-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Aν πας για 'φρεσκο' τεμαχιοΤι τεμάχιο παιδάκι μου?
Τι είναι? Κάνα κομμάτι κρέας?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Aν πας για 'φρεσκο' τεμαχιο
Τι τεμάχιο παιδάκι μου?
Τι είναι? Κάνα κομμάτι κρέας?
Βρε πες τωρα αμα ξερεις τιποτε για αυτο που ρωταει ο ανθρωπος, και ασε τα υπολοιπα...
-
Δεν έχω ιδέα, υποθέτω πως ναι.
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
http://www.bmw.gr/1series/5door/2011/hi ... 20cocph2=5
Kαι επίσης και ραδιοφωνική και τηλεοπτική διαφήμιση.Παράδοση από Ιούνιο.
Επίσης όσοι βλέπουν νέους Ασους στον δρόμο είναι κυριως από ενοικιάσεις ή εταιρικά και παίζει και προμο με 2-3 αμάξια να κυκλοφορουν πολύ κοντά ή μαζί σε διαφορα χρώματα .Οι πωλήσεις και ζήτιση για νέο μοντέλο ακόμα -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Οτι γερνει γερνει, το θεμα ειναι οτι αν το αγνοησεις αλλα παραμενεις συγκεντρωμενος στο τιμονι, πας αρκετα γρηγορα.
Το κρατημα ειναι πολυ καλο (με την εννοια οτι εχεις μεγαλες 'ποσοτητες' προσφυσης) , στο Sport+ προγραμμα σε μετριας ποιοτητας δρομο, οταν πιεσεις η ουρα ερχεται λιγο πιο εξω αλλα χωρις να σε αγχωνει, ενω στο καλο οδοστρωμα ειναι ακουνητη. Περισσοτερο η αισθηση ειναι που σε χαλαει παρα το αποτελεσμα πιστευω.
Sport με Urban εχουν διαφορα μονο στα ελατηρια νομιζω, ετσι δεν ειναι?Aν πας για 'φρεσκο' τεμαχιο, παραγγελια, δεν χρειαζεται να αγνοησεις τιποτα. Βαζεις με χρεωση 400ευρω περιπου την M-αναρτηση και εχεις ακομα καλυτερη πληροφορηση και ελεγχο του αμαξωματος, υπο πιεση.
Κατα την γνωμη μου αυτο το εξτρα μαζι και με το πιο 'κοντο' variable sport steering, ειναι τα δυο Must εαν θελεις πραγματικα sportif αισθηση στην νεα μικρη Bmw.
Οσο για την M-αναρτηση, η ανεση παραλληλα δεν παει περιπατο οπως στην προηγουμενη 1 , και λογω νεας γενιας RFT, αλλα γενικοτερα εχει σημειωθει αισθητη βελτιωση στην αποσβεση...Αυτο που λες για διαφορα στα ελατηρια αναμεσα στην sport και την urban δεν το ξερω καθολου. ο Νikos!, o Fanis75 μηπως ξερει κατι, που ασχολειται γενικως με τα θεματα των Bmw και ειναι και κατοχος της νεας 1, ή καποιος που ξερει ας μας πει...
Το λεω για τα ελατηρια γιατι η urban με τη sport εχουν διαφορα υψους. Τωρα αν εχουν διαφορετικα ελατηρια, ή διαφορετικη θεση στηριξης της αναρτησης, ή απλα σκαλες στα πιατελα των ελατηριων, δεν το ξερω.
Δεν εχω ιδεα για το επιπεδο της ανεσης με m αναρτηση, γι αυτο ρωταγα πιο πανω. Τι λεει σε all around χρηση.
Οπως και να εχει, αυτο ειναι κατι που θα το βαλει εξαρχης αυτος που ενδιαφερεται για κατι τετοιο. Εγω απλα ενημερωνω οτι ακομα κι αν δεν υπαρχει στο αυτοκινητο, το αποτελεσμα (οσον αφορα την μεση ταχυτητα σε στριφτερο κομματι) δεν ειναι κακο, το αντιθετο θα ελεγα.
Μην ξεχνατε, ο περιστασιακος χρηστης (που μπορει να γραφει εδω) δεν ειναι παντα και ο ιδιοκτητης. -
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Οτι γερνει γερνει, το θεμα ειναι οτι αν το αγνοησεις αλλα παραμενεις συγκεντρωμενος στο τιμονι, πας αρκετα γρηγορα.
