-
harlek, σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Αν δε κάνω λάθος, απο τη στιγμή που ένα αυτοκίνητο περάσει ΚΤΕΟ πρέπει να περνάει κάθε 2 χρόνια, σωστά?
Κανονικά πρέπει να περάσει το ατοκίνητό μου κάποια στιγμή τα Χριστούγεννα αλλά δε βρίσκω πουθενά το χαρτί απο το προηγούμενο έλενγχο (ειχε γίνει σε δημόσιο ΚΤΕΟ). Υπάρχει τρόπος να βρω πότε ξαναπερνάει? Ισως απο το ταμπελάκι στη πινακίδα (αλλά δε ξέρω πως να το 'διαβάσω'..).Ευχαριστώ
Αlejandro, ναι σωστά νομίζεις το όχημα επανελέγχεται κάθε 2 χρόνια μετά τον αρχικό έλεγχο.Το γεγονός όμως ότι δεν έχεις στην κατοχή σου το προηγούμενο δελτίο ελέγχου ΚΤΕΟ σηματοδοτεί τον κίνδυνο να σε γράψει η τροχαία με 400€ πρόστιμο ανά πάσα στιγμή. Επίσης, σε όποιο ιδιωτικό και να πας θα πρέπει να επιδείξεις το προηγούμενο δελτίο ώστε να αποδεικνύεται ότι είσαι εντός χρονικής προθεσμίας διότι διαφορετικά θα επιβαρυνθείς με επιπρόσθετο κόστος παραβόλου υπέρ δημοσίου. Το ταμπελάκι στην πινακίδα αποτελεί ένδειξη και όχι απόξειξη ΚΤΕΟ. Εφόσον μεσολαβεί αρκετός χρόνος ως τα χριστούγεννα σου προτείνω να πας στο ΚΤΕΟ που είχες περάσει και να κάνεις αίτηση λήψης αντιγράφου, με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιστείς 2 στα 2, δηλαδή και απέναντι στην τροχαία και στην περίπτωση καταβολής επιπρόσθετου παραβόλου στο ΚΤΕΟ. Τώρα, καλό θα είναι να το κάνεις το συντομότερο διότι το δημόσιο λειτουργεί μόνιμα με χρονακαθυστέρηση και αυτό δεν σε συμφέρει, μεγαλώνει το ρίσκο σου..
καλή επιτυχία
-
Πλέον και στα κρατικά όλα είναι πολύ καλύτερα. Πήγα σήμερα στο Ελληνικό, λόγω της ύπαρξης των ιδιωτικών δεν υπάρχουν πια ουρές και όλα είναι χαλαρά πολιτισμένα και σύντομα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πλέον και στα κρατικά όλα είναι πολύ καλύτερα. Πήγα σήμερα στο Ελληνικό, λόγω της ύπαρξης των ιδιωτικών δεν υπάρχουν πια ουρές και όλα είναι χαλαρά πολιτισμένα και σύντομα.Το καλό είναι σχετικό, μπορεί να εξαφανιστηκαν οι ουρές (σ.σ. τα δημόσια εξυπηρετούν πλέον μονο το 25% του στόλου), οι νοοτροπίες και οι τεχνολογίες όμως....., είναι ίδιες και χειρότερες.
Το σχόλιο για το αντίγραφο του δελτίου ΚΤΕΟ έγκειται στο γεγονός ότι το αρχείο όπου φυλάσονται τα αντίγραφα σε όλα τα δημόσια, έιναι χειροκίνητα και ασυντήρητα επί σειρά ετών, το δε προσωπικό συντηρεί έως σήμερα την πρακτική του 'λαδιού', με ότι αυτό συνεπάγεται. Άρα όταν ζητάς από το δημόσιο θα πρέπει να ξεκινάς νωρίς για να μη τελειώσεις......αργά.
-
Διαβάζω και εγω έκπληκτός τα λεγόμενα περι Auteco παραπάνω. Επειδή πρόσφατα πέρασα και το αυτοκίνητο της γυναίκας μου (Civic 1.4) μου ακούγονται πολύ περίεργα τα γραφόμενα. Δεν θέλω να κάνω τον συνήγορο κανενός και ειδικά της οποιαδήποτε εταιρείας αλλά θα πρέπει να αναφέρω οτι και στις δύο περιπτώσεις στην Καβάλας με εξυπηρέτησαν άψογα.
