-
Αυτός ο 1.6 της BMW είναι !
-
Τι σχέση έχει η BMW με την Ford? Της Ford είναι το μοτέρ και το φοράνε και τα Volvo...
-
Ήταν off-topic σχόλιο πάνω στον κινητήρα που ψηφίστηκε κινητήρας της χρονιάς στην κατηγορία 1.6-1.8 l...
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
κυψελες υδρογονου και να αφηνει νερακι..... αρκετα εχουμε καταστρεψει το περιβαλλον!!!!3 πουλάκια κάθονταν...
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
καλύτερη κατανάλωση(σε κανένα τεστ δεν είδα να κάψει πάνω από 10 λίτρα σε μικτές και γρήγορες συνθήκες).EΙδες κανεναν οδηγο της F1 να τον νοιαζει η καταναλωση?? Δεν βλεπεις ποσους οδηγους της F1 εχουμε εδω μεσα?
-
δικιο εχεις biscoto , μερικοι ειναι αμετανοητοι !!!!! κι οταν τους λες για εναλλακτικα καυσιμα και χαμηλες καταναλωσεις βγαζουν σπυρακια!!!! αλλα οπως σοφα εχει πει καποιος , τον κοσμο μας δεν τον εχουμε κληρονομησει απο τους προγονους μας αλλα τον εχουμε δανειστει απο τα παιδια μας......
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Ήταν off-topic σχόλιο πάνω στον κινητήρα που ψηφίστηκε κινητήρας της χρονιάς στην κατηγορία 1.6-1.8 l...στο τεστ 506 κ μοντεο που εχουν οι 4 τροχοι, ο εκομπουστ είναι πολύ καλύτερος στις ρεπριζ κ σε κατανάλωση από τον thp(τα αμάξια έχουν παρόμοιο βάρος κ ίδιες σχεσεις ταχυτήτων).
κ εγώ νομίζω πως είναι ότι καλύτερο σε επιδόσεις κ κατανάλωση -
η peugeot ηταν απο τις πρωτες εταιρειες που παρουσιασε κινητηρες euro 5. Μηπως επειδη ηταν ''πρωιμοι'' υστερουν λιγο σε σχεση με τους μεταγενεστερους κινητηρες euro 5? (οταν ειχα δοκιμασει το 3008 και μου ειπε ο πωλητης οτι φορουσε κινητηρα euro 5 νομιζα οτι με δουλευε για να πουλησει , δε λεω μια χαρα τραβουσε αλλα η καταναλωση ''τσιμπημενη'')
-
Ο χρήστης Biskoto10 έγραψε:
EΙδες κανεναν οδηγο της F1 να τον νοιαζει η καταναλωση?? Δεν βλεπεις ποσους οδηγους της F1 εχουμε εδω μεσα?Μας νοιάζει και η κατανάλωση καυσίμου γιατί είναι επιπλέον βάρος και άρα χρόνος!
Πάντως, όπως έχεις εσύ δικαίωμα να πηγαίνεις χαλαρά, νομίζω ότι έχει και όποιος θέλει να πηγαίνει πλακωμένα, αρκεί να μην διακινδυνεύει τη ζωή των άλλων.ικιο εχεις biscoto , μερικοι ειναι αμετανοητοι !!!!! κι οταν τους λες για εναλλακτικα καυσιμα και χαμηλες καταναλωσεις βγαζουν σπυρακια!!!! αλλα οπως σοφα εχει πει καποιος , τον κοσμο μας δεν τον εχουμε κληρονομησει απο τους προγονους μας αλλα τον εχουμε δανειστει απο τα παιδια μας......
Υπάρχουν πολύ μεγαλύτεροι μολυντές από την αυτοκίνηση! Οι εναέριες και θαλάσσιες μεταφορές π.χ. ή η εξόρυξη ορυκτών.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Ήταν off-topic σχόλιο πάνω στον κινητήρα που ψηφίστηκε κινητήρας της χρονιάς στην κατηγορία 1.6-1.8 l...
στο τεστ 506 κ μοντεο που εχουν οι 4 τροχοι, ο εκομπουστ είναι πολύ καλύτερος στις ρεπριζ κ σε κατανάλωση από τον thp(τα αμάξια έχουν παρόμοιο βάρος κ ίδιες σχεσεις ταχυτήτων).