Το κρατημα ειναι πολυ καλο (με την εννοια οτι εχεις μεγαλες 'ποσοτητες' προσφυσης) , στο Sport+ προγραμμα σε μετριας ποιοτητας δρομο, οταν πιεσεις η ουρα ερχεται λιγο πιο εξω αλλα χωρις να σε αγχωνει, ενω στο καλο οδοστρωμα ειναι ακουνητη. Περισσοτερο η αισθηση ειναι που σε χαλαει παρα το αποτελεσμα πιστευω.
Sport με Urban εχουν διαφορα μονο στα ελατηρια νομιζω, ετσι δεν ειναι?Aν πας για 'φρεσκο' τεμαχιο, παραγγελια, δεν χρειαζεται να αγνοησεις τιποτα. Βαζεις με χρεωση 400ευρω περιπου την M-αναρτηση και εχεις ακομα καλυτερη πληροφορηση και ελεγχο του αμαξωματος, υπο πιεση.
Κατα την γνωμη μου αυτο το εξτρα μαζι και με το πιο 'κοντο' variable sport steering, ειναι τα δυο Must εαν θελεις πραγματικα sportif αισθηση στην νεα μικρη Bmw.
Οσο για την M-αναρτηση, η ανεση παραλληλα δεν παει περιπατο οπως στην προηγουμενη 1 , και λογω νεας γενιας RFT, αλλα γενικοτερα εχει σημειωθει αισθητη βελτιωση στην αποσβεση...Αυτο που λες για διαφορα στα ελατηρια αναμεσα στην sport και την urban δεν το ξερω καθολου. ο Νikos!, o Fanis75 μηπως ξερει κατι, που ασχολειται γενικως με τα θεματα των Bmw και ειναι και κατοχος της νεας 1, ή καποιος που ξερει ας μας πει...
Το λεω για τα ελατηρια γιατι η urban με τη sport εχουν διαφορα υψους. Τωρα αν εχουν διαφορετικα ελατηρια, ή διαφορετικη θεση στηριξης της αναρτησης, ή απλα σκαλες στα πιατελα των ελατηριων, δεν το ξερω.
Δεν εχω ιδεα για το επιπεδο της ανεσης με m αναρτηση, γι αυτο ρωταγα πιο πανω. Τι λεει σε all around χρηση.
Οπως και να εχει, αυτο ειναι κατι που θα το βαλει εξαρχης αυτος που ενδιαφερεται για κατι τετοιο. Εγω απλα ενημερωνω οτι ακομα κι αν δεν υπαρχει στο αυτοκινητο, το αποτελεσμα (οσον αφορα την μεση ταχυτητα σε στριφτερο κομματι) δεν ειναι κακο, το αντιθετο θα ελεγα.
Μην ξεχνατε, ο περιστασιακος χρηστης (που μπορει να γραφει εδω) δεν ειναι παντα και ο ιδιοκτητης.Στη προηγούμενη 1 πάντως, η sport έκδοση είχε άλλα ελατήρια/ανάρτηση/αντιστρεπτικές γιατί φορούσε την M-sport ανάρτηση.
Αυτή η ανάρτηση την έκανε χαμηλότερη κατά κάποια χιλιοστά (νομίζω 9) από την comfort.
Λογικά κάτι παρόμοιο πρέπει να συμβαίνει και με την F20.
-
Δεν ξέρω τι έχει αλλάξει στην καινούρια 1 series, στην παλιά, η Μ-sport ανάρτηση που έχει η δική μου, είναι σκληρή χωρίς λόγο κατ' εμέ.
Καθόλου συμβατή με την κατάσταση των ελληνικών δρόμων....
Να υπογραμμίσω πως έχω 18άρες και συμβατικά λάστιχα (όχι RFT δηλαδή).Εγώ δεν θα πλήρωνα για M-sport στην καινούρια μάλλον... Καλύτερα η απλή και αν δεν ικανοποιεί, αλλάζεις μετά με μια καλή aftermarket. Δεν βρίσκω το λόγο να πληρώσεις 400€ για αμφισβητίσιμο αποτέλεσμα. Αν πάρεις το M-pack βέβαια, αλλάζει το πράγμα (και θεωρώ πως μόνον με το M-pack πακέτο φτιάχνει εμφανισιακά η καινούρια! ).
-
Βρε και με Μ πακ δεν τρώγεται, απλά κάπως υποφέρεται!
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Βρε και με Μ πακ δεν τρώγεται, απλά κάπως υποφέρεται!Δεν διαφωνώ!
Ειδικά το εμπρός μέρος, είναι λες και προσπάθησαν να το κάνουν χάλι! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν ξέρω τι έχει αλλάξει στην καινούρια 1 series, στην παλιά, η Μ-sport ανάρτηση που έχει η δική μου, είναι σκληρή χωρίς λόγο κατ' εμέ.