Με το άψογα εννοώ οτι τους πήρε τον χρόνο τους, πράγμα το οποίο με έκανε να ανησυχώ οτι κάτι δεν πήγαινε καλά οπως μία αλλη φορά που είχα πάει την δική μου Y. Παρόλα αυτά στο τέλος όλα ηταν καλά και απλά με διαβεβαίωσαν οτι απλά δεν 'ξεπετάνε' τα αυτοκίνητα εκεί. Το συγκεκριμένο το διαπίστωσα γιατί μπορείς συνέχεια να βλέπεις που βρίσκετε το αυτοκινητο σου και τι γίνεται πάνω του από απόσταση και τον χώρο αναμονής.
Μου κάνει εντύπωση που δεν αναφέρονται εδώ μέσα ορισμένα ΚΤΕΟ όπως Mr.ΚΤΕΟ που αναφέρει τον έλεγχο ως 'Pit stop'!!! ή την Autovision με την super κιτς διαφήμιση της Πετρούλας που διαφημίζει τον έλεγχο (και μαλιστα στην πρωτη σελιδα του site τους) ως 'ξεμπέρδεμα'!!! Ποιός είπε σε ολους αυτούς οτι θέλουμε να 'ξεμπερδεύουμε' οταν πηγαίνουμε στο ΚΤΕΟ; Δεν δίνουμε λεφτά για να γίνει ένας έλεγχος ή μήπως τα δίνουμε για να μας δώσουν το πολυπόθητο χαρτάκι;; Μάλλον ορισμένες εταιρείες απλά πατάνε πάνω σε αυτή τη λογική του Έλληνα 'απλά να ξεμπερδέψω' και αυτήν προμοτάρουν στις διαφημίσεις τους!!
-
Φίλε Vazpapaz, εκτός και αν δεν έχεις περάσει ποτέ από δημόσιο κτέο δεν ξέρεις τί σημαίνει να ξεμπερδεύεις με το κτέο..Για το pit stop του mrkteo δεν ξέρω γιατί μου είναι μακριά ενώ η πετρούλα είναι και δίπλα στη δουλειά μου αλλά και στο σπίτι μου!Και είναι και....Πετρούλα
-
Για να πω την αλήθεια δεν είχα εμπειρία με δημόσιο ΚΤΕΟ, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Απλά με εκπλήσει οτι οι Έλληνες φοβούνται το ΚΤΕΟ και εκεί πατάνε ορισμένα ιδιωτικά, ενώ κανονικά θα έπρεπε να φοβούνται αυτούς δεν κάνουν καλά την δουλειά τους και μπορεί να τους 'περάσουν' ενω το αυτοκινητο τους έχει πρόβλημα. Ένα απλό χαλασμένο πίσω αμορτισερ μπορεί να σου στοιχίσει ζωές, οπότε το 'όλα τα σφάζουμε, όλα τα μαχαιρόνουμε και όλα τα περνάμε σε 2 λεπτά' μάλλον θα έπρεπε να τρομάζει και οχι να προσελκύει...
Δεν γνωρίζω βέβαια όλα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ τι κάνουν, αλλά θέλω να πιστεύω οτι υπάρχουν και αυτά που κάνουν την δουλειά τους οπως πρέπει. Δηλαδή να κάνουν έλεγχο και να μην χαρίζονται.
-
Αν περίμενα εγω απο το κάθε ΚΤΕΟ ή ΙΚΤΕΟ να μου πει σε τι κατάσταση είναι το αυτοκίνητό μου θα ' χα προσγειωθεί σε κανένα χωράφι,αλλίμονο!!!
Πέρασα τον Σεπτέμβρη απο ΙΚΤΕΟ, σε ενα τεταρτάκι καυσαέρια, φρένα, αμορτισέρ και όξω απ΄την παράγκα ούτε έλεγχος φώτων, ούτε έλεγχος απο κάτω τίποτα, ευτυχώς που το προσέχω μόνος μου το αυτοκίνητο και του κάνω σωστά την τακτική του συντήρηση. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Προχθές σταμάτησαν μια φίλη που είχε ξεχάσει να περάσει ΚΤΕΟ και της είπαν ότι πληρώνει 450 Ευρώ πρόστιμο. Τους κλάφτηκε ('μα το αμάξι είναι από σέρβις, όλα δουλεύουν ρολόι, έχει φρέσκα λάστιχα, και που θέλετε να το θυμηθώ το ΚΤΕΟ όταν δεν έρχεται ειδοποίηση όπως με τα τέλη κυκλοφορίας, κλπ') και τελικά την έγραψαν για κάτι άλλο (δεν κατάλαβα τι) για το οποίο, λέει, πληρώνει μόνο 50 Ευρώ.
