-
OK μιλάμε λοιπόν για ένα μοτέρ που ΘΑ βγει το καλοκαίρι και ΙΣΩΣ μπει στην επόμενη 1, που ΜΠΟΡΕΙ να φοράει 1.4Τ μοτέρ βάση της ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ συνεργασίας της BMW με τη ΦΙΑΤ.
Όχι ρε συ saxon, ειλικρινά δε με ενδιαφέρει...και πάλι BMW θα αγοράσω να είμαστε καλά και να έχουμε την υγειά μας...αλλά δε μπορώ να διαβάζω τέτοιες δηλώσεις που έρχονται από στόματα 'μέντιουμ' επειδή κάτι διάβασαν σε ένα φόρουμ ή κάπου το έχουν ακούσει. Η άποψή μου είναι να γίνονται κουβέντες και να σταματάει εκεί το θέμα λέγοντας 'θα δούμε'.
Καλή η πλάκα και η κουβέντα...αλλά μερικές φορές έχει και η επιμονή όρια...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
OK μιλάμε λοιπόν για ένα μοτέρ που ΘΑ βγει το καλοκαίρι και ΙΣΩΣ μπει στην επόμενη 1, που ΜΠΟΡΕΙ να φοράει 1.4Τ μοτέρ βάση της ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ συνεργασίας της BMW με τη ΦΙΑΤ.Όχι ρε συ saxon, ειλικρινά δε με ενδιαφέρει...και πάλι BMW θα αγοράσω να είμαστε καλά και να έχουμε την υγειά μας...αλλά δε μπορώ να διαβάζω τέτοιες δηλώσεις που έρχονται από στόματα 'μέντιουμ' επειδή κάτι διάβασαν σε ένα φόρουμ ή κάπου το έχουν ακούσει. Η άποψή μου είναι να γίνονται κουβέντες και να σταματάει εκεί το θέμα λέγοντας 'θα δούμε'.
Καλή η πλάκα και η κουβέντα...αλλά μερικές φορές έχει και η επιμονή όρια...
Μα τι λες? Πας καλά? Αυτά να τα πεις στον υπεύθυνο Τύπου της BMW ο οποίος επιβεβαίωσε ότι συζητούν με το Gruppo Fiat.
Αρχικά για τις Alfa Romeo-Mini.
Όμως επείδη υπάρχει ενδιαφέρον για τον νέο κινητήρα που ΔΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ αλλά το 2011-12.
Μιλάμε για τον 1.310cc multiair phaseII direct injection. Η BMW δεν έχει πλέον τις καλύτερες σχέσεις με το PSA που από κοινού κατασκευάζουν στη Γαλλία το moteur PRINCE και έτσι έγινε η στροφή και το ενδιαφέρον στο gruppo Fiat. Η ίδια η BMW εξετάζει το ενδεχόμενο της χρήσης και για την ίδια του νέου 1.3 της FPT. Εξάλλου η ίδια είναι πολύ πίσω στους 4κύλινδρους downsized και αν παρουσιάσει τις νέες 1 και 3 series με τους υπάρχοντες ατμοσφαιρικούς 1.6 και 2.0 θα πάνε άκλαφτα όπως πάνε εδώ και 4 μήνες οι πωλήσεις της γενικά. Τα πράγματα είναι σκούρα, ακόμη δεν παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία του Q4 για να δεις αυτά που λέω. -
Επειδή το topic είναι για το μέλλον της 1 λοιπόν...το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει 2.0Τ μοτέρ (που προσωπικά με ενδιαφέρει).
Εσύ λοιπόν τώρα λες (για να ανακεφαλαιώσουμε) ότι η 1 θα φορέσει τελικά 1.4Τ (ή 1.3Τ) 100% και ότι θα είναι της ΦΙΑΤ?
-
Επειδή το topic είναι για το μέλλον της 1 λοιπόν...το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει 2.0Τ μοτέρ (που προσωπικά με ενδιαφέρει).Εσύ λοιπόν τώρα λες (για να ανακεφαλαιώσουμε) ότι η 1 θα φορέσει τελικά 1.4Τ (ή 1.3Τ) 100% και ότι θα είναι της ΦΙΑΤ?
Εγώ δεν λέω τίποτα....
Ανέμενε στο ακουστικό σου και θα τα μάθεις όλα. Σύντομα θα έχουμε νέα από αυτή τη συνεργάσια. -
Η ουσια ειναι οτι, οτι κινητηρα και να επιλεξει η Bmw για την νεα
σειρα 1 ειτε αποκλειστικα δικο της ειτε με συνεργασια, αυτο
θα γινει με μεγαλη προσοχη, σκεψη και αναλυση των καλυτερων δυνατων επιλογων.
