-
To eolys είναι κάποια μορφή adblue ή εντελώς διαφορετικό χημικό?
-
Είναι εντελώς διαφορετικό, και συνεργάζεται με το ειδικό φίλτρο σωματιδίων FAP των ΗDi κινητήρων. 'Βοηθάει στην μερική καύση των συγκρατούμενων σωματιδίων στο φίλτρο.
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Πάντως παρόλη την ύπαρξη του μικροφίλτρου, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι ρύποι της C5 είναι επιπέδου euro 4. Σε λίγους μήνες μπαίνουν σε εφαρμογή οι προδιαγραφές euro 5 που σημαίνει υποπενταπλασιασμός των ορίων στα μικροσωματίδια. Πως θα πιάσει τα νέα όρια? Μήπως επίκειται αναβάθμιση του συνόλου ?Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει κάτι αρκετά νέο (και αντιστοίχως αναξιόπιστο μέχρι την καθιέρωσή του), ή ότι θα βελτιωθεί περισσότερο το ήδη υπάρχον σύστημα;
Το Euro 5 νομίζω θα ισχύει από τον προσεχή Σεπτέμβρη...
-
από dog80 την 17/10/08 0:04
To eolys είναι κάποια μορφή adblue ή εντελώς διαφορετικό χημικό?To eolys είναι εντελώς διαφορετικό από το adblue. Το πρώτο είναι πρόσθετο καύσης ενώ το δεύτερο μπαίνει μετά την καύση και λίγο πριν τον καταλύτη.
Το eolys έχει σαν στόχο την αποτέφρωση των συσωρευμένων αιωρούμενων μικροσωματιδίων στο μικροφίλτρο που ακολουθεί σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία (400-450 κελσίου) από τη συνήθη θερμοκρασία αποτέφρωσης αυτών που είναι 550 Κελσίου περίπου και κατά συνέπεια την τακτική αναγέννηση του φίλτρου.Το adblue έχει σαν στόχο την μείωση των επιπέδων των οξειδίων του αζώτου στα καυσαέρια, (πρόδρομος ρύπος του φωτοχημικού νέφους), και την απελευθέρωση αδρανούς αζώτου στην ατμόσφαιρα, λειτουργεί δηλαδή και για διαφορετικό ρύπο και με διαφορετικό τρόπο. Το adblue χρησιμοποιείται ευρέως από φορτηγά ακόμη και παλαιότερων κλάσεων ρύπων (euro 2) με κιτ μετατροπής, αλλά και από σύγχρονα ΙΧ.
-
Μιλώντας θεωρητικά, αν κάποιος χρησιμοποιεί καύσιμο με ψηλή περιεκτικότητα σε θείο, το ελεύθερο θείο που κατακρατείται στο φίλτρο δεν βοηθάει να 'καίγεται' η αιθάλη σε αρκετά χαμηλότερες θερμοκρασίες;
-
Δεν έχω ιδέα.
-
Λοιπόν, παιδιά, η Σιτροέν Ελλάδος επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικώς, με έναν ευγενέστατο κύριο υπεύθυνο επί των τεχνικών, και μου είπε:
-Το fap θέλει αλλαγή, όχι καθαρισμό/συντήρηση, στα 160.000 χλμ με κόστος 650€.( )
-Το eolys στα 120.000 χλμ (το ακριβές κόστος δεν το θυμάμαι όμως, περίπου 200+€?)
-Καμμία ενημέρωση για κινητήρες Euro5 ακόμα. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αυτό το κόμπλεξ του νεοέλληνα κατά του diesel δεν το κατάλαβα ποτέ.
.
Ναι βλέπω κατά πόσο τα ζητάει και τα προτιμάει ο κόσμος
Οπως και τα station wagon......άσεΓιατί κόμπλέξ;;; Εγω π.χ. βρίσκω κακάσχημα κ ηλίθια τα station,προτιμώ σεντάν. Κακό είναι;
Όσο γ τους ντίζελ, δεν γουστάρω να βρομοκοπάει το κάυσιμο κ τα καυσαέρια,να τρέμω μην μου βάλουν μούφα ντίζελ, να έχω μονότονο ήχο (όσο κ να προσπαθούν να τον μειώσουν οι εταιρείες), να φτάνω στις 4000 σαλ κ το μοτέρ να πεθαίνει...
Κακό είναι; -
Με το συμπάθιο, αλλά η βενζίνη μυρίζει δλδ Channel No. 5; Τα καυσαέρια της το ίδιο;
Μαζί σου για το μουφοντίζελ και το εύρος λειτουργίας. -
Τι σας πειράζει το εύρος λειτουρίας, αφού το κιβώτιο έχει το αντίστοιχο γρανάζωμα Αν μόνο το στροφόμετρο ήταν κλιμακωμένο αλλιώς και στις 5000 έδειχνε 7000 θα νιώθατε καλύτερα;
Με πήρε σήμερα τηλέφωνο ένας φίλος από την Ξάνθη να μου πει ότι οδήγησε το Golf GT Sport με τα 140 άλογα. Μου λέει τι φοβερό αμάξι ρε φίλε, πάω με 30χλμ και με μια γκαζιά πιάνω 100. Καλό είναι του λέω τα παραλές λιγάκι όμως Μου λέει όχι ρε συ, στις 5000 στροφές έχει 100 χιλιόμετρα η δευτέρα Ρε μ**** πες ότι είναι το ντίζελ του λέω και με κοψοχόλιασες ότι είναι ψοφίμι το δικό μουΕγώ είμαι φουλ υπέρ του ντίζελ
-
Πρέπει να ανησυχω δλδ που τη βρισκω με τη μυρωδιά της βενζίνης;;;
Πάντως τα καυσαέρια των ντίζελ βρωμάνε πάρα πολύ.Ακόμη κ τα συγχρονα...!!