κ εγώ νομίζω πως είναι ότι καλύτερο σε επιδόσεις κ κατανάλωσηΕίναι 60 κιλά βαρύτερο το 508 απ'ότι είδα. Αλλά το ότι έχουν ίδιες σχέσεις το είδες από κάπου? Ή εννοείς απλά ότι και τα 2 έχουν 6 ταχύτητες? Γιατί η κλιμάκωση μπορεί να είναι τελείως διαφορετική..
Οτι πρέπει να είναι καλό μοτεράκι πάντως το πιστεύω και εγώ. Είμαι περίεργος να το οδηγήσω όμως..
-
φιλε real συμφωνω μαζι σου αλλα με την ιδια λογικη αν παμε σε μια αεροπορικη εταιρεια να διαμαρτυθουμε αυτοι θα μας παραπεμψει σε μια κινεζικη βιομηχανια που ξερναει τ αντερα της στην ατμοσφαιρα!!!! Ας κανουμε οτι μπορουμε κι οτι περναει απ το χερι μας (κι ας βομβαρδισουμε την κινα!!! χαχαχα α ναι και ινδια )
φιλε iron το οδηγησα το 150hp στο c-max κι εχω μεινει με τις καλυτερες εντυπωσεις , πιστευω δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο πιο ακριβα μοντελα!!!
-
Από ότι θυμάμαι το 508 ήταν συνολικά ταχύτερο. Θα το επιβεβαιώσω όταν πάω σπίτι και δω το περιοδικό.
@Nikbib: Καταλαβαίνω και σέβομαι την προσήλωσή σου στο περιβάλλον. Αλλά νομίζω ότι άλλες μας δραστηριότητες είναι πολύ χειρότερες από τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Τα παμπάλαια φορτηγά και λεωφορεία ή οι καυστήρες π.χ. Θέλω να πω ότι δύο σύγχρονα μικρομεσαία ή μεσαία έχουν ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
-
α αν το θετεις ετσι , ειμαστε απολυτως συμφωνοι!!!
-
Ο χρήστης ironman02 έγραψε:
Είναι 60 κιλά βαρύτερο το 508 απ'ότι είδα. Αλλά το ότι έχουν ίδιες σχέσεις το είδες από κάπου? Ή εννοείς απλά ότι και τα 2 έχουν 6 ταχύτητες? Γιατί η κλιμάκωση μπορεί να είναι τελείως διαφορετική..
Οτι πρέπει να είναι καλό μοτεράκι πάντως το πιστεύω και εγώ. Είμαι περίεργος να το οδηγήσω όμως..
τις σχέσεις τις εχει στο τέλος με τις μετρήσεις (χλμ/1000στροφες)
θα το κοιτάξω κ θα επιβεβαιώσω κ εγώ όταν πάω στο σπίτι.
μου έκανε εντύπωση πάντως γιαυτό το αναφέρω γιατί θεωρώ τον '156αρι' thp κινητήρα διαμάντι -
Με λεγομενα περιοδικου απο οτι θυμαμαι η 159 1.75tbi ηταν ποιο αργη η σε ιδια μοιρα επιδοσεων με ενα s-max 2.0T.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Υπάρχουν πολύ μεγαλύτεροι μολυντές από την αυτοκίνηση! Οι εναέριες και θαλάσσιες μεταφορές π.χ. ή η εξόρυξη ορυκτών.Στον τομεα των θαλασσιων μεταφορων γινετε πολυ δουλεια για την μειωση των πραγματικων ρυπων (SOx, NOx) αρκετα χρονια τωρα, με κανονισμους που ισχυουν και για τα παλαιοτερης χρονολογιας/τεχνολογιας πλοια (MARPOL VI)...