Το ενδιαφερον, τουλαχιστον για αυτους που δεν βρισκονται
στα B.O.D των Bmw ή Φιατ ή και PSA(?) ειναι οτι εαν ισχυουν
τα γραφομενα για 1.3 κινητηρες με τουρμπο στην νεα 1, αυτοι τις Fiat φαινονται ως ρεαλιστικη λυση μιας και η συγκεκριμενη εχει μεγαλη εμπειρια σε αυτο τον κυλινδρισμο
με υπερτροφοδοτηση και εφοσον εξελισει ηδη αμεσο ψεκασμο.
Απο την αλλη εαν ισχυσει περισσοτερο το σεναριο των 1.4 τουρμπο, ισως υπαρχει
περιπτωση να συνεχιστει καποια συνεργασια με την PSA η οποια εχει ηδη ετοιμασει
τετοιο κινητηρα, λαμβανοντας υποψιν παραλληλα οτι τουλαχιστον η προσφατη
συνεργασια για τον κινητηρα του MINI καθε αλλο παρα αποτυχημενη ηταν.
Καποιες νεες συζητησεις γινονται ηδη με την PSA, βεβαια δεν ειναι σιγουρο
οτι προκειται συγκεκριμενα για το θεμα που αναλυουμε...http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... rt_id=9864
-
Να σημειώσω κάτι μόνο ότι άνετα θα είχε άμεσο ψεκασμό ο multiair phaseI.
Το εμπόδιο είναι οι σημερινές ECU όμως. -
Κατι που διαβασα πριν λιγο: Στην φωτο μην δωσετε σημασια ειναι renderings...
http://www.autobild.de/artikel/auto-bil ... 37970.html
Αν και δεν προσεξα κατι νεοτερο σε αριθμους περα απο τα γνωστα για τους 1.3
αν καποιος γνωριζει Γερμανικα θα ηταν χρησιμη η βοηθεια του... -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Το εμπόδιο είναι οι σημερινές ECU όμως.Kαλά αυτό είναι ανήκουστο!
Οι FSI κυκλοφορούν τουλάχιστον 5 χρόνια, διάστημα στο οποίο η επεξεργαστική ισχύς των ECU έχει αυξηθεί τουλάχιστον 10 φορές.
Ο πιθανότερος λόγος είναι το κόστος, τόσο αυτής καθε αυτής της τεχνολογίας του άμεσου ψεκασμού όσο και των ισχυρότερων ECU που αυτή ίσως θέλει... όχι όμως ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες ECU!Για εμένα το ερώτημα είναι αν θα υπάρχει κάποιου είδους διπλή υπερτροφοδότηση στο 1300άρι με τα 170+ άλογα. Αλλιώς το lag θα υπάρχει και θα είναι πολύ αισθητό (λόγω χαμηλών κυβικών προς το βάρος του αυτοκινήτου) εκτός πια και αν περάσουν σε τελείως αλουμινένιο αμάξωμα αφαιρώντας 200 κιλά βάρους!
Θα είχε ενδιαφέρον ένας συνδυασμός μικρού-μεγάλου τούρμπο εν σειρά όπως γίνεται στους δυνατούς diezel! Νομίζω πως είναι ό,τι καλύτερο από άποψη κατανάλωσης! -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Το εμπόδιο είναι οι σημερινές ECU όμως.Kαλά αυτό είναι ανήκουστο!
Οι FSI κυκλοφορούν τουλάχιστον 5 χρόνια, διάστημα στο οποίο η επεξεργαστική ισχύς των ECU έχει αυξηθεί τουλάχιστον 10 φορές.
Ο πιθανότερος λόγος είναι το κόστος, τόσο αυτής καθε αυτής της τεχνολογίας του άμεσου ψεκασμού όσο και των ισχυρότερων ECU που αυτή ίσως θέλει... όχι όμως ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες ECU!Για εμένα το ερώτημα είναι αν θα υπάρχει κάποιου είδους διπλή υπερτροφοδότηση στο 1300άρι με τα 170+ άλογα. Αλλιώς το lag θα υπάρχει και θα είναι πολύ αισθητό (λόγω χαμηλών κυβικών προς το βάρος του αυτοκινήτου) εκτός πια και αν περάσουν σε τελείως αλουμινένιο αμάξωμα αφαιρώντας 200 κιλά βάρους!
Θα είχε ενδιαφέρον ένας συνδυασμός μικρού-μεγάλου τούρμπο εν σειρά όπως γίνεται στους δυνατούς diezel! Νομίζω πως είναι ό,τι καλύτερο από άποψη κατανάλωσης!Καλώς να ορίσει το νέο μοτέρ, αλλά θα ακούω πάλι για 'Πρωτοπορία': turbo+άμεσος ψεκασμός....