Μια χαρά. Κατά τ' άλλα πολύ 'power' o νέος ΚΟΚ, μας έχει βάλει στη θέση μας όλους.
Παλιά με είχαν γράψει για ΚΤΕΟ που είχα ξεχάσει να περάσω και ετοιμαζόμουν να πληρώσω το πρόστιμο όταν μου είπε γνωστός να πάω στο δικαστήριο (ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΩ ΚΤΕΟ) και με ...αθώωσαν.
Χάνεις όμως μια ολόκληρη μέρα στο δικαστήριο.Νομίζω πλέον δεν γίνεται να γίνει δίκη γιατί το πρόστιμο πλέον είναι διοικητικό και έτσι το πληρώνεις
-
Το προηγούμενο αυτοκινητό μου είχε εργοστασιακή ηλιοροφή αλλά δεν αναφερόταν στην άδεια κυκλοφορίας. Όταν πήγα στο κρατικό κτεο ο ελεγκτής δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί να το περάσει αν δεν γράφει πάνω στην άδεια 'φέρει ηλιοροφή'. Μου εξήγησε και την διαδικασία, έπρεπε να πάρω μια βεβαίωση από την αντιπροσωπεία, και μετά να πάω στο υπουργείο να τη δηλώσω πληρώνοντας 75€ για παράβολο + 75€ για τέλη αδείας(?!?!?!). Τελικά με έκοψε, πήρα βεβαίωση αντιπροσωπείας και τη δήλωσα στο υπουργείο ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ!!! Απλά γράφτηκε παρατήρηση πάνω στην άδεια που ήδη είχα!
Την ίδια στιγμή όμως στα ιδιωτικά κτεο δεν ήταν απαραίτητο να αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας ότι φέρει ηλιοροφή, απλά πρέπει να τους δείξεις τη βεβαίωση της αντιπροσωπείας:
http://www.auteco.gr/site/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=71&Itemid=33&lang=
http://www.ikteokavala.gr/xrysoupoli/texnikos_elegxos_1.php
http://www.kteopatras.gr/links/tech.pdfΤελικά τι ακριβώς συμβαίνει? Άλλα ισχύουν για τα κρατικά και άλλα για τα ιδιωτικά κτεο? Ή απλά ο υπάλληλος στο κρατικό ήθελε 'καφεδάκι'?
-
Ε?
Στο Santa Fe έχει επίσης εργοστασιακή ηλιοροφή αλλά η άδεια (παλιού τύπου) δέν γράφει τίποτα. Ποτέ δέν είχα πρόβλημα στο ιδιωτικό κτέο όσες φορές το έχω περάσει.
-
Ο χρήστης DEYAP έγραψε:
Το προηγούμενο αυτοκινητό μου είχε εργοστασιακή ηλιοροφή αλλά δεν αναφερόταν στην άδεια κυκλοφορίας. Όταν πήγα στο κρατικό κτεο ο ελεγκτής δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί να το περάσει αν δεν γράφει πάνω στην άδεια 'φέρει ηλιοροφή'. Μου εξήγησε και την διαδικασία, έπρεπε να πάρω μια βεβαίωση από την αντιπροσωπεία, και μετά να πάω στο υπουργείο να τη δηλώσω πληρώνοντας 75€ για παράβολο + 75€ για τέλη αδείας(?!?!?!). Τελικά με έκοψε, πήρα βεβαίωση αντιπροσωπείας και τη δήλωσα στο υπουργείο ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ!!! Απλά γράφτηκε παρατήρηση πάνω στην άδεια που ήδη είχα!Την ίδια στιγμή όμως στα ιδιωτικά κτεο δεν ήταν απαραίτητο να αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας ότι φέρει ηλιοροφή, απλά πρέπει να τους δείξεις τη βεβαίωση της αντιπροσωπείας:
http://www.auteco.gr/site/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=71&Itemid=33&lang=
http://www.ikteokavala.gr/xrysoupoli/texnikos_elegxos_1.php
http://www.kteopatras.gr/links/tech.pdfΤελικά τι ακριβώς συμβαίνει? Άλλα ισχύουν για τα κρατικά και άλλα για τα ιδιωτικά κτεο? Ή απλά ο υπάλληλος στο κρατικό ήθελε 'καφεδάκι'?
