-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
...η οποια ετσι κι αλλιως ειναι πολυ πιο...'ταφος' ως βαρυτερη, και με σαφως χαμηλοτερη ροπη, και μαλιστα διαθεσιμη σε υψηλοτερες στροφες, απο την επερχομενη 114i συμφωνα τουλαχιστον με τις ανακοινωθεισες προδιαγραφες.
Θα ανοιξω τους ασκους του αιολου τωρα,αλλα μιας και την 316 την εχουμε,να σου πω οτι μια χαρα κρατας ταχυτητες 180+ στην εθνικη για πλακα οποτε ταφο δε τη λες,οκ ισως ζηταει λιγο παραπανω μαστιγωμα στις ρεπριζ,αλλα ειναι μια χαρα για οικογενειακο και κανεις προσπερασεις εστω και με κατεβασμα πολυ ανετα.Απλα μπαινω σφηνα στη συζητηση τωρα, επειδη παντα ερχεται ως το κατεξοχην παραδειγμα αργου αυτοκινητου ενω δεν ειναι και ας επιβεβαιωσουν οσοι την εχουν οδηγησει και δεν κοιτανε μονο κιλα αν ιππο.(Aυτοκινητο με τελικη 205-210,και 0-100 10.8 δε το λες ταφο για κανενα λογο.Τελος παντων )[/quote]
Βρε το μοτερακι ειναι μια χαρα κ απο αποδοση κ αποκριση. Το εχω δοκιμάσει και σε 116 και σε 316. Απλα, μολις πατήσεις γκαζι παραπανω απο 1εκ διαδρομής δεν ακουει... περιμενεις να ανεβασει με το δικο του ρυθμό ('βαστα τουρκο να γεμίσω'). Αν το πηγαίνεις στο χαλαρο μια χαρα παει λογω αποκρισης, οταν ζητησεις κατι παραπανω απλα δεν υπαρχει.
Δε φταιει μονο το βαρος για αυτή την αργή αίσθηση, φταίει και η στιβαρη κατασκευή - σασί βράχος - μονωση κτλ. Τα νουμερα 0-100 κ τελικής είναι μονο ενδεικτικά. Οι ρεπρίζ τι λενε;
-
Περι ''ακουσματος'' συμφωνω,με ξενισε και μενα το ποσο κακη ηταν σ αυτο το θεμα.Αλλα δε βλεπω λογο να τη θεωρουμε ταφο.Μια χαρα ταξιδιαρα ειναι και στις στροφες μπαινει πραγματικα με οσα(ΟΚ οσα προλαβει να μαζεψει ) αποτελεσμα ισως ολων αυτων που την καθιστουν τοσο βαρια,ομως παντα ετσι γινεται,αλλου χανεις αλλου κερδιζεις.Μ αυτο το ''κουφο'' γκαζι βεβαια γραφει και αρκετα χαμηλες καταναλωσεις για 1μιση τονο αυτοκινητο.Τωρα οι ρεπριζ δε ξερω τι λενε,παντως προσπερνας ανετα και με φορτιο.Overall εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι ειναι λαθος να την φερνουμε παντα ως σημειο αναφορας στα αργα αυτοκινητα
-
+1 ότι δεν πρόκειται για αργό αυτοκίνητο. Το αναφέρω με εμπειρία 100.000 χλμ πίσω από το τιμόνι μιας Compact Ε36.
Μετά από τόσα χρόνια και στον χειρότερο χωματόδρομο κανένας τριγμός, καμία βλάβη, σέρβις σχεδόν πάντοτε καθυστερημένα.