Όσο γ το γρανάζωμα,όσο κ να μακρύνουν τις σχέσεις μετάδοσης πάντα το έυρος των ντήζελ είναι μικρότερο...
Τον φίλο σ απλά τον εντυπωσίασε η πληθωρική (ομολογουμένως) ροπή...
Οδήγησέ ένα ντήζελ κ ένα ατμο βενζ με ίδια απόδοση σε ορεινή στριφτερή διαδρομή κ θα δείς... Γ να μην βάλω κ κανα τουρμπο βενζ... Εκεί χάνεται η μπάλα... Είναι άλλο να αλλάζεις στις 5500-6000 σαλ κ άλλο στις 4000-45000...
Κ άλλο να ακους τον κινητήρα να δουλευει κ να αλλάζει ήχο,τονο,χροια καθώς ανεβοκατεβαίνουν οι σαλ κ αλλο να ακούς ένα συνεχές 'ρρρρρρρρρ' με διαφορετική ένταση (άντε κανα φσσσ απο την τουρμπίνα που κ που..)
Βέβαια είναι κ αυτη η π@τ@να η κατανάλωση στη μέση....
Σε 407 2,2 Hdi που μπήκα πρόσφατα παρατήρησα την απουσια κραδασμων όπως κ την ήσυχή του λειτουργία.Αυτός μπαίνει στη C5; -
Εάν δεν έμενα Αττική άνετα θα χτύπαγα ένα C5 2.0 HDi [138hp] ...ακόμα ιδανικότερο το 2.2 HDi [173hp] ...
Πάντως φίλε μην το σκέφτεσαι το PSA ανέκαθεν έβγαζε καλούς ντίζελ κινητήρες. Ο 1.6 φοριέται σε πολλά μοντέλα, ειδικά στην Ευρώπη το C4 με αυτόν πωλείται κυρίως. Για το βάρος μην ανησυχείς όταν έχεις 26,5 κιλά ροπής από τις 1750σαλ. Κοινώς Go for it!!
-
Oπως εχω ξαναγραψει,μετα την οδηγηση αρκετων πετρελαιοκινητων,πιστευω οτι το ευρος λειτουγιας ειναι οντως προβλημα.Το οποιο λυνεται με ενα αυτοματο κιβωτιο!!!
Αν αγοραζα diesel,που θα αγοραζα ΑΝΕΤΑ,θα το προτιμουσα αυτοματο ειδικοτερα διπλου συμπλεκτη...οπως ενα Octavia SW που ειχα οδηγησει... -
παιδια καλημερα ειμαι νεος στο φορουμ.τοχω ψαξει πολυ το θεμα για το c51600 hdι και πιστευω οτι το βασικο μειονεκτιμα ειναι το βαρος του.απο ενα αγγλικο σιτε το συγκρινει με το διλιτρο πετρελαιο.λει οτι νιωθεις την δυναμη του απο την ροπη.επισης αναφερει οτι παρολο που απο σταση δεν εντυπωσιαζει, εν κινησει ειναι πολυ δυνατο. επισης στο φορουμ της σιντοεν απο εναν κυπριο αναφερετε οτι ο κινητηρας ο συγκεκριμενος ειναι πολυ ροπατος στο δρομο.απο πλευρας βλαβων οσο και να εψαξα δεν λεει πουθενα τιποτα.
-
Η περυσινή λίστα αξιοπιστίας που δημοσιεύει το γερμανικό tuv το έχει 70ό στα 110 αυτοκίνητα στην κατηγορία 4ετίας.
Βέβαια αναφέρεται συνολικά σε όλα τα μοντέλα, και βενζίνης και πετρελαίου, αλλά η σειρά κατάταξης δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική. -
Eίναι σίγουρα η C5 mk2;
-
Για να είναι στην κατηγορία 4-5 ετών, είναι σίγουρα η πρώτη γενιά.
Αλλά και στην κατηγορία 2-3 ετών η κατάταξη είναι ακόμη χειρότερη. 103η στα 110. -
Πιο νέες θέλουμε, τέλη του 07 παρουσιάστηκε η μκ2.
-
Δεν δημοσιεύονται τα χρονιάρικα.
Ας πάει έξω από κάποιο συνεργείο αντιπροσώπου να ακούσει/δει τις στιχομυθίες που παίζονται μήπως βγάλει συμπέρασμα. -
Ο χρήστης ALES έγραψε:
...πιστευω οτι το βασικο μειονεκτιμα ειναι το βαρος του.η αντιπροσωπεία έχει ανεβάσει την τιμή του σε σχέση με την τιμή που είχε όταν παρουσιάστηκε.
Κοίταξε σε βενζινοκίνητα VAG ή Avensis κλπ. -
κοιτα για το **αβενσισ μου πε γνωστος μου οτι μολις το πηρε τριζει.για γκρουπ vag **δεν μου λεει κατι προσωπικα ,οδηγησα ενα γκολφ gt 1400 160 aloga προχθες,ωραιο δεν λεω και αρκετη δυναμη, ωραιο σασμαν, αλλα ρε παιδια οχι και αυτα που λενε .μπηκα και σε passat to διλιτρο μπαινεις στο εσωτερικο και το αμαξι ειναι δεν σε κερδιζει.αντιθετα στην c5 μπαινεις και δενεσαι με την μια τωρα για οδηγικη συμπεριφορα του c5 θα σας πω αυριο που θα το παρω στα χερια μου το 1800 για test drive.
Νέα C5 1.6 Diesel - Έχει νόημα;