-
Νταξ μωρέ ίσα που βλέπεται.
Δεν είναι και το απαύγασμα της σύγχρονης σχεδιαστικής αισθητικής όπως τα πανέμορφα Dacia, για να αποθεωθεί από τους συμφορουμίτες και να αρχίσουν κατά ριπάς ταΑπό πωλήσεις μάλλον κρατά και το παλιό.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=314149&cid=12 -
Εγώ απορώ γιατί πήγαν τόσο χάλια στα φετινά βραβεία οι ecoboost..
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σπύρο το είδες από κοντά; Εντάξει, δεν είναι Giulietta φυσικά, αλλά είναι ΠΟΛΥ καλύτερο από το προηγούμενο...Ναι το είδα εξωτερικά στο δρόμο 2-3 φορές . Δεν μπορώ να το καταπιώ με τίποτα . Το προηγούμενο ήταν συνολικά σαν σχήμα περισσότερο δεμένο . Συντηρητικό αλλά ολοκληρωμένο καλύτερα .
Αυτό είναι πολύ φλύαρο μοιάζει κορεάτικο. Ακόμα και η μάσκα είναι ανάποδα .
Για τα πίσω φανάρια δεν μιλάω ε΄ναι σαν να κλέβεις εκκλησία .Ήμουν πάντα υπέρ των Ford. Είχαμε 2 . Αλλά αυτό μου κολλάει με τίποτα.
Έχω την ίδια κακή γεύση όπως όταν πρωτοείδα το Fusion .( Προσωπική άποψη. )
-
Ο χρήστης ironman02 έγραψε:
Εγώ απορώ γιατί πήγαν τόσο χάλια στα φετινά βραβεία οι ecoboost..Γιατί σου Κάνει εντύπωση ;;
Τι το εξαιρετικό έχουν έναντι του ανταγωνισμού ; -
Σεβαστή η προσωπική άποψη Σπύρο, αλλά έχω ακριβώς την αντίθετη!
-
Χθες ειδα ενα sedan Titanium με βουλγαρικες πινακιδες και το μπορω να πω οτι μου αρεσε!
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Γιατί σου Κάνει εντύπωση ;;
Τι το εξαιρετικό έχουν έναντι του ανταγωνισμού ;Δε νομίζω ότι έχουν κάτι το εξαιρετικό. Απλά δε ξέρω και σε τι είναι χειρότεροι ώστε να πατώσουν τόσο..
-
Γιατί σου Κάνει εντύπωση ;;
Τι το εξαιρετικό έχουν έναντι του ανταγωνισμού ;Δε νομίζω ότι έχουν κάτι το εξαιρετικό. Απλά δε ξέρω και σε τι είναι χειρότεροι ώστε να πατώσουν τόσο..
αν δεν έχουν κάτι εξαιρετικό πως να βραβευτούν ??
το βραβείο πάει στον καλύτερο κάθε κατηγορία και μποστά από τα μοτέρ της φορντ υπήρχαν άλλα πολύ καλύτερα... -
Και γιατί δηλαδή να μην βραβευτεί ο ecobοost?Σύμφωνα με όλο τον τύπο σε ελλάδα και όχι μόνο στο focus 1.6 ecoboost τόσο με τα 150 όσο και με τα 182 άλογα δίνει εξαιρετικές επιδόσεις.καλύτερη κατανάλωση(σε κανένα τεστ δεν είδα να κάψει πάνω από 10 λίτρα σε μικτές και γρήγορες συνθήκες) από τους tsi κυρίως των 160 ίππων(για να μη μιλήσω από τους multiair και ecotec,με πολύ χαμηλούς ρύπους(κάτω από 140 co2)και άρα τέλη κυκλοφορίας, πολύ ραφιναρισμένη λειτουργία και πολύ σύγχρονος τεχνολογικά.Γιατί λοιπόν να μην βραβευτεί όταν με τους tsi μας τα είχαν ζαλίζει με τα συνεχόμενα βραβεία?Αυτή τη στιγμή το focus με τα 182 άλογα έχει το καλύτερο μοτέρ σε σχέσυ με το τουρμποκομπρεσσοράτο golf,τη gulietta multiair και astra 1.6t ή μήπως δεν είναι έτσι?Για να μην πω τα update που έγιναν στον κομπρεσσοράτο tsi για να διορθώσουν τα προβλήματα αξιοπιστίας με μειωμένη στη συνέχεια απόδοση..
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Αυτή τη στιγμή το focus με τα 182 άλογα έχει το καλύτερο μοτέρ σε σχέσυ με το τουρμποκομπρεσσοράτο golf,τη gulietta multiair και astra 1.6t ή μήπως δεν είναι έτσι?Όχι δεν είναι έτσι! Είναι 200 κυβικά παραπάνω και πάλι είναι στα ίδια και ελαφρώς πιο αργό από την Giulietta και το Golf!