Να υπογραμμίσω πως έχω 18άρες και συμβατικά λάστιχα (όχι RFT δηλαδή).Δεν είναι σκληρή χωρίς λόγο, απλά στην Ελλάδα με τους καροδρομους τα πραγματικά (και όχι κατ'επίφαση) σπορ πακετα κοπανανε κ δε δουλευουν σωστά αφου σχεδιαζονται για γερμανικους δρομους.
Οι 18αρες είναι του Μ-πακ; Φανταζομαι πως θα κοπανουσαν με τα runflat... Γιατί δεν δοκιμάζεις να βάλεις 17αρες να ελαφρύνει η φερόμενη μάζα, να μεγαλώσει και το προφιλ και θα δεις αμέσως διαφορά στην άνεση/φιλικοτητα (χάνοντας βεβαια λιγο στη 'χειρουργική ακρίβεια' σε καλό δρόμο);
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Να υπογραμμίσω πως έχω 18άρες και συμβατικά λάστιχα (όχι RFT δηλαδή).+1, φραπέ γίναμε
Την άλλη φορά με το gaypsilon κι ας μην έχουμε πέραση στα γκομενάκια. Θα πάθουμε καμιά ζημιά στη μέση και μετά -
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Να υπογραμμίσω πως έχω 18άρες και συμβατικά λάστιχα (όχι RFT δηλαδή).Δεν είναι σκληρή χωρίς λόγο, απλά στην Ελλάδα με τους καροδρομους τα πραγματικά (και όχι κατ'επίφαση) σπορ πακετα κοπανανε κ δε δουλευουν σωστά αφου σχεδιαζονται για γερμανικους δρομους.
Οι 18αρες είναι του Μ-πακ; Φανταζομαι πως θα κοπανουσαν με τα runflat... Γιατί δεν δοκιμάζεις να βάλεις 17αρες να ελαφρύνει η φερόμενη μάζα, να μεγαλώσει και το προφιλ και θα δεις αμέσως διαφορά στην άνεση/φιλικοτητα (χάνοντας βεβαια λιγο στη 'χειρουργική ακρίβεια' σε καλό δρόμο);
Αυτές εδώ είναι οι 18άρες μου:
(Η φωτό είναι χάλι γιατί κάποιος έπρεπε να καθαρίσει τον φακό του κινητού-θεός σχωρέσ' το! ).
Δεν τις αλλάζω γιατί η BMW δεν έχει όμορφες ζάντες στις 17' και δεν συζητάω να βάλω μη εργοστασιακές. Επιπλέον, μου αρέσουν πολύ οι συγκεκριμένες!
Α, και βέβαια δεν είναι και καιρός για έξοδα!Δεν νομίζω πως οι 17' έχουν κάποιο μειονέκτημα σε πραγματικές συνθήκες, απλώς οι 18' είναι πολύ πιο όμορφες στο αυτοκίνητο...
Και επιμένω, η ανάρτηση είναι πολύ σκληρή και δεν είναι ακατάλληλη μόνον στους ελληνικούς δρόμους, και στο εξωτερικό υπάρχουν πολλά παράπονα για την ποιότητα κύλισης (harsh ride etc etc... ).
+1, φραπέ γίναμε
Την άλλη φορά με το gaypsilon κι ας μην έχουμε πέραση στα γκομενάκια. Θα πάθουμε καμιά ζημιά στη μέση και μετάΔεν περίμενα καλύτερο σχόλιο από ένα καπετάνιο του γλυκού νερού και ιδιοκτήτη ιαπωνικής μαούνας με τελειωμένα αμορτισέρ...
ΥΓ: Τα KYB για το πλοίο σου κάνουν 330€ περίπου. Εν τέλει, είχες δίκιο, για να το μαζέψεις το 3μπούρδελο, θέλεις ένα σκασμό λεφτά. Καλύτερα να το πετάξεις σε κάνα κανάλι ώστε να εκδικηθείς τους ολλανδούς στην επόμενη πλημμύρα!
-
Όντως σκληρή η Μ ανάρτηση, αλλά χωρίς λόγο δε θα το'λεγα Γρηγόρη.
Έχοντας οδηγήσει τη comfort σε 1 και 3άρα και την M ανάρτηση σε 1 και 3άρα πάλι, έχω να δηλώνω ότι είναι η μέρα με την νύχτα όσον αφορά τη πρόσφυση. Κυριολεκτικά η μέρα με τη νύχτα!