Τεστ την 4Τ με επιδόσεις, κλπ. εδώ:
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=2389
Jacob
-
Περι ''ακουσματος'' συμφωνω,με ξενισε και μενα το ποσο κακη ηταν σ αυτο το θεμα.Αλλα δε βλεπω λογο να τη θεωρουμε ταφο.Μια χαρα ταξιδιαρα ειναι και στις στροφες μπαινει πραγματικα με οσα(ΟΚ οσα προλαβει να μαζεψει ) αποτελεσμα ισως ολων αυτων που την καθιστουν τοσο βαρια,ομως παντα ετσι γινεται,αλλου χανεις αλλου κερδιζεις.Μ αυτο το ''κουφο'' γκαζι βεβαια γραφει και αρκετα χαμηλες καταναλωσεις για 1μιση τονο αυτοκινητο.Τωρα οι ρεπριζ δε ξερω τι λενε,παντως προσπερνας ανετα και με φορτιο.Overall εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι ειναι λαθος να την φερνουμε παντα ως σημειο αναφορας στα αργα αυτοκινητα+mazda6 1.8
-
Μαλλον γενικη η πλακα σου,αλλα θα τσιμπισω .Ειπα οτι εχει τελικη 250 η 316?Ειπα οτι καιει 3l/100km?Ειπα οτι το 0-100 το κανα προχθες σε 7.9?Ειπα απλα οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΗ.
-
μια χαρα, για τον πατερα μου , τη μανα μου , την αδερφη μου, καποιον που απλα θελει να μεταφερεται...
όπως και η 316...
...η οποια ετσι κι αλλιως ειναι πολυ πιο...'ταφος' ως βαρυτερη, και με σαφως χαμηλοτερη ροπη, και μαλιστα διαθεσιμη σε υψηλοτερες στροφες, απο την επερχομενη 114i συμφωνα τουλαχιστον με τις ανακοινωθεισες προδιαγραφες.
Θα ανοιξω τους ασκους του αιολου τωρα,αλλα μιας και την 316 την εχουμε,να σου πω οτι μια χαρα κρατας ταχυτητες 180+ στην εθνικη για πλακα οποτε ταφο δε τη λες,οκ ισως ζηταει λιγο παραπανω μαστιγωμα στις ρεπριζ,αλλα ειναι μια χαρα για οικογενειακο και κανεις προσπερασεις εστω και με κατεβασμα πολυ ανετα.Απλα μπαινω σφηνα στη συζητηση τωρα, επειδη παντα ερχεται ως το κατεξοχην παραδειγμα αργου αυτοκινητου ενω δεν ειναι και ας επιβεβαιωσουν οσοι την εχουν οδηγησει και δεν κοιτανε μονο κιλα αν ιππο.(Aυτοκινητο με τελικη 205-210,και 0-100 10.8 δε το λες ταφο για κανενα λογο.Τελος παντων )
Oπως διαβαζεις πανω, λεω 'ΠΙΟ ταφος...'απο την 114i που συμφωνα με τα specs εκτος απο 102ps θα εχει και 18χλγ ροπης...
Οχι οτι γενικα ειναι ταφος. Εξαλλου ξερω πολυ καλα πως ειναι να κινεισαι με...σκαφος ανω των 1200κιλων και 100ιππων πχ που οδηγω εγω καθημερινα. Θελει λιγη...υπομονη μεχρι το στροφομετρο να πιασει 3-3,5κ στροφες, και μετα αναλογως κλιμακωση και βαρος σφονδυλου, στο ανω ευρος στροφων, μπορεις να κινειθεις απο αξιοπρεπως μεχρι και γρηγορα, εαν γνωριζεις το 'αθλημα'...
Το 'πιο ταφος' λοιπον μονο σε συγκριτικο επιπεδο με την επερχομενη 114i το ανεφερα...
Κανενας ασκος, τουλαχιστον απο την πλευρα μου... -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Έτσι είναι, όπως τα λέει ο Σωκράτης.Μια χαρά αμαξάκι είναι, μην είμαστε υπερβολικοί.