Α γεία σου, μέσα είσαι, τον καφέ του ήθελε ο άνθρωπος ρε, δεν το κατάλαβες όταν σου είπε τις μλκιες για την ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ηλιοροφή, απο πότε τα αξεσουάρ του αυτοκινήτου αναγράφονται στην άδεια και μάλιστα τα...εργοστασιακά. Όποιος φροντίζει το αυτοκίνητό του και του κάνει την σωστή συντήρηση δεν έχει λόγο να πηγαίνει στο δημόσιο ΚΤΕΟ, πάει στο ΙΚΤΕΟ και ξεμπερδεύει με μια τυπική διαδικασία για κάποιον που είναι , επαναλαμβάνω, ΤΥΠΙΚΟΣ με την συντήρηση του αυτοκινήτου του.
-
Κοιτάξτε, το θέμα με την ηλιοροφή μόνο μλκια δεν είναι. Και στα τρία link από τρία διαφορετικά ΙΚΤΕΟ που παρέθεσα, γράφει πως η εργοστασιακή ηλιοροφή πρέπει να αναφέρεται στην άδεια ή να υπάρχει βεβαίωση από την αντιπροσωπεία(αν δεν ήταν απαραίτητο από τη νομοθεσία, φαντάζομαι πως δε θα το έγραφαν στο site τους).
Τώρα για το πόσο ελαστικός μπορεί να είναι ο ελεγκτής, αυτό είναι άλλο θέμα. Προσωπικά νομίζω πως όσο απαραίτητα είναι πχ τα φαρμακείο/τρίγωνο/πυροσβεστήρας, άλλο τόσο απαραίτητη είναι και η βεβαίωση αντιπροσωπείας για ηλιοροφή. Και αυτό γιατί δεν νομίζω πως είναι μεγάλη ελαστικότητα αν δεν σε κόψει επειδή δεν έχεις μαζί τρίγωνο κτλπ. Κάλλιστα θα μπορούσες να δανειστείς ένα σετάκι για τον έλεγχο, και αμέσως μετά να το επιστρέψεις! Επίσης πάλι δεν βλέπω σαν μεγάλη ελαστικότητα το να μην γράφει η άδεια για την ηλιοροφή ή να μην έχεις βεβαίωση αντιπροσωπείας, τη στιγμή που ο ελεγκτής βλέπει ότι είναι εργοστασιακή! Το να σε περάσει όμως όταν δεί πχ ένα ρήγμα στο σημείο έδρασης του μπροστινού συστήματος, αυτό είναι τουλάχιστον εγκληματικό! Αυτή είναι η δική μου γνώμη περί ελαστικότητας.
Όσο για το τι θα προτιμώ στο μέλλον, χωρίς συζήτηση τα ιδιωτικά. Ο κυριότερος λόγος είναι πως στα ιδιωτικά ο έλεγχος είναι ουσιαστικός, ενώ στα κρατικά αισθάνομαι πως ο μοναδικός κερδισμένος είναι το κράτος λόγω των χρημάτων που εισπράτει. Το αυτοκινητό μου το διατηρώ σε καλή κατάσταση και χωρίς ελλείψεις πρώτα από όλα ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ, και όχι για το κτεο.
-
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009, 19:33
Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Με επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, αλλά και το γενικό γραμματέα Μεταφορών, Χάρη Τσιόκα, η ΕΝΑΕ (Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος) επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ της zougla.gr που δημοσιεύτηκε στις 20 Νοεμβρίου (Παράνομα τα δημόσια ΚΤΕΟ στην Ελλάδα) και αφορούσε τα δημόσια ΚΤΕΟ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αλλά και την καταγγελία από τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ Ελλάδος, Κωνσταντίνο Βήκα, τα δημόσια ΚΤΕΟ λειτουργούν παράνομα και αυτό επιβεβαιώνει σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΝΑΕ. «Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι παρά τις συνεχείς παρατάσεις που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα κανένα δημόσιο ΚΤΕΟ δεν έχει διαπιστευτεί. Τα αίτια είναι σε όλους γνωστά, με κυριότερα την έλλειψη αυτόματων γραμμών ελέγχου αλλά και την προμήθεια του απαραίτητου πρόσθετου εξοπλισμού, τα οποία αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την διαπίστευση».