Η Μ ανάρτηση σου δίνει πολύ λιγότερο body-roll στις στροφές και συνολικά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Στο si πχ με ενοχλεί σε καθημερινές μετακινήσεις που είναι λίγο σκληρό και κοπανάει (έχω rft βέβαια) αλλά στις στροφές είναι...ποίημα
Όμως αν κάποιος βάζει την άνεση πάνω απ'όλα, τότε η comfort είναι μονόδρομος.
-
Αν το χρησιμοποιείς καθημερινά το αμάξι, την θεωρώ ακατάλληλη για ελληνικούς δρόμους, εκτός αν είσαι τόσο πορωμένος.
Κοπανάει περισσότερο απ την Μ3 πάντως
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αν το χρησιμοποιείς καθημερινά το αμάξι, την θεωρώ ακατάλληλη για ελληνικούς δρόμους, εκτός αν είσαι τόσο πορωμένος.Το έγραψα και πριν, προσωπικά δεν με ενοχλεί τόσο. Πας λίγο πιο αργά, αποφεύγεις τις λακούβες και τέλος.
Σε αποζημιώνει στον ανοιχτό δρόμο και στις στροφές.
Δεν είναι θέμα πόρωσης αλλά προτεραιοτήτων πιστεύω.
Κοπανάει περισσότερο απ την Μ3 πάντως
Νταξ το γ@μησ€ς
Με τις 19άρες που έχει η Μ3 και την ακόμα πιο σκληρή ανάρτηση, πρακτικά δε γίνεται αυτό που λες.
Κι ας έχει συμβατικά ελαστικά.
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Sport με Urban εχουν διαφορα μονο στα ελατηρια νομιζω, ετσι δεν ειναι?ΚΑΜΙΑ διαφορά δεν έχουν στην ανάρτηση οι 2 εκδόσεις...είναι ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο. Διαφορά έχει η M-Sport έκδοση, την οποία δεν πρέπει να μπερδεύουμε με την Sport Line.
Τελικά δηλαδή έχει κανένα αρνητικό (πλην της εμφανισης) η νέα σειρα 1;
Εμφάνιση έχει κορυφαία (για εμένα τουλάχιστον)...μόνο αρνητικό οι τιμές του έξτρα εξοπλισμού.
-
O Τρίφτης που έκανε βόλτα με την Ε46 Μ3 με 18άρες και με την δική μου με 18άρες επίσης, βρήκε την 1 χειρότερη!
Βέβαια, μην ξεχνάμε πως η Μ3 δεν έχει την νορμάλ ανάρτηση αλλά φτιαγμένη στον Μαρακάκη αν θυμάμαι...Εγώ θεωρώ λάθος την σκληρή ανάρτηση όταν γνωρίζεις πως οι δρόμοι μας ΔΕΝ είναι καλοί. Δεν είναι μόνον θέμα άνεσης, είναι και θέμα κρατήματος: μια αναπήδηση δεν βοηθάει ποτέ το κράτημα, οι τροχοί πρέπει να πατάνε στο δρόμο. Εγώ, μιας και δεν βλέπω ν' αλλάζω το αυτοκίνητο εύκολα, όταν φτάσει η ώρα της αλλαγής θα ψαχτώ σε πιο... άνετο setup!
-
Μα καλά, υπάρχει κανείς που να μην έχει κάνει βόλτα με αυτή τη Μ3; Το πουτανάκι του φόρουμ έχει καταντήσει. Δεν τα σέβονται τα αυτοκίνητά τους, ο κόσμος! Εμένα πάντως μου είπανε πως μετά την ανακατασκευή των αμορτισέρ της από το Μαρακάκη, έσφιξε λίγο ακόμα. Ελάχιστα.
-
εγώ παντως περίμενα κανα ξέκωλο και έπεσα απ τα σύννεφα
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
:offtopicviii:
Μα καλά, υπάρχει κανείς που να μην έχει κάνει βόλτα με αυτή τη Μ3; Το πουτανάκι του φόρουμ έχει καταντήσει. Δεν τα σέβονται τα αυτοκίνητά τους, ο κόσμος! Εμένα πάντως μου είπανε πως μετά την ανακατασκευή των αμορτισέρ της από το Μαρακάκη, έσφιξε λίγο ακόμα. Ελάχιστα.Ε μα πια, τι να πεις, απορώ ποιανού μ@λάκα είναι και την κάνει βόλτα το κάθε κουλάδι σαν τον Ντρίφτη!
Φαντάζομαι την έχει οδηγήσει και ο Κίκιζας την συγκεκριμένη. Θα ήθελα λίγο να μας πει αν η νέα ανάρτηση από Μαρακάκη είναι καλύτερη από την παλιά. Τέτοιες λεπτές διαφορές μόνον αυτός θα μπορούσε να διακρίνει!
BMW 1 Series (F20) 2011