Επρεπε να σε ειχα...μαγνητοφωνησει προφανως, οταν στην πιστα Μεγαρων, αφου ειχαμε κατεβει μαζι, (συναντηθηκαμε στα διοδια Ελευσινας και αλλους φιλους της Bmw), καποια στιγμη, ειχες μια συζητηση με μελος του Forum της Bmw, οπου και μου ανεφερες μετα οτι ο συγκεκριμενος 'σου την ελεγε' επειδη εγραφες οτι η 316i ειναι 'ταφος'...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Στα 49.000 € ξεκινάει η M135i.
Ακριβούτσικη...
Πανακριβη...Να ειναι καλα(?) ο φορος πολυτελειας... Να δουμε εαν και ποτε θα καταργηθει ή εστω μειωθει.
Στην Γερμανια, τιμη καταλογου, 39,850ευρω, με την 114i να ξεκιναει αντιστοιχα απο τα 21,900ευρω... -
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Τελικα εχει δοκιμασει κανεις προγραμμα σε 116?Του Hartge δουλεύει...τουλάχιστον από όσο μπόρεσα να κρίνω και να μετρήσω με χρονόμετρο χειρός.
-
μια χαρα, για τον πατερα μου , τη μανα μου , την αδερφη μου, καποιον που απλα θελει να μεταφερεται...
όπως και η 316...
Θα ανοιξω τους ασκους του αιολου τωρα,αλλα μιας και την 316 την εχουμε,να σου πω οτι μια χαρα κρατας ταχυτητες 180+ στην εθνικη για πλακα οποτε ταφο δε τη λες,οκ ισως ζηταει λιγο παραπανω μαστιγωμα στις ρεπριζ,αλλα ειναι μια χαρα για οικογενειακο και κανεις προσπερασεις εστω και με κατεβασμα πολυ ανετα.Απλα μπαινω σφηνα στη συζητηση τωρα, επειδη παντα ερχεται ως το κατεξοχην παραδειγμα αργου αυτοκινητου ενω δεν ειναι και ας επιβεβαιωσουν οσοι την εχουν οδηγησει και δεν κοιτανε μονο κιλα αν ιππο.(Aυτοκινητο με τελικη 205-210,και 0-100 10.8 δε το λες ταφο για κανενα λογο.Τελος παντων )
Ούτε το 0-100 σε 10,8 λόγω πίσω κίνησης, ούτε η τελική 210 λόγω καλής αεροδυναμικής αποχαρακτηρίζουν την 316 ως Τάφο με Τ. Όπως λέει και ο popol@ros πιο πάνω, είναι αρκετή για μετακινήσεις, αλλά μέχρι εκεί. Τα άνετα προσπεράσματα που αναφέρεις, μόνο ως αστείο μπορούν να εκληφθούν, εκτός αν θεωρείς μια οριζόντια ευθεία του μισού χιλιομέτρου χωρίς αντίθετα ερχόμενα οχήματα ως δεδομένα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, 2ες, 3ες, κόφτες, άγχος, κρύος ιδρώτας, δόξα τω Θεώ, τα καταφέραμε. Όχι ακριβώς ο ορισμός της άνεσης. Επίσης, αρκετά ανηφορικές και κλειστές φουρκέτες με φορτίο (ακόμη και χωρίς..) ισούνται με 'κατέβα να σπρώξεις', ή αλλιώς ο ορισμός του Τάφου.
316 Ε46 έχει ο πατέρας μου και ξέρω. Τάφος. Έφαγε πολύ κράξιμο όταν την αγόραζε, τον έφαγα να πάρει κάτι άλλο, αλλά την ήθελε, τι να έκανα;
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που 316 δεν βλέπεις στην Ευρώπη, είναι έκδοση για 'κομπλεξικές' αγορές όπως η δική μας, όπου η 'Μπέμπα' μετράει κι ας είναι και τάφος. Ούτε 320 δεν βλέπεις έξω, 325 και πάνω. Αμερική οτιδήποτε κάτω από 330 είναι μικρό.
