-
Καλημερα σε ολους ,
Θα ηθελα παρακαλω την γνωμη σας και την προτιμηση σας για το πιο απο τα δυο προαναφερομενα αυτοκινητα θα προτιμουσατε να αγορασετε ( παντα για αυτοκινητο πολης ) , δεδομενου οτι και τα δυο κινουνται περιπου στις 13000,00 ευρω .
Μενω στην Αργυρουπολη και μετακινουμε κατα 90% προν την Γλυφαδα/ Βουλα ( εκει εργαζομαι ) .
Σας ευχαριστω ,
ChrisK
-
Καλημερα σε ολους ,
Θα ηθελα παρακαλω την γνωμη σας και την προτιμηση σας για το πιο απο τα δυο προαναφερομενα αυτοκινητα θα προτιμουσατε να αγορασετε ( παντα για αυτοκινητο πολης ) , δεδομενου οτι και τα δυο κινουνται περιπου στις 13000,00 ευρω .
Μενω στην Αργυρουπολη και μετακινουμε κατα 90% προν την Γλυφαδα/ Βουλα ( εκει εργαζομαι ) .
Σας ευχαριστω ,
ChrisK
-
Καλημερα σε ολους ,
Σας ευχαριστω ,
ChrisK
-
Πες μας τα εξής
Σε ενδιαφέρει το πίσω κάθισμα, ο χώρος αποσκευών, αν βγαίνεις εθνική, αν σε προβληματίζει σοβαρά το πάρκινγκ, πόσα χλμ κάνεις το χρόνο, και πόσα χρόνια σκοπεύεις να κρατήσεις το ΙΧ. -
Αν δεν σου είναι απόλυτα απαραίτητο το μικρότερο μήκος του smart πάρε yaris.
-
Δεν κανω πολλα χιλιομετρα ( περιπου 10000 ) ανα ετος και δεδομενου οτι δεν εχω αλλο αυτοκινητο οι χωροι αποθηκευσης ειναι επιθυμητοι .
Οσο αφορα το Κεντρο της Αθηνας κατεβαινω σπανια και προτιμω το ΜΕΤΡΟ για αυτο ....Ειναι το πρωτο μου αυτοκινητο ( Οδηγω χρονια μια Africa Twin του '96 ) και προβληματιζομαι τι να προτιμησω για αρχη .....
Το Smart το σκεφτηκα για λογους απλοτητας και μικρων διαστασεων που θα με βοηθησουν να οδηγησω πιο ευκολα και ξενιαστα ....
Περαν τουτου ειναι νομιζω πολυ ακριβο για τα λεφτα του .....
ΥΓ ( Προσωπικα θα ηθελα να παρω το καινουργιο Golf , αλλα θεωρω θα αγχωθω πολυ στην αρχη ....)
-
κανε ενα τεστ και στα 2 και επιλεγεις μετα.
αν θεσ κανε και μια επισκεψη στο http//www.smartmania.com
και δες σχολια για το smart.
παντως μια λυση ειναι να βρεις ενα μεταχειρισμενο smart προηγουμενης γενιας σε καλη κατασταση(κατα προτημηση το 700αρι) αφου ειναι η πρωτη σου εμπειρια σε αυτοκινητο.
εγω απο opel vectra πηγα σε smart 700ari και τωρα πηρα το 1000αρι.
καταλαβενεις λοιπων οτι ειμαι πολυ ευχαρηστημενος με smart!!!
εχω το 1000αρι 71ιππων και δεν συνιστω το turbo γιατι εχει αρκετα αυξημενη καταναλωση. -
Αν ο μόνος σου ενδοιασμός για να μην πάρεις το Golf που σου αρέσει είναι η τυχούσα δυσκολία στην αρχή, πήγαινε πάρε το Γκόλφ. Όλα συνηθίζονται και αμάξι δεν μπορείς να αλλάζεις συνέχεια.
-
Πάνε παλληκάρι μου και πάρε το yaris να έχεις οικονομικό αμάξι χωρίς προβλήματα αξιόπιστο (σκυλί μαύρο,τα λεφτά δεν βγαίνουν εύκολα για να μας τρώνε οι κουτοπόνηροι του μάρκετινγκ...)και με φθηνά service
-
Και πολύ αραιά service. Λάδια κάθε 15.000 και ολικό κάθε 30.000 χλμ.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Και πολύ αραιά service. Λάδια κάθε 15.000 και ολικό κάθε 30.000 χλμ.Ας τα αλλάζει κάθε 7,5 τα λάδια σε κίνηση πόλης και με 10000km ετησίως δεν χάλασε ο κόσμος.