Επιπλεον τα νεου τυπου πλοια, με την εφαρμογη διαφορων τεχνολογιων, επιτυγχανουν σημαντικα καλυτερες καταναλωσεις και μαλιστα για μεγαλυτερο ογκο μεταφορας..Για παραδειγμα ενα παλαιου τυπου container (αυτα καταναλωνουν τα αντερα τους, λογω ταχυτητας) 4300ΤΕU καταναλωνει περιπου 133τονους καυσιμο την ημερα, οταν ενα συγχρονο σχεδιο με Tier II μηχανη καταφερνει στα 4500TEU να καταναλωνει 95...Αυτο, ειδικα στις μερες μας με τις τιμες του πετρελαιου στο θεο σημαινει περαν του περιβαντολογικου ωφελους και μια μειωση 23294USD σε εξοδα την ημερα (τιμες χθεσινες και μαλιστα Πειραια- 613/t που ειναι σχετικα καλες..αν παρεις Las Palmas με 670 +2166....)Επισης οσον αφορα τον κυριο 'ρυπο' (καραμελλα) τον οποιο καλουντε οι βιομηχανιες να μειωσουν, η ναυτιλια εχει μικροτερο ποσοστο απο τις επιγειες μεταφορες. Αναφορικα με στοιχεια του 2009 το ποσοστο επι του συνολου, εκπομπων CO2 που προερχεται απο τη ναυτιλια ειναι 2.7% για τα ποντοπορα και 0.6% για την ακτοπλοϊα και την αλιεια, ενω και αυτο των εναεριων μεταφορων ειναι μολις 1.9%, οταν οι μεγαλυτεροι μολυντες ειναι η βιομηχανια με 18.2%, οι οδικες μεταφορες με 21.3% και η παραγωγη ενεργειας με 35%...
Γενικως, κλεινοντας το μακροσκελες , η ναυτιλια αναγνωριζετε ως ο πιο ενεργειακα αποδοτικος τροπος μεταφορας... -
Για να συνεχίσω το off-topic μου, ο 1.6 valvetronic turbo που βραβεύτηκε δεν είναι ο ίδιος με τον 1.6 THP. Είναι κάτι σαν μετεξέλιξή του. Είναι πιο προηγμένος τεχνολογικά, με μεγαλύτερη ροπή και ιπποδύναμη και χαμηλότερη κατανάλωση(στο Countryman έχει κάτω από 10l/100km).
-
η ναυτιλια εχει μικροτερο ποσοστο απο τις επιγειες μεταφορες
Βολβοδία τα στοιχεία για την ρύπανση που προέρχεται από τις θαλάσσιες μεταφορές είναι σοκαριστικά.
By 2010, up to 40% of air pollution over land could come from ships.
A ship lets out around 50 times more sulphur than a lorry per metric ton of cargo carried.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3019686.stm
Σε νεώτερο άρθρο είχα διαβάσει ότι δεν μπορούν να βρουν ακριβή στοιχεία για τον επακριβή υπολογισμό τους λόγω του πέπλου μυστηρίου που υπάρχει, και με το οποίο καλύπτουν τα κακώς κείμενα τα ναυπηγεία, οι κυβερνήσεις και οι ναυτιλιακές εταιρείες.
Μέρος του προβλήματος, αλλά όχι όλο, είναι και η ποιότητα των καυσίμων, η περιεκτικότητά τους σε θείο κ.τ.λ.
Ας κλείσει εδώ το θέμα. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πάντως, όπως έχεις εσύ δικαίωμα να πηγαίνεις χαλαρά, νομίζω ότι έχει και όποιος θέλει να πηγαίνει πλακωμένα, αρκεί να μην διακινδυνεύει τη ζωή των άλλων.
Αυτο λεω και γω, δεν χρειαζεται μηδενισμος. Το οτι το Focus ειναι πιο αργο απο την τζουλια δεν σημαινει οτι ειναι ενα καρο γιατι προσεξαν την καταναλωση και τους ρυπους. Υποτιθεται οτι ολοι θελαμε τα τουρμο για να κανουμε μια ασφαλη προσπεραση κτλ και οχι να μετραμε τα 0-100. Αρα ολα τα αλλα ειναι για να κανει το κεφι του ο καθενας. Και εννοειται υπαρχουν υπερβολες περι οικολογιες οταν δεν κανουν κατι για τους ρυπους απο εργοστασια κτλ.
Είναι 60 κιλά βαρύτερο το 508 απ'ότι είδα. Αλλά το ότι έχουν ίδιες σχέσεις το είδες από κάπου? Ή εννοείς απλά ότι και τα 2 έχουν 6 ταχύτητες? Γιατί η κλιμάκωση μπορεί να είναι τελείως διαφορετική..
Στο aytotriti ειχε το mondeo, 508 και passat 1.4 και το mondeo ειχε βγει πιο γρηγορο. Η δικαιολογια για το 508 ηταν οτι εχει μακρια 6η.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
delete
Ford Focus 2011