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Και γιατί δηλαδή να μην βραβευτεί ο ecobοost?Σύμφωνα με όλο τον τύπο σε ελλάδα και όχι μόνο στο focus 1.6 ecoboost τόσο με τα 150 όσο και με τα 182 άλογα δίνει εξαιρετικές επιδόσεις.καλύτερη κατανάλωση(σε κανένα τεστ δεν είδα να κάψει πάνω από 10 λίτρα σε μικτές και γρήγορες συνθήκες) από τους tsi κυρίως των 160 ίππων(για να μη μιλήσω από τους multiair και ecotec,με πολύ χαμηλούς ρύπους(κάτω από 140 co2)και άρα τέλη κυκλοφορίας, πολύ ραφιναρισμένη λειτουργία και πολύ σύγχρονος τεχνολογικά.Γιατί λοιπόν να μην βραβευτεί όταν με τους tsi μας τα είχαν ζαλίζει με τα συνεχόμενα βραβεία?Αυτή τη στιγμή το focus με τα 182 άλογα έχει το καλύτερο μοτέρ σε σχέσυ με το τουρμποκομπρεσσοράτο golf,τη gulietta multiair και astra 1.6t ή μήπως δεν είναι έτσι?Για να μην πω τα update που έγιναν στον κομπρεσσοράτο tsi για να διορθώσουν τα προβλήματα αξιοπιστίας με μειωμένη στη συνέχεια απόδοση..δεν πα να πεις οτι θες... τα βραβεία κατοχυρώθηκαν ...
οι εκομπουστ δεν έχουν ΚΑΜΙΑ τεχνολογική καινοτομία ... είναι άλλο ένα συμπιεστό μοτέρ της σειράς...
το 1600αρη της gm βγάζει στο opc 190 +hp...
το 1800άρη της φιατ 235... εκεί να δείς επιδόσεις... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αν δεν έχουν κάτι εξαιρετικό πως να βραβευτούν ??
το βραβείο πάει στον καλύτερο κάθε κατηγορία και μποστά από τα μοτέρ της φορντ υπήρχαν άλλα πολύ καλύτερα...Ρε σύ δεν είπα να βγεί πρώτο, αλλά για παράδειγμα σε σχέση με το 1.8 TFSI που είναι αρκετά πιο πάνω από αυτό στη κατάταξη τι έχει χειρότερο? Δε ξέρω αναλυτικά τι τεχνολογίες έχει, αλλά σαν χαρακτηριστικά (κατανάλωση, λειτουργία, ρύποι κτλ) φαίνεται αρκετά καλό. Δε λέω ότι θα έπρεπε να βγεί πρώτο. Απλά μου έκανε εντύπωση που πήρε τη μικρότερη βαθμολογία.
Όχι δεν είναι έτσι! Είναι 200 κυβικά παραπάνω και πάλι είναι στα ίδια και ελαφρώς πιο αργό από την Giulietta και το Golf!
Το ότι είναι πιο αργό δε λέει τίποτα. Ούτε το ότι είναι περισσότερα κυβικά. Αν μπορεί να έχει καλύτερα χαρακτηριστικά λειτουργίας από τα 1.4 και ας έχει και 200 κυβικά παραπάνω είναι μαγκιά του.
Αν δεν έχει τότε είναι μαγκιά των 1.4. Μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις πιο γρήγορο ένα 1.4 μοτέρ από ένα 1.6. Του πετάς πάνω μια μεγάλη τουρμπίνα και ιδού..Τώρα το πόσο γραμμική/ομαλή λειτουργία θα έχει με αυτή τη τουρμπίνα είναι άλλο θέμα. Αλλά θα είναι πιο γρήγορο τελικά..
Για παράδειγμα το punto abarth το 1.4 TB με τα 180 άλογα είναι πιο γρήγορο απ'όλα αυτά. Τι σημαίνει αυτό? Οτι έχει καλύτερο μοτέρ? Δεν έχει..
-
το 1,8 έχει άμεσο ψεκασμό...
σου ξαναλέω, μοτέρ της σειράς είναι, όπως ήταν τα συμπιεστά πριν χρόνια...
και δεν πετάς απλά έναν συμπιεστή... ελέγχεις τις βαλβίδες ή συμπληρώνεις το πακέτο με έναν κομπρέσορα...
δεν έχει κάποια καινοτομία, δεν διακρίνεται για απόδοση η επιδόσεις και είναι +200cc...