Το θέμα είναι ότι τα αμάξια είναι ΣΚΥΛΙΑ κι αυτον τον παράγοντα δεν τον λαμβάνει κανέις υπόψιν του σήμερα δυστυχώς.... -
Θεμα φιλικοτητας και συννενοησης με τις δυο αντιπροσωπειεσ υπαρχει ?
Για την Τογιοτα εχουν ειπωθει τα καλυτερα .....Για τους αντιπροσωπους του Σμαρτ δεν ξερω κατι ...
Μπορει να αναφερει καποιος σχετικα ?
Για την περιπτωση τωρα της βολκσβαγκεν τι να πω ....Εχω φοβηθει με ολα αυτα που εχω διαβασει , τα οποια στατιστικα ξεπερνουν οποιοδηποτε υποκειμενισμο ή ιδιαιτερη περιπτωση ....
Καποιο σχολιο επ' αυτου ?
-
Αφού κέντρο κατεβαίνεις με μετρό χτύπα γιάρις...
Το σμάρτ έχει μόνο δύο λόγους για να το πάρεις και μόνο:
α) παρκάρει εύκολα και είναι εύελικτο
β) για κάποιους έχει πουλ μουρΚατα τα λοιπά είναι ένα αμάξι με χάλια οδική συμπεριφορά και άνεση και μέτρια ποιότητα. Το γιάρις είναι ένα από τα τοπ εάν όχι το καλύτερο μικρό από την άλλη...
Δές πάντως και το επερχόμενο άι κιού
viewtopic.php?f=8&t=26589
Δεν έχει λόγο ύπαρξης για μένα στην Ελλάδα με την τιμή που (πιθανότατα) θα έχει αλλά ίσως αξίζει τον κόπο...
-
yaris μεταξύ των 2, μην συγκρίνουμε τα σώβρακα με τις φανέλες
-
Το Smart χει λόγο ύπαρξης αν βολευεσαι με 2 θέσεις, ιδανικές διαστάσεις για να παρκάρεις ... παντού και πουλ μουρ (?).
Το Yaris θα σε βγάλει ενδεχομένως έως και εκτός πόλης αν χρειαστεί, σίγουρα το όνομα ΤΟΥΟΤΑ έχει πολλά υπέρ, αξιοπιστία, aftersales, μεταπώληση αλλά και σαν αυτοκίνητο προσφέρει περισσότερους χώρους και δυνατότητες απο το Smart.
Πάντως και το Aygo το θεωρώ αρκετά καλό μικρό για την πόλη. Ίσως και να έβλεπες και το IQ (όταν έρθει) αν και προσωπικά (απο φωτογραφίες και ρεπορτάζ) ... δεν μου έχει κάνει ιδιαιτερη εντύπωση για να το προτιμήσω απο τα Yaris/Aygo. -
Υaris εννοείται...έχει λίγο άβολη θέση οδήγησης αλλά θα την συνηθίσεις.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το Smart χει λόγο ύπαρξης αν βολευεσαι με 2 θέσεις, ιδανικές διαστάσεις για να παρκάρεις ... παντού και πουλ μουρ (?).
Το Yaris θα σε βγάλει ενδεχομένως έως και εκτός πόλης αν χρειαστεί, σίγουρα το όνομα ΤΟΥΟΤΑ έχει πολλά υπέρ, αξιοπιστία, aftersales, μεταπώληση αλλά και σαν αυτοκίνητο προσφέρει περισσότερους χώρους και δυνατότητες απο το Smart.
Πάντως και το Aygo το θεωρώ αρκετά καλό μικρό για την πόλη. Ίσως και να έβλεπες και το IQ (όταν έρθει) αν και προσωπικά (απο φωτογραφίες και ρεπορτάζ) ... δεν μου έχει κάνει ιδιαιτερη εντύπωση για να το προτιμήσω απο τα Yaris/Aygo.μαλον δεν εχεις οδηγησει το νεο smart εκτος πολης...
οχι μονο κανει μεγαλο ταξιδι αλλα το κανει και ανετα...οσο και αν φαινετε παραξενο!
Yaris vs Smart Fortwo