-
Έλεος πια με τις εξυπνάδες. Διάβαστε πρώτα τα pdf που αναφέρουν τι είναι το multiair και μέτα πείτε κάτι.
-
πάντως βάσει αυτών που διαβάζω εδώ:
http://www.fiat.co.uk/Content/?id=10857
μάλλον για ένα σύστημα μεταβλητής λειτουργίας και βύθισης βαλβίδων πρόκειται που συνδυάζεται με απεταλούδωτο κινητήρα
Συνδυασμός πάντως με turbo δεν τον θυμάμαι.
περισσότερα εδω:
http://www.autofocusasia.com/engine_cha ... nology.htm
Ακόμα δε, πιο ενδιαφέρον είναι η δυνατότητα ανοίγματος και κλεισίματος της βαλβίδας περισσότερες της μία φορές σε κάθε κύκλο αν και θα ήθελα να δω (ή μάλλον να ακούσω) τις συνέπειες μίας τέτοιας στρατηγικής.
-
Ξέρει κανείς αν η BMW προτίθεται να χρησιμοποιήσει τουρμπάτους κινητήρες στην υπάρχουσα 1 πριν την καινούρια;
-
Ο χρήστης Δρομέας έγραψε:
Ξέρει κανείς αν η BMW προτίθεται να χρησιμοποιήσει τουρμπάτους κινητήρες στην υπάρχουσα 1 πριν την καινούρια;Όχι...μόνο στη καινούρια.
-
Αυτό τώρα κάποιο turbo μοντέλο είναι...μπορεί το 35i μπορεί όμως και το 2λτ turbo...
-
Συνεχίζονται οι δοκιμές της 1 με λιγότερο καμουφλάζ αλλά ακόμα καμία επίσημη πληροφορία για τα μοτέρ:
Source: http://www.worldcarfans.com/10911172308 ... re-testing
-
Να'το και το hybrid για το πρώτο του τεστ:
Φαίνεται σαν κανονική 1, αλλά κοιτάξτε το πίσω παράθυρο...γράφει 'Hybrid Test Vehicle'.
Από εδώ: http://www.worldcarfans.com/10911192314 ... first-time
Θα έχει τον 3κυλ diesel με ηλεκτρικό μοτέρ.
-
Στο drive αυτού του μήνα που παρουσιάζουν την Χ1 αναφέρεται ότι έχει διπλά ψαλίδια μπροστά και αφού η νέα σειρά 1 είναι χτισμένη στο πάτωμα της Χ1, καταλαβαίνεται ...πίσω κίνηση, διπλά ψαλίδια μπροστά θα είναι με διαφορά το καλύτερο μικρομεσαίο
μαζεύω από τώρα λεφτά!
Δεν ξέρω αν είδατε κριτικές για τα φρένα της X1 (εγώ διάβασα το Auto Bild). Δεν ξέρω γιατί η BMW γενικά σνομπάρει το κεφάλαιο φρένα. Δεν είναι δυνατόν να δίνεις ένα σκασμό λεφτά και να μην έχει τουλάχιστον τετραπίστονα (η 3λιτρη).
-
Ο χρήστης GusGus έγραψε:
Στο drive αυτού του μήνα που παρουσιάζουν την Χ1 αναφέρεται ότι έχει διπλά ψαλίδια μπροστά και αφού η νέα σειρά 1 είναι χτισμένη στο πάτωμα της Χ1, καταλαβαίνεται ...πίσω κίνηση, διπλά ψαλίδια μπροστά θα είναι με διαφορά το καλύτερο μικρομεσαίο
μαζεύω από τώρα λεφτά!
Δεν ξέρω αν είδατε κριτικές για τα φρένα της X1 (εγώ διάβασα το Auto Bild). Δεν ξέρω γιατί η BMW γενικά σνομπάρει το κεφάλαιο φρένα. Δεν είναι δυνατόν να δίνεις ένα σκασμό λεφτά και να μην έχει τουλάχιστον τετραπίστονα (η 3λιτρη).
Θα μπορούσε να είχε καλύτερα...αλλά θα κόστιζαν. Όμως σε καμία περίπτωση δε μπορείς να πεις ότι 2λτ και 3λτ έχουν ανεπαρκή φρένα.
-
μαζεύω από τώρα λεφτά!
Θα μπορούσε να είχε καλύτερα...αλλά θα κόστιζαν. Όμως σε καμία περίπτωση δε μπορείς να πεις ότι 2λτ και 3λτ έχουν ανεπαρκή φρένα.
Πόσο παραπάνω θα ανέβαζε την τιμή του αυτοκινήτου ένα σετ τετραπίστονα;
Το οποίο μετά θα το χρησιμοποιούσαν και για διαφήμιση... -
Ποσες ασχημες BMW θα δουμε ακομα?
BMW 1 Series (F20) 2011