη φορά είχα πάει το L200.
Μας ήρθε σήμερα το πρωί ένα γράμμα να μας υπενθυμίσει ότι το αμάξι πρέπει να περάσει από έλεγχο. Πραγματικά η προθεσμία είχε περάσει και ήμασταν στην εβδομάδα χάριτος'. Έκατσα και το σκέφτηκα λίγο και πήρα τηλέφωνο να κλείσω ραντεβού. Ρώτησα τη κοπέλα πόση ώρα διαρκεί ο έλεγχος σε νορμάλ κατάσταση και μου είπε ότι διαρκεί 20 λεπτά μισή ώρα το αργότερο. Της είπα λοιπόν ότι θα της πήγαινε το αμάξι 13.20 έτσι ώστε να μπορέσω να πάω στο καπάκι στη δουλειά στης 14.00. Έτσι κι έγινε. Πήγα το αμάξι στην ώρα που συμφωνήσαμε, πήγα στο σαλόνι, έβαλα γαλλικό καφέ και ξεφύλιζα τους 4 τροχούς, ειδικά εκείνο το αφιέρωμα για το Volvo με τον πρώτο αερόσακο πεζού.Ήταν και 3-4 άλλα αμάξια εκεί - μάλλον οι ιδιοκτήτες - και περίμεναν. Όποτε τελείωνε ο έλεγχος του αυτοκινήτου τους ερχόταν ο μηχανικός, τους ενημέρωνε για τον έλεγχο, πλήρωναν και όλα καλά. Εγώ περίμενα υπομονετικά. Πέρασαν τα 20 λεπτά, πέρασε μισή ώρα και αμάξι τίποτα. Ρώτησα εκεί την κοπέλα τί γίνεται και μου λέει 'όπου να ναι τελειώνουμε'. Πήγε 2 η ώρα κι ακόμα στο περίμενε. Κατά της 2 και τέταρτο βγαίνει ο μηχανικός με τα χαρτιά μου, τα αφήνει πάνω στον πάγκο/ υποδοχή, ανακοινώνει στη συνάδελφό του ότι το L200 είναι έτοιμο και φεύγει, χωρίς να μου πει τίποτα. Με φωνάζει η κοπέλα και μου λέει να υπογράψω χωρίς καμμία εξήγηση για ποιό λόγο καθυστέρησα, ούτε για το αν το αμάξι χρειάζεται κάτι. Κοιτάζω το χαρτί και τί να δω?
Και τα 4 αμορτισέρ μου γράφει κακή απόδοση.
Κάθομαι και διαβάζω το χαρτί και η κοπέλα αγχώθηκε που δεν υπέγραφα. Μου ξαναείπε κάπως βιαστικά να υπογράψω αλλά μόλις αντιλήφθηκε ότι διάβαζα δεν το ξαναείπε απλά με ρώτησε αν ήθελα να φωνάξω τον μηχανικό.
Καλά ρε γμτ μου οκ τα αμορτισέρ γράφει κακή απόδοση. Θέλουν άλλαγμα άμεσα, το συντομότερο δυνατόν, πότε θέλουν άλλαγμα? Ήταν τόσο δύσκολο να κάτσει εκεί το παλικάρι να μου πει 2 λόγια? Αν το πρόβλημα είναι σοβαρό χαλάλι να καθυστερίσω στη δουλειά μου 2-3 λεπτά ακόμα.ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΩ ΣΤΟ ΚΤΕΟ ΚΡΗΤΗΣ!!!
-
εγω οταν πηγα να περασω το αγροτικο δεν ειχα μαζι μου διππλωμα και ταυτοτητα.τα χα ξεχασει σπιτι.ξερεις τι μου ειπαν?λεφτα εχεις πανω σου?αν ναι ολα λυνοντε.....το περασαν ασυζητητι εντος 20 λεπτων!!!αλλο ενα εισπρακτικο μεσο ειναι και τιποτε αλλο.αυτα που κοιταζουν πιο πολυ ειναι αναρτηση φρενα και συστημα διευθυνσης. σε υπεχρεωνουν κιολας να το κανεις τα λαμογια του κερατα λες και μας περισσευουν λεφτα.
-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
εγω οταν πηγα να περασω το αγροτικο δεν ειχα μαζι μου διππλωμα και ταυτοτητα.τα χα ξεχασει σπιτι.ξερεις τι μου ειπαν?λεφτα εχεις πανω σου?αν ναι ολα λυνοντε.....Sorry αλλά τι χρειάζεται το δίπλωμα και η ταυτότητα; Καλά σου είπαν. Το αυτοκίνητο ελέγχουν, όχι εσένα!
-
Πέρασε το Megane χθες, για τρίτη φορά,σαν το νερό!!! Όλα καλά δόξα το Θεό. 25 ευρώπουλα πλήρωσα μαζί με την κάρτα καυσαερίων!!!
-
On line διασταυρώσεις και για ΚΤΕΟ
Όχι μόνο το αν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και αν έχει περάσει το όχημα έλεγχο ΚΤΕΟ θα διαπιστώνουν με ηλεκτρονικά μέσα τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας. ‘Οπως έχει γράψει το Capital.gr σύντομα τα περιπολικά της ΕΛΑΣ θα εφοδιαστούν με ειδικό λογισμικό το οποίο θα επιτρέπει στο τερματικό που διαθέτουν να ελέγχει με ασύρματο τρόπο αν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας κάθε οχήματος. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΥΠΟΙΚ ο έλεγχος θα γίνεται και για τον έλεγχο ΚΤΕΟ του οχήματος καθώς και για το αν είναι ανασφάλιστο.
Στον ιδιοκτήτη όποιου οχήματος εντοπίζεται να μην «είναι εντάξει» θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα (έως και 1.000) ευρώ αν θα αφαιρούνται επι τόπου άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας. Να σημειωθεί ότι λόγω της κρίσης περίπου 1 εκατ. οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός αυτών που δεν περνούν τον υποχρεωτικό ανά διετία έλεγχο ΚΤΕΟ.
Πηγή:www.capital.gr
-
Στο κτεο ρε παιδια τι ακριβως μετρανε; Ειναι αξιοπιστες οι μετρησεις;
Πριν 2 χρονια με σαπια αμορτισερ(εως επικυνδυνα) 70% αποδοση. Σημερα με 2 μηνων καινουρια αμορτισερ 69% αποδοση.
Χθεσινη ευθυγραμμιση και το αμαξι παει χαρακας..σημερα στο κτεο 4m/km αποκλιση.
Μετρηση στα φις των λαμπτηρων 13.5 βολτ με φορτιο πανω την λαμπα και σημερα στο κτεο χαμηλη ενταση φωτων..
Εχουν καλυμπραρισμενα οργανα ή οτι να ναι;
ΚΤΕΟ -Πότε?