-
Μαλλον γενικη η πλακα σου,αλλα θα τσιμπισω .Ειπα οτι εχει τελικη 250 η 316?Ειπα οτι καιει 3l/100km?Ειπα οτι το 0-100 το κανα προχθες σε 7.9?Ειπα απλα οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΗ.Δεν είναι αργή, είναι τάφος
Για πλάκα την έχει το 6άρι -
Όπως έγραψα και παραπάνω, τα τελευταία χρόνια οδηγώ μια Compact Ε36 1.6, συγγενικού προσώπου. Όταν την πρωτοοδήγησα είχε περίπου 75.000, τώρα 100.000 παραπάνω.
Με μεγάλη προκατάλλειψη στην αρχή για αργές επιδόσεις, δεν θα οδηγείται κλπ. Σε κάθε είδος δρόμου, με ειδίκευση σε δύσκολες επαρχιακές διαδρομές με φουρκέτες και φορτίο 3-5 άτομα. Το αυτοκίνητο δεν είναι γρήγορο, αλλά δεν είναι αργό, τουλάχιστον τόσο ώστε να θεωρείται τάφος.
Ειλικρινά τα παραπάνω, από ένα αυτοκίνητο που δε πολυσυμπαθώ, αλλά η αλήθεια να λέγεται.
Απλά είναι BMW, το οποίο, τουλάχιστον στην Ελλάδα, σημαίνει ότι οι απόψεις απλά παίρνουν τα δύο άκρα. Είτε σε θαυμάζουν, είτε σε απαξιώνουν. Λίγοι είναι αυτοί που με διαυγές και αντικειμενικό μάτι καταγράφουν τα υπέρ και τα κατά του αυτοκινήτου όπως πραγματικά είναι.
Jacob
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μαλλον γενικη η πλακα σου,αλλα θα τσιμπισω .Ειπα οτι εχει τελικη 250 η 316?Ειπα οτι καιει 3l/100km?Ειπα οτι το 0-100 το κανα προχθες σε 7.9?Ειπα απλα οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΗ.
Δεν είναι αργή, είναι τάφος
Για πλάκα την έχει το 6άριΤην εχεις οδηγησει ρε? Αλλο ταφος,αλλο την εχει για πλακα το 6αρι
Ταφο δε τη λες.. -
Ο χρήστης eeg74 έγραψε:
όπως και η 316...
Ούτε το 0-100 σε 10,8 λόγω πίσω κίνησης, ούτε η τελική 210 λόγω καλής αεροδυναμικής αποχαρακτηρίζουν την 316 ως Τάφο με Τ. Όπως λέει και ο popol@ros πιο πάνω, είναι αρκετή για μετακινήσεις, αλλά μέχρι εκεί. Τα άνετα προσπεράσματα που αναφέρεις, μόνο ως αστείο μπορούν να εκληφθούν, εκτός αν θεωρείς μια οριζόντια ευθεία του μισού χιλιομέτρου χωρίς αντίθετα ερχόμενα οχήματα ως δεδομένα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, 2ες, 3ες, κόφτες, άγχος, κρύος ιδρώτας, δόξα τω Θεώ, τα καταφέραμε. Όχι ακριβώς ο ορισμός της άνεσης. Επίσης, αρκετά ανηφορικές και κλειστές φουρκέτες με φορτίο (ακόμη και χωρίς..) ισούνται με 'κατέβα να σπρώξεις', ή αλλιώς ο ορισμός του Τάφου.
316 Ε46 έχει ο πατέρας μου και ξέρω. Τάφος. Έφαγε πολύ κράξιμο όταν την αγόραζε, τον έφαγα να πάρει κάτι άλλο, αλλά την ήθελε, τι να έκανα;
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που 316 δεν βλέπεις στην Ευρώπη, είναι έκδοση για 'κομπλεξικές' αγορές όπως η δική μας, όπου η 'Μπέμπα' μετράει κι ας είναι και τάφος. Ούτε 320 δεν βλέπεις έξω, 325 και πάνω. Αμερική οτιδήποτε κάτω από 330 είναι μικρό.