αν τα θεωρείς αμελητέα και τι έγινε σκέψου πόσο πίσω είναι σε απόδοση από το 1750tb της φιατ με τα 235 άλογα και την γιγάντια ροπή... -
Το ότι είναι πιο αργό δε λέει τίποτα. Ούτε το ότι είναι περισσότερα κυβικά. Αν μπορεί να έχει καλύτερα χαρακτηριστικά λειτουργίας από τα 1.4 και ας έχει και 200 κυβικά παραπάνω είναι μαγκιά του.
Αν δεν έχει τότε είναι μαγκιά των 1.4. Μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις πιο γρήγορο ένα 1.4 μοτέρ από ένα 1.6. Του πετάς πάνω μια μεγάλη τουρμπίνα και ιδού..Τώρα το πόσο γραμμική/ομαλή λειτουργία θα έχει με αυτή τη τουρμπίνα είναι άλλο θέμα. Αλλά θα είναι πιο γρήγορο τελικά..
Για παράδειγμα το punto abarth το 1.4 TB με τα 180 άλογα είναι πιο γρήγορο απ'όλα αυτά. Τι σημαίνει αυτό? Οτι έχει καλύτερο μοτέρ? Δεν έχει..
Φυσικά και δεν είναι έτσι. Ένα μοτέρ κρίνεται από όλες τις παραμέτρους του. Το μόνο εύκολο είναι να βάλει κάποιος πολλά κυβικά. Οι διαγωνισμοί λαμβάνουν υπόψιν τους το τι πετυχαίνει κάθε κατασκευαστής. Για αυτό και βραβεύτηκε και ο Twinair. Αν η Fiat ή η VW είχαν 1600άρια δεν θα υπήρχε καν επαφή με τον Ecoboost. Αλλά μια ζωή έτσι ήταν η Ford. Για να έχει επιδόσεις αντάξιες του ανταγωνισμού έπρεπε να πάρεις το αμέσως μεγαλύτερο μοτέρ (π.χ. Focus Mk1 1800, το οποίο πήγαινε λίγο χειρότερα από τα καλά 1600άρια του ανταγωνισμού).
-
Και οι ecoboost έχουν άμεσο ψεκασμό. Τα 1.4 multiair δεν έχουν απ'όσο ξέρω άμεσο. Όλα τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν πλέον νομίζω έχουν.
Επίσης απ'ότι διαβάζω διακρίνεται για την απόδοση του και χαμηλά και ψηλά. Και το ότι είναι και +200 cc μάλλον σαν θετικό το βλέπω αφού φαίνεται ότι δε καίει πολύ και έχει και χαμηλούς ρύπους. Η ford πιθανολογώ ότι θα έχει τον δίλιτρο ecoboost σαν ανταγωνιστή του tbi, που μάλλον θα είναι λίγο δυνατότερος..
-
delete
-
οι ecoboost εχουν μεταβλητο χρονισμο βαλβιδων , αμεσο ψεκασμο και ειναι τουρμπο. Δεν με νοιαζει αν βραβευτηκαν ή οχι , απο τοτε που οδηγησα τον 150 hp με τα 25 κιλα ροπη , με πολιτισμενη λειτουργια , αθορυβο , κι απο οτι ακουω σχετικα οικονομικο σε καταναλωση πειστηκα οτι επρεπε να μου κανει παρεα
σιγουρα στην αγορα υπαρχουν πολυ καλοι κιντητηρες αλλα και μονο να σκεφτεις οτι μιλαμε ακομη για βενζινη-πετρελαιο καταλαβαινει κανεις ποσο πισω ειμαστε!!! -
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
οι ecoboost εχουν μεταβλητο χρονισμο βαλβιδων , αμεσο ψεκασμο και ειναι τουρμπο. Δεν με νοιαζει αν βραβευτηκαν ή οχι , απο τοτε που οδηγησα τον 150 hp με τα 25 κιλα ροπη , με πολιτισμενη λειτουργια , αθορυβο , κι απο οτι ακουω σχετικα οικονομικο σε καταναλωση πειστηκα οτι επρεπε να μου κανει παρεα
σιγουρα στην αγορα υπαρχουν πολυ καλοι κιντητηρες αλλα και μονο να σκεφτεις οτι μιλαμε ακομη για βενζινη-πετρελαιο καταλαβαινει κανεις ποσο πισω ειμαστε!!!έρπεπε να μιλάμε για πυρηνική σχάση?
-
κυψελες υδρογονου και να αφηνει νερακι..... αρκετα εχουμε καταστρεψει το περιβαλλον!!!!
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
κυψελες υδρογονου και να αφηνει νερακι..... αρκετα εχουμε καταστρεψει το περιβαλλον!!!!Ευτυχώς είναι μακριά αυτή η καταραμένη ώρα...
Ford Focus 2011