Στη συνέχεια γίνονται προτάσεις επιβεβαιώνοντας ότι, η λειτουργία δε γίνεται με το σωστό τρόπο. Οι προτάσεις της ΕΝΑΕ είναι οι εξής: «1.Εξέταση κατάργησης της διαπίστευσης των δημοσίων ΚΤΕΟ και αντικατάστασής της με πιστοποίηση (απαιτείται νομοθετική ρύθμιση). 2.Αν σε αυτό δεν συμφωνείτε, απαιτείται να δοθεί παράταση της διαπίστευσης για 2 έτη προκειμένου να καταστεί εφικτή η τοποθέτηση των αυτόματων γραμμών ελέγχου και η προμήθεια του συμπληρωματικού εξοπλισμού. 3.Ολοκλήρωση της μηχανογράφησης σε συνεργασία με την Δ/νση Οργάνωσης και Πληροφορικής του Υπουργείου σας. 4.Στελέχωση των Δημοσίων ΚΤΕΟ, με όλο το απαραίτητο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό».
-
παιδια γεια σας
Γνωρίζετε εαν τα αυτοκινητα στα νησια δεν περνουν απο κτεο?
Ρώτησα για το δικό μου που είμαι τώρα νάξο και περνα ιαν. 2010 η αδεια εκδοθηκε λαμια με διευθυνση κατοικιας λαμια και μου ειπανε με ενα παράβολο 75 ευρώ και με υπευθυνη δήλωση διεύθυνση κατοικίας νησιού κανούρια άδεια και αυτόματα όπου και να πάω δεν περνάω απο κτεο.
Γνωρίζετε αν αληθεύει? -
Καλημέρα,
Πέρασε ΚΤΕΟ εχθές το όχημά μου και οι ρύποι ήταν.....0,00.....το έγραψε έτσι ακριβώς και στην κάρτα καυσαερίων.....
-
Ο χρήστης stris έγραψε:
παιδια γεια σας
Γνωρίζετε εαν τα αυτοκινητα στα νησια δεν περνουν απο κτεο?
Ρώτησα για το δικό μου που είμαι τώρα νάξο και περνα ιαν. 2010 η αδεια εκδοθηκε λαμια με διευθυνση κατοικιας λαμια και μου ειπανε με ενα παράβολο 75 ευρώ και με υπευθυνη δήλωση διεύθυνση κατοικίας νησιού κανούρια άδεια και αυτόματα όπου και να πάω δεν περνάω απο κτεο.
Γνωρίζετε αν αληθεύει?Δε νομίζω. Στο Ηράκλειο και στη Ρόδο τα αυτοκίνητα περνούν κανονικά ΚΤΕΟ και μάλιστα βγαίνει και πρόγραμμα ποια περνάνε και πότε ('η τουλάχιστον έβγαινε).
-
ειμαι εκπροθεσμος για κτεο (επρεπε να ειχα περασει εως 08/01) . πληρωνω προστημο???
-
δν ξερω
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ειμαι εκπροθεσμος για κτεο (επρεπε να ειχα περασει εως 08/01) . πληρωνω προστημο???Τρεχα...
Πότε θεωρούμαι εκπρόθεσμος ελέγχου ΚΤΕΟ και ποιο είναι το πρόστιμο;
Το ανώτερο περιθώριο καθυστέρησης είναι η μία εβδομάδα. Το παράβολο υπέρ δημοσίου για εκπρόθεσμο έλεγχο ανέρχεται:* από 18,19€ έως 23,54€ ανάλογα με τη κατηγορία οχήματος για καθυστέρηση έως 15 ημερών * από 36,38€ έως 47,08€ ανάλογα με τη κατηγορία οχήματος για καθυστέρηση μεγαλύτερη των 15 ημερών.
auteco στο cosmos 40e + το προστιμο.
ΚΤΕΟ -Πότε?