Πασσα μου εχεις οδηγησει Ε90 316?Τα περι κομπλεξ στα επιστρεφω στο ακεραιο και τραβα πεστα στον πατερα σου στο κατω κατω.Το επιχειρημα σου ειναι ακυρο.Στην αμερικη και τουρμπο evo να τους πας με 500 αλογα,θα προτιμησουν ή υβριδικο ή κατι με 6000 cc.Εδω ειναι Ελλαδα και μεχρι περυσι ενα 2λιτρο πληρωνε 600+ ευρω τελη και κανα 10χιλιαρο τεκμηριο.Αφου εισαι τοσο απλας και ακομπλεξαριστος τραβα παρε ενα 335 τουρμπατο κ φαε ολα σου τα λεφτα σε τελη,βενζινες,φορους και εισφορες.Μακαρι να ειχαμε χρηματα ολοι για κατι τετοιο.Μπες τωρα και στο τουοτα φορουμ κ κραξε τον ντριφτη που η ΕΥΑ του δεν ειναι 2.2 diesel
-
Παράξενο χρώμα,μπορώ να πω οτι της πηγαίνει αρκετά. -
Έλεγα για τη μούρη ότι είναι χάλια , αλλά ο κώλος του matiz σε σύγκριση με αυτό το πατικωμένο τρανσφόρμερ μοιάζει με κομψοτέχνημα.
-
Πασσα μου εχεις οδηγησει Ε90 316?Τα περι κομπλεξ στα επιστρεφω στο ακεραιο και τραβα πεστα στον πατερα σου στο κατω κατω.Το επιχειρημα σου ειναι ακυρο.Στην αμερικη και τουρμπο evo να τους πας με 500 αλογα,θα προτιμησουν ή υβριδικο ή κατι με 6000 cc.Εδω ειναι Ελλαδα και μεχρι περυσι ενα 2λιτρο πληρωνε 600+ ευρω τελη και κανα 10χιλιαρο τεκμηριο.Αφου εισαι τοσο απλας και ακομπλεξαριστος τραβα παρε ενα 335 τουρμπατο κ φαε ολα σου τα λεφτα σε τελη,βενζινες,φορους και εισφορες.Μακαρι να ειχαμε χρηματα ολοι για κατι τετοιο.Μπες τωρα και στο τουοτα φορουμ κ κραξε τον ντριφτη που η ΕΥΑ του δεν ειναι 2.2 diesel
Τα περί κόμπλεξ δεν απευθύνονταν στοχευμένα σε εσένα, οπότε δεν σου έστειλα κάτι να μου επιστρέψεις. Το ύφος της απάντησής σου δείχνει ότι μάλλον έχεις κάποια μύγα...
Το επιχείρημά μου είναι ότι σε σοβαρές αγορές, δηλαδή σε αυτές που οι καταναλωτές εξετάζουν σφαιρικά ένα προϊόν, κάποιος που αγοράζει BMW σειρά 3 θα επιλέξει κάποιον επαρκή κινητήρα. Κανείς (στατιστικά) δεν επιλέγει 316 και αυτό λέει κάτι. Αυτά που λες για την Αμερική είναι απλά λάθος, είτε είσαι ανενημέρωτος, είτε απλά εμπαθής.
-
Εσυ εισαι ανενημερωτος,μιας και στο εξωτερικο με εξαιρεση βαλκανικες χωρες,δεν υπαρχει η 316 ως διαθεσιμη επιλογη.Tο οτι στην Ελλαδα εχει επιτυχια αυτο το μοντελο ειναι καθαρα θεμα κυβισμου γιατι στην ελλαδα 2λιτρο=θανατος
Ταφος ξεταφος,δεν ειναι τραγικα πιο αργη απο οποιοδηποτε ατμοσφαιρικο μικρομεσαιο της εποχης της(βγηκε το 2005) και πειτε οτι θελετε,ενω παραμενει και πολυ οικονομικη για το βαρος της.Στα περι αμερικης μαλλον κ εδω δεν εχεις ιδεα τι γινεται,ριξε μια ματια εδω και κατεβα στα τοπ20 μοντελα του μηνα,με εξαιρεση τις υβριδικες εκδοσεις βρες μου ενα που να ειναι κατω απο 2000 κυβικα,για να μη πω 2.500.Δε το συνεχιζω γιατι δεν εχει καποιο νοημα.Ταφος = επικινδυνο και επικινδυνη δεν ειναι που να χτυπιεστε κατω.Οδηγησε την κ ελα πες μου -
Βασικά και οι δύο είστε ψιλοφσάιντ αλλά δεν πειράζει
-
Να σας πω και εγω την προσωπική μου εμπειρια με μια 316 2009 φίλης και μια 320coupe 2010 δική μας.
Διαδρομή με την 316 , 4 άτομα (2+2) και 2 βαλίτσες από Αθήνα προς Γαλαξείδι. Στην εθνική οδό το αυτοκίνητο κινείται αξιοπρεπώς σε ρυθμούς 'ταξιδιού'. Σταθερά 150 καθολη την ε.ο και στις ανηφορικες στροφές. Έξοδος Κάστρο και συνέχεια με άνεση καθώς στο 'πήγαινε' η διαδρομή είναι κατηφορική. Τα φρένα μέτρια προς καλά , το τιμόνι άψογο όπως σε όλες τις bmw.
Στο 'έλα' άρχισαν τα προβληματάκια με τις προσπεράσεις στα ανηφορικά κομμάτια από γαλαξείδι μέχρι λειβαδιά..Εκει της έπινα το αίμα για να περάσω γρήγορα και σε μερικές περιπτώσεις ευκολα την λες και τάφο..! Να τονίσω ότι την διαδρομή την γνώριζα καθώς αρκετές φορές την κάνω.Διαδρομή με την 320coupe από αθήνα θεσσαλονικη, 2 άτομα στο πήγαινε 4 στο ελα. Το αυτοκίνητο δε μασαει πουθενα , προσφερει οδηγική απόλαυση..Έχω κάνει με αυτό περίπου 7-8000 χλμ πατητός! Στρίβει , φρενάρει , επιταχύνει ιδανικά κατ εμέ.
Οδηγώντας το αρκετές ώρες έχω να πω οτι με κουράζουν απίστευτα τα ραν φλατ ελαστικά ..Ακόμη οδηγώντας γρήγορα με τα ηλεκτρονικά είναι ενοχλητική η με το παραμικρο επέμβασή τους λόγω των ελαστικών τα οποία κοπανάνε συνέχεια αφου είναι και πιο σκληρα στα πλαινα σε σχέση με τα άλλα.
Τέλος, καίει πολύ η άτιμη υπο πίεση...Έχω κάψει μέχρι και 100 ευρω βενζίνη για 400χλμ διαδρομής σε επαρχιακό δίκτυο.
Αν τα υπολογίσουμε.. με 1,7 το λίτρο , σημαίνει περίπου 58 λίτρα , δηλαδή μέση κατανάλωση 14,5λ/100χλμ...Σχετικά τώρα με την επιλογή κινητήρα για αυτά τα οχήματα γενικά , πχ bmw 3 , mercedes c , audi A4/6 , δεν νοείται 1600αρης κινητηρας. Προσωπική άποψη βέβαια. Ειδικά όσοι αγοράζουν τέτοια αυτοκίνητα με τάσι ύφασμα και 1,6... μόνο και μόνο για το σήμα είναι σκέτη κατάντια..
BMW 1 Series (F20) 2011